Találatok a következő kifejezésre: Szeretném jobbá az anyámmal a kapcsolatomat (1 db)

Szeretném jobbá tenni az anyámmal a kapcsolatomat. Hogy tehetném? (13 éves vagyok)

Az anyám sokat dolgozik.Hétköznap reggel 7-t?l este 6-ig vagy tovább. Hétvégén ránk azaz rám és még a két n?véremre mos, takarít. Soha sem megyünk el kirándulni. Még nyaralni is csak egy vagy két hétre megyünk el. És ez nagyon bosszantó tud lenni, hogy mindíg csak dolgozik és dolgozik. És valahogy rá kéne szednem, hogy ne csak dolgozzon és dolgozon ha nem menyen el bulizni és szórakozni...persze ez nem olyan egyszer? ha egy keresetb?l elünk :S:S:(:( Tudnátok nekem valahogy segíteni megoldani ezt a próblémát...vagy legalábis tanácsokat adni???? Ha igen akkor írjatok...el?re is köszönöm

Legjobb válasz: Értetek dolgozik, ezt muszáj megértened. Lehet, hogy nincs elég ideje rátok, de azért dolgozik ennyit, hogy nektek jobb életetek legyen. Fogadd el, hogy nem tudtok közösen nyaralni menni, sajnos nincs mit tenni. Ha hazajön a munkából beszélgess vele, hallgasd meg, hogy milyen volt a napja, mond el te is a tiédet...Azért anya lánya napokat érdemes lenne beiktatni, az nem kerül sok idõben. Menjetek közösen vásárolni, vagy fagyizni.

Értetek dolgozik, ezt muszáj megértened. Lehet, hogy nincs elég ideje rátok, de azért dolgozik ennyit, hogy nektek jobb életetek legyen. Fogadd el, hogy nem tudtok közösen nyaralni menni, sajnos nincs mit tenni. Ha hazajön a munkából beszélgess vele, hallgasd meg, hogy milyen volt a napja, mond el te is a tiédet...Azért anya lánya napokat érdemes lenne beiktatni, az nem kerül sok idõben. Menjetek közösen vásárolni, vagy fagyizni.
Te 13 vagy, a két nõvéred hány éves? Szerintem vegyetek le némi terhet anyukátok válláról, mondjuk a takarítás, mosás, vasalás. Nem nehéz megtanulni a háztartási gépek használatát, és mivel 3 felé oszlana el a munka, napi 1 óránál többet nem venne igénybe. Megbeszélhetnétek ki mit csináljon, és ezt cserélgethetnétek is. Anyukátoknak nagyon nehéz lehet, tudom nektek is, de ha így be tudnátok segíteni, tiétek lenne az egész hétvége!!! Kitartás, remélem jól alakulnak a dolgok.
Szerintem, ha már megfordult ez a kérdés a fejedben, akkor jó ton haladsz. Igaza van az elõzõ két hozzászólónak. Nagyon nehéz lehet anyukádnak, és biztos már azért nincs kedve kimozduni, mert egész napos munka nagyon kifárasztja. Tényleg segithetnétek neki, õ is örülne neki, hogy az egész napos robot után nem kell még fõznie, mosnia... HA hazaér várjátok vacsorával, és közben, ahogy az 1. hozzászóló irta, érdeklõdj felõle, meg ha úgy érzed te is ossz meg vele dolgokat. Sok sikert!
Hát igen, ha levennétek a terheket a válláról azzal, hogy segítetek elõbb utóbb lenne kedve elmenni kirándulni egyebek.A nõvéreid diákmunkát is vállalhatnak, nemsokára te is és akkor lenne pénz a szórakozásra is.
Ez a megoldás kulcsa, amit az elõttem hozzászólók írtak. Segítsetek neki. Már te is sok mindent meg tudsz csinálni, a nõvéreidrõl nem is beszélve. Azon csodálkozom, hogy anyukád nem szokott feladatokat adni nektek, különösen így nyáron. Vagy igen? Emlékszem, hogy én olyan 12 éves koromtól már megnyertem magamnak a házimunka egy részét. Nyaranként napi 1-2-3 órás "munkám" mindig volt otthon, ami elsõsorban a konyha és a ház kitakarításából állt, ami nem volt gyenge feladat, tekintve, hogy két bátyám van és a szobájuk nem is szoba volt, hanem barlang. De simán kibírható volt, sõt, még jól is esett, mert így legalább a délelõtti órák hamar elteltek. Ha suli volt, akkor a szombati nagy takarítás volt az enyém, ezt már magamtól vállaltam be és olyan jó volt, amikor megdicsértek érte. Igazából el sem tudtam volna képzelni, hogy anyukám csinálja, mert õ is dolgozott minden hétköznap, miután hazajött pedig hozzáláthatott szegény a házkörüli teendõkhöz, amibõl volt elég. Emlékszem, amikor elköltöztem otthonról a fõiskola miatt és nem jártam haza minden hétvégén, akkor azon járt az eszem, hogy vajon most ki segít Anyának és hogy boldogul egyedül, hiszen évek óta nem kellett a szobákat takarítania. Még mai napig, ha hazamegyek (ami ritkán van, mert külföldön élek) ösztönösen rárántom magam a szombati lakástakarításra. Látod, meg lehet ezt szokni, fõleg, hogy rátok harmada jut! :-) Ha pedig már tudsz majd vállalni diákmunkát (vagy a nõvéreid) és olyan városban éltek, ahol van rá lehetõség, akkor próbáljátok ki, elsõsorban nyáron, hogy a gimis tanulást ne zavarja be évközben. Majd késõbb már lehet akkor is (én fõsuli mellett már végig fõállásban dolgoztam, ráadásul nappalis voltam, tehát meg lehet oldani). Nagyon jó érzés tudni azt, hogy ha valamire szükséged van, akkor nem kérned kell, anyukádnak nem esetleg máshonnan kell elvonnia a pénzt, hanem csak fogod magad, besétálsz és megveszed a saját pénzedbõl. Arról ne is beszélve, hogy egy-egy hétvégén így sokkal könnyebb valami aranyos és szórakoztató programot szervezni akár négyesben, hiszen nem mindegy, hogy anyukádnak kell ekkor mondjuk két heti kajapénzt kidobnia két nap alatt (merthogy annyit simán ki lehet egy kerek hétvége alatt), hanem esetleg ti is beszálltok és sokkal több mindent megengedhettek magatoknak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat. Nagyon hasznos tanácsokat adtatok nekem. Az egyik nõvérem 15 lesz most augusztusban a másik pedig 18 októberben. Még egyszer köszönöm. :)
Remélem a nõvéreid is úgy gondolkoznak mint te és sikerül rendbe kapni a kapcsolatod az anyukáddal, és anyagilag is helyre jöttök!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ti erre mit reagáltatok volna?

