Találatok a következő kifejezésre: Szeretnénk babat, a házunk (10 db)

Kaphattok szocpolt, de csak ha megszületik a baba. Úgy tudom 900eFt körül.
Szia! Ha megszületett a baba, bõvítésre félszocpol jár.

Szeretnénk babat, de a házunk még nincs kész. Várjunk még vele?

van egy házunk.és hitelümk sincs,a szül?knél lakunk míg nem lesz kész,de szeretnénk nagyon babat,de szívem szerint a saját házamba szülném. a szívem azt mondja hogy most kell a gyerek,az eszem meg azt hogy el?sször a ház aztán a gyerek.szerintetek?

Legjobb válasz: Hát az eszemmel én is azt mondanám, majd ha megvan a ház, de miután a picur itt van a pocakomban,,,:-) Nehéz lehet várni,azt kellene eldönteni,milyen a szülõknél lakni, õk is benne lennének,minden megoldható lenne? Ha igen,miért ne, de ha nem jöttök ki jól, vagy bármi más gond van,inkább várjatok,terhesen fõ a nyugalom, tudod.

Hát az eszemmel én is azt mondanám, majd ha megvan a ház, de miután a picur itt van a pocakomban, , , :-) Nehéz lehet várni, azt kellene eldönteni, milyen a szülõknél lakni, õk is benne lennének, minden megoldható lenne? Ha igen, miért ne, de ha nem jöttök ki jól, vagy bármi más gond van, inkább várjatok, terhesen fõ a nyugalom, tudod.
Ha babát akarsz, akkor ne filóz, hanem uccu neki.:) 23 hetes kismami (ház nélkül, de nagyon boldogan.:) )
A kérdező hozzászólása: jó a szülõknél lakni nincs veszekedés, csak ha gyerek van még ugy sem halad a ház ahogy eddig.babát meg már nagyon szeretnénk
Szerintem várd meg, amíg kész a ház, utána is ugyan olyan jó lesz majd, ugyan akkora öröm lesz, amikor teherbe esel.
Ha ennyire akarjátok a babát, akkor hallgass a szivedre! Lehet, hogy még kelleni fog pár év, mire készen lesztek és mi lesz, ha akkor meg nem akar jönni a baba? Ne aggódj, ha már meglesz a babátok, akkor majd a párod is mégjobban azon lesz, hogy mielõbb a sajátotokba költözzetek!
Jöjjön a baba!! Fõleg ha a szülõkkel is minden rendben van. Semmi akadálya, a ház meg egyszer csak kész lesz!!! 29 hetes kismama ház nélkül de nagyon boldogan mert az álma válik valóra!!!!

Második babámat várjuk éppen. A párom viszonyleg idős, 42éves és 32. A házunk már megvan, felújítani szeretnénk. Jár a szocpol? Vagy már végleg lecsúsztunk róla?

Az els? gyerek után sem vettük még fel. Felújítás esetén igényelhet? egyáltalán, vagy csak vásárlásra?

Legjobb válasz: Szia! Én tudom, hogy felújításra nem jár, sajnos. : ) Pedig nekem is jól jönne! Vásárlásra vagy bõvítésre viszont adnak! Viszont azt nem tudom, hogy korhoz van-e kötve?

Szia! Én tudom, hogy felújításra nem jár, sajnos. : ) Pedig nekem is jól jönne! Vásárlásra vagy bõvítésre viszont adnak! Viszont azt nem tudom, hogy korhoz van-e kötve?
Feljútásra nem jár, ha vásároltok, vagy úgy bõvítetek, hogy az plusz lakószobát eredményez, akkor igen. 35 év alatt jár, de nem tudom, hogy mindkettõtöknek alatta kell-e lenni, hiszen a szocpolt nem csak párok, hanem gyeremeküket egyedül nevelõk is felvehetik, és ha ott elég csak az egyik szülõ életkora, akkor talán nálatok is.
Lecsúsztatok, mert 40 éves kor a határ!
Már úgytudom nem korfüggõ, de nemaz a baj, hanem akkor tudnád felvenni, ha hozzáépítenél legalább egy lakohelyiséget, vagy nagyobbat vannél, amiben egyel több szoba van. A gyerek 16 éves koráig lehet kérni.
az egyik hogy lecsúsztatok mert tényleg 40 éves a korhatár. meg felujitásra már nem jár. csak akkor ha épitesz hozzá legalább 12nm ert
szia! én azt tanácsolom, hogy szakembert kérdezz ilyen esetben, mert a sablont ugye te is tudod, 35 év, vásárlás, hozzáépítés az igénylési keret. azonban egészen biztos, hogy találtok kiskaput! biztos hogy van vmi, amivel ki lehet bújni ezek alól, a magyar jog és döntéshozatal már csak ilyen :) ))). google-ban keress rá, biztos van ilyen jellegû fórum, ahol szaki válaszol.

