Találatok a következő kifejezésre: Szeretnénk gyereket párommal (49 db)

Én egy 16éves lány vagyok, és van egy párom aki 19éves. Szeretnénk gyereket de mivel kiskoru vagyok ezért a páromnak ebböl mi gondja származna? Börtön vagy mi?

Legjobb válasz: Helyes, nem kell elsietni. Sajnos sokan gondolják, hogy egy kisbaba milyen ennivalóan édes, csak alszik, eszik, néha büfizik egyet, aztán magától felnõ. Igen, ez úgy kb. 2-3 millió forintból kivitelezhetõ, + pelenkázás + orvoshoz rohangálás + HATALMAS FELELÕSSÉG! Azért helyes, hogy aggódsz a barátodért :) De tudtommal nincs semmilyen jogi következménye a 14 éven felüli és 18 éven aluli gyerek és egy 18 éven felüli felnõtt közötti szexuális viszonynak, ha a gyerek is beleegyezik, és a terhességért meg nem jár büntetés.

Helyes, nem kell elsietni. Sajnos sokan gondolják, hogy egy kisbaba milyen ennivalóan édes, csak alszik, eszik, néha büfizik egyet, aztán magától felnõ. Igen, ez úgy kb. 2-3 millió forintból kivitelezhetõ, + pelenkázás + orvoshoz rohangálás + HATALMAS FELELÕSSÉG! Azért helyes, hogy aggódsz a barátodért :) De tudtommal nincs semmilyen jogi következménye a 14 éven felüli és 18 éven aluli gyerek és egy 18 éven felüli felnõtt közötti szexuális viszonynak, ha a gyerek is beleegyezik, és a terhességért meg nem jár büntetés.
Tegyetek meg mindent, hogy NE legyen baleset!!
A leendõ gyermeked érdekében, inkább várjatok még vele!
Csak 14 év alatt számít liliomtiprásnak. De nagyon gondoljátok át.. Inkább várjatok még vele egy-két évet! Az egyik osztálytársamnak van gyereke (17 éves, 15 évesen szülte) de kb. a szülei nevelik.. õ suliba jár meg ilyesmik, napi néhány órát van a gyerekkel nagyjából. Ennek mi értelme van? Szerintem akkor legyen valakinek gyereke ha már saját maga tud róla gondoskodni, nem másokra van utalva! És a jövõdre is gondolj!
Tudtom szerint nem jár börtön, de nagyon korai a gyerekvállalás!Beszéld meg egy felnõttel, ha van normális a környezetedben.Tényleg nem vicc egy gyereket bevállalni 16évesen.Lehet, hogy úgy érzed, hogy te felnõtt vagy, de hidd el tévedsz.Tanulj, szórakozz, ráér még az a gyerek!35/N
Szerintem gondoljátok át mégegyszer ezt a gyerekvállalást. Gondolom még mindketten tanultok (jobb esetben) igy nem lenne meg a biztos anyagi háttér a babának. Egy meggondolatlan döntés pedig abortuszhoz vezethet. Gondoljátok át mégegyszer! 18/L
lehet kapni rongybabákat és abból nem szérmazik semmilyen baja a barátodnak
miféle baleset? balesetek nem léteznek csak felelõtlen emberek akik nem védekeznek. írass fel fogamzásgátlót.
A kérdező hozzászólása: persze én is ugy gondoltam, hogy várunk még vele, csak tudjátok, ha mégis balesetböl, mert én teljesen abortusz ellenes vagyok, féltem hogy a barátomnak börtön járna vagy ilyesmi! de persze várunk még , vagyis én szeretnék.
Várj még egy pár évet a babával, élvezd a fiatalságodat:) ))

Az egyetemen nappali tagozaton most fejeztem be tanulmányaimat, jelenleg munkát keresek. A párommal mihamarabb szeretnénk gyereket vállalni, de úgy hogy GYED-re jogosult legyek. Mennyit kell még dolgoznom, hogy kapjak GYED-et?

180 nap beleszámít a tanulmányomból a jogosultságba?

