Találatok a következő kifejezésre: Szeretnénk babát párommal, de (113 db)

Babát szeretnénk a párommal, de most hagyom abba a tabit. Tri regolt szedek. Mennyi időnek kell eltelni-e hogy probálkozzunk a babával? Mert mostmár ugy gondoljuk hogy jöhet, de félek hogy csak nagyon sokára fog jönni. Mit csináljunk?

Azt mondta a doki hogy mind a kett?nk rendben van csak nálam van az hogy állitolag hátrahajlo méhem van. Igy nehezebben fogok teherbe esni? Szerintetek? El?re is köszönöm a válaszokat

Legjobb válasz: szia! Nem akarok butaságot mondani, de a doki nekem azt mondta, hogy nem kell feltétlenül várni, mert amíg nem ürül ki a szervezetedbõl a gyógyszer annyira, hogy megtermékenyülhess, addig úgysem jön a baba. Valami lehet benne, hiszen a szervezet nagyon okos. De azért ha téged megnyugtat, várj két hónapot és utána hajrá!!!! Sok sikert!

szia! Nem akarok butaságot mondani, de a doki nekem azt mondta, hogy nem kell feltétlenül várni, mert amíg nem ürül ki a szervezetedbõl a gyógyszer annyira, hogy megtermékenyülhess, addig úgysem jön a baba. Valami lehet benne, hiszen a szervezet nagyon okos. De azért ha téged megnyugtat, várj két hónapot és utána hajrá!!!! Sok sikert!
Ha most hagytad abba a fogamzásgátlót, akkor mindenképpen várjatok min. 2 hónapot a gyerekvállalással. Ennyi idõ min. kell, amíg kitisztul a szervezeted, és visszaáll a hormonháztartásod. A hátrahajló méh nem csökkenti a teherbeesés valószínûségét. A terhesség 12. hetétõl elvileg a méh kiemelkedik a kismedencébõl, így már nincs hátrahajlás. Ha ez nem történik meg, akkor az orvos tud ezen segíteni. Sok sikert!
Szia a két honapot mindenképp várjátok meg mig kicsit ürül töle a szervezeted.Nekem is hátrahajlo méhem van és ugy lettem babás hogy nem terveztük szoval semmi köze ahoz hogy nehezebb vagy nem nehezebb e miatt teherbe esni.Most vagyok 33 hetes és akkora a hasam mint egy görögdinnye elöl hordom a kis valagát:) )))
Én is tri-regolt szedtem, szedek. A fiamnál amikor abahagytuk a gyógyszert a második hónapban lettem terhes. A lányommal pedig azonnal az elsõ hónapban. A 3 hónapot azért javasolják mert kb ennyi idõ kell hogy a méh nyálkahártyálya megfelelõ legyen a beágyazódáshoz. Szerintem ha az én picikém be tudott ágyazódni akkor biztos megfelelõ is volt a méhem fala.Ezeknek a tablettáknak már nagyon kevés a hormontartalmuk nem ártanak a babának ha hamarabb terhes leszel mint 3 hónap.

Babát szeretnénk a párommal de már 5 hónapja probálkozunk és nem jön össze! Július 21-én volt meg utoljára menstruáciom és azóta minden másnap csináljuk! Ez így jó?

Legjobb válasz: Szia! Nem érzek semmit! De szerintem ez még korai lenne hohy érezzek valamit! Elvileg 6-tól 9-ig volt a termékeny idõm ha jól számoltam és abba három napba meg volt az együtt lét! Remélem h most sikerült!!! :(

A kérdező hozzászólása: Szia! Nem érzek semmit! De szerintem ez még korai lenne hohy érezzek valamit! Elvileg 6-tól 9-ig volt a termékeny idõm ha jól számoltam és abba három napba meg volt az együtt lét! Remélem h most sikerült!!! :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!! Neked is sok sikert!!!!
Szia! Nekem júl.20-án volt meg utoljára, és 4 hónapja próbálkozunk, csak azért írok, mert hasonló cipõben járunk.Szerintem jó a 2 naponta sex, mi nem tudunk mostanában annyit együtt lenni sajna, akkor jövöhéten már neked is kiderül, hogy bejött-e a 2 naponta sex project, mert én is csütörtökre nem várom, de meg fog jönni szerintem, mert eddig fájt a cicim, már kezd enyhülni, meg néha görcsölgetek, és szomjas vagyok állandóan, nekem ez a mensi jele :( te érzel v.mit?
Szorítok neked!
Tudom már biztosan 100-an mondták, én is utáltam ezt hallani! De ne görcsöljetek ennyire!!! Egyszerûen csak csináljátok a dolgotoka szeressétek egymást!! Ne téveszd össze a sexet a fogamzással!! mert ebben az esetben ha a cél nem teljesül be akkor a szexuális aktus bizonyos modon értelmét veszti!!! ezzel csak azt akarom mondani, hogy akkor szeretkezzetek amikor megkívánjátok egymást ne számolgassátok, hogy most kell meg most nem! Sok sikert remélem hamarosan összejön!!!!!!
Szia. Mi is 5 hónapig próbálkoztunk. A 4. hónapban kezdtünk el C-vitamint szedni, mert addig semmit nem szedtünk. Illetve minden aktus után gyertyába vágtam magam. És lám, sikerült is a baba. Ezeket tudom ajánlani :)
A kérdező hozzászólása: Hát gratulálok! Én az elevitet szedem, de ugy vagyok már vele hogy majd csak összejön egyszer!!!! :)

Babát szeretnénk a párommal, de nekem mindig magas az inzulin szintem. Erre kapok bogyót is! Lehet ennek valami következménye a terhesség alatt?

