Találatok a következő kifejezésre: Szerintetek van Vagy csak (378 db)

Szerintetek a baleset miatt van vagy csak bebeszélem magamnak? Ha nem akkor lehet, hogy bántani akar?

Sose hittem a szellemesdibe de pár hónapja láttam, hogy egy vonat elgázolt egy férfit és azóta furcsa dolgokat vettem észre. A baleset után napokig rémálmaim voltak és szorongást éreztem.Aztán egyszer csak elmúlt..pont amikor anyukam azt tanácsolta, hogy menjek pszihológushoz. Kb. egy hónap múlva egyedül voltam itthon és hallottam azt a hangot ahogy a vonat fékezett..de nem a fejembe hanem rendesen..csak sokkal halkabban, mint a valóságba.Az állomástól messze lakunk..a tv is szólt meg a kocsik hangjától amugy se hallatszik el hozzánk a vonatok hangja csak max.hajnalba. Nagyon megijjedtem.Sírni kezdtem és remegetem de egyik percről a másikra megszünt a félelmem. Amikor elmondtam a szüleimnek azt mondták, hogy biztos beképzeltem. Azóta többször is hallottam már mikor lefeküdtem, hogy valaki halkan sír..biztos, hogy férfi.De senki nincs a közelemben.Egyedül vagyok a szobámba mégis hallom, hogy valaki levegőt vesz mellettem. Rettegek a vonatoktól azóta is. Folyton hallom a csikorgást de mások nem.. tényleg pszihológus kénne vagy valaki van itt akinek nem kénne? 18/L

Legjobb válasz: Én hiszek a szellemekben, szóval neked is hiszek. Nemhinném h szukséged lenne pszichológusra, bár ártani tuti nem ártana , ha te úgy érzed :) Nemtom van e ismerõseid közt olyan aki foglalkozik ezotériával, boszorkánysággal.. elkéne oda menned h elmondd a problémát, tuti sikerülne elûzni a szellemet. Amúgy a só is megvéd. Szorjál kevés sót a szobád ajtajához, akkor nemfog tudni bemenni :) De ez csak véleményem, aztán lehet téleg pszichologus kéne, mert csak megrázott amit láttál :)