Legjobb válasz: Igen, ha szülés elõtti két éven belül volt. Vagyis keress gyorsan munkát, dolgozz 185 napot, aztán jöhet a gyerek:)

Igen, ha szülés elõtti két éven belül volt. Vagyis keress gyorsan munkát, dolgozz 185 napot, aztán jöhet a gyerek:)
Mindenképp dolgozz. Gyes után pályakezdõ gyerekesként semmi esélyed nem lesz elhelyezkedni, ugyanis ez a 2 szó a "legrettegettebb" egy álláskeresõ esetében. Legalább munkatapasztalatod legyen, könnyebb lesz a visszahelyezkedés gyerek mellett.

Nagyon szeretnénk a párommal egy gyermeket, de csak ő dolgozik, kap 160. 000 ft -ot. Bevállalnátok így a gyereket?

Legjobb válasz: Én nem vállalnám be. A párod bármikor elvesztheti a munkáját, akkor csak a gyes és családi marad. Ha legalább kapnál gyedet, akkor bevállalnám. Hiába nincs hitel, rezsi van. Ha saját lakás, akkor még talán bevállalható, de albérletbe már nem vállalnék egy keresetre.

Én nem vállalnám be. A párod bármikor elvesztheti a munkáját, akkor csak a gyes és családi marad. Ha legalább kapnál gyedet, akkor bevállalnám. Hiába nincs hitel, rezsi van. Ha saját lakás, akkor még talán bevállalható, de albérletbe már nem vállalnék egy keresetre.
Te miért nem dolgozol? Ha jól értem így csak a gyes összegét kapnád. Így szerintem kicsit húzós, de még vállalható, vagyis sokan vállalnak ennyire. Gondolom utána azért lesz munkád, késõbb azért kell a pénz bõven :)
Van hiteletek? Ha nincs akkor nyugodtan!
Hát neked az Isten pénze sem lenne elég???? Persze, hogy be még kevesebb pénzel is.
Akkor mire vártok még? Ilyen hülyeséget kérdezni...
én nem vállalnám be. viszont ha szeretnék gyereket akkor bármilyen munkát bevállalnék, akár wc-t pucolni is elmennék. tulajdonképpen fél évet kéne dolgozni, aztán teherbe esni és lehet menni táppénzre. én gyereket úgy vállaltam, hogy ha bármi történne a férjemmel (mert valljuk be, manapság elég gyakori, hogy apuka lelép sajnos), akkor egyedül is fel tudjam nevelni. nálad ez nincs. a jelenlegi állás szerint megélnétek 3an a bevételetekbõl, de mi van ha történik valami? az indulásnál meg a ruha a legkevesebb, annyi minden kell, egészen kis töredéke csak a ruha, én 10E-ért vettem használtan egy hatalmas zsák ruhák a babának, viszont az orvos, szülés, babakocsi, kiságy, mellszívó, légzésfigyelõ, stb... sokszorosa volt
Szia! Ha tényleg nagyon szeretnétek, szerintem vállalható, mert mi is kb így élünk, csak nekünk van hitelünk.Ha az elején sok mindent kaptok, akkor sokkal könnyebb lesz pénzügyileg, mert utána nem egyszerre kell a sok cuccot megvenni a kicsinek hanem apránként. remélem segítettem:) 9 hónapos anyukája
Szerintem határeset a 160 ezer. Ha még fiatal vagy tudsz várni míg munkát találsz, ha már úgy érzed, hogy sürget az idõ, akkor azért beleférhet.
Biztos, hogy nem. Ma már egy munkahelyben nem lehet bízni. Pár hónap múlva megszûnik a munkahelye vagy baleset éri vagy bármi és nem tud dolgozni, akkor hogy élnétek meg 25 ezer gyesbõl? Egy szülõnek felelõsséget is kell vállalni a gyerekére.
Nekem teljesen ingyen volt a terhesgondozás, ügyeletesnél szültem, még jobb ellátást kaptam, mint akinek volt fogadott dokija. Egy 4D ultrahangon kívül semmiért sem fizettem. Annyi, hogy most a kombinált tesztért már fizetni kell terhesgondozáson, de nem kötelezõ, minden más ingyen van. Orvos letudva. Babakocsit újonnan kapsz 30 ezerért is, ha nem vágysz extra funkciókra és nem azért veszed, hogy villogj vele. Én 40 ezerért vettem új Giraffe Club babakocsit, új babahordóval. Használtan ennek töredékéért is kapsz. Ami húzós, ha nem tudsz szoptatni, a tápszer sajnos receptre is elég drága, fõleg ha HA-s tápszer kell. Pelenkából sem fontos Pampers, van olcsóbb és ugyanolyan jó minõségû pelenka. Ruhát nem is érdemes újat venni, mert gyorsan kinövik. 1-2 darab új ruhát szereztem be, ha orvoshoz mentünk azt adtam rá. Kötelezõ oltások ingyen vannak. Rota ára elég húzós, de a többi fizetõs oltás kibírható. Cumisüvegbõl szintén célszerû drágább, jobb minõségût venni. Légzésfigyelõ, babamérleg húzós lehet, de én pl. kölcsönöztem õket. Alapjában véve a gyerek minél nagyobb lesz, annál többe kerül. Óvodáskorban sokkal több kiadásod lesz a gyerekre, mint babaként. Rengeteg dolog van, amit lehetne sorolni ami felesleges vagy olcsóbb is jó. Kiságy pl. van 10 ezerért is, nem kötelezõ a pelenkázó szekrény sem 30 ezrekért vagy többért, nekem pl. kiságyra való pelenkázó lapom volt, 4 ezer forintért.
