Találatok a következő kifejezésre: Szerintem és párom szerint (8 db)

Mit kell ahhoz tennem, hogy az ország ide hívjon egy (szerintem, és sokak szerint szuper) zenekart? Aláírást kell gyűjtenem, vagy csak pár emberel együtt oda kell mennem valakihez, hogy szeretnénk, vagy mit?

Legjobb válasz: Hát, attól függ, melyiket és mekkorát. Ha annyira nem "nagy", akkor akár te is szervezhetsz nekik koncertet, én már hívtam Braziliából zenekart ingyé', õk meg a saját honlapjukon hirdették, de ha valami komolyabb, érdemesebb megkeresni egy szervezõt és megkérdezni õt.

Hát, attól függ, melyiket és mekkorát. Ha annyira nem "nagy", akkor akár te is szervezhetsz nekik koncertet, én már hívtam Braziliából zenekart ingyé', õk meg a saját honlapjukon hirdették, de ha valami komolyabb, érdemesebb megkeresni egy szervezõt és megkérdezni õt.

Ha neked és párodnak jol menne a sora pénzileg, hogy tennél? Az édesanyáméknak minden hónapban kölcsön kell adni amit persze vissza is adnak! A párom szerint használják a pénzünket, szerintem viszont igen is segítsünk ha tudunk! Mi a normális?

Nem ön hibájukbol vannak rossz anyagi körülmények között!

Legjobb válasz: én mindenképpen segítenék.még akkor is,ha nekem le kellene mondanom bizonyos dolgokról így meg pláne.Ha a férjem ellenezné akkor a tudta nélkül.De azon elgondolkoznék,hogy milyen emberrel élek együtt.Én sokszor adtam az anyámnak,és sosem kölcsön.Amikor nekünk volt rá szükségünk Õ is adott és adna is szó nélkül. De így,hogy csak kölcsönrõl van szó nem értem a párod,ha nektek az a pénz akkor nem is hiányzik.

