Találatok a következő kifejezésre: Szeretném a és (6226 db)

Terhes vagyok, és a párom is szeretné a babát megtartjuk, de szüleim és barátom is azt szeretné, ha a nyáron még összeházasodnánk, de én nem szeretném. Mit tegyek? 18L

Legjobb válasz: Én sosem kötnék érdek házasságot, de ha valaha hozzá akarsz menni, akkor elõrébb lehet hozni. Ha szeretitek egymást akkor miért ne? Amugy együtt laktok már?

Ha szeretem hozzá mennék, sõt, örülnék hogy el akar venni! Manapság ez nagyon ritka, becsûld meg!
Én sosem kötnék érdek házasságot, de ha valaha hozzá akarsz menni, akkor elõrébb lehet hozni. Ha szeretitek egymást akkor miért ne? Amugy együtt laktok már?
Magyarázd el nekik, hogy te nem ezt szeretnéd.Mi sem vagyunk házasok a párommal és nem is szeretném, hogy azért kérje meg a kezemet, mert babánk lesz.
Már szervezik az esküvõt??? A menyasszony beleegyezése nélkül??? Bocsi, de ezek szerint az vagy!:D Röhej... Tényleg nagyon aranyos lenne amugy ha viszi a gyûrûket a kicsi :D De semmivel nincs több papír munka vele, csak egy apasági nyilatkozatot kell tenni a párodnak, abba meg nemhiszem hogy bele halna. Állj ki magadért! :)
A kérdező hozzászólása: február elején volt az egyéves évfordulónk.
Kérdezhetek egy hülyeséget? Miért költesz felesleges pénzeket az esküvõre? (arra értem, amit a babára költhetnétek) Ha jól szervezed meg az esküvõt, a pénz, amit kaptok a rokonoktól éppen fedezi a költségeiteket, tehát egy fillérbe sem kerül a lakzi. EGyébként szerintem aranyos, ha a párod el akar venni feleségül, én igent mondanék. Azellen meg, hogy a nagyikkal éltek, nincs mit apelláljál, elvégre 18 (!) évesen leszel anyuka. Ha 28 évesen lennél az, akkor a te életed lenne. De ha már így sikeredett, hogy még alig vagy felnõtt, de becsúszott a baba, ne panaszkodj, ha a nagyszülõknél laktok, ergo, beleszólnak az életetekbe. Még egy gondolat: ha most nem mész férjhez, késõbb annyi kiadásotok lesz, meg kell másra a pénz, belefásultok, stb., hogy abból a büdös életben nem lesz lakzi.
A kérdező hozzászólása: az életem felett döntenek, jobb lenne ha a párommal külön laknánk, nem anyuékkal, ugyanis este jött már azzal hogy ugye nem te ágyazol, hanem a párom, ne fürödjek meleg vízbe mert a végén elvetélek, ne tornázzak, és stb, szerinte csak feküdjek, és ha szólok úgy összeveszünk, hogy elmondani nem lehet.Inkább az eskûvõre költött pénzbõl, elköltöznénk, és a gyermeknek vennénk dolgokat.Én ezen az érven vagyok, de õk más.
mármint rábeszélhetnek
Arra nem gondolt senki, hogy nem szeretne hassal menyasszony lenni? Nme tudom az okaidat, de én nem engedném, hogy rábeszéljenek, mert akkor szinte bármire késõbb is átbeszélhetnek, dönthetnek helyetted azt hiszik majd. Persze ez csak akkor igaz, ha vannak megfelelõ érveid miért nem akarsz most hozzámenni. Elárulod? Ha nem szeretnéd nem kényszeríthetnek, de határozottnak kell lenned, mert nem úgy tûnik, mintha az lennél, mert akkor a fejed felett nem kezdtek volna el szervezkedni, amúgy is milyen már, hogy meg sem kérte a kezedet, nem is mondtál még igent...
Ha nem bízol abban, hogy a kapcsolatotok tartós lesz, akkor felelõtlenség gyereket szülni! Azok ellenzik a házasságot, akik nem bíznak a párjukban. A többi indok csak mese.
Neked is igazad van, de abban is van valami, amit õk mondanak. Végül is, ha te nem akarod, akkor nem erõltethetik rád, és igenis figyelembe kéne venniük a te álláspontodat is. Viszont én abban nem látok semmi problémát, hogy el akar venni. Lehet, hogy most úgy tûnik, hogy a gyerek miatt, de tuti, hogy nem emiatt, hanem mert szeret, és ígyis úgyis eljegyzett volna, max a gyerkõc kicsit elõrehozta.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: igen együtt lakunk, szeretjük egymást, beszéltünk az eskûvõrõl is, de anyu azzal magyarázza hogy sok papír munka van meg apapsági nyilatkozatot kérnének hiába mondanánk hogy a párom az apuka, de ez tényleg olyan lenne hogy csak a baba miatt.Mondtam a páromnak ha kicsit nagyobb lesz gyermekünk akkor már õ is tud segédkezni gyûrût vinni és olyan aranyos lenne, de hajthatatlan, így szinte nélkülem szervezik az eskûvõt:S
Ha amúgyis szereted, és hozzá akarsz menni, akkor nem értem miért nem mindegy, hogy mikor. Ti tudjátok, hogy nem a gyerek miatt más nem számít. AMúgy ha meg lesz a baba, annyira el fog törpülni ez az egésze esküvõ mizéria...Én a helyedben belemennék.
A kérdező hozzászólása: persze abba is belegegyezne az apaságiba, de õ azt szeretné ha a feleségeként szülnék.
A kérdező hozzászólása: igen szervezik az eskûvõt, hely, võfély, videós már lefoglalva, még nem kérte meg a kezem jõvõ hónapban lesz az eljegyzés, nyár végén meg az eskûvõ.
Ha nem akarod, akkor tényleg magyarázd el nekik, hogy mi a helyzet! Viszont, ha szeretitek egymást és minden rendben van köztetek, akkor viszont miért ne házasodnátok össze?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszokat, lesz eskûvõ voltam menyasszonyiruhát próbálni és eszméletlenül szép, amúgy december elejére vok kiirva én meg a hónap végén töltöm a 19et.Sikerült megbeszélni mindent.
