Találatok a következő kifejezésre: Szeretnénk babát párommal, (283 db)

A párommal nagyon szeretnénk babát. Azonban én mindig elbizonytalanodok, mert messzinek tûnik az az 1-2 év, s csak álmodozok. Õrülten szeretnék babát, de az állandó várakozás elbizonytalanít. Mit tegyek, hogy higyjek benne?

Legjobb válasz: Mintha magamat olvastam volna Kérdezõ! :) mi is megbeszéltük a párommal, hogy 1-2 év múlva belevágunk a babaprojektbe. Én már most is nagyon vágyom a babára, szívem szerint már holnap nekikezdenék a családalapításnak, de tudom, hogy hiába van így is félretett pénzünk, addigra több lesz, és még a pénzen kívül is van pár dolog ami miatt jó lenne ha megvárnánk azt az 1-2 évet. Pl. én jövõre fejezem be az egyetemet (mellette teljes állásban dolgozom), és még babavállalás elõtt a lakást is szeretnénk felújítgatni, ablakcsere, új padló ilyesmik. Tudom, hogy 1-2 év múlva már elõrébb leszünk és sokkal nyugodtabb körülmények között tudjuk várni a babánk érkezését. Kitartás, és addig is próbáld magad lekötni. Tegyetek félre, azzal is tudod, hogy minél több gyûlik, az csak a javatokra, a leendõ gyermeketek javára fog válni! 23/N

Mintha magamat olvastam volna Kérdezõ! :) mi is megbeszéltük a párommal, hogy 1-2 év múlva belevágunk a babaprojektbe. Én már most is nagyon vágyom a babára, szívem szerint már holnap nekikezdenék a családalapításnak, de tudom, hogy hiába van így is félretett pénzünk, addigra több lesz, és még a pénzen kívül is van pár dolog ami miatt jó lenne ha megvárnánk azt az 1-2 évet. Pl. én jövõre fejezem be az egyetemet (mellette teljes állásban dolgozom), és még babavállalás elõtt a lakást is szeretnénk felújítgatni, ablakcsere, új padló ilyesmik. Tudom, hogy 1-2 év múlva már elõrébb leszünk és sokkal nyugodtabb körülmények között tudjuk várni a babánk érkezését. Kitartás, és addig is próbáld magad lekötni. Tegyetek félre, azzal is tudod, hogy minél több gyûlik, az csak a javatokra, a leendõ gyermeketek javára fog válni! 23/N
azért mert a párja 1-2 év múlva szeretne babát, attól még õ is nagyon szeretné..-csak gondolom valami okból várni akar
A párommal nagyon szeretnénk babát, ez a része nem igaz ha õ is szeretné már bele is vágnátok... A pénzre várni pedig hülyeség, mindig jöhet valami, és megint tolódik és megint....persze kell egy alap de hogy minden meglegyen, és biztonság olyan nincs...
ha minden adott, akkor nem értem a dolgot. nem magyarázta meg neked, hogy miért kell várni..??
A sok pénz megvan? Amíg nincs, szóba se jöjjön gyerek!
Mi is várunk, jövõ õszig/télig pedig már nagyon szeretnénk, érettek vagyunk rá...Most házasodtunk augusztusban, mind a ketten tanulunk munka mellett, és szeretnénk még egy kis pénzt félretenni, sajnos most az eszünkre kell hallgatni, nem a szívünkre. Szerintem a párod is csak azt akarja, hogy nyugodtan készülhessetek a babára :) De az a legbiztosabb, ha nem itt tanakodsz, hanem szépen leülsz vele megbeszélni :) Ne hagyd magad lerázni, 2 felnõttnek ezt meg kell tudnia normálisan beszélni :)
A kérdező hozzászólása: 30 évesek vagyunk.
Milyen 1-2 év tûnik messzinek? Miben érzed az elbizonytalanodást?
Ha minden adott, akkor 30 évesen már ne várjatok. Sajnos nem biztos, hogy ha mondjuk egy év múlva belevágtok akkor rögtön terhes is leszel elsõre. Azt írtad, hogy csak várni ne kelljen... És ha nem jön össze elsõre? Mi pl. másfél éve dolgozunk a babán, egészségesek vagyunk, mégsem jött még össze.
Ülj le a pároddal beszélni a gyerek projectrõl.
De hány évesek vagytok, azt nem írtad :) Nos, ha MINDEN adott lenne, akkor ez azt jelentené, hogy mindketten akarjátok, hogy jöjjön a baba. Nem így van, tehát nem adott minden. Átbeszéltétek ezt már tényleg részletesen, vagy csak te álmodozol, tervezgetsz, a párod meg néha egyetértõen hümmög, oda se figyelve? Kifejtette õ már hosszabban az érzelmeit/gondolatait ezzel kapcsolatban? Meg tényleg, 1-2 év nem sok, és ha az egyik fél még nem biztos a dolgában, akkor jobb is várni ennyit. Ez nem azt jelenti, hogy nem akar tõled gyereket, vagy gyereket úgy általában, csak adni akar még magának idõt, vár, hogy biztosabb legyen a dolgában. Nekünk ugye még az anyagiak sem adottak teljesen, de ha ezt ki is pipálhatnánk, akkor sem jönne egybõl a gyerek, mert szeretnénk kettesben, gondtalanul élni még egy kicsit. Lehet, hogy a párod is így érez, ez csak egy tipp.
A kérdező hozzászólása: Szépen megtudunk beszélni mindent, de errõl nem mond semmit!
A kérdező hozzászólása: Minden adott, ezért nem is értem mire várunk még! Lehet egyszerûen nem akar bántani....
1-2 év szerintem pont hogy semmi, nagyon is közel van :) Nekünk leghamarabb 5 év múlva van tervben, és az is valahol annyira közelinek tûnik. Bár én csak egy-egy pillanatban érzek nagy vágyat még a gyerekre, aztán hirtelen eszembe is jutnak a várható gondok, hogy nem is állunk még rá készen, hogy még alig éltünk kettesben stb., és akkor tényleg nem érzem soknak az 5 évet. Ha nem 25 lennék, akkor még többet várnék, de sajnos ez van, kár, hogy nem elõbb találkoztunk a párommal. Nagyon élvezzük kettesben az életet, most tökéletes számunkra minden.
A kérdező hozzászólása: Én akár már holnap belevágnék a családalapításba, de a párom azt mondta, hogy Õ csak késöbb szeretne.Csak nekem az 1-2 év nagyon messze van.És ilyenkor érzem azt, hogy inkább nem kell gyerek, csak várni ne keljen.
milyen 1-2 év?
Szerintem is a várakozás csak kifogás.Aki várakozik, az nem akarja igazán.