Én hiszek a szellemekben, szóval neked is hiszek. Nemhinném h szukséged lenne pszichológusra, bár ártani tuti nem ártana , ha te úgy érzed :) Nemtom van e ismerõseid közt olyan aki foglalkozik ezotériával, boszorkánysággal.. elkéne oda menned h elmondd a problémát, tuti sikerülne elûzni a szellemet. Amúgy a só is megvéd. Szorjál kevés sót a szobád ajtajához, akkor nemfog tudni bemenni :) De ez csak véleményem, aztán lehet téleg pszichologus kéne, mert csak megrázott amit láttál :)
A kérdező hozzászólása: Mamánal pl. nem. De a tesóm szobájába igen. Legelõször a vonat fékezést pedig a konyhában hallottam. Nem csak este jön elõ.De mindig itthon...
Akkor valószínûleg tényleg hallasz valamit. Én pl 10 kilométerre lakom a legközelebbi vasútvonaltól, mégis szoktam hallani a vonatkürtöt és ahogy zakatol. Lehet vonatot és állatokat hallasz. Ha "kísértet" sírna, akkor az követne
Na, ezt hívják poszttraumás stressz szindrómának. http://harmoniamuhely.hu/a-poszttraumas-stressz-szindroma-pt.. Menj vele orvoshoz, kapsz rá gyógyszert és elmúlik. De ezt kezelni kell.
Ezt hivjak poszt-traumas stressznek. Lenyeg, hogy az agyad nehezed dolgoz fel valami szornyuseget. Depresszio, hallucinacio, szorongas, stb jar vele. Pszichologus tud segiteni.
Nagyon aranyos vagy hogy megköszönted mindenkinek, de szerintem túl hasznos válasz nem érkezett, ugye részemrõl sem. Ha ilyen komoly a dolog akkor mindenképp érdemes szakemberhez fordulnod és elsõsorban nem pszichológust javaslok. Nem hiszem hogy poszttraumás stresszõl van szó, de azt sem hogy megszállásról (habár ez a legesélyesebb), de ezt csak akkor vonzhattad be ha megrendültél és annyira legyengültél hogy volt esélye rádszállni. Ha tényleg ilyesmi történet akkor saját magadata kellene erõsítened, mert ha gyenge vagy akkor bármilyen negatív erõ is játszadozhat veled. Te magad is el tudod mulasztani, de a mivel elég fiatal vagy és nem jártas a témában ezért javaslom hogy keress vkit. Én hirtelen nem tudok mondani embert, bár Kovács Magyar András és az alkalmazottai, akik hozzáértõek, foglalkoztak ilyenekkel, keress rá youtubeon, de nem tudom mi van vele manapság.. Az biztos hogy hatékony lenne.
Tényleg menj orvoshoz. Úgy látszik lelkileg nagyon megrázott téged-- ezt ki kell valakivel -aki a gondolataidat helyre tudja tenni - beszélni. Erre valók a pszichiáterek.Az nem jó jel ja a szobádban is hallucinálsz-- mert ez már azt jelenti!!
Szia, meg mondod merre laksz? Nem kell pontosan csak kb, én is debreceni vagyok és elég messze vagyok a vasúttól meg az állomástól mégis lehet hallani a vonatot mikor fékez meg az állomáson lévõ hangos bemondó elõtti hang effektet. Ja és én is ott voltam a bizonyos esetnél..
A kérdező hozzászólása: Bánkon. Erre nem jár vonat és senki se hallotta egyszer sem rajtam kívül itthon, a balesett elõtt én se hallottam. De heti 2x járok most már pszihologushoz.Bár, semmit se segített eddig.
ha máshol alszol akkor is hallod?
A kérdező hozzászólása: Nem sajnálom..Õ saját maga állt elé. Egyébként egy horror filmet láttam egész életemben..a kört. Szóval aligha ez a gond. Köszönöm a válaszokat!
sztem menj el pszihológushoz. hiszen ártani nem árt.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom.. Kicsit zavaros.Mert ha nagyon megrázott volna akkor egy folytában szoronganom kénne..nem? De elmúlt pár nap után..aztán hirtelen megint és utánna el is múlt. Ez elõtt sose volt ilyen.A sírást is rendesen hallom.. biztos, hogy nem a fejemben.Meg mintha motyogna..de nem értem mit.. Ha elmegyek a pszihologushoz lehet, hogy csak felír 1-2 gyógyszert és nem is foglalkozik a hangokkal amit hallok.
pszichologus nem irhat fel gyogyszert, o a hangok miatt van:)
A kérdező hozzászólása: Ez biztos? A suliba a védõnõ tanácsát kikértem..Õ azt mondta menjek el, mert biztos fognak felírni szorongás ellen tablettát. Persze nem hitt nekem a hangokkal kapcsolatban.. elkezdte mondani, hogy milyen fura az emberi agy meghasonlók. Debrecenbe tud valaki jó pszihologust? Ajánlottak egyett aki a Máv rendelõbe van. De inkább kerülném a Mávos dolgokat.
a máv rendelõben van, és sír :) Szerintem beszéld ki magadból. Ennek könnyen lehet pszichiátria és erõs nyugtatók is a vége. Mondjuk az, hogy "hallod" a hangot aggasztó és zavaró lehet. 1. kérd meg, szólítsd fel, hogy távozzon 2. nem linkelnél a gázolásról valami cikket?
Jó szociopata lennél mert jól hazudsz.
A kérdező hozzászólása: Hazudok?? Mégis miért hazudnék ilyet..? http://m.hvg.hu/itthon/20130517_Halalra_gazolt_egy_embert_a_.. http://propeller.hu/itthon/2700517-halalra-gazolt-egy-embert.. Nem Apafa és Debrecen közt volt egyébként. A köztemetõvel szemben..Régen azt hiszem az MGM volt ott. Nyugodtan lehet azt hinni, hogy egy hazugság de nem az!
Szerintem te kicsit sok horrorfilmet néztél. Vagy egész egyszerûen magas empáriával rendelkezel. Élénk a fantáziád is. El fog múlni. Ne foglalkozz ezzel. Mert amibe belenézel az egy feneketlen gödör. Nem azzal kell foglalkozni, hogy de rossz annak akit elütött a vonat, hanem azzal, hogy milyen jó, hogy nem téged ütött el.
Szakember alatt én nem pszichológust értettem, hanem olyat aki ért a témához. Ha fel tudsz menni Budapestre 1-2x akkor keress rá Lamech-re. Vagy a környékeden ha látsz szimpatikus embert aki auratisztítással foglalkozik akkor õ is jó lehet eleinte. De az fontos hogy szimpi legyen neked.

Szerintetek igazam van, vagy csak én reagálom túl?

Megpróbálom minél rövidebben leírni. Ez még év közben történt, hogy töriből feleltünk. Haveromat kihívta a tanár. Legelöl ültem, és kérte, hogy segítsek mert nem tanult. Mondtam, hogy persze, mindig szoktam segíteni. Bele is kezdtem, súgtam neki, de a felénél a tanár észre vette, és rám szólt, hogy azonnal fejezzem be. És hát abbahagytam, nem súgtam neki többet. Õ pedig utána föl volt háborodva, hogy miért nem segítettem neki, meg stb. És ez elég rosszul esett, mert én próbáltam neki segíteni, de hát a tanár orra előtt ez elég nehéz. Szerintetek mit kellett volna tennem? Folytatnom kellett volna és vállalnom hogy mindketten egyest kapunk? Ti mit tettetek volna? És már többször előfordult hasonló eset. A másik problémám pedig ugyan ezzel a haverommal van. Például ha engem a tanár valamiért megdicsér vagy jobb jegyet kapok nála, akkor meg rám haragszik. Meg olyanokat mond, amik nem esnek jól. Már sokszor előre félek ha kikapjuk a dolgozatot, mert ha nekem jobb lesz, akkor megint hallgathatom. Ott tartok, hogy sokszor már örülni se tudok, ha mondjuk jó jegyet kapok. Pedig ez fordítva nem így van, én sosem szoktam hibáztatni ha őt dicsérik meg, vagy jobb jegyet kap. Egyébként pedig tök jól megvagyunk, tök jól elbeszélgetünk, meg sulin kívül is találkozunk, és akkor nem ilyen. Szerintetek mit csináljak? Tudom, ha ezt megmondanám neki, akkor megharagudna.

