Találatok a következő kifejezésre: Szinte a elejétől (15 db)

A suliban (8) most tanuljuk az Excelt. Szeretnék kicsit elörébb haladni mint az órák. Linkelnétek egy oldalt ahol kezdõ szintet az elejétöl tanulhatom?

Legjobb válasz: F1 Elég baj, hogy excelt tanultok, és nem táblázatkezelést. Mi lesz veled, ha mondjuk Kemencére kerülsz dolgozni? Ott ui. Nincs excel…

F1 Elég baj, hogy excelt tanultok, és nem táblázatkezelést. Mi lesz veled, ha mondjuk Kemencére kerülsz dolgozni? Ott ui. Nincs excel…
ha már terhes vagy akkor miért mész hõt??????
A kérdező hozzászólása: Nem a terhesség kapcsán mérem a hõmet. Állandóan az az érzésem, hogy beteg vagyok, ezért fordul elõ - hetente - hogy megnézem, nincs-e lázam.
Mit érzel, hogy azt hiszed, hogy beteg vagy?
A kérdező hozzászólása: Valójában nagyon gyengének, erõtlennek érzem magam.
Ez normális a terhesség alatt. Ha tehetném én is állandóan aludnék, vagy feküdnék. Én is gyenge vagyok, a hányingerrõl nem is beszélve...

Gyerektartás? A közös gyerek 10 éves. Nem voltunk házasok, szinte az elejétől egyedül nevelem. Támogatás sosem jött rendszeresen, néha (egy évben 1-3 alkalom) amikor kaptunk egy tizest?

Itt mindenki azt írja, hogy csak az utóbbi fél évet fizeti (előlegezi) meg az állam, én úgy tudom, hogy indíthatok úgy pert, hogy az a teljes 10 éve vonatkozzon, csak nem mindegy hogy adom be a papírokat. Ki hogy tudja

Legjobb válasz: Pedig én tapasztalatból mondom. Az én volt férjem 5 évig nem fizetett semmit. Pedig én 6 hónap nem fizetése után intézkedtem. De nem kaptam meg visszamenõleg 5 évre, amikor végre elkezded fizetni gyerektartást. 5 évig csak pereskedtem vele, végül ennyi év után az állam megelõlegezte 6 hónapra visszamenõleg, és azóta hogy az állam is követelõzött a volt férjemtõl, inkább fizet rendesen. De az 5 évet amit nem fizetett azt nem is kell fizetnie.

Pedig én tapasztalatból mondom. Az én volt férjem 5 évig nem fizetett semmit. Pedig én 6 hónap nem fizetése után intézkedtem. De nem kaptam meg visszamenõleg 5 évre, amikor végre elkezded fizetni gyerektartást. 5 évig csak pereskedtem vele, végül ennyi év után az állam megelõlegezte 6 hónapra visszamenõleg, és azóta hogy az állam is követelõzött a volt férjemtõl, inkább fizet rendesen. De az 5 évet amit nem fizetett azt nem is kell fizetnie.
Nyugodj bele csak 6hónapig vissza menõleg.A Te trehányságod eddig nem kérted.
Ha beadsz egy keresetet a gyerektartás megállapítására és kérvényezésére akkor is csak 6 hónapra visszamenõleg kaphatod meg, és a bíró is csak ennyit fog meghatározni. Azt hogy te 10 évig vártál vele, az a te hibád, végül is akár 10 évvel ezelõtt is kérhetted volna a gyerektartást. Az állam csak akkor elõlegezi meg szintén 6 hónapra visszamenõleg ha a gyermek apja fizetésképtelen. Egyébként 1 gyerek esetén a gyerektartás az alábbi összegben állapítják meg. Az apuk fizetésének 20%-a vagy a jelenkori minimálbér 20%-a..
A kérdező hozzászólása: Tuti ügyvéd monta korábban, hogy visszamenõleg is lehet, csak hosszadalmasabb és macerásabb. Csak nem találom az ügyvéd névjegyét, nevére meg nem emlékszem
A kérdező hozzászólása: A megelõlegezésnél tudom, hogy 6 hónapot fizet az állam...az más....
A kérdező hozzászólása: Trehányság? Beszólás nélkül egy sima válasz nem megy, ugye?:)
Csak 6. hónapra visszamenõleg jár, és az csak az anyukán múlik mikkor adja be, ne haragudj de ha nem fizet mire vártál? Ha a 6. hónapot megszakítja pl 5. havonta küld már nem is jár. Szép is lenne, ha egy 15. éve nem látott nõ beállítana, hogy van egy gyereke és fizessen a férfi 15. évre visszamenõleg gyerektartást. Elégé abszurd lenne.
Amirõl te beszélsz az más . Az arra van ha valaki rendesen fizet gyerektartást és kiderül nem az övé a gyerek akkor õ visszaperelheti amit összesen fizetett plusz kamat. Ha 1 év akkor 1 évet, ha 18 év akkor 18évet
Na akkor: Az allami megelolegezes nem visszamenoleg szol, hanem elore. Ha pl ma adod be a kerelmet, a 30 napos elbiralasi ido utan ha megitelik, akkor a mai naptol jar. 3 evre itelik meg, ezt egyszer meg lehet igenyelni ujabb 3 evre. Feltetele jogeros birosagi itelet a tartasdijrol, 6 havi nem teljesites es minimum egy nemleges foglalasi jegyzokonyv. A tartasdijat visszamenoleg - ha eddig nem volt igenyelve- fel evre lehet kerni. 10 evre nem, hiszen azert mar fel ev felett a gondozo szulo hibaja, hogy -mar ne is haragudj-ilyen hule, hogy nem kerte.