Nálunk is ez a helyzet, férjem dolgozik csak és õ is ennyit keres. 10 hónapos a fiam nincs semmi anyagi gondunk mindenünk meg van ami kell.
A kérdező hozzászólása: nagyon extra és drága cuccokat akkor se vennék, ha ennél több fizetése lenne..én ilyen vagyok nézegettünk már több felé, és tényleg ugyanazt tudom megvenni olcsón , mint a nagyon drágát...több mindent kapnánk nem vagyunk felelõtlenek, mint mondtam, elraknánk belõle, hogy legyen mihez nyúlni, ha ott állunk elõtte valakinek mint látom sikerül belõle megélni..ehhez is az kell, hogy jól betudja osztani az ember a pénzét köszönöm mindenkinek a válaszát
Én bevállalnám. Nálunk is a párom dolgozik csak jelenleg, õ havi 180-200 ezret keres. Nem valami sok, de a baba becsúszott, pont munkahely váltásnál tartottam, így elküldtek. Van lakás és autó hitelünk, ennek ellenére szerintem jól élünk. A fiam semmiben sem szenved hiányt, neki a legdrágább játékot is hajlandóak vagyunk megvenni. Tény és való magunknak kevesebb ruhát veszünk pl, ritkábban járok fodrászhoz stb. Sokat kirándulunk, és a kisfiunknak meg van mindene, ez a legfontosabb!
Ha ez kettõtök fizetése lenne, akkor azt mondanám simán megoldható, de mivel ez egy ember fizetése, ami lehet holnap már nincs szerintem felelõtlenség lenne csak gyes-re szülni.
A kérdező hozzászólása: ruhákat kapnánk, azzal nincs gond..nyilván ahogy nõne kell.de amíg kicsike addig meg lenne oldva hát szerintem nem kapnék semmit, vagy nem tudom pontosan hogy is van ez..tavalyról van egy teljes ledolgozott évem, de szülni már csak jövõ évbe mennék, ha mennék..
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ. én se értem amúgy miért, hát csak tudni szerettem volna, hogy ki mit tapasztal. tudom költséggel jár a gyerek, ezért voltam kiváncsi igen biztos nem könnyû, szerencséd volt, hogy találtál:) és gratulálok is hozzá én is keresgélek, engem januárban küldtek el, azóta semmi
Ha volt munkád akkor simán kaphatsz gyedet is! Az is lènyeges, hogy mindent be kell e szerezni vagy sokmindent kapnátok e kölcsön? De ha elõször úgyis fèlre akartok tenni ès nem megy el rezsire 100 a 160-ból akkor azèrt szerintem válalható! Fõleg ha több cucot is japnátok kölcsön! Meg hát sokmindent be lehet szerezni neten alig használtan!
A kérdező hozzászólása: Miért esel nekem?
A kérdező hozzászólása: nincs szerencsére
A kérdező hozzászólása: én normális hangnemben kérdeztem, nem gondolom, hogy így kéne válaszolni tájékozódni csak lehet
A kérdező hozzászólása: értem, köszönöm
A kérdező hozzászólása: engem elküldtek, és nem találok semmit sajnos..elutasítanak, stb
Az elsõ mirõl beszél? Én párom is 160-at keres, de ez 3 embernek marhára nem elég! Én biztos nem vállalnám így tudatosan, most megyek én is dolgozni, majd utána, ha már kerestem eleget a GYED-hez, plusz van egy kis félretett pénzünk. Ja, és mi van, ha elveszti a munkáját? Amúgy albérletben laktok, vagy saját házban, mert az sem mindegy?
Vágjatok bele!:-)
A kérdező hozzászólása: saját ház nyilván nem holnap vágnánk bele, hanem félre tennénk belõle, hogy legyen mihez nyúlni késõbb
160ezer Ft nem sok, nem is értem az elsõ miért esett így neked, nekünk van egy 2 éves fiunk, sajnos hiába kezdtem el dolgozni leépítés volt, most találtam egy céget a hónapban szóval fizetést még nem kaptam, de jelenleg 160-170ezerbõl élünk 3an és hát elég szûkös
Szerintem be vállalhatod. Te is kapsz havonta még 39ezret(gyes, családi) azaz havi 200 ezer és csak rezsire kell költenetek mivel saját ház. Mi se élünk többõl, sõt. Ráadásul mi albérletbe élünk. Lányunk nem szenved hiányt. Ruhái újak, hello kitty mániába szenved így azt is venni kell mindig. Sose volt olyan ogy a boltból ne kapjon semmit. Legalább egy kinder csokit. 160 ezres fizetés a mai világba már csoda. Azért ne vállaljanak mert bármikor kirúghatják? Akkor senki se vállaljon mert senki munkahelye se biztos. Ha kirúgják lehet keresni másikat. Sokan azért nem dolgoznak mert nincs olyan munka amit szívesen dolgoznának nem azért mert nincs. Már pedig a mai világba az ember nem teheti meg hogy válogasson. Vállaljatok nyugodtan, jó helyen lesz!

