Találatok a következő kifejezésre: Szeretnénk babat, a (971 db)

Volt 3 éve egy abortuszom, de már nagyon szeretnénk babát a párommal, és még nem nagyon jött össze, fogamzásgátlot nem szedek, amit szedtem azt is csak 3 honapig a dokim tud az abortuszomrol és azt is h már nagyon akarok babát. Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: NEkem is volt régen abortuszom, aztán 2 évig fog.gátlót szedtem. Utána gyereket akartunk, de 2 évig nem jött össze. Dokinál nem voltunk kivizsgáláson. De aztán sikerült mindenféle csodaszer vagy praktika nélkül. Annyi volt csupán, hogy már nem azon járt folyton az eszem, lekötöttem magam a munkával. El kell kezdeni a kivizsgálásokat, mert millió egy oka lehet. NEkem pl a második terhességem elején mondta el a doki, hogy hátrahajló méhem van, pedig jópárszor voltam már elõtte nõdokinál akkor már 29 voltam, de valahogy soha senki nem említette. És köztudottan a hátrahajló méhvel nehezebb teherbe esni. Nálunk lehet ez is gond volt, más pózt kellett volna preferálni, vagy más idõpontban együttlenni. Sok ok lehet, utána kell járni.

NEkem is volt régen abortuszom, aztán 2 évig fog.gátlót szedtem. Utána gyereket akartunk, de 2 évig nem jött össze. Dokinál nem voltunk kivizsgáláson. De aztán sikerült mindenféle csodaszer vagy praktika nélkül. Annyi volt csupán, hogy már nem azon járt folyton az eszem, lekötöttem magam a munkával. El kell kezdeni a kivizsgálásokat, mert millió egy oka lehet. NEkem pl a második terhességem elején mondta el a doki, hogy hátrahajló méhem van, pedig jópárszor voltam már elõtte nõdokinál akkor már 29 voltam, de valahogy soha senki nem említette. És köztudottan a hátrahajló méhvel nehezebb teherbe esni. Nálunk lehet ez is gond volt, más pózt kellett volna preferálni, vagy más idõpontban együttlenni. Sok ok lehet, utána kell járni.
mióta próbálkoztok? mennyi idõsek vagytok? a korábbai ab. nem befolyásolja a teherbeesést. kutatások szerint a vetélés kockázatát növelheti, de azt is csak a mûtét utáni 1-1, 5 évben.
Nézd nem tudom, hogy vagy lelkileg, de sokszor elõfordul, hogy nõk tudat alatt megbánják az abortuszt, nem tudnak maguknak megbocsájtani. Lelki tényezõk is állhatnak annak hátterében, hogy nem sikerül a kisbaba. Az abortusz kis százalékban növeli a meddõség esélyét. Fertõzést követõen elzáródhatnak a petevezetékek, vagy gyulladások miatt összenövések alakulhatnak ki. Ennek valószínûsége a jelenlegi kutatások alapján 5%. Vegyél ovulációs tesztet. Próbálkozzatok intenzíven, ne minden nap. Állítólag ez jót tesz a spermáknak. Ha ilyen módon egy évig nem fogan meg a baba, akkor a nõgyógyásszal konzultálva elkezdhetsz kivizsgálásokra járni, hogy felderítsék az okát.
A kérdező hozzászólása: És mennyibe kerül egy ovulációs teszt? Igen az abortusz után fél évig eléggé ki voltam bukva, és a mai napig eszembe jut...2 éve lesz novemberbe hogy együtt vagyok párommal, és még semmi pedig 3 éve volt az abortuszom, félek hogy ne adj Isten meddõ vagyok, meg folyamatosan folyásom van ez is akadályozza vajon a terhességet??? Ráadásul tegnap este barna folyásom volt ami csak a menzesz végén szokott lenni és a következö ciklusom 23.án lenne...ez baj???

Szeretnénk babát a párommal. Na ugye az aktus végén mindig van a páromnak folyása. Fehér folyadék. És már rég óta próbálkozunk a babával de semmi. A menzesz az késni szokott neki de a teszt viszont negatív. Ez a folyás mitől lehet?

És hogy tudunk segíteni ezen a gondot hogy sikerüljön a baba?

Legjobb válasz: 1 vagyok. Most esett le! :O Ugye tudod hogy a gravitáció odabent is mûködik és az a folyadék ami kifolyik,azt te tetted oda? :O :) Senkinek sem marad bent mind,csak egy része.... vagy mond hogy nem errõl a "folyadékról" beszélsz,kérlek!

