Találatok a következő kifejezésre: Szerintem túl a babám, lehet, hogy (1 db)

Szerintem túl nagy a babám, lehet, hogy abba kéne hagynom az Elevit szedését? Sokan mondják, hogy puffasztja a babát!

Legjobb válasz: Én is úgy tudom hogy aki szedi az elevitet nagy lesz a babája.(4kg fölött)Én nem szedem,inkább rengeteg zöldséget és gyümit eszek.

Én is úgy tudom hogy aki szedi az elevitet nagy lesz a babája.(4kg fölött)Én nem szedem, inkább rengeteg zöldséget és gyümit eszek.
Mennyi idõs terhes vagy? A dokim (10 hetes vagyok), most azt monta, hogy méretének megfelelõ a baba, de csak két naponta szedjem az elevitet, mert nem fog a baba kiférni. Jobb ha megkérdezed a dokid, mert ha egeszségesek vagytok akkor nem indokolt naponta, és valaki késõbb csak heti egyet szed. Az elevit a legelején alegfontosabb, meg a többi magzatvédõ vitamin is , utána már nem feltétlen szükséges.
A terhesvitaminokat a 20-24-ig hétig ajánlatos szedni, amíg a genetikai fejlõdés befejezõdik. Utána már nem kell, elég egészségesen táplálkozni, bár sokan utána is szednek heti szemet.
A kérdező hozzászólása: Most vagyok 22 hetes, és a genetikai uh-on azt mondták, hogy minden tökéletes, de én ahogy megnéztem az egyik táblázatot, úgy nagy a feje:( Egyébként rengeteg gyümit, zóldséget eszem:)
Szia! Mi most vagyunk 36 hetesek, a bébim 2760g, vagyis teljesen jó érték. Amióta megtudtam, hogy terhes vagyok szedem az elevitet. Eleinte napi 1-et, aztán a 4. hónaptól minden másnap, majd a 8. hótól heti kettõt. Emellett semmi mást nem szedtem, kizárólag alkalmanként, ha nagyon kellett Magne b-ét. Én nem hiszek ebben, hogy az elevittõl lenne nagy a baba. Nemrég szült az egyik barátnõm, aki teljesen vitamin-ellenes, semmit nem szedett, a bébije mégis 4, 5 kg lett. Az orvosok is elcsodálkoztak, azt mondták a bébi nagysága 98%-ban alkatfüggõ, teljesen mindegy mit eszel, õ úgyis azt szedi el ami neki kell! Szóval szerintem ezen ne aggódj, nem puffasztja a babádat, de tény, hogy teljesen felesleges sokat szedni belõle.
Szia. Én is az Elevitet szedem. Anno megkérdeztem a dokit is és a védõnõt is mi a véleményük arról, hogy az Elevittõl óriás babák születnek és azt mondta egymástól függetlenül mindkettõ, hogy nincs rá bizonyíték kutatásokkal alátámasztva, úgyhogy szedjem nyugodtan. Én most 32 hetes vagyok és a babám a korának megfelelõ súlyú.
Szia!Én rendszeresen szedtem a Gravida-t a terhesség elõtt is, a hatodik hónapig!Akkor kiderült, h kb 3 héttel nagyobb a Babó a koránál!A terhesviteminok tényleg vitaminbombák, s növelik a Babó méreteit!persze alkatfüggõ is!Azóta nem szedem, egészségesen étkezem!Így sem lesz aprócska!32 hetes Kismami
Én is kétnaponta szedem. Nekem azt mondta a doki, hogy a 21. héttõl elhagyhatom, vagy csak minimális mennyiségben szedjem, hetente kb. A barátnõm nem szedte és mégis 4 kg-os babája lett. Nem lehet ezt igy kiszámolni, de tény hogy mindennap felesleges szedni. Felturbózod csak vele. A vérképeidbõl úgyis látszik majd hogy mibõl van kevés a szervezetedben. De azért kell a vitamin, fõleg az elején amég kialakulnak a szervei. A folsav nagyon fontos, meg a többi is. És ez mind benne van a magzatvitaminokban. Tehát sztem kétnaponta szedjed abból baj nem lehet.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Kedves kismamák, anyukák ti mennyit híztatok terhesség alatt? Van itt olyan kismama, aki 2014 január közepére, végére várja kisbabáját?