Legjobb válasz: Ez a srác nem a haverod, és természetesen nem, nem kellett volna folytatnod a súgást. Az ember kicsit segít, ha tud, de nyilván nem a saját jegyei kockáztatása árán, és nem végig egy feleletnél. Egyébként súgni is csak annak lehet, aki azért képben van.

Ez a srác nem a haverod, és természetesen nem, nem kellett volna folytatnod a súgást. Az ember kicsit segít, ha tud, de nyilván nem a saját jegyei kockáztatása árán, és nem végig egy feleletnél. Egyébként súgni is csak annak lehet, aki azért képben van.
Õ nem a haverod ha ezt csinálja veled! csak kihasznál.
Aki nem tud veled örülni, az nem a haverod. Ennyi
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. De egyébként másban nem ilyen. Rengeteget szoktunk nevetni, meg szinte mindenben egyetértünk. És nincs ötletetek, hogy hogyan tudnám a tudtára adni ezt? De ne úgy hogy nagyon komolyan vegye, inkább valahogyan poénosan.
Nekem is van egy barátnõm. Már elköltözött, más gimibe megy tovább. Általánosban szinte ugyanez volt. Dolgozatoknál is mindig elvárta, hogy segítsek neki. Írtam puskát kölcsönadtam neki, súgtam, leírtam a padra. Én sem mindig (lásd. puska) tanultam, de többnyire én voltam az, aki felkészült és õ az, akinek segítsek mert nem kaphat rossz jegyet. Nem mondom, volt, hogy õ is segített, de az jóval ritkább volt és volt, hogy elvárt valamit cserébe míg én nem. Ha bajban volt akkor is elvárta a segítséget. Meg általában, ha rászólt a tanár elkezdett engem piszkálni, hogy én se maradjak nyugton, kapjuk mindketten egyest vagy beírást és az úgy milyen jó lesz. Meg, ha én jó jegyet kaptam mint a te jó barátod bevágta a durcit és elmondott mindennek. Ha õ írt jobbat, akkor pedig végig azt kellett hallgatnom, hogy õ milyen ügyes, okos, eszes volt és milyen büszke rá mndenki. Ilyenkor én is megdícsértem, hogy kicsit csillapodjon, megköszönte és folytatta, hogy bezzeg én milyen hülye vagyok. Ha én szorultam segítségre (nem feltétlenül dolgozat vagy ilyesmi) várhattam tõle... Nem volt igazi barátnõm, de azért én szerettem és tulajdonképpen nem akartam "megválni" tõle ezért eltûrtem. Most viszont úgy hozta a sors, hogy elment. Sajnálom, de valamiben talán jobb is. Én tényleg szerettem õt mint barátot. Van rajtqa kívül más is, akire jobban is számíthatok, de hiányzik. Én próbáltam már többször is elmondani neki, hogy ez így nem jó. Nem csak én, többen is szóltak már miatta mert mindenkivel így viselkedett. Volt, aki meg is akarta verni. Durván és szépen is megkapta már, hogy változtatni kéne, de nem használt. Próbáld meg szépen elmondani neki, hogy mi itt a gond, keress érveket és próbáld meggyõzni.
A kérdező hozzászólása: Szinte nálunk is ugyan ez van. Meg mikor dolgozatot írunk, és õ elfelejt tanulni, akkor is engem hibáztat. Mert hogy én nem szóltam neki. Az más ha hiányzik, de ott volt elõzõ órán. És másnap leharapja a fejem, hogy miért nem hívtam föl, hogy tanuljon. Egy az, hogy én is el voltam foglalva a tanulással mert én szoktam, másik meg hogy azon kívül még sok más teendõm is volt, egyszerûen nem tudok helyette is tanulni. Nekem se járhat mindig ez az eszembe. És ez odáig ment már, hogy teljesen elrontja a napjaimat. A többi haverom már mondta is, hogy amíg õ nem érkezik meg, tök jó kedvû, jó fej vagyok, és amint megjön, tök sz*r kedvem lesz, mert tudom hogy idõ kérdése, és kezdi megint a szokásosat. És másnak is feltûnt már, aki még nem is a barátom, és kérdezte, hogy miért tûröm el, hogy így viselkedik velem?
Nos. Nem a legjobbbarátod, csak a barátod. Bár... Aki barát az ilyenért nem hibáztat senkit! Nekem a legalja haverom is ha kapok egy jó jegyet azt mondja kab...e, tuti puskáztál stb..természetesen poénbol. Az hogy máshol a haverod, az hogy jókat nevettek... Ha ilyeneket csinál akkor én nem barátkoznék vele többet. Nevetni tudsz bárki mással is, és az nem fog ilyeneket csinálni.. Szerintem nem baj hogy nem segítettél. Nekem pl mikor a legjbbhaverom ment ki felelni biosz órán, semmit nem segítettem neki, még ki is röhögtem hogy milyen béna, mert nagyon egyszerû tananyag volt az. Õ nem sértõdött meg ezért, és nem is zavarta, de ugyanezt, akármilyen sima barátomtol elvárom.


