Találatok a következő kifejezésre: Szerintetek az dolog, (262 db)

na várjunk csak! Most te súgtad oda a te csajodnakm hogy jó lenne 3-asban? me akkor most mit izélsz?
A kérdező hozzászólása: igen én súgtam neki oda, de õt meg ezek szerint izgatja?
Ezek szerint õt is izgatja a dolog. Te miért mondtál neki ilyeneket, ha zavar, hogy neki bejön az ilyesmi (egyébként sok más lánynak is)? Neked is tetszik ez a fantázia?
Szerintem is izgatja! És ha neked nem tetszik ez akkor miért mondod ezt neki? :D :D
Nem egy természetes dolog...
Miért ne lenne normális/természetes? Pasik ti is beindultok attól a gondolattól, h két nõvel csináljátok nem?
Én inkább nálad látok elfojtott homoszexuális vágyat.Folyamatosan egy másik férfit vágyni magad mellé szex közben.
Mi az hogy! Nagyon is!
:D Király! De Te jobban járnál hosszú távon, ha arra figyelnél, hogy jól megrakjad, ne csak ilyeneket magyarázz közben.
nem vagyok lány, de szerintem normális :D
Szerintem minden normális, amit mind a két fél akar. Az meg, hogy felvállaljátok a fantáziáitokat egymás elõtt, a kapcsolat bizalmát is mutatja. Aki azt írja, hogy inkább arra figyelj, hogy jól rakd meg a nõt, még nem érett a szexre. Nem csak dugattyúzni kell, hanem a legtöbb erogén zónát stimulálni. A nõnek a legnagyobb erogén zónája az agya! A kérdezõ azt izgatja ezzel a szöveggel. És amint látszik eredményes is!
Amugy ezt ugy lehet a legegyszerubben kiprobalni ha szoltok nekem...es osszehozzuk a hármast ;)

Szerintetek primitív dolog gyűlölni az exedet?

Nektek maradt vissza valamiféle szeretet? Ha igen az nem azt jelenti, hogy még nem léptetek túl rajta maximálisan? Rossz dolog, ha valaki ki nem állhatja azok után hogy évekig megalázta, csalta ez az ex stb?Csak nem volt elég ereje kilépni belőle időben, mert ennek köszönhetően az önbizalma, önértékelése zéró volt? Az egyik ismerősöm szerint ez primitív dolog, hogy gűlölöm azt, akit régen nagyon szerettem...de hát végülis lakva ismerjük meg az embert, lehet hogy valaki nem szerethető

Legjobb válasz: Ok nélkül gyûlölni valakit, primitív dolog. Ha van rá okod, akkor pedig nem. Szerintem.

Ok nélkül gyûlölni valakit, primitív dolog. Ha van rá okod, akkor pedig nem. Szerintem.
Én nem utálom az exemet, bár békében váltunk el. Megbeszéltük, hogy rég elmúlt már minden, nincs miért pazarolni a másik idejét. Szerelmes sosem voltam belé igazán, a kezdeti fellángolás pedig hamar elmúlt... De nincs semmi ok, amiét utálkoznom kéne.
Én azokat az exeket utálom, akik egyik napról másikra dobnak, és mást keresnek. És pont azért, mert elõtte teljesen jól éreztük magunkat, és zavar hogy valaki lelép az életedbõl úgy hogy csomó mindent kitaláltunk hogy mit kéne még.
"nem konkrétan gyûlölöm, csak semmit nem érzek iránta, és amikor keres, mert még mindig keres hiába kértem, hogy ne tegye, idegesít. Nem akarok haverkodni vele. Ez olyan nagyon gáz?" vmi mégiscsak van, ha kitetted ide ezt a kérdést... egyébként, nem, nem gáz, de akkor tényleg zárd le magadban is és légy következetes
Ez egyáltalán nem gáz, nyilván nem egy kellemes helyzet, de ha úgy van, ahogy mondod, akkor nem te vagy a hunyó. A filmes jelenetekre hajazó hisztis elválások és gyûlölködés viszont gáz lenne. Örülj, hogy most nem ez történt, és lépj tovább, ha akarsz.
A kérdező hozzászólása: De pont ez történt pedig, amikor én megismertem még nagyon rendes fiú volt (nagyon fiatalon ismertem meg akkor volt 18) és ahogy felnõtt, olyan irányba változott amit nem vártam tõle soha...a leggálástalanabb dolgokat mûvelte, nem konkrétan gyûlölöm, csak semmit nem érzek iránta, és amikor keres, mert még mindig keres hiába kértem, hogy ne tegye, idegesít. Nem akarok haverkodni vele. Ez olyan nagyon gáz?
gyûlölni azt akit te választottál párodul inkább neked elég nagy szegénységi bizonyítvány, és rettenetes emberismeretre utal. Hiszen pont te választottad. Persze ez nem áll, ha tõled függetlenül hirtelen teljesen megváltozott a személyisége, de szerintem ez azért nem valami gyakori.
ex és ex között is van azért különbség. Aki az elején sem érdemli, azt amúgy sem szabad (jó ahhoz h eleinte túléld: picit lehet). Mondjuk én már azt sem utálom így több év után, akit szívbõl gyûlölhetnék nyugodtan egy életen át. voltak szép pillanatok. Én szeretek inkább azokra emlékezni.
szerintem nem lehet gyûlölni azt, akit egykor szerettél.
Ha nem hosszú kapcsolatról van szó és hamar kiütközött, hogy egy senkiházi az illetõ férfi/hölgy, akkor nem az. De ha volt közösen jó pár hosszú évetek, akkor érdemes a szépre visszaemlékezni, ha már egy gusztustalan dolog beárnyékolta a kapcsolatotok végét.
Eléggé. Azt az exemet utálom amelyik okot adott rá. Azért mert egy kapcsolat véget ér, nem kell megutálni a másikat. Fáj, meg nem jó, de attól még nem kell haragudni érte a másikra. Ez ilyen egyszerû.
Hasonló a tízeshez. Azokat az exeimet utálom akik hülyére vettek kihasználtak megaláztak és elhagytak. Gyerekes vagy sem õket igenis meg tudnám fojtani egy kanál vízben. Aki megcsalt az nekem nem ember többé. Mint ilyen nemhogy tiszteletet nem érdemel hanem jó alapos és méltó büntetést. Annak meg aki azt mondja hogy ennek mi vagyunk az okai, és a rossz emberismeret üzenném, hogy próbáljon meg kiismerni valakit mielõtt összejönne vele! Egy élet is kevés hozzá! Fõleg egy piszok színészi képességekkel megáldott illetõt aki simán kamuzik akár évekig! Akikkel csak simán tönkrement a kapcsolat, vagy én voltam a hibás irántuk inkább tiszta, mély szeretet érzek a szívem mélyén.