Úgy értem a terhességi cukorhoz lesz valami köze?

Legjobb válasz: Szia! Remélem jól értelmeztem a kérdésedet, és olyan választ kapsz, amit tényleg szerettél volna tudni. Én cukros vagyok, merckformint szedek, este 1-et. Mi is babaprojekten vagyunk, és kérdeztem a dokit, hogyha esetleg összejönne a bébi, lesz-e valami baja, amig én szedem a gyógyszert, de még pl a teszt nem mutatta ki a terhességet. Azt mondta szedjem nyugodtan. A diabetológián mondtak annyit, hogyha szükség lesz rá, inzulin fogja majd ezt felváltani a 9 hónap alatt. Reggelizni én sem reggeliztem, de mióta cukros vagyok, egy fél szelet kenyeret vajjal, vagy valamilyen szalámival magamba tuszkolok :) Szerintem Te is egyél valamit, ne legyél éhgyomorra ebédig :) Remélem tudtam segiteni, ha nem, akkor bocsi :)

Szia! Remélem jól értelmeztem a kérdésedet, és olyan választ kapsz, amit tényleg szerettél volna tudni. Én cukros vagyok, merckformint szedek, este 1-et. Mi is babaprojekten vagyunk, és kérdeztem a dokit, hogyha esetleg összejönne a bébi, lesz-e valami baja, amig én szedem a gyógyszert, de még pl a teszt nem mutatta ki a terhességet. Azt mondta szedjem nyugodtan. A diabetológián mondtak annyit, hogyha szükség lesz rá, inzulin fogja majd ezt felváltani a 9 hónap alatt. Reggelizni én sem reggeliztem, de mióta cukros vagyok, egy fél szelet kenyeret vajjal, vagy valamilyen szalámival magamba tuszkolok :) Szerintem Te is egyél valamit, ne legyél éhgyomorra ebédig :) Remélem tudtam segiteni, ha nem, akkor bocsi :)
Szia! Örülök, hogy azért valamit segítettem :) A fogyásra sajnos nem tudok mit irni, mert ha én egy hónapig nem reggeliznék, meg nem is ebédelnék, és a vacsit is kihagynám, szerintem én még akkor is hiznék csak :)
A kérdező hozzászólása: Aha ... tehát akkor azért valami köze van hozzá, s lehet hogyha nem is az adott gyógyszert, de valami mást adni fognak rá! ... értem :) A reggelivel az a baj, hogy én szó szerint rosszul vagyok, ha ennek kell valamit! Egy joghurt még lemegy, de egy fél zsömi is sok már! Én ilyen lüke vagyok :) ... de biztos csak szoktatás kérdése! Köszönöm szépen, s persze hogy segítettél! :) ... A fogyásról mit gondolsz? Nem szeretnék még kevesebb lenni! Szerninted?
A kérdező hozzászólása: :)

A párommal nagyon szeretnénk babát. Azonban én mindig elbizonytalanodok, mert messzinek tûnik az az 1-2 év, s csak álmodozok. Õrülten szeretnék babát, de az állandó várakozás elbizonytalanít. Mit tegyek, hogy higyjek benne?

Legjobb válasz: Mintha magamat olvastam volna Kérdezõ! :) mi is megbeszéltük a párommal, hogy 1-2 év múlva belevágunk a babaprojektbe. Én már most is nagyon vágyom a babára, szívem szerint már holnap nekikezdenék a családalapításnak, de tudom, hogy hiába van így is félretett pénzünk, addigra több lesz, és még a pénzen kívül is van pár dolog ami miatt jó lenne ha megvárnánk azt az 1-2 évet. Pl. én jövõre fejezem be az egyetemet (mellette teljes állásban dolgozom), és még babavállalás elõtt a lakást is szeretnénk felújítgatni, ablakcsere, új padló ilyesmik. Tudom, hogy 1-2 év múlva már elõrébb leszünk és sokkal nyugodtabb körülmények között tudjuk várni a babánk érkezését. Kitartás, és addig is próbáld magad lekötni. Tegyetek félre, azzal is tudod, hogy minél több gyûlik, az csak a javatokra, a leendõ gyermeketek javára fog válni! 23/N