Szerintetek igazam van, vagy csak túlreagálom a dolgot?

Érdekelne, mit gondoltok err?l. Reggel fogorvosnál jártunk fogat húzatni, majd 20 perc után körbe letörte a fogamat és közölte, hogy szájsebészet.Erre fel én átmentem egy másik fogorvoshoz, aki kereken 1 óra kínszenvedés és szitkozódás alatt 4 darabban szedte ki az össze vissza letört fogamat. Mondanom sem kell, iszonyatosan fájt 3 érzéstelenít?vel is, szó szerint kitépte a számból. Nem bírtam beszélni, nyelni, semmit sem. A párom éjszakára ment dolgozni, embereket vitt, csak reggel jön. Én megkértem, hogy ne menjen már el, mert segíteni kellene nekem itthon a gyereket ellátni meg a háztartást. Kikerülte a választ, elment. Err?l tudni kell, hogy családi vállalkozásban dolgozik, ha nem megy akkor megy helyette más. Ami rosszul esett, hogy máskor ha csak nincs kedve menni akkor itthon marad, de most hogy szükségem lett volna rá valóban, elment. Édesanyám jött át segíteni, olyan rosszul voltam, még a gyereket sem tudtam felemelni. Még mindig nem megy sem a beszéd, sem evés, ivás, semmi. Csak én reagálom túl?

Legjobb válasz: Igazad van! Én se örültem volna, ha kérésem ellenére itthagyott volna a férjem ilyenkor. Fõleg, h indokolatlanul sose kértem tõle, hogy maradjon velem itthon (csak egyszer egy kockázatos nõgyógyászati beavatkozásnál kértem meg erre). De annyira nem nagy "ügy", hogy most örök harag, meg válás legyen, de pár nap duzzogást megér! :) Engeszteljen ki! :)

Igazad van! Én se örültem volna, ha kérésem ellenére itthagyott volna a férjem ilyenkor. Fõleg, h indokolatlanul sose kértem tõle, hogy maradjon velem itthon (csak egyszer egy kockázatos nõgyógyászati beavatkozásnál kértem meg erre). De annyira nem nagy "ügy", hogy most örök harag, meg válás legyen, de pár nap duzzogást megér! :) Engeszteljen ki! :)
Persze, persze, nem azt mondom, hogy nem nagy ügy, csak hogy válást nem ér meg a dolog! :) ) De azért fölöttébb bosszantó, és nyugodtan mondd is meg neki! Fordított esetben vajon õ hogy reagált volna?
Hát megértelek, ez engem is bosszantana. Tisztában volt vele, hogy MENNYIRE vagy vacakul? Vagy csak azt látta, hogy fáj fáj, de azért annyira nagyon nem? Bár én nem tudom, hogy mûködik ez a pasiknál, vagy konkrétan a te férjednél, hogy mennyire van beleérzõ képességük/képessége.
Hát ha én vacakul vagyok, semmi kedvem a gyakorira meg máshová írogatni... Nos ezek szerint mégsem voltál annyira rosszul, így én a férjednek adok igazat, mert dolgozni és pénz keresni kell a te állapotodtól függetlenül...
A kérdező hozzászólása: Köszi! Nem az, hogy nagy ügy, csak kivételesen tényleg szükségem lett volna rá, mert valóban nagyon megszívtam és nem tudtam még a gyereket sem rendesen ellátni. Már nem haragszom, csak bosszant a dolog, ezért is kérdeztem meg.
A kérdező hozzászólása: Utolsó. Én úgy gondolom, a kettõnek semmi köze nincs egymáshoz. Mivel nem olyan gondom van, hogy szédülök, rosszul látok, hányingerem van stb. Ez teljesen más, de minden bizonnyal fogalmad sincs és ne is legyen róla. Fekve pötyögni néhány mondatot nem áll kapcsolatban a fájó arccal. Vagy te olyankor még feküdni sem szoktál, vagy tv-t nézni?
Ha nekem igazán fáj valamim, akkor csak fekszem, nem tv-zek, nem pötyögök, mert nem tudok arra koncentrálni. Én amúgy nagyon is tudom, milyen a fogprobléma. Volt már benne részem elégszer, köztük egy 8 tagú híd csináltatással, ami szintén nem leányálom és hetekig(!!!) tart, mellette elláttam a mindennapi feladataimat és dolgozni jártam (kemény fizikai munkába, ahol emelgetni kellett) és nem sajnáltattam magamat. Most is voltam nemrég, szájsebészeti beavatkozás lett a vége, hazajöttem és folytatódik tovább az élet, itt a fiam, a férjem dolgozni jár, el kell látni a háztartást. Szedj gyulladáscsökkentõt, öblögess chlorhexameddel, hamar elmúlik, összehúzza a sebet. Amúgy a hajolgatás többet árt, mint az emelgetés.
Feküdj hanyatt, egyél csokit, igyál kávét 1-2 kortyot vagy kólát energiaitalt.
csak lustizik, én ugyanennyi idõs vagyok és én is kb. 1-2 hete érzem, de vannak napok amikor semmit sem érzek meg vannak napok amikor intenzív a mozgása. a kakaó, csoki jó ötlet, a kólát és energia italt én nem ajánlom, nagyon egészségtelen.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Kicsit meg is nyugodtam! Colat néha iszok mert kicsit fölviszi a 80/60-as vérnyomásomat.
ha alacsony a vérnyomásod, az más. akkor muszáj vagy 1 kávé, vagy egy kis kóla naponta.
Egyáltalán nem érzed 2 napja? Semmi apró mozgást? Hát nálam a 17.hét után nem volt olyan nap hogy ne érezzem, és megmondom õszinzén hogy nem is lettem volna nyugodt...igyál kólát, egyél valami édeset, mozogj egy kicsit és ha utána sem érzel semmit, szerintem a biztonság kedvéért menj be az illetékes kórházba egy ellenõrzésre.Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Ettem csokit és a hátamra feküdtem így érzek valami apró mozgást de sokkal kisebbek mint amilyenek voltak.
Szia! Én a 3. gyermekemnél éreztem hasonlót. Be is mentem a helyi kh-ba. Uh-t csináltak, egy kicsit hülyének néztek, de megérte, mert nyugodtan mentem haza. :) Minden rendben volt, csak lustizott a Drága! :) További szép babavárást, könnyû szülést!

