Találatok a következő kifejezésre: Szeretném jobbá az anyámmal a kapcsolatomat (1 db)

Szeretném jobbá tenni az anyámmal a kapcsolatomat. Hogy tehetném? (13 éves vagyok)

Az anyám sokat dolgozik.Hétköznap reggel 7-t?l este 6-ig vagy tovább. Hétvégén ránk azaz rám és még a két n?véremre mos, takarít. Soha sem megyünk el kirándulni. Még nyaralni is csak egy vagy két hétre megyünk el. És ez nagyon bosszantó tud lenni, hogy mindíg csak dolgozik és dolgozik. És valahogy rá kéne szednem, hogy ne csak dolgozzon és dolgozon ha nem menyen el bulizni és szórakozni...persze ez nem olyan egyszer? ha egy keresetb?l elünk :S:S:(:( Tudnátok nekem valahogy segíteni megoldani ezt a próblémát...vagy legalábis tanácsokat adni???? Ha igen akkor írjatok...el?re is köszönöm

Legjobb válasz: Értetek dolgozik, ezt muszáj megértened. Lehet, hogy nincs elég ideje rátok, de azért dolgozik ennyit, hogy nektek jobb életetek legyen. Fogadd el, hogy nem tudtok közösen nyaralni menni, sajnos nincs mit tenni. Ha hazajön a munkából beszélgess vele, hallgasd meg, hogy milyen volt a napja, mond el te is a tiédet...Azért anya lánya napokat érdemes lenne beiktatni, az nem kerül sok idõben. Menjetek közösen vásárolni, vagy fagyizni.

Értetek dolgozik, ezt muszáj megértened. Lehet, hogy nincs elég ideje rátok, de azért dolgozik ennyit, hogy nektek jobb életetek legyen. Fogadd el, hogy nem tudtok közösen nyaralni menni, sajnos nincs mit tenni. Ha hazajön a munkából beszélgess vele, hallgasd meg, hogy milyen volt a napja, mond el te is a tiédet...Azért anya lánya napokat érdemes lenne beiktatni, az nem kerül sok idõben. Menjetek közösen vásárolni, vagy fagyizni.
Te 13 vagy, a két nõvéred hány éves? Szerintem vegyetek le némi terhet anyukátok válláról, mondjuk a takarítás, mosás, vasalás. Nem nehéz megtanulni a háztartási gépek használatát, és mivel 3 felé oszlana el a munka, napi 1 óránál többet nem venne igénybe. Megbeszélhetnétek ki mit csináljon, és ezt cserélgethetnétek is. Anyukátoknak nagyon nehéz lehet, tudom nektek is, de ha így be tudnátok segíteni, tiétek lenne az egész hétvége!!! Kitartás, remélem jól alakulnak a dolgok.
Szerintem, ha már megfordult ez a kérdés a fejedben, akkor jó ton haladsz. Igaza van az elõzõ két hozzászólónak. Nagyon nehéz lehet anyukádnak, és biztos már azért nincs kedve kimozduni, mert egész napos munka nagyon kifárasztja. Tényleg segithetnétek neki, õ is örülne neki, hogy az egész napos robot után nem kell még fõznie, mosnia... HA hazaér várjátok vacsorával, és közben, ahogy az 1. hozzászóló irta, érdeklõdj felõle, meg ha úgy érzed te is ossz meg vele dolgokat. Sok sikert!
Hát igen, ha levennétek a terheket a válláról azzal, hogy segítetek elõbb utóbb lenne kedve elmenni kirándulni egyebek.A nõvéreid diákmunkát is vállalhatnak, nemsokára te is és akkor lenne pénz a szórakozásra is.
Ez a megoldás kulcsa, amit az elõttem hozzászólók írtak. Segítsetek neki. Már te is sok mindent meg tudsz csinálni, a nõvéreidrõl nem is beszélve. Azon csodálkozom, hogy anyukád nem szokott feladatokat adni nektek, különösen így nyáron. Vagy igen? Emlékszem, hogy én olyan 12 éves koromtól már megnyertem magamnak a házimunka egy részét. Nyaranként napi 1-2-3 órás "munkám" mindig volt otthon, ami elsõsorban a konyha és a ház kitakarításából állt, ami nem volt gyenge feladat, tekintve, hogy két bátyám van és a szobájuk nem is szoba volt, hanem barlang. De simán kibírható volt, sõt, még jól is esett, mert így legalább a délelõtti órák hamar elteltek. Ha suli volt, akkor a szombati nagy takarítás volt az enyém, ezt már magamtól vállaltam be és olyan jó volt, amikor megdicsértek érte. Igazából el sem tudtam volna képzelni, hogy anyukám csinálja, mert õ is dolgozott minden hétköznap, miután hazajött pedig hozzáláthatott szegény a házkörüli teendõkhöz, amibõl volt elég. Emlékszem, amikor elköltöztem otthonról a fõiskola miatt és nem jártam haza minden hétvégén, akkor azon járt az eszem, hogy vajon most ki segít Anyának és hogy boldogul egyedül, hiszen évek óta nem kellett a szobákat takarítania. Még mai napig, ha hazamegyek (ami ritkán van, mert külföldön élek) ösztönösen rárántom magam a szombati lakástakarításra. Látod, meg lehet ezt szokni, fõleg, hogy rátok harmada jut! :-) Ha pedig már tudsz majd vállalni diákmunkát (vagy a nõvéreid) és olyan városban éltek, ahol van rá lehetõség, akkor próbáljátok ki, elsõsorban nyáron, hogy a gimis tanulást ne zavarja be évközben. Majd késõbb már lehet akkor is (én fõsuli mellett már végig fõállásban dolgoztam, ráadásul nappalis voltam, tehát meg lehet oldani). Nagyon jó érzés tudni azt, hogy ha valamire szükséged van, akkor nem kérned kell, anyukádnak nem esetleg máshonnan kell elvonnia a pénzt, hanem csak fogod magad, besétálsz és megveszed a saját pénzedbõl. Arról ne is beszélve, hogy egy-egy hétvégén így sokkal könnyebb valami aranyos és szórakoztató programot szervezni akár négyesben, hiszen nem mindegy, hogy anyukádnak kell ekkor mondjuk két heti kajapénzt kidobnia két nap alatt (merthogy annyit simán ki lehet egy kerek hétvége alatt), hanem esetleg ti is beszálltok és sokkal több mindent megengedhettek magatoknak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat. Nagyon hasznos tanácsokat adtatok nekem. Az egyik nõvérem 15 lesz most augusztusban a másik pedig 18 októberben. Még egyszer köszönöm. :)
Remélem a nõvéreid is úgy gondolkoznak mint te és sikerül rendbe kapni a kapcsolatod az anyukáddal, és anyagilag is helyre jöttök!