Mintha magamat olvastam volna Kérdezõ! :) mi is megbeszéltük a párommal, hogy 1-2 év múlva belevágunk a babaprojektbe. Én már most is nagyon vágyom a babára, szívem szerint már holnap nekikezdenék a családalapításnak, de tudom, hogy hiába van így is félretett pénzünk, addigra több lesz, és még a pénzen kívül is van pár dolog ami miatt jó lenne ha megvárnánk azt az 1-2 évet. Pl. én jövõre fejezem be az egyetemet (mellette teljes állásban dolgozom), és még babavállalás elõtt a lakást is szeretnénk felújítgatni, ablakcsere, új padló ilyesmik. Tudom, hogy 1-2 év múlva már elõrébb leszünk és sokkal nyugodtabb körülmények között tudjuk várni a babánk érkezését. Kitartás, és addig is próbáld magad lekötni. Tegyetek félre, azzal is tudod, hogy minél több gyûlik, az csak a javatokra, a leendõ gyermeketek javára fog válni! 23/N
azért mert a párja 1-2 év múlva szeretne babát, attól még õ is nagyon szeretné..-csak gondolom valami okból várni akar
A párommal nagyon szeretnénk babát, ez a része nem igaz ha õ is szeretné már bele is vágnátok... A pénzre várni pedig hülyeség, mindig jöhet valami, és megint tolódik és megint....persze kell egy alap de hogy minden meglegyen, és biztonság olyan nincs...
ha minden adott, akkor nem értem a dolgot. nem magyarázta meg neked, hogy miért kell várni..??
A sok pénz megvan? Amíg nincs, szóba se jöjjön gyerek!
Mi is várunk, jövõ õszig/télig pedig már nagyon szeretnénk, érettek vagyunk rá...Most házasodtunk augusztusban, mind a ketten tanulunk munka mellett, és szeretnénk még egy kis pénzt félretenni, sajnos most az eszünkre kell hallgatni, nem a szívünkre. Szerintem a párod is csak azt akarja, hogy nyugodtan készülhessetek a babára :) De az a legbiztosabb, ha nem itt tanakodsz, hanem szépen leülsz vele megbeszélni :) Ne hagyd magad lerázni, 2 felnõttnek ezt meg kell tudnia normálisan beszélni :)
A kérdező hozzászólása: 30 évesek vagyunk.
Milyen 1-2 év tûnik messzinek? Miben érzed az elbizonytalanodást?
Ha minden adott, akkor 30 évesen már ne várjatok. Sajnos nem biztos, hogy ha mondjuk egy év múlva belevágtok akkor rögtön terhes is leszel elsõre. Azt írtad, hogy csak várni ne kelljen... És ha nem jön össze elsõre? Mi pl. másfél éve dolgozunk a babán, egészségesek vagyunk, mégsem jött még össze.
Ülj le a pároddal beszélni a gyerek projectrõl.
De hány évesek vagytok, azt nem írtad :) Nos, ha MINDEN adott lenne, akkor ez azt jelentené, hogy mindketten akarjátok, hogy jöjjön a baba. Nem így van, tehát nem adott minden. Átbeszéltétek ezt már tényleg részletesen, vagy csak te álmodozol, tervezgetsz, a párod meg néha egyetértõen hümmög, oda se figyelve? Kifejtette õ már hosszabban az érzelmeit/gondolatait ezzel kapcsolatban? Meg tényleg, 1-2 év nem sok, és ha az egyik fél még nem biztos a dolgában, akkor jobb is várni ennyit. Ez nem azt jelenti, hogy nem akar tõled gyereket, vagy gyereket úgy általában, csak adni akar még magának idõt, vár, hogy biztosabb legyen a dolgában. Nekünk ugye még az anyagiak sem adottak teljesen, de ha ezt ki is pipálhatnánk, akkor sem jönne egybõl a gyerek, mert szeretnénk kettesben, gondtalanul élni még egy kicsit. Lehet, hogy a párod is így érez, ez csak egy tipp.
A kérdező hozzászólása: Szépen megtudunk beszélni mindent, de errõl nem mond semmit!
A kérdező hozzászólása: Minden adott, ezért nem is értem mire várunk még! Lehet egyszerûen nem akar bántani....
1-2 év szerintem pont hogy semmi, nagyon is közel van :) Nekünk leghamarabb 5 év múlva van tervben, és az is valahol annyira közelinek tûnik. Bár én csak egy-egy pillanatban érzek nagy vágyat még a gyerekre, aztán hirtelen eszembe is jutnak a várható gondok, hogy nem is állunk még rá készen, hogy még alig éltünk kettesben stb., és akkor tényleg nem érzem soknak az 5 évet. Ha nem 25 lennék, akkor még többet várnék, de sajnos ez van, kár, hogy nem elõbb találkoztunk a párommal. Nagyon élvezzük kettesben az életet, most tökéletes számunkra minden.
A kérdező hozzászólása: Én akár már holnap belevágnék a családalapításba, de a párom azt mondta, hogy Õ csak késöbb szeretne.Csak nekem az 1-2 év nagyon messze van.És ilyenkor érzem azt, hogy inkább nem kell gyerek, csak várni ne keljen.
milyen 1-2 év?
Szerintem is a várakozás csak kifogás.Aki várakozik, az nem akarja igazán.

Párommal pár hónapja ismerjük egymást és babát szeretnénk de többet lebeszélnek róla, hogy korai. Szerintetek tényleg várni kellene? Nagyon szeretnénk babát

Legjobb válasz: 3 hónap még arra sem elég, hogy egymást megismerjétek. Felelõtlenség lenne babát vállalni. Ha majd egy-két év múlva is együtt vagytok, akkor gondolkozhattok a baba kérdésen.