Van valakinek azzal kapcsolatban tapasztalata h meddig tart a fogamzásgátló hatása ha abbahagyom a szedését? Úgy értem h eddig szedtem és párommal úgy döntöttünk h csak szeretnénk gyereket.

Legjobb válasz: Azt nem tudom, de sok helyen olvastam, hogy érdemes a szedés után pár hónapot várni míg kiürül a szervezetbõl. Kérdezd a nõgyógyászt.

Azt nem tudom, de sok helyen olvastam, hogy érdemes a szedés után pár hónapot várni míg kiürül a szervezetbõl. Kérdezd a nõgyógyászt.
ha 14-15 évesen kiélted magad, és a párod is, akkor hajrá.
09:56 Ja, így a csirke-rizottótól eltekintve ezt meg rohadtul kétlem. MIvel gyanítom egész életetekben csak egymással voltatok (vagy legalábbis az egyikõtök), ezért fogalmatok sem lehet róla, hogy ténylegesen összeilletek-e, vagy csak az összeszokás tart össze. Egyszóval végzetes hibának tartom.
Lehetséges...de én nem tudnám ezt elképzelni magamról, ...hogy pont a 20as éveim elejekor már házas legyek, ne mehessek bulizni szabadon ne flörtölhessek stb...de persze kinek a pap kinek a papné....Most már 24 vagyok, és már én is tervezgetek, van párom..de 18-21évesen ez nem ment volna nálam! Ha sikerül nektek, akkor minden elismerésem!
Minden jót!
Szerintem csirkemell-rizottó.
A kérdező hozzászólása: Persze ez sok mindenen múlik csak ez a beszélgetés igy végzõdött!
Köszönjük az értékes kérdést!
Szerintem. Ez milyen kérdés. Valaki vél felfedezni valami értelmeset benne?
20 éves korotokra esélytelen, hogy bármit megteremtsetek egy gyerek számára. Még elég érettek sem hiszem, hogy lesztek addigra. Szerintem. 20F