Tény és való, hogy anya meg apa nincsenek valami jóban. Válni akarnak, de mégsem teszik, meg hát nem értem ezt az egészet, de a bonyolultabb része nem is érdekel. A lényeg az, hogy ma voltunk anyával vásárolni. Az öcsém meg a húgom elmentek valamerre, én anyuval maradtam, akit hívott valaki. Aztán kiderült, hogy feltette magát már régebben egy társkeresőre, és az a pasi hívta, akivel egyszer már "randizott", vagy mi. Itthon úgy tudtuk, hogy valamit a munkájával kapcsolatban intézett el. Most én tudom egyedül a családból, hogy anya más pasikkal ismerkedik "munka" címen, miközben még férje van. Most akkor ez mi? Konkrétan nem tudtam rá mit reagálni. 15/L

11

A párom lánya túllőtt a célon. Hogyan leckéztethetnénk meg?

Nem büntetni szeretném, hanem megleckéztetni.
Röviden: Létrehozott egy kamu női profilt. Feltörte az apja fb-ját, majd saját magával beszélgetett, mintha az apja és a nő között szeretői viszony lenne.
Amikor a párom egyik este elvitte moziba a lányát, a kamu profilról a nő megköszönte a mozit meg a vacsorát.
A párom semmit nem tudott erről, nekem fel sem tűnt hogy az utóbbi időben nem is használja a facebookját.
A lány szólt nekem, hogy a barátai többször látták az apját egy idegen nővel vacsorázni. Bogarat ültetett a fülembe, de kiderült az igazság.
17 éves a lány egyébként.

48

Kiköltöznél ilyen esetben Németországba?

Az élettársam ott heggesztő, van még 3 év munkája ott.
Úgy gondoltuk hogy ott veszünk ki albérletet mert itthon is albérletben lakunk, nekem munkám sincs már mert leszámoltam.
Viszont egyikőnk sem beszéli a nyelvet és pluszban van még egy 6éves kisfiúnk!
Õ 1 év múlva menne iskolába.
Mit tegyünk??

5

Ki a legdrágább neked? És miért?

29

Ki feladata lesz a temetés?

Apuka 2szer házasodott.Első házasságból nagy fia van,másodikból is nagy fia van.38 és 28évesek Egyik fiával nem tartotta a kapcsolatot, a nagyobb fiu telefonon tartotta vele a kapcsolatot.Unokákra(3van,7,3.5 fél évesek.) nem kíváncsi. Kisebb fiát 4 éves kora óta nem látta, a 7 éves unokát akkor látta amikor megszületett,akkor találkozott a nagy testvérrel is utoljára.Mi hivtuk esküvőre,keresztelőre de nem jött el. Nagy testvér is hivta esküvőjére de nem jött el. Egyik család sincs olyan anyagi helyzetben hogy kifizesse a temetést, a volt feleségek hát nem tudom... Nem kötzködés,meg ilyenek. meg tudom mi is mehettünk volna,de nem mondta meg pontosan hol lakik,párom telószámát tudta,de egyszer nem jelentkezett.(Párom és a bátyja más nőtöl,anyától születtek).. CSak sajnálom a fiúkat,meg tanácstalan vagyok és kiváncsi vagyok mit gondoltok..Nincs más családtag csak a 2 fiú. (Meg a feleségeik,meg a 3 unoka,szülőkről nem tudok.)