Szociális szorongásom van a pszichologus aztmondta 4 alkalom alatt helyre hoz. Szerintetek lehetséges vagy csak leakar huzni?

Legjobb válasz: Az terápiás ülések gyakorisága kliens függõ. Valakinek hosszabb , valakinek rövidebb amíg az alkalmazott terápiával a kitûzött célt eléred a pszichológus segítségével. Biztos vagyok benne, hogy nem akar anyagilag lehúzni téged. Ha valóban megszeretnél gyógyulni akkor együttmûködõnek kell lenned, fontos hogy megbízzál benne, és te is akarj meggyógyulni. A pszichológus nem arra van, hogy helyetted oldja meg a rád nehezedõ problémákat, hanem azért, hogy olyan útmutatást nyújtson számodra amibõl önerõbõl fogsz kievickélni. Ehhez mindenképp szükséges, hogy gyökerekig visszamenjetek a probléma kezdetéhez. Ez viszont idõbe telik.

Az terápiás ülések gyakorisága kliens függõ. Valakinek hosszabb , valakinek rövidebb amíg az alkalmazott terápiával a kitûzött célt eléred a pszichológus segítségével. Biztos vagyok benne, hogy nem akar anyagilag lehúzni téged. Ha valóban megszeretnél gyógyulni akkor együttmûködõnek kell lenned, fontos hogy megbízzál benne, és te is akarj meggyógyulni. A pszichológus nem arra van, hogy helyetted oldja meg a rád nehezedõ problémákat, hanem azért, hogy olyan útmutatást nyújtson számodra amibõl önerõbõl fogsz kievickélni. Ehhez mindenképp szükséges, hogy gyökerekig visszamenjetek a probléma kezdetéhez. Ez viszont idõbe telik.
A kérdező hozzászólása: Na hát ez az...azt mondta hogy 4alkalom alatt rendbe hoz...kiváncsi vagyok rá.
Le akar húzni? Szerintem a 4 alkalom nem valami sok. Én analitikus pszichoterápiára járok, ami évekig tart, és nincs elõttem semmi cél, hogy na, 2013 októberében biztos boldogan megyek haza.. Szóval szerintem örülj, hogy 4 alkalom után megtudhatod mi ért a dolog.
A kérdező hozzászólása: Õ mondta, furcsáltam is ezért raktam ki a kérdést:)
De hogy jutottál arra a következtetésre, hogy ez lehúzás? (Én inkább akkor gondolnék ilyesmire, ha minél több alkalmat akarna "rám sózni".)
4 alkalom???? Kihez mentél? Javasasszonyhoz? 4 alkalom biztosan nem elég, hidd el.
Nem tudom, hogy szeret-e, vagy kihasznál. Én inkább azon gondolkodnék, melyikõtök a nagyobb patkány.
Tökéletesen egyet értek az elsõvel. Eláshatnád magad te [email protected] a kanoddal együtt.
Hangnem nem megfelelõ, viszont jogos volt tõle
Ne ringasd magad álmokba. Veled lefeküdt kétszer, a párjával viszont gyereket vállalt. Nem vagy patkány, csak naiv. Hagy a fenébe ezt az alakot.
Kétlem, hogy jogos volt. A kérdezõ egy független, naiv szerelmes lány. A faszi meg egy családos tróger, aki a terhes feleségét megcsalja. Neki van kivel elszámolnia, a kérdezõnek nincs. Ha a világ úgy gondolkozna ahogyan ti itt egy páran, akkor mindenki az elsõ szerelmét/szerelméhez venné el/menne hozzá. Nem a kérdezõ a patkány, hanem a pasas.

Szerintetek mennyire normális ez a dolog hogy manapság a 14-17 éves lányoknak 20-28 éves barátjuk van? Vagy csak engem zavar ez?

Kiszemeltem egy lányt dumálgattunk kiderült van barátja.17éves a lányka és 25éves a barátja.Kissé ledöbbentem tehát felejt?ssé vált..

Legjobb válasz: Egy 18 évessel is ugyanazt csinálnák, csak felelõtlenebbül.

