Találatok a következő kifejezésre: Szeretném jobbá az anyámmal (3 db)

Szeretném jobbá tenni az anyámmal a kapcsolatomat. Hogy tehetném? (13 éves vagyok)

Az anyám sokat dolgozik.Hétköznap reggel 7-t?l este 6-ig vagy tovább. Hétvégén ránk azaz rám és még a két n?véremre mos, takarít. Soha sem megyünk el kirándulni. Még nyaralni is csak egy vagy két hétre megyünk el. És ez nagyon bosszantó tud lenni, hogy mindíg csak dolgozik és dolgozik. És valahogy rá kéne szednem, hogy ne csak dolgozzon és dolgozon ha nem menyen el bulizni és szórakozni...persze ez nem olyan egyszer? ha egy keresetb?l elünk :S:S:(:( Tudnátok nekem valahogy segíteni megoldani ezt a próblémát...vagy legalábis tanácsokat adni???? Ha igen akkor írjatok...el?re is köszönöm

Legjobb válasz: Értetek dolgozik, ezt muszáj megértened. Lehet, hogy nincs elég ideje rátok, de azért dolgozik ennyit, hogy nektek jobb életetek legyen. Fogadd el, hogy nem tudtok közösen nyaralni menni, sajnos nincs mit tenni. Ha hazajön a munkából beszélgess vele, hallgasd meg, hogy milyen volt a napja, mond el te is a tiédet...Azért anya lánya napokat érdemes lenne beiktatni, az nem kerül sok idõben. Menjetek közösen vásárolni, vagy fagyizni.

Értetek dolgozik, ezt muszáj megértened. Lehet, hogy nincs elég ideje rátok, de azért dolgozik ennyit, hogy nektek jobb életetek legyen. Fogadd el, hogy nem tudtok közösen nyaralni menni, sajnos nincs mit tenni. Ha hazajön a munkából beszélgess vele, hallgasd meg, hogy milyen volt a napja, mond el te is a tiédet...Azért anya lánya napokat érdemes lenne beiktatni, az nem kerül sok idõben. Menjetek közösen vásárolni, vagy fagyizni.
Te 13 vagy, a két nõvéred hány éves? Szerintem vegyetek le némi terhet anyukátok válláról, mondjuk a takarítás, mosás, vasalás. Nem nehéz megtanulni a háztartási gépek használatát, és mivel 3 felé oszlana el a munka, napi 1 óránál többet nem venne igénybe. Megbeszélhetnétek ki mit csináljon, és ezt cserélgethetnétek is. Anyukátoknak nagyon nehéz lehet, tudom nektek is, de ha így be tudnátok segíteni, tiétek lenne az egész hétvége!!! Kitartás, remélem jól alakulnak a dolgok.
Szerintem, ha már megfordult ez a kérdés a fejedben, akkor jó ton haladsz. Igaza van az elõzõ két hozzászólónak. Nagyon nehéz lehet anyukádnak, és biztos már azért nincs kedve kimozduni, mert egész napos munka nagyon kifárasztja. Tényleg segithetnétek neki, õ is örülne neki, hogy az egész napos robot után nem kell még fõznie, mosnia... HA hazaér várjátok vacsorával, és közben, ahogy az 1. hozzászóló irta, érdeklõdj felõle, meg ha úgy érzed te is ossz meg vele dolgokat. Sok sikert!
Hát igen, ha levennétek a terheket a válláról azzal, hogy segítetek elõbb utóbb lenne kedve elmenni kirándulni egyebek.A nõvéreid diákmunkát is vállalhatnak, nemsokára te is és akkor lenne pénz a szórakozásra is.
Ez a megoldás kulcsa, amit az elõttem hozzászólók írtak. Segítsetek neki. Már te is sok mindent meg tudsz csinálni, a nõvéreidrõl nem is beszélve. Azon csodálkozom, hogy anyukád nem szokott feladatokat adni nektek, különösen így nyáron. Vagy igen? Emlékszem, hogy én olyan 12 éves koromtól már megnyertem magamnak a házimunka egy részét. Nyaranként napi 1-2-3 órás "munkám" mindig volt otthon, ami elsõsorban a konyha és a ház kitakarításából állt, ami nem volt gyenge feladat, tekintve, hogy két bátyám van és a szobájuk nem is szoba volt, hanem barlang. De simán kibírható volt, sõt, még jól is esett, mert így legalább a délelõtti órák hamar elteltek. Ha suli volt, akkor a szombati nagy takarítás volt az enyém, ezt már magamtól vállaltam be és olyan jó volt, amikor megdicsértek érte. Igazából el sem tudtam volna képzelni, hogy anyukám csinálja, mert õ is dolgozott minden hétköznap, miután hazajött pedig hozzáláthatott szegény a házkörüli teendõkhöz, amibõl volt elég. Emlékszem, amikor elköltöztem otthonról a fõiskola miatt és nem jártam haza minden hétvégén, akkor azon járt az eszem, hogy vajon most ki segít Anyának és hogy boldogul egyedül, hiszen évek óta nem kellett a szobákat takarítania. Még mai napig, ha hazamegyek (ami ritkán van, mert külföldön élek) ösztönösen rárántom magam a szombati lakástakarításra. Látod, meg lehet ezt szokni, fõleg, hogy rátok harmada jut! :-) Ha pedig már tudsz majd vállalni diákmunkát (vagy a nõvéreid) és olyan városban éltek, ahol van rá lehetõség, akkor próbáljátok ki, elsõsorban nyáron, hogy a gimis tanulást ne zavarja be évközben. Majd késõbb már lehet akkor is (én fõsuli mellett már végig fõállásban dolgoztam, ráadásul nappalis voltam, tehát meg lehet oldani). Nagyon jó érzés tudni azt, hogy ha valamire szükséged van, akkor nem kérned kell, anyukádnak nem esetleg máshonnan kell elvonnia a pénzt, hanem csak fogod magad, besétálsz és megveszed a saját pénzedbõl. Arról ne is beszélve, hogy egy-egy hétvégén így sokkal könnyebb valami aranyos és szórakoztató programot szervezni akár négyesben, hiszen nem mindegy, hogy anyukádnak kell ekkor mondjuk két heti kajapénzt kidobnia két nap alatt (merthogy annyit simán ki lehet egy kerek hétvége alatt), hanem esetleg ti is beszálltok és sokkal több mindent megengedhettek magatoknak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat. Nagyon hasznos tanácsokat adtatok nekem. Az egyik nõvérem 15 lesz most augusztusban a másik pedig 18 októberben. Még egyszer köszönöm. :)
Remélem a nõvéreid is úgy gondolkoznak mint te és sikerül rendbe kapni a kapcsolatod az anyukáddal, és anyagilag is helyre jöttök!