A Kleopátra házba megyünk 4d uhra, vajon hülyének néznek ha meg szeretnénk nézetni a nemét a babának? 13 hetes leszek pont.

Elhajtanak vajon azzal hogy még úgyse látszik, vagy nem eldönthető ?

Legjobb válasz: Nem fognak hülyének nézni, csak el fogják mondani, hogy ilyenkor még nem lehet egyértelmûen megállapítani a nemét, mert ebben a magzati korban még az ivarszervek nagyon hasonlóak (pontosabban kis dudornak látszik mindkétféle). A következõ hetekben fog igazán kialakulni, ha mondjuk 16-18 hetesen mennél, már jó eséllyel mondanák meg.

Nem fognak hülyének nézni, csak el fogják mondani, hogy ilyenkor még nem lehet egyértelmûen megállapítani a nemét, mert ebben a magzati korban még az ivarszervek nagyon hasonlóak (pontosabban kis dudornak látszik mindkétféle). A következõ hetekben fog igazán kialakulni, ha mondjuk 16-18 hetesen mennél, már jó eséllyel mondanák meg.
A kérdező hozzászólása: Hát akkor sajna nem fogunk tudni menni, sztk n meg tuti nem mondják meg a 40.hétig se felénk... :(
Szerintem menj nyugodtan.4D nekem 14 hetessen megmondták.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, menni mindenféleképpen megyünk , csak ezt nem tudtam hogy forszírozzam e egyáltalán ezt a nem témát vagy csúnyán mondva "körberöhögnek" hogy mit akarok még:)
Voltatok azóta? Megmondták a nemét?

Utazo agyat szeretnenk venni a kislanyunknak mert kulfoldrol azt konnyen haza tudjuk vinni. A merete:60*120 abba 60*120 agynemu kell igaz? Ti mit vettetek a babanak a kisagyba?

Sehol sem talalok ilyen meretu agynemut csak kissebet vagy nagyobbat.

Legjobb válasz: A martacunk is 60*120 a kisagyba.

A kérdező hozzászólása: A martacunk is 60*120 a kisagyba.
Talán egyszerûbb lenne varratni.Pl.ezen az oldalon is szokta magát hirdetni egy készítõ http://www.szopiparna.hu.
Sztem nem kell akkor mint az ágy mérete. Miért akarnád lefedni az egész matrcot?

Van egy gyermekünk, és szeretnénk felvenni a szocpolt, a második babát is beválalnánk, de a párom családi házában élünk, tetötér beépitésre is lehet-e? Ha valaki hasonló helyzetben feltudta venni kérem irjon.

Legjobb válasz: ha hivatalosan plussz szoba lesz akkor igen de csak a megszületett gyermekre. míg egy sincs addig lehet megelölegezöt, ha van már egy akkor csak a meglévöre. terheség nem számít gyermeknek.

ha hivatalosan plussz szoba lesz akkor igen de csak a megszületett gyermekre. míg egy sincs addig lehet megelölegezöt, ha van már egy akkor csak a meglévöre. terheség nem számít gyermeknek.
Ha A neveteken van igatlan nem lehet felvenni!Nekünk sem adták!Elkell adni , és venni egy másikat!
Szia! Ha a neveteken van, akkor is lehet, csak meglegyen a megfelelõ szobaszám. Ha már egy gyerek megvan, akkor is lehet megelõlegezõt felvenni az útban lévõre, csak 2 gyereknél többre nem, és max annyit adnak, amennyi a beépítés költsége. Üdv.: Anna
Szia az elözö hülyeséget irt nem LEHET FELVENNI!cSak akkor ha eladjátok azt vesztek másikat!A lényeg a szocpol igénylésénél nem lehet a neveteken lakás, illetvel ház!