Jövő ilyenkorra tervezzük, hogy nekilátunk a baba projektnek. 8 éve vagyunk együtt de szinte a kapcsolatunk elejétől nem használtunk se gumit, se tablettát. Megszakítással védekeztünk és egyszer sem estem teherbe! Vajon teherbe eshetek?

Mostanában egyre gyakrabban foglalkoztat ez a kérdés! Túl ügyesek vagyunk vagy valami baj lehet? Sajnos már most kezdek parázni emiatt, hogy lehet, hogy nem is lehet gyerekem. Nem szeretnék csalódni majd : ( Ja, én 28 múltam, párom pedig 35.

Legjobb válasz: Szerintem ne parázz addig, amíg nincs miért!:-)Mi is így védekeztünk a párommal, igaz, csak hónapokig, nem évekig, de sose volt probléma. Aztán elsõre terhes lettem. Azt viszont nem értem, ha akartok babát miért vártok még egy évet?

Szerintem ne parázz addig, amíg nincs miért!:-)Mi is így védekeztünk a párommal, igaz, csak hónapokig, nem évekig, de sose volt probléma. Aztán elsõre terhes lettem. Azt viszont nem értem, ha akartok babát miért vártok még egy évet?
A kérdező hozzászólása: Most sikerült egy jó melóhelyet elcsípnem és jó tgyás-sal és max. gyed-del akarok majd babázni, hogy a lehetõ legtöbbet tudjam majd megadni neki. Szóval ezt az évet mindnféleképpen végig kell dolgoznom!
Mi is így védekeztünk egy évig és valószínûleg túl ügyesek voltunk, mert amikor akartam, akkor meg azonnal terhes lettem. Úgyhogy nyugi!
Tuti összejön, ha nem szakítjátok meg! Mi négy éven át szinte minden nap (volt, hogy naponta többször) megszakítással csináltuk, mert én óckodom a tablettától, a gumi meg olyan kényelmetlen:) Bennem is felmerült a kérdés, hogy mi van, ha fölöslegesen szakítjuk meg, mert talán nem is lehet gyerekünk, ha ennyi idõ alatt nem jött össze. Aztán nekiláttunk a babaprojektnek egy szép márciusi délután:) , és azonnal összejött! Szóval ha úgy gondoljátok, hogy jöhet a baba, akkor hajrá:)
Szerintem gyógynövényes teát nyugodtan lehet inni, persze csak mértékkel!
Korábbi hasonló kérdésnél olvastam, hogy a túró vagy a zellergumó (levesbe vagy salátának) segíthet. De mindenképp emlísd meg az orvosodnak is és kérj tanácsot tõle!
En 18 hetes vagyok, szerencsere nem vizesededk (eddig) de iszom minden nap egy csesze zold es egy csesze csalanteat, h ne is legyek az.
A jáva tea vízhajtó hatású, sajnos nekem is vizesedik a bokám, szinte már eltûnt a csontom.Nekem a lábpolcolást mondta a védõnõ, és a só mentes diétát.Mert ha nem eszel sót, akkor nincs ami megkösse a vizet.Hozzáteszem egy hétig bírtam...feladtam:o( 23 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Íg vagyok vele én is, a sómentes diétát nem bírtam sokáig, és mivel mindig is édes szájú voltam, nehezen tudom megállni a szénhidrátmentes diétát is. Ezért gondoltam, hogy a vízhajtó teával segíthetek rajta. Valahol olvastam, hogy a vízhajtó gyógyszerek vetélést okozhatnak, ezért nem mertem még eddig a teákat sem inni.