1 vagyok. Most esett le! :O Ugye tudod hogy a gravitáció odabent is mûködik és az a folyadék ami kifolyik, azt te tetted oda? :O :) Senkinek sem marad bent mind, csak egy része.... vagy mond hogy nem errõl a "folyadékról" beszélsz, kérlek!
1 vagyok! És férfi létedre még életedben nem láttál szexfilmet sem semmi olyat ahonnan ezt megtudhatnád?Nem az agyáig lövöd, egy pár centi áll rendelkezésedre, így nyilvánvaló hogy egyszer csak ki fog folyni, nem? Na de legalább megnyugtató hogy nincs a párodnak ilyen baja!:) Mi 5 hónap után teszteltünk pozitívat szóval nyugalom!Egy nõ teherbeesésének normál ideje 1 év!
Namármost - az aktus végén azért csak sejted, mi folyhat ki, ugye???
Az aktus végén?Csak akkor van ez neki? Szerintem keressen fel egy dokit és nézesse meg minden rendben van-e! Mióta próbálkoztok?
Szia, ne aggódj, nem minden folyik ki, marad bent annyi ami elég a babához, csak simán rosszkor vagytok együtt, ennyi! Nyugi, össze fog jönni a picurka! Sok sikert kívánok nektek! :)
Mikor hagyta abba a barátnõd a gyógyszer szedését? Nekem 2 ÉV kellett ahhoz hogy teherbe essek!
Próbálkozni kell ennyi! Maradjon fekve aktust követõen, tegyen párnát a feneke alá! Te meg tanulgass addig
Jesszusom, szerinted összeáll a sperma egy nagy babává? Fehér folyadék, még egy pasi se hÍvta Így.
Ne haragudj de ami kifolyik az amit te bele raksz...nem értem mit. Vársz hogy örökre bent marad?Ez mindenkinek kifolyik...2-3 hónap az semmi de esetleg a gyertya állást próbáljátok ki meg hogy 2 naponta csináljátok
A kérdező hozzászólása: de errõl beszélek. Csak most vagyok ott hogy elösszõr próbálkozok a gyerek nemzéssel és ezért teszek fel ilyen kérédseket.
A kérdező hozzászólása: Amikor abba hagyta a gyógyszer szedését akkor volt mindig 23dika. Ekkor határoztuk el hogy babát szeretnénk. Az elsõ aktus után volt hogy 2dikán jött meg neki. És azóta mindig 2dika vagy pár nappal elötte jön meg. Az idõ is változó. Álltalába 4-5nap.
2-3 hónap után azért még ne várj csodát :D Van, akinek elsõre összejön, de sokaknak kell egy fél év vagy több is. Érdemes lenne legalább azt megfigyelni, van-e peteérés, és kb. mikor lehet.
Meg mi az, hogy késni szokott neki? Minden hónapban? Akkor eleve lehet, hogy hosszabb a ciklusa a szokásosnál. Hány napos?
A kérdező hozzászólása: igen az aktus végén van ez. És tudom hogy mi folyik ki. Csak szeretnénk babát már. Hát már kb 2-3hónapja próbálkozunk.
ha nemrég állt le a gyógyszerrel akkor kell egy kis idõ ameddig a szervezete képes lesz arra hogy sikerüljön a baba :) én 3 év próbálkozás után estem teherbe, pedig a dokik azt mondták mindketten nemzõképesek vagyunk, a baba mégse akart jönni

Szeretnénk Babát a párommal! Ha virágport-méhpempőt-szedek az fedezi azt a vitamin mennyiséget ami a teherbeeséshez szükséges/vagy ajánlott? Mert elvileg tele van vitaminnal meg aminosavakkal.

Legjobb válasz: Én Centrum Maternát kezdtem el szedni szeptembertõl, és november elején teherbe is estem. Ezt amiatt javaslom, mert a terhesség/szoptatás alatt is ezt kell szedni (vagy Elevitet, de az állítólag nagyon növeli az étvágyat). Tehát a szervezetednek nem kell mindig átállni. Minden szükséges vitamint tartalmaz, és abban a dózisban, amire neked és a babának szüksége van. Már a 7. hónapot kezdem, és semmilyen más kiegészítõ vitamin nem kellett eddig.

