Találatok a következő kifejezésre: Szeretném ha cicám (24 db)

Szeretnem ha cicam mindig egy helyre fekudne. Hogy tudnam raszokatni hogy ne legyen mindenhol macska szor? Vettem neki egy puha finom agyat, de nem fekszik bele ha beleteszem is csak rovid ideig marad ott. Van valami amivel oda lehetne szokatni?

Legjobb válasz: Sajnos soha nem tudod egyhelyre szoktatni a cicát.önálló "személyiség" és maga dönti el, hogy hol akar heverészni, aludni. 30 éve vannak cicáim, most is van 17-15-8-évesek de szinte nincs a háznak /bent/ olyan része, amit már ne próbáltak volna ki. a leghihetetlenebb helyekre képesek bebújni és napokig azt a helyet bitorolni:)) aztán gondolnak egyet és áttelepülnek máshova,ami nekik jó. én már teljesen együttélek ezzel, a férjemet néha zavarja, hogy már "itt is macskaszõr" van. én azt szoktam neki mondani, ahol macska van, ott szõr is van:)) lehet utánuk takarítani, ez tény, de olyan imádnivalóak:)) üdv-cicás-

Az én macskámnak van 4 törzshelye, és csak ott hajlandó aludni, és hiába vettünk neki ilyen ágyat, meg kaparóoszlopot, az egyik sem tetszett neki. Az ágyam alatt alszik délután, a cipõs-szekrényben éjjel, a nappali szõnyegén és a kanapén egy díszpárnán nappal. Ezeken a helyek borzalmasan sok a macskaszõr, mert perzsa macska, de a szõnyegen 2 naponta felporszívózunk, a díszpárnát könnyû "leporolni", de csak akkor csináljuk, ha jön valaki, mert minket nem zavar, a cipõket akkor takarítjuk, mielõtt felvesszük, az ágyam alatt meg senkit nem zavar a szõr. Szerintem ezeket a frekventált helyeket, amiket a Te cicád is használ, tudod 2-3 naponta takarítani, 10-15 perc lehet az egész, ennyit meg kell tenned, ha szobacicát akarsz.
Sajnos soha nem tudod egyhelyre szoktatni a cicát.önálló "személyiség" és maga dönti el, hogy hol akar heverészni, aludni. 30 éve vannak cicáim, most is van 17-15-8-évesek de szinte nincs a háznak /bent/ olyan része, amit már ne próbáltak volna ki. a leghihetetlenebb helyekre képesek bebújni és napokig azt a helyet bitorolni:) ) aztán gondolnak egyet és áttelepülnek máshova, ami nekik jó. én már teljesen együttélek ezzel, a férjemet néha zavarja, hogy már "itt is macskaszõr" van. én azt szoktam neki mondani, ahol macska van, ott szõr is van:) ) lehet utánuk takarítani, ez tény, de olyan imádnivalóak:) ) üdv-cicás-
A kérdező hozzászólása: Ja , ha valaki reszletes beszamolot szeretne, szivesen megosztom a reszleteket is.
A kérdező hozzászólása: Cicasok uzenem nektek"a bebim belefekszik az agyaba" Tudtam hogy okos , de ez mindenen felulmult. Most a ferjem nincs itthol ily enkor az o helyen fekszik az agyon, de kesobb atmegy az o helyere es eszt latvanyosan csinalja, amiert nem marad el a dicseret.Szinte latszik rajta hogy akarja mondani "Megakarok felelni nektek amiert igy torodtok velem es szereteben elunk eggyutt.
A kérdező hozzászólása: KOszonom a hozzaszolasokat.Aki aszt kerdezi minek tartok macskat kozlom , nem ez volt a kerdes. O nekunk egy bebi a haznal a hercegno. Mehet minden fele csak en szerettem volna egy pici zugot megtartani arra az alkalomra ha valaki bejon hozzank letudjam ultetni. Nem felve attol hogy nem jon tobbet mert tiszta szor lett a ruhaja.
Oda fekszik ahova akar...NÕ dönti el mit akar-részben-.Az én macskám még az ágyra is felugrik és ott akar feküdni, de ezt nem nagyon engedjük.Ilyen eset nálunk a macskakosárral van.Van neki egy, de sose mászik bele..
Nem hiszem, hogy sikerülhetne, minnél inkább rá akarod venni, annál biztosabb, hogy ellenáll és juszt sem azt csinálja, amit te akarsz tõle. Miért van cicád, ha nem viseled el a szõrt? Meg kell tanítani neki, hogy vannak olyan helyek, ahova tilos menni és ha jól csinálod, akkor azt be is fogja tartani. Az én cicám mondjuk olyan, hogy szeret hónapokig egy helyen feküdni, aztán mikor megunta, keres egy másikat. :)
Ja, és tesznek a finom puha ágyra, pláne ha az túl nyitott az ízlésüknek (jól írta az elõzõ, jobb szeretik a bebújós helyeket) Az enyémek pl imádnak újságpapírón feküdni, pedig az minden, csak nem puha. Ha meg erõszakkal beleteszed, mégis mit hittél? hogy addig ottmarad, amig te nem engedélyezed hogy elmenjen? Vagy mi? Atyám... :D
A macskatartás velejárója a macskaszõr. Nem értem én sem, hogy ha ennyire zavar a szõr, akkor minek vettél magadhoz macskát? Na mind1. A macska soha nem fog csak egy helyre feküdni. Törõdj bele. Nincs az a módszer, amivel rá tudnád venni. Ennyi. a szõr ellen létezik a kütyü, az a neve hogy furminator, elég drága, olyan 6-7 ezer körül van, de nagyon jó. De ez se fogja megszüntetni a szõrhullajtást, csak leredukálja azt a minimumra (sokkal jobban , mint más kefék)
Van egy Ottó nevû cicánk kandúr õkelme de ivartalanított így nem igen verekszik és nem jelölget általában nem csavarog.Azt tudom tanácsolni hogy figyeld meg a helyet ahol a legtöbbet fekszik és ha van kutyátok az meg elkerüli. A macska õse üregekben, fák odvaiban húzta meg magát és ha ezeket kimérjük akkor negatív eredményt kapunk s ráadásul ezek a helyek is változnak a csapadékos idõjárás függvényében.Az állat ösztönösen érzi hogy neki milyen helyen kell pihennie, ezért a területén belül számunkra ötletszerûen vándorol pedig csak a természetbõl "olvas" ki nálunknál többet.
Nálunk is ez volt, de vettünk neki egy speciális ágyat, és most a fél napot abban tölti, csak kajálni megy ki, wc-re, meg akkor ha azt akarja, hogy felvegyük simogatni, viszont 13.000 Ft. Ha írsz privátban, akkor megadom a cikkszámot, meg hogy hol tudod megvenni.