Szerintem mindenképpen várni kellene.Barátnõm is 3 hónap után lett terhes, nem véletlen, tervezték.Szándékosan nem védekeztek.Viszont most a lányka 3 éves és van egy alkoholista apja és egy ideg összeroppant anyja.... :( Mindenképp várjatok legalább 1 évet annyi idõ talán elég, hogy megismerjétek egymást.Még ha idõsebek vagytok is 1-2 év ide vagy oda, az már nem sok.
3 hónap még arra sem elég, hogy egymást megismerjétek. Felelõtlenség lenne babát vállalni. Ha majd egy-két év múlva is együtt vagytok, akkor gondolkozhattok a baba kérdésen.
30 évesen még nem késtél le semmirõl, 1 év még bõven belefér! De ha annyira vágysz a gyerekre, akkor gondold át, hogy egyedül is feltudnád e nevelni azt a gyereket, ha bármi is történne. Ne történjen semmi, mindenhez pozitívan kell állni, de közben ésszel is át kell gondolni!
Mi egy hónap utan babàt akartunk es lett is!Ime 10 ève ennek ès mèg minden rendben velünk! :-)
Egy 3 hónapos kapcsolat igazi próbatételt vagy konfliktust még valószínûleg nem élt át. Ez még javában a rózsaszín köd idõszaka kell legyen. Ha úgy is akarod a babát, hogy el tudod képzelni, -vagy nem okoz óriási nehézséget-, hogy a párod nélkül neveld fel ha úgy adódik, akkor viszont miért ne.
A kérdező hozzászólása: Köszi.Igen akkor várunk vele már nem annyira lényeg az 1 év a lényeg , hogy jó legyen minden:)
A kérdező hozzászólása: 3 hónapja ismerjük kb egymást
Én is megvárnám legalább az 1 évet.
Nekünk volt egy randevúnk aztán 10 napig csak telefonon beszéltünk(másik városban dolgozott)aztán összeköltöztünk és a megismerkedés utáni 7. hónapban terhes lettem.Elötte volt olyan kapcsolatom ahol a 4. év után se éreztem volna úgy hogy jöhet a baba.Szerintem nem a kapcsolat hosszától függ.Egyébként akkor 29 és 32 évesek voltunk.
Már együttéléssel kezdtük a kapcsolatot fél évre rá babás lettem és most 15 hetes vagyok. :) nem fogom megbánni mert nagyon egymásra találtunk!:)
Biztos, hogy van akinek végül bejött a gyors babavállalás, de sajnos ez a ritkább eset. Mivel a te és a gyerek életérõl van szó, szerinte adj egy picit több esélyt arra, hogy boldog családban nõhessen fel. Én a férjemmel 1, 5 év után házasodtam össze, rá fél évre megbeszéltük, hogy jöhet a baba. Most lesz a második házassági évfordulónk, és rá 2 hónapra kb megérkezik a baba is :) Sokak szerinte nagyon szerencsések vagyunk, hogy így megtaláltuk egymást, ilyen gyorsan megállapodhattunk. Amikor összejöttünk, én 27, férjem 32 éves volt, tehát most annyi idõsek vagyunk, mint ti. Úgy gondolom, hogy ennyi idõsen már van az embernek annyi tapasztalata, hogy tudja mire vágyik, és mire nem. De 1 év együttélés véletlenül sem árthat. 1 év az nem olyan mega sok. Már az 1/4-én túl vagytok :) Megismered jobban õt is, magadat is mellette. Az elsõ év(ek)ben olyan sok újdonság van, valami érdekességet hagyjatok késõbbre is :) :) Addig is szerintem beszélgessetek mindenféle babás szituációkról (meg egyéb együttéléses, családi, utazásos, anyagi, munkahelyi, stb szituációkról), hogy jó eséllyel kiderüljön tényleg nem lesz olyan jellegû különbség, ami miatt mégsem õ a mi emberünk.
Nem véletlenül beszél le róla mindenki, 3 hónap az semmi, legalább 1 év, és lehetõleg együtt lakással, akkor bele lehet már vágni, de szerintem még az is korai, bár a kor miatt gondolom siettek, de az a pár hónap, egy év tényleg nem számít már ebbõl a szempontból.
A kérdező hozzászólása: De jó:) )
A kérdező hozzászólása: Ok köszi
A kérdező hozzászólása: Nem szeretnénk kifutni az idõbõl sem fõleg ha tesót is szeretnénk nagy korkülönbséggel talán ezért is szeretnénk mielõbb
A kérdező hozzászólása: 30 és 35 évesek
Hány évesek vagytok? Ha még fiatalok és nem sürget az idõ titeket, akkor a helyetekben várnék még legalább egy évet. Gondolom nem ez az elsõ kapcsolatod, tudom, hogy az elején minden tökéletes és biztosra érezheted hogy más, mint a többi, de tudod, hogy az idõ igazol mindent...
A kérdező hozzászólása: Örülök a jó híreknek:) )

Szeretnénk babát a párommal. Na ugye az aktus végén mindig van a páromnak folyása. Fehér folyadék. És már rég óta próbálkozunk a babával de semmi. A menzesz az késni szokott neki de a teszt viszont negatív. Ez a folyás mitől lehet?

És hogy tudunk segíteni ezen a gondot hogy sikerüljön a baba?

Legjobb válasz: 1 vagyok. Most esett le! :O Ugye tudod hogy a gravitáció odabent is mûködik és az a folyadék ami kifolyik,azt te tetted oda? :O :) Senkinek sem marad bent mind,csak egy része.... vagy mond hogy nem errõl a "folyadékról" beszélsz,kérlek!