Párommal pár hónapja ismerjük egymást és babát szeretnénk de többet lebeszélnek róla, hogy korai. Szerintetek tényleg várni kellene? Nagyon szeretnénk babát

Legjobb válasz: 3 hónap még arra sem elég, hogy egymást megismerjétek. Felelõtlenség lenne babát vállalni. Ha majd egy-két év múlva is együtt vagytok, akkor gondolkozhattok a baba kérdésen.

Szerintem mindenképpen várni kellene.Barátnõm is 3 hónap után lett terhes, nem véletlen, tervezték.Szándékosan nem védekeztek.Viszont most a lányka 3 éves és van egy alkoholista apja és egy ideg összeroppant anyja.... :( Mindenképp várjatok legalább 1 évet annyi idõ talán elég, hogy megismerjétek egymást.Még ha idõsebek vagytok is 1-2 év ide vagy oda, az már nem sok.
3 hónap még arra sem elég, hogy egymást megismerjétek. Felelõtlenség lenne babát vállalni. Ha majd egy-két év múlva is együtt vagytok, akkor gondolkozhattok a baba kérdésen.
30 évesen még nem késtél le semmirõl, 1 év még bõven belefér! De ha annyira vágysz a gyerekre, akkor gondold át, hogy egyedül is feltudnád e nevelni azt a gyereket, ha bármi is történne. Ne történjen semmi, mindenhez pozitívan kell állni, de közben ésszel is át kell gondolni!
Mi egy hónap utan babàt akartunk es lett is!Ime 10 ève ennek ès mèg minden rendben velünk! :-)
Egy 3 hónapos kapcsolat igazi próbatételt vagy konfliktust még valószínûleg nem élt át. Ez még javában a rózsaszín köd idõszaka kell legyen. Ha úgy is akarod a babát, hogy el tudod képzelni, -vagy nem okoz óriási nehézséget-, hogy a párod nélkül neveld fel ha úgy adódik, akkor viszont miért ne.
A kérdező hozzászólása: Köszi.Igen akkor várunk vele már nem annyira lényeg az 1 év a lényeg , hogy jó legyen minden:)
A kérdező hozzászólása: 3 hónapja ismerjük kb egymást
Én is megvárnám legalább az 1 évet.
Nekünk volt egy randevúnk aztán 10 napig csak telefonon beszéltünk(másik városban dolgozott)aztán összeköltöztünk és a megismerkedés utáni 7. hónapban terhes lettem.Elötte volt olyan kapcsolatom ahol a 4. év után se éreztem volna úgy hogy jöhet a baba.Szerintem nem a kapcsolat hosszától függ.Egyébként akkor 29 és 32 évesek voltunk.
Már együttéléssel kezdtük a kapcsolatot fél évre rá babás lettem és most 15 hetes vagyok. :) nem fogom megbánni mert nagyon egymásra találtunk!:)
Biztos, hogy van akinek végül bejött a gyors babavállalás, de sajnos ez a ritkább eset. Mivel a te és a gyerek életérõl van szó, szerinte adj egy picit több esélyt arra, hogy boldog családban nõhessen fel. Én a férjemmel 1, 5 év után házasodtam össze, rá fél évre megbeszéltük, hogy jöhet a baba. Most lesz a második házassági évfordulónk, és rá 2 hónapra kb megérkezik a baba is :) Sokak szerinte nagyon szerencsések vagyunk, hogy így megtaláltuk egymást, ilyen gyorsan megállapodhattunk. Amikor összejöttünk, én 27, férjem 32 éves volt, tehát most annyi idõsek vagyunk, mint ti. Úgy gondolom, hogy ennyi idõsen már van az embernek annyi tapasztalata, hogy tudja mire vágyik, és mire nem. De 1 év együttélés véletlenül sem árthat. 1 év az nem olyan mega sok. Már az 1/4-én túl vagytok :) Megismered jobban õt is, magadat is mellette. Az elsõ év(ek)ben olyan sok újdonság van, valami érdekességet hagyjatok késõbbre is :) :) Addig is szerintem beszélgessetek mindenféle babás szituációkról (meg egyéb együttéléses, családi, utazásos, anyagi, munkahelyi, stb szituációkról), hogy jó eséllyel kiderüljön tényleg nem lesz olyan jellegû különbség, ami miatt mégsem õ a mi emberünk.
Nem véletlenül beszél le róla mindenki, 3 hónap az semmi, legalább 1 év, és lehetõleg együtt lakással, akkor bele lehet már vágni, de szerintem még az is korai, bár a kor miatt gondolom siettek, de az a pár hónap, egy év tényleg nem számít már ebbõl a szempontból.
A kérdező hozzászólása: De jó:) )
A kérdező hozzászólása: Ok köszi
A kérdező hozzászólása: Nem szeretnénk kifutni az idõbõl sem fõleg ha tesót is szeretnénk nagy korkülönbséggel talán ezért is szeretnénk mielõbb
A kérdező hozzászólása: 30 és 35 évesek
Hány évesek vagytok? Ha még fiatalok és nem sürget az idõ titeket, akkor a helyetekben várnék még legalább egy évet. Gondolom nem ez az elsõ kapcsolatod, tudom, hogy az elején minden tökéletes és biztosra érezheted hogy más, mint a többi, de tudod, hogy az idõ igazol mindent...
A kérdező hozzászólása: Örülök a jó híreknek:) )

Szeretnénk babát a párommal. Na ugye az aktus végén mindig van a páromnak folyása. Fehér folyadék. És már rég óta próbálkozunk a babával de semmi. A menzesz az késni szokott neki de a teszt viszont negatív. Ez a folyás mitől lehet?

