Találatok a következő kifejezésre: Szeretnénk babát, érdemes folsavat szedni már (2 db)

Szeretnénk babát, olvastam érdemes folsavat szedni már elöte (nehezen szivódik fel) mennyit vegyek be 1-nap belöle?

Köszönöm elöre is a válaszokat

Legjobb válasz: Komplett vitamin + ásványianyagot (persze tartalmaz folsavat)vegyél és szedd a terhesség alatt is. Lehet kapni gyógyitárban.

Komplett vitamin + ásványianyagot (persze tartalmaz folsavat)vegyél és szedd a terhesség alatt is. Lehet kapni gyógyitárban.
Olyat érdemes keresni gyógynövényboltban, ami 0, 8 mg-ot tartalmaz, a többit beviszed a kajával. Ha többet eszel, attól nem lesz jobb a felszívódás. Szóval ilyenbõl elég napi egy bogyó. De a komplett kismamavitaminokban is 0, 8 mg a folsav. Érdemes vasra is gyúrni, az is nehezen szívódik fel, de a folsavval segítik egymást. Ha nem vagy vérszegény, akkor a vasat kicsit több mákkal, vagy célkával meg tudod oldani. Minden jót!

Ha szeretnénk babát, akkor a folsav kapszulát már elkezdhetem szedni? Vagy milyen vitamint érdemes elkezdeni szedni?

Legjobb válasz: Szia.Igen azt már nyugodtan elkezdheted, csak a javadra válik.Mást nem muszály, mármint ilyen drága elevitet pl, de áratani az sem árt, mondjuk pár naponta bekapsz egyet, nem kell minden nap.Ilyenkor még a folsav a legfontosabb. Jó próbálkozást.

Szia.Igen azt már nyugodtan elkezdheted, csak a javadra válik.Mást nem muszály, mármint ilyen drága elevitet pl, de áratani az sem árt, mondjuk pár naponta bekapsz egyet, nem kell minden nap.Ilyenkor még a folsav a legfontosabb. Jó próbálkozást.
Mindenképpen. Bármilyen terhesvitamin megfelel. Én a Gravidát szedtem, de a Femibion is jó. Azért egy általános nõgyógyászati vizsgálatra sem baj, ha elmész. Citológia, kenet, hogy nincs e valamilyen rejetett bacid stb. Mind, mind megelõzés és biztonság. Lehet, hogy egy kicsit buzgóságnak tûnik, de hidd el nem baj, ha mindent kizársz/tok. Sok sikert!!
Szia, nekem a nõgyógyászom azt javasolta, hogy elõtte mindenképpen folsavat szedjek, napi 2 tablettát, a legjobb, ha már félévvel a tervezett teherbeesés elõtt eltudod kezdeni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!