Találatok a következő kifejezésre: Szoba kutyának hullik (52 db)

Szoba kutyának miért hullik egyfolytában a szőre? Van hullás ellen kutya sampon vagy valami házi készítmény esetleg?

Legjobb válasz: Nemcsak szobakutyának. Ez természetes vedlés ilyenkor nyáron. Rendszeres fésüléssel nem fog annyira hullani. (Én spec. mindkét kutyámat kikefélem reggel és este.) Ezt nem tudod nagyon megakadályozni, de ha jól tudom, van sampon. Persze ebben nem vagyok 100, de utána kell nézni. :)

Nemcsak szobakutyának. Ez természetes vedlés ilyenkor nyáron. Rendszeres fésüléssel nem fog annyira hullani. (Én spec. mindkét kutyámat kikefélem reggel és este.) Ezt nem tudod nagyon megakadályozni, de ha jól tudom, van sampon. Persze ebben nem vagyok 100, de utána kell nézni. :)
Igen.Ilyenkor az én kutyáimnak is hullik a szõre
az se mindegy mien kuty, nekünk mopsunk van és ennek a fajtának állandóan hulló szõre van
Minden kutya szokott vedleni :) Ez elkerülhetetlen. Nekünk is mopsunk van, õk tényleg folyamatosan hullajtják a szõrüket. Ha gyakran kifésülöd sûrû fokú fésüvel, akkor jobb lesz a helyzet. ;)
Van egy jó készítmény ilyen esetre. Borotvának hívják.
2 kutyafajta van.a yorki meg a kinai kopasz kutya amelyik nem vedlik.nekem 2 yorkim van.és nem hullik a szõrük.de neked a fésülés segíthet.
nekem is két szobakutyám van egy csivava és egy mopsz igaz hogy van természetes idõszak mikro vedlenek a kutyák, de az én kutyáimnak is folyton hullott a szõre elvittük állatorvoshoz és kiderült hogy valamiféle atkás fertõzésük volt ezért hullott a szõrük kaptunk szõrkondicionáló cseppeket amitõl elmúlt a szõrhullás, de azt is mondta a doki hogy a szobakutyáknál gyakran elõfordul hogy bármilyen fertõzés nélkül is egyfolytában hullatják a szõrüket mivel lakásban vannak tartva és ezzel nemnagyon lehet mit kezdeni...szóval vidd el egy dokihoz aki majd megmondja hogy mi a helyzet, de egyébként vannak ien samponok és tabletták amit lehet erre használni...érdeklõdj kisállatkereskedésben vagy állatorvosnál
nekem is mopszom van ès nagyon hullik a szore mindig.àllitolag van rà vitamin de nem szàz szàzalèk

Van egy Labrador kutyám (fekete) bebarnult a szőre és hullik most 1 éves (faja tiszta) mi lehet a oka?

Legjobb válasz: Vedlik. Fürdesd sokat, keféld naponta és gyorsabban leváltja a szõrét. Általában a fekete kutyák elhalt szõrszíne vöröses, barnás lesz.

Vedlik. Fürdesd sokat, keféld naponta és gyorsabban leváltja a szõrét. Általában a fekete kutyák elhalt szõrszíne vöröses, barnás lesz.
Most vedlik át a téli szõrére! Fésüld sokat!
Te mirõl beszélsz kedves utolsó? Még sokan a tavaly téli szõrzetet sem vedlették le teljesen. Jól keféld át naponta.

Az baj, ha a beagle kutyámnak hullik a szőre?

Hello. Van egy 2éves fiu beagle kutyusom.

Legjobb válasz: õk lakásban állandóan hullatják a szõrüket... a fehér aljszõrt... én mondjuk sokkot kapnék tõle, ha nekem kellene takarítanom, így lett aljszõr nélküli kutyám.... amúgy igen teljesen normális. nincs téli meg nyári bunda, egész évben hullatja a szõrét.