Szerintetek milyen dolog az hogy anyám arra nevelt minket hogy ne menjünk férjhez, ne nősüljünk, gyereket meg főleg ne? és itt vagyunk 30-35 évesen magányosan én special most döbbenek ra hogy de jo lett volna ferjhez menni es elszallt az idő

Legjobb válasz: Szerintem ez olyan dolog, hogy te vagy a hülye, ha felnõttként nem mentél a saját fejed után, nem élted úgy az életed ahogy szeretted volna, most meg anyádra fogod, hogy így meg úgy nevelt. Normális ember egyszercsak felnõ, leszakad a szülõkrõl és a saját értékei és vágyai szerint él. Ha a te életedben ez nem érkezett el, akkor az nem anyád problémája, hanem a te bajod.

Szerintem ez olyan dolog, hogy te vagy a hülye, ha felnõttként nem mentél a saját fejed után, nem élted úgy az életed ahogy szeretted volna, most meg anyádra fogod, hogy így meg úgy nevelt. Normális ember egyszercsak felnõ, leszakad a szülõkrõl és a saját értékei és vágyai szerint él. Ha a te életedben ez nem érkezett el, akkor az nem anyád problémája, hanem a te bajod.
30-35 évesen ezeket a dolgokat még megteheted, sõt eddig is megtehetted volna. Felnõtt emberként nem kellene anyádra hárítani ezeket.
Az idõ még nem szállt el, de szerintem keress segítséget, beszélj egy szakemberrel, õ segíthet.
Ez majdhogynem teljesen rajtatok múlt, ha igazán akartatok volna társat magatoknak, kerestétek volna a lehetõségeket. Kár hárítani. szülõvel éltél mondjuk 18 évet. A többi 10+ évben mit csináltál? Láthattál pozitív példát, lehettek reményeid, ez nem az anyád bûne. Igaz, hogy nem szép ilyen sarkosított baromsággal tömni a gyerekek fejét, azt kellett volna megtanítani, mire figyelj párválasztáskor. De ettõl függetlenül találhattatok volna valakit, lehetnétek boldogok.
Szánalmas a harmincas éveid közepén anyádat okolni mert nincs házastársad és gyereked, az a kifogás meg hogy azért nincs mert úgy nevelt téged még szánalmasabb. Amikor kiröppentél a családi fészekbõl, kereshettél volna normális társat, akivel gyereket vállalhattatok volna. Nehogy már felnõtt fejjel anyádat hibáztasd mert egyikre se voltál képes!
elsõnél a pont.. Jól írta.
Ez vagy kamu vagy a kérdezõ lelkileg beteg, egy normális embert nem lehet ennyire befolyásolni.
Annyiból tényleg nem, de ha már 10+ éve otthon laksz, nem igaz, hogy félretett pénzed sincs. Egyébként meg ha nem engedi, akkor lényegtelen, hogy mostanra bánod, vagy nem. Anyuka akkor is beledumál, te pedig azt mondod: "igenis, mama".
Én is ezt mondom a gyerekeimnek. A mai helyzetbe inkább ne vállaljonak gyereket.
Hogy nösülne mar meg! Elvagy te babám elszórakoztatnak az agytekervényeid. Tudod mit? Remelem felesegul vesz es megbocsajtja neked a hatranyos helyzeteted es h megszülettel es nem szamolja majd fel neked tul dragan a birtokan belelegzett levegö köbméterét! Te szegény pára
Mondjuk az engem is érdekelne, hogy mások hogy tudnának kb. havi 30-40 ezerbõl(adósság levonás után) különköltözni, s meg is élni.Mert valljuk be ez egyenlõ a 0-val. Persze mondani én is tudnék ilyeneket, hisz ez lenne a jó megoldás, de ennyi pénzbõl lehetetlen. Max. ha másik munkát keresne, több fizetéssel.
Anyád egy pszichopata barom! Ne haragudj, de nagyon elmebeteg!
Miért nem keresel másik munkát? Milyen végzettséged van?
A kérdező hozzászólása: Bocs a betütévesztésekért. De bele lehet örül i ebbe komolyAn!! Azt látom hogy másoknak a volt osztálytarsaimnak mar gimnáziumba jár a városba a gyermekük vagy most fog ballagni az általanosban ! És nekem is lett volna udvarlom akkor is de anyam elüldözte öket? Én meg nem tudom miert de mindig hallgattam rá. És van egy nagy csaladi titok! Én 18 évesen megestem! Mivel óriási szégeN lett volna anyam megoldotta úgymond így elment a gyerek! De kórházba fejezték be! Akkor olyan fejmosast kaptam a fiut is lehordta mindennek . Onnantol majdnemhogy a rabszolgajanak tart anyam. Pedig a fiu el akart venni de anyam bezart stb elvégezte a dolgot de korhazba kerültem végül és dpresszios is lettem z is vagyok még mindig!! Mekkora gyerkem lehetne! Pedig a fiu elvett volna de anyam nem engedte Azt is megkibalta mindig mi 3 an vagyunk élete megrontói
A kérdezõnek az az egyik gondja, hogy hiába utaltatja másik számlára a fizetését, adóstárs lévén ugyanúgy vonnak le tõle.Igaz nem tudom ilyen esetben mennyit vonnának le az 58 ezres fizuból. Viszont vajmi kevés maradna neki.
A kérdező hozzászólása: Akkor mégis mit csináljak?.
A válaszíró 37%-ban hasznos válaszokat ad. Én nem mondtam, hogy nincs igazad, csak furcsa volt számomra, hogy 1-2 válaszban nem tudtad összefoglalni a gondolataid.
Kar a kerdezönek irni tovabb a valaszokat, abszolút szajkózza a magáét! Ö úgy látja, hogy a földesúr a " szárnyai alá venné", es melengetné öt, es jó volna " szülni neki" szóval kar a gözert ! Dörzsölheti a kezeit a gazda , megvan az áldozat, aki még behódolni is fog es megfelelési kényszere is lesz, mert öt " elfogadták tartozással együtt" Lehet a kérdezön segiteni? Nem Majd megkapja a leckét? Meg
A kérdező hozzászólása: Engem amúgy az nem zavarna ha a fiu elvenne utana õ parancsolna söt jó lenne a szárnyai alatt lenni gyerekeket szülni tulképp a gondjaira lennék bízva ellatnám a haztáji teendõket stb. De kinek kellene egy hiteles menyecske csaladi zûrökkel?ez a fiu jó csaladbol valo rendezettböl és az elvárásai is hasonlóak