Azt írd meg, hogy hány centi szer hány centi az akváriumod alapterülete és megmondom ;)
Ki lett öblítve a manado, de nyilván nem fogom annyiszor átmosni, mint mondjuk a bazaltot vagy a homokot...hidd el, volt abba is részem, egy napig mostam a 300 meg a 160 literes akváriumba (kellett vagy 30 kiló bele...). A táptalajt meg TILOS akár még öblíteni is...szóval ez ezzel jár, a szûrõ szivacsot meg nyugodtan ki lehet mosni akkor induló akváriumnál, 1 nap alatt nem fog benne neked baktérium megtelepedni. Max. akkor nyomsz bele bacikultúrát, miután letisztult a víz. Ha egyáltalán nyom bele az ember, én tettem mondjuk. De csak azért, mert egy kisebb akváriumot áttelepítettem ebbe és nem akartam 2 hetet várni, amikor eleve ott volt az érett víz is a másikból. De azóta se volt halhullás, szóval akkor csak nem lett senkinek semmi baja...pedig elég érzékeny nano halaim meg garnéláim is vannak.
igen, utolsó válaszoló pont jó példa arra, hogyan ne vigyázzunk a manadoval. Természetesen ez nem árt a halaknak meg semmi bajt nem okoz, de ha átmosod elõtte (nekem 3 körben tisztult le a víz) akkor elkerülhetõ. Ha megvárod, hogy leülepedjen egy része a szûrõbe megy, ami így feleslegesen koszolódik már az indulásnál, illetve ha az a sok por leül az aljára, ugyanúgy ismét felkeveredhet, ha mondjuk beültetsz valamit és nem figyelsz.
Én 5 literes Aquabasis Plust vettem meg 10 literes Manadot, így pont elég 112 literbe. Fel fog keveredni, tiszta vörös por lesz minden, de pár nap alatt leülepszik, megszûri a szûrõ. Viszont nem hiszem, hogy a halak örülnének neki...nekem konkrétan ilyen volt feltöltéskor, majdnem rosszul lettünk párommal mikor töltöttük :) http://kepfeltoltes.hu/120120/P1120279_www.kepfeltoltes.hu_... Másnapra ilyen lett: http://kepfeltoltes.hu/120120/P1120283_www.kepfeltoltes.hu_... Aztán szép fokozatosan letisztult. Most meg már kész dzsungel, de arról nincs normális képem. :)
utánanéztem jobban a témának. az elõbb a sajátomhoz viszonyítottam, de lemértem és abban vastagabban van mint 4 centi. Ha nem tévedek, neked 11.2 literre lesz egészen pontosan szükséged, vagyis a legcélszerûbb egy 9 és egy 3 litereset venned, merthogy a legtöbb helyen ekkorában árusítják :) és még mindig van érzéked hozzá ;)
A kérdező hozzászólása: én vagyok az aki tegnap kérdezte h mien lett az akváriumom :D
bocsi, -kg +liter
Nálunk van asszem 3, 5, 7(talán) és 15 kg-os változat is.
a kisebb csomagbol. ugy tudom 2 meret van
3 csomag kb. ha nem teszel bazaltot foleje, akkor mehet 4
Az alapterületet összeszorzod és azt még megszorzod azzal, hogy milyen vastagon szeretnéd. Ha óvatosan töltöd fel, akkor csak kicsit kavarodik, de érdemes elõtte kimosni, jóóóóó sokszor, mert nagyon poros - ez a halaknak nem árt, de nem szép látvány. Egyébként milyen talaj a mostani, amit le akarsz cserélni? Mert ha nem homok, akkor csak óvatosan, mert a biológiai szûrés fogja bánni.
:D akkor, ha nem egyedi méretre készíttetett akváriumod van, hanem az a szabvány 112 literes, akkor 80x35 cm-es lesz és ahhoz körülbelül 13.5 liter fog kelleni.
A kérdező hozzászólása: baszod ezt nem tom, nem vagyok otthon :D
Na már én is hozzászólok ehhez a felkavarodás témához, mert tegnap ez lemaradt és látom, itt lassan vitafórum kezdõdik... Mielõtt beleteszed az akváriumba a manado-t, többször mosd át, addig, amíg jön belõle a barnás "trutyi". Hiába mondják a boltban vagy van ráírva az, hogy mosás nélkül az akváruimba rakható, az eredmény egy zavaros maszlag lesz pár napig és miután leülnek a kis részecskék az akvárium aljára, lehet, hogy tiszta lesz a víz, de mihelyt kicsit belenyúlsz a dekorba vagy új növényt telepítesz megint "szép" barna átláthatatlan káosz kapsz 1-2 napra. A mosástól pedig annyi hasznos anyag nem távozik a talajból, hogy az jelentõs veszteség legyen, viszont ha átmosod, akkor a szállítás és pakolás és miden egyéb mozgatás során keletkezett törmelék, por, idegen anyag kikerül a talajból, így biztos nem viszel be az akváriumba nem oda való bacikat, koszt, vírust stb-t.
Hova szeretnéd beépíteni? Korrugált vagy perforált?
A kérdező hozzászólása: Oh tényleg ez kihagytam, egy ház köré kellene tennem mert vizesedik és elméletileg ez valamennyit segíthet rajta. Aynit ekllene hogy elvezetni a ház mellõl kicsit lejjeb picit lejtõs a terület, így ha ez a megoldás mûködik akkor oda lelehetne vezetnia vizet.
Huhh, ebben nem tudok segíteni, mert ilyen felhasználásról még nem hallottam. A korrugáltat védõcsõként, kábelgyûjtõként használják (nálam a kerti tó keringetése megy róla, mert a szivattyû a tavon kívüli aknában mûködik), a perforáltat meg inkább öntözésre fák gyökereihez például. Ha egy perforáltba bele is hatolna a külsõ talajvíz, az ugyanúgy tovább is lép rajta a következõ lyukon. Elszállítani nem fogja még lejtéssel sem még 2 méterre sem és még telítõdni sem kell a csõnek hozzá. Olyat tudok elképzelni, hogy az alap mellé kb egy fél méter széles sávban kulékavicsot töltenek egy alul kibetonozott árokba ami felfelé jobban párologtat, lefelé jobban gyûjti, szûri a vizet és ezt elvezetik mielõtt a falhoz érne.