én mindenképpen segítenék.még akkor is, ha nekem le kellene mondanom bizonyos dolgokról így meg pláne.Ha a férjem ellenezné akkor a tudta nélkül.De azon elgondolkoznék, hogy milyen emberrel élek együtt.Én sokszor adtam az anyámnak, és sosem kölcsön.Amikor nekünk volt rá szükségünk Õ is adott és adna is szó nélkül. De így, hogy csak kölcsönrõl van szó nem értem a párod, ha nektek az a pénz akkor nem is hiányzik.
Természetesen segíteni kell a szülõket. Õk neveltek fel, x évig az õ pénzükbõl éltél. És ha vissza is adják nem értem mi a párod gondja :(
Nem adni szívtelenség. Sõt én ha adok, nem kölcsönbe adok. Így tiszta a lelkiismeretem.
Ha jóban vagyok velük, és nekem jól menne, mindenképp adnék. Esetemben pl. apámnak nem adnék, mert egy zsugori, aki a nõket lenézi, anyut viszont mindenképp segíteném.
Szia! Mindenképpen segitenék hiszen anyu mindig nekem és a tesoimnak vett meg mindent magára sosem gondolt! Sajnos nem tudok segiteni anyagilag de ha lenne adnék szó nélkül.
19:07 vagyok. Havi 10-20 ezer ft-al támogatom õket, meg néha tankolok az autójukba, veszek nekik, vitamint, gyógyszert. Én kb havi 110000 ft-ot keresek és ebbõl próbálok ennyit segíteni. Anyám hozott a világra, õk neveltek fel, az a minimum, h a lehetõségekhez képes meghálálom ezt nekik. Kedves kérdezõ, mi a nemed?
a drága párod egy fas.zkalap
És mennyit kell nekik kölcsön adnotok, illetve nektek mennyire megy jól? mennyit kerestek?
Szeretnél elmenni de nem mersz????? Ne haragudj de ezt nem értem, van ilyen a mai világban? Hány gyerek köt hozzá akiket nem tudsz eltartani otthont teremteni nekik 8-9??? Mivel zsarol, mi lesz ha elhagyod? Hogy lehet valakivel így együtt maradni? Ne is haragudj, de ha én menni akarnék, megkötözni sem tudna a férjem, pedig 3 gyerekünk van. Mi az, hogy valakit nem lehet elhagyni ha el akarod? Ilyen nincs már ne is haragudj. Szedd össze magad, és változtass az életeden, hisz fiatal vagy még.Vagy mit gondolsz, ezt a maradék 70 évet még leélheted így valaki mellett akivel nem vagy boldog? Elveszed a lehetõséget így magadtól, hogy rátalálj az igazira. MENEKÜLJ!!!!!
A kérdező hozzászólása: Szeretnék elmenni, de nem merek!30 vagyok, elvoltam eddig nyomva!
Anyukamat mindenkeppen segitenem ha kellene, apamat viszont soha (nyilvan meg van ra az okom). A parodat szerintem hagyd ott, mert nem eltek ti annyira joban, hogy osszekossetek az eleteteket! A kommentjeidbol itelve csak elvagytok egymas mellett, olyan langyosvizszeruen, ugye jol gondolom? Szerintem pakolj, es hagyd ott, keress masik tarsat magadnak!
Lehet, hogy hülye felvetés részemrõl, de: ti minden hónapban kölcsön adtok, amit õk következõ hónapban visszaadnak, de utána újra kérnek. Igazából egyszer kéne összeszedniük magukat, és akkor nem szorulnának a Ti segítségetekre. Természetesen érthetõ, hogy segíted õket, de mit fogsz csinálni, ha már gyereketek is lesz, vagy csak rosszabbul álltok anyagilag, esetleg a párod szülei is anyagi segítségre szorulnak stb? Akkor mi lesz a szülõkkel? Vagy majd Te mindenrõl lemondassz az életben (értem itt a gyereket is)? Könnyen mondja mindenki, hogy egy olyan emberrel nem lehet együtt élni, akiben ennyi jó érzés sincs. De lehet, hogy õ csak felelõsségteljesebben gondolkozik. Szerintem sokan nem néznék jó szemmel, ha a keresetük egy része "anyósékhoz" menne.
A kérdező hozzászólása: Hát a párom és a szüleim sose voltak odáig egymásért!A párom nagyon élére állítja a pénzt!Igen nagyon zsugori!