Egy 18 évessel is ugyanazt csinálnák, csak felelõtlenebbül.
sztem se normalis. dehat nekik is vannak szüleik, majd közbelépnek.
az ilyenek kiélt ribik lesznek 25 éves korukra
igen, 15 évesen összeálltam egy 22 évessel, bratyóm haverja..., egyébként tudod...szerelmes lettem, és akkor nem azt nézi az ember, hogy hûûû most hány év van köztünk...! Egyébként kifejtettem, hogy nem feküdtem le vele...! A legtöbb hapsi 18 éves kora fölött válik éretté egy komoly párkapcsolatra...sajnos...! Anyám késõbb tudta meg, hogy járunk, aggódott, de egyrészt mivel ismerte már valamennyire tesómon keresztül illetve tudta, hogy érett gondolkodású vagyok és megbízott bennem...!
én 19 vagyok és 26 a barátom, és megmondom õszintén, hogy sosem szerettem a saját korosztályomat, mert a fiúk tényleg lassabban érnek... Egyébként attól, hogy egy fiatal csaj idõsebb fiúval jár, nem feltétlen jelenti azt, hogy le is fekszik vele egybõl... 15 voltam, amikor megismertem a jelenlegi páromat...és 18 voltam, amikor lefeküdtem vele... Szóval nem kéne ítélkezni és pálcát törni mások felett:D
Mert ezek agyilag elmaradt pasik, akik tudják, hogy el felnõtt, huszonéves nõnek nem tudnának megfelelni. A naiv kis lányokat jobban ki lehet használni.
utolsó, de sajnos a legtöbb esetben ugy van.. de te meg 15 évesen összeálltál 1 22 éves pasival?? nekem az öregnek számitott még 18 évesen is!! nem h 15.. hol voltak akkor a szüleid??
engem már régen kiraktak volna.. pedig én is megbizható vok.
nem engem is zavar, sok a tiniku.rva ez a nagy büdös helyzet!
ez engem is roppantul zavar. aztán az iylen lányok meg azzal jönnek, hogy a korukbeli fiúk nem normálisak...hát mert mindig az iylen beképzelt divatmajmokba szeretnek bele, akiknek egy numerára kell egy lány és utána dobják..a normális fiúknak már esélyt se adnak mert az nem menõ. tisztelet a kivételnek! akik meg 20-28 évesen egy tizenévessel kezdenek, azok vagy szeretnének d.gni egyet olyannal aki könnyen kapható, vagy olyan lúzerek, hogy korukbeli nõt nem találnak ezért menekülnek a könnyen kapható tinicsajokhoz, akik ennek nagyon örülnek mert mutogathatják hogy érett pasijuk van meg minden, beleélik magukat az örökké tartó igaz szerelembe, utána meg ha dobja õket a pasi csodálkoznak...ez vicces.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat:) Örülök hogy nemcsak én látom így Szerintetek 17 évesen van esélyem a korombeli csajoknál vagy nekik mindenképp idõsebb kell?
Hát én meg nem értem miért kell ennyire felfújni a dolgot. Én is 17 voltam, amikor megismertem a barátomat, aki akkor 26 volt. (Gondolom, ha egy évvel késõbb, 18 évesen ismerem meg, senkinek nem lenne ellene kifogása). Az én szüleim sosem ellenezték. Sokszor találkoztak vele, tisztelettudó, megbízható, komoly férfinek ismerték meg, így nem lehetett ellene kifogásuk. Én mindig is érettebb voltam a koromnál, így elég ostobaság is lett volna elvárni tõlem, hogy egy komolytalan, szintem alatt lévõ fiúcskával kezdjek kapcsolatot, aki képtelen távlati célokat gyártani. Azóta eltelt 6 év, házasok vagyunk, szeretjük egymást és most fog megszületni az elsõ babánk. Egy korombeli, 23 éves srác (legalábbis a többség) még nem gondolkozik házasságban és gyerekekben, én viszont már vágytam erre. Inkább igazítanám másokhoz az életem, várjak a családalapítással, mikor nem érzem szükségét, legyek olyannal, aki képtelen komoly gondolatokat megfogalmazni, csak azért, hogy a külvilág maradi gondolkodású emberkéi boldogok legyenek? Nekem fontosabb a mi boldogságunk és ez nem kortól függõ dolog.
Manapság?? Régen is így volt... 14 évesen férjhez adták a lányokat, és nem holmi sihederkhez, hanem férfiakhoz, akiknek mer van állása, stb... Manapság mindenen manapságoznak emberek :D
Én apukmnak már az is baj, hogy egy évvel idõsebb a barátom, és beállt a McDrive-ba gyalog -.-"
A korkülönbség önmagában nem baj, csak helyén kell kezelni. Lányok szívesen emlegetik, hogy "õk már érettek" és bár valóban testileg biztosan hamarabb érnek és ~15 éves korig van is elõnyük a fiúkkal szemben (max 1 év), az 18 éves korra már teljesen eltûnik. Ehhez jön, hogy egy lány sokszor keres kvázi védelmezõt, nagyon férfias férfit (vagy számára annak tûnõt), ezért kifejezetten szívesen kezd egy idõsebb sráccal. Persze ez a srácnak is imponál, hiszen a lányok -bármennyire állítják, hogy mennyire érettek- ilyenkor még könnyen irányíthatók, terelhetõek, így a srácok igényeiknek megfelelõen tudják alakítani a kapcsolatot. Ez nem jelenti feltétlen, hogy bármi gond van, csak tényleg észnél kell lenni. Nálunk is van korkülönbség, nem is kicsit, csak az ellenkezõ irányba. És azt sok év távlatából is tudom, hogy én tényleg érettebb voltam a kortársaknál. De azért elõjött ezer apró dolog, amibõl probléma lett, van és ezeket nehéz lesöpörni az asztalról.

