Találatok a következő kifejezésre: Szeretnénk Babát párommal! Ha (55 db)

Babát szeretnénk a párommal. Ha az idén esem teherbe de csak április után, elmegyek rögtön táppénzre, a táppénzt a 2007-es keresetem után kapom, de mivel a szülés átcsúszik 2009-re, nem tudom hogy a gyedhez melyik évet számolják?

Legjobb válasz: Az elmúlt 2 év átlagát napra lebontva. A tb segít neked ebben pontosan. A táppénz elsõ napjától visszaszámított 2 év keresete számít. TEhát ha 2007.04.01-el mész tápra, akkor a 200.04.01 utáni béred nézik.

Az elmúlt 2 év átlagát napra lebontva. A tb segít neked ebben pontosan. A táppénz elsõ napjától visszaszámított 2 év keresete számít. TEhát ha 2007.04.01-el mész tápra, akkor a 200.04.01 utáni béred nézik.
Nincs összefüggés.
Az, hogy egy vélhetõen szakember segítségéhez fordulsz, annak miért lenne hátráltatója egy teherbeesésnek? Nem értem a kérdést?
A kérdező hozzászólása: úgy értettem, hogy ha most elkezdek személyi edzõvel edzeni (eddig semmi mozgás nem volt), és közben babát is szeretnénk, nem -e fordulhat elõ, hogy az edzés hátráltatja a teherbeesést.
Nem. Sõt a terhesség alatt is lehet edzeni.
A kérdező hozzászólása: terhesség elsõ három hónapjában is?
Ismerek olyat aki 4. 5. Hónapban is simán edzett. Kérd ki orvos tanácsát.
A teherbeesés valószínûsége semmilyen arányban nincs azzal, hogy edzel-e személyi edzõvel. Sõt ha megfelelõ szakembert találsz, még pont hogy segíthet, olyan kérdésekben, amire nem is gondolsz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.
Nálunk a nõgyógyászom ajánlott egy urológust. A férjem elment, felvázolta a problémát, és gyakorlatilag 2 nap alatt túl is volt mindenen.
A kérdező hozzászólása: De nem kellett beutaló, csak úgy elment? És miket csináltak neki?
Nem kellett beutaló, csak felhívta a dokit, és kért idõpontot. Az elsõ találkozó alkalmával elmondta a férjem, hogy mióta próbálkozunk, majd UH-al megnézték, hogy szervileg minden rendben van-e nála (szerencsére igen), és kapott egy dobozkát, amiben másnap reggel vinnie kellett a mintát. A leadás napján már du. meg is lett az eredmény, de sajnos nem lett jó, így be kellett mennie a részleteket megbeszélni. 3 hónap múlva pedig kontrollra kell mennie.

Babát szeretnénk. A párommal. Szerintetek ha el kezdek flabelosra járni és teherbe esek nem ártok vele addig amég észre nem veszem a terhességet?

Legjobb válasz: nem. mindig arra gondiolj hogy aki nem tervez babaát és mégis becsuszik az iis ugyanugy él ahogy elötte. Mint tudjuk sokan isznak cigiznek is stb. Nem ezen mulik.

nem. mindig arra gondiolj hogy aki nem tervez babaát és mégis becsuszik az iis ugyanugy él ahogy elötte. Mint tudjuk sokan isznak cigiznek is stb. Nem ezen mulik.
Szerintem nagy a kockàzat hogy bajt okoz szóval én inkàbb abbahagynàm a gép hasznàlatàt!!25hkm
Jobb ha kikéred a dokid véleményét!!
flabelos helyett inkább sétálj, vagy tornázz bent, azzal többre mész...az egész egy nagy átverés!

Ha babát szeretnénk a párommal, ajánlatos orvosi kivizsgálás előtte?