A kérdező hozzászólása: Ign megtehetem hogy bemegyek a városba és a takszöv. Helyett egy bankba kérem a fizum de igen ám ha anyám erre rájön nem enged be a házba. Mondtam is nemi ezt már hogy maga nak kérem erre mondja akkor be nem teszem a házba lábam mert neki itt haszonélvezete van és ide engem nem engd be...akkor hova megyek a hid alá falu szégyenére?
A kérdező hozzászólása: Csak a 8 általánosom van sajnos mivel be kellett álljak egybõl dolgozni 2 évet végezhettem el a gi náziumbol utána kivett anyám . Hova kellenék én? De igazából gazdaasszony lennek a legszivesebben de ahhoz is ferj kell elkestem én mar mindenrõl de most lenne ez a fiu aki nõsülne és meg is szerettem!
A kérdező hozzászólása: Most raktáros vagyok a szomszéd falu gazdaságaban szeretem a munkam egyébként megbecslnek csak kevés a fizetes
Jo volna gazdasszony lenni, a sajat gazdasagodban, amit a sajat penzedböl epitettel fel, nem napszamoskent a maseban! Keseru az olyan kenyér , barmennyit is fogsz dolgozni mindig ingyenelönek leszel kezelve, tapasztald meg akkor azt a csodát
Szerintem a 36%-os a kérdezõ anyja:) . De komolyra fordítva a szót, abban igaza van, hogy ha egész életében terrorban élt, akkor hiába költözne össze valakivel, pár év után ugyan ilyen élete lenne megint, mert az olyan személyiségû emberek fognak rá felfigyelni, mint az anyja. Szerintem a legjobb külföldi munka lenne, olyan, ahol fizetik a szállást és az étkezést, pl szobalány, takarító hotelban. 60000-bõl bõven kijön a repülõjegy vagy a buszjegy. Ha van valami értékes dolga anyudnak, pl ékszerek, akkor azt add el addig, az is valamennyi pénz. Ha sikerült lelépni mindenképp járj pszichológushoz hogy legyen önértékelésed, mert most semennyi nincs és valószínûleg nagyon sokat sérültél már.
Kedves Kérdezõ! Ehhez a tartozáshoz a párodnak leendõ férjednek semmi köze. Igaz, hogy a házasság vagyonközösség, de csak onnantól, hogy létrejött. Amit a házasság elõttrõl hozol (legyen az vagyon, vagy tartozás)azért a házasság után is csak te felelsz, a férjed vagyonát ez nem érinti. Egyébként azt jól tetted, ha kinyitottad a szádat, így legalább anyukád is megtudja, hogy mit veszíthet. Bár valószínûleg tudja is, azért akadályozza, hogy elmenj.
A kérdező hozzászólása: 63. Ez biztos hogy így van?? Mert ezt meg el se tudná, fogadni hogy valakit ebbe még úgy belekeverjek hogy az én fizumon túl?? Az nem számít hogy ez házasság elötti tartozas?gyûlölóm az anyámat és ezt meg is mondtam neki! Kidobott hogy takaroggyak mert neki haszonélvezete van ami sokkal erõsebb! Én is kinyitottam a szám megmondtam neki nekem jogom van itt lenni és majd nem adom oda a fizum és viheti a bank a házat nem érdekel,
Amit eddig mindenki nagyvonalúan elfelejtett az az, hogy a házasság az vagyonközösség. Tehát onnantól kezdve, hogy elvett az ember, õtõle ugyanúgy beránthatják anyád tartozását, mint tõled! Bizony! Szóval ezt meg kell beszélni az emberrel, mert különben balhé lehet, felmerülhet benne, hogy csak ezért mentél hozzá. A jobbik eset meg az, ha felesben fizeti veled a tartozást ha keres annyit persze - mondjuk én ebbe nem mennék bele azt hiszem, bár nem voltam még ilyen helyzetben. Nem fogom irigyelni a pali lelkiállapotát amikor megtudja...
37%-os egy lelkileg sérült satrafa. Nem minden ember egyforma, nem minden férfi használja cselédnek a nõket. Ha nem próbálod meg nem derül ki. 50 évesen tényleg hiába sírsz majd.
Ezért írtam, hogy én házvezetõnõ vagyok. Oké, nem egy nagy karrier, de semmiféle bizonyítványt nem kértek. Az érdekelte õket, hogy tudok-e fõzni. Nem a levegõbe beszélek. Persze ehhez is elég sokat és sok platformon kellett keresgélni.
Utolsó, mégis hova menjen a 8 osztályával? Takarítónõnek se veszik fel manapság már érettségi nélkül. Céghez jelentkezni 8 osztállyal? Ébredjünk már fel, már nem a szocializmusban élünk, ahol annak is volt munkája, aki még az általánost se végezte el. Nem tudom kérdezõ, ebbõl a helyzetbõl halál komolyan csak úgy törthetnél ki, ha találnál magadnak egy gazdag pasit, akinek a csinibabája lehetsz és kivisz külföldre és hagy tanulni.
Ha a pénz a gond, akkor keress több pénzt. Jelentkezz több helyre, beszélj az ismerõsökkel, satöbbi. Ha jól értem, egyetlen céghez jelentkeztél évekkel korábban, hát az nem sok. Ha végzettséged nincs is, bõven van tapasztalatod. Ezzel tudsz érvelni az interjún. Hasonló munkakörben gondolkodj. És keress, fáradhatatlanul keress más munkát. Én pl. házvezetõnõ vagyok, ehhez nem kell végzettség. Havi 120-at megkeresek, amibõl egész kényelmesen meg lehet élni. Bár 10-11 órát dolgozom naponta, tény. De a lényeg, hogy meg lehet oldani. Csak akarni kell és persze tenni érte!
Azt tanacsolom, hogy egyelöre ne lepj semmit, ne hazasodj, remenykedj h akad jobb munkad, ha nem , maradj a fenekeden, mert csak még jobban összekuszalod a helyzeted, es a ferjed mellöl is siman mehetsz a hid ala, gyerekestöl is akár Milyen érzés lenne kisgyerekkel utcara kerulni. 30-40 ezres gyessel? Ha nem hoz az elet mas es jobb lehetöseget, akkor varnod kell es remenykedni, ne tedd tönkre meg jobban az életed es ne tégy tönkre egy ártatlan lelket, egy gyereket, hogy abbol alljon a gyerekkora, hogy vegignezze hogyan csicskazzak az anyjat! Inkabb fogadd el a sorsod , igyal egy jo teat, tevezz es ne kavard a kakaot! Ez az en tanacsom