És hogy tudunk segíteni ezen a gondot hogy sikerüljön a baba?

Legjobb válasz: 1 vagyok. Most esett le! :O Ugye tudod hogy a gravitáció odabent is mûködik és az a folyadék ami kifolyik,azt te tetted oda? :O :) Senkinek sem marad bent mind,csak egy része.... vagy mond hogy nem errõl a "folyadékról" beszélsz,kérlek!

1 vagyok. Most esett le! :O Ugye tudod hogy a gravitáció odabent is mûködik és az a folyadék ami kifolyik, azt te tetted oda? :O :) Senkinek sem marad bent mind, csak egy része.... vagy mond hogy nem errõl a "folyadékról" beszélsz, kérlek!
1 vagyok! És férfi létedre még életedben nem láttál szexfilmet sem semmi olyat ahonnan ezt megtudhatnád?Nem az agyáig lövöd, egy pár centi áll rendelkezésedre, így nyilvánvaló hogy egyszer csak ki fog folyni, nem? Na de legalább megnyugtató hogy nincs a párodnak ilyen baja!:) Mi 5 hónap után teszteltünk pozitívat szóval nyugalom!Egy nõ teherbeesésének normál ideje 1 év!
Namármost - az aktus végén azért csak sejted, mi folyhat ki, ugye???
Az aktus végén?Csak akkor van ez neki? Szerintem keressen fel egy dokit és nézesse meg minden rendben van-e! Mióta próbálkoztok?
Szia, ne aggódj, nem minden folyik ki, marad bent annyi ami elég a babához, csak simán rosszkor vagytok együtt, ennyi! Nyugi, össze fog jönni a picurka! Sok sikert kívánok nektek! :)
Mikor hagyta abba a barátnõd a gyógyszer szedését? Nekem 2 ÉV kellett ahhoz hogy teherbe essek!
Próbálkozni kell ennyi! Maradjon fekve aktust követõen, tegyen párnát a feneke alá! Te meg tanulgass addig
Jesszusom, szerinted összeáll a sperma egy nagy babává? Fehér folyadék, még egy pasi se hÍvta Így.
Ne haragudj de ami kifolyik az amit te bele raksz...nem értem mit. Vársz hogy örökre bent marad?Ez mindenkinek kifolyik...2-3 hónap az semmi de esetleg a gyertya állást próbáljátok ki meg hogy 2 naponta csináljátok
A kérdező hozzászólása: de errõl beszélek. Csak most vagyok ott hogy elösszõr próbálkozok a gyerek nemzéssel és ezért teszek fel ilyen kérédseket.
A kérdező hozzászólása: Amikor abba hagyta a gyógyszer szedését akkor volt mindig 23dika. Ekkor határoztuk el hogy babát szeretnénk. Az elsõ aktus után volt hogy 2dikán jött meg neki. És azóta mindig 2dika vagy pár nappal elötte jön meg. Az idõ is változó. Álltalába 4-5nap.
2-3 hónap után azért még ne várj csodát :D Van, akinek elsõre összejön, de sokaknak kell egy fél év vagy több is. Érdemes lenne legalább azt megfigyelni, van-e peteérés, és kb. mikor lehet.
Meg mi az, hogy késni szokott neki? Minden hónapban? Akkor eleve lehet, hogy hosszabb a ciklusa a szokásosnál. Hány napos?
A kérdező hozzászólása: igen az aktus végén van ez. És tudom hogy mi folyik ki. Csak szeretnénk babát már. Hát már kb 2-3hónapja próbálkozunk.
ha nemrég állt le a gyógyszerrel akkor kell egy kis idõ ameddig a szervezete képes lesz arra hogy sikerüljön a baba :) én 3 év próbálkozás után estem teherbe, pedig a dokik azt mondták mindketten nemzõképesek vagyunk, a baba mégse akart jönni
Nincs összefüggés.
Az, hogy egy vélhetõen szakember segítségéhez fordulsz, annak miért lenne hátráltatója egy teherbeesésnek? Nem értem a kérdést?
A kérdező hozzászólása: úgy értettem, hogy ha most elkezdek személyi edzõvel edzeni (eddig semmi mozgás nem volt), és közben babát is szeretnénk, nem -e fordulhat elõ, hogy az edzés hátráltatja a teherbeesést.
Nem. Sõt a terhesség alatt is lehet edzeni.
A kérdező hozzászólása: terhesség elsõ három hónapjában is?
Ismerek olyat aki 4. 5. Hónapban is simán edzett. Kérd ki orvos tanácsát.
A teherbeesés valószínûsége semmilyen arányban nincs azzal, hogy edzel-e személyi edzõvel. Sõt ha megfelelõ szakembert találsz, még pont hogy segíthet, olyan kérdésekben, amire nem is gondolsz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.
Nálunk a nõgyógyászom ajánlott egy urológust. A férjem elment, felvázolta a problémát, és gyakorlatilag 2 nap alatt túl is volt mindenen.
A kérdező hozzászólása: De nem kellett beutaló, csak úgy elment? És miket csináltak neki?
Nem kellett beutaló, csak felhívta a dokit, és kért idõpontot. Az elsõ találkozó alkalmával elmondta a férjem, hogy mióta próbálkozunk, majd UH-al megnézték, hogy szervileg minden rendben van-e nála (szerencsére igen), és kapott egy dobozkát, amiben másnap reggel vinnie kellett a mintát. A leadás napján már du. meg is lett az eredmény, de sajnos nem lett jó, így be kellett mennie a részleteket megbeszélni. 3 hónap múlva pedig kontrollra kell mennie.

