Találatok a következő kifejezésre: Szeretnénk babát párommal, de félünk (14 db)

Kinek mennyire fájt a szülés? Nyáron szeretnénk babát a párommal, de fel szeretnék rá készülni testileg is és lelkileg meg mégjobban!

És arra is kíváncsi lennék,h fáj-e a gátmetszés meg utána a varrás?!

Legjobb válasz: Amikor megindultak a fájások, nevettem hogy csak ennyi. Na aztán 10 óra vajúdás után, mivel nem ihattam semmit, a szomjúságtól és a fájdalomtól ordítottam. Kaptam oxitocint megindultak az igazi fájások, de ezek már tolófájások voltak.Ekkor már nem a fájdalomra gondoltam hanem mindjárt meglesz a babám. És lám 14 óra vajúdás után meglett a lányom, és ekkor minden fájdalom megszûnt, még azt is elfelejtettem hogy fáj. Hát a gátmetszés: szörnyû volt, nem hatott semmit a zsibbasztó, de ezt már muszáj volt szó nélkül bírnom, mert evvel már vége volt, legalább is azt hittem. Éjszaka majd meghaltam úgy fájt a gátmetszés helye, és a varratok is feszültek. De erre kaptam jeget, és avval kicsit jobb volt. Tömören ennyi, de ne felejtsük el hogy ez az én élményem volt, nem biztos hogy a tiéd ilyen lesz!:)

