Találatok a következő kifejezésre: Szocpolt akarunk de (3 db)

Szocpolt akarunk felvenni, de még nem vagyunk házasok és élettársi viszonyban sem vagyunk bejelentve. Egy lakcímen lakunk, igy felvehetjük vagy csak akkor ha összeházasodunk?

Nyáron lenne az esküv?, viszont építkeznénk és szükség lenne a szocpolra.Ugy tudom élettársi viszonyban is 1 éve be kell lenni jelentve élettársnak, hogy megadják.Ez tényleg igy van?

Legjobb válasz: én úgy tudom, hogy házasoknak kell lenni.

én úgy tudom, hogy házasoknak kell lenni.

Ha júniusban szűlök, de fel akarjuk venni a szocpolt, és áprilisban indítjuk a hitelkérelmet, össze lehet ezt hangolni?

Vagy akkor már nem számít be öner?nek a szocpol? Vagy csak akkor lehet elkezdeni konkrétan a hitelkérelmet, ha megvan a baba??? És ha most elindítom, és van öner?, akkor attól júniusban megkapom a szocpolt? Bocsi ha túl bonyolúlt...

Legjobb válasz: A szocpolnak van egy megelölegezö hietlje is. ezt 2 leendö gyerekre is meglehet kérni. ha a hasadban van az nem számit még gyereknek. de ha az egy megszületik már csak egyre kapod. így ha akartok két gyereket akkor minél elöbb kérjétek meg 2 gyerekre a megelölegezöt.az önerös részt nem tudom.

A szocpolnak van egy megelölegezö hietlje is. ezt 2 leendö gyerekre is meglehet kérni. ha a hasadban van az nem számit még gyereknek. de ha az egy megszületik már csak egyre kapod. így ha akartok két gyereket akkor minél elöbb kérjétek meg 2 gyerekre a megelölegezöt.az önerös részt nem tudom.
A kérdező hozzászólása: Használt házat veszünk, és arra nem lehet elõzõleg felvennni a szocpolt ezt tudom ez biztos..tehát a kérdés az hogy mondjuk megkapom májusban a hitelt, és ha júniusban megszülök, utána megkapom e a hitelt.. vagy ez hogyan befolyásolja a hitelkérelmemet(mert tudom, hogy a szocpol önerõnek számít)

Most akarunk lakást venni a párommal, de még nem mondták ki válásomat. Tényleg kell íratni a férjemmel papírt hogy lemond a szocpol igényéről?

Legjobb válasz: azt mondták a bankban hogy a férjjel íratni kell egy nyilatkozatot, hogy mivel már régen megszakadt közöttünk az életközösség,+ a bíróságra is bekerült a kereset levél, így õ nem jogosult a lakásra, és nincs köze hozzá... csak azt nem tudom hogy közjegyzõi hitelesítés elég e, vagy ügyvéd kell hozzá

A kérdező hozzászólása: azt mondták a bankban hogy a férjjel íratni kell egy nyilatkozatot, hogy mivel már régen megszakadt közöttünk az életközösség, + a bíróságra is bekerült a kereset levél, így õ nem jogosult a lakásra, és nincs köze hozzá... csak azt nem tudom hogy közjegyzõi hitelesítés elég e, vagy ügyvéd kell hozzá
Nemtudom de ha hitel is veszel fel akkor szerintem , nem jó ötlet legalábbis nekem mást mondtak!
Addig ne vegyél másik lakást amig nem mondják ki a válásodat!Mert közösnek fogják nézni a férjeddel akitöl most válsz!Nekünk meg nem engedték átiratni amig nem válunk el!Azt mondták a bankba addig közösnek minösül!
Szia! Nem minõsül közösnek. Közösnek csak akkor minõsülne - a volt férjeddel, nyilván -, ha az életközösség nem szakadt volna meg a lakásvásárlás elõtt. Mivel megszakadt, így nyilvánvalóan nem közös. De a bank kérheti - a saját megnyugtatása érdekében - a nyilatkozatot, õket kellene megkérdezni, hogy ezt ügyvéd vagy közjegyzõ által szerkesztett okirati formában kérik-e. Ha nem, akkor elég két tanúval ellátott okirat, ez is teljes bizonyító erejû. A válásodhoz nem lesz köze, hiszen nem közös szerzemény.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!