Ps2-be szeretném a fifa 08 vagy 09-es játékot letölteni de magyar szinkronnal . Hol tudom tölhetem le?

link,pls

Legjobb válasz: Üdv Látod ezt én is tudni szeretném( 2010,11,...) van egy pár oldalam de, h pont magyar nyelven nem találtam az gáz....

Üdv Látod ezt én is tudni szeretném( 2010, 11, ...) van egy pár oldalam de, h pont magyar nyelven nem találtam az gáz....

Névváltoztatás lehetséges-e így ahogy én szeretném? Nem szeretem se a családi, se a keresztnevem, így régóta megváltoztatni szeretném. A célom az lenne, hogy az exem családnevét, és a lányom keresztnevét felvenni.

Pont szerencsés lenne ebben az évben megcsinálni, mert a személyim is lejár, a lakcímkártyám cím változtatás miatt újat kell kérjek, és a taj kártyám is régi típusú cafrangos papír, újat kellett volna csináltassak rég, így célszerûnek látom most módosítani a nevem. Így is költözés elõtt állok, így új környezet, új emberek, senkit se fogok ismerni, így még jól is jön ki.

Legjobb válasz:
Szia! Régies, hagyományos írásmódú családi nevet csak akkor vehetsz fel, ha valamelyik rokonod, õsöd neve bizonyíthatóan az, vagy az volt. A példádból kiindulva nem veheted fel az Osváth nevet, akár adta beleegyezését a viselõ, akár nem, viszont felveheted az Osvát nevet (th nélkül). Ugyanígy nem lehetsz Eötvös, de lehetnél Ötvös, stb, remélem, érthetõ. (Az exed pl lehetne Bekus, ha szeretne.) Amikor bemész az anyakönyvvezetõhöz, kapsz egy papírt, azt kell visszavinned kitöltve, erre az új nevedet, adataidat kell ráírnod, indoklást, hogy miért változtatsz nevet, és jelezned kell, hogy kit érint a névváltoztatás (ezesetben a lányodat), így az õ neve is megváltozik a tiéddel együtt, hacsak nem kéred külön, hogy ugyanaz maradjon. Az indoklással kapcsolatban érdemes megkérdezned az anyakönyvvezetõt, mit fogadnak el, én "csak" az utónevemet változtattam meg, és annyit írtam, hogy az addigi nevemmel nem tudok azonosulni. Kérdeztem, elég-e ennyi, és azt mondták, utónévnél bõven, a családnév változtatása nehezebb egy kicsit, azt ennél bõvebben kell indokolni, de õk biztosan tudnak segíteni neked. A kérvény beadásától nekik, ha jól emlékszem, 45 napjuk van az ügyintézésre, de az enyém például jóval hamarabb megjött. Június elsején voltam az anyakönyvvezetõnél, két hét múlva már nálam volt a levél, dátum pedig június 5. volt rajta, tehát egy héten belül elintézték + posta. Remélem, segítettem, ha bármiben tudok még, szólj és megpróbálok.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szia! Régies, hagyományos írásmódú családi nevet csak akkor vehetsz fel, ha valamelyik rokonod, õsöd neve bizonyíthatóan az, vagy az volt. A példádból kiindulva nem veheted fel az Osváth nevet, akár adta beleegyezését a viselõ, akár nem, viszont felveheted az Osvát nevet (th nélkül). Ugyanígy nem lehetsz Eötvös, de lehetnél Ötvös, stb, remélem, érthetõ. (Az exed pl lehetne Bekus, ha szeretne.) Amikor bemész az anyakönyvvezetõhöz, kapsz egy papírt, azt kell visszavinned kitöltve, erre az új nevedet, adataidat kell ráírnod, indoklást, hogy miért változtatsz nevet, és jelezned kell, hogy kit érint a névváltoztatás (ezesetben a lányodat), így az õ neve is megváltozik a tiéddel együtt, hacsak nem kéred külön, hogy ugyanaz maradjon. Az indoklással kapcsolatban érdemes megkérdezned az anyakönyvvezetõt, mit fogadnak el, én "csak" az utónevemet változtattam meg, és annyit írtam, hogy az addigi nevemmel nem tudok azonosulni. Kérdeztem, elég-e ennyi, és azt mondták, utónévnél bõven, a családnév változtatása nehezebb egy kicsit, azt ennél bõvebben kell indokolni, de õk biztosan tudnak segíteni neked. A kérvény beadásától nekik, ha jól emlékszem, 45 napjuk van az ügyintézésre, de az enyém például jóval hamarabb megjött. Június elsején voltam az anyakönyvvezetõnél, két hét múlva már nálam volt a levél, dátum pedig június 5. volt rajta, tehát egy héten belül elintézték + posta. Remélem, segítettem, ha bármiben tudok még, szólj és megpróbálok.
(Illetve, most belegondolva... ha a gyerek apja Osváth, akkor a gyerek vezetéknevét meg lehet erre változtatni, de hogy ez számodra jelenti-e azt, hogy utána te is felveheted a gyereked vezetéknevét régiesen írva, azt nem tudom sajnos. Errõl tényleg egy anyakönyvvezetõt kellene megkérdezni, mármint ha régiesen írt név az, amit fel szeretnél venni. Ha nem az, és csak a példádban volt ilyen név véletlenül, akkor simán felveheted te is névváltoztatásként.)
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Köszönöm akkor így már érthetõ a dolog. :) Az apja neve nem régies, össz-vissz egy "ly" van benne, tehát szerintem nem minõsül régiesnek, viszont magyar értelmû név. (Nem Osváth amit a példában írtam. :) ) Tehát cz, vagy y mentes név felvételre kerülhet, a lényeg az, de az exem nevében nincs ilyen, csak egy ly-os j betû. Mint például a Kéthelyi családnévben, ami szintén csak egy példa. :) Tehát egy hasonlót ugyanúgy gond nélkül el kellene fogadjanak... Illetve lenne még 1 kérdésem. :) Elfelejtettem írni, hogy nekem 2 keresztnevem van, ahogy a lányomnak is, tehát gondolom az sem baj, ha mind 2 keresztnevem módosítom, mert olvastam valahol, hogy volt akinek a 2. nevét meghagyták, azt nem törölték amikor csak 1 keresztnevet akart volna. De gondolom a meglévõ 2 keresztnevem, 2 másikra cserélni lehetne?
Igen, az ly nem gond. :) Hát, nekem eredetileg két keresztnevem volt, és most egy van (de nem az egyik az elõzõ kettõbõl, hanem egy teljesen új). Rá kell írni a lapra a régi nevet és az újat is, de szerintem nem kell különszedni, hanem régi név: vezeték + utónév, és új név: ugyanígy. Az új névhez írhatsz a kettõ helyett egy, de két másik utónevet is, amit szeretnél. Nem tudom, hogyan hagyhatták meg valakinél az egyiket. :o Vagy rosszul töltötte ki a lapot, ami fura, mert mielõtt leadtam, közösen átnéztük az anyakönyvvezetõvel, hogy minden stimmel-e, vagy... tényleg nem tudom, mindenesetre nincs ilyen kikötés, hogy kettõ helyett nem lehet egy, vagy hogy az egyiket meg kell tartani. Azt írsz be, amit szeretnél.
Megtaláltam a nyomtatványt. :) Itt a születési név megváltoztatására irányuló eljárásnál meg tudod nézni. [link]
A kérdező hozzászólása: Nagyszerû! :) Köszönöm a segítséged, így most már világos minden. Akkor ezt letöltöm és kinyomtatom, nem ott töltögetem, mert nem akarok ezért 2x menni, fõleg hogy legelõször sem jutottam semmire az ügyintézõvel. De szerintem most vagy a jegyzõhöz, vagy az anyakönyveztetõhöz megyek, valamelyiket csak elérem. Köszönöm az infókat! :)
Nagyon szívesen, sok sikert! :)

Mi az a szöveg, hogy "ő is ember. "? Attól, hogy valaki ember, azt szeretni kell és nem szabad utálni? Ha állat lenne, akkor utálhatom?