A herélés nem változtatja meg a macskám személyiségét? Nagyon aktív, bújós, vidám cica, nem szeretném ha ez változna. És meg fog hízni utána? Egyáltalán feltétlenül szükséges a herélés (kijáró cica)?

Legjobb válasz: Hát ha kijárós, akkor pláne ajánlott. Sok mindent megelõzhetsz vele, pl. különféle betegségeket, és hogy a cicád gyarapítsa a környék macskaállományát. A cica személyisége nem fog megváltozni. :)

Hát ha kijárós, akkor pláne ajánlott. Sok mindent megelõzhetsz vele, pl. különféle betegségeket, és hogy a cicád gyarapítsa a környék macskaállományát. A cica személyisége nem fog megváltozni. :)
De valószínûleg meg fog változni egy kicsit. Ilyenkor egy picit lenyugodnak a cicák, fõleg a hímek. De ez macskafüggõ, lehet, hogy semmi változás nem is lesz. Igen, ajánlott, mert jelölhet, ami nagyon büdös, meg nem kell több kóbor cica.
A meghízás általában a nõstény cicákra jellemzõ ivartalanítás után. Az sem meghízás, csak picit megereszkedik a hasa. De nekünk 3 herélt hím macskánk volt, õk nem híztak meg. elõzõ voltam.
Azért is jó ha kiherélteted, mert akkor nem fog verekedni a többi fiú macsekkal és nem lesz tele karmolásokkal. Herélés után általában még hízelgõsebbek lesznek a cicák :)
Az enyémet nem változtatta meg olyan csintalan mint volt és a 4kg-ot is alig éri el.
A kérdező hozzászólása: Köszi:)

Hogyan szoktassam rá a 3 hónapos cicámat a macskaalomra? Sajnos legtöbbször össze-vissza végzi el a dolgát a lakásban, és elegem van már, hogy mindennap kapok egy "csomagot". Nem szeretném, ha ezt az állapotot szokná meg!