Persze, hogy segíts, ezen ne is gondolkodj!!! A párod és a szüleid nincsenek jóban, vagy alapjában ilyen zsugori, rossz természete van?Már bocs ha megbántom, de ez a véleményem.Örülhetsz, hogy nincs gyereketek. Tõle is sajnálná a pénzt?? Zsugori f.sz!!
Szia! Nekem a ferjem mondta, hogyha majd ugy allunk anyagilag rendszeresen tamogatjuk mindket szulot anyagilag. Szerenecsre el is jott ez az ido. Jelenleg kulfoldon elunk es dolgozunk mindketten. Havonta segitjuk a szuloket, mivel sajnos nem rozsas a helyzetuk otthon. Ennyivel tartozunk nekik. Mindkettonket becsulettel felneveltek. Gondolom rengeteg penzt koltottek mindkettonkre. Ok se kerik vissza, sose vetettek a szemunkre. Szerintem termeszetesnek kellene lennie, h ott segitsuk egymast ahol tudjuk. Kicsit furcsallom a parod hozzaallasat, nem tunik nagyon csaladcentrikusnak.
Én is szoktam adni a szüleimnek, úgy beszéljük meg, hogy kölcsön, de amikor oda kerül a sor, hogy anyukám meg akarja adni akkor mindig kitalálok valamit amiért most nem kell. Õ ugyanis nagyon rosszul érzi magát amiatt, hogy segítségre szorulnak néha. De én soha nem kérem vissza, mert engem felneveltek és nem voltunk gazdagok, sõt! de az utolsót is mindig ránk költötték gyerekekre. Nekem ez teljesen természetes, hgoy most én tudok adni akkor adok. Nem értem a párodat! Gyerekként mi szorultunk az õ segítségükre, most õk a miénkre. Ha meg még vissza is adják a pénzt, hát nehogy már ne adj nekik mert a párodnak nem tettszik!! Akkor ne mondd meg neki, amit nem tud az nem fáj!
tartast=tartasz
Miért szerencse? Ugyanolyan életközösséget vállaltál vele, mintha a férjed lenne, kommentedbõl meg az derül ki, hogy még tartast is tõle, ha te akár a saját pénzedbõl kisegítenéd a szüleidet. Nem jól van ez, lépj fel határozottan szerintem és állj ki a szüleid mellett.
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom!Én is ezen gondolkodom, hogyjol választottam e!?De még szerencse hogy csak az élettársam, és nem a férjem!
De, az anyukádon segítsél, viszont gondold meg jól, hogy jól választottál-e.A férjednek lehet, hogy a jóban rosszban-ból is csak a jóban maradt meg a fejében.Te vajon mire számíthatnál tõle, ha valami miatt nem lenne bevételed? Eléggé magának valónak tûnik a párod a leírásod alapján. Én nem tudnék ilyen emberrel együtt élni azt hiszem. Ha adni tudnának nektek a szüleid, azt vajon el fogadná a párod???
Mi többször adtunk már úgy a szüleimnek (jobbanmondva édesanyámnak, apám már nem él), hogy nem kaptuk vissza. Nálunk ez inkább anyám részérõl ütközik ellenállásba, mert bagyon büszke és nehezn fogadja el, hogy segítségre szorul, de egyedül a nyugdíjából épphogy fent tudja tartani magát, ha beüt valami nagyobb baj (három hónapja elromlott a bojler, cserélni kellett, több százezres költség), akkor nincsenek tartalékai, így csak ránk számíthat (akkor én, a testvérem és az unokatestvérem adtuk össze a pénzt). Nagyon sokat tett értünk és bár mi se vagyunk gazdagok, de határozottan jól élünk és ezt neki (meg szegény édesapámnak) köszönhetjük. Rengeteget dolgoztak, hogy elvégezhessem a fõiskolát és oda tudjak jutni, ahol most vagyok.
A kérdező hozzászólása: Én nõ vagyok!100000 körül kereesünk/fõ!Nincs gyerekünk csak lakástörlesztésünk de van tartalékunk is!Nem azt mondom nagy lábon élhetünk mert bekell osztanunk nekünk is!De a saját anyámon ne segítsek?
A kérdező hozzászólása: Nem kölcsön?Arról nem is merek beszélnni a párommal!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Igazad van!
Az leszel, mert utánad más nõk is kellenek majd neki a hátad mögött