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Jogos a féltékenység ha a párod egy baráti társaságban többet ölelget egy embert a kelleténél?

7

Ti mit tennétek a helyemben, kit válasszak?

Egy év összejöttem A-val (vagy valami kamu nevet képzeljetek el). Együtt éltünk szinte a kezdetektől. Külföldön élünk, ő vízummal van az országban, ami pár hónap múlva lejár. Tudtuk ezt pár hónapja, így a kapcsolatunk inkább barátias lett. Támogatta, hogy kezdjek randizni mással is. Így találkoztam B-vel. B-be beleszerettem, 2 hónapja bensőséges a viszonyunk. Jövő hónapra tervezzük az összeköltözést. A-val, nem kell elítélni, de néha még van szex (heti egy alkalom). Egyik ilyen alkalommal baleset történt, az óvszer lecsúszott. Ezt a végén vettük észre, nem is voltam benne biztos, hogy nem aközben történt, hogy húzta ki a legvégén. Hülye voltam, de nem gondoltam volna, hogy...
Jelenleg ebből kifolyólag 6 hetes terhes vagyok. 2 hete fussuk a köröket abortusz ügyileg, holnapra van időpontom.
A szeretné, ha megtartanám (ő 15 évvel idősebb nálam, így már bőven benne van a korban, hogy gyereket szeretne). B-nek is elmondtam, mellettem van ő is, de ő minden áron azt szeretné, ha elvetetném. Érthető, hisz ha együtt élnénk, neki kellene felnevelni egy másik férfi gyerekét. Plusz B nem úgy áll anyagilag, és itt ne a márkás gyerekholmikra gondoljatok, hanem az ételre és ruhászkodásra még saját részre is.
Egyedül semmiképp nem tudnám felnevelni. Jelenleg tanulok, ami munkám van mellette, az kajára és utazásra elég. Jelenleg egy hete már suliba sem tudtam menni, mert elájulok, hányok, görcsöl a hasam. A doki megnyugtatott, hogy ez ugye ilyenkor normális és még több mint egy hónapig így lenne. Tehát jelenleg a 4 órás munkámat sem tudom csinálni.
Mint írtam, holnapra kell menni abortuszra. Ma viszont A kitalálta, hogy maradna a gyerekért. Õ jobban áll anyagilag, mondta, hogy tudnánk egyszobás lakást is bérelni.
Nem tudok dönteni. A-t már csak barátilag szeretem, kb. ő is így engem, de így megtarthatnám a babát.
B-t szeretem, vele szeretnék élni, de beárnyékolja, hogy miatta kéne elvetetni.
Nem tudom mit tegyek, az elmúlt 2 hétben próbáltam lezárni magamban a dolgot, megbékélni az abortusszal, de most megint felkavarogtak a dolgok.

