Találatok a következő kifejezésre: Szeretném gipszbe a (4 db)

Szeretném gipszbe önteni a pocakom itthon házilag. Valamilyen tanáccsal esetleg oldallal?

Legjobb válasz: Szia én sok gipszképet csináltam régabben,én mindíg modellgipszet használtam,nem tudom hogy ez neked jó lessz e de szerintem ez a legjobb.

Szia én sok gipszképet csináltam régabben, én mindíg modellgipszet használtam, nem tudom hogy ez neked jó lessz e de szerintem ez a legjobb.
Mielött ráteszed a gipszet kend be zsíros krémmel !
A kérdező hozzászólása: Köszi:) )) de a sima bekevert gipszel lehet vagy mivel kéne szerinted?

Gipszet hogyan kell kikeverni milyen állagúra? Falba szeretném tenni hogy a tiplit befogja?

Legjobb válasz: összekevered vízzel annyira, hogy ne legyen folyós csak kenhetõ

összekevered vízzel annyira, hogy ne legyen folyós csak kenhetõ
HIDEG vízzel
Elõfordulhat, hogy kis lyukba téve egybõl meghúz, a fal kikapja belõle a vizet. Akkor meg szedd ki, és a második próbálkozás elõtt spricnivel fújj vizet a lyukba.

Kiváncsiságból, szeretném kipróbálni milyen ha valakinek csuklótól-vállig gipszbe van a keze. Van valakinek ötlete?

Legjobb válasz: Törd el -_-" Nincs jobb ötletem. Elég fura vágyaid vannak :]