1 vagyok. Most esett le! :O Ugye tudod hogy a gravitáció odabent is mûködik és az a folyadék ami kifolyik, azt te tetted oda? :O :) Senkinek sem marad bent mind, csak egy része.... vagy mond hogy nem errõl a "folyadékról" beszélsz, kérlek!
1 vagyok! És férfi létedre még életedben nem láttál szexfilmet sem semmi olyat ahonnan ezt megtudhatnád?Nem az agyáig lövöd, egy pár centi áll rendelkezésedre, így nyilvánvaló hogy egyszer csak ki fog folyni, nem? Na de legalább megnyugtató hogy nincs a párodnak ilyen baja!:) Mi 5 hónap után teszteltünk pozitívat szóval nyugalom!Egy nõ teherbeesésének normál ideje 1 év!
Namármost - az aktus végén azért csak sejted, mi folyhat ki, ugye???
Az aktus végén?Csak akkor van ez neki? Szerintem keressen fel egy dokit és nézesse meg minden rendben van-e! Mióta próbálkoztok?
Szia, ne aggódj, nem minden folyik ki, marad bent annyi ami elég a babához, csak simán rosszkor vagytok együtt, ennyi! Nyugi, össze fog jönni a picurka! Sok sikert kívánok nektek! :)
Mikor hagyta abba a barátnõd a gyógyszer szedését? Nekem 2 ÉV kellett ahhoz hogy teherbe essek!
Próbálkozni kell ennyi! Maradjon fekve aktust követõen, tegyen párnát a feneke alá! Te meg tanulgass addig
Jesszusom, szerinted összeáll a sperma egy nagy babává? Fehér folyadék, még egy pasi se hÍvta Így.
Ne haragudj de ami kifolyik az amit te bele raksz...nem értem mit. Vársz hogy örökre bent marad?Ez mindenkinek kifolyik...2-3 hónap az semmi de esetleg a gyertya állást próbáljátok ki meg hogy 2 naponta csináljátok
A kérdező hozzászólása: de errõl beszélek. Csak most vagyok ott hogy elösszõr próbálkozok a gyerek nemzéssel és ezért teszek fel ilyen kérédseket.
A kérdező hozzászólása: Amikor abba hagyta a gyógyszer szedését akkor volt mindig 23dika. Ekkor határoztuk el hogy babát szeretnénk. Az elsõ aktus után volt hogy 2dikán jött meg neki. És azóta mindig 2dika vagy pár nappal elötte jön meg. Az idõ is változó. Álltalába 4-5nap.
2-3 hónap után azért még ne várj csodát :D Van, akinek elsõre összejön, de sokaknak kell egy fél év vagy több is. Érdemes lenne legalább azt megfigyelni, van-e peteérés, és kb. mikor lehet.
Meg mi az, hogy késni szokott neki? Minden hónapban? Akkor eleve lehet, hogy hosszabb a ciklusa a szokásosnál. Hány napos?
A kérdező hozzászólása: igen az aktus végén van ez. És tudom hogy mi folyik ki. Csak szeretnénk babát már. Hát már kb 2-3hónapja próbálkozunk.
ha nemrég állt le a gyógyszerrel akkor kell egy kis idõ ameddig a szervezete képes lesz arra hogy sikerüljön a baba :) én 3 év próbálkozás után estem teherbe, pedig a dokik azt mondták mindketten nemzõképesek vagyunk, a baba mégse akart jönni
Nincs összefüggés.
Az, hogy egy vélhetõen szakember segítségéhez fordulsz, annak miért lenne hátráltatója egy teherbeesésnek? Nem értem a kérdést?
A kérdező hozzászólása: úgy értettem, hogy ha most elkezdek személyi edzõvel edzeni (eddig semmi mozgás nem volt), és közben babát is szeretnénk, nem -e fordulhat elõ, hogy az edzés hátráltatja a teherbeesést.
Nem. Sõt a terhesség alatt is lehet edzeni.
A kérdező hozzászólása: terhesség elsõ három hónapjában is?
Ismerek olyat aki 4. 5. Hónapban is simán edzett. Kérd ki orvos tanácsát.
A teherbeesés valószínûsége semmilyen arányban nincs azzal, hogy edzel-e személyi edzõvel. Sõt ha megfelelõ szakembert találsz, még pont hogy segíthet, olyan kérdésekben, amire nem is gondolsz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.
Nálunk a nõgyógyászom ajánlott egy urológust. A férjem elment, felvázolta a problémát, és gyakorlatilag 2 nap alatt túl is volt mindenen.
A kérdező hozzászólása: De nem kellett beutaló, csak úgy elment? És miket csináltak neki?
Nem kellett beutaló, csak felhívta a dokit, és kért idõpontot. Az elsõ találkozó alkalmával elmondta a férjem, hogy mióta próbálkozunk, majd UH-al megnézték, hogy szervileg minden rendben van-e nála (szerencsére igen), és kapott egy dobozkát, amiben másnap reggel vinnie kellett a mintát. A leadás napján már du. meg is lett az eredmény, de sajnos nem lett jó, így be kellett mennie a részleteket megbeszélni. 3 hónap múlva pedig kontrollra kell mennie.

Volt 3 éve egy abortuszom, de már nagyon szeretnénk babát a párommal, és még nem nagyon jött össze, fogamzásgátlot nem szedek, amit szedtem azt is csak 3 honapig a dokim tud az abortuszomrol és azt is h már nagyon akarok babát. Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: NEkem is volt régen abortuszom, aztán 2 évig fog.gátlót szedtem. Utána gyereket akartunk, de 2 évig nem jött össze. Dokinál nem voltunk kivizsgáláson. De aztán sikerült mindenféle csodaszer vagy praktika nélkül. Annyi volt csupán, hogy már nem azon járt folyton az eszem, lekötöttem magam a munkával. El kell kezdeni a kivizsgálásokat, mert millió egy oka lehet. NEkem pl a második terhességem elején mondta el a doki, hogy hátrahajló méhem van, pedig jópárszor voltam már elõtte nõdokinál akkor már 29 voltam, de valahogy soha senki nem említette. És köztudottan a hátrahajló méhvel nehezebb teherbe esni. Nálunk lehet ez is gond volt, más pózt kellett volna preferálni, vagy más idõpontban együttlenni. Sok ok lehet, utána kell járni.