A kérdező hozzászólása: Biztos igazatok van de qkkor mégis mit csináljak???
Ne is hazasodjon akinek nincs penze cselednek ne menjen mas hazaba
A 37%-os csak szimplán idegesítõ, hogy egy oldalt elfoglal, csak mert nem képes összeszedni a gondolatait, és egy válaszban leírni õket. Ettõl függetlenül igaza van. Egy olyan férfi, aki egy ennyire akaratgyenge nõben lát fantáziát, mint a kérdezõ, nagy valószínûséggel domináns fajta, így a kérdezõ csöbörbõl vödörbe esik. Nem a családalapítással vagy elkésve, hanem a tapasztalatszerzéssel. Semmi rálátásod nincs arra, hogy milyen egy normális férfi-nõi kapcsolat, beleugrassz egy házasságba, és ha nem akarod utcán végezni, akkor mindent eltûrsz a csávónak. Csakúgy, mint anyukádnak. Ezzel már valóban elkéstél, hacsak nem 40 évesen házasodsz és szülsz. Teljes egészében kimaradt minden, amit az ember huszonévesen megtapasztal: randik, ismerkedés, szerelem, együttélés... Ez szomorú, de igaz.
Most jól értem, hogy kezességet vállaltál elmebeteg módon anyád hitelére? Szedd már össze magad, tanulj meg élni! Keress másik munkát, költözz el anyádtól. A hitellel már tényleg nem tudsz mit csinálni, azt fizeted anyádnak, aztán kussolhat. A fizetést meg utaltasd külön számlára, nem is értem, miért hajtogatod, hogy anyádéra KELL mennie? Holnap bemész a bankba, nyitsz egy új számlát, munkáltatónak szólsz, hogy módosítani akarod a számlát, amire utalja a lóvét. Mellette gõzerõvel elkezdesz másik állás után nézni. Aztán készítesz egy költségvetést, hogy mennyit tudsz rászánni anyád idióta hitelére és annyit adsz. Aztán befoghatja. Aztán elköltözöl és megtanulsz felnõtt ember módjára élni nem úgy mint egy kiskorú.
Mind az en velemenyem, vallalom, sose tagadtam, csak sorban jutnak a dolgok eszembe! Miert latod te kulönbözö emberek velemenyenek, egyaltalan kit erdekel, hogy te mit gondolsz:-)
Nem értitek, hogy a Kérdezõ kórosan függ és nem vált le az anyjáról? Ami nektek természetes, arra õ soha nem lesz képes, legalább is segítség nélkül nem.
Én is ezt mondom, hogy nyit egy külön számlát és szól a fõnökének, hogy oda menjen a fizetése. Ilyen nincs, hogy az anyám számlájára KELL mennie a fizetésemnek:D Remélem, azért azt csak tudod, hogyan kell elintézni egy banki ügyet, kérdezõ... A másik, meg hogy nem engedi be az "udvarlót" az anyja a házba... Könyörgöm, egy 35 éves, nagykorú, felnõtt ember vagy, pakold össze a dolgaidat és takarodj el onnan, besz*rok, komolyan.
helló kollegina:) én is így lettem nevelve, csak férfiként élem így az életem. nem érzem magam magányosnak, néha csak mosolyogni szoktam, mikor látok kisgyerekes szülõket és anyuka meg apuka összekap az utcán..hogy ezt ne így, hanem úgy , mert a gyereknek úgy lesz jó.
Ez egy teljesen reális minimálbér. Nem mindenkinek van érettségije, de attól még lehet tisztességes. Egy takarítónõ például ennyit keres. És azt gondolom, hogy a takarítónõkre nagy szükség van! Szóval az, hogy ennyit keres, a kialakult helyzet szempontjából teljesen lényegtelen.
Igen, de amit leírtál az tart olyan tinikorig, 18, vagy legkésõbb a 20-as évek elején rá szoktak jönni az emberek, hogy amit a szülõ mond, az nem biztos, hogy szentírás és azt teszik, amit jónak látnak. De ezt nem bántásból írom hanem hogy lásd, mennyire abszurd, hogy téged még mindig irányít és fõleg, hogy meg is ver, nem enged el. Mindenképp beszéld ezt meg a pároddal, hogy anyád nem akarja, hogy elmenj onnan és segítsen kitalálni, hogy hogy tudnál "megszökni". Például szólsz a munkahelyeden, hogy a következõ havi fizudat a te számládra kéred, fizetés napján pedig hazamentek a pároddal és õ is ott lesz, amíg összepakolsz, így legalább fizikailag nem fog tudni megakadályozni. Ha pedig érzelmileg próbálna hatni rád, ne dõlj be neki, az ilyen nem szeret téged (tehát nem fog belehalni a fájdalomba meg ilyesmi, ha elköltözöl, hiába fog ilyeneket mondani), és ha azzal fenyegetõzne, hogy öngyilkos lesz, az az õ döntése, nem a te hibád, de úgy sem tenné meg, jobban szereti az ilyen magát annál. Jogod van az önálló és boldog élethez, mert a mostanit maximum rabszolgaságnak lehetne nevezni.
Szerintem sincsen ilyen. Egyszerûen képtelenség, hogy egy 35 éves ember fizetése az anyja számlájára megy és azon problémázik hogy a paliját nem engedi be az anyja a házába. Anyukám, fogod magad, nyitsz egy saját számlát, és oda utaltatod a kicsiny fizetésed. Aztán szépen elköltözöl! Hadd kérdezzem már meg: mit dolgozol hogy ilyen kevés a fizetésed 35 évesen? Mert egy érettségivel is szert tehettél volna már az elmúlt 17 évben nagyon keresetre, mert a tiéd még a minimálbért sem üti meg. Szóval ez vagy egy nagyon rosszul összedobott kamukérdés, vagy egy nagyon nagy retardált vagy. Válassz.
A kérdező hozzászólása: Adóstárs vagyok mibt írtam. Apám meghalt a hazat mi örököltük a 3 testvér.voltam már benn. A takarékszövetkezetbe a hitel miatt azt mondtak ha nem fizetjk az adóstárs mindenevel felel a fizetesem letiltsak.a házat viszik de már nekem az a legkevesebb