Szerintetek menjünk el orvoshoz a párommal, mert vmi bajunk van vagy csak kicsit sűrűbben kellene próbálkozunk? Vagy vajon miért nem jön össze a baba?

Szeretnénk már egyre jobban babát a párommal és májusban lesz 1 éve, hogy próbálkozunk. Tavaly májusban elmentem a n?gyógyászomhoz, hogy megnézzen minden okés e, belekezdhetünk e a babaprojektbe?:) Azt mondta, h minden okés velem, menjek vissza, ha állapotos lettem. Sajnos rengeteget melózik a párom is és én is így elég fáradtak vagyunk és elég ritkán próbálkozunk. Van, hogy hetente 4-5 ször is, de oylan is volt ez az 1 év alatt, hogy havonta csak 1szer 2-szer voltunk együtt, a melótól függött. De már nagyon szeretnénk babát csak nem tudom miért nem jön össze? Túl keveset vagyunk együtt? Vagy azért, mert a párom dohányzik és nem jó emiatt a spermája? De vannak, akik 1szer 2-szer csinálják és össze is jön nekik a baba, mi meg már 1 éve......jó volt, hogy havonta 1-2 szer voltunk együtt, de oylan is, hogy hetente 4-5 ször, úgyh arra gondoltam, h ha minden okés lenne velünk akkor ennyi id? alatt ennyi próbálkozásból már csak összejött volna. Szerintetek mi lehet a gond? Forduljunk orvoshoz? Már úgy el vagyok keseredve:( Annyira szeretnék már babát! (én 25 éves vagyok, a párom 28)

Legjobb válasz: nálatok is érvényes lehet, hogy aki nem akar, annak elég évi 1* együtt lenni, aki akar, annak meg kevés. (jó, eltúloztam az évi 1-et). Én most doki elõtt kipróbálnám a helyedben az ovulációs tesztet, ami mutatja, mikor van peteérésed, és akkor kellene együtt lennetek. bár a tudatos gyermek vállaláshoz az is hozzá tartozik, hogy a lehetséges idõpont körül sûrûn szexeltek. kezdj el szedni terhesvitamint.

nálatok is érvényes lehet, hogy aki nem akar, annak elég évi 1* együtt lenni, aki akar, annak meg kevés. (jó, eltúloztam az évi 1-et). Én most doki elõtt kipróbálnám a helyedben az ovulációs tesztet, ami mutatja, mikor van peteérésed, és akkor kellene együtt lennetek. bár a tudatos gyermek vállaláshoz az is hozzá tartozik, hogy a lehetséges idõpont körül sûrûn szexeltek. kezdj el szedni terhesvitamint.
mi napont négyszer csináljuk ciklus közepén...
Az sem jo, ha havi 1-2-szer probalkoztok, de az sem, ha tul gyakran csinaljatok. Az orvosom azt mondta, hogy ne mindennap, hanem 2-3 naponta legyunk egyutt.Az sem jo, ha sokat stresszeled magad, hogy osszejojjon, mert akkor tuti, hogy nem fog sikerulni.Javasolnam az ovu tesztet, vagy a homero modszert, hogy tudjad kovetni, mikor van peteeresed.Javasolt a terhesvitamin is, mert allitolag, ha szeded nagyobb eselye van a teherbeesenek, no meg a magzatot is megvedi, nagyon sok komoly betegsegtol. Nagyon szoritok nektek es remelem nekunk is ebben a honapban osszejon.
Ne keseredj el! En ugy veszem le az irtakbol, hogy nincs semmi baj. Inkabb azzal lehet gond, hogy nem "jokor" vagytok egyutt. Az elso hozzaszolo mar irta az ovulacios tesztet. Szerintem is probald ki. Nezd minden honapban, hogy mikorra varhato a tuszorepedes es igy szepen ki fogod tapasztalni a szervezetedet. Ha a tuszorepedes napja koruli napokban vagytok egyutt, akkor nagyobb az eselye, hogy osszejon. Elso lepesben probald ki ezt. Biztos sikerulni fog, csak pozitivan! :)
A barátnõim az elsõ hónapban várandósak lettek, de minden nap együtt voltak a párjukkal. Nekem a második baba váratott magára egy évet, mert mi is csak havonta 2-4 alkalommal voltunk együtt. Amint ezen változtattunk, azonnal várandós lettem. Szex a lelke mindennek!!!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! :) Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszát! És most szépen sorban:) ) 13:16--- Igen, ez sajnos úgy néz ki ránk is érvényes:( Köszönöm szépen, kipróbálom az ovu tesztet, azt még sosem próbáltam. Ma elkezdtem szedni a terhesvitamint......hátha:) és megpróbálunk sokkal sûrûbben együtt lenni:) Köszönöm szépen a válaszod!:) 13:17--- Naponta 4-szer? Az nem sok? Csak, mert azt hallottam, hogy az sem jó, ha sokszor csináljuk, pont annyira rossz, mintha kevésszer csinálnánk. De köszi a választ Neked is:) 13:24--- Igen, én is ezt hallottam, h az sem jó, ha túl sokszor csináljuk. Akk biztos igaza van az orvosodnak:) akk mi is megpróbáljuk már 2-3 naponta, hátha végre összejönne:) Igen, ez is igaz, h nem kellene stresszelni magam, h összejöjjön, de én már annyira szeretnék babát!:) de megpróbálom lazábban venni:) Köszönöm Neked is, megpróbálom az ovu tesztet meg a hõmérõzést is bár azt még nem tom pontosan, h kell, de utána nézek:) a terhesvitamint elkezdtem ma szedni:) Köszönjük szépen, én is nagyon szorítok Nektek, h ebben a hónapban összejöjjön:) ha gondolod megírhatod az örömhírt:) Köszönöm szépen a válaszod!:) 13:26--- Köszönöm szépen megnyugtattál kicsit, h nincs szted baj inkább csak az, h nem jókor voltunk együtt:) Kipróbálom az ovu tesztet, remélem bejön:) Köszönöm szépen a nyugtatást, bíztatást megnyugtattál kicsit!:) Megpróbálok pozitív maradni:) ) Köszi szépen a válaszod!:) 14:23--- Minden nap együtt voltak? Én úgy tudtam, h nem jó, ha minden nap együt vagyunk, mert nem lesz úgy jó a sperma. De akk ezek szerint van, akiknél nem így van:) Köszönöm szépen a válaszod akk ezen mi is változtatunk már!:) Megpróbálunk 2 naponta együtt lenni, tegnap el is kezdtük:) ) Nagyon szépen köszönöm még1szer mindenkinek a válaszát! Megnyugtattatok:) Mostmár kicsit pozitívabban állok hozzá, megnyugodtam, h lehet nem kell doki csak sûrûbben kell együtt lennünk:) Sok sikert Nektek is a babához és, akinek meg már van annak gratulálok és sok boldogságot Nektek!!:) További szép napot!:) Sziasztok:)