õk lakásban állandóan hullatják a szõrüket... a fehér aljszõrt... én mondjuk sokkot kapnék tõle, ha nekem kellene takarítanom, így lett aljszõr nélküli kutyám.... amúgy igen teljesen normális. nincs téli meg nyári bunda, egész évben hullatja a szõrét.
Szia! Nekem kint élt a beagle-m, igaz egy spániellel összebújva, télen szigetelt kutyaházban. Állandóan hullott a szõre, egész évben. Lehet a beagle ilyen fajta.
A kérdező hozzászólása: Jajj de jó, hogy megnyugtattatok! :) Elsõnek üzenem: Hogy lehet aljszõr nélküli? Ilyet még nem hallottam. Mennyi idõs a tied? Gabica, milyen spánieled van? Nekem is kint van a beaglem. Õ egyedül van, és szeretnék majd egy kutyust még hozni hozzá. Pont a spánielen gondolkoztam. :) Mennyi idõsek?
Szia ne aggódj ez miatt. A beagle egész évben hullajtja a szõrét, csak esetleg egy-egy idõszakban többnek látthatod a szõr levedlését. Például a yorkinak sem hullik a szõre egyálltalán! Ajánlom, hogy fürdesd meg kutyasamponnal és jól keféld ki, és kefélgetheted akár 2 naponta vagy hetente, attól, hogy kicsi a szõre és nem kell/kötelezõ ápolni attól kefélgetheted nyugodtan. És adhatsz neki kutya-szõráploó tabletátt gyönyörû lesz a szõre.(fürdetni pedig ne fürdesd sokat, fél évente-évente elég) a tabletta meg naponta 1-2 szem az adagolás a doboz hátulján van. Nekem is beaglem van , igaz, hogy keverék, de a csúnya drótos szõrébõl lett szép selymes :) Sok sikert.ha van valami kérdésed írhatsz nyugodtan az emailomra :) Jók legyetek, és játszatok sokat.
szia! sajnos már nem élnek. Angol cocker spániel kan volt, 15 évesen aludt el örökre. A beagle-met pedig rá egy hónapra el kellett altatni leukózis miatt. Most egy mudim van Nem bírtam kutyi nélkül. Arra számíts, ha angol cockert veszel, ellentétben a begle-vel, az egygazdás, domináns kutya. De mivel a beagle falkaeb, hamar kialakul majd a sorrend a spániel javára. Nálunk az utolsó évben a spániel 15 éves volt, a beagle 8. Sok sikert!


Mitől vakarózhat a kutyám, ja nincs benne se tetű, se bolha és a szőre se hullik?

Végignéztem a kutyát és egyiknek sincs ott az ürüléke. Akkor mit?l vakarózhat?

Legjobb válasz: Allergiás

Allergiás
A nagy melegtõl, vagy begyulladt bûzmirigyétõl. Ha begyulladt, doki kinyomja neki és rendbejön. A gyulladás méreganyagokat szabadít fel a testében, ami allergiás viszketést okoz. Remélem csak ez a baj, enyémnek is néha ez van a nagy melegben.

A kutyám szőre nagyon hullik! Mit csináljak?

A kutyám beagle foxi keverék és 6 hónapos. Este beengedjük és reggelig bent van. A sz?nyeget nem gy?zöm porszívózni!!!

Legjobb válasz: szia leehet h még a vedlõs fázisban van:):)

szia leehet h még a vedlõs fázisban van:) :)
Annyit tudsz tenni, hogy veszel egy kutyafésût, és minden nap alaposan átfésülöd. Így jóval csökkented a szõnyeget ellepõ kutyaszõrök számát! :) Kutyafésût vehetsz Fressnapfban, AlphaZoo-ban, vagy ilyen állati üzletekben.
melege van :) õ a kinti klímára készült fel, viszont így, hogy esténként kap egy "hõsokkot", a szervezete megpróbál reagálni, és leveti a kabátot. annyit tehetsz, hogy lejjebb veszed a termosztátot, vagy beletörõdsz a dologba, és fésülsz meg porszívózol :) (Furminátor fésü!!!) viszont ha hagyod, hogy ledobja a szõrét, akkor ezentúl is engedd be esténként, mert utána meg fázni fog.

