Találatok a következő kifejezésre: Szilvási Lajosnak könyve (6 db)

Hogy vannak ezek a Szilvási Lajos könyvek sorrendben?

Vízválasztó, És mégis ?rizetlenül, Ördög a falon, A néma, Lélekharang, Karácsony, Ködlámpa, Egymás szemében, Appassionata. És ha van még amit kihagytam, légyszíves írjátok oda!

Legjobb válasz: http://hu.wikipedia.org/wiki/Szilv%C3%A1si_Lajos#Reg.C3.A9nyei

A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Szerintetek egy 15 év körüli (komoly) fiú szívesen olvasná Szilvási Lajos Kamaszok című könyvét?

Legjobb válasz: A mai fiataloknak nem ajánlom Szilvási Lajos mûveit. Meglehetõsen hamis képet rajzol az adott korról, a könyvei nem ütik meg a szépirodalmi mértéket. Annak idején inkább a fiatal értelmiség szûk köre szerette, míg a munkások körében Berkesi András volt divatban.

A mai fiataloknak nem ajánlom Szilvási Lajos mûveit. Meglehetõsen hamis képet rajzol az adott korról, a könyvei nem ütik meg a szépirodalmi mértéket. Annak idején inkább a fiatal értelmiség szûk köre szerette, míg a munkások körében Berkesi András volt divatban.
Az elsõ vagyok. Szívesebben ajánlanám Moldova György regénytrilógiáját, A Szent Imre-induló, Elhúzódó szüzesség, Az utolsó határ címû könyveit egy 15 éves fiú számára.

Szilvási Lajos: És mégis őrizetlenül című könyvének van folytatása? Melyik az?

Aki ismeri szilvásit, az légyszi írja meg.

Legjobb válasz: Én úgy tudom, nincs folytatása. Én valószínûleg az összes Szilvásit olvastam, a legtöbb meg is van nekem, kivétel a Jegenyék- sorozata. Régen nagyon kedveltem.

Én úgy tudom, nincs folytatása. Én valószínûleg az összes Szilvásit olvastam, a legtöbb meg is van nekem, kivétel a Jegenyék- sorozata. Régen nagyon kedveltem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. :(


Szilvási Lajosnak hány könyve jelent meg pontosan? Hol lehet minden könyvét beszerezni?

Legjobb válasz: Szia! Én is a netet ajánlanám. Több oldal is van. Pl: www.antikvarium.hu, www.bookline.hu, stb Sok sikert!! Emellett, ha van idõd, körbenézhetsz környékbeli antikváriumokban is... Ez utóbbi kissé idõigényes, de elég olcsón szerezhetsz be könyveket.

Szia! Én is a netet ajánlanám. Több oldal is van. Pl: http://www.antikvarium.hu, http://www.bookline.hu, stb Sok sikert!! Emellett, ha van idõd, körbenézhetsz környékbeli antikváriumokban is... Ez utóbbi kissé idõigényes, de elég olcsón szerezhetsz be könyveket.
A kérdező hozzászólása: A könyvek amiket keresek : Középiskolások, Riadó a tárnák fölött, Csillaghullás, és Fény a hegyek között.
A Jegenyék valójában nem egy könyv, hanem egy sorozat. Eredetileg hét észbõl állt volna, de a halála miatt csak három jelent meg. A negyedik, A vincellér gyaknem kész volt, de a szerzõ már nem tudta véglegesíteni. Eddig nem jelent meg, de várhatón 2008 õszén a könyvesboltokban lesz.
Sziasztok! Metszéspont három regényt tartalmaz.(Ködlámpa, Születésnap júniusban, Hozomány), a Kamaszok, pedig két regényt (Fekete ablakok, Egymás szemében).A Jegenyékrõl én úgy tudtam, hogy trilógia lesz, nekem csak az elsõ két regény van meg, A Bojnik, és A Jackman.
Középiskolások (1953), Riadó a tárnák felett (1955) – kisregény, Fény a hegyek között (1956), Csillaghullás (1960), Bujkál a Hold (1960), Appassionata (1961), Egyszer-volt szerelem (1961), Nem azért született (1962) Kinek a sorsa? (1964), Albérlet a Síp utcában (1964), És mégis õrizetlenül (1964), Fekete ablakok (1965), Ködlámpa (1967), Ott fenn a hegyen (1967), Születésnap júniusban (1969), Kipárnázott kaloda (1969), Légszomj (1970), Vízválasztó (1972), Ördög a falon (1973), Egymás szemében (1976), Hozomány (1978), Karácsony (1979), Lélekharang (1981), Szökõév (1982), A néma (1985), Kamaszok, Jegenyék, Metszéspont. Beszerzni a könyveket antikváriumban, a neten: http://www.teszvesz.hu/search.php?string=szilv%C3%A1si&categ.. lehet pl.
Aukción (tesz-vesz) és magánkézbõl. Miket keresel?
Az elõbb említett könyv, A vincellér már megjelent - a szerzõ halála után 12 évvel. A borítót itt látni: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=90 20414
Szilvásitól a Nem azért születet-et én is keresem- de sajnos még nem sikerült beszereznem sehol.

Szilvási Lajos melyik könyveit ajánlanátok? És melyiket nem szeretitek?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem Tõle a legjobb az Egymás szemében, bár attól is függ, hány éves vagy. Én pont kamaszként olvastam, és az ugye fiatalokról szól. Emellett én nagyon szerettem a Fekete ablakokat, az Albérlet a Síp utcában-t is. Az Appassionata nem igazán jött be. A Lélekharangot most kezdtem,, egyenlõre még nem is tudom, utána pedig A néma következik majd. Szerintem az, hogy melyik könyv fog tetszeni, tényleg attól függ, milyen korosztályba tartozol.

Szia! Szerintem Tõle a legjobb az Egymás szemében, bár attól is függ, hány éves vagy. Én pont kamaszként olvastam, és az ugye fiatalokról szól. Emellett én nagyon szerettem a Fekete ablakokat, az Albérlet a Síp utcában-t is. Az Appassionata nem igazán jött be. A Lélekharangot most kezdtem, , egyenlõre még nem is tudom, utána pedig A néma következik majd. Szerintem az, hogy melyik könyv fog tetszeni, tényleg attól függ, milyen korosztályba tartozol.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! :) Én 17L vagyok, eddig a Kinek a sorsa?-t olvastam, az nagyon tetszett és most a Bujkál a hold-at, az is jó eddig. Igen, az Egymás szemében-rõl már hallottam, hogy jó, szerintem azt is elolvasom :) Az Albérlet a síp utcában és a Fekete ablakok milyen jellegû könyvek? A neten amilyen leírásokat találok, eléggé szárazak a könyvekrõl és van, hogy még a könyv vége is benne van, csak azért kérdezném így nagy vonalakban... :)
Az Egymás szemébent mindenképpen olvasd el!! Sztem a legjobb alkotása. Egyébként ez pont a Te korodbelieknek íródott. Éb is 17 voltam, amikor olvastam!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! El fogom olvasni, most már biztos vagyok benne :)
Egyedül az Egymás szemében-t olvastam tõle és nekem nagyon tetszett. Úgy látom nem csak én vagyok így vele:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!