Most 17éves vagyok, Angliában élek és jövőre babát szeretnénk a párommal. Ez hogy zajlik itt?

El?ször nem szeretnék olyan választ kapni, ami arra vonatkozik hogy 17évesek vagyunk.

Legjobb válasz: 1. vagyok Én odakint 1 hónap alatt megkerestem 1000 fontot és hidd el, az kint nem sok pénz. Ha csak szobát béreltek oda kár lenne gyereket szülni, lakást meg nem tudtok 1 keresetbõl fenntartani hacsak nem bankigazgató a párod. Nagyon szép ez a lelkesedés és anyasági vágy, engem is elkapott ugyanez 20-22 évesen, aztán gyõzött a józan ész és milyen jó, hisz rég nem vagyok együtt akkori párommal, most 29 évesen végre készek vagyunk a férjemmel a gyermekünk érkezésére. Gondoljátok át!

1. vagyok Én odakint 1 hónap alatt megkerestem 1000 fontot és hidd el, az kint nem sok pénz. Ha csak szobát béreltek oda kár lenne gyereket szülni, lakást meg nem tudtok 1 keresetbõl fenntartani hacsak nem bankigazgató a párod. Nagyon szép ez a lelkesedés és anyasági vágy, engem is elkapott ugyanez 20-22 évesen, aztán gyõzött a józan ész és milyen jó, hisz rég nem vagyok együtt akkori párommal, most 29 évesen végre készek vagyunk a férjemmel a gyermekünk érkezésére. Gondoljátok át!
Angliában többek közt azért gyakori, hogy aupaireket fogad egy család, mert az anya nem kapja 2 évig a GYED-et, mint itthon. Alig pár hónap (fél év?), nem tudom pontosan, aztán vagy visszamegy dolgozni, vagy elveszti az állását. Egy teljes lakást bérelni is rettentõ drága még kisvárosban is, nemhogy Londonban. A koroddal semmi bajom, de anyagiak miatt jól gondoljátok meg. Nem lesztek elkésve akkor sem, ha akár 10 évet vártok, nemhogy pár évet.
Te se panaszkodhatsz a humorérzékedre, ha 17 évesen tudatosan gyereket vállalsz külföldön a semmire!:D
14 évesen kellett volna szülnöd, 17 évesen már túl öreg vagy.
Mindegy, nem vitatkozom veled, majd elmúlik, az is lehet, hogy reggelre kialszod a hülyeséged.
Angliaban semmit nem kapsz, jobb ha Magyarorszagon szulsz
A kérdező hozzászólása: Szivesen fogadom a tanácsokat :) És igy átgondolva... suli, szakma meg minden.... Még gyüjtögetünk 1-2-3 évig és utána jöhet a babó :) )
Hat ha nem regota vagy kint akkor jol gondold at!! Nem csak az anyagi resze nehez!! En joval idosebb voltam a szulesnel (25.5) tobb elettapasztalattal, de nem egyszeru a gyerekneveles. Tudom sokan mondtak mar es hihetetlen mas szajabol, de tenyleg nehez feladat!! Csak jotanacskent irom, hogy varjatok 1-2 evet.Nem tobbet csak, hogy 19-20 legyel a baba szuletesnel! Csak jotancs, de szerintem varjatok!
A kérdező hozzászólása: Csak azért mert akkor végleg maradtok :) És nekem ez még kcsiti fura.... De majd évek múlásával hozzászokok... csak mi még nem rég óta vagyunk kint :) ))
Miert raz ki a hideg, hogy itt veszunk hazat? Nem megyunk haza az tuti.Lehet nem itt fogjuk leelni az eltunket, de az, hogy otthon nem az tuti. Neha haza latogatunk (1 evben egyszer) de annyi untig eleg is!! Nincs otthon mas, csak szegenyseg es nelkulozes.En nem ezt a sorsot szanom a lanyomnak.Tudom az otthoni szulok sem, de ha en tudok jobbat nyujtani miert ne tennem??Masreszt szeretnenk meg legalabb 1 de inkabb 2 babat.Otthon 3 gyerekkel keptelenseg megelni.NEkun k gyerek nelkul is nehez volt egy hitel mentes kis lakassal es egy hitel mentes kisautoval is. Mi megdolgoztunk es megdolgozunk most is ezert az eletret.
A kérdező hozzászólása: 22:20 --> Mit spékelek én meg? Így használják ... sajnálom hogy te még ennyit se tudsz, csak irigykedni :)
A kérdező hozzászólása: Húúú megpróbálok mindenre válaszolni. Habár a felét el fogom felejteni :D Az már egy szép elõrelépés hogyha házatok van :) Álmaim közt szerepel nekem is... csak ahogy így nézem, nem olcsó :S De tényleg jobban megéri mint ennyit fizetni albérletre :) ) õõmmm... A bölcsi/ovi ilyen drága vagy ez ilyen speciális? :) Most keresek munkát, de szeretnék szakmát is. cukrász/szakács. De az hosszú nagyon. 4 év ha jól tudom. Babó mellett meg nem lenne könnyû :) Szóval most keresek munkát, part-time-ot de az angolom még csak társalgási szinten van. Persze egyre javul, de nem vagyok megelégedve magammal :S :) Én teljesen elfogadom a használt ruhákat, párom már nem annyira, mert baba még ilyenkor vigyázni kell mit adunk rá, mert nem mindent szeret a bõre. Nagyon aranyos. :) 17 éves és már ennyire felnõtt. :) ) De én ugy vagyok vele, hogy ilyen picik nem tudják "lehasználni" a ruhát, és kétszer kimosom 50 fokon és már nem is látszik hogy bolhapiacról van :) ) Köszi a választ :)
Kedves kérdezõ.elég pesszimista vagy, és hidd el úgy rábaszol hogy nem lesz kedved neked gyereket csinálni 17 évesen.gondolom cigány vagy
SZia. Igaz nem tolem kerdezted, de a 710 fontos bolcsi egy atlag ar.Ha hetente fizeted akkor meg dragabb.Ha nem megy a gyerek bolcsibe, mert beteg akkor is fizetni kell. Nem viccbol irjuk tobben is, hogy varjatok vele. A baratodnak olyan 2500 fontot kellene keresnie alaphangon, hogy kenyelmesen megeljetek. Haz barlas+ szmalak +elelmiszerek+ruhak+pelenka stb stb
A kérdező hozzászólása: 00:01 --> Édesanyád is az volt ugye? :) ) Utóbbi, persze, nem véletlenül tettem fel a kérdést :) Nem csak megyek a fejem után :) Hanem tényleg érdekel hogy hogy megy ez itt :) ) Köszönöm a választ
A kérdező hozzászólása: Most találtam meg ezt a kérdésemet, akkor még csak álmodoztunk. Kepzeljetek, 18 évesen spontán jött a kis lányunk. Stabil munka, szép ház, kutya, boldogság :)