Szeretnénk venni egy West Highland White Terrier kutyát. A kérdés az, hogy hullik-e a szőre? Sehol sem láttam ezt írva, de ha hullik akkor inkább a Yorki mellett döntünk, mert mindenhol szőnyeg van és elég zavaró lenne, ha mindent szőr lepne el.

Van itt olyan akinek van Westie? Az írhatna bővebben is:) Tapasztalt kutyatartó vagyok, szóval nem lesz gond, de még ilyen fajtával nem volt dolgom. Főképp a viselkedése érdekel, hogy mennyire mozgékony, hogy viseli az idegeneket, más kutyákat, vizet, gyerekeket, hideget, meleget...stb. Minden választ köszönök előre is:)

Legjobb válasz: trimmelõs jó esetben... szóval nem hullik. Normális helyrõl véve idegrendszerileg stabil és egészséges kutya. Szaporítóknál viszont gyakori az ideggyenge és beteges egyedek fõleg a patella és az erõs allergia

trimmelõs jó esetben... szóval nem hullik. Normális helyrõl véve idegrendszerileg stabil és egészséges kutya. Szaporítóknál viszont gyakori az ideggyenge és beteges egyedek fõleg a patella és az erõs allergia
Trimmelés mellett minimális a szõrhullás. Én jobban aggódnék amiatt, hogy terrier és nagyon oda kell figyelni a nevelésére. A westie nem egy egyszerû öleb. Nem marad ott, ahova leraktad, sokat kell vele foglalkozni. Szabályokat kell neki felállítani, azokat minden esetben betartatni vele, különben egy pukkancs kutyád lesz, aki neki megy az elsõ élõlénynek, amivel a séta alatt találkozik, legyen az egy ember vagy egy pitbull.
Szeretnél venni egy ilyen kutyát, de lópikulát se tudsz róla, majd bebököd, h tapasztalt kutyatartó vagy? Anyám borogass.....
Nem igazán értem a kérdést. Nekem volt szerencsém mindkét fajtához, de nem vettem észre, hogy egyiknek jobban hullott volna a szõre a másiknál. Tehát csak emiatt szerintem ne tegyél különbséget. Azt pedig, hogy mit hogyan visel, pont annyira a szocializációjától (és a származásától) függ, mint bármilyen másik kutyánál.
Igen, az FCI fajtaleírásban és tenyésztõk honlapján általában humbug van csak...
A kérdező hozzászólása: nem tudom hányszor mondjam el, hogy megértsd, de mint leírtam: személyes tapasztalatra voltam kíváncsi és már azt is leírtam, hogy utánanéztem, de leírni akármit leírhatnak... ha egyszer elolvasnád amit írtam és megpróbálnád értelmezni, talán lenne értelme vitatkoznom veled -.-
A büdös életben nem volt se westiem se yorkiem, mégis tudom a választ. Amúgy meg az INTERNET elõtt ülsz. Tudod mi az? Használni tudod? Google ismerõs?
A kérdező hozzászólása: Istenem-.- Az hogy tapasztalt kutyatartó vagyok az azt jelenti, hogy már volt illetve van kutyám, tehát ezt azért írtam, hogy nehogy azt higgye vki, hogy az elsõ kutyám lenne és elkezdjen kioktatni, hogy mit hogyan csináljak. És számos kutyakönyvem van, amiben utána is olvastam. Ha egyesek akik itt kritizáltak, figyeltek volna, hogy személyes tapasztalatot kértem a viselkedésérõl (már akinek van) és erre írtam példákat, hogy mikre vagyok kíváncsi. (Ezt is csak azért, mert egy könyvben bármit leírhatnak, de annak örültem volna, ha vki személyes tapasztalattal is alátámasztja.) Szóval szövegértelmezés 0. Tisztelet a kivételnek, köszönöm az értelmes válaszokat!:)
A westikkel rengeteg probléma van, elsõsorban allergia.Etel, bolha stb., mert össze vissza szaporították.A yorkik meg patellásak, szintén hasonló okokbõl.Mindekettõre jellemzõ a mérethiba, elsõsorban az átlagnál nagyobb giga yorkik és giga wesztik, elég csak megnézni a lakótelepi példányokat.Kennelbõl kell venni, származási lappal minimum.Természetre meg hasonlóak, terrierek.
Kicsit ellentmondásos amit írtál, kérdezõ. :D Ha tapasztalt kutyatartó vagy, akkor nem teszel fel idegeneknek ilyen kérdéseket. Fogj meg egy kutyás könyvet és ott olvass utána... semmit nem olvashattál a fajtáról szerintem, vagy legalábbis nem figyelmesen. Ha tapasztalt vagy, akkor szintén tudnád, hogy a víz, gyerek, más kutya, idegenek csak nevelés kérdése, NEM a fajtátó függ! Mivel terrier, ezért energikus kutya, szóval alaposabban le kell fárasztani minden nap. A szõrhullásra meg annyit, hogy ha normálisan gondozod, akkor minimális a szõrhullajtás.
Ha zavar a szõr, tessék venni mexikói kopaszt. :) Viccet félretéve, rendszeres szõrápolás mellett nem hullik jobban a szõre, mint más fajtának.Ahogy elõttem írták, rendszeres trimmelés és karbantartás!Ez a szép, egészséges bunda kulcsa. Nekem két staffim van, tehát rövidszõrûek, és õk is tudnak ám hullatni a bundájukból.Kétnaponta porszívózok, kész.Nem csinálok ügyet belõle.
A kérdező hozzászólása: látom még most sem fogtad fel, de akkor hagyjuk is annyiban, pont nincs kedvem az ilyenekhez mint amilyen te is vagy-.-