Volt egy helyzet, ahol egy vagy több embert nem sajnáltam, erre az volt a válasz, hogy ?k is emberek. Ezt miért mondják?

Legjobb válasz: Embernek mindenki ember, csak van, aki emberi mivoltat nem ertekeli es arra hasznalja az eletet, hogy masoket megkeresitse. Mindenkit szeretni nem lehet, nem is kell. Az utalat viszont nagyon eros szo es csak olyan embert lehet utalni, akit jol ismersz. Fontos a tisztelet azok fele, akik nem artanak nekunk.

Embernek mindenki ember, csak van, aki emberi mivoltat nem ertekeli es arra hasznalja az eletet, hogy masoket megkeresitse. Mindenkit szeretni nem lehet, nem is kell. Az utalat viszont nagyon eros szo es csak olyan embert lehet utalni, akit jol ismersz. Fontos a tisztelet azok fele, akik nem artanak nekunk.
Az az ember, aki úgy is él! A többi féreg, lásd: diszkósok, cigányok...
Sosem értettem. Ember és ember között igen nagy különbség van. Nekem az az ember, aki tud ahhoz méltóan viselkedni. Senki ostoba dolgait nem vagyok hajlandó elnézni, senkire nem vagyok tekintettel azért, mert ember. Egy alja embernél még egy átlagos kutyát is többre tartok. Nyugodtan lehet lepontozni. :D
elsõnek igaza van
Igazából nyugodtan utálhatsz bárkit, senki nem tudja és nem is akarja ezt megtiltani. Csakhogy az illetõ akkor is ugyanolyan ember marad, ha te utálod, te viszont annyival kevesebb leszel, amennyit egy ember szeretete jelent (mármint az, hogy te szereted õt). De mondom, ettõl függetlenül minden a te döntésed.
A kérdező hozzászólása: Inkább felpontoztalak. :)
Olyan nincs, hogy nem szabad utálni. Senki nem képes szabályozni, hogy mit érezhetsz. Aki ezt szokta mondani, hogy "õ is ember", az általában nem is érez utálatot, nem pedig elfojtja, mert azt mondták neki, hogy utálni nem szabad. Én sem érzek utálatot azok iránt, akik nem viselkednek "emberhez méltóan", de rám egyáltalán nem is jellemzõ a dolgok érzelmi oldalról való megközelítése.
18:38 Komolyan, nem értem a hozzád hasonlóakat. Itt most nem arról van szó, hogy random ránézel valakire és kijelented, hogy utálod, de hidd el, van akit mást nem érdemel. Nagyon jó lehet neked, ha még nem találkoztál olyannal, aki egyszerûen olyan volt, hogy az ég világon semmi jót nem lehet benne látni. Én attól nem vagyok kevesebb, mert valaki olyat követ el, mi miatt nem tudok még csak közömbösen sem nézni rá. Nehogymár én legyek a sz*r alak azért, mert valaki minõsíthetetlenül viselkedik.
A kérdező hozzászólása: 19.36-osnál az utóbbiakra mondtam egyszer éppen, hogy nem sajnálom õket valami miatt. Erre mondták nekem, hogy õk is emberek... :S Inkább az, amit írtál, azok...

Van itt olyan, aki jelenleg nem szeretne leszokni és élvezi a dohányzás minden pillanatát?

Minden egyes kommentben azt olvasom csak, hogy jaj, ennyi ideje akarok leszokni, jaj annyiszor próbáltam, de olyan választ nem hallottam, hogy valaki isten igazából élvezné. Tényleg mindenki csak azért szívja, mert érzi, hogy kell neki és így könnyít magán, vagy tényleg van olyan, aki ezért is, de mindemellett érez mellé valami pluszt?

Legjobb válasz: 17 lehettem kb. amikor rászoktam.Elõtte is cigiztem hébe-hóba(16 évesen), de csak buli alkalmával 1-2 szálat, aztán valahogy megszerettem, hozzátartozik a napi rutinokhoz (kávéhoz, kaja és szex után, sörözés mellett, stb...) és szeretem szívni. Ha már nem szeretném, akkor leraknám, ez ilyen egyszerû.(mármint szerintem ilyen egyszerû, de mivel még eszem ágában sincs lerakni, így nem tudom, ha tényleg le akarom majd tenni, sikerülni fog-e.).De mivel sok mindent kipróbáltam már és semmire nem szoktam rá, nem érzem lehetetlen dolognak. 23/L