Én Centrum Maternát kezdtem el szedni szeptembertõl, és november elején teherbe is estem. Ezt amiatt javaslom, mert a terhesség/szoptatás alatt is ezt kell szedni (vagy Elevitet, de az állítólag nagyon növeli az étvágyat). Tehát a szervezetednek nem kell mindig átállni. Minden szükséges vitamint tartalmaz, és abban a dózisban, amire neked és a babának szüksége van. Már a 7. hónapot kezdem, és semmilyen más kiegészítõ vitamin nem kellett eddig.
Nos szerintem semmi megelõzõ vitamin szedés nem kell baba elõtt akkor, ha teljesértéküen, változatosan, sok nyers zöldséget gyümölcsöt eszel, sõt, ha ezt tartod, akkor baba alatt sem kell.Velem csak vasat szedetnek, de azt is csak kétnaponta egyszer, meg az elején a rosszuétekkor magna B6.Én teljesen felelegesnek tartom a terhesvitaminokat(de ezért a véleményemért sokan megköveznek...pedig milyen szépen megszülettünk mi is nélküle)
én is szedek méhpempõt, igaz azért mert, nem nagyon akar összejönni a baba. azon kívül meg szedek még E-vitamint, folsavat, jódot, a ciklus második felében meg rutascorbint. ezeket a dokim adta. azt nem tudom, h. elég-e a méhpempõ, de az biztos, hogy nagyon sokan úgy esnek teherbe, hogy nem készülnek rá, és minden rendben lesz.
Szia! A vashiány sok problémát szokott okozni, és nem sok vastartalmú készítményt ismertem eddig, amelyik olyan formában tartalmazza a vasat, ami a szervezet számára maradéktalanul hasznosítható. A legtöbb vastartalmú termék háromvegyiértékû vasat tartalmaz, a szervezet viszont csak a kelát formájú kétvegyiértékû vasat tudja gond nélkül hasznosítani.

Kinek mennyire fájt a szülés? Nyáron szeretnénk babát a párommal, de fel szeretnék rá készülni testileg is és lelkileg meg mégjobban!

És arra is kíváncsi lennék,h fáj-e a gátmetszés meg utána a varrás?!

Legjobb válasz: Amikor megindultak a fájások, nevettem hogy csak ennyi. Na aztán 10 óra vajúdás után, mivel nem ihattam semmit, a szomjúságtól és a fájdalomtól ordítottam. Kaptam oxitocint megindultak az igazi fájások, de ezek már tolófájások voltak.Ekkor már nem a fájdalomra gondoltam hanem mindjárt meglesz a babám. És lám 14 óra vajúdás után meglett a lányom, és ekkor minden fájdalom megszûnt, még azt is elfelejtettem hogy fáj. Hát a gátmetszés: szörnyû volt, nem hatott semmit a zsibbasztó, de ezt már muszáj volt szó nélkül bírnom, mert evvel már vége volt, legalább is azt hittem. Éjszaka majd meghaltam úgy fájt a gátmetszés helye, és a varratok is feszültek. De erre kaptam jeget, és avval kicsit jobb volt. Tömören ennyi, de ne felejtsük el hogy ez az én élményem volt, nem biztos hogy a tiéd ilyen lesz!:)