Megtudná valaki mondani nekem hogy miért hullik a 4 éves labrador kutyámnak a szőre? Évszaktól függetlenül egész évben hullik.

Esetleg valami vitamin hiány lehet az oka?

Legjobb válasz: Az én kutyámnak is hullik a szõre. Ugyanúgy ahogy az emberi haj is hullik egész évben. Nincs semmi baja.:)

Az én kutyámnak is hullik a szõre. Ugyanúgy ahogy az emberi haj is hullik egész évben. Nincs semmi baja.:)
Nekünk mopszunk van, gyalázatosan hullik a szõre mindig. Rendszeres fésülés, kefélés.
Milyen táppal eteted?
Én is hasonló gondban vagyok és valaki itt az oldalon a LAVET nevû bõrtápláló vitaminkészítményt ajánlotta, neki orvos ajánlotta és bevált.Én is azt fogom kipróbálni! Itt a link: http://www.petnet.hu/termekek/kutya/egeszsegugy/vitamin/lave.. Remélem tudtam segíteni:)
Adj neki Luposan-t nagyon jo a szõrre, és nem utolsósorban az izületekre is. De összefüggésben van a táplálással is.
Benti kutyáknak egész évben hullik a szõre. Évszaktól függetlenül. Mert nem alakul ki olyan rendszerben a bundaváltás, mint a kinti kutyáknál. Vmennyi szõrhullás természetes. Az elhalt szõrt elhullajtják. Ha kórosan hullik, akkor állatorvoshoz kell vinni.

Mi lehet az oka, hogy másfél éves keverék kutyimnak állandóan hullik a szőre. Nem csak vedlési időszakban hanem folyton. Elég megsímogatni, és rengeteg szőrszál hullik ki. Ez normális? Mit lehet ellene tenni?