Könyörgöm, ne legyél már ennyire élhetetlen. A fizetésedet helyeztesd át másik számlaszámra, aztán ajtó becsap és csókolom. Amúgy kezd kamugyanús lenni a kérdés.
Az elsõvel egyet értek. Aki azt írta, hogy a saját gyerekeit is arra biztatja, ne legyen családja ebben a mai helyzetben nagyon nincs igaza. Nem a helyzet lett rosszabb, hiszen volt már ennél rosszabb, pl. háborúban, és mégis házasodtak, és gyermeket vállaltak az emberek, hanem az emberek lettek gonoszabbak és önzõbbek. Csak halkan jegyzem meg, hogy ha nem vállalnak gyereket, akkor elõbb utóbb az idõs nagyszülõk, és az idõsödõ szülõk is segítség nélkül maradnak... jártál már szociális otthonban. Nem a legvidámabb hely...
Én a többiekkel ellentétben értem a problémád: te módszeres agymosáson mentél keresztül, gyakorlatilag 35 éven át, nem engedtek felnõni. Neked ez volt a természetes, abszolút érthetõ. Tulajdonképpen nem egy 35 éves nõ vagy, hanem egy gyereklány a mai napig. Szerintem túl problémás ez az eset ahhoz, hogy csak úgy üstökön ragadd a problémát és elkezdj pasizni. Nyilván azt sem tudod, hogy kell egy férfival bánni. Szakembert javaslok, anyádról mindenképp le kell válnod, ezzel kell kezdeni.
Még mindig nem szállt el az idõ. Még gyereked is lehet.
Én azt mondom, hogy bizonyos kor után ezt már az ember maga dönti el, nem a szülei. Egyébként ennyi idõsen is nyugodtan férjhez lehet menni és gyerek is lehet.
És milyen összeget kell havonta fizess? Szerintem, ha majd úgy alakul a paisval a helyzet, akkor költözz hozzá, és fized onnan a további részletet. Biztos kevés pénzed marad, de vidéken, ketten meg tudnátok élni kevésbõl is. Az udvarlód hogy áll anyagilag?
A válaszíró 37%-ban hasznos válaszokat ad te magadba beszélsz?:D Egymás után írod a válaszokat, mintha különbözõ emberek véleménye lenne.
Nezd majd meg az udvarlód anyjat, azaz anyosodat milyen elete van, statusa es milyen banasmodban reszesul , mibe van beleszolasa, es az jut majd neked is
Elegge patthelyzetben vagy, belatom, 2 rossz közt kell valaszzal, ne valaszd egyiket sem
Ahogy elnézem az irasod, te a perfekt áldozata leszel annak a zsirosnyakú földesúrnak, mert önbizalmad zero, sokat voltal egyedul. Vesztedbe rohansz, nem lesz jó hazassag az , ki fog hasznalni
Nehogymár halas kene legyel, hogy elvesznek felesegul, majd behajtják rajtad, majd ledolgozod te azt:-)
Majd lehetsz ingyencseléd a baratod földjein, vagy ferjeden, aki aztan hajt majd mint a hajcsar, szules közben is kapalnod kell majd Egy ilyen " módos gazda" mellett sok a munka, kevés a szeretet kinyilvanitasa es ha terhes vagy nem betegség , " dógozzá" ha enni akarsz. Napszamos leszel a ferjed hazaban!! En helyedben nem sietnem el a hazassagot, te túl rozsaszinen latod a hazassagot most, ami erthetö. Légy óvatos, mert lehet még nagyobb kakaóba kevered magad igy Gyujts több tapasztalatot, mielött elmenekulnel , tudom, anyaddal se könnyu mert az is zsarnok De talalj egy jobb megoldast , ne cseberböl vederbe
A kérdező hozzászólása: De rajtam fogják behajtani az adósságot ez a baj a fizumbol levonjak!, hogy venne el igy bárki többmilliós adósággal?
37 eves nö vagyok es en is azt mondom, hogy nem szabad hazasodni, mert a hazassag föleg a nönek, egy kátyú, föleg, ha szül is. Akkor elveszti minden önállósagat es a ferfi uralkodhat felette, ami rosszabb mint anyukad uralma. Miutan szultel, az lesz , hogy megmondja, egesz nap otthon vagy, nem dolgozol, köver vagy , es aztan jönnek a pofonok A világon a gondok 90% a abbol ered, hogy az emberek fejetlenul hazasodnak es szulik a gyerekeket, akikkel aztan nem tudnak mit kezdeni, férj veri az asszonyt, akinek nincs hova menni , mert nincs penz Nekem van egy gyerekem, es azt hogy elvalhattam, megengedhettem magamnak ezt a luxust, annak köszönhetem, hogy gazdagabb orszagban elek. Valahol megértem anyukad, kevés nönek van szerencséje!
Bocs, de ha egyszer ennyire töketlen vagy...én is vidéki vagyok, igaz, nem igazi vidéki, de nálunk is elég nagyok tudnak lenni az elõítéletek az emberekben. Mégse tudott nekem soha parancsolni senki, pedig sokszor mindenki ellenem fordult úgy, hogy tök egyedül voltam. Javaslom neked is ezt az utat, százszor jobb, mint amit te jártál eddig. Mondj nemet anyádnak és jobb lesz az életed. Hagyd cserben. Az anyád. És? Nincs joga elvenni az életedet.
A kérdező hozzászólása: A törlesztõ 60 ezer.
A kérdező hozzászólása: Anyám számlájára megy a fizum és csak 58 ezer.az mind a törlesztõre megy el.így nem adok le semmit hanem eleve odamegy. A fiú átlagos nincs hitele es kisebb vagyona van amibõl él ezek a szántóföldek kis mák kis krumliföld szülei házában él
A kérdező hozzászólása: Szülõvel élek most is.58 ezer ftbol nem tudnék lakast bérelni. És anyánk mindig parancsolt nekünk. Vidékiek vagyunk úgymond ez a szokas. És ha anyad arra nevel hogy ne menj ferjhez ne ismerkdj ha barrkit oda akaranal vinni nem engedi stb akkor te is elhiszed hogy ez a helyes és igen anyam jot akar nekem... Aztan rádöbbensz elöbb utbb mikor elszallnak az evek hogy ez nem gy van...