A kérdező hozzászólása: Arról is gondolkodtunk.
szavaidból ítélve neked is tetszik a dolog. valamilyen szinten az alá rendelt szerepet is lehet élvezni, de miért nem próbáljátok ki az MMF felállást is? akkor a kérdés nem lenne aktuális...
A kérdező hozzászólása: Pár éve már együtt vagyunk, de sosem erõltette. Egyszer említette, engem meg nem hagyott nyugodni a dolog, és szerettem volna a kedvében járni. A lány is benne van a buliban, mármint vele is van szex a párom részérõl..
Most a barátnõidnek akarsz megfelelni, vagy akivel jársz? Az, hogy mi leszel a résztvevõktõl is függ. Lehet, a másik nõ átveszi a hatalmat:( Lehet, hogy te leszel a domináns, (ha van eszed). Lehet, hogy beleszeretsz a lányba? Honnan tudod, mi bújik benned, ha már ezen így elgondolkodol? De azon is el lehet gondolkodni, hogy a "pasik" így csajoznak, legálisan: a nõjükkel! Fiút ritkán keresnek, általában egy leszbikus hajlamú lánnyal végigkefélik az étlapot, majd feleségül vesznek egy "rendes" normális nõt:) Na most, hogy itt ebben a mai világban, mi a rendes, s normális, ne is nyissunk vitát:) A szexoldalakon felteszik a nõjüket, volt barátnõikkel való szexet, ahol természetesen õk a felismerhetetlenebbek:( Tehát nem ettõl leszel alárendelt. Ha nem gondolkozol, és érzel helyesen, alárendelt lehetsz, miközben észre sem veszed. Mennyi idõs ez a kapcsolat? Mennyire ismered a fiúdat? Sok mindent kellene tudni róla, hogy eldönthesd, kihasznál-e téged! Ezt csak õ karja? Netán megzsarolt vele? Finomabban mondva: szeretete feltételéül szabja?
ha csak 1x2 csináltok ilyet akkor nem. ha rendszeressé vállik akkor igen, mármint "alárendelt" leszel (van amikor nem). ha megvolt és te is élvezted (és a másik csaj csak "kisegített) akkor nincs gáz. ha õ is aktívan benne volt akkor már lehet gyanakodni, (nem mindig) hogy valamit hiányol a kapcsiban/ból.
nem ítélem el Én pl de ha nem kettõtök vágya csak ez egyiké akkor nagyon nem jó két fiú vagy két lány? gondolom 2 lány.. Fordítva is tetsziK?
A kérdező hozzászólása: Nem értem, hogy miért kell ezt elítélni..
pfff :(
A kérdező hozzászólása: Õ akarta jobban, én a kedvéért mentem bele, elég sok mindent le kellett nyelni elõször..... de aztán egyre jobban belejöttem.
Csak akkor menj bele, ha te is szeretnéd. Ebben az esetben nem is lennél alárendelt.
A kérdező hozzászólása: Régi vágya ez, én is élvezem. Egyáltalán nem gyakori a dolog.
Én már a kérésnél dobnám. Nem vicc... ha õ már egy harmadikat is akar, akkor én nem vagyok neki elég jó. Persze próbálnám vele megbeszélni a dolgot, hátha javíthatok magamon valamit, de ha csak annyit mondana, hogy kíváncsiságból akkor dobnám, mert elõbb-utóbb biztos hátam mögött kavarna mással. Olyanra nincs szükségem.
Már miért lenne alárendelt szerepben?? Én az egyenrangúság híve vagyok, vagyis szükség szerint mindkettõnknek kellenek kompromisszumok, ha nem felelünk meg 100%osan egymásnak (most itt apróbb dolgokra gondolok, pl rendetlenség, túl sok haverozás, stb) De aki eleve lenézi, alárendeltnek tartja a másikat, ott már gond van. Én azt nem viselném el, és nem is volt még olyan barátom, aki lekezelt volna, mint ahogyan én se õket.
Ha a párodnak az az igénye, hogy kell melléd egy másik csaj, akkor az azt jelenti, hogy te nem vagy neki elég, vagy megfelelõ. Ráadásul nem figyel az érzéseidre se. Ha te ezt elviseled, és belemész, akkor hajrá.
A kérdező hozzászólása: De valamilyen formában mindi alárendelt egy nõ, nem?
ez esetben nincs alárendelt szerep, csak élvezet.