Legjobb válasz: minden kutyának van aljszõre, amit egész évben hullat. kivéve egy két szobakutyának, mint a yorki, máltai. ezen úgy tudsz segíteni, hogy naponta többször jól átkeféled aljszõrkefével. amúgy megy vedlenek a meleg miatt is. nem kell egybõl orvoshoz rohanni vele, ha vakarja, piros a bõre, hámlik, korpás, na akkor viheted.

minden kutyának van aljszõre, amit egész évben hullat. kivéve egy két szobakutyának, mint a yorki, máltai. ezen úgy tudsz segíteni, hogy naponta többször jól átkeféled aljszõrkefével. amúgy megy vedlenek a meleg miatt is. nem kell egybõl orvoshoz rohanni vele, ha vakarja, piros a bõre, hámlik, korpás, na akkor viheted.
Állatorvossal kellene beszélned. Lehet, hogy valamilyen vitaminhiánya van, vagy allergiája. A szomszéd kutyája szója-allergiás volt, bolti konzerv kutyakaját, meg szárazat evett, állítólag tele van szójával. Na annak a kutyusnak hullott állandóan a szõre.
Erre én is kiváncsi lennék. Az én kutyáimnak is eléggé hullik. :(
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, úgy látom nem korpás és nem is vakarózik. Lehet, hogy meg kéne fürdetni?
az sem rossz ötlet :)

Most van a kutyák vedlési időszaka? A kutyámnak úgy hullik a szőre, mint a záporeső. Akárhányszor simogatom vagy fésülöm egy határnyi szőr hullik ki belőle. Most veti le a "téli ruhát"? Ez mennyi ideig szokott tartani?

Legjobb válasz: Tavasz környékén váltanak bundát a kutyusok ugyhogy nincs semmi baj csak ez ezzel jár.Az,hogy meddig tart a kutyus fajtájától is függ de talán hamar túl lesztek rajta.

Tavasz környékén váltanak bundát a kutyusok ugyhogy nincs semmi baj csak ez ezzel jár.Az, hogy meddig tart a kutyus fajtájától is függ de talán hamar túl lesztek rajta.
Segíthetsz neki a vedlésben gyakori fésüléssel. A fürdetés is elõsegíti a vedlést, de annak megvan az a veszélye, hogy csomósodni kezd és akkor nehezebb kifésülni. Persze ha hosszúszõrûrõl van szó. Rövidszõrûvel egyszerûbb a helyzet.
Az én kutyám õsz óta folyamatosan vedlik. Elvileg csak egy évben ugye kétszer kéne, de ma már nincs meg a négy évszakos ciklus, így szerencsétlenekbõl állandóan ömlik a szõr. Hiába kefélem le minden nap, kb semmit nem érek vele. Ez ilyen, hozzá kell szokni :)
Mi az hogy hozzá kell szokni?Nekünk Nj-k van, tömbházban, most hullatta jobban a szõrét, olyan 3 hétig, de már kész.Minimális a szõrhullás, mint ahogy az embernek is elhull egy pár szál haja naponta.Mindennap kifurminátorozzuk, jó kaja, foglalkozás a kutyával és nem szabad hulljon a szõre.Persze nem 2O-3O percig furminátorozzuk naponta, hanem kb.2-4 perc.És láss csodát, aki hozzánk jön és a kutya nincs itthon, sétálni van, nem mondja meg, hogy egy 27kg-os szuka lakik ott.A mindennapi porszívózás elengedhetetlen, nem csak az estleges szõr miatt...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

Van egy pár kutyim, de nem ez a fontos, mops gazdik! A ti mopsotok szőre is úgy hullik mint ahó? Mit lehet tenni ezellen, illetve hogyan lehet ezt mérsékelni? Valamiféle étkezés váltással?

Legjobb válasz: Nekem beagle kutyáim vannak.(nem hullik a szõrük) Szerintem vegyél nekik vitamint, aminek köze van a szõrhöz. És keféld át a szõrüket.

Nekem beagle kutyáim vannak.(nem hullik a szõrük) Szerintem vegyél nekik vitamint, aminek köze van a szõrhöz. És keféld át a szõrüket.
Nekünk is van mops egy pár éve. És tényleg iszonyatosan hullik a szõre. Azt mondta az állatorvos, hogy fajta jellemzõ. Szinte még simogatni sem lehet, annyira. Egy csomó szõr ott marad a kezünkben. Viszont ha találsz valami megoldást az minket is érdekelne.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!