NEkem is volt régen abortuszom, aztán 2 évig fog.gátlót szedtem. Utána gyereket akartunk, de 2 évig nem jött össze. Dokinál nem voltunk kivizsgáláson. De aztán sikerült mindenféle csodaszer vagy praktika nélkül. Annyi volt csupán, hogy már nem azon járt folyton az eszem, lekötöttem magam a munkával. El kell kezdeni a kivizsgálásokat, mert millió egy oka lehet. NEkem pl a második terhességem elején mondta el a doki, hogy hátrahajló méhem van, pedig jópárszor voltam már elõtte nõdokinál akkor már 29 voltam, de valahogy soha senki nem említette. És köztudottan a hátrahajló méhvel nehezebb teherbe esni. Nálunk lehet ez is gond volt, más pózt kellett volna preferálni, vagy más idõpontban együttlenni. Sok ok lehet, utána kell járni.
mióta próbálkoztok? mennyi idõsek vagytok? a korábbai ab. nem befolyásolja a teherbeesést. kutatások szerint a vetélés kockázatát növelheti, de azt is csak a mûtét utáni 1-1, 5 évben.
Nézd nem tudom, hogy vagy lelkileg, de sokszor elõfordul, hogy nõk tudat alatt megbánják az abortuszt, nem tudnak maguknak megbocsájtani. Lelki tényezõk is állhatnak annak hátterében, hogy nem sikerül a kisbaba. Az abortusz kis százalékban növeli a meddõség esélyét. Fertõzést követõen elzáródhatnak a petevezetékek, vagy gyulladások miatt összenövések alakulhatnak ki. Ennek valószínûsége a jelenlegi kutatások alapján 5%. Vegyél ovulációs tesztet. Próbálkozzatok intenzíven, ne minden nap. Állítólag ez jót tesz a spermáknak. Ha ilyen módon egy évig nem fogan meg a baba, akkor a nõgyógyásszal konzultálva elkezdhetsz kivizsgálásokra járni, hogy felderítsék az okát.
A kérdező hozzászólása: És mennyibe kerül egy ovulációs teszt? Igen az abortusz után fél évig eléggé ki voltam bukva, és a mai napig eszembe jut...2 éve lesz novemberbe hogy együtt vagyok párommal, és még semmi pedig 3 éve volt az abortuszom, félek hogy ne adj Isten meddõ vagyok, meg folyamatosan folyásom van ez is akadályozza vajon a terhességet??? Ráadásul tegnap este barna folyásom volt ami csak a menzesz végén szokott lenni és a következö ciklusom 23.án lenne...ez baj???

Kinek mennyire fájt a szülés? Nyáron szeretnénk babát a párommal, de fel szeretnék rá készülni testileg is és lelkileg meg mégjobban!

És arra is kíváncsi lennék,h fáj-e a gátmetszés meg utána a varrás?!

Legjobb válasz: Amikor megindultak a fájások, nevettem hogy csak ennyi. Na aztán 10 óra vajúdás után, mivel nem ihattam semmit, a szomjúságtól és a fájdalomtól ordítottam. Kaptam oxitocint megindultak az igazi fájások, de ezek már tolófájások voltak.Ekkor már nem a fájdalomra gondoltam hanem mindjárt meglesz a babám. És lám 14 óra vajúdás után meglett a lányom, és ekkor minden fájdalom megszûnt, még azt is elfelejtettem hogy fáj. Hát a gátmetszés: szörnyû volt, nem hatott semmit a zsibbasztó, de ezt már muszáj volt szó nélkül bírnom, mert evvel már vége volt, legalább is azt hittem. Éjszaka majd meghaltam úgy fájt a gátmetszés helye, és a varratok is feszültek. De erre kaptam jeget, és avval kicsit jobb volt. Tömören ennyi, de ne felejtsük el hogy ez az én élményem volt, nem biztos hogy a tiéd ilyen lesz!:)