20

Tudnátok nekem segíteni? Nagyon megköszönném.

Szóval az a helyzet, hogy apám felszedett a facebookon egy k*rvát, szó szerint, és az van hogy már 1,5 éve csak hitegeti, hogy kórházban van Hajdúszoboszlón. Abba a másfél évben minden hónapban elcsalt tőle egy csomó pénzt. Havonta kb 50 ezer forintot. ( apám 93 000Ftot keres.) Apám pedig mindig elhiszi neki amit hazudik, és én meg jól tudom hogy ugyan ebbe a városba lakik a nő. Alig van pénzünk, hó végére már egyeltalán nincs. Szóval tudna nekem vaki segíteni? Esetleg telefonszám lenyomozás, hogy be tudjam bizonyítani az igazságot? ???

6

Jövő héten temetik aput, és beleegyeztem abba, hogy majd éln azonositom a holttested, de rájöttem, hogy nem biztos h bevállalom, elég rosszul érzem magam igy is, nem akarom őt holtan látni, még meg lehet ezt változtatni?

21

Hogyan legyek boldog?

KÉt éve elváltam,megismerkedtem egy sráccal,aki nagyon szereti a kislányomat és engem is. A gond csak az,hogy 100 km van közöttünk. Igyekszünk minden szabadidőt együtt tölteni. Már az összeköltözésről beszélgetünk,tervezgetünk. Õ falusi ember lévén nem tud városon élni. Ezért szerintem nekünk kellene költözni. Munkát kell keresnem,és a LÉNYEG: A lányom jövőre kezdi a sulit. Ez okozza a legnagyobb fejtörést. Hova írassam be? Ha addig nem találok munkát(áprilisban van a beiratkozás)....Ti mit tennétek? MIt tanácsoltok? Köszi a segítséget !

12

Ti mit szólnátok, ha a párotok megosztana veled egy szörnyűséget a múltjából, ami a ti jövőtöke is hatással lehet?

Egész pontosan az a helyzet, hogy 14 évesen megerőszakoltak és egy törött sörösüveggel többször megvágtak, ami sajnos elég mélyre sikerült, így a teherbeesésem is kétségessé vált. Ezt több orvos is megerősítette, persze tudom, hogy amíg minden a helyén van addig lehetséges. A párommal ezt már az elején közöltem, nem takargatom a múltam és értelme sem lenne, az első együttlét előtt feltűnik a rengeteg vágás... Rengeteg orvosnál jártam az elmúlt 12 évben és mindegyik azzal nyugtatott, hogy örüljek, hogy nem kellett mindent kioperálni belőlem és nem sok reményt fűznek a teherbeesésemben.

2 éve élünk együtt a párommal és eddig sosem hozta fel a témát, viszont mióta a bátyjának megszületett a kisfia, egyre többször hozza fel a különböző alternatív teherbeesési folyamatokat. Igazából persze jól esik, hogy mellettem van és azon gondolkodik, hogy hogyan lehetne közös családunk.
Viszont tudom, hogy neki mennyire egy nagy család az álma, legalább 3 gyerekkel és ezt nem valószínű, hogy én meg tudom adni neki és tényleg félek attól, hogy ha esetlen így alakulna akkor elhagyna (örökbefogadásról hallani sem akar).

Tehát az első pillanattól tisztában a helyzetemmel és az összeköltözésbe is úgy mentem bele, hogy gondolkodjon rajta, hogy tudná-e vállalni azt hogy nem lehet gyerekünk és ha csak egy halvány kétsége is van akkor fejezzük be az egészet.

Ti mit tennétek ha a párotok pont az egyik legnagyobb dolgot nem tudná megadni nektek? Még ha szeretnétek és rendben is lenne minden a kapcsolatban, elhagynátok a párotokat ha kiderülne 100%-osan, hogy nem lehet saját gyereket?

