Találatok a következő kifejezésre: Szinte minden után bukik (6 db)

Szinte minden evés után bukik a babám, miért van ez? És ha visszanyeli, mert hanyatt fekszik? Nem lesz baja?

6 hetes, és ma épp az ölemben feküdt hanyatt, szegénynek jött a felesleg és visszanyelte, nem voltam elég gyors. Van úgy, hogy a cumit nem köpi ki és visszanyeli..nem lesz baja?? köszönöm

Legjobb válasz: Vigyázz vele, mert akár meg is fulladhat, ha félrenyeli a visszajött ételt. Inkább mindig tedd vállra etetés után, és várd meg míg büfizik, így biztos nem lesz baj.

Vigyázz vele, mert akár meg is fulladhat, ha félrenyeli a visszajött ételt. Inkább mindig tedd vállra etetés után, és várd meg míg büfizik, így biztos nem lesz baj.
MINDIG büfiztetni kell! Legjobb ülve, vagy vállon... fekve vagy állva ne is várd.
Bizony, mindig kell büfiztetni. Ha nagyon bealszik, akkor is! Ha a válladra teszed nem fog felébredni. Kb 10-15 perc büfiztetés mindig kell, valószínû ezért bukik, mert a levegõt nem büfizte ki. Viszont ha bûfiztetés közben is bukik, akkor sokat evett egyszerre hirtelen. Ez esetben kajcsi közben is meg kell büfiztetni, hogy ülepedjen kicsit a tejcsi. Túl mohón eszik, azért van és sok levegõt nyel.
A kérdező hozzászólása: persze, hogy büfiztetem, van amikor fél órát is várok, de semmi. Azért volt most is az ölemben, mert már jóideje nem büfizett és vártam, mikor nyöszörög, mert akkor tudom, h fel kell vennem, mert jön a büfi. Csak legutóbb nem nyöszörgött, hanem álmában bukott :( Huuuu, nagyon toppon kell lennem. Köszönöm a válaszokat. Valszínûleg túl is ette magát.
Az utolsó vál. vagyok. Akkor azt csináld, hogy kicsit kb 1-2 cm-nyit megemeled a feje felõl a matracot, hogy lejtsen a kiságy. Vagy az ágy lába alá pakolsz valamit, hogy legyen egy kis dõlése, hátha úgy nem bukuk vissza. Nekem a doki tanácsolta és bevált. Remélem segítettem.
A kérdező hozzászólása: kösziii :)

Három hetes kisfiam miért bukik szinte minden etetés után?

Nem büfiztetem esetleg elég jól, vagy elég ideig? Sokszor elég sok visszajön neki és ez aggaszt kicsit. Nagy a tejleadó reflexem, iszonyat mohón eszik. Ez lehet a gond? Köszönöm!

Legjobb válasz: Vannak ilyen típusú babák. Az én lányom is rengeteget evett, és akárhogy büfiztettem, volt, hogy evés után egy-két órával is még bukott. Hozzátáplálásig így volt.

Vannak ilyen típusú babák. Az én lányom is rengeteget evett, és akárhogy büfiztettem, volt, hogy evés után egy-két órával is még bukott. Hozzátáplálásig így volt.
Igen vannak ilyen babák, akik a szilárd táplálkozásg buknak. 3 unokám van , ebbõl 2 bukós volt. Nem elrémísztésnek szánom, de a fiam olyan bukós volt, hogy szopizott és egy az egyben sugárban kijött belõle.A kispocakja, pedig hullámzott. Súlyosbodott az állapota nem hízott semmit és 2 hónaposan meg kellett mûteni a gyomorszáját.Mûtét után egy hónapon belül 1 kg hízott. Azóta nincs semmi probléma,
A csecsemõk gyomrának záróizma még fejlettlen, ezért könnyen visszajön a tej. Azt megpróbálhatod, hogy etetés közben és után ne teljesen vízszintben legyen, hanem a feje magasabban a testénél. Ha lefekteted utána, akkor érdemes a kiságy lába alá pl. könyvet tenni, hogy a fekvõfelület döntve legyen. Nekem a kisebbik fiam bukós volt, én is megijedtem, mert a nagyobbiknál nem volt ilyen problémánk. Egyszer feküdt az ágyon, jóval kaja után és csak azt láttam, hogy hanyatt fekve függõlegesen kb. tenyérnyi magasságig lövell ki a tej a száján. Nekem konkrétan az ördögûzõ film jutott az eszembe.... :) A védõnõm aztán megnyugtatott, hogyha nem nagy mennyiség jön vissza, a gyerek pedig gyarapszik, akkor nincs gond, majd idõvel megszûnik. De én ugye nem tudtam mihez viszonyítani a mennyiséget. Azt mondta, hogy néhány ml folyadékot öntsek ki egy textilpelusra és látom, hogy az milyen nagy foltat hagy, szóval általában rémísztõbbnek látszik a dolog, mint ami valójában visszajön. :)
Szia.az en kissebbik fiam is bukos.a nagyobb nem volt az, igy en is meg voltam ilyedve.de a doki megnyugtatott, hogy amig nem hanyas es nem jön allandoan sugarba ki belöle es szepen gyarapszik a sulya addig nincs gond.mar alig varom hogy kb fel eves legyen es kezdhessünk mar mast is enni az anyatejen kivul.allitolag olyankor megszűnik vagy enyhül a problema.
Igen, az erõs tejfolyás is okozhat ilyet. Minél hamarabb tedd mellre, amikor látod, hogy szopit kér. Próbáld ki a hátradõlve szoptatást, hogy ne ömöljön annyira a tejed. És szopi közben is többször állj meg böfiztetni, ha sikerül. Plusz a fenti tippek. :)