Szerintetek az orális szex elítélendő dolog?

A barátommal még nem feküdtünk le,de orális szex volt már köztünk..Sokak szerint intimebb viszony ,mint a hagyományos értelemben vett szex,szerintem pedig kezdetnek,bevezetőnek kiváló.:) Hogyan vélekedtek erről? Puszta kíváncsiságból kérdem.

Legjobb válasz: Nem. Az orális szex jó dolog.

Nem. Az orális szex jó dolog.
Szerintem teljesen normális. És nem lehet teherbeesni tõle :)
Elég intim, de nem elítélendõ. Ha nektek ez fér bele, ez esik jól, akkor legyen mindegy, más mit mond.
Elítélendõ-e ? szerintem az egyik legklasszabb dolog, amit 2 szerelmes tehet. Nálunk is ez volt a petting, tehát szex elõtt kezdtük :) nekünk bevált ez a módszer. 19/L
Egyetértek a 7-essel, nálam is a szex után jön. Nagy fokú bizalom kell hozzá.
Mindenkitõl azt hallom, hogy ez egy lépcsõfok, és általában mielõtt a konkrét aktusra sor kerülne, már rendszeres az orális szex. Nálam ez úgy van, hogy sokkal elõbb lefekszem valakivel, minthogy az orált csináljam/engedjem, számomra intimebb, de ahogy látom, másoknak ez fordítva van. Csak olyat tégy meg, ami jól esik, ami neked is örömet okoz. Ha ezt betartod, gond nem lehet. :)
Az orál nagyon jó, nem elítélendõ szerintem. L
Ha valamelyikõtök kiskorú...
nem elítélendõ
Ki mondta hogy elitélendõ???? Az más hogy nálam a közösülés elõbb jön, és csak utána a (kölcsönös) orál, mert annyira szépnek, és intimnek tartom. Elitélni csak a szentfazekak itélik el, de azokra meg... na döntsd el magad! És ha nem csinálod a menyországba kerülsz majd ha... Ha meg csinálod, akkor is oda, csak itt a földön. :-)

Szerintetek az jó dolog, hogy már nem érdekel az, ha nem jól alakul az ismerkedés vége lányok?

Nemrég lettem 21 éves, valamiért mostanában jött rám, hogy csajozni kell. Ha buliban vagy akár utcán megtetszik egy lány odamegyek hozzá, nem érdekel mi lesz. Legrosszabb esetben leküld melegebb éghajlatra. Szerintetek jó ez a felfogás? Előtte úgy éltem, hogy kezdeményezzenek a lányok. Be kellett látnom, hogy ez nem igazán működik, már annyira elegem lett ebből, hogy muszáj voltam én kezdeményezni. Ti hogy viselnétek azt, hogy csak úgy odamegy hozzátok egy srác az utcán, hogy meg akar ismerni? Persze nem egyből erre térne rá, de a vége ez lenne.

Legjobb válasz: Igen, jó dolog, engem sem izgatnak már a nõk, illetve a velük való ismerkedés. Vagy jöttök ha hívlak, vagy akkor menjetek amerre láttok. Eddig sem kellettem, hiába próbáltam "eladni magam", hát akkor meg minek izguljak azon, h "na vajon mit fog mondani?" ? 29 F

Igen, jó dolog, engem sem izgatnak már a nõk, illetve a velük való ismerkedés. Vagy jöttök ha hívlak, vagy akkor menjetek amerre láttok. Eddig sem kellettem, hiába próbáltam "eladni magam", hát akkor meg minek izguljak azon, h "na vajon mit fog mondani?" ? 29 F
Jól csinálod. Csak lazán. Belõled jó értékesítõ lenne :D
Engem már annyira nem érdekelnek, hogy tetszésen kívül többet nem tudnak kiváltani belõlem. Nem érzem azt hogy ott a csaj a padon és oda kell mennem hozzá. azt érzem hogy õ 1 szép lány a másik 1000 szép lány közül. Semmit se vesztek azzal sem ha odamegyek és azzal sem ha továbblépek és felszállok a buszra.
Egyénfüggõ. A nõk én úgy vettem észre nem nagyon vevõk a közterületeken való leszólítós szarságokra. CSak ha nyitott tetõs porschéból alain delon féle kacsint rájuk, azt bírják. De nyilván ez túlzásként írom, rohadtul nem mindegy, hogy milyen kaliberû ember vagy, az sem, hogy milyen fellépéssel állítassz oda elé. Ha nem ütöd meg a szintet, eltakarítanak a fenébe. Az is egyénfüggõ, hogy ki az akire semmilyen hatással nincs egy kudarcélmény, egy elutasítás, és ki az akit ez elég szarul érint , és szinte lelki beteg lesz eg yidõ után tõle. Ezt te magadban érzed, hogy melyik vagy. Neked egy nõvel való esetleges bizonytalan viszony megért e annyit, ohgy esetleg égni fog a pofád, vagy tönkre leszel téve lelkileg vagy sem. Megéri e. Nekem pl. nem éri meg. Annyira egyik nõ sem kell, hogy odanyaljak neki, hogy figyelj, akarjá má valamit. NEm kell az alamizsna pina! Nekem bõven elég az egy óra 10 ezer forint szex fizetõssel, ott biztosan nincs opfáraesés, és azt dugom , amelyikat akarom. Nincsenek véletlenek. Az egész attól függ, hogy milyen szerepet játszanak a nõk az életedben. A neked az kéne, hogy az egész jövõd erre épüljön, családpárti vagy, állatira kéne egy barátnõ, akivel nem két órahosszáig , hanem heteken, hónapokon, éveken át is el tudsz társalogni, el tudsz lenni vele unalom nélkül /nálam ez kizárt/ akkor hajrá, érdemes próbálkozni. Én csak dugni akarok semmi több, nõk egyébként másra nekem nem kellenek, nem érdekelnek. Ha te is csak fõleg a szex miatt intéznéd, nem azért hogy lelki társara lelj, akkor szinte kész kamikaze akció az ilyen útcán direktbe ismerkedés. MEg fogják érezni rajtad, és szarrá fognak szivatni.
3 -as ebben igazad van. Nincs elszalajthatatlan nõ. Ezt már én is észrevettem, én idáig több tucatott szalasztottam el, egyiket se voltam képes leszólítani, vagy ha igen, azt is inkább hagytam a fenébe. Nyilván nemileg vonzott, de semmi több egyik sem. Aztán mindig jött jobb és mégjobb. És akármelyik régebbire gondolok vissza, egyik sem volt olyan állati kihagyhatatlan, már unnám a képüket. Pedig mind amikor tetszett, úgy voltam vele, hogy áhh, ez állati szép, talán nincs id hozzá fogható. Aztán idõvel rájöttem, hogy ez csak az aktuális vonzódási ingerencia, amikor az agyad egy egyedre összpontosít. Semmi több. Idõvel ez elmúlik, és valóban bár nagyon szépek voltak, mint csak EGY A SOK KÖZÜL!