A párom nagyon szeretné hogy kivizsgáltassuk magunkat a baba érdekébe,hogy terhesség alatt ,,minden rendben menjen,,...1-2alkalommal próbálkoztunk csak,de még nem sikerült teherbe esnem.Szerintetek bolondság lenne dokihoz menni,elég ha teherbe esek?Vagy ha hosszu id? után nem fog sikerülni a babaprojekt?A párom hetek ota küld,ti voltatok baba tervezés el?tt dokinál?:)

Legjobb válasz: En nem voltam dokinal,elsöre probalkozastol teherbe estem!DE szerintem nagyon fontos elötte elmenetek dokihoz!Artani nem art es segit is!De tudom neked ajanlani Czeizer Endre 9 honap,cimü videoit megtudod nezni youtubeon!En vegig neztem az egeszet.ö elmondja miert fontos dokihoz menetek!Remelem segitettem!Sok sikert a babahoz!24hkm

En nem voltam dokinal, elsöre probalkozastol teherbe estem!DE szerintem nagyon fontos elötte elmenetek dokihoz!Artani nem art es segit is!De tudom neked ajanlani Czeizer Endre 9 honap, cimü videoit megtudod nezni youtubeon!En vegig neztem az egeszet.ö elmondja miert fontos dokihoz menetek!Remelem segitettem!Sok sikert a babahoz!24hkm
Igen a 9. hónap mûsor nagyon jó, én is ott hallottam azt amit írtam elõször.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, ma voltam dokinál ;)kivizsgálja majd a petefészket, hormonokat, pajzsmirigyet, rendszerezi a menstruáciomat, illetve kikezeli a problémát amit ki kell, nem bántam meg hogy elmentem :) ))
Szerintem érdemes elõtte is. Van valami kisebb fertõzésed amit pár szem gyógyszer meggyógyít, és a koraszülésre már is kisebb esélyed van.
Szia! Én is úgy gondoltam hogy elmegyek elõtte dokihoz, hogy minden rendben van-e, ne hiába próbálkozzunk. A dokik elhajtottak, hogy ha nem sikerül egy évig, majd akkor foglalkoznak velünk. :-(
Én nem mennék! Nekem az már olyan fajta "rákészülés", ami még szerintem felesleges és rossz irányba is tud vinni. Csak nem védekeznénk és ha mondjuk 6 hónapig semmi, akkor elmennénk!
Ügyi vagy!Nagyon jol tetted!:) Sok sikert a picurhoz!

4 éve vagyunk együtt a párommal 2 éva nem védekezünk, szeretnénk babát de nem vagyunk görcsösen a témán! úgy gondoljuk ha jön akkor jöjjön! Mivel segíthetnék hogy termékenyebb legyek?

Legjobb válasz: Szerintem érdemes a ciklus.hu-n vezetni a menstruációdat, és mérned a hõdet, mert akkor biztosan fogod tudni, hogy mikor van peteérésed és, ha akkor lesztek együtt a pároddal, akkor nagyobb az esélye a teherbeesésnek. Sok szerencsét kívánok, és mihamarabbi babaáldást!! :)

Szerintem érdemes a ciklus.hu-n vezetni a menstruációdat, és mérned a hõdet, mert akkor biztosan fogod tudni, hogy mikor van peteérésed és, ha akkor lesztek együtt a pároddal, akkor nagyobb az esélye a teherbeesésnek. Sok szerencsét kívánok, és mihamarabbi babaáldást!! :)
A kérdező hozzászólása: most regisztrltam!:D akkor is lehetek terhes ha párom nem bennem megy el??
Lehetsz persze. De igen csekély a lehetõség rá. Én is szeretnék már babót, de eddig még nem lettem terhes ilyen védekezés mellett. (mondjuk ez nem baj, mert legalább lesz hogyan védekezni, miután már lesz gyerekünk) :) ))

Szeretnénk Babát a párommal! Ha virágport-méhpempőt-szedek az fedezi azt a vitamin mennyiséget ami a teherbeeséshez szükséges/vagy ajánlott? Mert elvileg tele van vitaminnal meg aminosavakkal.

Legjobb válasz: Én Centrum Maternát kezdtem el szedni szeptembertõl, és november elején teherbe is estem. Ezt amiatt javaslom, mert a terhesség/szoptatás alatt is ezt kell szedni (vagy Elevitet, de az állítólag nagyon növeli az étvágyat). Tehát a szervezetednek nem kell mindig átállni. Minden szükséges vitamint tartalmaz, és abban a dózisban, amire neked és a babának szüksége van. Már a 7. hónapot kezdem, és semmilyen más kiegészítõ vitamin nem kellett eddig.