Úú, kérdezõ, mesélj a mostani életetekrõl! Lééégyszi! :D Hogy hívják a kis csajt?
De jó:) mesélj, engem is érdekel mi lett veletek!
:) Kedves kerdezo en is veletlenul taltam ra a kerdesedre. En vagyok a valaszado aki irta a £710 bolcsit meg annak idejen. Nekem mar ovis azota a kisfiam. Mi is szuperul megvagyunk foleg, hogy mar nem kell fizetni a bolcsit. :) ) Amugy rendes atlagos bolcsirol volt szo, semmi extra. Orulok igy ismeretlenul is, hogy jol alakul az eletetek. Sok bldogsagot nektek. :)
A kérdező hozzászólása: Húúú ahogy megláttam hogy itt vesztek házat... kicsit kirázott a hideg... :D Nekem nagyon hiányzik Mo. Persze csak maga a hely... nem a munka meg ilyenek. Ezért maradunk itt. De én ugy vagyok vele, hogy nem akarok itt megöregedni. Viszont ha itt születik gyerekem, akkor õ itt marad, aztán az unokája is... és mindenki =/ És én meg egyedül otthon a nyugdijjammal? =/ Majd ha már a baba project-nél járunk, kérdezek! Az tuti :) Sok minden érdekel... támagatások, lakás, ruhák, játékok, úszás, ovi, suli, mindenn :) :)
Attól, hogy pl.az utolsó kommentedet megspékeled angol szavakkal, még baromi kevés vagy ahhoz(és persze a körülményeid is), hogy gyereket vállalj!
A kérdező hozzászólása: Igen arról olvastam hogy nem sokáig lehet élvezni a babázást...sajnos :) Ezért szeretnénk elõször megtakaritani 1-2 ezer fontot, mert az jól jönne késõbb. Talán lehetnék a kicsivel, apa pedig dolgozna :) Tudom, hogy még fiatalok vagyunk, és 10év múlva is ráérnénk, de míg a fiatalok többsége a bulira , nyaralásra gondola haverokkal, én a családra gondolok, hogy milyen jó lesz együtt :) A második válaszolónak meg, szerintem azért nem érné meg hazamenni. Itt élek, amit otthon kapnék, az itt nem érne semmit :) Köszönöm a válaszokat :)
A kérdező hozzászólása: Hehe :P Neem, nem banki igazgató, de szerencsére van ismerettsége, igy kapna jó fizetésû állást :) Persze nem akarom elsietni, hisz egy emberi lényrõl beszélünk. Hát igen. Egy studió lakás is már 600font körül van. És kis városban élünk. Várom még a vûlaszokat :)
A kérdező hozzászólása: Milyen humorral van megáldva 1-2 ember :) )
A kérdező hozzászólása: Most a saját butaságodat bizonyítod! Lehet hogy valaki már felnõ 17-18 évesen a gyerekvállaláshoz. De errõl nem nyitok vitát, mert te még ahhoz is alacsony szinten állsz.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen :) Ugy tudom allampolgarsagot nem kaphat, mert sokan ez miatt jartak ide szulni es beszuntettek. Amugy magyar nevet hogy tudnek neki adni? marmint e`kezeteset :) ))
Nem kaphat angol állampolgárságot a gyerek ha mindkét szülõ magyar. De szerintem hülyeséget csinálsz. 18 évesen szülni a semmire, arra számítva, hátha kap a párod egy jól fizetõ állást, aki - akárhogy is tagadod - még maga is gyerek. Lehet, hogy most nagyon szerelmes, de egy férfi sokkal késõbb érik és lehet, hogy erre csak akkor döbbentek rá, mikor megszületik a baba, az apuka nem bírja az ezzel járó kötöttségeket, stresszt, kialvatlanságot, állandó sírást és ottmaradsz teljesen egyedül egy idegen országban egy kisbabával, munka, segítség nélkül. Ha még vagy 5 évet várnál, azt mondanám felelõsségteljes vagy, de így csak azt gondolom, hogy egy forrófejû tini, aki remélhetõleg nem esik teherbe, nehogy elrontsa 3 ember életét.
Tudod az a baj, hogy te olyan messze vagy a felnõttségtõl, mint Makó Jeruzsálemtõl. Jó abban igazad van, akinek úgymond "világít a szájában a negró", az 27 évesen is így marad- úgyhogy ez nem szempont gyerekvállaláshoz. De nagy örömmel olvastam, hogy végre egy olyan írás, ami elismeri hazánk elõrébb tart valamiben Angliánál. Nem támogat ilyen senkiháziakat. De még így is sokan vannak itthon ilyenek, úgyhogy remélem, kedvet csinálsz nekik és cuccolnak is az Álomföldre.
Kedves kerdezo, babara vagyo! :) Senkire ne halgass, jard a sajat utadat , bizz az osztoneidben hisz nem vagyunk egyformak!!! Ki erre, ki arra szuletett! Ki mondhatja, hogy rosszul, vagy jol teszed a dolgod? Ne itelkezzunk ...Elni es elni hagyni ez a motto! Szemely szerint 19 evesen szultem eloszor es persze mindenki bolondnak nezett!Eletem legnagyszerubb dontese volt, soha egy pillanatra se bantam meg!!! Mintha mindig is erre keszultem volna! Azota eltelt 16 ev es lassan johet a negyedik :) Azota is boldogan egyutt elunk es igen sokszor megkerdezik, hogy az osszes gyerekem egy apatol van? Na ide jutott a vilag, hogy egyaltalan ez kerdes lett...Igen a penz fontos, de nem szabad, hogy eloterbe keruljon az igazan fontos dolgoktol! Kell enni, kell lakni valahol es pont! Hany autom van, vagy milyen evjaratu, mennyi penzem van a bankszamlan, vagy epp hova menjunk nyaralni, vagy melyik markas cuccot is vegyem meg ez annyira nem fontos! A penz esszeru hatarokig kell. Ahova a jositen baranyt ald, oda mindig ald legelot is ezt ne feljtse el senki sem! Lattatok mar ehezo baranyt??? :) A hittel van a baj, mert ha a hited eros, barmi lehetseges!!! Legyel eros es tarts ki a hited mellett, akkor sose lesz baj! Kulonben a korosztalyomban levo "lanyoknak" meg kedve sincs szulni...most leszek 36... Viszont en mar 16 eve ismerhetem a nagylanyomat!!! 