Találatok a következő kifejezésre: Szocpolt akarunk de még nem (2 db)

Most akarunk lakást venni a párommal, de még nem mondták ki válásomat. Tényleg kell íratni a férjemmel papírt hogy lemond a szocpol igényéről?

Legjobb válasz: azt mondták a bankban hogy a férjjel íratni kell egy nyilatkozatot, hogy mivel már régen megszakadt közöttünk az életközösség,+ a bíróságra is bekerült a kereset levél, így õ nem jogosult a lakásra, és nincs köze hozzá... csak azt nem tudom hogy közjegyzõi hitelesítés elég e, vagy ügyvéd kell hozzá

A kérdező hozzászólása: azt mondták a bankban hogy a férjjel íratni kell egy nyilatkozatot, hogy mivel már régen megszakadt közöttünk az életközösség, + a bíróságra is bekerült a kereset levél, így õ nem jogosult a lakásra, és nincs köze hozzá... csak azt nem tudom hogy közjegyzõi hitelesítés elég e, vagy ügyvéd kell hozzá
Nemtudom de ha hitel is veszel fel akkor szerintem , nem jó ötlet legalábbis nekem mást mondtak!
Addig ne vegyél másik lakást amig nem mondják ki a válásodat!Mert közösnek fogják nézni a férjeddel akitöl most válsz!Nekünk meg nem engedték átiratni amig nem válunk el!Azt mondták a bankba addig közösnek minösül!
Szia! Nem minõsül közösnek. Közösnek csak akkor minõsülne - a volt férjeddel, nyilván -, ha az életközösség nem szakadt volna meg a lakásvásárlás elõtt. Mivel megszakadt, így nyilvánvalóan nem közös. De a bank kérheti - a saját megnyugtatása érdekében - a nyilatkozatot, õket kellene megkérdezni, hogy ezt ügyvéd vagy közjegyzõ által szerkesztett okirati formában kérik-e. Ha nem, akkor elég két tanúval ellátott okirat, ez is teljes bizonyító erejû. A válásodhoz nem lesz köze, hiszen nem közös szerzemény.

Szocpolt akarunk felvenni, de még nem vagyunk házasok és élettársi viszonyban sem vagyunk bejelentve. Egy lakcímen lakunk, igy felvehetjük vagy csak akkor ha összeházasodunk?

Nyáron lenne az esküv?, viszont építkeznénk és szükség lenne a szocpolra.Ugy tudom élettársi viszonyban is 1 éve be kell lenni jelentve élettársnak, hogy megadják.Ez tényleg igy van?

Legjobb válasz: én úgy tudom, hogy házasoknak kell lenni.

én úgy tudom, hogy házasoknak kell lenni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!