Szerintetek milyen dolog az hogy ha van barátnőm szeretek játszani a csajokkal?

Szeretem mikor van barátnőm és felvállalom hogy ő van nekem és úgyse kaphatnak meg, tehát csak játszadozok velük, de vigyázok, hogy semmi ne történjen még egy csók se! És még nem is történt semmi történt soha

Legjobb válasz: Hogy milyen dolog? Szánalmas. Mert ennél jobban semmivel sem bizonyíthatnád, hogy egy önbizalomhiányos kis p.öcs vagy...

majd megtudod mikor Veled fognak így játszani, milyen szar lesz N
Hogy milyen dolog? Szánalmas. Mert ennél jobban semmivel sem bizonyíthatnád, hogy egy önbizalomhiányos kis p.öcs vagy...
Habár úgyis írhattam volna, hogy egy köcsög.
Nem akarlak bántani, de az itt válaszolók biztosan kezedbe adnának egy 3 méteres kötelet + egy bitófát. És tapsolnék is.
Nagyon-nagyon rossz fiú vagy.
Vénusz már írtam Neked, hogy gyere [email protected]
szómszéd falun meg is pakolhacc pár lánykát ecce kécce azt úccse tuggya meg senki fia édesöcsém! ;)
Minden attól függ, hogy meddig mész el. Ha mindenki számára egyértelmû, hogy van barátnõd és egyik lánytól sem akarsz semmit, akkor nincs ezzel semmi baj.
én meg a székkel amit kírugok alólad még meg is ütlegelnélek
elég patkány dolog
Az egy utolsó senkiházi. És még jóképûnek sem lehet mondani.
A kérdező hozzászólása: Miért mi a baj ezzel?? Csak jó pasi vagyok mint az éjjel nappal Budapestben Kristóf és ezt kihasználom
seggnek és szájnak nincs neme szóval szopatni meg seggbe lehet a többi tabu
"Csak jó pasi vagyok mint az éjjel nappal Budapestben Kristóf" nincs több kérdésem......

Szerintetek az rossz dolog ha egy lány-egész kicsi kora óta-szeret horgászni?

Csak ma kaptam egy kritikát ezzel kapcsolatban, s kíváncsi lennék mások véleményére is. Imádok horgászni a barátaimmal, apukámmal, s ha majd családom lesz is szeretném ezt a hobbit folytatni. Már ha a folyóparton ülök, minden gondom elszáll. A természet, víz, nyugalom, madárhangok stb. Imádom, pedig már rég nem vagyok gyerek :)

Legjobb válasz: dehogy rossz dolog:)

dehogy rossz dolog:)
Egyáltalán nem rossz dolog, sõt.. ! (több ilyen nõ kellene) 27F
A kérdező hozzászólása: Köszi, aranyos vagy! :)
Én imádnálak! Amiket leírtál, én annyira szeretem, hogy ott is lakok, non-stop peca... ;)
amig nem vedeli liter számra a SÖRödet addig jó dolog
Plusz pont a folyóvizekért!
A kérdező hozzászólása: Általában a Hortobágyon. A tavakat nem nagyon szeretem, bár idén lehet kimegyünk majd a Vekerire is néha. :)
:D Merre horgászol?
A kérdező hozzászólása: De jó, nagyon örülök, hogy ilyen pozitív hozzászólásokat kaptam Tõletek. :) Köszi szépen mindenkinek!
Egyáltalán nem rossz sõt inkább jó dolog
A kérdező hozzászólása: Köszi! :)
De hogy rossz!! ;) Én örülök hogy a csajok is horgásznak. Ne hallgass arra, aki azt mondj, hogy ne csináld. F/15
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Nektek a biztató szavakat és hozzászólásokat! Soha nem is szeretném feladni a kedvenc hobbimat! Sõt, titkon remélem, hogy majd a jövendõbeli párom is szeretni fogja, s a gyermekeim is majd ha lesznek. :) A rosszindulatú beszólásokkal meg nem fogok törõdni, ezek után meg fõleg nem! :)
A nejemmel mindketten 42 évesek vagyunk, eggyüt járunk horgászni, akár partról akár csónakkal. Más: Haverom anyja nyugdíjas, rendszeresen jár a fiával horgászni. Már miért lenne ciki?
Ha még azt is hozzávesszük, hogy a magyar nõi horgász válogatott a világ élmezõnyéhez tartozik, nincs is mirõl beszélni.
Miféle kritikát kaptál? Ne foglalkozz vele, ne engedd hogy bárki beleszóljon az életedbe. Csináld azt amit szeretsz. Horgászni jó.
Nagyon is jo dolog! Es nagyon jol gondolkodsz! Soha fel ne add az elveidet, a hobbydat! En 36 eves no vagyok, s en is szeretek horgaszni. :-) Hajraaa! :-)))
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, tök jó, hogy így gondolod. A barátaimmal alap, hogy jó dolognak tartjuk, csak a mai kritika után, kíváncsi lettem ismeretlenek véleményére. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a kedvességed! :)

Szerintetek az milyen dolog ha egy társkeresőn megbeszélek valakivel egy találkozót, de szemben sincs elmenni?

csak poénból mondom neki h találkozzuk, és ? valószín?leg el is ment...

