Találatok a következő kifejezésre: Szoc. Polt gyerek után (5 db)

2000-ben vettem föl 2 gyerekem után élettársam lakására fél szoc. Polt. Lassan 4 éve különélek gyerekekkel, otthagytunk mindent.22 éves fiam követelheti -e szocpol. Részét nevelőapjától?

Legjobb válasz: Nem követelheti vissza. Jól meg kellett volna gondolni vagy részt kérni a tulajdonból. Így sajnos utólag már semmit nem lehet tenni.

Nem követelheti vissza. Jól meg kellett volna gondolni vagy részt kérni a tulajdonból. Így sajnos utólag már semmit nem lehet tenni.
A félszocpol a gyerekek után vehetõ igénybe lakáscélra. Tehát nem a gyereknek jár! Így természetesen nem tarthat igényt semmire, hiszen neki nincs ebbõl része.
Nem, mert a szocpol nem a gyereknek jár, hanem a lakásra. Ennyi év után már kár ezen rágódni, elõbb kellett volna intézkedni.

Szoc. Polt. Vagy hasonlót lehet-e igényelni lakásfelújításra egy gyerek után?

Legjobb válasz: Régen lehetett, de úgy tudom ez ma már megszûnt, és kizárólag lakásvásárlásra, vagy építésre lehet felvenni. Sõt az összege is változik annak függvényében, hogy használt vagy új lakás. Ha beírod a keresõbe, akkor sok információt találsz róla.

Régen lehetett, de úgy tudom ez ma már megszûnt, és kizárólag lakásvásárlásra, vagy építésre lehet felvenni. Sõt az összege is változik annak függvényében, hogy használt vagy új lakás. Ha beírod a keresõbe, akkor sok információt találsz róla.


Szoc. Pol. -t szeretnék felvenni 1 gyerek után. Most veszek először használt lakást, de már van egy fél tulajdonrészem egy másik házba. Megkaphatom?

kb. 20 évvel ezel?tt került a nevemre. Még eddig nem igényeltem szoc.polt. Sajnos már az els? lakáshoz jutástól elestem emiatt, azt tudom, de eleshetek-e a szoc.pol-tól is? Válaszotokat el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: Én is nem rég vettem fel,és azthiszem hogy 35év a korhatár,használtra csak felét,az hogy van másik házad az nem gond ilyen szempontból szerintem.Sok szerencsét.

Én is nem rég vettem fel, és azthiszem hogy 35év a korhatár, használtra csak felét, az hogy van másik házad az nem gond ilyen szempontból szerintem.Sok szerencsét.
De gond az állam csak akor fizeti ki a szocpolt ha nincs a neveden lakás amikor igényled!Ez tuti igy van mi épitkeztünk és majdnem nem kaptuk meg mert volt a nevünkön lakás csak mi eladtuk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszotokat! Akkor ezek szerint valahogy úgy kell megoldanom, hogy a fél lakásomat a másik félnek ajándékozom vagy haszonélvezeti jogot iratok rá. Jól gondolom?
A haszonélvezet az nem jó , ugy nem fogják elfogadni az állam csak ilyen.Elkell adnod vagy elajándékoznod.

Szoc. Polt 3 gyerek után fel lehet venni, ha az egyik szülőnek van egyéb ingatlana, de az haszonélvezettel terhelt?

Legjobb válasz: Nem tudom pontosan. De a törvény azt írja elõ,hogy egyik szülõ sem rendelkezhet lakástulajdonnal. Bár ha viszont új lakásba költözöl és az 12 nm-rel nagyobb, vagyis 1 szobával mint az elsõ akkor is jár. Igazából ezt egy ügyvédtõl vagy aki hitellel foglalkozik attól kéne megkérdezni.

Nem tudom pontosan. De a törvény azt írja elõ, hogy egyik szülõ sem rendelkezhet lakástulajdonnal. Bár ha viszont új lakásba költözöl és az 12 nm-rel nagyobb, vagyis 1 szobával mint az elsõ akkor is jár. Igazából ezt egy ügyvédtõl vagy aki hitellel foglalkozik attól kéne megkérdezni.
Számít, hogy mikor került a tulajdonába. Ha jól emlékszem 1998 elõtti tulajdonszerzésnél nem számít, ha van ingatlan a nevén, megkaphatja a szocpolt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!