A párom szerint hanyagolom, és már nem vagyok annyira ''édes'' milyen voltam. Szerinte elhidegültem és úgy érzi nem boldog, de elhagyni nem akar, mivel szeret. Mit tegyek, hogy kimutassam neki mennyire szeretem és hogy boldoggá tegyem újra?

Legjobb válasz: Próbálj meg valami romantikus dolgot, valami meglepõt, de ízléseset elsõnek talán írd meg, hogy mennyi idõs vagy és milyen nemû, sokat segítene

Próbálj meg valami romantikus dolgot, valami meglepõt, de ízléseset elsõnek talán írd meg, hogy mennyi idõs vagy és milyen nemû, sokat segítene
elmúlt a szerelem, ez nem visszahozható érzés ki is mondta nem boldog, el kellene gondolkodni, nem tudom hány évesek vagytok és mióta vagytok együtt, de lehet váltani kéne N
2. válaszoló Ha nem is boldog, de még szereti... tehát még van remény

Szerintem és a párom szerint is inaktív vagyok szeretkezés közben. Szeretnék változtatni, de ő nem segít hiába kérdezem mi volna neki jó. Mit tehetek?

Kifogásokat mond, nem válaszol a kérdésre, hogy neki mi volna jó. mit tehetek? Mivel tudnék változtatni, hogy jó vagy legalább jobb legyek az ágyban? esetleg nézhetnék pornót igaz, de amiket én láttam számomra undorítóak voltak semmi tanulságos mozdulat, tudtok esetleg hasznos filmet? vagy tanácsot milyen mozdulatok nyer?k?

Legjobb válasz: Valószínûleg nem a mozulataidat, hanem a hozzáállásodat "kifogásolja". Oldódnod kéne. megtalálnod magadban azt az önfeledtséget, ahogy a gyerek játszik. Ez a jó szex titka. Vegyetek egy erotikus társasjátékot. Konkrét feladatok vannak. Apróságok amiket meg kell csinálni a másikkal. Gyengéd, szexis, szórakoztató dolgok. De önmagukban nem nagy dolog egyik sem. És különbözõ pózok. Úgy jó játszani, hogy azokat a feladatokat amiket nem szeretnél csinálni (taszít) kiveszitek a pakliból a játék elõtt. Módszeresen tessék végigjátszani. A harmadik játéknál már fogod tudni, hogy mit kell, kéne csinálnod. :))

Valószínûleg nem a mozulataidat, hanem a hozzáállásodat "kifogásolja". Oldódnod kéne. megtalálnod magadban azt az önfeledtséget, ahogy a gyerek játszik. Ez a jó szex titka. Vegyetek egy erotikus társasjátékot. Konkrét feladatok vannak. Apróságok amiket meg kell csinálni a másikkal. Gyengéd, szexis, szórakoztató dolgok. De önmagukban nem nagy dolog egyik sem. És különbözõ pózok. Úgy jó játszani, hogy azokat a feladatokat amiket nem szeretnél csinálni (taszít) kiveszitek a pakliból a játék elõtt. Módszeresen tessék végigjátszani. A harmadik játéknál már fogod tudni, hogy mit kell, kéne csinálnod. :) )
Kezdheted az egyszerûekkel. Simogasd meg, és utána mozogjál te is szex közben. Adjál ki hangot (visszafogottan - nem kell sikoltozni, ha nem szereted) - amibõl érzi, hogy neked éppen most milyen.
Talán rájössz, ha a párod lesz az inaktív :) Szerepcsere. Kezdetnek fektesd hanyat és te mozogj úgy ahogy neked a legjobb.
hú szerintem a barátod akk teljesen odalenne tõled ha 1Xcsapnál magatoknak 1 görbe estét..pl 1nyugis vacsival kezdd amit te fõztél, majd mondd neki h feküdjün le te mindjárt jössz és légy közbe titokzatos, menny be a szobába 1 törölközõbe(kicsit vizesen az még szexibb)és legyen rajtad 1 comb harisnya 1 francia bugyi meg 1 szép melltaro v fûzõ ha ezt kicsit "ribancosnak tartod"vegyél fehéret az édes de most nem ez a cél én ajánlanám a bordot v vmi dögös szint...és mondd ezt szivem szeretnélek kárpotolni mindenért..ettõl már annyira odáig lesz és meglepetten boldog h még jobban fog kivánni, mintha elõtte nyiltabb aktivabb lettél volna, ez igy nagy fordulat lenne ...aztán kérdezz tõle szexis hangon hasonlokat, mint pl:vannak álmaid v rám hagyod magad?és szenvedélyesen csokolj légy szexi...és nem kell sok csak szex közbe mozogj vele, simogasd, csokold, néha rázd meg a hajad finoman..ennyi kis apro dolgok, de mégis szexisek 1 fiu számára:P
Gondolj bele, hogy mit jelent az a szó, hogy inaktív. Ha ez már megvan, akkor pedig azt képzeld el, hogy mi ennek az ellenkezõje. Ez lesz a Te szexuális stílusod, fölösleges tippeket hallgatni, meg utánaolvasni. A szex az gyakorlati kérdés, nem lexikális tudás.
ha neki kell megmondania, hogy mit csináljál, akkor ugyanúgy inaktív maradsz. Pont az lenne a lényeg, hogy magadtól találj ki valamit. Nincsenek egyértelmûen nyerõ mozdulatok. Minden ember más és más. Ez egyébként egy jó könyv: http://www.szexualitas.hu/page.php?p=3&id=93&catid=6
Az elõttem szólókkal nagyjából egyetértve: a hozzáállásoddal van a baj. Akard a szexet, akarj örömet okozni neki, élvezd, ha szenved, mert nem hagyod :)