#6 vagyok. A #3-asnak igaza van. Én sem elriasztani akartalak. Mert nekem nem rossz élmény a szülés.
Amikor megindultak a fájások, nevettem hogy csak ennyi. Na aztán 10 óra vajúdás után, mivel nem ihattam semmit, a szomjúságtól és a fájdalomtól ordítottam. Kaptam oxitocint megindultak az igazi fájások, de ezek már tolófájások voltak.Ekkor már nem a fájdalomra gondoltam hanem mindjárt meglesz a babám. És lám 14 óra vajúdás után meglett a lányom, és ekkor minden fájdalom megszûnt, még azt is elfelejtettem hogy fáj. Hát a gátmetszés: szörnyû volt, nem hatott semmit a zsibbasztó, de ezt már muszáj volt szó nélkül bírnom, mert evvel már vége volt, legalább is azt hittem. Éjszaka majd meghaltam úgy fájt a gátmetszés helye, és a varratok is feszültek. De erre kaptam jeget, és avval kicsit jobb volt. Tömören ennyi, de ne felejtsük el hogy ez az én élményem volt, nem biztos hogy a tiéd ilyen lesz!:)
Az elsõ hosszú volt de sokkal rosszabbra számítottam, a második 1 és negyed óra, azalatt viszont végig kapartam a falat. A gátmetszés meg a varrás kicsit fáj, messze nem a legrosszabb. Engem az elsõvel vágtak, a másodikkal nem, akkor a kitolás nagyon fájt, viszont azonnal utána tudtam rendesen mozogni, míg az elsõvel még hetekig fájt a gátsebem. Azt javaslom, hogy olvass utána a szülés folyamatának, hogy mikor mi történik, járj el a kórházi szülésfelkészítõre, ha engedik, nézd meg a szülõszobát, viszont ne olvasgass szüléstörténeteket, pláne ne nézz róla videókat, és ne hallgass meg rémtörténeteket. Ez a lelki felkészülés legjobb módja. Sok sikert!
10 órát vajúdtam, pokoli volt, a gátmetszést és a varrást nem is éreztem, pedig semmilyen fájdalomcsillapítót nem kaptam! Persze másnap annál jobban fájt a sebem!
A szülés rettenetes fájdalommal jár, az ember fel se tud erre készülni. A gátmetszés-varrás kutya füle a vajúdáshoz képest.
Hát sajnos a szülés fáj. De megéri, a végeredmény mindenért kárpótol. Az én szülésemre azt mondta a doki, hogy bárcsak minden szülés ilyen lenne, komplikációmentes és gyors. Úgyhogy nyugalom, ne félj, és akkor nem lesz gond. Én nem aggódtam semmin és minden rendben volt a terhesség alatt is. Az anyai ösztön jön magától. Most pedig a Babánk is nyugodt és szépen fejlõdik, szoptatni is tudom. Nekem elõtte a mensis görcseim is erõsek szoktak lenni. Jól tûröm a fájdalmat egyébként, de szüléskor kiabáltam a végén, a Párom meg még jobban tisztel, mint elõtte, hogy ezt kibírtam. Délben kezdõdtek a fájások, de csak kicsik voltak. 7 körül mentünk a kórházba, akkor voltak 5 percesek a fájások, de még mindig csak olyan erõs mennsiszerûek voltak. 1 ujjnyira voltam nyitva. 2 óra múlva 2 ujjnyira tágultam. Akkor megrepesztették a burkot, és adtak oxitocint. Na attól nagyon erõs fájásaim lettek, de 1 óra alatt 3 ujjnyira tágultam. Azt mondta a doki, hogy kb. éjfélre, egyre lesz meg a Baba. Fél óra múlva szóltam (akkor már kiabáltam), hogy mintha pisilnem kéne, megnézett, és teljesen nyitva voltam. Gyors, kevéske pisi, aztán már nyomtam is, kb. 10 perc alatt, 5 nyomásra megvolt a Baba. Gyönyörûszép volt, nem torzult a fejecskéje sem és egészséges. A Párom meg iszonyú büszke. Viszont a legjobb dolog, ami elõtte hihetetlen volt mikor errõl olvastam: amikor kibújt a Baba, nem éreztem már semmi fájdalmat, csak elõntött a boldogság. Akkor sírtam el magam. Volt gátmetszésem közben, de nem éreztem igazán, csak a doki szólt, viszont adott elõtte érzéstelenítõt, meg addigra már fáj mindenhol sajna. A varrás meg hát: éreztem a tûszúrásokat, mintha csipkedtek volna, de csak néha sziszegtem, mert akkor már a Babában gyönyörködtünk. Úgyhogy én már most azt mondom: 1-2 év múlva kistesó! 6 hetes Kisfiú anyukája
Borzalmas volt az egész. A gátmetszés tovább repedt végig az egész fenekm, 8 érzéstelenítõt kaptam, de akkor is éreztem a varrást, ami már semmiség volt a szülés után. A méhemet is varrták, az sem volt egy leányálom. Hónapokig nem tudtam ülni, normálisan pisilni, sem nagyvécézni, de még menni sem.
Csatlakozom a 9-eshez. Én a 9. hónapig igyekeztem nem is foglalkozni vele, hogy mi lesz majd, ha szülök. Illetve annyit tettem, hogy elmentem a kórház szülésfelkészítõ tanfolyamára, ami egyébként nagyon jó volt, mert enyhítette a félelmeimet. Amikor terhes voltam, akkor nekem is mindenki mesélte a sztorikat, hogy képzeld el, a barátnõmnek elszúrták a szülését, és fogyatékos lett a baba, meg hogy XY 48 órát vajúdott, meg hasonlók. Én egy idõ után meg is mondtam, ha valaki rákezdett, hogy tartsa meg magának a sztorijait. Minek ijesztgetni egy terhes nõt? Hogy mondjak valami biztatót is: én 3 ill. 1, 5 óra alatt megszültem a gyerekeimet. Fájt, az igaz, de gyors volt, és a baba mindenért kárpótolt. És mostanában hatalmas üzletág lett ez, fogadj orvost, szülésznõt, aneszteziológust, most itt olvasom, hogy valaki már csecsemõsnõvért is akar fogadni. Meg aztán vannak pénzes szülésfelkészítõ tanfolyamok, ahol ígérik, hogy megtanítanak, hogy ess transzba, és nem is fogod érezni, meg ilyenek. Ne dõlj be nekik, mind csak lehúzás. Szerintem max. nõgyógyászt érdemes fogadni, másra ne költs. Esetleg még érdemes terhestornát csinálni, akkor jobb lesz az erõnléted. Mondják, hogy a szülés is könnyebb tõle, de szerintem ez nem igaz. Csak nem leszel olyan punnyadt már a 9. hónap végére. De én pl. vettem egy DVD-t vagy 1500 Ft-ért, és otthon csináltam.