Ha a babám szinte minden szoptatás után bukik, akkor valószínűleg elégendő mennyiségű tejem van?

5 hetes baba, mivel elég sírós és gyakran már szopi+böfi után rögtön kesereg, arra gondoltunk hogy esetleg kevés neki a tejci és az orvos írt fel tápszert kiegészítésnek. De ha a sok bukás arra utal, hogy mennyiségre eleget evett, nem szívesen terhelném tovább a gyomrocskáját.

Legjobb válasz: Szia! A bukás attól van, hogy nem záródik megfelelõen még a kis gyomrocskájának záróizma, gyomorszája. Ha levegõs a tej alatt vagy olyan helyzetben van, akkor visszacsorog a tej. Nem mindig a mennyiségtõl függ. A kajcsi utáni kesergés is lehet sok féle okból. Az én babóm telhetetlen. Akár mennyit kap, kicsit nyöszörög utána, hátha kap még :). Szerintem érzed szopiból, hogy mennyi a valós igénye és mikor játszik már. Bár én nem vagyok "okos" ezen a fronton, mert 4 hetes korig szopizott a babám, utána elapadt és tápszer lett a megoldás :(. Talán többször kellene büfiztetni a kajcsi közben? Mi hasfájáskor 2-3 alkalommal is büfiztettük (ha engedte). Ez segített, mi is nagyon bukisak voltunk egy jóideig. Üdv 3 hós baba anyukája

Szia! A bukás attól van, hogy nem záródik megfelelõen még a kis gyomrocskájának záróizma, gyomorszája. Ha levegõs a tej alatt vagy olyan helyzetben van, akkor visszacsorog a tej. Nem mindig a mennyiségtõl függ. A kajcsi utáni kesergés is lehet sok féle okból. Az én babóm telhetetlen. Akár mennyit kap, kicsit nyöszörög utána, hátha kap még :) . Szerintem érzed szopiból, hogy mennyi a valós igénye és mikor játszik már. Bár én nem vagyok "okos" ezen a fronton, mert 4 hetes korig szopizott a babám, utána elapadt és tápszer lett a megoldás :(. Talán többször kellene büfiztetni a kajcsi közben? Mi hasfájáskor 2-3 alkalommal is büfiztettük (ha engedte). Ez segített, mi is nagyon bukisak voltunk egy jóideig. Üdv 3 hós baba anyukája


2 hete sokszor bukik a babám (szinte minden szopi után), 2x hányt is. Mitől lehet?

Ami aggaszt, hogy közben nem hízik, s?t fogyott egy kicsit.

Legjobb válasz: mára hízott 100g-ot (3 nap alatt), úgyhogy remélhetõleg túl vagyunk rajta. nem derült ki, mitõl volt, de megyünk tovább.