Ja, elfelejtettem.Narancs pall mallt szívok vagy ha mondjuk az nincs a boltban, akkor sárga multit.Ezekkel is kezdtem.(csak ugye akkor még világoskék volt a multi és pall mall is, de ugyanaz az erõsség)23/L megint.
17 lehettem kb. amikor rászoktam.Elõtte is cigiztem hébe-hóba(16 évesen), de csak buli alkalmával 1-2 szálat, aztán valahogy megszerettem, hozzátartozik a napi rutinokhoz (kávéhoz, kaja és szex után, sörözés mellett, stb...) és szeretem szívni. Ha már nem szeretném, akkor leraknám, ez ilyen egyszerû.(mármint szerintem ilyen egyszerû, de mivel még eszem ágában sincs lerakni, így nem tudom, ha tényleg le akarom majd tenni, sikerülni fog-e.).De mivel sok mindent kipróbáltam már és semmire nem szoktam rá, nem érzem lehetetlen dolognak. 23/L
Én élvezem, pedig 3-4 szálat ha elszívok egy héten... Ha egy nehéz napnak vége, kimegyek a kertbe vacsora után és a hintaszékben rágyújtok. Sosem értettem az olyan embereket, akik tolják a talicskát, vagy szerelik az autót, közben lóg a szájukból a cigi. Mi értelme van úgy? Elmarad az élvezet, így tényleg csak egy káros mellékcselekvés. Régen én is többet cigiztem, persze nem a fent említett módon. Aztán rájöttem, tök felesleges ilyen sokat szívni, úgyis csak az elsõnek érzem az ízét. A kevesebb több, ahogy mondják. 15 évesen kezdtem piros Multival és azóta is azt szívok. Kollégista voltam, alap hogy cigizni kell, különben minden jóból kimaradsz. Volt olyan idõszak, hogy napi fél dobozzal, de néhány éve már csak ez a pár szál. Errõl viszont nem tudnék lemondani, de nem is akarok. 29/f
20/F vagyok, 15 évesen szoktam rá, mondhatni társaság miatt. Egyáltalán nem bánom, eszemben sincs h leszokjak :) Élvezek minden szálat, amit elszívok és ahogy elõttem is mondták, a dohányzásnak megvan a maga szertartása, összefogó ereje. Ezek mellett egy-egy nehéz nap, ZH, vizsga után, szex után hihetetlenül jól tud esni, de egyébként sem vetem meg.. Kb 1 dobozt szívok egy nap, kék bond-ot.
En imadok cigizni.Reggel elobb kelek egy fel oraval, csak a kave, cigi kedveert.Ha reggelre nem marad cigim nem tudok elaludni(ezert tankolok este mindig:) .Ha nem szivhatok(beteg a gyerek es korhazba vagyunk), nem lehet hozzam szolni.Mind manualisan, mind oralisan fuggo vagyok tole, es imadom minden mozzanatat.Nem akarok leszokni, csak szeretnek egy kicsit jobban keresni, hogy megtudjak venni egy Kentet is.Most sophiet sodrok.Pall mall-szivtam sokaig.18 eves koromban szoktam ra, a kivancsisag hajtott. 36/N
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat! :D Mert egyébként már viszonylag elmúlt az, hogy szívnám. :D Mármint legalábbis az, hogy annyira azon jár az ember esze és ha például lefoglalja magát az ember, akkor egyértelmûen eszébe sem jut. De példádul álmomban igen... :O Meg inkább az a nehéz, hogy amikor megy az ember az utcán és állandóan csak szívják, szívják, szívják, szívják... Egyébként nektek mikor és hogyan tudták meg otthon, hogy cigiztek? Hogyan reagáltak rá?
55 éves vagyok, és 14 éves korom óta dohányzom. Elõbb öltözöm fel, hogy elmenjek boltba cigiért, mint kenyérért. Sajnos nincs elég akaraterõm ahhoz, hogy leszokjak róla, pedig már bio rezonanciás kezelésen is részt vettem.Jelenleg kék Viceroy-t szívok.
Apám dohányzott. Amikor kiment rágyújtani, mondtam neki, várj, én is megyek. Azt hitte, viccelek, és majdnem leült a földre, amikor elõvettem a cigimet és meggyújtottam. Ennyi a történet, innentõl már szájról szájra járt a "hír", hogy dohányzom, nekem el sem kellett mondanom másnak :) 26/N
Igen élvezem!
