Találatok a következő kifejezésre: Szinte minden után bukik a babám, (3 db)

Szinte minden evés után bukik a babám, miért van ez? És ha visszanyeli, mert hanyatt fekszik? Nem lesz baja?

6 hetes, és ma épp az ölemben feküdt hanyatt, szegénynek jött a felesleg és visszanyelte, nem voltam elég gyors. Van úgy, hogy a cumit nem köpi ki és visszanyeli..nem lesz baja?? köszönöm

Legjobb válasz: Vigyázz vele, mert akár meg is fulladhat, ha félrenyeli a visszajött ételt. Inkább mindig tedd vállra etetés után, és várd meg míg büfizik, így biztos nem lesz baj.

Vigyázz vele, mert akár meg is fulladhat, ha félrenyeli a visszajött ételt. Inkább mindig tedd vállra etetés után, és várd meg míg büfizik, így biztos nem lesz baj.
MINDIG büfiztetni kell! Legjobb ülve, vagy vállon... fekve vagy állva ne is várd.
Bizony, mindig kell büfiztetni. Ha nagyon bealszik, akkor is! Ha a válladra teszed nem fog felébredni. Kb 10-15 perc büfiztetés mindig kell, valószínû ezért bukik, mert a levegõt nem büfizte ki. Viszont ha bûfiztetés közben is bukik, akkor sokat evett egyszerre hirtelen. Ez esetben kajcsi közben is meg kell büfiztetni, hogy ülepedjen kicsit a tejcsi. Túl mohón eszik, azért van és sok levegõt nyel.
A kérdező hozzászólása: persze, hogy büfiztetem, van amikor fél órát is várok, de semmi. Azért volt most is az ölemben, mert már jóideje nem büfizett és vártam, mikor nyöszörög, mert akkor tudom, h fel kell vennem, mert jön a büfi. Csak legutóbb nem nyöszörgött, hanem álmában bukott :( Huuuu, nagyon toppon kell lennem. Köszönöm a válaszokat. Valszínûleg túl is ette magát.
Az utolsó vál. vagyok. Akkor azt csináld, hogy kicsit kb 1-2 cm-nyit megemeled a feje felõl a matracot, hogy lejtsen a kiságy. Vagy az ágy lába alá pakolsz valamit, hogy legyen egy kis dõlése, hátha úgy nem bukuk vissza. Nekem a doki tanácsolta és bevált. Remélem segítettem.
A kérdező hozzászólása: kösziii :)

2 hete sokszor bukik a babám (szinte minden szopi után), 2x hányt is. Mitől lehet?

Ami aggaszt, hogy közben nem hízik, s?t fogyott egy kicsit.

Legjobb válasz: mára hízott 100g-ot (3 nap alatt), úgyhogy remélhetõleg túl vagyunk rajta. nem derült ki, mitõl volt, de megyünk tovább.

A kérdező hozzászólása: mára hízott 100g-ot (3 nap alatt), úgyhogy remélhetõleg túl vagyunk rajta. nem derült ki, mitõl volt, de megyünk tovább.
A kérdező hozzászólása: ja, most 3, 5 hónapos...
Ha fogy, akkor AZONNAL orvos és nem itt kérdezgetni!!!!! Refluxos lehet, ami régen nagyon súlyos problémának számított, de mára már van ellenszere.
Rendesen büfizik? Én elmondanám a gyerekorvosnak...
ha nem hízik, sõt még veszít is a súlyából, akkor ORVOS!!! igaz az én kislányom tápszeres, neki is volt egy jó 2 hete amikor sokat bukott, majdnem minden evés után, mondtam az orvosnak, azt mondta amíg nem stagnál a súlya, vagy nem veszít belõle addig nincs baj, a felesleget bukja ki.de mi híztunk szépen ezért nem volt baj.minél elõbb vidd el orvoshoz és majd írj légyszi mi volt.
A kérdező hozzászólása: köszi! így is terveztem, már 1/2 2-re megvan az idõpontunk a dokihoz. védõnõvel már múlt pénteken beszéltem, õ 1 hét haladékot adott, de mivela hétvégén inkább romlott a helyzet, ma megyünk dokihoz.
szia.na mi volt az orvosnál?
A kérdező hozzászólása: sziasztok! igazából õ sem tudott mit mondani. ha gyomorzáródási probléma lenne, akkor sokkal elõbb kellett volna kijönnie. annyi kiderült, hogy 120g körüliket eszik (ottani mérleggel lemértük), úgyhogy a beviteli oldal rendben van. (attól féltem, hogy hátha a tejem kevés, de ez kilõve). péntek óta 20g-ot hízott. tudom, hogy ez nagyon kevés, de legalább + irányba ment. most kap ilyen sûrítõt szopi elõtt (nutriton), hátha úgy kevésbé bukik. csütörtökön újra megyünk hozzá.

Ha a babám szinte minden szoptatás után bukik, akkor valószínűleg elégendő mennyiségű tejem van?

5 hetes baba, mivel elég sírós és gyakran már szopi+böfi után rögtön kesereg, arra gondoltunk hogy esetleg kevés neki a tejci és az orvos írt fel tápszert kiegészítésnek. De ha a sok bukás arra utal, hogy mennyiségre eleget evett, nem szívesen terhelném tovább a gyomrocskáját.

Legjobb válasz: Szia! A bukás attól van, hogy nem záródik megfelelõen még a kis gyomrocskájának záróizma, gyomorszája. Ha levegõs a tej alatt vagy olyan helyzetben van, akkor visszacsorog a tej. Nem mindig a mennyiségtõl függ. A kajcsi utáni kesergés is lehet sok féle okból. Az én babóm telhetetlen. Akár mennyit kap, kicsit nyöszörög utána, hátha kap még :). Szerintem érzed szopiból, hogy mennyi a valós igénye és mikor játszik már. Bár én nem vagyok "okos" ezen a fronton, mert 4 hetes korig szopizott a babám, utána elapadt és tápszer lett a megoldás :(. Talán többször kellene büfiztetni a kajcsi közben? Mi hasfájáskor 2-3 alkalommal is büfiztettük (ha engedte). Ez segített, mi is nagyon bukisak voltunk egy jóideig. Üdv 3 hós baba anyukája

Szia! A bukás attól van, hogy nem záródik megfelelõen még a kis gyomrocskájának záróizma, gyomorszája. Ha levegõs a tej alatt vagy olyan helyzetben van, akkor visszacsorog a tej. Nem mindig a mennyiségtõl függ. A kajcsi utáni kesergés is lehet sok féle okból. Az én babóm telhetetlen. Akár mennyit kap, kicsit nyöszörög utána, hátha kap még :) . Szerintem érzed szopiból, hogy mennyi a valós igénye és mikor játszik már. Bár én nem vagyok "okos" ezen a fronton, mert 4 hetes korig szopizott a babám, utána elapadt és tápszer lett a megoldás :(. Talán többször kellene büfiztetni a kajcsi közben? Mi hasfájáskor 2-3 alkalommal is büfiztettük (ha engedte). Ez segített, mi is nagyon bukisak voltunk egy jóideig. Üdv 3 hós baba anyukája


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!