#6 vagyok. A #3-asnak igaza van. Én sem elriasztani akartalak. Mert nekem nem rossz élmény a szülés.
Amikor megindultak a fájások, nevettem hogy csak ennyi. Na aztán 10 óra vajúdás után, mivel nem ihattam semmit, a szomjúságtól és a fájdalomtól ordítottam. Kaptam oxitocint megindultak az igazi fájások, de ezek már tolófájások voltak.Ekkor már nem a fájdalomra gondoltam hanem mindjárt meglesz a babám. És lám 14 óra vajúdás után meglett a lányom, és ekkor minden fájdalom megszûnt, még azt is elfelejtettem hogy fáj. Hát a gátmetszés: szörnyû volt, nem hatott semmit a zsibbasztó, de ezt már muszáj volt szó nélkül bírnom, mert evvel már vége volt, legalább is azt hittem. Éjszaka majd meghaltam úgy fájt a gátmetszés helye, és a varratok is feszültek. De erre kaptam jeget, és avval kicsit jobb volt. Tömören ennyi, de ne felejtsük el hogy ez az én élményem volt, nem biztos hogy a tiéd ilyen lesz!:)
Az elsõ hosszú volt de sokkal rosszabbra számítottam, a második 1 és negyed óra, azalatt viszont végig kapartam a falat. A gátmetszés meg a varrás kicsit fáj, messze nem a legrosszabb. Engem az elsõvel vágtak, a másodikkal nem, akkor a kitolás nagyon fájt, viszont azonnal utána tudtam rendesen mozogni, míg az elsõvel még hetekig fájt a gátsebem. Azt javaslom, hogy olvass utána a szülés folyamatának, hogy mikor mi történik, járj el a kórházi szülésfelkészítõre, ha engedik, nézd meg a szülõszobát, viszont ne olvasgass szüléstörténeteket, pláne ne nézz róla videókat, és ne hallgass meg rémtörténeteket. Ez a lelki felkészülés legjobb módja. Sok sikert!
10 órát vajúdtam, pokoli volt, a gátmetszést és a varrást nem is éreztem, pedig semmilyen fájdalomcsillapítót nem kaptam! Persze másnap annál jobban fájt a sebem!
A szülés rettenetes fájdalommal jár, az ember fel se tud erre készülni. A gátmetszés-varrás kutya füle a vajúdáshoz képest.
Hát sajnos a szülés fáj. De megéri, a végeredmény mindenért kárpótol. Az én szülésemre azt mondta a doki, hogy bárcsak minden szülés ilyen lenne, komplikációmentes és gyors. Úgyhogy nyugalom, ne félj, és akkor nem lesz gond. Én nem aggódtam semmin és minden rendben volt a terhesség alatt is. Az anyai ösztön jön magától. Most pedig a Babánk is nyugodt és szépen fejlõdik, szoptatni is tudom. Nekem elõtte a mensis görcseim is erõsek szoktak lenni. Jól tûröm a fájdalmat egyébként, de szüléskor kiabáltam a végén, a Párom meg még jobban tisztel, mint elõtte, hogy ezt kibírtam. Délben kezdõdtek a fájások, de csak kicsik voltak. 7 körül mentünk a kórházba, akkor voltak 5 percesek a fájások, de még mindig csak olyan erõs mennsiszerûek voltak. 1 ujjnyira voltam nyitva. 2 óra múlva 2 ujjnyira tágultam. Akkor megrepesztették a burkot, és adtak oxitocint. Na attól nagyon erõs fájásaim lettek, de 1 óra alatt 3 ujjnyira tágultam. Azt mondta a doki, hogy kb. éjfélre, egyre lesz meg a Baba. Fél óra múlva szóltam (akkor már kiabáltam), hogy mintha pisilnem kéne, megnézett, és teljesen nyitva voltam. Gyors, kevéske pisi, aztán már nyomtam is, kb. 10 perc alatt, 5 nyomásra megvolt a Baba. Gyönyörûszép volt, nem torzult a fejecskéje sem és egészséges. A Párom meg iszonyú büszke. Viszont a legjobb dolog, ami elõtte hihetetlen volt mikor errõl olvastam: amikor kibújt a Baba, nem éreztem már semmi fájdalmat, csak elõntött a boldogság. Akkor sírtam el magam. Volt gátmetszésem közben, de nem éreztem igazán, csak a doki szólt, viszont adott elõtte érzéstelenítõt, meg addigra már fáj mindenhol sajna. A varrás meg hát: éreztem a tûszúrásokat, mintha csipkedtek volna, de csak néha sziszegtem, mert akkor már a Babában gyönyörködtünk. Úgyhogy én már most azt mondom: 1-2 év múlva kistesó! 6 hetes Kisfiú anyukája