Legjobb válasz: szemét dolog volt... Remélem egyszer te is így jársz!

szemét dolog volt... Remélem egyszer te is így jársz!
téged minõsít.
Értelmetlen.Ebben még csak humor sincs.Kitalálhattál volna valami szellemesebbet, de úgy látszik, neked ennyire tellett.
Legalább rájön az illetõ, hogy milyen szar ember vagy, és remélem lesz annyi esze, hogy többé nem akar tõled semmit.
Szóval még le sem mered írni??? Aki ennyire gyáva, az minek regisztrál egyáltalán társkeresõre és minek akar társas kapcsolatot? Egy szar kapcsolatban majd bennemaradsz, mert nem mersz szakítani? Vagy házasságot kötsz olyan emberrel, akit utálsz? Engem éppenséggel a te érzéseid érdekelnek a legkevésbé, de a saját szerencsétlenséged miatt mások lelkébe gázolsz. Szóval, majd ha az életben sem mersz nemet mondani meglátjuk 20 év után milyen poénnak gondolod a múltat.
gyáva féreg vagy, az ilyeneket kellene sterilizálni hogy a hülyeség ne tudjon tovább szaporodni.
A kérdező hozzászólása: azért csinálom mert nem vagyok képes arra, hogy azt mondjam neki, hogy Nincs találkozás. És ha poénnak fogom fel, akkor könnyebb nekem. De tudom, hogy csúnya dolog.
Egyszer elmentem egy randira, aznap éreztem h nagyon nem akarok menni, gondolkodtam h menjek ne menjek, de nem akartam megbántani, megígértem ... udvariasan végigszenvedtem még a másodikat is, mert azt reméltem majd csak jobb lesz, meg mert nem tudtam nemet mondani ... Mit tanultam ebbõl? 1. Netrõl nem beszélek meg randit, mert sokkal nagyobb lutri, ha már találkoztam vele vhol, könnyebben el tudom dönteni, h szimpatikus vagy sem. 2. Saját érdekem, h képes legyek nemet mondani akkor is, ha megbántom ezzel. Te mit tanulhatsz ebbõl? Isten nem ver bottal. Neked poénos volt, aztán remélem egy neked fontos randin szétreped a hátsódon a nadrágod :)
most kiderült az igazság, pedig én vártam rád, k***** anyád, remélem senki nem dõl be neked soha többet ... nagyot csalódtam, pedig odaadtam volna magam neked-.- bukta, és még ide is kiírod, végeztünk...dögölnél meg ahol vagy ...

Szerintetek jó dolog az, ha a gyermekünket pénzel jutalmazzuk az ötösökért?

Egy pár anyukától tudom,hogy gyermeküknek az 5-ért 200.ft,a 4-esért 100.ft,a 3-asért semmi,a 2-ért 300.ft vissza és ha 1-est kap akkor 800. forintot kell vissza adnia.Annak a reményében,hogy a gyerek megtanulja,hogy a pénzér megkell dolgozni és nem pottyan az ölében.Nemtudom eldönteni,hogy tényleg motiválná a pénz öket a tanulásban?Ti adtok pénzt az ötösökér,vagy ez buta szokás?

Legjobb válasz: Szerintem(!!!) nem jó dolog. Az oké hogy a jobb jegyért lehet hogy így jobban küzd , de van az olyan eset amikor "nem tehet" arról ha rossz jegyet kap. Volt egy osztály társam , õ mindig 4-es 5-ös tanuló volt, de neki gyengéje volt a kémia. Abból 2-es volt, hiába tanult órákat, nem ment neki. (azért nem magamról írok mert én sose voltam jó tanuló, és a pénz se motivált volna:))

Szerintem(!!!) nem jó dolog. Az oké hogy a jobb jegyért lehet hogy így jobban küzd , de van az olyan eset amikor "nem tehet" arról ha rossz jegyet kap. Volt egy osztály társam , õ mindig 4-es 5-ös tanuló volt, de neki gyengéje volt a kémia. Abból 2-es volt, hiába tanult órákat, nem ment neki. (azért nem magamról írok mert én sose voltam jó tanuló, és a pénz se motivált volna:) )
Ezt a rendszert én találtam ki anno anyukámnak 7. osztályban. Szóval nálunk így volt: 5-ös: 100 Forint 4-es: 75 Forint 3-as: 50 Forint 2-es: 25 Forint 1-es: - 100 Forint (tehát én fizettem neki vissza) Minden hónap elején "elszámoltunk". Az elsõ 2 hónapban összesen 105 Forintom lett. Mire végeztem az általános iskolával lett 3000 ezer forintom. Gyûjtöttem, de már nem tudom mire. Elõtte rossz tanuló voltam, de a rendszer bevezetésével még külön jelentkeztem felelni. Végül 8. év végére 4, 5 lett az átlagom. Ez folytatódott középiskolában is, de 16 évesen mentem diákmelózni suli mellett (délután, hétvége), mert már nagyobb igényeim voltak. Nálunk egyébként sosem volt zsebpénz. Ha kellett valami, akkor anya vette meg általában, mert apukám szerint a 6 éves agyonkopott (mindennap abban jártam!) farmer tökéletes. Szóval érted ... ahogy nõttem, úgy akartam nõiesebb lenni. Nem, nem ku*vásabb, hanem csinosabb, szebb és igényesebb.
A lányom amúgy is jól tanul, nem a pénz motiválja.Tavaly én is elkezdtem ezt, de csak azért hogy a zsebpénz ne alanyi jogon járjon, ha érted mire gondolok:)
egyébként biztos nem jó dolog akinek csak a pénz miatt tanul a gyereke, de a cél néha szentesíti az eszközt.
Szerintem meg jó ötlet. Én úgy gondolom, fõleg tinikorban már, az motiválja a fiatalt, hogy mi mindene lehet, és a lehetõ legkevesebbet érdekli a konkrét jövõje, és gondolkodik 10-15 évre elõre. Ha nincs más, akkor motiválhatja egy új menõ naci, egy cipõ stb. esetleg moziba menni, ilyenek. Kis távon is megtérül a befektetett energia, és hosszabb távon is. Ha amúgy a gyerek lusti lenne, szerintem ez mûködhet. Jobb, mint a jó jegyért megdícsérni a rosszért meg elvonni a netet vagy tv-t. Ott max. lázadni fog. (A 200.- egy ötösért kevés, egy picit emelném :) )

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!