Találatok a következő kifejezésre: Szilvási Lajosnak könyve jelent meg (1 db)

Szilvási Lajosnak hány könyve jelent meg pontosan? Hol lehet minden könyvét beszerezni?

Legjobb válasz: Szia! Én is a netet ajánlanám. Több oldal is van. Pl: www.antikvarium.hu, www.bookline.hu, stb Sok sikert!! Emellett, ha van idõd, körbenézhetsz környékbeli antikváriumokban is... Ez utóbbi kissé idõigényes, de elég olcsón szerezhetsz be könyveket.

Szia! Én is a netet ajánlanám. Több oldal is van. Pl: http://www.antikvarium.hu, http://www.bookline.hu, stb Sok sikert!! Emellett, ha van idõd, körbenézhetsz környékbeli antikváriumokban is... Ez utóbbi kissé idõigényes, de elég olcsón szerezhetsz be könyveket.
A kérdező hozzászólása: A könyvek amiket keresek : Középiskolások, Riadó a tárnák fölött, Csillaghullás, és Fény a hegyek között.
A Jegenyék valójában nem egy könyv, hanem egy sorozat. Eredetileg hét észbõl állt volna, de a halála miatt csak három jelent meg. A negyedik, A vincellér gyaknem kész volt, de a szerzõ már nem tudta véglegesíteni. Eddig nem jelent meg, de várhatón 2008 õszén a könyvesboltokban lesz.
Sziasztok! Metszéspont három regényt tartalmaz.(Ködlámpa, Születésnap júniusban, Hozomány), a Kamaszok, pedig két regényt (Fekete ablakok, Egymás szemében).A Jegenyékrõl én úgy tudtam, hogy trilógia lesz, nekem csak az elsõ két regény van meg, A Bojnik, és A Jackman.
Középiskolások (1953), Riadó a tárnák felett (1955) – kisregény, Fény a hegyek között (1956), Csillaghullás (1960), Bujkál a Hold (1960), Appassionata (1961), Egyszer-volt szerelem (1961), Nem azért született (1962) Kinek a sorsa? (1964), Albérlet a Síp utcában (1964), És mégis õrizetlenül (1964), Fekete ablakok (1965), Ködlámpa (1967), Ott fenn a hegyen (1967), Születésnap júniusban (1969), Kipárnázott kaloda (1969), Légszomj (1970), Vízválasztó (1972), Ördög a falon (1973), Egymás szemében (1976), Hozomány (1978), Karácsony (1979), Lélekharang (1981), Szökõév (1982), A néma (1985), Kamaszok, Jegenyék, Metszéspont. Beszerzni a könyveket antikváriumban, a neten: http://www.teszvesz.hu/search.php?string=szilv%C3%A1si&categ.. lehet pl.
Aukción (tesz-vesz) és magánkézbõl. Miket keresel?
Az elõbb említett könyv, A vincellér már megjelent - a szerzõ halála után 12 évvel. A borítót itt látni: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=90 20414
Szilvásitól a Nem azért születet-et én is keresem- de sajnos még nem sikerült beszereznem sehol.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogy tetszik az írásom?