Borzalmas volt az egész. A gátmetszés tovább repedt végig az egész fenekm, 8 érzéstelenítõt kaptam, de akkor is éreztem a varrást, ami már semmiség volt a szülés után. A méhemet is varrták, az sem volt egy leányálom. Hónapokig nem tudtam ülni, normálisan pisilni, sem nagyvécézni, de még menni sem.
Csatlakozom a 9-eshez. Én a 9. hónapig igyekeztem nem is foglalkozni vele, hogy mi lesz majd, ha szülök. Illetve annyit tettem, hogy elmentem a kórház szülésfelkészítõ tanfolyamára, ami egyébként nagyon jó volt, mert enyhítette a félelmeimet. Amikor terhes voltam, akkor nekem is mindenki mesélte a sztorikat, hogy képzeld el, a barátnõmnek elszúrták a szülését, és fogyatékos lett a baba, meg hogy XY 48 órát vajúdott, meg hasonlók. Én egy idõ után meg is mondtam, ha valaki rákezdett, hogy tartsa meg magának a sztorijait. Minek ijesztgetni egy terhes nõt? Hogy mondjak valami biztatót is: én 3 ill. 1, 5 óra alatt megszültem a gyerekeimet. Fájt, az igaz, de gyors volt, és a baba mindenért kárpótolt. És mostanában hatalmas üzletág lett ez, fogadj orvost, szülésznõt, aneszteziológust, most itt olvasom, hogy valaki már csecsemõsnõvért is akar fogadni. Meg aztán vannak pénzes szülésfelkészítõ tanfolyamok, ahol ígérik, hogy megtanítanak, hogy ess transzba, és nem is fogod érezni, meg ilyenek. Ne dõlj be nekik, mind csak lehúzás. Szerintem max. nõgyógyászt érdemes fogadni, másra ne költs. Esetleg még érdemes terhestornát csinálni, akkor jobb lesz az erõnléted. Mondják, hogy a szülés is könnyebb tõle, de szerintem ez nem igaz. Csak nem leszel olyan punnyadt már a 9. hónap végére. De én pl. vettem egy DVD-t vagy 1500 Ft-ért, és otthon csináltam.
Ne haragudj, de ez nagy hiba amit csinálsz, Nem szabad szüléstörténeteket olvasgatni, hallgatni. Nem tudsz felkészüli rá, és csak elraktározol csomó olyan dolgot amit nem kellene. Menj szölõszoba látogatásra, olvasgassd hogy mikor milyen fázisban van a szülés, olvass a menetérõl, olvass, hgy mikor mit kell csinálni, olvass a szoptatásról, a fürdetésrõl, lélekben kell ráhangolódni a szülésre, így nem fog menni, hidd el nekem.
kérj gátvédelmet akkor nincs metszés, varrás. Én háromszor szültem gátvédelemmel.
Már csak egy utolsó megjegyzés: az EDA beadásakor NEM a gerincbe szúrnak!, hanem a gerincszlop környékére. Ha ettõl félnél, nincs rá okod.
Kedves Utolsó! Csak egy profi gátvédelem kell hozzá, több kérdezõnek beírtam már, hogy én elsõ babámat szültem gátvédelemmel, 4, 5 kilós volt, 37es fejjel, és még csak egy karcolásom sem lett! Kedves Kérdezõ, keress olyat, aki ért ehhez, a gátmetszés igenis elkerülhetõ. A fájdalomról annyit tudnék mondani, hogy az ember általában kénytelen elviselni bizonyos fájdalmakat - menstruációs görcs, fejfájás, foghúzás, stb. A szülés is fájdalommal jár, de én úgy gondolom, hogy az egyetlen fájdalom, aminek értelme és eredménye van, és ha ebbe belegondolsz, akkor nem fájdalomként fogod megélni. Nekem a vajúdás (pedig nagyon hosszú volt) és a szülés is eufória volt. Hasonlót kívánok Neked! De tényleg, rémtörténeteket ne nézz meg és ne hallgass, mert nem tesz jót!
Ja, jó-jó az EDA, de sajnos Magyarországon több kórházban nem adnak. (Nálunk sem.) Szóval tényleg a középkorban élünk. A gátvédelem nem minden esetben megoldható, ha nagy a baba, és gyorsan jön, akkor nem, pláne elsõ szülésnél. De nem kell a gátmetszéstõl félni, mert fájás közben csinálják, és észre sem veszed.