Ne haragudj, de ez nagy hiba amit csinálsz, Nem szabad szüléstörténeteket olvasgatni, hallgatni. Nem tudsz felkészüli rá, és csak elraktározol csomó olyan dolgot amit nem kellene. Menj szölõszoba látogatásra, olvasgassd hogy mikor milyen fázisban van a szülés, olvass a menetérõl, olvass, hgy mikor mit kell csinálni, olvass a szoptatásról, a fürdetésrõl, lélekben kell ráhangolódni a szülésre, így nem fog menni, hidd el nekem.
kérj gátvédelmet akkor nincs metszés, varrás. Én háromszor szültem gátvédelemmel.
Már csak egy utolsó megjegyzés: az EDA beadásakor NEM a gerincbe szúrnak!, hanem a gerincszlop környékére. Ha ettõl félnél, nincs rá okod.
Kedves Utolsó! Csak egy profi gátvédelem kell hozzá, több kérdezõnek beírtam már, hogy én elsõ babámat szültem gátvédelemmel, 4, 5 kilós volt, 37es fejjel, és még csak egy karcolásom sem lett! Kedves Kérdezõ, keress olyat, aki ért ehhez, a gátmetszés igenis elkerülhetõ. A fájdalomról annyit tudnék mondani, hogy az ember általában kénytelen elviselni bizonyos fájdalmakat - menstruációs görcs, fejfájás, foghúzás, stb. A szülés is fájdalommal jár, de én úgy gondolom, hogy az egyetlen fájdalom, aminek értelme és eredménye van, és ha ebbe belegondolsz, akkor nem fájdalomként fogod megélni. Nekem a vajúdás (pedig nagyon hosszú volt) és a szülés is eufória volt. Hasonlót kívánok Neked! De tényleg, rémtörténeteket ne nézz meg és ne hallgass, mert nem tesz jót!
Ja, jó-jó az EDA, de sajnos Magyarországon több kórházban nem adnak. (Nálunk sem.) Szóval tényleg a középkorban élünk. A gátvédelem nem minden esetben megoldható, ha nagy a baba, és gyorsan jön, akkor nem, pláne elsõ szülésnél. De nem kell a gátmetszéstõl félni, mert fájás közben csinálják, és észre sem veszed.
Nézd..akárki, akármit mond, a szülés fájdalmaira nem lehet felkészülni. Azok, sajnos, - néhány kivételesen szerencsés esettõl eltekintve - minden más fájdalomnál erõsebbek. Mégis: lehet ellenük védekezni. Ahogy a 14-es válaszoló írta: feltétlenül ragaszkodj az EDÁ-hoz, ami mérhetetlen nagy megkönnyebbülés, pszichikai és fizikai egyaránt. Hacsak nincs orvosi ellenjavallat (ezt elõre tisztázni jó!), akkor ne engedd magad eltántorítani és lebeszélni. A fájdalomcsillapításhoz törvényes jogod van - élj vele! Sokszor fogod még hallani: "Ugyan már...Kibírható..". Hát hogyne. Egy frontkórházban "kibírható" egy érzéstelenítés nélkül végzett láb-amputáció is, de nem vagyunk a fronton, szerencsére. Minden jót!
ha jó a gátvédelmed, akkor max a bõr reped be, az nem probléma. Fontos, hogy jó legyen a szülésznõ és értsen hozzá, mert neki kell szólnia repedés elõtt, hogy ez nem fog menni, vágni kell. A repedés az õ "sara". azért ma már jó szülésznõk vannak, akiknek van tapasztalatuk gátvédelemmel, szemben régiekkel.
Kérj EDA-t, akkor elviselhetõ fájdalmaid lesznek, a gátmetszést-varrást pedig egyáltalán nem fogod érezni. (Saját tapasztalat ...)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszát!Youtube-on már néztem szülést, császárt és természeteset is..engem a látvány nem riasztott el.Én a fájdalommal nem vagyok kibékülve..pedig tényleg nagyon jól bírom a fájdalmat, jól tûröm!!De a szülési fájdalomtól már évek óta félek!Persze ez nem tántorít el attól h babám legyen, mert már mindennél jobban vágyom rá kb. fél éve.A gátmetszésrõl meg azt hallottam, hogy inkább vágjanak mint repedjen az illetõ, mert a repedés sokkal fájdalmasabb.Hát nem tudom.Én annyitól félek már jó elõre, hogy milyen lesz amikor elindulnak a fájások, hogy mit fognak velem csinálni amikor beér velem a mentõ a kórházba, hogy nagyon fog-e fájni a burok repesztés ha szükséges lesz, hogy hány órát fogok vajúdni, hogy fogom-e érezni a gátmetszést, és természetesen a legfontosabb, hogy egészséges lesz-e a babám!!
A szülés fáj, el sem lehet mondani, hogy mennyire, de mindenki másként éli meg. Elsõ lányom 4 óra alatt meglett, még a szülõszobán azt mondtam, hogy jöhet a második gyerek. A második lányomnak 6 héttel ezelõtt adtam életet, mikor kitolt a szülésznõm a szülõszobáról, azt mondtam, hogy én ide soha többet életemben nem akarok jönni. 9 órás szülésem volt, és azt kell mondjam, hogy ha õ lett volna az elsõ gyerekünk, SOHA nem szültem volna mégegyszer!! DE: BÁRHOGY IS FÁJT ÉLETEM LEGSZEBB KÉT NAPJA VOLT MIKOR A GYERMEKEIMNEK ÉLETET ADTAM!!! MINDEN FÁJDALMAT MEGÉR! Eltelt pár hét, és most azt mondom, nem kizárt, hogy lesz egyszer még egy gyermekem! Nem szabad félni, ez a fájdalom is az anyává válás egy része, mindenki átesik rajta.
19 és félóra alatt lett meg a babám a vajúdás az nagyon rossz volt de a kitolási rész az már semmi volt, mert tudtam most már mindjárt meg van.Én nem féltem szülés elõtt a másodiktól sem fogok mert tudom mire számítsak.
NEM a gerincedbe szúrnak, hanem az epidurális térbe, ahol nincs gerincvelõ. Íme egy laikusonak való tájékoztatás: http://www.bajcsyszul.hu/T%C1J%C9KOZTAT%D3%20A%20SZ%DCL%C9SZ.. A tolófájásokat én nem éreztem, mert túl gyorsan tágultam (köszi, EDA és Dianatal) és még hatott az EDA, de 3 nyomásra kibújt a babám, mert éreztem, hogy valami szorít odalent és egyszerûen ösztönösen nyomtam. Ahol én szültem, ott csak indokolt esetben van irányított kitolás, ez teljesen ösztönös dolog, ha figyelsz a testedre és ura vagy, érzed.