Tényleg mindenkinek szinte a terhesség elejétől szedervörössé-lilává válnak a szeméremajkai a vérbőség miatt?

Nekem (még) nem, pedig én 6 hetes leszek. Aggódnom kellene? Vagy ez is mindenkinél változó?

Legjobb válasz: Még nekem se lett lila, pedig már csütörtökön betöltöm a 11. hetet. Én nem aggódom. Szerintem te se, ez is biztos mindenkinél más.

Még nekem se lett lila, pedig már csütörtökön betöltöm a 11. hetet. Én nem aggódom. Szerintem te se, ez is biztos mindenkinél más.
Nem. Ez csak elõfordulhat, de nem feltétlenül van így...amúgyis inkább a hüvely elszinezõdése látható de ez meg a nõgyógyászoknak értékelhetõ jel csak, az átlagember nem néz be oda:)
Dehogyis valnak mindenkinek szedervorosse a szemeremajkai! Az enyemek ugyanolyanok maradtak, mint elotte voltak.
A kérdező hozzászólása: Jólvan akkor, köszi :)
Ha végzett abbamarad? Mégis mit vársz? 15 perc nem olyan kevés. Lehet hogy veled van a baj.
2 oldalú a probléma. Vagy van valami gondja, vagy neki nem fontos a tartalmas szex, csak hogy kielégüljön. Te pedig nem beszéled ezt meg vele?
Én sosem toleráltam egy pasitól sem, hogy ne elégítsen ki. Mennyi furcsa lány/nõ van a világban...
15 perc?? Mi az exemmel másfél 2 óráig szexeltünk. Elég gyenge a pasid teljesítménye..
De ezt miért hagyjátok? Szerintem aki az ágyban nem figyelmes, biztos, hogy az élet egyéb területein sem az, akkor miért vagytok együtt?
Nalunk ugyanez van, csak nalunk 2-3 perc az egesz, o elmegy, engem otthagy. 10-15 perc az nem olyan rossz azert. Utana viszont nem foglalkozik veled? Hogy te is kielegulj? Ha o elmegy akkor teged otthagy, es befordul aludni? Akkor ez egy onzo alak, probalj beszelni vele.
ma 19:17 te sem lehetsz valami nagyágyú az ágyban 15 perc? az abba maradást gondolom arra érti, hogy mindennel együtt 15 perc az egész, bedugja a csávó, elmegy, a hátra fordul, és alszik az ilyenek azt hiszik, hogy Szexistenek
szoktál vele beszélni errõl, vagy csak elviseled, ez van, és kész....?
A barátod nem tudja használni a szerszámát, van ilyen, de téged is lecar, mert attól még téged kényeztethetne utána. Sajnos egy nagy lúzer az ágyban...
2. válaszoló vagyok. Így már értem mire gondolt a kérdezõ, nincs elõjáték, nincs levezetés, szar ügy. Én csak azt akartam kifejezni hogy 15 perc folyamatos reszelés egyáltalán nem számít korai elélvezésnek. Szerintem a kérdezõnek egy kiadós elõjáték hiányzik és egy ki levezetés hogy ne mennyen a pasas egybõl aludni ahogy elélvezett. Viszont ha megfelelõ elõjáték esetén sem elég a 15 perc dugás akkor lehet hogy a kérdezõvel is gondok vannak.