Szia, én napi 3-4 szálat szívok 3 hónapja, kék Bondot, kék vagy sárga Multifiltert. Nekem szertartása van ennek a pár szál ciginek és nem is akarom, hogy többet szívjak, mert attól tartok, akkor elmúlna a "varázsa". Ezt a pár szálat pedig teljes átéléssel, élvezettel szívom el. Egyelõre nem szándékozom abbahagyni a cigizést, mert számomra különleges élvezetet ad. Az is pozítívum, hogy kevésbé nassolok azóta édességet, nem érzem magam éhesnek. Nálam egyelõre még több a pozítívuma, mint a negatívuma. 36/N
Természetesen középiskolai kolesz volt. (ki jár 15 évesen egyetemre?:-) ) Naná, hogy tiltották! Csak a 18 éven felüliek járhattak le a dohányzóba, de azt figyelte a nevelõtanár. Így mi a kazánházba jártunk cigizni. Az iskolai szünetekben pedig a budiba, ahogy szerintem most is minden kiskorú... Aztán volt egy idõ, amikor minden szünetben razziáztak a tanárok, bejöttek a mosdókba. Ezért mi a fülkékbe zárkóztunk be, olykor 3-an, 4-en. Egyik ilyen alkalommal bekopog a tanár, és mi véletlenül ketten mondtuk egyszerre, hogy foglalt! Á, nem volt égõ:-) Utána már okosabban csináltuk, felváltva õrködtünk. Szép emlékek ezek. Viszont ahogy nõttem fel, úgy változott a dohányzás és a dohányos társaság. Már nem csak a lúzer eminens az, aki nem dohányzik. Késõbb meg már az a lúzer, aki dohányzik. Én örülök, hogy akkor kiéltem magam, jó buli volt, nem bántam meg egy szálat sem. Viszont annak is örülök, hogy ma már nem a mindennapjaim része a cigi. Tilos a buszmegállóban, aluljáróban (pedig ott volt a legjobb) és ennél már csak kényelmetlenebb lesz dohányosnak lenni. Én azt javaslom, hagyd abba! Te is tudod, hogy csak nehezebb lesz, ha jobban rászoksz. Egyetemista korban már nem csak a gyökerek nem szívják. Ha pedig nem tudod megállni, mert mégis jó buli, vegyél erõsebb cigit. A "hegyi levegõ" sokkal ártalmasabb állítólag. Mélyebbre kell tüdõzd, hogy érezz valamit.
18 eves lany vagyok, 14 eves korom ota dohanyozom. En nem tudnam letenni mert imadok dohanyozni.
A kérdező hozzászólása: Na, ne haragudj. :D Tényleg nem direkt hagytalak ki, megpróbáltam mindenkinek írni, aztán szerintem átsiklottam a kommented felett. :(
Én válaszolnék, de hogy mindenkinek regényt írtál, nekem meg egy kösz bmeg se jutott...így inkább nem pazarlom az idõmet, mivel itt kérdeztél én válaszoltam, egy köszi legalább kijárt volna... d
Most látom, kétszer is "aláírtam" :D
Amikor dohányoztam, élveztem minden egyes mozzanatát, a meggyújtás külön szertartás volt, fõleg, ha gyufával gyújtottam. Szerettem az ízét, imádtam, hogy kulturáltan tudok dohányozni (ezt nagyon sokan nem mondhatják el magunkról), s közösségösszehozó és -összetartó hatása is van. Egyébként én nem küzdöttem azon, hogy abbahagyjam, egyszerûen nem kellett már, így nem gyújtottam rá. De ha megkívánnám, ugyanakkora élvezettel szívnám, mint azelõtt. Nem mellesleg a legemlékezetesebb beszélgetések is dohányzás közben történtek :) (persze ezzel nem a dohányzás mellett kampányolok) (bár én nem voltam annyira függõ, hogy bolond legyek, ha nem tudok épp gyújtani, nem a cigi határozta meg az életemet) 26/N 17 évesen szoktam rá, mert a barátnõim is cigiztek és kijártam velük a kijelölt helyre, egy idõ után én is gyújtottam. Fehér multival kezdtem (295 Ft volt egy doboz), kék multival folytattam (315 Ft lett), majd világoskék Moon, piros moon, piros multi, kék viceroy, zöld viceroy, aztán már nem kellett, mindez kicsivel több, mint 8 év leforgása alatt. 26/N
Én napi 4-6 szálat szívok, ennek kb a fele kikapcsolódás, a másik fele a rászokás miatt. Többet nem is akarok, mert akkor már nem érezni a hatását. Meg szerintem érdemes kivárni, amíg már jelentkeznek a nikotinéhség jelei, mert akkor sokkal jobban beüt, nálam ilyen "szétfolyok" érzés van a napi elõ cigiknél, vagy ha már nagyon kellett. :D Minõségi töltõdohányt veszek, így azt ki is lehet élvezni. 20/F