Babát szeretnénk a párommal, de most hagyom abba a tabit. Tri regolt szedek. Mennyi időnek kell eltelni-e hogy probálkozzunk a babával? Mert mostmár ugy gondoljuk hogy jöhet, de félek hogy csak nagyon sokára fog jönni. Mit csináljunk?

Azt mondta a doki hogy mind a kett?nk rendben van csak nálam van az hogy állitolag hátrahajlo méhem van. Igy nehezebben fogok teherbe esni? Szerintetek? El?re is köszönöm a válaszokat

Legjobb válasz: szia! Nem akarok butaságot mondani, de a doki nekem azt mondta, hogy nem kell feltétlenül várni, mert amíg nem ürül ki a szervezetedbõl a gyógyszer annyira, hogy megtermékenyülhess, addig úgysem jön a baba. Valami lehet benne, hiszen a szervezet nagyon okos. De azért ha téged megnyugtat, várj két hónapot és utána hajrá!!!! Sok sikert!

szia! Nem akarok butaságot mondani, de a doki nekem azt mondta, hogy nem kell feltétlenül várni, mert amíg nem ürül ki a szervezetedbõl a gyógyszer annyira, hogy megtermékenyülhess, addig úgysem jön a baba. Valami lehet benne, hiszen a szervezet nagyon okos. De azért ha téged megnyugtat, várj két hónapot és utána hajrá!!!! Sok sikert!
Ha most hagytad abba a fogamzásgátlót, akkor mindenképpen várjatok min. 2 hónapot a gyerekvállalással. Ennyi idõ min. kell, amíg kitisztul a szervezeted, és visszaáll a hormonháztartásod. A hátrahajló méh nem csökkenti a teherbeesés valószínûségét. A terhesség 12. hetétõl elvileg a méh kiemelkedik a kismedencébõl, így már nincs hátrahajlás. Ha ez nem történik meg, akkor az orvos tud ezen segíteni. Sok sikert!
Szia a két honapot mindenképp várjátok meg mig kicsit ürül töle a szervezeted.Nekem is hátrahajlo méhem van és ugy lettem babás hogy nem terveztük szoval semmi köze ahoz hogy nehezebb vagy nem nehezebb e miatt teherbe esni.Most vagyok 33 hetes és akkora a hasam mint egy görögdinnye elöl hordom a kis valagát:) )))
Én is tri-regolt szedtem, szedek. A fiamnál amikor abahagytuk a gyógyszert a második hónapban lettem terhes. A lányommal pedig azonnal az elsõ hónapban. A 3 hónapot azért javasolják mert kb ennyi idõ kell hogy a méh nyálkahártyálya megfelelõ legyen a beágyazódáshoz. Szerintem ha az én picikém be tudott ágyazódni akkor biztos megfelelõ is volt a méhem fala.Ezeknek a tablettáknak már nagyon kevés a hormontartalmuk nem ártanak a babának ha hamarabb terhes leszel mint 3 hónap.