Tisztelt Doktor úr! 20 éves vagyok. azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy kb fél éve volt nekem cisztám, de gyógyítható volt és sajnos visszatér mindig. A párommal szeretnénk gyereket, de nem tudok teherbe esni sajnos már 1 éve próbálkozunk. Igaz, volt

Tisztelt Doktor úr! 20 éves vagyok. azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy kb fél éve volt nekem cisztám, de gyógyítható volt és sajnos visszatér mindig. A párommal szeretnénk gyereket, de nem tudok teherbe esni sajnos már 1 éve próbálkozunk. Igaz, volt nekem egy abortuszom kb. 2008-ban. Mitől nem esek teherbe? Igaz, voltam orvosnál és azt mondták, hogy próbálkozzunk tovább és ha nem esek teherbe kb fél éven belül, akkor menjek vissza. Az Ön véleményére lennék kíváncsi, doktor úr! Kétségbe vagyok esve nagyon! Segítsen kérem! Tisztelettel, Tímea

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Javaslom, hogy mielőbb keressen fel egy meddőségi szakrendelést, mert részletes kivizsgálás indokolt. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Javaslom, hogy mielőbb keressen fel egy meddőségi szakrendelést, mert részletes kivizsgálás indokolt. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor úr! 20 éves vagyok. azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy kb fél éve volt nekem cisztám, de gyógyítható volt és sajnos visszatér mindig. A párommal szeretnénk gyereket, de nem tudok teherbe esni sajnos már 1 éve próbálkozunk. Igaz, volt

Tisztelt Doktor úr! 20 éves vagyok. azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy kb fél éve volt nekem cisztám, de gyógyítható volt és sajnos visszatér mindig. A párommal szeretnénk gyereket, de nem tudok teherbe esni sajnos már 1 éve próbálkozunk. Igaz, volt nekem egy abortuszom kb. 2008-ban. Mitől nem esek teherbe? Igaz, voltam orvosnál és azt mondták, hogy próbálkozzunk tovább és ha nem esek teherbe kb fél éven belül, akkor menjek vissza. Az Ön véleményére lennék kíváncsi, doktor úr! Kétségbe vagyok esve nagyon! Segítsen kérem! Tisztelettel, Tímea

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Javaslom, hogy mielőbb keressen fel egy meddőségi szakrendelést, mert részletes kivizsgálás indokolt. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Javaslom, hogy mielőbb keressen fel egy meddőségi szakrendelést, mert részletes kivizsgálás indokolt. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán
Persze h az :D Majd elmúlik. :) Nem kell aggódni itt szinte mindenki átment ezen. :)
Ez az élet legnagyobb felelõssége. Egyszer elhatározod, de egy életen át ott lesz veletek. A ti felelõsségetek az élete, a BOLDOGSÁGA. És nincsen fájdalmasabb egy beteg gyermeknél. Tehát teljesen természetes, hogy félsz. És nem fog elmúlni, mindig aggódni fogsz, de emellett ez az élet legnagyobb csodája, minden aggodalmat megér. Az pedig hogy jó anya leszel-e nem lehet kérdés. Minden anya hibázik. Szeretni kell a gyermekedet feltétel nélkül, és nagy gond nem lehet. Minden jót :)
arra, hogy egészséges legyen, több az esély, mint hogy ne. többnyire egészséges babák születnek, csak mivel nagy a visszhangja annak, ha egy baba beteg, ezért olyan ijesztõ. a kórházban vagy 100 baba volt, mikor szültem, de mind ép és egészséges volt, sõt, nem is tudok beteg babáról a környezetemben, pedig igen sok ismerõsöm van. tehát ettõl szerintem ne félj! ha már most azon gondolkozol, hogy jól fogod-e csinálni, az az érzésem, hogy jó anya leszel, mert még nincs is gyerek, de már fontos ez neked! vágjatok bele, ha meglesz a baba, a világ legboldogabb emberének fogod magad érezni! már akkor is, mikor még csak a pocakban van, de amikor megszületik, na akkor meg olyan szeretetet fogsz tapasztalni, amit azelõtt el se tudtál képzelni! :) természetes félelmek amik a fejedben járnak, a legtöbb nõ így érez (én is pont így aggódtam) :)

