Találatok a következő kifejezésre: Szinte minden az van, hogy 4hónaptól (1 db)

Szinte minden tápszeren az van, hogy 4hónaptól adható, akkor mit lehet adni az újszülöttnek?

Legjobb válasz: Ami újszülötteknek való azt a gyerekorvos írja fel. Azt nem lehet recept nélkül kapni.

Ami újszülötteknek való azt a gyerekorvos írja fel. Azt nem lehet recept nélkül kapni.
Szia!Az én fiam már fél éves, két hete hagyta abba a szopizást, kezdettõl a Milupa Milumil HA Startot kapta pótlásként is. Aztán mikor abbahagyta a szopit, és 10 ezret költöttünk csak tápszerre havonta, én a Tescoban vettem neki 4 hónapos kortól adhatót, és ez is ízlik Neki, nincs tõle baja.
Nekünk is a HA-t (Beba) írták-minden elõzetes kérdezõsködés nélkül. Gondolom prevenció céljából. Gondolom a doki igyekszik megelõzni bármiféle allergia kialakulását. De valóban, még receptre is 3x annyiba kerül mint a sima Beba1-es. És vannak a patikában olyan 1-es tápszerek amiket recept nélkül is meg lehet venni (legalábbis most a neten ezt találtam).
Én már írtam, de még annyit, hogy nálunk pont orvost váltottunk költözés miatt kb.2hós korában. Mindkettõ csak HA volt hajlandó felírni, pedig kb.3× annyiba kerül mint a sima. De mivel második baba volt, így én neten vettem sima tápszert ami a lányomnál már bevált és nem lett tõle baja. Húzta kicsit a száját a gyerekdoki, de így már hajlandó volt felírni a simát is.
Nálunk a kórházban nem írt senki receptet, hazajövetelkor írt a gyerekorvos, amikor kijött megnézni. Akkor BEBA1-est írt fel, nem HA-t, nem igazán értem, mostanában sok gyerekorvos egybõl a HA-t írja, pedig sok esetben nem is kell. Na mindegy, majd a doki eldönti, hogy a te babádnak milyen kellhet.
A kérdező hozzászólása: Kköszönöm a segítséget, meg fogom kérdezni a khban , hogy felírják e ott nekem.
Nálunk tápszeres a baba, mert 3 hétig tudtam csak szoptatni és akkor sem volt elég tejem. Elõször hozzátáplálás volt, aztán maradt a tápszer. Fel fog tenni egy-két kérdést. Pl nálunk van olyan a családban aki allergiás, ezért nekünk hypoallergén tápszert írt fel a doki. Milupa Milumil HA Start ez a neve. Az én picim teljes mértékben elfogadja. De van a Bepa-nak vagy a Humana-nak is tászere újszülöttnek. Majd a doki eldönti, hogy melyik jó a Te babádnak. Azt mondják, hogy a Humana is nagyon jó.
A kórházban felírja a gyerekorvos, legalábbis nekünk már ott adtak receptet, mert nem igazán volt tejci.Milupának a HA 1-t, de gondolom orvosa válogatja.A DM-es is jó, de azt inkább késõbb ad neki, mert az nem HA-s tehát nem hipoallergén.
A kérdező hozzászólása: óó értem, remélem nem lesz gondd, még a pocakban vagyunk, csak a gyerekorvosunk pont szabin lesz akkor én meg elfelejtettem felíratni, ha nem lenne tejem...muszály leszek a helyettesítõ orvostól kérni akkor ha kell.És amúgy melyik a jó-mármint amit fel kell íratni abból???
Az újszülötteknek való tápszert a doki írja fel és jelenleg úgy tudom, csak receptre paikában adják ki, azért nem látod a boltokban. Bár én a minap a DMben láttam 1-es számú tápszert, de nem igazán néztem meg milyen is, mert mi már 3-ast eszünk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget, amúgy mennibe kerülnek a tápszerek?


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mitől lehet, hogy négy napja nincs széklete?

2 nap múlva lesz 10 hetes a babám és négy napja nem kakilt. Vagyis kétszer volt egy pici kakifolt a pelusban, de azt rendes kakinak nem nevezném. Eddig naponta volt valami a pelusban, aztán ezelőtt 2-3 napig kisebb mennyiségek, most meg ugye napok óta szinte semmi.

3

Mit adtok járni nem tudó baba lábára babakocsiban?

Eddig kezes-lábas overált hordott, de ezt kezdi kinőni. A nagyobb méretűhöz vmi kis csizma kellene, de én ilyet még sehol nem láttam.

9

Meddig van a szervezetben antibiotikum hatása? 12 oránként szedtem, ma reggel vettem be az utolsot, mikor kezdhetnék ujbol szoptatni?

6

7 hetes kislányom már 2 hete szortyog. Nem lázas, nem köhög, csak folyamatosan tele van az orra. Voltunk dokinál, nasivin cseppet és orrszívást javasolt. Mit tehetek még, hogy meggyógyuljon?

Szopizni gond nélkül tud,folyamatosan gyarapszik,de nagyon bosszant,hogy már ilyen hosszú ideje tart nála ez a nátha.Ti mit szoktatok használni ilyen esetekben?

5

Ülni nem tudó babát beletennétek 0-18-as autósülésbe?

A hordozó már nagyon szűkös.

10

Lehet együtt fürödni egy két hónapos babával? Nem beteges, hogy szeretnék vele egy kádban fürdeni?

Szereti a fürdetést, de nekem olyan rideg az egész. Ahogy tartom, meg nehéz is, így elég rövid ideig tartanak a fürdetések. Ezért arra gondoltam, hogy egy este fürdenénk együtt. Nem tudom, hogy viselné, de én úgy szeretném magamhoz fogni egy kád meleg vízben. Lehet ettől baja? Nem beteges ez? A mi családunkban nem volt szokás az ilyen együttfürdés, így nem tudom, hogy máshol van-e ilyen. Nem csinálnék belőle rendszert, de most jól esne.

6

Alma után vizet lehet adni a babának?

hozzátáplálással kapcsolatos a kérdésem.ha a babám reggel 7-8körül eszik,-és utána meg 11-12között ebédel,a kettő között ,ha nem alszik,lehet-e adni a gyümölcsöt-és meg kell e szoptatni utána,vagy kóstolhatja pl,mielőtt leteszem aludni?ti hogy vezettétek be a gyümölcsöt?inkább délután?

3

Káros a babyhordozó a babára nézve ha sokat van benne?

Sokat autózunk most, főleg h jönnek az ünnepek, ajándékokat kell venni stb... Visszük mindig magunkkal a 3,5 hónapos kislányunkat, ugye babyhordozóban. Meg van h a babakocsira is ezt tesszük amikor csak sétálni megyünk, mert a mózesben mindig csak ordít, mert nem lát ki, a babyhordozóban meg szépen elvan, nagyokat alszik benne. Ez mennyire káros neki?

5

Mikortól mondják a babákra, hogy elindulnak, járnak? Ti mikor jelentettétek ezt ki?

Napokon belül egy éves lesz a fiam.

8

Mivel lepitek meg 16 hónap körüli babátokat Mikulásra?

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!