Én a 28. hetet taposom :), eddig kb. 6 kilót híztam. Január 21-re vagyok kiírva.

28

Ezek a babonák igazak?

Amelyik baba aktív a pocakban, az kint is mozgékony lesz, és amelyik nyugis az kint is jó baba lesz Aki kisfiút vár az meghizik és nagy pocakja van,a lányok vigyázznak a mama alakjára?

12

Meddig húzhatom még? Tapasztalatok?

Ma vagyok 35+5 hetes, a doki már 3030 grammra saccolta a babát, és mondta, hogy a külső méhszáj kicsit nyitottm a belső zárt. Néha nyilallást érzek a hüvelyemben, ill. enyhe görcsöket napi 2-3-szor. Doki szerint következtetni ebből sok mindenre nem lehet, ma is, és 3 hét múlva is indulhat a szülés. Attől függetlenül szeretnék tapasztalatokat hallani, húzhatom-e még? Igazából jó lenne, ha még egy hétig legalább maradna a baba. Köszi!

2

Az ultrahang árthat 5hetes terhesség alatt?

Két dokinál voltam az egyik folyamatosan ultrahangot magyarázza, viszont semmi vitamint nem irt fel(és még a pénzt is elvárja) a másik viszont kézzel megvizsgált és azt mondta semmiféle baj nincs a terhességgel teljesen normális, és ő nem erőltetné még v két hétig az ultrahangot ha nem muszáj. és kaptam vitamint is :) gőzöm sincs melyikhez menjek..

10

Apasági nyilatkozatot másik önkormányzat is kiállíthatja, vagy muszáj a lakhely szerintihez bemenni?

Elváltam és semmi kedvem,hogy ezen csámcsogjanak a faluban,mert ilyenek sajnos,gondoltam bemennék a városba,ami eger vagy gyöngyös lenne,ott szerintetek megcsinálnák az apasági nyilatkozatot.Köszi

3

Mélyen fekvő lepény okozott valakinek problémát?

Tegnap voltam uh (15hetes vagyok) és mondták hogy a hátsó falon mélyen tapad a lepény, multhét pénteken volt egy kis vérzésem de mondták hogy az a hüvelykapszulától is lehetett mert felsértett és a babánál nem látnak vérzésre utaló jelet. tegnap is volt egy minimális rózsaszín a papíron. az orvos pihenést 3*2 magnéziumot ajánlott és ha vérzés jelentkezne ismét bármilyen minimális is be fektet. Mivel nem tudta ő sem meg mondani hogy a babától vagy a kapszulától jön a vérzés inkább ovatosságra intett. Volt valaki hasonló helyzetben? Okozot neki problémát vagy a babánál? Félek hogy nehogy valami baj legyen a babával.

4

Tudom buta kérdés de egy nagyon durva hűléstől elvetélhetek?

vagy lehet bármi baja a babámnak?28 hetes vagyok

4

38/4 napos kismama vagyok hogyan tudnám elösegiteni hogy beinduljon a vajudás?

éles nyilalások lesugárzo görcsökvannak de rendszertelenek és a mészály zárva mivel tudok segiteni hogy rendszerezödjön?

6

Név kérdés? Jól döntök?

Akik sokat töprengtetek,variáltatok, hogy mi legyen a gyereketek neve...
A kicsi születése után nem bántátok meg,hogy azt választottátok végül,amit?

Furcsa kérdés tudom,de talán másnak is eszébe jutott már hasonló...

6

34 hetes vagyok leereszkedett a hasam, torzul az arcom. Volt még valaki így?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!