Találatok a következő kifejezésre: Szilvát mikortól a (9 db)

Szilvát mikortól kaphat a baba?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy elvileg ez szinte az elsõ gyümölcs lehet, amit kap, de vigyázz, mert hashajtó hatású.

Én úgy tudom, hogy elvileg ez szinte az elsõ gyümölcs lehet, amit kap, de vigyázz, mert hashajtó hatású.
Nem! Szigorúan 8hós kortól!!!
A lányom 4 hós korától eszi
Kisfiam 5 hónapos. A védõnõ azt mondta, adjak neki szilvát.
A kérdező hozzászólása: köszi a fiam 8hónapos-akkor már lehet...
Mi is vettunk szilvas bebidesszertet es az is 4 honaptol ajanlott.
Az üvegesre 4hónapos kór van ráírva

Szilvát mikortól ehet a baba?

Legjobb válasz: 8-9 hónapos körül!Elöbb nem nagyon ajánlott,mert fájhat a kis hasa tõle!

8-9 hónapos körül!Elöbb nem nagyon ajánlott, mert fájhat a kis hasa tõle!
én 6 hónapos kora körültõl adok neki néha, 2-3 szemet. Semmi baja nincs tõle, nem fáj a hasa.
4 hónapos kortól. Baby kajába is vannak. Én 5 hónapos korától adtam neki, soha nem fájt a hasa tõle és imádja.
A szilvára szerintem minden baba máshogy reagál, van akinek nem fáj tõle a hasa, de van akinek nagyon!Az én kisfiam 7 hónaposan kapott szilvát elõször, bébiételben, amire rá volt írva hogy 4 hónapos kortól adható, de õ nemhogy sírt hanem rendesen sikított olyan hasfájása volt utána!De õ amúgy is mindig hasfájós kisbaba volt!

Mikortol lehet adni a babáknak glutén tartalmu ételeket? Láttam babakekszet amiben van glutén és babadeszertet amiben glutén tartalmu keksz is van ezeket 6 hotol irják. Sárgabarackot, körtét, szilvát, szölöt mikortol ehetnek?

Legjobb válasz: Én sárgabarackot,körtét,szilvát 5 hótól adok,de szõlõvel a magja miatt még várok,igaz lében már kóstolta,9 hónapos most. Én hat hónaposan a babakekszet megvettem neki,glutén mentes,de 7 hótól,mivel nincs érzékenység a családban én adom a simát is,most meg már babapiskótázik(hozzáteszem,kenyér,kifli is megy) Szerencsére nincs gond. Ha a gyümölcsöket kipróbálod,mindig óvatosan,mert sok babának a körtétõl fáj a pocija. Azért írtam le a saját példánkat,mert mindenki mást vall,minden baba másra érzékeny.

Én sárgabarackot, körtét, szilvát 5 hótól adok, de szõlõvel a magja miatt még várok, igaz lében már kóstolta, 9 hónapos most. Én hat hónaposan a babakekszet megvettem neki, glutén mentes, de 7 hótól, mivel nincs érzékenység a családban én adom a simát is, most meg már babapiskótázik(hozzáteszem, kenyér, kifli is megy) Szerencsére nincs gond. Ha a gyümölcsöket kipróbálod, mindig óvatosan, mert sok babának a körtétõl fáj a pocija. Azért írtam le a saját példánkat, mert mindenki mást vall, minden baba másra érzékeny.
Babakeksz, vagy gríz 5-6 hónapos kortól mehet ha van már legalább két fog, háztartási keksz, akkor ha már hozzászoktattad a tojássárgájához, vagyis kb 10 hónapos korban, ekkortól lehet tojásmentes tésztát is adni, a mai nézet az hogy a tojásfehérjét csak 11-12 hónapos kortól adjuk, vagyis csak ekkortól ehet piskótát, kiflit és a legtöbb kekszfélét. A fent említett gyümiket 6 hónapos kortól, a szõlõt persze mag és héj nélkül, a szilvát is hámozva, de ez kb minden gyümire igaz.
szia! a babakeksz simán mehet 6 hónapos kortól. nem gluténmentes, de nem is kell annak lennie (a lisztérzékenységre hajlamos fiam most orvosi ajánlásra eszi!), viszont nincs benne pl. tojás, szóval jobb, mint a háztartási keksz. a gyümi témakörben nem vagyok annyira otthon, de az elõttem szólók tanácsa bizonyára helyes!