Takarítom a tálcáját ha oda végzi a dolgát (ami ritka),szóval szerintem ezzel nem lehet gond.

Legjobb válasz: Etetés után pár perccel rakd az alomba a cicát. Lehetõleg ne engedd ki onnan, míg el nem végezte a dolgát. Az én cicám már egy hónapos korában szobatiszta lett, még ott, ahol született. De barátnõméknél sok kiscica volt már, és õk mindig beletették a macsekokat az alomba kaja után.

Etetés után pár perccel rakd az alomba a cicát. Lehetõleg ne engedd ki onnan, míg el nem végezte a dolgát. Az én cicám már egy hónapos korában szobatiszta lett, még ott, ahol született. De barátnõméknél sok kiscica volt már, és õk mindig beletették a macsekokat az alomba kaja után.
Olyan problémája is lehet a cicádnak, hogy "túl tiszta" az alomtálcája. Nem érzi benne a saját szagát, csak a sok fertõtlenítõszagot, vagy egyebet.
A kérdező hozzászólása: Mikor idekerült ott végezte a dolgát, így tényleg nem értem, hogy most mi lehet a gond. :/ Köszönöm a válaszokat, remélem sikerül beleszoktatnom! :)


Milyen okmányok és oltások kellenek, ha cicámat külföldre szeretném vinni?

Külföldre költözöm és szeretném cicámat magammal vinni (repül?n), mi ilyenkor a teen?k, milyen papírokat kell beszerezni, milyen oltások kellenek? (Európán belül)

Legjobb válasz: Az állatorvostól biztosan kell igazolás, hogy a cica az életkorának megfelelõen az összes oltását megkapta. Ha ez nincs meg,akkor biztosan nem engedik ki a határon.

Az állatorvostól biztosan kell igazolás, hogy a cica az életkorának megfelelõen az összes oltását megkapta. Ha ez nincs meg, akkor biztosan nem engedik ki a határon.
Az oltásokról az állatorvos tud tájékoztatást adni, de tudtommal, ha kölyökkora óta minden oltást rendszeresen megkapott, akkor semmi probléma nem lehet. Ha valamely oltás kimaradt, azt pótolni kell. (Ide tartozik a veszettség elleni is, ami ugyan cicáknál hazánkban nem kötelezõ, de ha külföldre viszed, feltétlenül szükséges.)Kap majd a cica egy állatútlevelet is, amelyben szerepelni fognak az adatai, és az oltások, valamint a bõre alá beültetésre kerül az ú.n. chip, amely egy egyedi azonosító lesz számára élete végéig, saját azonosító számmal. Enélkül ma már egyetlen állat sem utazhat külföldre. Ezeken kívül léteznek olyan országok, ahol még pár hetes karantént is elõírhatnak, de az unión belül ez ma már szerencsére nem jellemzõ. Ha repülõvel utazik a cica, a légitársaságnál is érdemes utánajárni, hogy nekik mik az elvárásaik pl. a szállítóládát illetõen, stb.

Mit vegyek a barátnőmnek 19. születésnapjára? Szereti a cuki aranyos dolgokat, főleg a cicákat! Olyat mondott hogy szeretné ha rajzolnék neki, de hát nem vok benne jó, hogy oldjam meg?

Legjobb válasz: Nyomtass ki 1 fehér-fekete cicás képet arra tegyél 1 átlátszó lapot és rajzold át ceruzával és ha akarod,akkor kiemelheted tûfilccel,de,ha ezt nem szeretnéd,akkor valami cicás cuccot vegyél neki

Nyomtass ki 1 fehér-fekete cicás képet arra tegyél 1 átlátszó lapot és rajzold át ceruzával és ha akarod, akkor kiemelheted tûfilccel, de, ha ezt nem szeretnéd, akkor valami cicás cuccot vegyél neki
A kérdező hozzászólása: ez jó ötlet! köszi!
Papirboltban lehet kapni ilyen fekete lapot amihez adnak egy "ceruzát". Ez ilyen szinezõ ugymond amivel le kaparhatod a megadod helyen.S a minta alatta vagy szines vagy ezüst vagy aranyszinû.Kell hozzá kis kézügyesség de hamar belejön az ember.A boltban el is mondják hogy kell csinálni.Veszel hozzá egy szép keretet, ráirod hogy szeretettel XYnak vagy tõled dátummal S szerintem egy ilyennek tuti örülne. S mellé egy kis plüss cica:) Az mindig nyerõ ajándék.
A kérdező hozzászólása: Húhh ez nagyszerû! És a boltban hogy kérjem? :)
Sajnos nem tudom mi a neve:) Ilyen kartonban van benne és ilyen fekete az alap szine, amin valamilyen szinnel van rajta a minta ahol le kell kaparni. S egy mûanyag ceruza szerûség van hozzá..Általában fel van akasztva.
Nekem pont ilyen van macskásbanXD Nekem ezüst színû a mintája, de nem nagyon kell hozzá kéz ügyesség
egy cicát....
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm! Megpróbálom beszerezni! :)