Én Centrum Maternát kezdtem el szedni szeptembertõl, és november elején teherbe is estem. Ezt amiatt javaslom, mert a terhesség/szoptatás alatt is ezt kell szedni (vagy Elevitet, de az állítólag nagyon növeli az étvágyat). Tehát a szervezetednek nem kell mindig átállni. Minden szükséges vitamint tartalmaz, és abban a dózisban, amire neked és a babának szüksége van. Már a 7. hónapot kezdem, és semmilyen más kiegészítõ vitamin nem kellett eddig.
Nos szerintem semmi megelõzõ vitamin szedés nem kell baba elõtt akkor, ha teljesértéküen, változatosan, sok nyers zöldséget gyümölcsöt eszel, sõt, ha ezt tartod, akkor baba alatt sem kell.Velem csak vasat szedetnek, de azt is csak kétnaponta egyszer, meg az elején a rosszuétekkor magna B6.Én teljesen felelegesnek tartom a terhesvitaminokat(de ezért a véleményemért sokan megköveznek...pedig milyen szépen megszülettünk mi is nélküle)
én is szedek méhpempõt, igaz azért mert, nem nagyon akar összejönni a baba. azon kívül meg szedek még E-vitamint, folsavat, jódot, a ciklus második felében meg rutascorbint. ezeket a dokim adta. azt nem tudom, h. elég-e a méhpempõ, de az biztos, hogy nagyon sokan úgy esnek teherbe, hogy nem készülnek rá, és minden rendben lesz.
Szia! A vashiány sok problémát szokott okozni, és nem sok vastartalmú készítményt ismertem eddig, amelyik olyan formában tartalmazza a vasat, ami a szervezet számára maradéktalanul hasznosítható. A legtöbb vastartalmú termék háromvegyiértékû vasat tartalmaz, a szervezet viszont csak a kelát formájú kétvegyiértékû vasat tudja gond nélkül hasznosítani.

Babát szeretnénk a párommal. Ma van az ovum teherbeeshetek ha a párommal szombat este és vasárnap este együtt voltam?

Legjobb válasz: Persze, simán van esély. A hímivarsejtek 3-4 napig simán képeseket megvárni a petesejtet. Nálunk például úgy jött a baba, hogy az ovuláció másnapján voltunk együtt. Kislány lett belõle. :)

Persze, simán van esély. A hímivarsejtek 3-4 napig simán képeseket megvárni a petesejtet. Nálunk például úgy jött a baba, hogy az ovuláció másnapján voltunk együtt. Kislány lett belõle. :)
A kérdező hozzászólása: Gratula :) Örülnék ha jönne a kis pocaklakó :) De a beágyazódás 5-6 nap mulva esedékes kb?
Persze simán sikerülhet. A megtermékenyített petesejt 5-7 napig csak vándorol a petevezetékben, újabb 5-7 napig beágyazódik, és ez után érdemes tesztelni. Tehát legkorábban 14 nap után, de inkább 20 nap, mert akkor megúszhatod a fölösleges teszt kidobást és a kérdést "ez most + vagy - szerintetek?"
A kérdező hozzászólása: Nagyon bizom benne h sikerül összehozni.Habár a párom nincs itthon dolgozik egész héten, csak hétvégén jön haza, de azért remélem h h ovu elõtt 1-2 nappal együtt voltunk sikerülni is fog!! :)
sikerült?

Mit tegyek ha nem rendszeres a menzeszem? De kis babát szeretnénk a párommal? Ilyenkor is van pete érés ha csak 3-napig tart a menzesz és nem vérzek hanem olyan mint amikor el múlik! Mit tegyek, hogy tudjam van pete érésem?

Legjobb válasz: Menj el nõdokihoz, és csináltass egy uh-t meg két vérvételbõl kiderül, hogy van e peteérésed. Ha nincs gyógyszerrel tudnak rajta segíteni.

