Találatok a következő kifejezésre: Szeretném kerekíteni, a (2 db)

Ugyan úgy mert ha 50 felett van a szám akkor felfele de ha 50 alatt akkor lefele kerekítünk. Ennél a 800
Az a szabály, hogy arra a kerek számra kell kerekíteni, amelyik közelebb van. Itt még akkor baj van, ha a két legközelebbi kerek szám egyforma távol van, ilyenkor a nagyobbra kell. Szóval például 1000-esekre kerekítünk, és adott az a szám, hogy 8846. Ehhez a legközelebbi ezerrel osztható szám a 9000, tehát 8846 kerekítve 9000 lesz. Ha mondjuk a 16545-öt kéne kerekíteni, akkor ebbõl 17000 lenne, 13254-bõl pedig 13000. Trükkös eset például a 2500, mert ettõl 2000 és 3000 is ugyanolyan messze van, tehát a nagyobb, mégpedig 3000 lesz a kerekített értéke. Ha 100-asokra kell kerekíteni a 755-öt, akkor nincs gond, mert a 755-höz a 800 közelebb van, mint a 700. Megjegyzés: 765 nem egyenlõ 770, tehát nem szabad közéjük egyenlõség jelet tenni, mint te tettél. Harmadik osztályban sajnos le kell írni, hogy 765 (tízesekre) kerekítve 770.
Én is mondok mást :D Mindig az 1-gyel kisebb helyiértéken álló számot kell megvizsgálni; ha 100-asokra akarsz kerekíteni, akkor a 10-es helyiértéket vizsgáljuk; ha ott 5-nél kisebb szám van, akkor lefelé, ha legalább 5, akkor felfelé kerekítünk. Ugyanez a helyzet, ha 10000-re kerekítünk; ekkor az 1000-es helyiértéken álló számot kell megnéznünk, és ott is az a szabály, hogy ha 5-nél kisebb, akkor lefelé, ha 5, vagy nagyobb, akkor felfelé kerekítünk.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sõt, általánosítás, hogy a pénz kerekítését is megértsük: Az a szabály, hogy n-es kerekítésnél arra az n-nel osztható számra kell kerekíteni, amelyik közelebb van, ha a két legközelebbi n-nel osztható egyforma távol van, akkor a nagyobbra. A készpénzes fizetés esetében n = 5, tehát a forintban mért ár mérõszámát arra az öttel osztható számra kell kerekíteni, amelyik közelebb van hozzá, illetve ha a két legközelebbi egyforma távol van, akkor a nagyobbikra. (És mivel ez ilyen egyszerû, ezért nem értem minek kellettek olyan ûbergagyi magyarázóábrák az ötös kerekítéshez a pénztáraknál.) Sõt, mehetünk tovább is: x-es kerekítésnél x-nek a számhoz legközelebbi egészszeresére kell kerekíteni, ha nincs ilyen, akkor a legközelebbi nagyobbra. Szépen felsõ tagozatos formalizmussal, ha [z] jelöli z egészrészét: Az y x-esekre kerekített értéke: ([y/x - 1/2] + 1)*x, ha x nem 0, különben 0. (Ennek például akkor van értelme, ha szögfüggvényekkel akarunk közelítõleg tovább számolni, mert akkor lehet például π/6-osokra kerekíteni, amiknek könnyebb megmondani a szinuszát.) Kellõen elszállt agyú nem annyira laikusok elgondolkozhatnak azon, hogy hogyan kéne egy tetszõleges komplex számot Gauss–, illetve Euler–egészekre kerekíteni. (Ez se bonyolult amúgy…)
Az utolsó válaszát hagyd figyelmen kívül szerintem, sok középiskolás sem értené(sajnos) amit odaírt, de a többiek nagyon jó válaszokat írtak!

Szeretném kerekíteni, formázni a popsim. Milyen gyakorlatokkal lehet ezt pontosan? És a combomat is szeretném vastagítani, formázni? Milyen gyakorlatokat végezzek?

el?re is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: popsira a futás és föleg a lépcsõzés jó! ez a combra is jóirányba hat. De a legjobb combgyakorlat amikor az oldaladon fekszel és csak az egyik lábad emelgeted lassan.És utánna ugyan ez a másikkal is. De mind a kettõ rendszeres edzés után hat.

popsira a futás és föleg a lépcsõzés jó! ez a combra is jóirányba hat. De a legjobb combgyakorlat amikor az oldaladon fekszel és csak az egyik lábad emelgeted lassan.És utánna ugyan ez a másikkal is. De mind a kettõ rendszeres edzés után hat.
popsi kerekítésére a gugolás és a kitõrés a legjobb és mindkettõt súlyzóval csináld. meg van még egy jó gyakorlat: állj a falhoz lépj elõre egyet de a hátaddal dõlj neki és úg gugolj le, szerintem ez nyagyon szépen kerekíti a popsit és a combokat is formázza.
Van egy nagyon jó gyakorlat, nekem nemrég mondták. Hülyén fogom leírni, mert nem vagyok ilyen dolgokban amúgy jártas, de ez tuti, hogy jó :) Szóval állsz, és veled szembe vmi zsámoly, vagy ilyesmi.. az a lényeg, h kb akkora legyen. Mint valami sámli. És a lábaidat felváltva "nyújtod elõre" , mintha egy lépcsõnél csinálnád.. Lehet, h beugrik mirõl beszélek.. szóval így, mondjuk 5ször az egyikkel, 5ször a másikkal. Viszont vigyázni kell vele, mert nagyon egyszerûnek tûnõ gyakorlat, de elõször ne csinálj belõle sokat (csak mondjuk 4x 10-et) mert utána másnap borzalmas izomlázad lesz... Ez nagyon jól formálja a popsit, és a combot. Remélem beugrott ez melyik gyakorlat!
És gondolom egyértelmû, h mikor elõrenyújtod, a zsámolyra vagy vmire így ráteszed.. épp hogy megérinted.. utána vissza .. és megint.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a tippeket, aranyosak vagytok :-) ha van még ötlet szóljatok
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :-) És nincs valami olyan, ami ultragyorsan formáz, olyan gyakorlat? A barátommal a jövõ hétvégén megyünk a Balcsira és nem akarom így mutgatni magam,


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!