Hamarosan lesz egy kölyök labradorunk nem tud esetleg valaki mondani valamit? Szeretném, ha minél hamarabb válaszolna valaki mert napokon belül, azaz holnap, vagy holnap után megérkezik. És összetudnak majd szokni a cicáimmal?

Ezeket tudom: Nagyobb növés?, nem csak inni szereti a vizet, hanem úszni is szeret benne. Ja és napokon belül itthon lesz! (Holnap/holnap után legkés?bb kedden? Nem tom biztosan...) Az oltásokkal is tisztában vok!

Legjobb válasz: Semmi extrát nem igényel, a lakás legyen kutyabiztos, legyen megfelelõ étele és egyéb felszerelése. A cicával összeszoktathatóak. Nagy mozgásigénye van, így készülj fel napi több órás (min 2) sétára a késõbbiekben.

A kérdező hozzászólása: köszi :) Ami kutyánk is folyton megugatja õket.....
Semmi extrát nem igényel, a lakás legyen kutyabiztos, legyen megfelelõ étele és egyéb felszerelése. A cicával összeszoktathatóak. Nagy mozgásigénye van, így készülj fel napi több órás (min 2) sétára a késõbbiekben.
A kérdező hozzászólása: Hát nem nagyon.... Majd fölhívjuk a volt gazdiját és megkérdezzük.... :)
A kérdező hozzászólása: Köszi :) már am 6-7 hónapos, és naon ugatja a cicáinkat mert van 2 kisebb, de azok meg fújnak rá meg minden, nem is nagyon látom õket lehet h a mamájuk elköltöztette õket.... :/ És név kiválasztásban tud valaki segíteni? :) ha igen nagyon megköszönöm! :) ^^
Már jó ideje a netet kellene bújnod, hogy valamit +ismerj a leendõ kutyádról.
És mi a kérdés?
Szerintem készülj fel két évnyi aktív tombolásra. Az én kutyámat 2 éves kora elõtt nem lehetett megsimogatni, mert örömében lefejelte az embert. Játék mindenképpen legyen különben szétszedi a berendezést. (Nálunk lerágta az utánfutóról a hátsólámpát.)
A cicáiddal össze tud szokni, de ne legyél olyan biztos benne, hogy jól meglesznek!A mi 3 hónapos tacskónk is már megugatja az idõs, és a fiatal cicákat!
Lehet pontosan tudni, mikor született? Talán egyidõs az enyémmel.
Vannak akik 1-2nap alatt tökéletesen beilleszkednek az új otthonukba, de ha nem érte valami tragédia (pl verték és ezért extra félõs...) akkor 2héten belül teljesen otthon fogja érezni magát nálatok is. Ha már fél éves lesz, akkor most készülj a nagyobb sétákra -persze szép fokozatosan, nem kell azzal indítani, hogy mindjárt egybõl túrázni mentek-, mert unalmában rombolhat és lassan kamaszodni is fog.
Ja, hogy már nagyobbacska???
A kérdező hozzászólása: Köszi minden választ! És ha nem baj mit tudtok errõl a kutya-honvágyról? Mert azért fél évesen kerül hozzánk és, h mikor múlik el a honvágya? Tudtok errõl valamit?
Ja és 1000 %, hogy összeszokik a macsekokkal!
Szia! Ne aggódj! Helyes, bájos kis mézeskalács lesz! Kertben lesz vagy lakásban? Legyen egy kis vacka, rongya vagy kutyafekhelye, ha lakásban van, bár nem biztos, hogy odamegy, legyen pár kis játék, de az se baj, ha nem mindent a legelsõ nap szerzel be, kutyakaja ami puppy vagy junior és nem a legolcsóbb, mert az nagyon hulladék. Egyébként örömmel látunk a labis fórumunkban, itt még minden kutya kölyök, szívesen várjuk az új kutyásokat, nagyon ajánlom Nektek is, sok tanácsot, fényképet és élményt megosztunk egymással. Ha érdekel a fórum, írj privátot és megírom, merre vagyunk! Nyugodtan kérdezz!
http://parkallatorvos.hu/index.php?option=com_content&view=a.. A fajta maga nem igényel semmi extrát a többiekhez képest. Õ is ugyanolyan kölyök, mint a többi.
A kérdező hozzászólása: Hidd el bújom is..... Vagy 100 oldalt megnéztem de egyik sem nagyon ír ilyen "hazaköltöztetés"-rõl... nem írja, h mi mindenre van pluszba szüksége mint egy átlag kutyának meg ilyenek......
A kérdező hozzászólása: Köszi :)