Menj el nõdokihoz, és csináltass egy uh-t meg két vérvételbõl kiderül, hogy van e peteérésed. Ha nincs gyógyszerrel tudnak rajta segíteni.
Vezethetsz hõgörbét is, így 2 max. 3 ciklusból kiderül, hogy van-e peteérésed.
ELsõsorban egy jó endokrinológust és egy nõgyógyászt keress. Akik csináltatnak hormonvizsgálatot ebból egybõl kdierül mi a gond és hogy lehet segíteni.
A kérdező hozzászólása: Voltam már tejes körû ki vizsgáláson ( ott derítetek ki, hogy az inzulin termelésemmel baj van egy szóval arra kapok gyógyszert! Most voltam 2-hete hormon laboron és jó lett az eredményem csillag mentes!! A Hormonokkal nincs baj!! Már 5-éve nem szedek fogamzás gátlót és már 1-éve nem védekezünk!
Ezek szerint IR-d van? A hármas kezelést tartod? Mert ez simán lehet az oka annak, hogy nem esel teherbe. Leírnád esetleg az eredményeidet?

Milyen időközönként ajánlatos együtt lenni a párommal, ha gyereket szeretnénk? Majd mikor már tudjuk, hogy összejött, akkor az állapotosság alatt, mikor nem ajánlatos az együttlét, mert veszélyes a babára nézve?

Legjobb válasz: Szia! Azt mondják hogy peteérés napja plusz-minusz 2-3 nap. Azért ez a tág határidõ , mert azalatt bármikor "bejöhet" a dolog:)Peteérés kb,a ciklusod közepén van. Ha tehát jobb esetben 28 napos, akkor ugy a 14. környékén , de még ilyenkor is történhet apróbb malõr, hogy pont elõbb vagy késõbb érik.Tehát ezért a 2-3 nap hozzászámolás. Ezeken a napokon nagyon ajánlatos az összebújás. Lehet minden nap , lehet kétnaponként. Ez attól függ, hogy milyen vehemensek vagytok:) Fontos, hogy csak lazán és ha jólesik, ez nem verseny az idõvel!!:) A szex terhesség alatt egy érdekes kérdés. Elméletileg a teljes kilenc hónapig megengedett teherbeesés után is , hiszen teljesen jó helyen fejlõdik a baba. Kizáró okok lehetnek: elõzetes vetélés(ek), nyított méhszáj , ha nagyon nehezen estél teherbe (pl. évekig próbálkoztatok), vérzés, fájdalom szex alatt.A 9. hónapot már nem nagyon ajánlják , de azt is azért mert nehézkesebb a mama számára a mozgás./ de van aki azért ezt is megoldja ;)/ 35 hetes km

Szia! Azt mondják hogy peteérés napja plusz-minusz 2-3 nap. Azért ez a tág határidõ , mert azalatt bármikor "bejöhet" a dolog:) Peteérés kb, a ciklusod közepén van. Ha tehát jobb esetben 28 napos, akkor ugy a 14. környékén , de még ilyenkor is történhet apróbb malõr, hogy pont elõbb vagy késõbb érik.Tehát ezért a 2-3 nap hozzászámolás. Ezeken a napokon nagyon ajánlatos az összebújás. Lehet minden nap , lehet kétnaponként. Ez attól függ, hogy milyen vehemensek vagytok:) Fontos, hogy csak lazán és ha jólesik, ez nem verseny az idõvel!!:) A szex terhesség alatt egy érdekes kérdés. Elméletileg a teljes kilenc hónapig megengedett teherbeesés után is , hiszen teljesen jó helyen fejlõdik a baba. Kizáró okok lehetnek: elõzetes vetélés(ek), nyított méhszáj , ha nagyon nehezen estél teherbe (pl. évekig próbálkoztatok), vérzés, fájdalom szex alatt.A 9. hónapot már nem nagyon ajánlják , de azt is azért mert nehézkesebb a mama számára a mozgás./ de van aki azért ezt is megoldja ;)/ 35 hetes km
Nekem azt írták, hogy 1, 5 - 2 naponként ajánlott, naponta semmiképp.
Nekem a doki azt mondta ha a párommal nincs probléma vagyis van elegendõ kisfickó akkor minden nap lehet együtt lenni.Nem ártalmas

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!