Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék varrni de (14 db)

Lehet hogy buta kérdés, de nem tudom. Ilyen falvédőt szeretnék varrni, de hozzá ezeket az állatokat hímezni kell, szóval én készítem, vagy készen lehet venni?

http://www.babavilag.com/market/1623/pictures/Kep_1881.jpg Ehhez kell valami sablon szer? dolog ugye ha én hímzem, ilyet hol találok? És hogy hívják azt az anyagot amire ezeket felvarrták? Ebbe is én varrok ilyen hullámos csíkokat? Vagy lehet így venni? Tudom butának t?nök, de életemben nem volt közöm a varráshoz, de a kisfiam szeretne egy ilyet. Kérlek ebben segítsetek!

Legjobb válasz: Sztem ,ha nem akarsz annyira belemerülni, akkor vegyél elõre steppelt anyagot (azok vastagok is) azt nem tudom, hogy lehet-e ilyen girbegurba mintával kapni, de négyzethálósat biztosan. A mintáknak meg egyél rávasalható vagy felvarrható állatkákat (ezek kisebbek ugyan, de tegyél többet), azt könnyebb rátenni. Körbeszegni ferdepánttal, aztán kész! nem olyan drága sztem így összességében!

Sztem , ha nem akarsz annyira belemerülni, akkor vegyél elõre steppelt anyagot (azok vastagok is) azt nem tudom, hogy lehet-e ilyen girbegurba mintával kapni, de négyzethálósat biztosan. A mintáknak meg egyél rávasalható vagy felvarrható állatkákat (ezek kisebbek ugyan, de tegyél többet), azt könnyebb rátenni. Körbeszegni ferdepánttal, aztán kész! nem olyan drága sztem így összességében!
Elsõ vagyok.Az elõttem írtakat kiegészíteném.Plüssbõl is elkészítheted, vagy ha van alkalmas maradék anyagod, vagy régi ruhád, az is jó.A közbélésbõl több féle vanb, olyant kérj, ami kétoldalán vasalható.Ha kész a figura, ebbõl vágj ki pontosan olyan mintát, miat a figura, és a figurával együtt vasald rá a falvédõre. Ha nem vagy jártas a varrásban, akkor ne géppel vard fel a figurákat, hanem kézzel boszorkányöltéssel.Géppel nehezebb pontosan követni a körvonalakat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Ezt plüss anyagból is meglehet oldani ugye? Sokat segítettél, de gondolom erre rájöttél a hülye kérdéseimbõl:) ))Szia
Utolsó hsz. vagyok megint. Nehogy a papírt varrd fel :=), az lesz a szabásmintád: ráfekteted az adott állatnak szánt anyagra és kiszabod. Ezt fogod aztán a nagy anyagra felvarrrni. Mivel cikkcakkal varrod rá, elég csak kb.1-2 mm-t ráhagyni körbe a széleken. A foltokat, pocakot, pofácskát, szemeket érdemes külön felvarrni/felhímezni az állatokra és már a kész állatot varrni a falvédõre. Ne felejts el a figurák hátára rávasalható közbélést tenni (méteráru boltban kaphatsz), így szépen rásimul majd a falvédõre és nem lesz hullámos.
A kérdező hozzászólása: Ja, értem. Szóval ez csak sablon lesz. Oké. És ezek után hogyan kapom meg anyagból a képet?
A kérdező hozzászólása: Bocs ha értetlenkedek, de nem értek hozzá. Szóval azt mondod, hogy a kinyomtatott és kinagyított papírt varrjam rá? Én ezt vettem ki abból amit írtál. Bocs ha nem:) De így akkor nem fogom tudni kimosni soha. Nem?
Szia! szerintem a legolcsóbb, ha egy steppelt nyári paplant veszel, az kb.130x200 cm, úgy 1000, -Ft körül adják a multiknál, szokott lenni egyszínû is. Ha túl nagy, a kívánt méretre levágod és a szélét beszeged. Olyan színt válassz, amelyikbõl a legnagyobb felület lesz a kész falvédõn. A többi színû (kb.7 k.féle színt számoltam össze, ha nem tévedek) anyagot méteráru boltban megveheted, de arra vigyázz, hogy az anyagok minõsége megegyezzen, különben elsõ mosásnál keserû meglepetések érhetnek. Ha a képet kinyomtatod, az állatokat kivágva, fénymásolóval megfelelõ méretûre nagyíthatod, így nem kell külön sablont keresgélned, meglesz az eredeti :=). A figurák széleit sûrû cikkcakk öltéssel kell körbe rávarrni az alapra. Remélem, segítettem :=) Jó munkát!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Megnézem a könyvtárban:)
Szia! Nekem van egy "patchwork" nevû könyvem, abban vannak ilyen sablonok. Ennek a technikának ez elég elterjedt neve, bár nem tudom, miért nem hívjuk magyarul inkább foltvarrásnak gyakrabban. :) De a lényeg, hogy neten tudsz biztosan kinyomtatható anyagokat keresni, vagy pedig irány a könyvtár, és biztos fogsz ott is találni könyveket! http://web.t-online.hu/anilbt/otletek.htm Itt találtam pár hasznos tippet, remélem, valamit segít! Egyébként ha beírod a google-ba, biztos hogy fogsz valamit találni! Sok sikert! Ja, és még annyi, hogy szerintem nyugodtan vágj bele, ezt nem lehet elrontani! Ha nem tökéletes minden kis alakzat, akkor is nagyon aranyos, és látványos lesz, és biztos tetszeni fog a kisfiadnak!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Hát tudom hogy nehéz lesz, de megpróbálom.
Ha nem tudsz varrni, akkor nehéz lesz ilyet csinálnod.Ez egy foltvarrásos technika.Kézzel elég hosszadalmas, géppel könnyebb. Én is a kész anyagot javaslom, de azt nem hiszem, hogy ilyen figurákat kapsz rávasalható formában. A neten találsz foltvarrás tecnikákat, és könyvek is vannak ilyen témájúak, azokon nézz szét.
A kérdező hozzászólása: köszönöm! Így hogy tudom, hogy steppeltnek hívják az anyagot, már egyszerûbb lesz keresni.köszi
a mintáknak ne egyél, hanem vegyél! :) )bocsi
A kérdező hozzászólása: Rendben köszönöm.