Szeretnénk babát a párommal, de félünk h nem tudnánk megélni. Mennyi a pénz táppénzkor illetve a szülés után?

Valaki segítsen mert e nélkül nem merünk belefogni.

Legjobb válasz: Ez a jövedelmedtõl függ. Mennyit keresel, és hány éve?

Ez a jövedelmedtõl függ. Mennyit keresel, és hány éve?
A kérdező hozzászólása: Hu eddig 2 munkahelyem volt 24 éves vagyok 3 és fél éve dolgozom megszakítás nélkül. a havim kb 85. 000 ennyivel vagyok bejelentve most
kb 47000 ft-ot kapnál táppénzt is és utána a gyedet is, de ha megszületik még 12000ft családi pótlék is jár. Ha ebbõl indulsz ki, hogy nem tudsz megélni soha nam lesz gyereked, legalábbis nem ebben az országban!! Én havi 42000 fizetek csak lakáshitelt a rezsi mégegyszer ennyi, 53000 kapok táppénzt, mert veszélyeztetettség miatt elejétõl itthon vagyok. A párom 61000 hoz haza. Ki tudod számolni ugye??? Megoldjuk és boldogok leszünk AZÉRT IS!!!! 27 éves vagyok és én már nem várhattam.... így is két év alatt jött össze. Jól gondold meg mikor.. jövõre és 5 év múlva sem leszel milliomos!! Legalábbis kicsi az esélye, . Puszillak és hajrá. 11 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm válaszod és szetem belevágunk mi is bár egy kicsikét félek tõle azaz nagyon.... Szülõknek majd bejelenteni meg ilyesmi hu attol a legjobban. De félek tõle teljesen megváltozik majd minden nem?
Szia. Hát igen.Minden megva´ltozik.Mink sem vagyyunk miliomosok, meg is e´rezzük, hogy csak a fe´rjem dolgozik.De ha tényleg az ember vár a pénz miatt, akkor sosem lenne baba. Mi is megoldjuk. Egyébként a baba csak 11 hónapra jött össze. Most 27 vagyok, és egy 16hetes kislány boldog anyukája.
én ismerek olyant akinek megvan mindene mégse boldog, mert nem lehet gyereke.és ismerek olyant is aki márol holnapra él és boldog mert van gyereke.ismerek albérletbe gyereket egyedül nevelõ nõt és õ minimálbol él.nem bánta meg a fiát!és ismerek olyant is aki nagyon pénzes de már késõ a szüléshez-na õt kérdeztem-õ megbánta, hogy nem szült!

Babát tervezünk a párommal de szeretnénk egy kutyát is. Golden retrievert. Akkor vegyük meg a kutyust amikor megszületett a baba hogy együtt nőjenek fel, vagy előbb a kutyus hogy már ne legyen olyan kajla mire jön a baba?

Volt már goldink nagyon gyerekbarát állatok de ebben a kérdésben nem tudom melyik lenne a jobb.

Legjobb válasz: Én is várnék egy kicsit a kutyussal mert egy kisbaba meg egy rakoncátlan kiskutya ki fog csinálni. Mind a kettõnek ellátás kell a kiskutya is kiköveteli a figyelmet ráadásul a kutyus nem fekszik hónapokig pelusban, gyorsabban nõ és ha az elején nem tanítjátok, nem foglalkoztok vele eleget és szakszerûen akkor késõbb rengeteg gond lesz vele. Mellesleg hozzátenném, hogy minden kutya csak akkor lesz gyerekbarát, ha úgy is nevelik. Tudom mindegyiknek megvan a maga vérmérséklete de a nevelés a döntõ. Egy baba meg egy háztartás mellett lesz rá idõd? Azon is érdemes elgondolkodni, hogy mi a jobb? Ha egy kiskutya elõbb érkezik és úgy érzi betolakodik egy új jövevény az életébe, a területére, a rangsorba, vagy az a jobb ha egy kialakult közegbe érkezik a kölyök, ahol aztán megmutatják hol a helye. Várd meg míg a babában kialakul valamiféle ellenállás a betegségekre, meg amíg fel tudja fogni, mit szabad egy kis állattal csinálni.