Miért nem szeret az anyám másoknál is van ilyen gond? Lehet az egyik gyereket jobban szeretni?

19éves vagyok egyetemre járok gyakorlatilag havonta egyszer beszélünk akkor is csak akkor amikor én felhívom. Pénzt csak akkor küldd ha már hetek óta rágom a fülét állandóan kölcsön kell kérnem sajnos emiatt. Közben a húgomnak 10ezres ruhákat vesz állandóan mennek étterembe meg ilyenek. Nem is érdekli ha pl. aztmondom neki h 1napja nem ettem semmit vagy valami problémám van. Egyébként akkoris így volt ez mikor otthon laktam ha betegvoltam nem vett nekem gyógyszert soha nemtudtam pl lányos dolgokat megbeszélni vele és semmi mást senkivel (apám nem él velünk). Ha éppen egy hónapban egyszer hazamegyek egyáltalán nem foglalkozik velem levegőnek néz vagy csak veszekszik velem. Többször megakartam vele már ezt beszélni de mindig lerázott h neki most erre nincs ideje agy ehhez nincs kedve. Soha semmilyen szeretet kinyilvánítás nincsen felőle irányomba.:( Sajnos teljesen tanácstalan agyok mit tehetnék.

Legjobb válasz: Lassan felnõtt vagy, már nem rázhat le, egyszer úgyis meg kell ezt beszélned vele és tisztáznod, hogy mi baja veled. Próbálkozz, és ne hagyd magad lerázni. Ha nagyon meg akarod tudni, és eleget piszkálod vele, szerintem egyszer megmondja, ha csak türelmetlenségében is. Általában van egy "kedvence" minden szülõnek, akit valamiért jobban szeret kicsit, de normális esetben ezt egyrészt csak érzi, de nem érezteti nagyon, másrészt nem ilyen extrém mértékben, attól még a másikat/többit is szereti.

Lassan felnõtt vagy, már nem rázhat le, egyszer úgyis meg kell ezt beszélned vele és tisztáznod, hogy mi baja veled. Próbálkozz, és ne hagyd magad lerázni. Ha nagyon meg akarod tudni, és eleget piszkálod vele, szerintem egyszer megmondja, ha csak türelmetlenségében is. Általában van egy "kedvence" minden szülõnek, akit valamiért jobban szeret kicsit, de normális esetben ezt egyrészt csak érzi, de nem érezteti nagyon, másrészt nem ilyen extrém mértékben, attól még a másikat/többit is szereti.
Nem figyel ra jobban oda.
Én nem tapasztaltam ilyesmit sosem.
Szerintem nem is vesz észre semmi változást.
A fajtától függ. Nekem palotapincsim van és az apa kutyus mindig is sokszor ott volt az anya kutyusnál.Amikor már pocakosodott fõleg akkor volt mellette, amikor már fájásai voltak, majd meglettek a kicsik megnézte õket és már onnantól úgy tekintett rá mint saját játszótársára.!=) De lehet, hogy csak a kutyus ilyen érzõs és azért van mellette!=) Van olyan kutyus amelyik nem foglalkozik a saját családjával ( kutyákra értve ) és sajnos sok az ilyen kutyus és kevés az olyan kutyus amelyik foglalkozik!=(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válszaitokat! Az utolsó kérdést éreztem igazán hasznosnak.Akkor biztos a fajtától függ.Nagyon köszönöm mégegyszer a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!