Kép! Egy egyszerű táskát szeretnék varrni. De szabásmintát sehol sem találok! Van szabásminta a neten?

http://www.google.hu/imgres?q=t%C3%A1ska+szab%C3%A1sminta&um..

Legjobb válasz: http://avarazsollo.blog.hu/ http://www.kostenlose-schnittmuster.de/category/taschen/

Hol tudok venni babaruha szabásmintát? Kislányomnak szeretnék varrni, de nem találok sehol.

Legjobb válasz: http://www.csaladinet.hu/hirek/szabadido/hobbi_kreativitas/9.. http://www.nandu.hu/ http://www.szinia.hu/

A burdának van egy netes szabásmintaoldala. Keress rá. Sok babaszabásmintájuk van, én is tõlük rendeltem tavaly keresztelõ ruhához szabásmintát.


Milyen varrógépet vegyek? Szeretnék magamnak ruhákat varrni, de fogalmam sincs, hogy mit kell tudnia egy varrógépnek, hogy minnél több dolgot tudjak vele varrni!?

Legjobb válasz: Neumann vagy "Lucsnik" márkájút nézz neten. Mûszereszek szoktak használtan árulni.így 2legyet ütsz egy csapásra.ezeken van olyan általában,amit az elõttem szóló írt.viszont masszívabb anyagokat,mint pl farmer,nem annyira fog vinni. Ahoz ipari összevarrógép kell,másnéven interlock,viszont az meg a gomblyukas stb dolgot nem tudja.a legjobb tényleg ha beszélsz egy mûszeresszel és elmondod mit akarsz,õ meg tudni fogja arra melyik gép alkalmas

Neumann vagy "Lucsnik" márkájút nézz neten. Mûszereszek szoktak használtan árulni.így 2legyet ütsz egy csapásra.ezeken van olyan általában, amit az elõttem szóló írt.viszont masszívabb anyagokat, mint pl farmer, nem annyira fog vinni. Ahoz ipari összevarrógép kell, másnéven interlock, viszont az meg a gomblyukas stb dolgot nem tudja.a legjobb tényleg ha beszélsz egy mûszeresszel és elmondod mit akarsz, õ meg tudni fogja arra melyik gép alkalmas
Nekem Brothers van, bár én csak kisebb javításokat csinálok vele, de nagyon bevált.
A fõ kérdés az, hogy mennyit szánsz rá. Én nagyon régen varrogattam, de mindig is éreztem hozzá kedvet. Most karácsonyra kaptam egy elég jófajta Singer-t, ami nekem csúcsgép. Most 120 körül van. Mindent tud, amire szükségem van, sok öltésfajta van benne, tûbefûzõ, szálvágó, amiket persze lehet nélkülözni, de az ilyen kényelmi dolgok nagyon megkönnyítik a varrást. Apukám megtanított az alapokra, és azóta nagyon sokat varrtam már vele, szuperül mûködik.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a gyors és hasznos válaszokat mindenkinek ! Még nem tudok varrni csak szeretnék , de a válaszokbol itélve nem is olyan egyszerü mint ahogy ezt én elgondoltam !