Kisbabámnál elkezdtük a hozzátáplálást. Szinte az elejétől fejnem kell a tejet, lusta szopizni. Mindig mellre teszem, utána kapja az adagját üvegből, h. jóllakjon. A hozzátáplálásnál nem értem, hogy mikor adjam neki a gyümölcsöt? Többi lent.

Szopi + lefejt tejcsi után? Azt olvastam, ha előtte adjuk, le is szokhat a szopiról, és ezt nem szeretném. Nem is igyekszem az étkezések kiváltásával. A tej elapadásától különösen félek. De ha szopi+lefejt tej után adom, akkor jóllakik. Ha előtte, akkor mennyi pürét adjak neki? Járt már így valaki?

Legjobb válasz: A hozzátáplálásnak épp az a lényege,hogy szépen lassan kiváltsd a szoptatást/tápszert az étkezésekre.Ne aggódj a tej elapadástól sem,max kap tápszert.De úgyis a kicsitõl függ,hogyan fogadja az ételeket.Délelött adj neki tízóraira gyümit/zöldséget amennyit elfogad,annyit.Eleinte úgyis csak 1-2 kanálkával fogja enni,és tudod emelni szépen lassan az adagot.Aztán idõvel így ki is váltódik neki étkezés.Ha í tízórai csak gyümi már,akkor lehet az ebéd fõzelékeket is bevezetni és kicsit késõbb már husit tenni bele.Ezeket is fokozatosan.

A hozzátáplálásnak épp az a lényege, hogy szépen lassan kiváltsd a szoptatást/tápszert az étkezésekre.Ne aggódj a tej elapadástól sem, max kap tápszert.De úgyis a kicsitõl függ, hogyan fogadja az ételeket.Délelött adj neki tízóraira gyümit/zöldséget amennyit elfogad, annyit.Eleinte úgyis csak 1-2 kanálkával fogja enni, és tudod emelni szépen lassan az adagot.Aztán idõvel így ki is váltódik neki étkezés.Ha í tízórai csak gyümi már, akkor lehet az ebéd fõzelékeket is bevezetni és kicsit késõbb már husit tenni bele.Ezeket is fokozatosan.
A kérdező hozzászólása: De ha van anyatej, akkor miért kell a Sinlac? Azt nem az alultáplált babáknak írják fel?
Igen, a tízóraival érdemes kezdeni az esetleges reakciók miatt. Gabonapépbõl a sinemilt adom a kisfiamnak, nagyon szereti, de a sinlac is hasonló, abban valamennyivel kevesebb a vitamin és az ásványi anyag.
A délelõtti étkezést szoktuk elõször kiváltani (tízórai) mert ha netán hasfájást okoz, ne az éjszaka üvöltsön.
Ne aggódj lassan fogsz haladni! :) Elég sokáig tart míg kiváltódik egy étkezés. Elõször csak egy-két kanálkával kell adni, majd azt fokozatosan emelni. Ha egy ízt már megszokott akkor lehet mást is próbálni. Én szopi elõtt kínálnám mert utána már nem biztos, hogy elfogadja.
A kérdező hozzászólása: 5 hónapos. Ezért szeretnék lassan haladni, legelõször a délutáni uzsonnát kiváltani gyümülcsre, gabonapépre, esetleg tejpépre. Tudom, hogy ez nem ideális, hogy külön kapja üvegbõl, hisz a szopi + gyümölcs v. gyümölcs + szopi lenne az, de muszáj fejnem, mert ha nem teszem, felrobban a mellem.
Szia. Mennyi idõs a babád? A hozzátáplálás lényege, hogy a szopizást kiváltsa, egy idõ után, ma elfogadott nézetek szerint 6 hós korától már nem elegendõ az anyatejes táplálás, el kell kezdeni a szilárd, kanalas táplálékok bevezetését is. Mindemellett szoptathatsz akár 3 évig is, de minimum a kóstoltatást el kell kezdeni, mert vannak babák, akik csaklassan tudják megszokni, így hónapokig is eltart egy-egy étkezés kiváltása. Kóstoltathatsz 2 étkezés között is, 1-2 kanál gyümölcs, de szopizás elõtt is. Ha tetszik neki a kanál és a gyümölcs íze, ne vond meg tõle csak azért, mert szoptatni akarsz. A tej egyszer úgyis elapad, de a hozzátáplálás nem befolyásolja!
ha megszoptatod, majd még adsz neki cumisüvegbõl annyit amennyit kér, akkor teleeszi magát, ha szeretne se bír majd enni szilárdat. szoptasd meg, aztán add a szilárdat. eleinte kínáld meg utána cumisüveggel, de azt hagyd el. talán az lenne a legjobb ha a fejés heyett csak szopna és enne, így el tudjátok hagyni az üvegezést nappal
A kérdező hozzászólása: De inkább elõször szopizzon, azt a keveset, amennyit szokott, kapja meg a lefejt tejet (kevesebbet, mint azelõtt), és utána, ha kér még mást, akkor abból annyit egyen, amennyi még kell neki?
sinlacnak semmi köze az anyatejhez. az rizs és sentjánoskenyér mag, jó édes, tele szénhidráttal, így jól eltömíti a babát :) pont az anyatejeseknek szokták ajánlani tejpép helyett, gyümivel keverve, mert a tejpép ugye tehéntejbõl van, de minek ha van anyatej :) nyugodtan kipróbálhatod, bár nem muszáj, bõven elég a zöldség gyümölcs is majd