5 hós lányom cicin szeret elaludni. De szeretném ha máshogy is sikerülne elaludnia. Aki hasónlóan volt mint én, hogy szoktatta le, és altatta el?

Legjobb válasz: mondjuk ringathatod, ha szerinted jobb ha a 6-8 kilós babádat fél-egy óráig járkáltathatod a lakásban miközben leszakad a derekad.... :) majd ha már nem cicizik leszoktatod!

mondjuk ringathatod, ha szerinted jobb ha a 6-8 kilós babádat fél-egy óráig járkáltathatod a lakásban miközben leszakad a derekad.... :) majd ha már nem cicizik leszoktatod!
Én nem szoktattam le. Örültem, hogy elaludt :) Egy éves koráig szopott, addig bealudt mindig. Majd ha nagyobb lesz, kitalálsz valami esti rutint, és akkor az után alszik. Miért gond, ha cicin alszik?
nagytesó mellett nekem nincs is idõm mindig megvárni míg jól bealszik a cicin. Azt szoktam csinálni hogy ha már látom hogy nem eszik csak dudlizik akkor pár perc után kiveszem a szájából és cumit kap helyette. Ezt csak ilyenkor tudom megcsinálni ha éber az istennek se kell neki a cumi, de félálomban már átverhetõ:)
Az elejétõl kezdve kiságyhoz kellett volna szoktatnod, így nem lenne ilyen gond.
Nekem is 5 hó korában kezdett terhessé válni a cicin alvás. A napközbeni alvásokkal kezdtem. Volt pár küzdelmes napunk, de viszonylag hamar megtanulta, hogy ha leteszem az ágyba, akkor õ is leteszi a fejét és szépen elalszik. Nekünk a cumi sokat segített (elõtte nem szerette a cumit. Az elsõ napokban sokat volt a kezemben és ringatva altattam el, aztán kb 1 hét múlva már nem volt szükség a ringatásra.

Szoptatás után, miért kell kiüríteni a cicit? Nekem szopi után kevés jön csak. De az is csak kézzel fejve. Géppel nem jön, csak alig. Urtica Urens 5CH-t szedek. Szeretném ha még több lenne a tejem. Javaslatok?

Legjobb válasz: Ha több tejet szeretnél, akkor erõltesd a fejést!Ha elég a babának, akkor ne fejj, ha csak pár csepp marad!Én szopiteát ittam, és sok narancslevet!Az is nagyon jó tejserkentõ! (100%-os)