JÁr-e új szoc pol ha? Van 2 gyermekem 1családi házam. Korábbi kapcs-ban 17 éve igénybe vettük, exemmel a szocpolt. Jelenlegi kapcsban páromnak nincs gyermeke nem vett igénybe szocpolt. Szeretnénk egy közös babát azonban ehez lakásbővítés szükséges.

Legjobb válasz: Csak új lakás vásárlásra és építésre jár és csak a majd megszületendõ baba után. Ehez el kell adni a meglévõ házat, hiszen nem lehet más lakástulajdonotok a meglévõ szocpolt meg a Kincstárral meg kell beszélni hogy terheljék át a másik házra vagy lakásra. Egy szóval bõvítésre nem jár.

Csak új lakás vásárlásra és építésre jár és csak a majd megszületendõ baba után. Ehez el kell adni a meglévõ házat, hiszen nem lehet más lakástulajdonotok a meglévõ szocpolt meg a Kincstárral meg kell beszélni hogy terheljék át a másik házra vagy lakásra. Egy szóval bõvítésre nem jár.
De, bõvítésre is adnak már, fél szocpolt. A bibi az, hogy nem lehet a neveden ingatlan, de mivel van, így nem jár.
Már évek óta nincs félszocpol...
2009.07.01 el megszûnt a félszocpol. Bõvítésre nem jár.

Hosszabb ideje be van gyulladva az inyem. Kulfoldon vagyok csak novemberbe megyek haza. Nagyon szeretnek babat! Probalkozni szeretnenk! Pobalkozhatunk? Nem lesz baja a babanak?

Nagyon szeretnek mar!

Legjobb válasz: Szerintem elõször kezdj a fogorvosnál és csak utána próbálkozzatok.Nekem is van ilyen problémám és kiderült a bölcs. fogaimnak nincs elég hely a számban és nyomják a többi fog gyökerét,26-án mûtenek ki 2, majd a másik 2.De ezt csak panorámaröntgenen lehet látni és azt nem túl jó terhesen csinálatni.Ezért szerintem elõbb a fogászat,a nyaralást pedig használd feltöltõdésre,utána jöhet a baba.

Szerintem elõször kezdj a fogorvosnál és csak utána próbálkozzatok.Nekem is van ilyen problémám és kiderült a bölcs. fogaimnak nincs elég hely a számban és nyomják a többi fog gyökerét, 26-án mûtenek ki 2, majd a másik 2.De ezt csak panorámaröntgenen lehet látni és azt nem túl jó terhesen csinálatni.Ezért szerintem elõbb a fogászat, a nyaralást pedig használd feltöltõdésre, utána jöhet a baba.

Már 3éve 3hónapja vagyunk együtt a barátommal 1éve lakunk együtt. Szeretnénk kisbabát csak az a baj h ő kint dolgozik Németországba és márciusig lesz ott kint szerintetek így most probálkozunk a babával? Vagy majd késöbb mikor haza jött?

És még azt szeretném kérdezni hogy én fogamzásgátlot szedek már régóta kb lassan 2éve és mikor hagyam abba a szedést v mennyi id?t kell várni utána h ne legyen a babának semmi baja?Nagyon szépen kérlek titeket normálisak válaszoljanak ne bunkok.Köszönöm :)

Legjobb válasz: Akkor hagyd abba fogamzásgátlót,mert legalább 3 hónap szünet kell neki,és ha hazajön,lehet szeretgetni egymást.

Akkor hagyd abba fogamzásgátlót, mert legalább 3 hónap szünet kell neki, és ha hazajön, lehet szeretgetni egymást.
2-3 hónapot szoktak kihagyni tabi után. Addig gumi vagy kinek mi. Miért ne próbálkozhatnátok? Nagyon sok nõnek van korai vagy késõi peteérése. Bármikor lehet baba, akár egy kiadós orgazmus után is, ez is elõidézhet peteérést.
Nem kell várni a tabi abbahagyása után. A mai fogamzásgátlók már gyorsan kiürülnek a szervezetbõl, és igazából akkor sem lesz baja a babának, ha esetleg még a szedése alatt fogan meg. Azt nektek kell tudni, hogy szeretnétek. Ha gondoljátok, próbálkozhattok addig is, hátha pont akkor lesz itthon, mikor peteérésed van. Ha meg nem, akkor majd utána sikerül. :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat nagyon aranyosak vagytok:) :)

Szeretnénk már babát, de nekem még nincs állásom, a férjem minimálon van. Van házunk kocsink hitelünk nincs, de a kocsin van még 2 év. Várjunk még vele vagy majd kijövünk valahogy?

most ujjotjuk a házat. nagyon vágyunk babára de a férjem 5700ft ot keres.ez meg elég kevés a babához.ha én terhes leszek tuti nemfogok dfolgozni ha meg megszületik akkor f?leg nem.