Körte, banán, sárgabarack, szilva, sárgadinnye? Mikortól adhatom a fiamnak?

Kb. 5 hete kezdtük a hozzátáplálást, most eszik almát, ?szit, nektarint, meggyet, répát, krumplit, süt?tököt, céklát, babakekszet.

Legjobb válasz: Körte, banán, szilva 6 hó, sárgabarack, dinnye 8 hó körül

Körte, banán, szilva 6 hó, sárgabarack, dinnye 8 hó körül
Körte-banán 6 hótól. A többi 8 hótól, ha te készíted. De bébiételben már elõbb is lehet adni.
http://www.kismamablog.hu/hozzataplalas/hozzataplalas-tablazat Itt megtalálod, hogy mit mikor ajánlanak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Sárgadinnyét, paradicsomot, salátalevelet, szilvát, birsalmát mikortól, és milyen formában kaphat a baba?

Legjobb válasz: Szilva(nyersen, a héjától megfosztva)és birsalma (fõzve, másképp nem ehetõ) már az elsõk között mehet. Paradicsom szintén, fõzelékként (paradicsomos krumpli), de télen csak a bébiitalból ajánlott vagy a bébiétel, mert ami most kapható paradicsom, az vegyszerrel, hormonnal kezelt (ettõl "érik be"), nem való babának. A sárgadinnyét majd nyáron, amikor idénye lesz adhatod, 8-9 hónapos kortól. A saláta is primõr, ami szintén nem való babának, majd ha lesz szabadföldi, akkor lehet (8-9 hónaposnak).

Szilva(nyersen, a héjától megfosztva)és birsalma (fõzve, másképp nem ehetõ) már az elsõk között mehet. Paradicsom szintén, fõzelékként (paradicsomos krumpli), de télen csak a bébiitalból ajánlott vagy a bébiétel, mert ami most kapható paradicsom, az vegyszerrel, hormonnal kezelt (ettõl "érik be"), nem való babának. A sárgadinnyét majd nyáron, amikor idénye lesz adhatod, 8-9 hónapos kortól. A saláta is primõr, ami szintén nem való babának, majd ha lesz szabadföldi, akkor lehet (8-9 hónaposnak).
A salátát fõzelékként adhatod majd. a dinnyét nyersen.

Mikortól adhatom a gyümölcsöt a kislányomnak a héjjával együtt (pl. : sárgabarack, őszibarack, szilva. Stb. )? Most 15 hós a huncutkám.

Legjobb válasz: Nekem a lányom 11 hós, de a sárgabarackot mindig is héjastól adtam neki, fogom neki és harapja. nekem semmi baja nem volt eddig tõle. szilvát sem szoktam lehéjazni csak az õszibarackot.lehet, hogy rosszat csináltam?

Nekem a lányom 11 hós, de a sárgabarackot mindig is héjastól adtam neki, fogom neki és harapja. nekem semmi baja nem volt eddig tõle. szilvát sem szoktam lehéjazni csak az õszibarackot.lehet, hogy rosszat csináltam?
A kérdező hozzászólása: Jaj, dehogy csinálod rosszul... Én vagyok túlságosan "PARAANYA" :-) Egyszer már megakadt neki egy falat kenyér a torkán és azóta vagyok ennyire extra óvatos... (csak pár mp-ig öklendezett, de én rendesen megijedtem...) szóval nem tudom, hogy meddig óvatoskodjak a gyümivel???
Elsõ vagyok! ha ezért nem adtad eddig a héját, akkor szerintem nem érdemes paráni, adjad nyugodtan! Én is beijedõs vagyok, de hát ezt is meg kell szokniuk. Az én lányomnak csak négy foga van, de adok neki kenyérhajat is, megh haraptatom vele a puha barackot, még a kiflit is elharapja. Néha nyel nagyokat, meg köhint, vörösödik, de tényleg csak ritkán. Õ meg szívesen eszi így, ízlik neki a héja is! Nyugodtan próbáld meg!
Én 29 éves vagyok, de ha az õszibarackot nem nyúzom meg, akkor fáj tõle a hasam. Ennek fényében én megpucolnám egy kisbabának. A sárgabarack meg a szilva más, de az õszi mégiscsak szõrös :S