Párom szerint efy hat hónapos babára ilyen időben adni kell sapkát, zoknit, bodyt, nadrágot, és egy vastag felsőt. Szerintem ez túlzás. Mit gondoltok erről?

Legjobb válasz: Maximum egy réteggel szabad többet adni rá, mint ami rajtatok van, a sapka teljesen felesleges, meg a vastag felsö is.

Maximum egy réteggel szabad többet adni rá, mint ami rajtatok van, a sapka teljesen felesleges, meg a vastag felsö is.
A vastag felsõ nem kell, elég egy vékony kis dzseki (délután már szerintem az sem). Sapka csak akkor, ha erõsebben fúj a szél, akkor is elég egy fülvédõs, vékony nyári sapka.
Nem kis halászasapkára gondolt a nap miatt? (vagy nálatok ma borús volt az idõ?)
Attól függ ott milyen az idõ, ha kint rohangálsz vele, akkor legalább egy fülpántot adj rá a füle miatt. Én is fáztam még ma, pedig fel voltam öltözve rendesen.
Szerintem attól függ is függ h pl, a baba mennyire bírja a hideget, ahogy a felnõttek között a kicsiknél van aki jobban bírja van aki kevésbé.. A te babád mennyire fázós? Mert ha annyira nem fázós akkor szerintem nem kell a sapka se a vastag felsõ. De ha fázósabb, akkor adj rá egy hósszúujjút, meg egy kis vékony sapit
Én is így öltöztetném fel a gyereket. Nyilván nem usánkát és vastag gyapjúpulóvert adnék rá, de egy vékony sapkát a szél miatt, hogy védje a fülét, és egy hosszú ujjú pólót biztosan.
a ket éves gyerekem ma majdnem így volt feloltozve, sapka nem volt, és vékonyabb pulcsi, de õ egész nap mozog, szemben egy felevessel.. szóval én is így oltoztettem volna ma fel, de persze ez attól is függ, h nálatok milyen idõ volt ma, mert nálunk borús, szeles egész nap...
A kérdező hozzászólása: *egy. Bocsi telefonról írok.

Szerintem nincs peteérésem a mikroszkóp szerint. Megyek a dokimhoz, de csak a mensi előtt pár nappal. Õ hogyan, és mikor tudja megállapítani, hogy igazam van-e? Mit tesz ilyenkor, és mennyi idő múlva lesz peteérésem?

Legjobb válasz: Szia, A doki látni fogja a nyálkahártya vastagságból.Nekem se ért a petém, ezért kaptam egy gyógyszert/ lehet, hogy rosszl írom, de clostybeg a neve/ ami stimulálta az agyamat az agyam meg a petémet.Hozzáteszem ennek nincs hormon tartalma se.Az elsõ 5 napos szedés után már ért a petém és most boldogan várom a babát:D 15 hetes kismama