Nézd..akárki, akármit mond, a szülés fájdalmaira nem lehet felkészülni. Azok, sajnos, - néhány kivételesen szerencsés esettõl eltekintve - minden más fájdalomnál erõsebbek. Mégis: lehet ellenük védekezni. Ahogy a 14-es válaszoló írta: feltétlenül ragaszkodj az EDÁ-hoz, ami mérhetetlen nagy megkönnyebbülés, pszichikai és fizikai egyaránt. Hacsak nincs orvosi ellenjavallat (ezt elõre tisztázni jó!), akkor ne engedd magad eltántorítani és lebeszélni. A fájdalomcsillapításhoz törvényes jogod van - élj vele! Sokszor fogod még hallani: "Ugyan már...Kibírható..". Hát hogyne. Egy frontkórházban "kibírható" egy érzéstelenítés nélkül végzett láb-amputáció is, de nem vagyunk a fronton, szerencsére. Minden jót!
ha jó a gátvédelmed, akkor max a bõr reped be, az nem probléma. Fontos, hogy jó legyen a szülésznõ és értsen hozzá, mert neki kell szólnia repedés elõtt, hogy ez nem fog menni, vágni kell. A repedés az õ "sara". azért ma már jó szülésznõk vannak, akiknek van tapasztalatuk gátvédelemmel, szemben régiekkel.
Kérj EDA-t, akkor elviselhetõ fájdalmaid lesznek, a gátmetszést-varrást pedig egyáltalán nem fogod érezni. (Saját tapasztalat ...)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszát!Youtube-on már néztem szülést, császárt és természeteset is..engem a látvány nem riasztott el.Én a fájdalommal nem vagyok kibékülve..pedig tényleg nagyon jól bírom a fájdalmat, jól tûröm!!De a szülési fájdalomtól már évek óta félek!Persze ez nem tántorít el attól h babám legyen, mert már mindennél jobban vágyom rá kb. fél éve.A gátmetszésrõl meg azt hallottam, hogy inkább vágjanak mint repedjen az illetõ, mert a repedés sokkal fájdalmasabb.Hát nem tudom.Én annyitól félek már jó elõre, hogy milyen lesz amikor elindulnak a fájások, hogy mit fognak velem csinálni amikor beér velem a mentõ a kórházba, hogy nagyon fog-e fájni a burok repesztés ha szükséges lesz, hogy hány órát fogok vajúdni, hogy fogom-e érezni a gátmetszést, és természetesen a legfontosabb, hogy egészséges lesz-e a babám!!
A szülés fáj, el sem lehet mondani, hogy mennyire, de mindenki másként éli meg. Elsõ lányom 4 óra alatt meglett, még a szülõszobán azt mondtam, hogy jöhet a második gyerek. A második lányomnak 6 héttel ezelõtt adtam életet, mikor kitolt a szülésznõm a szülõszobáról, azt mondtam, hogy én ide soha többet életemben nem akarok jönni. 9 órás szülésem volt, és azt kell mondjam, hogy ha õ lett volna az elsõ gyerekünk, SOHA nem szültem volna mégegyszer!! DE: BÁRHOGY IS FÁJT ÉLETEM LEGSZEBB KÉT NAPJA VOLT MIKOR A GYERMEKEIMNEK ÉLETET ADTAM!!! MINDEN FÁJDALMAT MEGÉR! Eltelt pár hét, és most azt mondom, nem kizárt, hogy lesz egyszer még egy gyermekem! Nem szabad félni, ez a fájdalom is az anyává válás egy része, mindenki átesik rajta.
19 és félóra alatt lett meg a babám a vajúdás az nagyon rossz volt de a kitolási rész az már semmi volt, mert tudtam most már mindjárt meg van.Én nem féltem szülés elõtt a másodiktól sem fogok mert tudom mire számítsak.
NEM a gerincedbe szúrnak, hanem az epidurális térbe, ahol nincs gerincvelõ. Íme egy laikusonak való tájékoztatás: http://www.bajcsyszul.hu/T%C1J%C9KOZTAT%D3%20A%20SZ%DCL%C9SZ.. A tolófájásokat én nem éreztem, mert túl gyorsan tágultam (köszi, EDA és Dianatal) és még hatott az EDA, de 3 nyomásra kibújt a babám, mert éreztem, hogy valami szorít odalent és egyszerûen ösztönösen nyomtam. Ahol én szültem, ott csak indokolt esetben van irányított kitolás, ez teljesen ösztönös dolog, ha figyelsz a testedre és ura vagy, érzed.
PRÓBÁLD MEG ELFOGLALNI MAGAD ÉS ÉLVEZD A SZEXET DE MOST KOMOLYAN
AKÁR MINDEN NAP SÕT LEHET MINDEN NAP KÉTSZER IS HAJRÁ
Nekem a masodik ponapban sikerult teherbe esnem es szerintem probald meg te is a mensid utan 12 vagy 13 dik napkor legyetek eggyutt, tehat akkor legyen az aktus, a mensi vegetol szamol, persze azelott is es utan is barmikor..de aznap is!es emeld meg a csipodet miutan beledelvez, nekem ez sikerult...tegnap voltam dokinal es mar ott dobog a pocimban egy kis 9 hetes szivecske...sok sikert. drukkolok!