11

A keresztanyám meglátott minket. Most mit csináljunk?

A keresztanyám és a lánya (csak mostoha) nálunk laknak most átmenetileg és túl jól kijövök a lánnyal. Nagyon vonzó és ez kölcsönös. Ma nem voltunk suliban hanem ketten maradtunk itthon és egymáshoz nyúltunk, közben haza jött a keresztanyám és elkezdett veszekedni velünk, vagyis inkább csak velem mert én vagyok a fiú meg az idősebb. Szerintem nem baj ha nem vagyunk rokonok de a szüleim is meg mindenki komolyan veszi az ilyeneket, mondjuk eddig nem tudtak rólunk. Most hogy menjek/menjünk elé? Amilyen pletykás 1 héten belül tudni fogja az egész rokonság. Mondjunk valamit? Vagy csináljunk úgy mintha semmi sem történt volna?
16/L, 18/F

12

Öröklésnél hogyan megy ez? Kell fizetnem az elhunyt exem barátnőjének? Ha igen, mennyit?

Az exemmel 5 évig voltunk együtt, egy lányunk született, aki most 12 éves.
Hamarosan lesz a hagyatéki tárgyalás és az ügyvéd szerint mivel nem volt más örököse, a lánya örököl mindent.
Egy kicsit bajban vagyok, mert az exem még a kapcsolatunk alatt vett egy házat hitelre, ezután fél évvel szakítottunk és nem is tartottuk a kapcsolatot. Ebben a házban élt az utóbbi 9 évben a barátnője és annak 2 gyermeke is, akiket most villámcsapásként ért a hír, hogy nem az exem szülei lesznek az örökösök, akikkel jóban vannak, hanem a lánya, akiről eddig nem is tudtak. A hitelt közösen fizették 6 évig, de papíron mindent az exemé és a hitel törlesztőjét is tőle vonták.
Az örökségről nem akarok és nem is tudok lemondani, de nem állunk úgy anyagilag, hogy csak huss kifizessünk egy csomó pénzt.
Mit kell ilyen esetben tennünk?

18

Vajon el tudják fogadni, beletörődni, belenyugodni?

Kb. egy hónapja szakítottam a párommal, hosszú évek után, hogy miért tartott eddig, legfőképp azért mert nem mertünk váltani, sokmindent együtt éltünk át, s sok közös dolog volt, de sosem volt felhőtlen a kapcsolatunk. Évek során többször volt úgy, hogy vége lesz, de aztán, az elvárásoknak, s a saját félszegségünk miatt nem léptük meg. 1 éve kezdek rátalálni önmagamra, kigyógyultam a pánikbetegségből, önerőből. S kezdek nyitni mások és a világ fele, merek küzdeni magamért és az álmaimért.Ezért én mondtam ki, szakítsunk, mert ennek így nem lesz jövője, nem vagyok így boldog. Szakításunk nagy port kavart, családom egy önző dögnek és miegymásnak tart, mert miért nem elégszem meg azzal, hogy egy jó ember, dolgos stb. Nem tudják elfogadni, hogy én mélyebb érzésekre vágyok, s vágytam a kapcsolat alatt is, s próbáltam ezt megteremteni vele, de nem ment. Így hát én vagyok a rossz, bár már 100 féle módon elmondtam nekik, hogy mit érzek, s miért akarnak egy boldogtalan kapcsolatba kényszeríteni, s csak látszat boldogságot fenntartani. 3 éve ismertem meg egy férfit, akihez csak a közös érdekődési kör kötött, mindemellett tökéletesen megérjük egymást, egyforma a világszemléletünk. S a sors mindig mindig összehoz minket, családom nagy bánatára. Szerintük csak szédít, át akar vágni, rossz hatással van rám. Rossz hatással van rám, szerintük, mert merek kiállni magamért, és nem érdekel, hogy mások mit gondolnak, nem érdekelnek mások elvárásai. Unszimpátiájuk annak is betudható, hogy az illető sötétebb bőrű embertársaink közétartozik, tehát nagy az előítélet. Én úgy érzem, hogy ezzel a személlyel nem csak baráti a viszonyunk... viszont ezt beadagolni a családnak... ha ő is komolyan gondolja (elmondásai alapján igen),

10

Mit csináljak, ha a párom folyton azt mondja magára, hogy kövér?

Pedig tényleg nem az, és ezt hiába mondom, vagy éreztetem vele. Én vagyok a lány...

23

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!