Szeretnék varrni pólót, de még sosem varrtam semmit. Hol találok tippeket, hogy hogyan is kezdjek neki, mit hogyan érdemes csinálni?

Legjobb válasz: Talán az interneten is találsz valamit ha rákeresel, de ha komolyabban gondolod, van ezzel kapocsolatban könyv (szabáselmélet)vagy könyvtárban van biztos ilyesmi könyv (Szabás-varrás), vagy Burda de abban nem biztos hogy van póló minta. Le is másolhatsz egy pólódat amit vettél, de kell hozzá pici gyakorlat, azért megpróbálhatod nem ördöngõsség. Ami fontos: a rugalmas varrást is varró gép!! Már ha rugalmas pólót varrnál. (interlock, de van egyes házi varrógépeken is funkció és talp) Vagy ha még nagyon extra profit is akarsz, akkor fedõzõ is jól jön! (amivel pl a póló szegélyét tudod felvarrni)

Talán az interneten is találsz valamit ha rákeresel, de ha komolyabban gondolod, van ezzel kapocsolatban könyv (szabáselmélet)vagy könyvtárban van biztos ilyesmi könyv (Szabás-varrás), vagy Burda de abban nem biztos hogy van póló minta. Le is másolhatsz egy pólódat amit vettél, de kell hozzá pici gyakorlat, azért megpróbálhatod nem ördöngõsség. Ami fontos: a rugalmas varrást is varró gép!! Már ha rugalmas pólót varrnál. (interlock, de van egyes házi varrógépeken is funkció és talp) Vagy ha még nagyon extra profit is akarsz, akkor fedõzõ is jól jön! (amivel pl a póló szegélyét tudod felvarrni)
Volt valamikor a Burda nevu ujsag , lehet van meg mostis.az ujsagarusoknal nezzed meg !na abba nagyon jo szabasmintak voltak, abbol konnyen meglehet tanulni varrni! Vagy ha az se tetszik akkor, azt tudom ajanlani , hogy egy polot ami tetszett valamikor , azt kifejted es raszabod az uj anyagbol , es megvarod.Nekem is van varogepem varrni nem igazan tudok komolyabb dolgokat sajnos.A lanyom viszont nekialt egy rossz lepedot adtam neki es azon probalkozott , ugyhogy mostmar olyan szinten varr , pl farmer nadragbol miniszoknyat meg ehhez hasonlokat! Proba szerencse, sok sikert!!
Ha pesti vagy, nézz el a Vámház körúton levõ Burda boltba (a fõvám téri csarnok oldalán), ott egy katalógusból válogathatsz, milyen fazonú ruhát akarsz varrni és meg tudod venni a kívánt szabásmintát. Ha jól emlékszem, 7-800 Ft körül vannak, általában 3-4 szabásmintát kapsz egyszerre. Nagyon könnyen használható, érdemes megbízni a mérettáblázatában is. Két kedves, segítõkész hölgy az eladó, kérdezz bátran. Sok sikert!
Azt hiszem, kezdésnek nem a legjobbat választod.A pamuttal elég nehéz dolgozni, arról nem beszélve hogy ehhez már egy nagyon jó varrógép is kell.Szabásmintát találsz a Burdákban, ezek tényleg nagyon jók, ha elolvasod a leírásokat kezdhetsz belöle valamit.Nagy Burda könyvekben kinézheted a modellt, és azt a szabásmintát megveheted 4 méretben.Régi póló alapján nem érdemes kezdeni, mert ezek már elvannak nyúlva, és több bosszúság fog érni varrás és próbálás során, mintha megküzdesz elõször a szabásmintával.A legfontosabb a pontos szabás!A varrás lépéseit általában leírja, ha betartod a végeredmény lehet egy hordható póló.Ha elõször nem sikerülne, ne szegje a kedved, gyakorlat teszi a mestert!Sok sikert és kitartást az elsõ munkádhoz!
Háziorvos, szemész, pszichiáter
Akármilyen orvos akarsz lenne, az orvosi egyetemet el kell végezned, és ott fogsz tanulni anatómiát meg patológiát. Ha hánysz a belsõségektõl, akkor válassz más pályát! Hogy akarsz sebész lenni, ha nem bírod a 'belsõségeket' (emberi szerveket)??
Általános orvosi szakra jelentkezz és majd az évek múlásával ki fog alakulni, hogy melyik szakirány is áll a legközelebb hozzád az orvosláson belül. Legalábbis szerény ismereteim szerint, nem kell a legelején eldönteni a szakosodás irányát...
A kérdező hozzászólása: Kösz mindenki, nem akarok sebész lenni, írtam hogy normál orvos inkább. csak én ugye amolyan Doktor House-fan vagyok és eléggé érdekelni kezdett ez az egész xD
Doktor House fan vagyok, de undorodok a belsõségektõl hahaah, ne legyél orvos..hány éves vagy egyáltalán? általánosos koromban én is a Vészhelyzet miatt akartam sebész lenni, pedig semmi érzékem a reál tárgyakhoz sem.
mint írták általános orvos lesz valaki 6 év alatt utána szakosodik ez +3 év mi ez hogy normál orvos? nem háziorvosra gondolsz?
én is szeretem a dr.house-t és én is orvos szeretnék lenni....sõt inkább sebész de amit abban a sorozatban látsz az teljesen más mint amit az orvosok csinálnak.Nem úgy megy minden ahogy abban van.Elõször én is a sorozat miatt akartam orvos lenni de az hülyeség.Érdekel az egész orvostudomány és az akarok lenni kész. Egyébként hány éves vagy?
hánysz a belsõségektõl? akkor eleve nem az orvosi való neked kifiam.. ott ugyanis lesz patológia kórbonctan.. amit szeretnél. az egyik ismerõsömnek egy kisbabát kellett felnyitnia.
Könyörgöm. Attól, hogy szeretitek a kórházas sorozatokat, ne higgyétek, hogy számotokra az orosi a sárga út!! Ez a szakma nem abból áll - fõleg itthon nem -, hogy menõ fehér köpenyben és magassarkúban flangálunk fel-alá egy tök menõ kórházban, ahol minden csillog villog, és mindig a legérdekesebb betegségeket kapjuk, amelyeket zseniális tudásunkkal 60 perc alatt diagnosztizálunk. Ez olyan, mint a mikor egy idõben mindenki németjuhászt vett, mert a Rex felügyelõ meg a Rin-tin-tin is milyen okos már!