16 ev elony! Mennyi ideje lesz annak babazni, orulni neki, vele lenni, kiserni az elteben , aki keson szul? Majd akkor erzik at a sulyat, mikor mar nem lehet visszaforditani az idot! Nem hianyzik mindenkinek a porges es a buli, van aki anyanak szuletett!Aki meg bulizni szeretne , az tegye azt, mindenki eljen a boreben boldogan!!! Mi Irorszagban elunk (jelenleg) itt sincs gyes, vagy hasonlo. Szulesi szabadsag van, ha elotte kozvetlenul volt munkaviszonyod. Nekem epp akkor nem volt, tehat nem jart a fel eves szabi...de van csaladtamogatas! Csaladi potlek, kapok kiegeszitest is a gyerekekre es lakbertamogatast! Bizony sokat koszonhetunk ennek az orszagnak, pedi kulfodi allampolgarok vagyunk...A parom dolgozik, de csak part-time-ban, mert itt is "valsag" van. Remekul es jol, elunk koszonom! Szeretnek dolgozni, de mindenkeppen itthon vegezheto munkat, a jovo az internetben van! Lehetoseg akad, csak megkell talalni! Szoval a gyes szepen hangzik otthon, csakhogy mire eleg??? Angliaban is biztosan van csaladtamogatas, a feltetele szerintem ott is az, hogy legyen biztositasod, marpedig, ha szules elott dolgozol tuti jar, az egesz csaladnak. Social irodaban tudnal pontosan utananezni, mert biztosan mas, mint itt Irorszagban. Osszegezve: Legalabb egy fizetes+csaladi potlek+kiegeszites szerintem remekul megeltek majd. Videken inkabb, mint Londonban! A terhessegrol a tapasztalatom pedig, hogy sokkal emberbaratabbak es kedvesebbek! Persze gondolhatnank lazanak is oket, de az hogy nincs annyi vizsgalat az elejen, inkabb a termeszetre bizzak a dolgot , nekem szimpatikus! Aztan ugyanugy van a terhesseg kozepetol ultrahang, vervizsgalat es, ha van specialis problema sokkal jobban odafigyelnek! Szulesnel is nagyon termeszetes minden, nincsenek reflektorok, meg idegen mindenhol, nyugodt es intim szulesem volt itt! Szuleszno volt jelen, de ha gond lett volna ott termett volna az orvos rogton! Talan az se utolso, hogy nincs szules utani boritekozas...el se fogadnak, mert nem is ertenek miert adod, hisz ez a hivatasuk! A koszonom es a kedves szo tobbet er!!! Hamar hazaengednek, en szinte szules utan egybol mentem haza, de jo volt ez igy nagyon, hisz, ha nincs problema, minek korhazban lenni, jobb babazni otthon! Sok sikert a tervetekhez es bizony bator vagy nagyon, barcsak mindenkinek ilyen pozitiv lenne a hozzaallasa! Az el, aki batran el! -Goethe
Utolsó, azért a "Lattatok mar ehezo baranyt???" kérdésedre visszakérdeznék: Láttál már állami gondozott gyereket? Persze, hogy nem minden a pénz, de azért valamibõl élni is kell. Én azért javasoltam a kérdezõnek, hogy szerezzen szakmát, dolgozzon két-három évet a babavállalás elõtt, mert ha megteheti, hogy jobb feltételeket biztosít maguknak, akkor miért ne tenné meg? Hiszen õ aztán semmirõl nem fog lekésni, ha nem 18 évesen, hanem 20-21 évesen szüli meg az elsõ gyerekét. Viszont ha már van gyerek, akkor sokkal nehezebb javítani az életminõségen, fõleg, ha ez együtt jár a tanulással. Szóval én csak azt nem értem, hogy miért kéne megnehezíteni a saját és mindannyiuk dolgát, ha egyszerûbben is lehetne csinálni. 20-21 évesen még egyáltalán nem lesz öreg, sõt. Viszont lehetne neki is, és a párjának is valami jó szakmája, amivel kereshetnének annyit, hogy ne kelljen mindenbõl a legolcsóbbal beérniük, mind lakhatás, mind egyéb dolgok terén.
Igen, abban teljesen igazad van, hogy varhatnak akar meg par evet...de erre irtam, hogy mindenkinek a sajat utjat kell jarnia, bar tanacsot adhatunk, de akkor is az o utja es nem mase... Az allami gondozottakrol: -Lattam es ismerek is ilyen gyerkocot, kicsit es nagyot is. Hidd el, ott nem a penz hianyzik, hanem a szeretet...sajnos...
Szia! Nem sok segitseget kaptal, igy valaszolok neked. Angliaban elek. Itt szultem a gyerekeimet. Igaz picit idosebben, de ez mindenkinek a maga dolga. Nos ahhoz hogy kapj gyes/gyedet nem tudom melyik a megfeleleoje az itteninek kell lennie minimum 26 het full timos munkaviszonyodnak. Ez utan allapitjak meg. Enelkul nem kapsz semmit. Ha apuka dolgozik akkor a keresete utan kaphattok tax creditet, es kaphattok child benefitet ami havi 80 font. Szoval erre ne epitsetek mert nem valami sok.1-2 ezer font meg egy kisbabaval kb semmi. Ha terhes leszel elmesz a gp-hez es o onnan eligazit. bocs most mennem kell felebredt a lanyzom...ha van kerdesed irj privit
Szia En is ugy gondolom, hogy nem egyszeru kulfoldon gyereket valani...de otthon rosszabb! En is angliaban elek. 36 hetig jar a penz ami heti 126 font volt nekem plusz jar meg par dolog amit igenyelhetsz.Olyan mint a csaladi potlek stb.kb heti 250 fontot kaptam az elso 36 hetben kaptam a terhesseg alatt egyszer 190 fontot es szules utan meg 500at mi 350 fontot fizetunk lakasra (egyedul elunk termeszetesen) ami nem studio hanem 1 halo + 1 nagy nappali most veszunk majd hazat, ha sikerul gyerek cuccok joval olcsobbak mint otthon es innen kuldom haza a csaladomba a babaknak ami kell. Tehat nem lehetetlen es a ferjem nem bank igazgato. 2 eve mosogatokent kezdte egy ettremben de mara mar a 2. chef 3 eve vagyunk kint egybkent nem biztatlak az ilyen korai gyerek vallalasra, mert szerintem meg nem nektek valo, de semmi jogom bele szolni masok eletebe..... de ha igy gondoltatok akkor inkabb itt mint otthon.
ja es ha a vizsgalatokkal kapcsolatban van kerdesd irj batran vagy barmivel kapcsolatban :) utolso vagyok
Kérlek, írd meg azt is, ha csak kamu. Nem vagyok rosszindulatú, de valahogy nem hiszem el.