Én is a láb-csípõ emelést ajánlom, de nem csak 1-2 percig, hanem legalább egy óráig úgy kell maradni. Közben pedig erõsen gondolj arra, hogy sikerül...
LÁnyok, lányok.....!!!!!! MIre ez a nagy sietség????KÖzvetlen elõttem szólónak piszok nagy mázlija van, hogy 2xra sikerült nekik, és egészséges babát kívánok könnyû terhességgel!Ezer nõbõl egy, a legutóbbi felmérés alapján az õ mázlija.MI 29 hónapja, nem 4!!! próbálkozunk, 3 terhességen vagyok túl, egyik sem maradt meg sajna, de ettõl függetlenül még nem parázok, pedig a méhen kívüli baba miatt még össze-vissza kaszaboltak is. Majd ha 1, 5 évig nem jön össze a babátok, akkor esetleg fordulj dokihoz, bár engem, és még jó pár "pályatársamat" elküldtek a jó fenébe, hogy mire a nagy sietség, másfél év még nem idõ, van aki 7, meg 10 ÉVET vár egy babára. Az pedig, hogy "mostvagyokhónapközepénszeretkezzünkmostazonnal", na ez tuti, hogy nem fog kisbabát eredményezni.2 naponta szeretkezni igazi borzongatót, popsi alá párna, és így elaludni.Szigorúan tilos utána felkelni, mosakodni menni, stb..Ha zavar, hogy folyik, tegyél betétet, vagy zsepit a lábaid közé.Ha csak akkor szexeltek, mikor "kell", akkor sem a baba nem fog összejönni, és a pasi is elõbb-utóbb lefog kopni, vagy új hús után néz melletted, mert õk nem viselik annyira jól a szextelenséget, mint a nõk.Nekik kell szex 30 napból legalább 15-ön.De inkább többször.Ne haragudj, ez az igazság.TÜRELEM, és lesz baba.Sok sikert.Egy öreg róka
az Esztella nagyon nem jön be
Nemáár nekem van Lakatos Armando ismerõsöm. xDDD
:DD:D bocsánatáért esedezem, ez jutott eszembe hirtelen:D plusz eszembejutottak még szerintem szép nevek: Alesszia, Liliána, Mira
Milla, Mírjam, Júlia, Marianna,
Nekem nagyon tetszik, de lehet csak azért mert van egy Esztella nevû ismerõsöm aki nagyon szép és kedves. De egy kövér bunkó emberhez nagyon nem illik, akkor a nevet is csúnyának találnám.
Jajj borzasztó, így magyarosítva még inkább.Inkább tegyél le errõl, ha nem akarod hogy valaha a gyereked számonkérjen. Nekem tetszik még a Léna, Angéla is.
Esztella név nekem nagyon nem tetszik valamiért. Nekem nagyon tetszik a(z) Aletta, Karolina, Lara, Flóra, Jázmin, Kiara,
Szerintem szép:)
A leggyönyörûbb név a világon:)
Nekem Esztella a nevem , Sztellának szoktak becézni néha, meg néha spanyolosan hogy Észtélá XD nekem nem nagyon jön be ha becéznek :) nekem a Helga tetszik :D
Merita, Alíz, Alina, Jázmin, Kíra, Lora... az esztella nekem nem tetszik. külföldi nevet magyarosítva leírni olyan mintha lakatos armandonak neveznél el valakit. de te tudod :)
Karolina, Eleonóra.:)
szerintem szörnyû név. Nekem a Loretta tetszik:)
Nekem nem tettszik, nagyon nem!
Eufrozinelletta ....ha már mindenképp ilyen csicsa-rinya nevet akarsz.
Nem Esztrella? Nekem ezt tetszik, de az Esztella se rossz, mindkét név kimondva szép, na de leírva, a magyar törvények....
szerintem szép
A Stella még elmegy, de Estella, Estrella?Furik.
Nekem nem igazán tetszik, a Stella tetszik és a Stefania is.
A kérdező hozzászólása: Eufrozinelletta - jaj ne! :) )))
Beszterce ostroma oh yeah! Végül milyen nevet adtál a kölyködnek?
nem. hajrá.
Akadályozni nem fogja, viszont a gyulladás nem tesz jót se a babának, se Neked! Arra pedig készülj fel, hogy aki epekõre hajlamos, a terhesség során is megkínlódhat epeköves rohamokkal :S
Szia! A mûtét utáni gyulladás hamar le fog menni, nem kell vele heteket várnotok. nekem a terhesség alatt lettek köveim mert teljesen elzárta az epeutat a babám, szerintem a terhesség alatt ezzel már nem lesz bajod /legalábbis reméljük/. Én annyit mindenképp várnék amíg egy kicsit helyreáll a szervezeted.