Szia, A doki látni fogja a nyálkahártya vastagságból.Nekem se ért a petém, ezért kaptam egy gyógyszert/ lehet, hogy rosszl írom, de clostybeg a neve/ ami stimulálta az agyamat az agyam meg a petémet.Hozzáteszem ennek nincs hormon tartalma se.Az elsõ 5 napos szedés után már ért a petém és most boldogan várom a babát:D 15 hetes kismama
Szia! Én uh-ra jártam a ciklusom 9. napjától, minden második nap kellett mennem. Nekem szerencsére volt peteérésem, igy nem kellett gyógyszert szednem.
A gyógyszer neve clostylbegit
Ha normál a ciklusod akkor max a 20. napon hüvelyi uh.n meg tudják mondani volt e peteérés. Ha nincs vagy ennek merül fel a gyanúja és szeretnétek hosszabb ideje babát, de nem jön akkor írják fel a fent említett gyógyszert nekem is felírták.. ki is váltottam, de a baba beelõzte a gyógyszert.. :) 23 hetes vagyok... és van egy doboz bontatlan clostylbegytem :) ))) meg egy tündéri bébi a szívem alatt! Sok sikert!!!

Párommal albérletben lakunk, ma szennyvizet szippantottak nálunk és a traktor összetörte a kerítést a tolatáskor. A fõbérlõ szerint nekünk kell követelnünk a javítatás árát, szerintünk meg a fõbérlõnek. Ti mit gondoltok?

Legjobb válasz: Ti voltatokok ott,ti làtatok az esetet, ti tudjàtok pontosan leírni, ti beszeltetek/ismeritek a traktorost. Most kepzeld el hogy a fõbèrlõ odamegy verni az asztalt úgy hogy pontsan azt sem tudja mi hogy törtent. En egyèrtelmûnek làtom.