A párommal már nagyon szeretnénk babát, de eddíg sajna nem jött össze. Nődoki segít?

Ha elmegyek a dokihoz félid?ben megkérhetem, nézzen meg uh-n lesz-e pém, és milyen vastag a méhnyálkahártyám?

Legjobb válasz: Szia! Igen, legjobb ugy menni PÉ napján, mert akkor egyúttal megnézetni h. van e PÉ, és h. meg e reped?! Leheth. csak egy kisebb kezelés kell neked vagy a párodnak, de jobb lenne, ha kérnétek beutalót a nõdokitól az urológushoz, ahol megnézik a párod spermáit, h. minden oké -e? Jobb egyszerre mennetek és elintézni, mert akkor nem kell sokat várni a másik kezelésére! Sok sikert!

Szia! Igen, legjobb ugy menni PÉ napján, mert akkor egyúttal megnézetni h. van e PÉ, és h. meg e reped?! Leheth. csak egy kisebb kezelés kell neked vagy a párodnak, de jobb lenne, ha kérnétek beutalót a nõdokitól az urológushoz, ahol megnézik a párod spermáit, h. minden oké -e? Jobb egyszerre mennetek és elintézni, mert akkor nem kell sokat várni a másik kezelésére! Sok sikert!
Igen. Ha te nem is de Õ biztosan felveti majd ennek a lehetõségét és további tanácsokat is ad. A párod is elmehet andrológushoz ahol megnézik a spermiumszámot és hogy elég erõsek gyorsak és jó irányban mozognak-e a kiskatonái. Valamelyikötöknél csak kijön hogy miért nem sikerült eddig és egyszerübb ha együtt egyidõben mentek mert növeli a kitartásotokat és már nem él az a középkori mítosz hogy mindig csak a nõben van a hiba ha nem sikerül a baba. Remélem pár hét - hónap múlva már megoldódik a gond és pocakban lesz a babátok!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. És mikor kell menni az orvoshoz? A pém napján?
mióta próbálkoztok?

Szeretnénk babát a párommal, de eddig nem sikerült, miért?

2hónapja probálkozunk,lehetséges hogy valami baj lehet vagy ez a két honap kevés a probálkozáshoz?

Legjobb válasz: Ez a két hónap nagyon kevés idõ arra, hogy meghítélhesd, hogy lehet-e gyereked. A meddõségi vizsgálatokat 1 ÉV próbálkozás után kezdik el. Ne aggódj: lehet, hogy csak "nem jókor" voltatok együtt a pároddal, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem is lehet gyerekes. Számtalan párnak nem jön össze elsõre, sõt: ez tendencia, tehát kevesebben vannak, akiknek igen. Szorítok nektek, hogy sikerüljön!