Férfiak, valaki kapja az enbrel injekciót? Két éve kapom és szeretnénk a párommal babát de a doki azt mondja még kapom a gyógyszert nem tudok gyereket csinálni! Volt már valaki igy?

Legjobb válasz: szia! Mire kapod az injekciót??? nem lehet kiváltani valami mással? vagy gyógyszer helyett valami természetes dolog???? üdv. :-) "Az Enbrel közepesen súlyos vagy súlyos reumás ízületi gyulladásban (reumatoid artritisz), pikkelysömört kísérõ ízületi gyulladásban, súlyos, a csigolyák összecsontosodásával járó kisízületi gyulladásban (spondilitisz ankilopoetika) és közepesen súlyos vagy súlyos pikkelysömörben (pszoriázis) szenvedõ felnõtteknél (18 éves kor vagy a fölött) alkalmazható "

szia! Mire kapod az injekciót??? nem lehet kiváltani valami mással? vagy gyógyszer helyett valami természetes dolog???? üdv. :-) "Az Enbrel közepesen súlyos vagy súlyos reumás ízületi gyulladásban (reumatoid artritisz), pikkelysömört kísérõ ízületi gyulladásban, súlyos, a csigolyák összecsontosodásával járó kisízületi gyulladásban (spondilitisz ankilopoetika) és közepesen súlyos vagy súlyos pikkelysömörben (pszoriázis) szenvedõ felnõtteknél (18 éves kor vagy a fölött) alkalmazható "
A kérdező hozzászólása: Derekam fájt nagyon, már 10 éve és ott találtak egy , gyulladásban lévõ pontot már 2 éve kapom, és szoltam a dokinak hogy babát szeretnénk , azt mondta hogy augusztus 8-ikán leállítjuk, két hét mulva kimegy a szervezetembõl akkor helyre áll a rend!De mondta a doki , hogy van 10%esélye hogy igy is teherbe tudom ejteni a barátnõmet , és semmi gond nem lenne , nemsokára letelik csak kíváncsi voltam valakinek sikerült e már így
Szia megtudhatnám, hogy mire jutottatok idõvel? En most váltottam Humiráról Enbrelre és a dokim azt mondta hogy ha majd szeretnék gyereket abba kell hagynom elõtte az injekciokat 4 honappal, kulonben baja lehet a magzatnak ...

A párommal szeretnénk gyereket de nem sikerül! Mostanába szúr a mellem feszül a hasam és sokat eszek vegyek egy tesztet?

Legjobb válasz: Ha késik a menszid, mindenképpen. Ha még nem késik, ráérsz a teszttel.

Ha késik a menszid, mindenképpen. Ha még nem késik, ráérsz a teszttel.
A kérdező hozzászólása: És hogy csináljuk a barátommal hogy sikerüljön? Milyen pózba?
ha kétségeid vannak, vegyél már egy tesztet, légyszi légysziiiii
A kérdező hozzászólása: De akkor miért érzem ezeket a tüneteket? kemény a hasam alol+szúr is de van olyan h megjön 4-5 és az vagy de nekem 7napig szokott tartani a menszeszem.
Korábban volt ovud, ezért korábban jött meg a mensid. Sajnálom.
akkor nem vagy terhes. hiszen megjött. pár nap ide vagy oda nem igazán számít.
A kérdező hozzászólása: Most jött meg 4-én de 8-án kelett volna és 8-ára meg elmult :S
késik a menzeszed? hány napja? tesztelj egyet :)
Mikorra nem várod?
Azért érzed a tüneteket, mert bemeséled magadnak, mert annyira akarod. És az emberi elmének óriási a hatalma. Egyébként attól, h megjött, lehetsz terhes....

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!