13

Miért van ez igy?

Miért nem jelol vissza a rokonom fbon,es a masik miert nem koszon az utcan..
Tudom,hogy nem valami osszetarto csalad vagyunk de koszonni illene...
valami gondolat menetek várnék ide.köszönöm.

9

Mekkora fizetéssel lenne elégedett a családod?

A kérdést a keresőképes családtagokra értem, egyenként, a realitásokat szem előtt tartva, milyen összegű fizetéssel lenne elégedett? Mennyi a jelenlegi?

25

El fog múlni ez egyszer?

Párom már jóval 30 elmúlt, mikor megismerkedtünk. Tudtam, hogy van múltja, mindenkinek van, de nem igazán voltam rá kíváncsi. Amikor összeköltöztünk, hozzá cuccoltam, mert az ő lakása nagyobb kezdődtek a gondok. Igazából akkor, mikor az egyik exe írt neki egy közösségi oldalon engem fikázva. Ezt könnyen megoldotta, letiltotta. Aztán apránként megtudtam, hogy ebben a lakásban rövidebb-hosszabb ideig együtt élt már 3 nővel. Még ezzel sem volt gond, hiszem az ember az életében próbálkozik. De egyre rendszeresebben mesélt a múltjáról, ami nekem kezdett sok lenni. Olyan volt, mintha siránkozna, mintha sajnálná, hogy elveszítette őket. Begubóztam, majd kirobbantam, voltak viták, veszekedések. Megbeszéltük, megpróbáltam felülkerekedni a dolgon, hiszen velem van, engem szeret, és szerinte én rosszul fogtam fel a dolgot, ő nem azért beszél róluk, mert siratja őket. Hónapokig rendben ment minden, nem emlegette az exeit, jól éltünk. Ma viszont munkába menet mesélni kezdte, hogy még egész fiatal korában mikkel foglalkozott, hajtott mint a gép. Hirtelen elfogott megint az a rossz érzés, hogy már megint a múlton siránkozik... és már a nyelvemen volt, hogy "hajtottál, hogy megadj mindent a nagy "Õ"-nek, ő meg hálából megcsalt..." - de inkább beleharaptam a nyelvembe, és néztem kifelé a kocsiból.
Elmúlik egyszer ez a rossz érzés? Olyanok véleményére vagyok kíváncsi, akik jártak az én cipőmben. Köszönöm!

19

Megcsal a férjem?

Véletlenül belépve hagyta a facebook profilját,én persze beleolvastam az üzenetekbe...nem kellett volna. Egy kolléganőjével levelezett, és nagyon gyanúsak az üzik. Csaj új ágyat vett, felajánlotta a férjem hogy segít kipróbálni..megkérdezte átjönne-e mert unatkozik egyedül és nincs aki reggel keltse, miközben én éjszakás voltam... félig viccesen írtak, de nagy flörtölésben voltak, és több üzi ki van véglegesen törölve. Nagyon kivagyok. Nem tudom mit higyjek. Lehet hogy csak flörtöltek, de mi van ha nem? Mi van ha csalt vele miközben dolgoztam? Hogy deríthetném ki? Ezek a beszélgetések egy-másfél évesek, tehát nem mostaniak. Vélemények?

35

Megpróbáljam lebeszélni a páromat vagy hagyjam rá és türelmesen várjam ki, hogy elutasítsák a kérvényét? Szeretné magához venni az első házasságából született gyermekeit.

3 éve vagyunk együtt, együtt is élünk. Egy 1,5 szobás lakásban lakunk négyen az előző kapcsolatomból született gyermekeimmel. A párom most a fejébe vette, hogy szeretné ezután ő nevelni a gyermekeit (14 éves lány, 16 éves fiú). Ezzel nem is lenne bajom, de szerintem nem tudja mire vállalkozik és helyünk sem lenne. A gyermekei persze örülnek az ötletnek, de csak azért, mert ha nálunk vannak, akkor mindent lehet nekik, elengedi őket bulizni, csavarogni.
Nem akarom, hogy én legyek a rossz, aki nem akarja, hogy a gyerekei velünk éljenek, de ez szerintem borzalmas ötlet. Nem tudom, hogy mit mondjak neki. Elmondjam neki a véleményemet vagy hagyjam, hogy menjen a saját feje után?

14

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!