A kérdező hozzászólása: mára hízott 100g-ot (3 nap alatt), úgyhogy remélhetõleg túl vagyunk rajta. nem derült ki, mitõl volt, de megyünk tovább.
A kérdező hozzászólása: ja, most 3, 5 hónapos...
Ha fogy, akkor AZONNAL orvos és nem itt kérdezgetni!!!!! Refluxos lehet, ami régen nagyon súlyos problémának számított, de mára már van ellenszere.
Rendesen büfizik? Én elmondanám a gyerekorvosnak...
ha nem hízik, sõt még veszít is a súlyából, akkor ORVOS!!! igaz az én kislányom tápszeres, neki is volt egy jó 2 hete amikor sokat bukott, majdnem minden evés után, mondtam az orvosnak, azt mondta amíg nem stagnál a súlya, vagy nem veszít belõle addig nincs baj, a felesleget bukja ki.de mi híztunk szépen ezért nem volt baj.minél elõbb vidd el orvoshoz és majd írj légyszi mi volt.
A kérdező hozzászólása: köszi! így is terveztem, már 1/2 2-re megvan az idõpontunk a dokihoz. védõnõvel már múlt pénteken beszéltem, õ 1 hét haladékot adott, de mivela hétvégén inkább romlott a helyzet, ma megyünk dokihoz.
szia.na mi volt az orvosnál?
A kérdező hozzászólása: sziasztok! igazából õ sem tudott mit mondani. ha gyomorzáródási probléma lenne, akkor sokkal elõbb kellett volna kijönnie. annyi kiderült, hogy 120g körüliket eszik (ottani mérleggel lemértük), úgyhogy a beviteli oldal rendben van. (attól féltem, hogy hátha a tejem kevés, de ez kilõve). péntek óta 20g-ot hízott. tudom, hogy ez nagyon kevés, de legalább + irányba ment. most kap ilyen sûrítõt szopi elõtt (nutriton), hátha úgy kevésbé bukik. csütörtökön újra megyünk hozzá.

Mitől bukik szinte minden evés után 6 hónapos kisfiam? Valóban normális?

van amikor 1 óra múlva de már er?s hányás szaga van.bébiétel után nem nagy mennyiség.hiába mondtam már párszor a véd?n?nek hogy sokat bukik szerinte normális.szopás után meg aztán jönnek a tócsák csattanások a járólapon.

Legjobb válasz: Szerintem már ellég nagy hogy ilyen sokat bukjon! Fél évesre már kiszokták nõni! De ha védõnõ szerint ez normális õ tudja! Kislányom is rengeteget bukott de félévessen már nem! Annyira sokat bukott hogy kikezde a nyálkahártyáját a tejcsi olyan volt mintha meglett volna nagyon fázva és sajna 1 hónapig eltartott!

Szerintem már ellég nagy hogy ilyen sokat bukjon! Fél évesre már kiszokták nõni! De ha védõnõ szerint ez normális õ tudja! Kislányom is rengeteget bukott de félévessen már nem! Annyira sokat bukott hogy kikezde a nyálkahártyáját a tejcsi olyan volt mintha meglett volna nagyon fázva és sajna 1 hónapig eltartott!
Szia nálunk is sokat bukott a fiam. Minden nap felmosás, lepedõcsere, stb. doki azt monda majd kinövi, így is lett de ez 7-8 hónapos korára kezdett elmúlni. Amikor kuszni mászni kezdd akorr már nem nyomja annyira a pocit és persze többet lesz függõleges helyzetbe nem jön ki a cucc. Szerintem ne aggódj.

Szoptatás után szinte mindig bukik az 1, 5 hónapos babám, ez normális?

Ráadásul sokszor darabos, túró állagú, valamikor nyálkás-nyálas a visszajött tej. Normális, hogy szinte mindig bukik? Amúgy gyarapodik, van étvágya is.

Legjobb válasz: Szia Az En kisfiam 2 hoanapos,es ugyan ez a problema vele. Tegnap voltunk hasi ct-n ahol kiderult,h nem zar jol a gyomorszaja,de ez nem problema,mert nagyon sok kisbaba ugyan evvel "szenved" es ez elmulik naluk,van akinel fel eves korra,van akinel kicsit kesobb,a doktorno azt mondta,h ha mar ulni fog akkor szerinte megszunik ez.Amugy ez akkor lenne problema,h nem hizna,fejlodne rendesen,de ahogy irtad Te is nalatok is tokeletes a fejlodes. Boldog babazast kivanok

Szia Az En kisfiam 2 hoanapos, es ugyan ez a problema vele. Tegnap voltunk hasi ct-n ahol kiderult, h nem zar jol a gyomorszaja, de ez nem problema, mert nagyon sok kisbaba ugyan evvel "szenved" es ez elmulik naluk, van akinel fel eves korra, van akinel kicsit kesobb, a doktorno azt mondta, h ha mar ulni fog akkor szerinte megszunik ez.Amugy ez akkor lenne problema, h nem hizna, fejlodne rendesen, de ahogy irtad Te is nalatok is tokeletes a fejlodes. Boldog babazast kivanok
Szia! Ha megfelelõ a súlygyarapodása, akkor nincs gond. Valószínûleg nem zár rendesen a gyomra, de (ahogy az elsõ is írta) ez el fog múlni. Addig is nem árt, ha az ágy fejét megemelitek, így nem bántja a gyomorsav a gyomorszáját. Nekünk bejött. Üdv.
Nekünk is bevált, hogy a fej részen a matrac alá 2 könyvet tettünk, meg szoptatás közeben, kb. 8-10 percenként megálltunk büfizni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!