Ti voltatokok ott, ti làtatok az esetet, ti tudjàtok pontosan leírni, ti beszeltetek/ismeritek a traktorost. Most kepzeld el hogy a fõbèrlõ odamegy verni az asztalt úgy hogy pontsan azt sem tudja mi hogy törtent. En egyèrtelmûnek làtom.
Teljesen mindegy, kinek kell vagy nem kell. Ha a bérbeadó nem lép, lépjetek, vagy veletek fizetteti ki a végén a kárt, hacsak a szerzõdésetek nem tér ki erre is, a ti javatokra, amit igazából kétlek.
Az nyilvánvalóan benne van a szerzõdésetekben, hogy az okozott kár titeket terhel. Márpedig egy összetört kerítés okozott kár. Olyan meg nincs, hogy a vállalkozó nem akarja kifizetni az okozott kárt. Kit érdekel, hogy nem õ vezetett? Tán nem az õ alkalmazottja volt? Innentõl kezdve oldja meg vagy jelentsétek fel!
Szerintem mivel ti használtátok az ingatlant, a ti ottlakásotok használatotok alatt és miatt jött a szippantóautó így a kár a ti felelõsségetek. Ebbõl adódóan nektek kell követelni a kompenzációt a szippantó társaságtól.
MI van a bérleti szerzõdésben? Egyébként a szennyvízszippantást ki rendelte meg? Ez alapján nem egyértelmû.
Ne legyél már ennyire nyomorult, menj és jelentsd fel.
"Mi pedig nem fogunk fizetni." Dehogynem fogtok. Polgári peres úton rádvarrják még a perköltséget is aztán majd pattoghatsz.
A kérdező hozzászólása: Mi pedig nem fogunk fizetni. Követelje tõlük a fõbérlõ, õt is simán fel lehetne jelenteni mert nem fizet adót.
Remek lenne ha feljelentenéd, titeket is szájbakúrnának ugyanis bûnrészesek vagytok :)
Egyébként remélem ilyen primitív emberek nem léteznek, és a kérdés kamu.
A kérdező hozzászólása: Ez az egy szippantós van a faluban ezért legközelebb is neki kell szóljunk. Most miért mi fizessünk mikor nem mi okoztuk a kárt?
Ez a létezõ legszánalmasabb kifogás, hogy õ sem fizet adót...
1. Elég buta és naiv emberek lehettek, a leírtak alapján. 2. Egy szerzõdés nem abból áll hogy az van benne mennyit fizettek. Az nem szerzõdés, csak egy papír. 3. Ha nem kértetek számlát, az egyedül a ti bajotok. Az az emberi butaság csakis. 4. Se számla, se szomszéd aki tanúskodna, konkrétan bizonyítékotok sincs hogy a dolog megtörtént, nemde? 5. Ha be is mentek a rendõrségre, és elmondjátok amit itt leírtál, na konkrétan azért fognak titeket körberöhögni. Össze hoztátok magatoknak rendesen; fizessétek ki a kerítést, vagy menjetek másik albérletbe.
Utolsónak igaza van abban, hogy ez egy szóbeli szerzõdés, de ha nem fizet, akkor rongálás miatt csak tulajdonos jelentheti föl, mert neki okozott kárt. A karbantartási kötelezettség nem azt jelenti, hogy kezességet vállalsz a keletkezõ károkért.
"Mivel Mi lakunk ott ezért egyértelmû, hogy nem a fõbérlõ kéri a szippantást. " Akkor meg mi a kérdésed?
"Ez egy magán vállalkozás, számlát nem adnak mert tudják, hogy nem ellenõrzi õket senki. " Jó hülye vagy te is hallod... szolgáltatást számla nélkül igénybevenni. Egy szomszédod van csak? Egyéb kifogás? Mert eddig csak azt hallottunk. De azt még mindig nem indokoltad meg, mi a búbánatért nem húzol a rendõrségre. Gondolom leszaromból és lustaságból.
Ja, hogy nem cég, hanem fusi. Akkor ÍJ kategória. Fizeted a kárt zsebbõl.
A kérdező hozzászólása: Mivel Mi lakunk ott ezért egyértelmû, hogy nem a fõbérlõ kéri a szippantást. A bérleti szerzõdésben nincs semmi csak az, hogy mennyivel fizetjük az albérletet.
A kérdező hozzászólása: Mi egy kicsi faluban lakunk így a fõbérlõ is ismer mindenkit. A vállalkozó nem akarja megfizetni a kárt mert azt mondja, hogy nem õ vezette a traktort. Talán, ha a fõbérlõ szólna akkor kifizetné a kárt.
A kérdező hozzászólása: A traktoros azt mondta, hogy majd a fõnöke fizet. Mindenki utal a másikra.
A kérdező hozzászólása: Mégis mit mondhatnék??? A rendörség ki is röhögne mivel nem tudjuk bizonyítani.
Ne a traktorossal meg a ki tudja kivel beszélj! Van egy cég, akitõl megrendelted a szolgáltatást. Na, õk az illetékesek, bárki bármivel takarózik!
A kérdező hozzászólása: Már beszéltünk a vállalkozóval is, de nem hajlandó fizetni mivel nem õ okozta a kárt. Mást nem tudunk tenni.
Mi a rákot nem tudtok rajta bizonyítani? Gondolom van róla papírotok, hogy aznap ottjárt a szippantó. Te meg a párod meg a szomszédok alá tudjátok támasztani, hogy a traktor törte össze a kerítést. Gondolom nincs traktorotok így más gyanúsított nem is nagyon lenne. Eleve nem értem a cég miért nem akar fizetni, gondolom biztosítottak, tehát nem is a saját káruk lenne...
A kérdező hozzászólása: Ez egy magán vállalkozás, számlát nem adnak mert tudják, hogy nem ellenõrzi õket senki. A szomszédnak jó ismerõse a vállalkozó ezért nem bizonyítana semmit sem.
"mivel nem õ okozta a kárt" Az Õ cége okozta a kárt!!!!! Kutyát nem érdekel, hogy a Józsi, Pista vagy Jani vezette a traktort!
Hanem azt, hogy a használat során keletkezõ hibákat kijavítja, kijavíttatja. A szippantás a rendszeres, rendeltetésszerû használat része, a kár pedig egy azzal összefüggõ káresemény. Egyébként a tulajdonosnak is van perbeli legitimációja, ha már itt tartunk, de szerintem a javítás nem kötelessége. Ellenben a bérlõnek igen, mivel kötelezett az állag megõrzésére.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!