Az állóképességemet szeretném növelni és az alakomat szeretném "karban tartani", szerintetek 1000-1500 ugrás ugrókötéllel hatásos? Mellette még szoktam futni is de azt nem annyira szeretem. Vagy a kettő együtt?

Legjobb válasz: Felesleges számolni az ugrást és ha rendes tempóval csinálnád,nem is tudnád. ezt próbáld ki- http://www.youtube.com/watch?v=mYq8LTFHtUU

Felesleges számolni az ugrást és ha rendes tempóval csinálnád, nem is tudnád. ezt próbáld ki- http://www.youtube.com/watch?v=mYq8LTFHtUU
A kérdező hozzászólása: miért is felesleges?
Mert idõre érdemes csinálni, nem darabszámra. És mint írtam, ha rendes tempóval nyomod, akkor nem tudod számolni. De ha gondolod számold meg ezt- http://www.youtube.com/watch?v=MD3uicAYtdw&feature=relmfu ha ezt a tempót te megszámolod, akkor nem szóltam.

Most vettem egy avicularia meatalicát. és kézbe szeretném venni és azt szeretném hogy kezdjem el a kézbevételt és ha megcsip mit kell olyankor tenni? Mert aztmondták a kereskedésbe hogy valamilyen ampullát megkell inni .

Legjobb válasz: Az az ampulla szerintem calcimusc injekció, csípésekre és allergiára is szokták használni. Mivel injekciót csak orvos adhat be, ezért meginni kell illetve lehet a csípésre is kenni belõle.

Az az ampulla szerintem calcimusc injekció, csípésekre és allergiára is szokták használni. Mivel injekciót csak orvos adhat be, ezért meginni kell illetve lehet a csípésre is kenni belõle.