Szilvát milyen formában és mikortól adhatok a babámnak?

Ma 22 hetes és vettem szilvát. Szeretném lepürésíteni, és lefagyasztani, de nem tudom, hogy a héjával együtt is lehet, vagy inkább hámozzam meg? És mennyi id?s kortól adhatom majd neki?

Legjobb válasz: Szia! 8-9hónapos kortól lehat majd adni neki. Szerintem ha fagyasztóba teszed tegyél el mindkétféleképpen. Elõször hámozva kínáld neki és ha szereti és minden ok akkor héjasan is mehet. Én így csináltam minden gyümölccsel a kisfiamnál, nem volt gond egyikkel sem.

Szia! 8-9hónapos kortól lehat majd adni neki. Szerintem ha fagyasztóba teszed tegyél el mindkétféleképpen. Elõször hámozva kínáld neki és ha szereti és minden ok akkor héjasan is mehet. Én így csináltam minden gyümölccsel a kisfiamnál, nem volt gond egyikkel sem.
kecskeméti bébiételbe van már 4 hós kortol.mi 2 napja azt ettünk 50g és imádja a pici.ja 18 hetesek vagyunk
A kérdező hozzászólása: Köszi a jótanácsokat. Akkor hámozva is és héjatól is pépesítek neki.

Mikortól adhatom a köv. Gyümölcsöket? Szilva, körte, cseresznye, meggy, sárgabarack, görögdinnye.5 hós tápszeres a babám, egy hónapja eszik barackor, s. répát, almát, sütőtököt, céklát, krimplit, rizst.

Legjobb válasz: Ez nagyon jó, nézd meg: http://www.kismamablog.hu/nem-kategorizalt/hozzataplalas-tab.. Persze, ha te korábban kezdted a hozzátáplálást, nem 6 hónaposan, akkor csak a sorrendiséget nézd az elején.

Ez nagyon jó, nézd meg: http://www.kismamablog.hu/nem-kategorizalt/hozzataplalas-tab.. Persze, ha te korábban kezdted a hozzátáplálást, nem 6 hónaposan, akkor csak a sorrendiséget nézd az elején.

Mikortol adhatok a babámnak szilvát és körtét, barackot a hozzátáplálás elejétöl ha jol tudom de a többi? Zöldségek közül a krumplin kivül mit adjak elöször, hogyan folytassam? A husokat mikor kezdjem és milyen sorrendben?

Mekkora adagokat estik egy evésre,ha megcsinálok valamenyit azt lefagyasztanám de mekkora adagokra osszam?

Legjobb válasz: http://www.babafalva.hu/download/szilard.htm Itt találsz egy táblázatot. Ez hasznos a kérdésedre is választ ad. De más babás oldalakon is lehet ilyet találni.

http://www.babafalva.hu/download/szilard.htm Itt találsz egy táblázatot. Ez hasznos a kérdésedre is választ ad. De más babás oldalakon is lehet ilyet találni.
Én körtét 4 hónaposan adtam neki hozzáteszem anyatejes baba volt, sárgarépát is adhatsz a krumpli mellé, husit én 5 hónaposan adtam csirkét a huslevesbõl, elõször mindenbõl csak keveset, hogy szokja az ízeket, persze a védõnõk ezt rosszallanák mert szerintük 6 hós korig nem kell semmi.Ja almát is reszelhetsz neki.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!