#6 vagyok. A #3-asnak igaza van. Én sem elriasztani akartalak. Mert nekem nem rossz élmény a szülés.
Amikor megindultak a fájások, nevettem hogy csak ennyi. Na aztán 10 óra vajúdás után, mivel nem ihattam semmit, a szomjúságtól és a fájdalomtól ordítottam. Kaptam oxitocint megindultak az igazi fájások, de ezek már tolófájások voltak.Ekkor már nem a fájdalomra gondoltam hanem mindjárt meglesz a babám. És lám 14 óra vajúdás után meglett a lányom, és ekkor minden fájdalom megszûnt, még azt is elfelejtettem hogy fáj. Hát a gátmetszés: szörnyû volt, nem hatott semmit a zsibbasztó, de ezt már muszáj volt szó nélkül bírnom, mert evvel már vége volt, legalább is azt hittem. Éjszaka majd meghaltam úgy fájt a gátmetszés helye, és a varratok is feszültek. De erre kaptam jeget, és avval kicsit jobb volt. Tömören ennyi, de ne felejtsük el hogy ez az én élményem volt, nem biztos hogy a tiéd ilyen lesz!:)
Az elsõ hosszú volt de sokkal rosszabbra számítottam, a második 1 és negyed óra, azalatt viszont végig kapartam a falat. A gátmetszés meg a varrás kicsit fáj, messze nem a legrosszabb. Engem az elsõvel vágtak, a másodikkal nem, akkor a kitolás nagyon fájt, viszont azonnal utána tudtam rendesen mozogni, míg az elsõvel még hetekig fájt a gátsebem. Azt javaslom, hogy olvass utána a szülés folyamatának, hogy mikor mi történik, járj el a kórházi szülésfelkészítõre, ha engedik, nézd meg a szülõszobát, viszont ne olvasgass szüléstörténeteket, pláne ne nézz róla videókat, és ne hallgass meg rémtörténeteket. Ez a lelki felkészülés legjobb módja. Sok sikert!
10 órát vajúdtam, pokoli volt, a gátmetszést és a varrást nem is éreztem, pedig semmilyen fájdalomcsillapítót nem kaptam! Persze másnap annál jobban fájt a sebem!
A szülés rettenetes fájdalommal jár, az ember fel se tud erre készülni. A gátmetszés-varrás kutya füle a vajúdáshoz képest.
Hát sajnos a szülés fáj. De megéri, a végeredmény mindenért kárpótol. Az én szülésemre azt mondta a doki, hogy bárcsak minden szülés ilyen lenne, komplikációmentes és gyors. Úgyhogy nyugalom, ne félj, és akkor nem lesz gond. Én nem aggódtam semmin és minden rendben volt a terhesség alatt is. Az anyai ösztön jön magától. Most pedig a Babánk is nyugodt és szépen fejlõdik, szoptatni is tudom. Nekem elõtte a mensis görcseim is erõsek szoktak lenni. Jól tûröm a fájdalmat egyébként, de szüléskor kiabáltam a végén, a Párom meg még jobban tisztel, mint elõtte, hogy ezt kibírtam. Délben kezdõdtek a fájások, de csak kicsik voltak. 7 körül mentünk a kórházba, akkor voltak 5 percesek a fájások, de még mindig csak olyan erõs mennsiszerûek voltak. 1 ujjnyira voltam nyitva. 2 óra múlva 2 ujjnyira tágultam. Akkor megrepesztették a burkot, és adtak oxitocint. Na attól nagyon erõs fájásaim lettek, de 1 óra alatt 3 ujjnyira tágultam. Azt mondta a doki, hogy kb. éjfélre, egyre lesz meg a Baba. Fél óra múlva szóltam (akkor már kiabáltam), hogy mintha pisilnem kéne, megnézett, és teljesen nyitva voltam. Gyors, kevéske pisi, aztán már nyomtam is, kb. 10 perc alatt, 5 nyomásra megvolt a Baba. Gyönyörûszép volt, nem torzult a fejecskéje sem és egészséges. A Párom meg iszonyú büszke. Viszont a legjobb dolog, ami elõtte hihetetlen volt mikor errõl olvastam: amikor kibújt a Baba, nem éreztem már semmi fájdalmat, csak elõntött a boldogság. Akkor sírtam el magam. Volt gátmetszésem közben, de nem éreztem igazán, csak a doki szólt, viszont adott elõtte érzéstelenítõt, meg addigra már fáj mindenhol sajna. A varrás meg hát: éreztem a tûszúrásokat, mintha csipkedtek volna, de csak néha sziszegtem, mert akkor már a Babában gyönyörködtünk. Úgyhogy én már most azt mondom: 1-2 év múlva kistesó! 6 hetes Kisfiú anyukája
Borzalmas volt az egész. A gátmetszés tovább repedt végig az egész fenekm, 8 érzéstelenítõt kaptam, de akkor is éreztem a varrást, ami már semmiség volt a szülés után. A méhemet is varrták, az sem volt egy leányálom. Hónapokig nem tudtam ülni, normálisan pisilni, sem nagyvécézni, de még menni sem.
Csatlakozom a 9-eshez. Én a 9. hónapig igyekeztem nem is foglalkozni vele, hogy mi lesz majd, ha szülök. Illetve annyit tettem, hogy elmentem a kórház szülésfelkészítõ tanfolyamára, ami egyébként nagyon jó volt, mert enyhítette a félelmeimet. Amikor terhes voltam, akkor nekem is mindenki mesélte a sztorikat, hogy képzeld el, a barátnõmnek elszúrták a szülését, és fogyatékos lett a baba, meg hogy XY 48 órát vajúdott, meg hasonlók. Én egy idõ után meg is mondtam, ha valaki rákezdett, hogy tartsa meg magának a sztorijait. Minek ijesztgetni egy terhes nõt? Hogy mondjak valami biztatót is: én 3 ill. 1, 5 óra alatt megszültem a gyerekeimet. Fájt, az igaz, de gyors volt, és a baba mindenért kárpótolt. És mostanában hatalmas üzletág lett ez, fogadj orvost, szülésznõt, aneszteziológust, most itt olvasom, hogy valaki már csecsemõsnõvért is akar fogadni. Meg aztán vannak pénzes szülésfelkészítõ tanfolyamok, ahol ígérik, hogy megtanítanak, hogy ess transzba, és nem is fogod érezni, meg ilyenek. Ne dõlj be nekik, mind csak lehúzás. Szerintem max. nõgyógyászt érdemes fogadni, másra ne költs. Esetleg még érdemes terhestornát csinálni, akkor jobb lesz az erõnléted. Mondják, hogy a szülés is könnyebb tõle, de szerintem ez nem igaz. Csak nem leszel olyan punnyadt már a 9. hónap végére. De én pl. vettem egy DVD-t vagy 1500 Ft-ért, és otthon csináltam.