Én is várnék egy kicsit a kutyussal mert egy kisbaba meg egy rakoncátlan kiskutya ki fog csinálni. Mind a kettõnek ellátás kell a kiskutya is kiköveteli a figyelmet ráadásul a kutyus nem fekszik hónapokig pelusban, gyorsabban nõ és ha az elején nem tanítjátok, nem foglalkoztok vele eleget és szakszerûen akkor késõbb rengeteg gond lesz vele. Mellesleg hozzátenném, hogy minden kutya csak akkor lesz gyerekbarát, ha úgy is nevelik. Tudom mindegyiknek megvan a maga vérmérséklete de a nevelés a döntõ. Egy baba meg egy háztartás mellett lesz rá idõd? Azon is érdemes elgondolkodni, hogy mi a jobb? Ha egy kiskutya elõbb érkezik és úgy érzi betolakodik egy új jövevény az életébe, a területére, a rangsorba, vagy az a jobb ha egy kialakult közegbe érkezik a kölyök, ahol aztán megmutatják hol a helye. Várd meg míg a babában kialakul valamiféle ellenállás a betegségekre, meg amíg fel tudja fogni, mit szabad egy kis állattal csinálni.
tettesd át ezt a kérdést állatok-kutyák kategóriába mert itt sok a "burokba zárjuk a gyereket" Anyuka. Golden egy családi kutya amúgy, imádni fogja a picit de ehhez korán szocializáljátok. Mindenképp baba elõtt vegyétek meg, és vigyétek sokat gyerekek közé hogy szokja a nyúzást és hogy hogy kell viszonyulni a kisgyerekekhez. A falkavezérséget tartsátok be és olvass utána, hogy nehogy féltékeny legyen, és jó helyrõl vegyétek tenyésztõtõl hogy idegrendszeri rendellenességre le legyen szûrve! Ez nagon fontos!
Toxémia :DDD Toxémia = eclampsia, te mindenttudó :) )) Toxoplasmosist pedig egy életben egyszer lehet szerezni. Mivel a kérdezõ jó eséllyel olyan szülõkkel rendelkezett, akik nem úgy akarták megóvni az immunrendszerét, hogy mindentõl elzárták, nehogy véletlenül legyen ellenanyaga vagy erõsödjön kicsit, így valószínûleg már régen átesett rajta és immunis rá. A gyereknek pedig annál gazdagabb lelki világa és élete lesz, minél több olyan lény veszi körül, aki szereti, legyen az ember, vagy állat.
Nekem goldiem van és 4 hónapos terhes vagyok. Az enyém már felnõtt, tudom mire számítsak tõle, így nyugodt szívvel vállaltam a babát. Szerintem elõbb legyen a kutya, megtanítod arra a viselkedésre amit elvársz tõle, és akkor tudod majd mennyire engedheted a gyerekkel játszani. Ráadásul szerintem sok lenne egyszerre egy kölyök meg egy bébi, ha még nem volt kutyád és ráadásul kezdõ anyuka is vagy. Sokan mondják, amit még nem tudok saját tapasztalattal alátámasztani, hogy goldies családokban a gyerek a kutyába kapaszkodva tanul meg járni:)
1es: direkt rákérdeztem állatorvosnál, védõnõnél stb... és mindegyik azt mondta, hogy csak a macska veszélyes, a kutya nem toxoplazmozis szempontjából. Az állatorvosunk 6 hónapos terhes koráig dolgozott és nem lett semmi baja.
A goldi valóban az egyik leggyerekbarátabb kutya. Én viszont felcserélném a sorrendet, persze csak ha van két-három év türelmetek. A kutyu megszokná, hogy rengeteg idõtök van rá, ugye míg csak ketten vagytok õ egy amolyan "gyerekpótlék" is. És õ veszteségként fogná fel a pici születését, hisz utána kevesebb idõ jut rá. Fordítva viszont a pici imádná a kölyköt, a kutya már úgy ismerné meg a családot, hogy hárman vagytok, õ a negyedik a sorban. Bár még egyszer mondom, ez a fajta nem akarja a domináns szerepet betölteni, de ha az õ "lelkivilága" is fontos, akkor én így tennék. :)
Ha mindenképpen akartok kutyát most fogadjatok örökbe egy kölyköt. Addigra mindent megtanítotok neki, úgy ahogy mondod, nem lesz olyan kajla.
Minek a baba, ha a kutya a döntõ tényezõ?
2. vagyok. Elsõ válaszolóval annyiban értek egyet, ha panelházról van szó. Na oda nagy testû kutyát sose vinnék be. Kertesbe, miért ne lehetne? Ha a teraszt el tudjátok zárni elõle, a gyerek nem fog kapcsolatba kerülni a kutyával csak, ha Ti is akarjátok. Egyik családnál így van, a gyerek kb 3 éves korába simogatta meg elõször a kutyát, addigra a kutyának is benõtt a feje lágya. Az anyuka meg nem dajkálgatta annyit a kutyát hanem a férje foglakozott vele.
meg hogy nehogy toxémiát (betegség amit a toxoplazma , kutya macska terjeszt és ezt elkapd terhesen ha éppen érzékeny vagy rá. szerintem nem fér össze a terhesség és egy állat, sõt még egy kisbaba és egy állat sem... de biztos van ellenpélda. vagy elkapod vagy nem ! minden jót.
Hát az elsõ válaszolón nagyon jót röhögtem. Gondolom a toxoplazmózisról akart értekezni nagy tudományosan (amit egyébként csak a macskák terjesztenek, kutyák nem) :) Kérdezõ: mi is gondolkodtunk ezen a kérdésen, végül úgy döntöttünk, hogy elõbb a baba, és ha majd kicsit nagyobb lesz, és elég érett lesz hozzá, akkor fog kapni egy kiskutyát, akit õ nevelgethet, gondoskodhat róla, amennyire tud. Ez szerintem több szempontból is hasznos. Egyrészt szerintem nagyon sokkal gazdagodik egy gyerek, ha együtt nõ fel az állattal, másrészt pedig megtanul felelõsséget vállalni a kutya iránt. Persze ez csak akkor mûködik, ha a gyerek is akarja, tehát tényleg örül majd neki, és nem csak kötelességbõl gondozza, de ha állatbarát környezetben nõ fel, akkor szerintem ez magától jön majd.
Én is azt javasolnám, mint egy korábbi válaszadó, hogy elõször jöjjön a baba, utána 2-3 év múlva a kutyus! Nekem is goldim van, õ a család szemefénye! :) 1 éves volt, amikor megszületett az unokatesóm, õk itt laknak a szomszédban, azóta eltelt 2 év, de még a mai napig nem tudja elviselni a kutyus, ha nem õ az elsõ, ha nem õt simogatjuk meg elsõnek, hanem a gyerekkel foglalkozunk tiszta depressziós... Mert ugye azt szokta meg, hogy õ a "gyerek" a családban... (Amúgy tényleg olyan, mint egy gyerek...:) ) Szóval tényleg jobb lenne, ha abba csöppenne bele, hogy már 3-an vagytok, látja a sorrendet! Egy 2-3 éves gyereknek pedig külön nagy öröm lenne egy kiskutya, akkor már együtt tudtok vele játszani, együtt nõnek fel. Neked is több idõd van akkor már vele foglalkozni, terhesen nem hiszem, hogy egy kiskutya után tudsz majd rohangálni, visszatúrni a kiásott földet harmincadjára is, rohangálni a cipõid után stb... :)
Nekünk is goldink van, 7 éves, a fiam idén született. Iszonyat jó haverságban vannak :) Szerintem elõbb kutya legyen, tanítsátok be, legyen szófogadó mikorra jön a baba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!! Kedves gpotter. Hogy minek a baba??? Mert ez minden vágyam, és mert szeretnénk a férjemmel családot. A kutya pedig érzelmi okokból. Mindig is volt kutyánk. goldink 2x is és én elmondhatatlanul szerettem õket, a gyermekkorom fénypontja voltak. Csak én 5 éves voltam mikor lett kutyánk. Egyébként mindenképpen vinnénk kutyaiskolába megtanítani pár dologra. A kommenteket olvasva megerõsödött bennem hogy most veszünk kiskutyát hogy mire jön a baba már "érett" legyen. Kertes házunk van így ha kell eltudjuk különíteni majd. De amint lehet szeretném majd õket összebarátkoztatni . Nyilván errõl majd orvossal is fogok konzultálni, de most az is fontos hogy sikerüljön teherbe esnem :)
Hát ez embertõl függ. Jelenlegi élethelyzetemben én is többre tartok egy kutyát, hamarabb akarok kutyát, mint gyereket, jobban szeretem õket és kész, de ettõl még lehet józanul gondolkodni. Akinek pedig csak a gyerek az isten, még annak is illene gondolkodni.
Én nem tetetném át az állatok kategóriába, mert ott nagyon fanatikusak a kutyások! Többre tartják mint egy gyereket. Tapasztalat!!! Bár itt meg tényleg sok anyuka burokban tartaná a gyereket. Egyszer majdnem a fejemet szedték mert leírtam hogy miért kell a kutyát a játszótérre vinni [email protected], és még én voltam az idióta hogy minek viszem olyan játszóra a lányom...... A kérdésedre: Nekem elõször a gyerek született meg, és mikor 1éves lett akkor kapott egy keverék kutyust. De nekem nem volt segítségem így sok lett volna a kettõ egyszerre még ilyen pici volt a gyerek! Most 2, 5éves a kislányom és a legjobb haverok! Fel kell mérni hogy neked/nektek mi felel meg jobban!
Barátnõmnek is van, nagyon bírom, fõleg amikor röfög :DD Nekem berni pásztorom van, aki szintén angyal :) ))
Igen, tényleg aranyosak. Szerencsére ez is nagyon gyerekszeretõ fajta, az sem zavarta, mikor a fiam megcsavarta a fülét :)
Tök jól nézhet ki egy mopsz meg egy baba egymás mellett :D Az lehet a legjobb, amikor nincs méretbeli különbség :D
Szerintem elõbb a kutyus, kicsit komolyodjon meg, mire megérkezik a baba. Nálunk is így van, van egy 1, 5 éves mopszunk, kölyök kora óta nálunk van, a fiam pedig most 5 hónapos. Már kezdenek érdeklõdni egymás iránt, ezt mi egyáltalán nem akadályozzuk, természetesen felügyelet mellett.
Tavaly vettük meg a kölyökkutyusunkat, egy közép-ázsiai juhászt. Akkor még nem tudtam h babát várok. :-) Nem volt semmi probléma. Szerintem csak jót teszel azzal ha a gyerkõc hamar megismerkedik az állatokkal, nem csak mesekönyvben lát cicát, kutyát vagy nyuszit. Nem mellesleg normálisabb immunrendszere is lesz mint azoknak a gyerekeknek akiknek az anyja még a hypót is kidomestosozza :-)
Na mindegy, ha már szóba került a toxémia is, akkor elmondom, hogy annak az ég világon semmi köze az állatokhoz. Még a fertõzésekhez sem. Ez egy terhességi gond, súlyos esetben életveszélyes állapot. Görcsöket is okozhat. Családi halmozódás elõfordulhat, meg nyilván vannak rizikófaktorai, meg olyanok, akiknél sûrûbben elõfordul, de alapból nem tudni elõre, hogy ki lesz toxémiás és ki nem. Ennek 3 fõ tünete van, a baromi magas vérnyomás, az ödéma és a fehérjevizelés.
Nem keveredett volna meg, ha nem mondanának olyan dolgokat az emberek, amikhez nem értenek. A macskától sem lesz az ég világon semmi baja egy terhes nõnek, ha már régen átesett a toxoplasmosison. A toxoplasmosist jobb elkapni gyerekkorban, az esetek java részében még tünetet sem okoz, csakis és kizárólag akkor veszélyes, ha terhesen találkozol a fertõzéssel elõször és akkor sem rád, hanem a magzatra nézve, egyszóval teratogén. De ha már régen átestél rajta, akkor védett vagy, tarthatsz macskát is és annyit simogathatod, amennyit kedved tartja, semmi bajod nem lesz.
Na, kérdezõ, itt csak még jobban megkeverünk, nem hogy segítenénk. :) De nyugi, nem tudsz rosszul dönteni, mindkét eset megfelelõ.
Tényleg poén volt az elsõ :) )) Egyébként is maga az állat terjeszti, hanem annak az ürüléke. Nyers húsokban is elõfordulhat, tehát még állat sem feltétlenül kell ahhoz, hogy átessünk ezen.