Legjobb válasz: és a szülõk sem birnak segiteni

A kérdező hozzászólása: és a szülõk sem birnak segiteni
Õszintén?Hány évesek vagytok??mióta vagytok házasok?Én nem vállalnék babát ilyen körülmények közé, gondol a gyerekre. nekem van egy nagyon jó barátnõm, 24 évesen terhes lett, összehzasodott a pasival, akinek szintén alig van keresete, most elég rossz körülmények között élnek, plusz ott a gyerek is, aki megsinyli az egészet. Majd te érzed szarul magadat, hogy a többi gyereknek mindene van, a tiédnem meg nem lehet. Gondold meg, várhattok, amog kicsit egyenesbe jöttök, amugy te nem is dolgozol??
Hááát szerintem várjatok vele egy kisgyermek érkezése nagyon sok pénzbe kerûl. Nem tudom, hogy hány éves vagy de ha te is valahogy találnál munkát magadnak sokkal könnyebb lenne. Ha valaki babát akar akkor teremtse meg neki a megfelelõ biztonságot. Ezt nem rosszindulatból mondom, de van már tapasztalatom. Arra meg ne is gondolj hogy majd a szülõk segítenek, ha kell a baba akkor nektek kell róla gondoskodni. Még várjatok!!!!!!
én meg teljesen ellene vagyoka elõttem szoloknak! én azt mondom nemkell várni mert ha a pént nézzük akkor soknak nem is kellene szülnie meg sokan vannak hogy albérletben laknak és még kocsijuk sincs és mégis gyereket vállalnak. sajnos ez a világ ilyen. nemlesz jobb csak roszab. éhen nemhalltok az tuti . persze mindenki megakarja adni a gyerekének mindent de én hallotam rosszabb eseteket is és mégis felneveltek a gyerekeket. és a szeretet a lényeg. meghát ha most nincs munkalahatõség akkor késõbb se lesz.és minimálbérbõl is kilehet jönni és ha kert van akkor mindent betudsz termelni.
Az elöttem szólónak üzenem, hogy te nem vagy tisztába azzal, hogy mi mennyibe kerûl. Szerinted 57.000ft-ból megtudnának élni ebben a világban. Fõleg, hogy még hitelük is van? Kb maradhat nekik kettõjükre ha a rezsit is befizetik 15-20000ft. Az egy embernek sem elég nem hogy háromnak!!!!! Ha én vállalom a babát akkor megteremtem neki a szükséges feltételeket, hogy ne szenvedjen hiányt semmiben. Milyen élet az olyan szegény kisgyerek számára aki majd sóvárog mert másnak megvan mindene neki meg nincs. Ez ám a nagy felelõsségteljes gondolkodás ÚRISTEN!!!!
Szerintem sem kell várni, úgyse lesz olyan sohasem hogy mindent meg tudj neki adni. A baba után meg kapsz némi pénzt, bár nem sokat (kb 40000 Ft).
én azt se értem hogy most h tudtuk megélni 57000ftbol.. Meg ebböl lakástfenntartani, meg kocsit, söt még felujitásra is futja. Hát tidolgotok, én mindenestere elmennék dolgozni.
Ha dolgoznál valamit, legalább 6 hónapot, akkor kapnál gyed-et, ami a fizetésed 70%-a (max 94ezer ft most, azt hiszem). Ha több mint 2 évig nappalis voltál középsuliban vagy egyetemen, akkor azt is beleszámolják az idõbe. Szóval, érdemes lenne egy kis kereset, szerintem, és közben lehet próbálkozni a babával is. Sok sikert!
hát igen, nagyon nehéz kérdés... Átérzem a problémádat! De ne fejeltsd el, hogy egy baba óriási felõsség. A pelenka meg a ruha is sokba kerül (tudom hogy nem ennyi költségbõl áll egy gyerek), de utána jön a taníttatás meg hasonlók... Szóval szerintem jól gondold meg!!! Próbálj valami munkát találni, ahogy az elõzõ hozzászóló írta, és akkor már legalább kapsz valami kis pénzt amíg otthon leszel a babával!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!