A jobb mellemben mindig dupla annyi tej van mint a balban, mit tehetnék? Hasonló tapasztalatok? 3 hetes a babám, és szinte az elejétöl így van.

Legjobb válasz: Nekem ugyan ez van.A 2.hónaptól kezdõdött és hiába fejem,nem javul.A jobba sokkal több van és jobban is jön a balba alig.Kívülrõl is látszik hogy a jobb sokkal jobban meg van telve.A balból már nem is eszik a pici,olyan kevés van benne.amúgy azt mondja a dokim hogy dzokott ilyen lenni hogy az eggyik jobban ad.De ha a balból is szopizik,nem köpi ki akkor ne aggódj semmi gond.

Nekem ugyan ez van.A 2.hónaptól kezdõdött és hiába fejem, nem javul.A jobba sokkal több van és jobban is jön a balba alig.Kívülrõl is látszik hogy a jobb sokkal jobban meg van telve.A balból már nem is eszik a pici, olyan kevés van benne.amúgy azt mondja a dokim hogy dzokott ilyen lenni hogy az eggyik jobban ad.De ha a balból is szopizik, nem köpi ki akkor ne aggódj semmi gond.
Nekem pont fordítva van. Már a kezdetektõl fogav sokkal több tej volt a bal cicimben, mint a jobban, akkor még fejtem etetés után, onnan vettem észre, hogy kb. a felét tudtam csak kifejni, mint a jobb-ból. Viszont egyenlõre még így is elég a babának, így felváltva szoptatóm a cicikbõl. Amúgy most lesz 5 hónapos. Nekem sem segített semmi, hogy több tej legyen a másikban is.
Az én kislányom is 3 hetes és én ugyan így vagyok csak fordítva. A bal mellemben van több mint a jobban és nagyon nem értem a dolgot mert az elsõ gyermekemnél elég sok tejem volt mind a 2 mellemben, most meg kész katasztrófa és már teljesen el vagyok keseredve! Már kipróbáltam szinte mindent(kivéve alkohol pl.sör), de semmi javulás mindenkitõl csak azt hallom, hogy minél többet szoptatok annál jobban lesz tejem, de nem értik meg, hogy ha óránként szoptatok4 órán át akkor utána kb.6 órán át tök üres a cicim. Valaki adhatna valami jó tanácsot mert azért egy cicibõl nem valami jó etetni egy picurit!
Mi 3 és fél hósak vagyunk.A balban szinte alig van valami.Már majdnem azt lehet mondani hogy csak egy mellbõl etetek.... A balban nincs elég tejmirigy és ezen nem segít ha sokszor szoptatok belõle vagy bármilyen serkentõszert eszem. Én minden 2.etetést a ballal kezdek és ha nem elég akkor adok neki a jobb mellbõl is.A többi kaja a jobb cicibõl történik. Arra kell figyelni hogy a jobb cicit is 1nap legalább 1x kiürítse.
Tapasztalat ugyanaz, mint az elöttem szólóknak!Nekem abban van több tej, amibõl elõször szopizott születése után.Tesóm is így volt vele...Lehet ez befolyásolja?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!