Ha egy fiú azt mondja hogy örökre velem szeretne lenni tényleg így van, vagy csak a szokásos beetetés? Szerintetek?

Legjobb válasz: Minden nõ a saját véleményét akarja hallani, csak mélyebb hangon:P

Minden nõ a saját véleményét akarja hallani, csak mélyebb hangon:P
Tipikus pasi duma. Már bocs de csak azért mondja mert ezt akarod hallani. 15/F
Én éreztem már ilyet egy lánynál, és lám... Nem is én szakítottam. ;)
nekem minden lány ezt mondta, akikkel eddig jártam..és puff..ki szakított? megsúgom nem én. Én ha ilyet mondtam akárkinek is, komolyan gondoltam...nem dobálózok ilyen szavakkal alaptalanul....de kevés az ilyen ember az tény 17/F
nekem is mondta csaj h örökké szeret lám most más palival van :D 18F
Meglehet, hogy most így gondolja. Csak vigyázz, hogy meg ne unjon, mert akkor ellent mond az "örökké" -nek
nekem is ezt mondta annak idejen ra egy par honapra meg sms ben szakitott az volt egy szep meglepetes orok emlekre megmarad :)
A kérdező hozzászólása: Egy összebújós lelkizõs pillanatban.Azt mondta hogy szeret és szeretne örökre velem lenni.
90% vagyok, én személy szerint nemmondom egy csajnak se, hogy vele szeretném leélni az egész életem mivel azzal átverem az illetöt és hazudok neki. Nemtehetek róla mindig elöre gondolkodom :S Ám mikor mondta ezt neked azt elárulod? Mert mint a 2. is mondta "a helyzettöl függ"
A kérdező hozzászólása: 19.És gondolom 19 évesen egy fiú nem akarja valóban örökre lekötni magát.Én szívesen maradnék vele valóban, vele tényleg el tudom képzelni a jövõmet.
Megkérdezhetném, hogy hány évesek is vagytok?
szia, tényleg így érzi.mert amikor szerelmes az ember, nagyon jó minden.aztán van aki tudja kezelni az esetlegesen felmerülõ problémákat és tényleg együtt maradnak, de van aki rögtön megfutamodik.szóval nem hazudik, mert érezhet most így.aztán, hogy mit hoz az élet..Részemrõl nem hiszek az örök szerelemeben.37/l
Második vagyok. A 3. válaszolóval egyet kell értenem.
A kérdező hozzászólása: Amúgy másfél éve vagyunk együtt és ha minden jól megy nyár végétõl együtt lakunk majd.De mellette mégis félek hogy nem szívébõl mondja csak hogy azt mégse mondhatja hgoy nem akar..
Attol fugg, gyuruvel a kezeben, elotted terdelve, persze, hogy ugy gondolja. Na de most komolyan, fugg a szitutol
igazad van utolso keves a normalis ember fogyoban vagyunk :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!