Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék varrni de még sosem varrtam (2 db)

Organzából szeretnék függönyt varrni, de még sosem varrtam ilyen anyagot. Nehezebb kezelni, mint mást? Azaz van valami praktikája, mire kell figyelni?

Legjobb válasz: Vékony tûvel és akkor jársz jól, ha selyempapír között varrsz. Azt késõbb le tudod szedni óvatosan róla. Ne legyen nagyon apró az öltés.

Vékony tûvel és akkor jársz jól, ha selyempapír között varrsz. Azt késõbb le tudod szedni óvatosan róla. Ne legyen nagyon apró az öltés.
Szál kihúzással szabd feltétlen mert ha ollóval vágod ferde lesz és feltéve csúnya.
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítségeket.

Szeretnék varrni pólót, de még sosem varrtam semmit. Hol találok tippeket, hogy hogyan is kezdjek neki, mit hogyan érdemes csinálni?

Legjobb válasz: Talán az interneten is találsz valamit ha rákeresel, de ha komolyabban gondolod, van ezzel kapocsolatban könyv (szabáselmélet)vagy könyvtárban van biztos ilyesmi könyv (Szabás-varrás), vagy Burda de abban nem biztos hogy van póló minta. Le is másolhatsz egy pólódat amit vettél, de kell hozzá pici gyakorlat, azért megpróbálhatod nem ördöngõsség. Ami fontos: a rugalmas varrást is varró gép!! Már ha rugalmas pólót varrnál. (interlock, de van egyes házi varrógépeken is funkció és talp) Vagy ha még nagyon extra profit is akarsz, akkor fedõzõ is jól jön! (amivel pl a póló szegélyét tudod felvarrni)

Talán az interneten is találsz valamit ha rákeresel, de ha komolyabban gondolod, van ezzel kapocsolatban könyv (szabáselmélet)vagy könyvtárban van biztos ilyesmi könyv (Szabás-varrás), vagy Burda de abban nem biztos hogy van póló minta. Le is másolhatsz egy pólódat amit vettél, de kell hozzá pici gyakorlat, azért megpróbálhatod nem ördöngõsség. Ami fontos: a rugalmas varrást is varró gép!! Már ha rugalmas pólót varrnál. (interlock, de van egyes házi varrógépeken is funkció és talp) Vagy ha még nagyon extra profit is akarsz, akkor fedõzõ is jól jön! (amivel pl a póló szegélyét tudod felvarrni)
Volt valamikor a Burda nevu ujsag , lehet van meg mostis.az ujsagarusoknal nezzed meg !na abba nagyon jo szabasmintak voltak, abbol konnyen meglehet tanulni varrni! Vagy ha az se tetszik akkor, azt tudom ajanlani , hogy egy polot ami tetszett valamikor , azt kifejted es raszabod az uj anyagbol , es megvarod.Nekem is van varogepem varrni nem igazan tudok komolyabb dolgokat sajnos.A lanyom viszont nekialt egy rossz lepedot adtam neki es azon probalkozott , ugyhogy mostmar olyan szinten varr , pl farmer nadragbol miniszoknyat meg ehhez hasonlokat! Proba szerencse, sok sikert!!
Ha pesti vagy, nézz el a Vámház körúton levõ Burda boltba (a fõvám téri csarnok oldalán), ott egy katalógusból válogathatsz, milyen fazonú ruhát akarsz varrni és meg tudod venni a kívánt szabásmintát. Ha jól emlékszem, 7-800 Ft körül vannak, általában 3-4 szabásmintát kapsz egyszerre. Nagyon könnyen használható, érdemes megbízni a mérettáblázatában is. Két kedves, segítõkész hölgy az eladó, kérdezz bátran. Sok sikert!
Azt hiszem, kezdésnek nem a legjobbat választod.A pamuttal elég nehéz dolgozni, arról nem beszélve hogy ehhez már egy nagyon jó varrógép is kell.Szabásmintát találsz a Burdákban, ezek tényleg nagyon jók, ha elolvasod a leírásokat kezdhetsz belöle valamit.Nagy Burda könyvekben kinézheted a modellt, és azt a szabásmintát megveheted 4 méretben.Régi póló alapján nem érdemes kezdeni, mert ezek már elvannak nyúlva, és több bosszúság fog érni varrás és próbálás során, mintha megküzdesz elõször a szabásmintával.A legfontosabb a pontos szabás!A varrás lépéseit általában leírja, ha betartod a végeredmény lehet egy hordható póló.Ha elõször nem sikerülne, ne szegje a kedved, gyakorlat teszi a mestert!Sok sikert és kitartást az elsõ munkádhoz!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!