Egy novella szerűség lenne, ami arról szól, hogy egy lány megszökik otthonról.
És itt az eleje (ez nem a teljes első fejezet)
Június 23. vasárnap
Bianka a faágon ücsörgött. Lábaival össze-vissza kalimpált. Kezében egy verseskönyv volt, azt olvasgatta. A fa terebélyes lombja alatt egy kisfiú futkározott. Szőke, barna őzike szemű, rosszcsont kisfiú volt. Kristófnak hívják, Egy ággal hadonászott, csapkodta a fát. Bianka lemosolygott öccsére. A fa előtt egy biciklis állt meg. Magas, barna fiú. Szemét napszemüveg takarta. Lepattant a kerékpárról és felkapta öccsét. Felköszönt húgának is. Bianka lemászott a fáról. A könyvet beletette táskájába.
- Márk! Elvihetem a biciklid?- kérdezte a lány.
A fiú, Márk letette öccsét a földre. Szemével húgát méregette. Igen csinosan volt öltözve. Rövid farmerszoknya, blúz. A fiú még mindig Biankát nézte. Nekitámaszkodott a fának.
- Mire kell?- kérdezte végül.
A lány nagyot sóhajtott és visszamászott a faágra. Márk újra feltette a kérdést, mire a lány csak legyintett.
- Hát jó, ha nem kell, akkor nem kell. – mondta a báty.
Az utca másik oldalán, takaros kis ház állt. Falai levendula színűek. Kis konyhakert van az ablak alatt. A kert televan virágokkal és bokrokkal, de fa egy se. A fű helyenként elszáradt, gazos. Kinyílt a ház ajtaja. Kövérkés nő lépett ki a verandára. Kötényét lekötötte, majd ebédre hívta a fánál játszó gyerekeit. Bianka lemászott a fáról és testvéreivel együtt bement ebédelni.
Az asztalnál már ott ült az apuka. Éppen levest mert magának. Szúrós szemmel nézett fel gyerekeire. A testvérek mind asztalhoz ültek. Fáradtan mertek levest maguknak. A kis Kristóf véletlenül kilöttyintette a levest. Az anyuka, Márta, hangosan szidta a fiát. A kisgyerek óvatosan szalvétáért nyúlt, de anyja kezére csapott. Bianka félve nézte a jelenetet. Féltette öccsét, hisz még csak öt éves. Óvatosan megbökte bátyja kezét, majd segítségkérően ránézett. Márk bólintott.
- Hölgyem - kezdte a fiú- hagyja csak, majd én feltakarítok.
Márta letette a szalvétát az asztalra és kiment a konyhába. Az apuka, István, még mindig nem nézett fel. Bianka óvatosan megsimította öccse fejét.
Az ebéd végén Márk szólalt meg először:
- Uram! Végeztem az ebéddel. Elmehetek?
Az apa felnézett. Gyilkos tekintettel nézett fiára. Valószínűleg üvölteni volt kedve, de éppen elvolt foglalva az újsággal, amit olvasott, így csak egy egyszerű nemmel válaszolt. Márk nagyot sóhajtott majd beletörődött a helyzetbe. Fél óta elteltével, mikor István végre elolvasta az újságot, mély, tekintélyt parancsoló hangon szólalt meg:
- Kedden az asszonnyal elutazunk. Megkértem az öcsémet, Zoltánt, hogy vigyázzon rátok. Mint tudjátok nem tűröm a fegyelmezetlen viselkedést, szóval olyan jók legyetek, mintha itt lennék, még ha öcsém nevelési elvei nem is olyan szigorúak, mint az enyémek.
Belül, mind a három gyerek örült, de ez arcukon nem látszott. A nagybátyjuk, Zoli, fiatal és kedves volt. Szinte bármit megengedett a gyerekeknek, de vigyázott testi épségükre. Saját gyereke még nem volt, de nagyon vágyott rá. Márk mindig mondogatta, hogy milyen jó apa lenne (persze, csak testvérei előtt).
Ebéd után az apa elengedte fiait az asztaltól, de Biankát nem. Pár percig csak csendben, lesajnáló mosollyal nézte lányát. Mikor végre megszólalt hangja ijesztően mélynek hangzott.
- Miért vagy ilyen csinosan öltözve?
A lány félt válaszolni. Megmondhatta volna az igazat, hogy egy házibuliba készült, de tudta, hogy apja kiborulna. Így hát egyszerű választ adott:
- Csak egy barátnőmmel szerettem volna találkozni.
- De nem fogsz. – jelentette ki István szigorú hangon.
- Értettem. Elmehetek?- kérdezte Bianka.
István bólintott. A lány felállt, felkapta kardigánját és az út túloldalán lévő fához sietett. Ott játszadozott már öccse is. Bianka felmászott a fa legtetejére. Innen gyönyörű volt a kilátás. Látni lehetett kis házikókat, amelyeknek udvarán gyermekek játszadoztak labdákkal, ágakkal, tollpihékkel. Egy csemete egy sárgolyót gurítgatott át egy buckán. Egy másik falevelekből és ágakból épített házikót egy kis süninek. A harmadik egy kiskutyával futott versenyt a földúton. Látni lehetett még búzamezőkön dolgozó férfiakat, boltból hazafelé tartó nőket és verandán üldögélő öregembereket. A lány mosolyogva nézett maga elé. Egyszer csak arra lett figyelmes, hogy öccse már nincs a fa alatt. Lemászott és bement a kis házba.

9

16-17 evesen meg nekem valo a Szent Johanna Gimi?

El akarom kezdeni olvasni, bar nem tudom mennyire nekem valo:) Szerintetek?:)

16

Milyen a blogom? Nefelejc. Blogspot.hu Szerintetek folytassam?

7

Írnátok kritikákat a kisregényem bevezetőjéről?

Ha nem tetszett akkor jelezzétek, hogy miért, ha tetszett azt is. Kort és nemet is kérnék.

Illetve az a gondom, hogy az oldalon amire feltöltöttem, vagy kevés kritikát írnak, vagy egyáltalán nem véleményezik. Viszont a negatív kritikától tudnék igazán fejlődni, hogy miben kéne javítani és ehhez hasonló dolgokra gondolok...

Persze alázást és bunkózást nem kérek, csak tényleg azt, hogy mi a rossz. Helyesírási hibák, értelmetlen, fogalmazási bakik...stb...

4

Anne Rice: Boszorkányos sorozatáról mi a véleményetek?

Boszorkányok órája 1-2
Lasher
Táltos

0

A Robinson Crusoe c. konyvnek van folytatasa?

A konyv vegen azt irja, hogy beszamol jegyzeteirol egy masik reszben, de en ilyet sehol se talalok, fent van valahol neten?

4

Sehol se lehet kapni a J. R. R. Tolkien: A szilmarilok című könyvet?

Vég jártam az összes könyvesboltot amit tudtam, webshopokat vég néztem sehol semmi. Mindenhol vagy el fogyott vagy nem is volt...

6

Ez az idézet miért ilyen ismerős? "ki itt belépsz hagyj fel minden reménnyel! "

Tudom h erdetileg Dante!!!

Arra lennék kiváncsi h nem szerepel e valami más könyvben? pl. vmiért a harry potter rémlik...ha abban akkor hol?

9

Könyv és film kapcsolat?

Tudnátok nekem olyan könyvcímeket mondani, amiket később megfilmesítettek, és érdemes elolvasni, illetve megnézni? Amin már túl vagyok: Forrest Gump, Parfüm

7

Izgalmas könyvek, kalandregények?

Sziasztok! Olyan könyvet keresek ami kicsit olyasmi mint a Gyűrűk Ura trilógia, vagy mint a Tűz és jég dala sorozat, esetleg valami kalózosat :D

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!