Ez a két hónap nagyon kevés idõ arra, hogy meghítélhesd, hogy lehet-e gyereked. A meddõségi vizsgálatokat 1 ÉV próbálkozás után kezdik el. Ne aggódj: lehet, hogy csak "nem jókor" voltatok együtt a pároddal, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem is lehet gyerekes. Számtalan párnak nem jön össze elsõre, sõt: ez tendencia, tehát kevesebben vannak, akiknek igen. Szorítok nektek, hogy sikerüljön!
Csak két hónapja pro´bálkoztok, e´s már rosszra gondolsz?? ke´t hónap nagyon keve´s idö.Nekünk is egy év után sikerült.1-1, 5e´v után kezdik csak te´nyleg vizsgálni, hogy nincsen-e valami gond.Sza´mold ki, hogy mikor van peteérésed, s már elötte pár nappal dolgozzatok rajta, hogy legyen sorban álló spermium, ami vár a petesejtre.Nekem is így sikerült. sok sikert.
A menstuációd elsõ napjától számított 11, 12, 13, 14, 15, 16. napon van a legnagyobb esély a fogantatásra. Ne görcsöljetek rá, jön majd a baba NYUGI!

Babát szeretnénk. A párommal. Szerintetek ha el kezdek flabelosra járni és teherbe esek nem ártok vele addig amég észre nem veszem a terhességet?

Legjobb válasz: nem. mindig arra gondiolj hogy aki nem tervez babaát és mégis becsuszik az iis ugyanugy él ahogy elötte. Mint tudjuk sokan isznak cigiznek is stb. Nem ezen mulik.

nem. mindig arra gondiolj hogy aki nem tervez babaát és mégis becsuszik az iis ugyanugy él ahogy elötte. Mint tudjuk sokan isznak cigiznek is stb. Nem ezen mulik.
Szerintem nagy a kockàzat hogy bajt okoz szóval én inkàbb abbahagynàm a gép hasznàlatàt!!25hkm
Jobb ha kikéred a dokid véleményét!!
flabelos helyett inkább sétálj, vagy tornázz bent, azzal többre mész...az egész egy nagy átverés!

Volt 3 éve egy abortuszom, de már nagyon szeretnénk babát a párommal, és még nem nagyon jött össze, fogamzásgátlot nem szedek, amit szedtem azt is csak 3 honapig a dokim tud az abortuszomrol és azt is h már nagyon akarok babát. Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: NEkem is volt régen abortuszom, aztán 2 évig fog.gátlót szedtem. Utána gyereket akartunk, de 2 évig nem jött össze. Dokinál nem voltunk kivizsgáláson. De aztán sikerült mindenféle csodaszer vagy praktika nélkül. Annyi volt csupán, hogy már nem azon járt folyton az eszem, lekötöttem magam a munkával. El kell kezdeni a kivizsgálásokat, mert millió egy oka lehet. NEkem pl a második terhességem elején mondta el a doki, hogy hátrahajló méhem van, pedig jópárszor voltam már elõtte nõdokinál akkor már 29 voltam, de valahogy soha senki nem említette. És köztudottan a hátrahajló méhvel nehezebb teherbe esni. Nálunk lehet ez is gond volt, más pózt kellett volna preferálni, vagy más idõpontban együttlenni. Sok ok lehet, utána kell járni.

NEkem is volt régen abortuszom, aztán 2 évig fog.gátlót szedtem. Utána gyereket akartunk, de 2 évig nem jött össze. Dokinál nem voltunk kivizsgáláson. De aztán sikerült mindenféle csodaszer vagy praktika nélkül. Annyi volt csupán, hogy már nem azon járt folyton az eszem, lekötöttem magam a munkával. El kell kezdeni a kivizsgálásokat, mert millió egy oka lehet. NEkem pl a második terhességem elején mondta el a doki, hogy hátrahajló méhem van, pedig jópárszor voltam már elõtte nõdokinál akkor már 29 voltam, de valahogy soha senki nem említette. És köztudottan a hátrahajló méhvel nehezebb teherbe esni. Nálunk lehet ez is gond volt, más pózt kellett volna preferálni, vagy más idõpontban együttlenni. Sok ok lehet, utána kell járni.
mióta próbálkoztok? mennyi idõsek vagytok? a korábbai ab. nem befolyásolja a teherbeesést. kutatások szerint a vetélés kockázatát növelheti, de azt is csak a mûtét utáni 1-1, 5 évben.
Nézd nem tudom, hogy vagy lelkileg, de sokszor elõfordul, hogy nõk tudat alatt megbánják az abortuszt, nem tudnak maguknak megbocsájtani. Lelki tényezõk is állhatnak annak hátterében, hogy nem sikerül a kisbaba. Az abortusz kis százalékban növeli a meddõség esélyét. Fertõzést követõen elzáródhatnak a petevezetékek, vagy gyulladások miatt összenövések alakulhatnak ki. Ennek valószínûsége a jelenlegi kutatások alapján 5%. Vegyél ovulációs tesztet. Próbálkozzatok intenzíven, ne minden nap. Állítólag ez jót tesz a spermáknak. Ha ilyen módon egy évig nem fogan meg a baba, akkor a nõgyógyásszal konzultálva elkezdhetsz kivizsgálásokra járni, hogy felderítsék az okát.
A kérdező hozzászólása: És mennyibe kerül egy ovulációs teszt? Igen az abortusz után fél évig eléggé ki voltam bukva, és a mai napig eszembe jut...2 éve lesz novemberbe hogy együtt vagyok párommal, és még semmi pedig 3 éve volt az abortuszom, félek hogy ne adj Isten meddõ vagyok, meg folyamatosan folyásom van ez is akadályozza vajon a terhességet??? Ráadásul tegnap este barna folyásom volt ami csak a menzesz végén szokott lenni és a következö ciklusom 23.án lenne...ez baj???

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!