Mit csináljak a sötét anyaggal, hogy ne engedje a színét? Már beáztattam ecetes vízbe, de még mindig ereszti. Szeretnék díszpárnára huzatot varrni, de így nem merem összevarrni a színeket.

Legjobb válasz: ha azért nem mered,hogy a mosásnál nehogy összefogják egymást, haszálj színfogó kendõt, a dm-ben lehet kapni.

ha azért nem mered, hogy a mosásnál nehogy összefogják egymást, haszálj színfogó kendõt, a dm-ben lehet kapni.
A kérdező hozzászólása: Igen, igazad van, köszi

Milyen színt választanátok? Ágytakarót, falvédőt, díszpárnákat szeretnék varrni, az alapszín kék és zöld lesz a gyerekszobába. Szeretném ezeket feldobni valami kockás anyaggal, de ez milyen színű legyen?

Mármint a kockás anyag alapszíne. Válasszak egy harmadik színt?

Legjobb válasz: Szerintem valami bézs, világos homokszínû jó lehet alapnak, kicsit lágyítja a szoba hangulatát. De az is lehet, hogy beletennék sárgát. Attól függ, milyen színek vannak pontosan a szobában és mibõl mennyi.

Szerintem valami bézs, világos homokszínû jó lehet alapnak, kicsit lágyítja a szoba hangulatát. De az is lehet, hogy beletennék sárgát. Attól függ, milyen színek vannak pontosan a szobában és mibõl mennyi.
Hány éves gyereknek lesz? Ha már iskolás, akkor maradhat minden kék és zöld. Ha még picike, akkor feltétlen tegyél élénk színeket is.
A kérdező hozzászólása: Most lesz másfél éves. Ma megvettem a sötétkék sötétítõt, és azt mondta az eladó, hogy õ nem rakna össze kéket meg zöldet. Szerintetek is hülyén fog mutatni? Azért döntöttem így, meg kék a kis asztala, és zöldek a székek hozzá. De õ is ilyen homokszínt ajánlott a kockásnak. Köszi
10-es kazánlemez. az bírja.:)
bõr. lehet varrni, nem csúszik, és nem is kopik annyira.
padlószõnyeg darab (befedheted a lbadhoz esõ részét bármivel hogy kényelmesebb legyen)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!