A roma csajok jobban tudnak szeretni? A környezetemben akiket ismerek mind közvetlen, és kedves.

Ismerek 3 nagyon szépet is, õk kb magyarban már elérhetetlen kategória lennének, viszont rám mindig úgy néztek hogy látták bennem a potenciált, aki mellé bátran állhatnak.

Legjobb válasz: Ha olyan szenvedélyre vágysz, hogy ordítozva válogatott primitívséggel neked esnek, amikor valami nem jó, akkor talán lehet, hogy jobban tudnak szeretni is. Hevesebben kimutathatják az érzelmeiket adott esetben, még a hajtépést is kedvelik. Talán kicsit elõítéletes vagyok, de én ezt láttam.

Ha olyan szenvedélyre vágysz, hogy ordítozva válogatott primitívséggel neked esnek, amikor valami nem jó, akkor talán lehet, hogy jobban tudnak szeretni is. Hevesebben kimutathatják az érzelmeiket adott esetben, még a hajtépést is kedvelik. Talán kicsit elõítéletes vagyok, de én ezt láttam.
ó szájmon. nem csak tévében láttam zsámót. élõben is. nem keveset. de kevésre tudnám azt mondani hogy jó szomszéd lenne.
A kérdező hozzászólása: Simon, nagyon jól leírta, megnyugodtam :)
igen. na most megnyugodtál?
Romát nem csak tvben láttam. SAJNOS. Elég rossz környéken élek, egyetem mellett erre futja. Lakosok zöme barnabõrû. Egy nap nem telik el balhé nélkül, a rendõrség már nem is foglalkozik vele. Verekednek, az álló fába is képesek belekötni. Végigordítják az egész utat ha olyanjuk van, a szagukról ne is beszéljek, ha elmegy mellettük az ember kb megfullad. Csoportosan rohadt kemények, de egyedül rá sem néznek az emberre. Ha nyugodtan megyek akkor is "véletlenül" nekem jönnek, beszólogatnak. Szemetet este úgy viszem ki hogy szétnézek tiszta-e a környék. Eddig sem voltak a kedvenceim, de most egy életre megutáltam õket. Nekem ne mondja senki hogy õk is ugyanolyan emberek, meg ne általánosítsunk. De, igenis lehet általánosítani, mert ha egész életemben annyi rendes cigánnyal találkoztam, hogy meg tudom számolni egy kezemen akkor sokat mondtam. Elegem van, hogy a kölyköket tudják csak potyogtatni aztán nem nevelik meg õket, mert ugye minek, és azok is ugyanolyan vadbarmok lesznek. De mint tudjuk õk nem tehetnek róla, segítsünk nekik beilleszkedni, adjuk ingyen lakást a s.ggük alá, amit aztán szét tudnak verni, és amit mozdítható azt eladni. Huhh elég indulatosra sikerült, de ahogy belegondoltam felhúztam magam. Le lehet pontozni, rasszist szemetezni, de inkább vállalom a véleményem, járjon ez hátrányokkal. Nem kívánok vitát nyitni senkivel, ez az elsõ, és utolsó hozzászólásom. 19L
Az üvöltözõ magyar nõk is léteznek, de más íze van egy roma vitának.
Elsõ válaszoló vagyok: csak a saját tapasztalatom írtam le. Annak is csak egy részét. Volt olyan is, hogy elképesztõ gyûlölettel beszélt a saját vérérõl, igaz egy fokkal intelligensebb szinten. Azért is írtam, hogy talán elõítélet, mert kb. 4 személy az alapja, akik amúgy is csak félromák.
Azt meg egyeseknek úgyis hiába próbálnám megmagyarázni, hogy nem minden roma olyan, mint a Maunikasóban szereplõk, mert sokaknak ezt felfogni már túl megterhelõ lenne. Persze, mit várunk azoktól, akik romát csak a tévében láttak... Arról nem is beszélve, hogy láttam én már üvöltözõ, örjöngõ magyar nõt is.
Nem tudok általánosítani, mert eddig egy roma lánnyal volt dolgom, de õ jelenleg most a barátnõm. Tény, hogy nagyon szeret, és rendkívül ragaszkodó. Emellett szorgalmas és dolgos, és nagyon odaadó.
A kérdező hozzászólása: A másik fajtával nem szeretnék kapcsolatba lépni :)
Milyenek lehetnek, akik nem azok? Ez már csak elmélkedés.
Õk az alapesetben kedves, mosolygós roma lányok.
Nekem volt már dolgon roma csajokkal, de nem lehet általánosítani õket. Van amelyik nagyon ragaszkodó, van amelyik nagyon nem. Van amelyik jó az ágyban, van amelyik nem. Ezeket a tulajdonságokat nem lehet örökölni, hanem az ember élete során alakul ki, ezért nem is lehet rasszfüggõ. Amúgy is elég sokféle van közöttük. Ismertem olyat amelyik tanultabb, tisztább és kulturáltabb volt mint a magyar lányok nagy része. De ismertem olyat is amelyiknek olyan büdös volt a szája, hogy nem bírtam elviselni, pedig jobban nézett ki mint a hollywoodi színésznõk nagy része, csak éppen a fogai voltak barnák.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!