Az utolsó nőgyógyászati kivizsgáláson 2cm-es miómát fedezett fel az orvosom. Szeretnénk a párommal babát, de félek hogy ez akadály lehet. Okozhat gondot ez a terhesség alatt?

Legjobb válasz: SZia!Én nem vagyok orvos,de az egyik barátnõm hasonló szituban van mint te,neki 7 mm-es miómája van,a dokija azt mondta,hogy ettõl még nyugodtan lehet gyereke,és próbálkozzanak.A mióma egy jó indulatú daganat,ha kicsi,akkor nem igazán szoktak vele foglalkozni,úgy tudom.Ha nem vagy benne biztos,kérdezz meg egy másik szakembert,sok sikert a babához.Egy öreg róka

SZia!Én nem vagyok orvos, de az egyik barátnõm hasonló szituban van mint te, neki 7 mm-es miómája van, a dokija azt mondta, hogy ettõl még nyugodtan lehet gyereke, és próbálkozzanak.A mióma egy jó indulatú daganat, ha kicsi, akkor nem igazán szoktak vele foglalkozni, úgy tudom.Ha nem vagy benne biztos, kérdezz meg egy másik szakembert, sok sikert a babához.Egy öreg róka
Ez nem probléma nálam is 2 cm-es találtak mikor terhes lettem ne aggódj emiatt. Még az is lehet hogy terhesség alatt visszahúzódik.
nekem viszont más a véleményem. az egyik imserõsöm a mióma miatt vetélt el. Igaz teherbe esett, de el is ment nekik.
Szia A parom novere most 28 hetes kismama es neki is ugyan ez van. Vele minden a legnagyobb rendben van es a babaval is. Szerintem nem akadaly, de beszelj az orvosoddal, mert O tudja hol van pontosan es okozna e barmilyen gondot. Drukkolok, h minden a legnagyobb rendben menjen 10 hetes kismama

Babát szeretnénk a párommal! 2 honapja probálkozunk de eddig még semmi! Mit tegyek hogy ne mindig a babára gondoljak? Nagyon szeretnék csak félek hogy esetleg ez miatt nem jön össze!

Legjobb válasz: Szia! Ezzel én is így volta, annyira akartam. Nekünk hál'Istennek haamr sikerült, 4 hónap alatt. elõtte azt hittem, hogy lehet, hogy évekig kell majd próbálkozni. Sexeltünk amikor p.érésem volt, 2 nap, és láss csodát, sikerült! sok sikert neked is! Kitartás! 8 hetes kismama

Szia! Ezzel én is így volta, annyira akartam. Nekünk hál'Istennek haamr sikerült, 4 hónap alatt. elõtte azt hittem, hogy lehet, hogy évekig kell majd próbálkozni. Sexeltünk amikor p.érésem volt, 2 nap, és láss csodát, sikerült! sok sikert neked is! Kitartás! 8 hetes kismama
Az az igazság, hogy nem lehet "átállni". Ha az elején is lazán állsz hozzá, akkor nem fogsz rajta görcsölni. De ha mindig ezen rágódsz, akkor továbbra is ezen fogsz rágódni. Nincs recept :( Onnan tudom, hogy én is a rágódósok közé tartozom :) ) Nekünk ez a 7. hónap. Persze attól még, hogy ezen rágódsz, felfoghatod pozitívan a dolgot. Én minden mensi megjöttekor alig várom, hogy megint elkezdhessünk próbálkozni. Ez nekem segít :)
Mi is hasnoló ciõben járunk, és egyszerûen nem lehet nem ezen rágódni, ha szeretnétek babát. Sajnálom, de bevált ötletem nekem sincs. :)
Szia! Én is görcsöltem a dolgon, az elsõ hónap próbálkozása után meg még tüneteket is produkáltam, aztán jött a pofára esés:( Második hónapban vettem egy ovu tesztet és lám, most 5 hetes terhes vagyok:) Most meg el sem akarom hinni, olyan hamar összejött:) Próbáltam egy picit lazábbra venni a dolgot, ami persze nem könnyû sajnos! Próbálj másra gondolni! Foglald el magad! Sok sikert!!!
én is görcsöltem az elsõ nap ota. de most meg itt vagyok clostit szedek és már várjuk az eredményt

Szeretnénk egy harmadik babát de félek hogy a meglévő kettő /fiúk/ olyan jól elvannak párban, /2 és 7 évesek/ a harmadik nem lenne-e folyton kívülálló? Háromgyerekesek írjatok!