Ha több tejet szeretnél, akkor erõltesd a fejést!Ha elég a babának, akkor ne fejj, ha csak pár csepp marad!Én szopiteát ittam, és sok narancslevet!Az is nagyon jó tejserkentõ! (100%-os)
Szia! Én este fejek fél órán keresztül utolsó szopi után így: 7-7, 5-5, 3-3 perc. Esetleg sûrûbben szoptathatnád.
A 3 órás "etetés" már régóta nem ajánlott, érdemes lenne ennek utánaolvasni! Mindennel baj van benne: a 3 óra a több hónapos babákra vonatkozik és még így is csak egy átlag, amit nem minden baba "üt meg" (az enyém se ütötte soha). A szoptatás nem etetés, hanem jóval több.. A tejtermelés mindig a szükséglethez igazodik, ha tehát több tej kell, többet (vagyis gyakrabban) kell szoptatni - ha mindig csak x óránként kap, akkor a termelés nem fogja tudni követni az igényeket. Bizonyos összefüggések figyelembevételével(!) nyugodtan lehet akár félóránként is szoptatni, ha a szükség úgy hozza; a pocaknak se lesz tõle semmi baja (pláne, hogy csak átmenetrõl van szó, pl. serkentés idején). És még sorolhatnám... Nem véletlen, hogy az idõhöz kötötten szoptatott babák körében sokkal több probléma van a tejmennyiséggel és általában hamarabb is apad el a tej (tisztelet a kivételnek). Kérdezõ, miért akarsz több tejet? Nem elég, hogy a babád igény szerint szopik? Ha gyakrabban szoptatod, biztosan nõni fog a mennyiség. (Ha szopás után már nem tudsz fejni, az azt jelenti, hogy beállt a kereslet-kínálat, ami teljesen rendben van, ez a cél.:)
Jó az ha igény szerint szopik??Nálad ez mit takar??Óránkét??Szerintem a 2 óra minimumot ki kellene várni a megfelelõ tejtermelás miatt.Régi jó bevált módszer nem véletlenül a 3 óránkénti szoptatás.Ha rendesen eszik akkor ki kell bírnia legalábbis nekem ez mûködik.
Ha viszont elfelejtesz este fejni, reggelre durranásig lesz a cici.:)
A kérdező hozzászólása: Segít, mert azóta mióta feltettem a kérdést, megpróbáltuk újra a gyakoribb szoptatást, és sikerült is. Több lett. De vásároltunk More Milk kapszulát, és szerintem fölöslegesen. Segít az is, de korántsem olyan jó, mint amilyennek mondják. Szóval majdnem csak azt mondhatom, hogy kidobtam az ablakon 10 000 forintot. De hát a hülyeségbõl tanul az ember. Ha elfogy, veszek görögszénamagot vagy mi az, és az csak 700, ami állítólag megindítja a tejet, mint az állat :) De egyébként én is ilyen céllal szeretnék fejni, pluszba, hogy el tudjam tenni a fagyasztóba.
Ja még annyit hagy kérdezzek: miért nem segít most a több szopi?
Második vagyok. Én este fent maradok, és fejek, ha jön, ha nem, fél órát. Így minden este el tudok rakni általában 80-at, amit vagy odaadok másnap (ha kevés a tejem), vagy lefagyasztom. Papit hígítani jó késõbb, vagy néha elfogadja felmelegítve is .
Értem. Így szerintem akkor próbálj meg fejni, amikor érzed, hogy még van benne valamennyi: ez általában a reggeli, délelõtti szopi után szokott lenni, amikor az éjjeli bõséges termést egyszerre nem eszi ki a baba. Napközben viszont én nem javaslok több fejést, mert ekkor folyamatosan csökken a termelt mennyiség, úgyhogy pár cseppnél többet nem tudnál kipréselni. Vannak, akik az esti "utolsó" szopi után még fennmaradnak 2-3 órát és akkor fejnek egy adagot, ez is egy megoldás - én este mindig hulla voltam, úgyhogy a saját módszeremmel fejtem és az is hatásos volt. Végül, ha van rá módod és erõd, akkor pár napig éjjel is felkelhetsz 1-2x fejni, bár ez eléggé fárasztó tud lenni. (Éjjel a legmagasabb a prolaktin hormon szintje, ezért az éjjeli szopi/fejés igen hatásos serkentõ.) Ha szopi után közvetlenül úgy érzed, hogy még lehet benne tej, akkor nekieshetsz a fejõvel; de ha nem érzed vagy nmégse jön semmi, akkor várj fél-1 órát és utána próbáld meg. Lehet, hogy a mellnek szüksége van egy kis pihenõidõre; a kiürülés után már több idõbe telik, amíg jön egy következõ tejleadó-reflex; kb. ennyi idõ alatt már összegyûlik a mellben egy "fejésre alkalmas" tejmennyiség. Sok sikert! :)
Ha tudsz, feküdj, amikor a baba alszik. Nekem ez is sokat segített. Esetleg cicin altasd, akkor alvaszopik.:)
A kérdező hozzászólása: Igény szerint szopik. Mindenképpen több tejet szeretnék. Olvastam a More Milk kapszuláról. Szerintem kipróbálom, mert az Urtica nem hozza meg a hatást. És a laktoherb sem.
Nuláti, a természet ingyé elvégzi a dógot. ;) Gratula!