Ne haragudj, de ez nagy hiba amit csinálsz, Nem szabad szüléstörténeteket olvasgatni, hallgatni. Nem tudsz felkészüli rá, és csak elraktározol csomó olyan dolgot amit nem kellene. Menj szölõszoba látogatásra, olvasgassd hogy mikor milyen fázisban van a szülés, olvass a menetérõl, olvass, hgy mikor mit kell csinálni, olvass a szoptatásról, a fürdetésrõl, lélekben kell ráhangolódni a szülésre, így nem fog menni, hidd el nekem.
kérj gátvédelmet akkor nincs metszés, varrás. Én háromszor szültem gátvédelemmel.
Már csak egy utolsó megjegyzés: az EDA beadásakor NEM a gerincbe szúrnak!, hanem a gerincszlop környékére. Ha ettõl félnél, nincs rá okod.
Kedves Utolsó! Csak egy profi gátvédelem kell hozzá, több kérdezõnek beírtam már, hogy én elsõ babámat szültem gátvédelemmel, 4, 5 kilós volt, 37es fejjel, és még csak egy karcolásom sem lett! Kedves Kérdezõ, keress olyat, aki ért ehhez, a gátmetszés igenis elkerülhetõ. A fájdalomról annyit tudnék mondani, hogy az ember általában kénytelen elviselni bizonyos fájdalmakat - menstruációs görcs, fejfájás, foghúzás, stb. A szülés is fájdalommal jár, de én úgy gondolom, hogy az egyetlen fájdalom, aminek értelme és eredménye van, és ha ebbe belegondolsz, akkor nem fájdalomként fogod megélni. Nekem a vajúdás (pedig nagyon hosszú volt) és a szülés is eufória volt. Hasonlót kívánok Neked! De tényleg, rémtörténeteket ne nézz meg és ne hallgass, mert nem tesz jót!
Ja, jó-jó az EDA, de sajnos Magyarországon több kórházban nem adnak. (Nálunk sem.) Szóval tényleg a középkorban élünk. A gátvédelem nem minden esetben megoldható, ha nagy a baba, és gyorsan jön, akkor nem, pláne elsõ szülésnél. De nem kell a gátmetszéstõl félni, mert fájás közben csinálják, és észre sem veszed.
Nézd..akárki, akármit mond, a szülés fájdalmaira nem lehet felkészülni. Azok, sajnos, - néhány kivételesen szerencsés esettõl eltekintve - minden más fájdalomnál erõsebbek. Mégis: lehet ellenük védekezni. Ahogy a 14-es válaszoló írta: feltétlenül ragaszkodj az EDÁ-hoz, ami mérhetetlen nagy megkönnyebbülés, pszichikai és fizikai egyaránt. Hacsak nincs orvosi ellenjavallat (ezt elõre tisztázni jó!), akkor ne engedd magad eltántorítani és lebeszélni. A fájdalomcsillapításhoz törvényes jogod van - élj vele! Sokszor fogod még hallani: "Ugyan már...Kibírható..". Hát hogyne. Egy frontkórházban "kibírható" egy érzéstelenítés nélkül végzett láb-amputáció is, de nem vagyunk a fronton, szerencsére. Minden jót!
ha jó a gátvédelmed, akkor max a bõr reped be, az nem probléma. Fontos, hogy jó legyen a szülésznõ és értsen hozzá, mert neki kell szólnia repedés elõtt, hogy ez nem fog menni, vágni kell. A repedés az õ "sara". azért ma már jó szülésznõk vannak, akiknek van tapasztalatuk gátvédelemmel, szemben régiekkel.
Kérj EDA-t, akkor elviselhetõ fájdalmaid lesznek, a gátmetszést-varrást pedig egyáltalán nem fogod érezni. (Saját tapasztalat ...)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszát!Youtube-on már néztem szülést, császárt és természeteset is..engem a látvány nem riasztott el.Én a fájdalommal nem vagyok kibékülve..pedig tényleg nagyon jól bírom a fájdalmat, jól tûröm!!De a szülési fájdalomtól már évek óta félek!Persze ez nem tántorít el attól h babám legyen, mert már mindennél jobban vágyom rá kb. fél éve.A gátmetszésrõl meg azt hallottam, hogy inkább vágjanak mint repedjen az illetõ, mert a repedés sokkal fájdalmasabb.Hát nem tudom.Én annyitól félek már jó elõre, hogy milyen lesz amikor elindulnak a fájások, hogy mit fognak velem csinálni amikor beér velem a mentõ a kórházba, hogy nagyon fog-e fájni a burok repesztés ha szükséges lesz, hogy hány órát fogok vajúdni, hogy fogom-e érezni a gátmetszést, és természetesen a legfontosabb, hogy egészséges lesz-e a babám!!
A szülés fáj, el sem lehet mondani, hogy mennyire, de mindenki másként éli meg. Elsõ lányom 4 óra alatt meglett, még a szülõszobán azt mondtam, hogy jöhet a második gyerek. A második lányomnak 6 héttel ezelõtt adtam életet, mikor kitolt a szülésznõm a szülõszobáról, azt mondtam, hogy én ide soha többet életemben nem akarok jönni. 9 órás szülésem volt, és azt kell mondjam, hogy ha õ lett volna az elsõ gyerekünk, SOHA nem szültem volna mégegyszer!! DE: BÁRHOGY IS FÁJT ÉLETEM LEGSZEBB KÉT NAPJA VOLT MIKOR A GYERMEKEIMNEK ÉLETET ADTAM!!! MINDEN FÁJDALMAT MEGÉR! Eltelt pár hét, és most azt mondom, nem kizárt, hogy lesz egyszer még egy gyermekem! Nem szabad félni, ez a fájdalom is az anyává válás egy része, mindenki átesik rajta.
19 és félóra alatt lett meg a babám a vajúdás az nagyon rossz volt de a kitolási rész az már semmi volt, mert tudtam most már mindjárt meg van.Én nem féltem szülés elõtt a másodiktól sem fogok mert tudom mire számítsak.
NEM a gerincedbe szúrnak, hanem az epidurális térbe, ahol nincs gerincvelõ. Íme egy laikusonak való tájékoztatás: http://www.bajcsyszul.hu/T%C1J%C9KOZTAT%D3%20A%20SZ%DCL%C9SZ.. A tolófájásokat én nem éreztem, mert túl gyorsan tágultam (köszi, EDA és Dianatal) és még hatott az EDA, de 3 nyomásra kibújt a babám, mert éreztem, hogy valami szorít odalent és egyszerûen ösztönösen nyomtam. Ahol én szültem, ott csak indokolt esetben van irányított kitolás, ez teljesen ösztönös dolog, ha figyelsz a testedre és ura vagy, érzed.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!