Legjobb válasz: Szerintem a 3.at nem fogják bevenni a csapatba, vagy éppenséggel fordul a kocka, és a legidõsebb lesz egyedül, mert ott nagy a korkülönbség. Mi is 3an vagyunk testvérek, nõvéremmel szinte szóba sem állunk, öcsémmel pedig nagyon jó barátok vagyunk. Nõvéremmel 3 év van köztünk, öcsémmel 1,5 év. És ez nem is olyan sok, mégis öcsémmel mindig jobban kijöttem. A saját példánkból tudok kiindulni, sokszor öcsémmel kicsiként szétszivattuk nõvéremet, ha egyedül maradtunk és vigyázott ránk, mert elõadta a pedánsat, mi pedig csak azért is rosszalkodtunk :( Sztem nem véletlenül mondják, hogy felesleges harmadik, viszont ha öcsém nem lenne, nem lett volna ennyire vidám gyerekkorom, nagyon szeretem, vele mindent õszintén megbeszélhetek :) Neked kell mérlegelned, sok sikert hozzá :) 22/L

Szerintem a 3.at nem fogják bevenni a csapatba, vagy éppenséggel fordul a kocka, és a legidõsebb lesz egyedül, mert ott nagy a korkülönbség. Mi is 3an vagyunk testvérek, nõvéremmel szinte szóba sem állunk, öcsémmel pedig nagyon jó barátok vagyunk. Nõvéremmel 3 év van köztünk, öcsémmel 1, 5 év. És ez nem is olyan sok, mégis öcsémmel mindig jobban kijöttem. A saját példánkból tudok kiindulni, sokszor öcsémmel kicsiként szétszivattuk nõvéremet, ha egyedül maradtunk és vigyázott ránk, mert elõadta a pedánsat, mi pedig csak azért is rosszalkodtunk :( Sztem nem véletlenül mondják, hogy felesleges harmadik, viszont ha öcsém nem lenne, nem lett volna ennyire vidám gyerekkorom, nagyon szeretem, vele mindent õszintén megbeszélhetek :) Neked kell mérlegelned, sok sikert hozzá :) 22/L
Utolsó, ha nem lett volna az öcséd, akkor valószínû, a nõvéreddel lennél jóban.
Ja, és ne haragudj, de az elsõ és a második válaszadó sem írt hülyeséget! Az elsõ igaz film béli, de akkor is egy példát írt arra, hogy a 3 gyerek nem feltétlen jelenti azt, hogy a 3. csak egy kivülálló! Még ha nem is fogalmazta meg így, de ez a lényege! A második válaszadó pedig arra próbált rávilágítani, hogy valószínû, a másodiknál sem gondolkoztatok el, hogy "kell e az elsõnek egy kistesó?" Valószínû a nagyod nagyon szépen eljátszott magában, amikor még nem volt meg a 2., vagy amikor még olyan kicsi volt a tesó, hogy nem tudott még vele mit kezdeni. Bár ezek igazán hasznos "példák" (válaszok) nem voltak, de nem kellett volna kibukni a válaszaikon!-szerintem!! Bár gondolom miután ki dultad-fultad Magad, Te is rájöttél, hogy igazándiból a kérdésedre válaszolt az elsõ kettõ válaszadó! Üdv: 3 csajos, 9hkm
Valószínûleg az elsõ is jól elvolt egyedül még is lett egy második. Ha most lesz egy harmadik, õt is be fogják venni a csapatba, csak kezdettõl fogva erre kell hangolni õket, "lelkendezni", hogy hamarosan jön a kistesó és milyen jó lesz nekik, meg a babának is, hogy lesz két ilyen erõs és okos bátyja, akik majd mindig megvédik.
A Bûbájos boszorkákban mûködött a 3 gyerek.
A kérdező hozzászólása: mekkora egy bunkó vagy elsõ, ha ezt komolyan írtad, egész életemet végigdolgoztam de ne zavarjon kicsit se téged, azt hiszem jogom van eldönteni hogy mennyit szeretnék, ha nem tudsz értelmeset írni minek írsz ide egyáltalán.
A kérdező hozzászólása: Ja és attól hogy én gondolkodom a harmadikon szerintem másnak is simán lehet gyereke, a kettõ nem függ össze.....Értelmes válaszokat kérek, köszönöm.
A kérdező hozzászólása: bocsanat nem nektek akartam irni hanem egy masik kerdesemre valaszolonak aki csupa bunkosagot irt csak osszekevertema ket kerdest bocsanat es koszonom itt mindenkinek a valaszokat!
Miért nem próbálsz meg egy tesztet?
Ha peteéréskor voltatok együtt, akkor természetesen lehetsz akár terhes.
egy aktusból is teherbe lehet esni. hát én várnék még egy napot, megjön-e, még egyet a teszttel. de elvileg kimutatja az elmaradt menzesz után bármikor:)
A kérdező hozzászólása: Probáltam de negativ volt.x-epil tesztet.
Ha negatív a teszt a 32. napon akkor nem vagy terhes.

Mit tegyünk? 2 éve vagyunk házasok, nekem van csak állandó munkám. A páromnak, hol van hol nincs. Amikor a hivatal kiveszi a munkaügytől közmunkára. De az is csak fél év. Hiába keres nem talál munkát. Nagyon szeretnénk egy babát, de így hogy?

Legjobb válasz: ha tényleg keres munkát, akkor elõbb-utóbb csak akad valami, reménykedjetek benne. Próbálj félretenni, apránként vegyetek meg mindent, és térképezzétek fel, hogy kitõl mit kaphattok kölcsönbe a babának.

ha tényleg keres munkát, akkor elõbb-utóbb csak akad valami, reménykedjetek benne. Próbálj félretenni, apránként vegyetek meg mindent, és térképezzétek fel, hogy kitõl mit kaphattok kölcsönbe a babának.
De teherautóra vagy pótkocsisra is van neki? Mert arra kb mindig keresnek embert.
Külföld!!!
Ha még fiatalok vagytok, akkor nem maradtatok le még semmirõl. Keressen munkát mindenféle területen, egyszer csak talál! Vagy végezzen el tanfolyamokat, szerezzen jogsit, ha nincs és így lehet bõvíteni a lehetõségek tárházát.
A kérdező hozzászólása: mindenfelé keres, de nem kell ember sehova. jogsi az megvan
A kérdező hozzászólása: arra nincs.de köszi a tippet

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!