Törd el -_-" Nincs jobb ötletem. Elég fura vágyaid vannak :]
A kérdező hozzászólása: Aha. Megpróbálom köszi!
Fontos megjegyzések: 1. Ekkora gipszet nem árt, ha szakember tesz fel, mert nehogy elszorítsa valahol a vérkeringést. 2. Nem a fekrakás a mûvészet, hanem a leszedés. Ha nem frissen nedvesen szeded le (gipszintavételnél alkalmazzák ezt a módszert), akkor nem lesz könnyû. Gipszfûrész, ami erre való drága. Jóval 10 000 felett van. Csípõfogó, vésõ, kés, kalapács stb... sziszifuszi munka nagy sérülésveszéllyel. Flex: Meg ne próbáld, mert rendkívül balesetveszélyes!. A legjobb azzal levetetni, aki felrakta!!! Szakember, neki van gipszvágója. Azon van egy vágókorong, de az nem forog, csak rezeg, így nem okoz sérülést a rugalmas bõrön, csak a rugalmatlan, kemény gipszet vágja ketté.
És meddig szeretnég, hogy fent legyen? Mert nem könnyû ám elboldogulni egy ilyen nagy gipszben, még a legalapvetõbb dolgokhoz is segítség kéne.
A kérdező hozzászólása: MEgtörtént. Nagyon érdekes volt. Azt mondták 3 napig lehet fent, de egy hétig volt rajtam.
Hogy sikerült megoldanod? Na és mivel magyaráztad meg az ismerõseidnek, hogy ilyen gyorsab begyógyult a "törésed"?
A kérdező hozzászólása: Interneten találtam fórumót(Német), és ott beszélgettem velük, és Németországban intéztük. Az ismerõseimnek meg úgy, hogy nem találkoztam velük, kint maradtam Németorszgában egy hétig, nyaralás volt. Egyik barátnõmmel voltunk ketten. Õ tudott róla. Õ a lábát gipszeltette be. Így jól elvoltunk, ott meg nem érdeelt senkit.
Ja tudom, van egy német fórum is e témában. Ott sok ilyen ember van, nem vagy egyedül.
És tetszett egy ekkora nagy gipszben lenned?
A kérdező hozzászólása: 24.nek. Én nem éreztem nagynak. Az elsõ néhány óra nagyon furcsa volt. De utána nem akartam tõle megválni. Enni, meg öltözködni kicsit nehéz volt. de azt is hamar megszóktam. Ha lehetne "állandóra" tuti még csináltatnék. Barátnõm a lábára kért, teljes gipszet. Neki a lépcsõ végig nagyon nehéz volt. De jól elvoltunk. Szuper élmény
Van a fórumon infó levehetõ-visszarakható gipszrõl. Melyik fórum amúgy? Braceforum?
A kérdező hozzászólása: Levehetõ? Azt még nem találtam meg. Nem azt a forumot találtam meg.
Öcsém, téged az állatkertben kéne mutogatni, komplett hölye vagy.
Az említett oldal szerkesztõje ismer olyan gipszelõt, akik csinált már ilyen gipszet.
A kérdező hozzászólása: Nem sajnos. Nem tudom megcsináltatni sehol :(
Hogy állsz ? Tudod már milyen?
Hülye...
Nem kell eltörnöd, elég keresned egy orvost, aki elkészíti neked a gipszet felpróbálás céljából.
A kérdező hozzászólása: 3.: És ez hogy mûködik? Kell egy ismerõs orvos? És akkor elintézi?
Nem kell orvos, elég egy gipszelõ a kórházban. De valamennyit fizetni kell, a szívességért, na mega gipsz sincs ingyen! Gipszet orvosi kellékes szaküzletben vehetsz amúgy. (Bár nem mindegyikben.) http://www.hun-gips.hu/ Itt begipszelt csajok vannak. Szerintem a moderátor tudna tippeket adni gipsz beszerzésre és gipszelõ szaki keresésére.
Te tök hülye vagy..5 percig bírnád..nekem volt ilyen gipszem 3 hétig és semmi szupi nincsen benne..
A kérdező hozzászólása: És mi a rossz benne?
Nehéz a gipsz, nem tudod mozgatni a karod, nem tudsz ott mosakodni, és ha viszket, nem tudod megvakarni.
Nekem még törte is a karomat csuklóban, könyökben, a legalapvetõbb napi dolgokat sem tudtam vele megcsinálni (pl. evés, fogmosás), beledagadt a gipszbe állandóan a karom, éjjel alig bírtam elaludni azzal a nehéz, hatalmas vállig érõ gipsszel, mert sehogyan sem tudtam normálisan lerakni a karom az ágyban. Szóval szerintem egy nap alatt megunnád a dolgot.
Nos, kipróbáltad? :D
A kérdező hozzászólása: Még nem, nem volt rá lehetõség. Elég bonyolultnak tûnik, de rajta vagyok :)
El ne törd! Nem sikerül jól, szilánkosan törik, vagy mûtik csavarral gipsz nélkül, vagy csak húzódik, és kötést kapsz gipsz helyett. Fizess le inkább egy kórházi gipszelõt, õ megcsinálja. Van olyan, aki bevállalja. Az 5-ös számú válaszban megadott címen (július 31-tõl megszûnik az oldal) a szerkesztõ nagy eséllyel tud neked mondani gipszelõ szakembert, aki ezt bevállalná.
A kérdező hozzászólása: Megnéztem köszi, de ott csak nõk vannak így fotózva.
valaki irta a hun-gipsz oldalt. jó ötlet, de ha érdekel segitek néhány ötlettel tényleg nem kényelmes de kibirható. persze más az" hobbyból" kipróbálni és más az sérülésnél.


4 hete eltört a bokám éshát ugye most gipszbe van. Egy hétig volt rajta sín is és még 1 hét kellene ahhoz hogy levegyék, de nekem közbejött valami és le szeretném venni. Ennek lehetnek súlyosabb következményei?

Legjobb válasz: Igen. A töréstõl is függ, hol van és milyen irányú, illetve mennyire forrt össze, terhelhetõ e, egyáltalán ha terheled, fájna e még, benne van a kockázat.

Igen. A töréstõl is függ, hol van és milyen irányú, illetve mennyire forrt össze, terhelhetõ e, egyáltalán ha terheled, fájna e még, benne van a kockázat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!