Van egy cicám, ivartalanítva van, és nem eszik meg semmilyen ivartalanított macskáknak, , kitalált" kaját. Viszont a normál kajától hízik, és nem szeretném, ha meghízna, mivel hosszú életet szeretnék neki. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Én azt csinálnám, mint a kutyáknál. Ha nem eszi meg, akkor vedd el. Nem fog éhenhalni, rá fog jönni, hogy meg kell enni. Vagy keverd neki egy ideig, és utána térj rá rendesen.

Én azt csinálnám, mint a kutyáknál. Ha nem eszi meg, akkor vedd el. Nem fog éhenhalni, rá fog jönni, hogy meg kell enni. Vagy keverd neki egy ideig, és utána térj rá rendesen.
Nálam se ették soha az ivartalanított tápot..Nem is tukmáltam hisz a vadonba sincs 7+os kaja.. Mérd ki a napi adagot és csak annyit egyen a sima tápból, ha hízik akkor csökkenteni kell és nem fog hízni.
Elõzõ hozzászólóval teljesen egyetértek. Ne erõltesd az ivartalanított cicáknak való tápot. Ez csak egy reklámfogás. Adj neki kevesebbet abból, amit megeszik. A cicák nagyon válogatósak. Nem olyanok, mit a kutyák.
Így van, csökkentett adag a megoldás-de csak nagyon lassan csökkentsd az adagot!!! (Esetleg gabonamentes táp??? az kevesebb szénhidrát is!!)

Szeretném, ha nem cicin aludna el. Tudnátok jó tanácsokat, praktikákat írni? Egyáltalán hogyan kezdjek hozzá? 14 hónapos.

Legjobb válasz: ha evett, akkor tedd le az ágyába. Nincs más módszer. az változhat, hogy utána hogy viselkedsz vele, csak simogatod, vagy ki is veszed újra, vagy ott hagyod....ez már nevelési elv kérdése. Berakhatsz egy tevékenységet az ágyban (mese, játék a kézbe,zene.....)

ha evett, akkor tedd le az ágyába. Nincs más módszer. az változhat, hogy utána hogy viselkedsz vele, csak simogatod, vagy ki is veszed újra, vagy ott hagyod....ez már nevelési elv kérdése. Berakhatsz egy tevékenységet az ágyban (mese, játék a kézbe, zene.....)
Nehéz ... Az enyém még csak 9 hónapos, de én is azon "dolgozom" pár hete, hogy egyedül aludjon el. Én azt próbálom, hogy, amikor már látom, hogy álmosodik, megszoptatom, de nem az alvós, nyugis helyiségben, hanem mondjuk a szóló rádió, Tv, vagy a mûködõ mosógép közelében, tehát, hogy véletlenül se gondolja, hogy altatni akarom. Utána pedig szépen, halkan suttogok a fülébe, miközben besétálok vele a kiságyához, hogy "álmos a baba, megy alukálni stb ...".Picit ringatom, megpuszilgatom. Leteszem, és változó, mennyit ordít :-((( Van, amikor nem is sikerül, mert egyszerûen nem bírom hallgatni, olyankor marad a jól bevált cici, és 2 perc múlva alszik. Egyelõre ilyen átfedésekkel, lazán próbálom, aztán meglátjuk. Most mindenesetre 10 perc nyûglõdés volt, most alszik ...
Én úgy szoktattam le, hogy mindent ugyanúgy csináltam (összebújtunk az ágyon simiztem, stb) csak cicit nem kapott. Elsõ két nap kínlódott, de azután így is jó volt neki. Csak sajna azóta se hajlandó egyedül elaludni, valaki haját muszáj simogatnia elalváshoz:D
Én úgy szoktattam le a cicin alvásról (9-10 hósan), hogy eleve nem engedtem, hogy elaludjon, beszéltem hozzá, énekeltem neki, hangosan ment a tévé, stb. Ha véletlen mégis bealudt, akkor még rázkódtam egy kicsit, büfiztettem, hogy egy kicsit magához térjen, és csak utána raktam be az ágyba. De én soha nem hagytam egyedül elaludni, hanem simogattam, ott maradtam vele, amíg el nem aludt. Valahogy rugalmas volt ilyen téren a babám, mert soha nem sírt, 1-2 hét alatt simán átszoktattam, nagyon könnyen és jól leszokott a cicin elalvásról. Nem gondoltam volna.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!