Szeretnénk babát a párommal. Voltma dokinál, és a meddőségi központot ajánlotta. Mivel 8 hónapja nem szedek semmit. és ez hogy zajlik?

a gombás fert?zés miatt mentem vissza ellen?rzésre.mondtam neki h szeretnénk babát,és 8 hónapja nem szedek semmit.mondta a doki h ha megjön,és elmulik a menzeszem,menjek vissza ellen?rzésre,és akkor megadja a tel.számukat.felhivom ?ket,és már adnak is id?pontot?és ha ott minden rendben,akkor utána?csak simán felhivom ?et?nem kell a dokinak beutalót adnia?remélem lehet babám.

Legjobb válasz: kell beutaló! anélkül nem állnak szóba veled. ha visszamész a dokidhoz, kérjél tõle.

kell beutaló! anélkül nem állnak szóba veled. ha visszamész a dokidhoz, kérjél tõle.
A kérdező hozzászólása: rendben, kérek tõle.nem tudom hogy zajlik ez.de ha ezt ajánlotta, akkor csak ad beutalót.és nem csak a tel.számot.miket csinálnak ott?és miért mindgyárt oda küld?ha ott minden rendben, akkor máshova is küld?:(
A kérdező hozzászólása: dde holnapra nem várom.jó lenne ha nem jönne meg.akkor nem kéne ez az egész herce-hurca.drukkoljatok h ne jöjjön meg.
Szerintem nem a meddõségi központtal kellenne kezdeni! Kisebb vérvételekkel gyógyszerrel maga az orvos is tud segíteni! A 8 hónap még nem negy idõ! Én 1, 5 év után maradtam terhes! A peteérést az orvos is tudja ellenõrizni! Ezzel kell kezdeni!
A kérdező hozzászólása: csak azt nem értem ha nem ezzel kell kezdeni, hanem a vérvétel, stb, akkor mér oda küld?én nem mondhatom neki h a vérvétellel kezdje.nem tudom mi ennek a menete.neki kéne tudni.de valami átjárhatóságrol beszélt.emlitettem neki h 2004-be elvetéltem 5 hetesen.talán lehethogy ez miatt nem átjárható a petevezetõ?de az se biztos h nem átjárható.nem értek én ezekhez.
A kérdező hozzászólása: ma mentem vissza a dokihoz, és azt mondta h nem kell beutaló.direkt rákérdeztem.adott egy telefonszámot, a megyeibe.és mondta h azt mondjam hogy a meddõségi kivizsgálásra szeretnénk menni a párommal.mert szerinte a petevezetõ átjárhatóságot kell megnézni, hogy átjárható-e.mert elképzelhetõ hogy a vetélés miatt, ami 4 éve történt, elzáródott.ennyit mondott.

Az utolsó mensim óta 38 nap telt el. Nagyon szeretnénk babát, a ma reggeli tesztem negatív lett. Mikor teszteljek újra?

Legjobb válasz: Gabriellel teszteltem. Sajnos elég rendszertelenek a ciklusaim,ez mindíg is így volt. Utoljára pl. 42 napra jött meg. Nagyon reménykedem!

A kérdező hozzászólása: Gabriellel teszteltem. Sajnos elég rendszertelenek a ciklusaim, ez mindíg is így volt. Utoljára pl. 42 napra jött meg. Nagyon reménykedem!
Ez függ attól, hogy : hány naposak a ciklusaid? Mivel teszteltél? Mert ha alacsony érzékenységûvel és kb. 29-30 naposak a cilusaid akkor már ki kellene mutatnia. Nekem a nem várt mensi napján (29. nap) Clearbluval kimutatta.

Alul működik a pajzsmirigyem, 2 éve szeretnénk babát, a háziorvosom folyamatosan emeli a gyógyszerem (Letrox 25 - 50 - 62, 5 - jelenleg 75 mg, de mégis 3 körül mozog a TSH értékem! Nektek mi és hogyan vitte le az értéket?

Egy-egy ilyen váltás mennyit változtathat és mennyi idő alatt az értéken? Az utolsó emelés óta még nem voltam vérvételen!

Legjobb válasz: Endokrinológushoz menj! Lehet a többi pajzsmirigy értékeddel gubanc van.

Endokrinológushoz menj! Lehet a többi pajzsmirigy értékeddel gubanc van.
Kevés a gyógyszer adagod ezek szerint emelni kéne legalább 100mg-ra.Ajánlani tudom a zöld alga tablettát(de a gyógynövény boltba kapható fajtát mert a gyógyszertári nem ér semmit se.)Nekem segített a zöld alga, drága de megéri+egy jó endokrinológus doktor.Nekem a pajzsmirigy gondozóba kell járni ott foglalkoznak velem, nem úgy mint a háziorvos.Nekem 2-3hónap legalább kell, hogy hasson a gyógyszer. 8 hetes kisfiú anyukája
Kérj beutalót endokrinológushoz. Kicsit még emelni kell az adagon aztán lehet, hogy be fog állni az érték. Az endo doki nálam 6 hetente emelt az adagon 25 mg-al, elõtte vérkép ellenõrzés volt. Az újabb emelés kb. 4 hét alatt változtat a vérképen.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!