Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék vásárolni tükörreflexes fényképezőgépet (2 db)

Szeretnék egy tükörreflexes fényképezőgépet vásárolni és nem tudok választani. Nikon D9 18-55-ös objektívvel vagy Nikon D3100 18-105-össel? Melyik legyen?

Legjobb válasz: D9-es nincs, legfeljebb D90-es! Egyértelmûen ezt válaszd! Komolyabb, jobb gép. Ha lesz pénzed késõbb, akkor vehetsz nagyobb obit is rá.

D9-es nincs, legfeljebb D90-es! Egyértelmûen ezt válaszd! Komolyabb, jobb gép. Ha lesz pénzed késõbb, akkor vehetsz nagyobb obit is rá.
Ha ilyen konkrét elképzelésed van és mind2 gépet ismered elég jól, akkor már csak azt kell eldöntened, h melyiknek van olyan jellemzõje, amit nem szívesen nélkülöznél fotós túráid során. Remélem, segítettem ... :)
Én inkább jobb objektívet és kevésbé jó vázat vennék, így D3100 és 18-105.
Mitõl jobb a 18-105 optika? Attól, h nagyobb az átfogása? A 18-55-nek szebb a rajzolata, kisebb a torzítása és kevesebbet változik a fényereje. Amúgy egyik sem egy tûéles zoom. Mert, hogy zoomot nem is lehet tûélesre készíteni. Túl sok a változó, amit lehetetlen egyszerre kiszolgálni.
"A 18-55-nek szebb a rajzolata, kisebb a torzítása és kevesebbet változik a fényereje." Te mirõl beszélsz? A 18-105 élesebb, kevésbé torzít, lassabban esik a fényereje, és a teteje is magasabban van. Ha a kezedben nem volt, legalább a neten utána nézhetnél, pl itt: http://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-..
Opsz, el is felejtettem. Nincs tûéles zoom? 70-200 f2.8L II, 24-70 f2.8L II?

Szeretnék vásárolni egy tükörreflexes fényképezőgépet. Eddig a nikon D40 és D60 között vacilláltam. Nem tudom megéri-e kifizetni az árkülönbséget a D60-ra vagy hasonló árkategóriában van-e jobb gép?

Legjobb válasz: A D60 szerintem sokkal jobb gép, árához képest megéri, és nem is sokkal drágább a D40-nél. A D40 régebbi gép, a D60 ennek továbbfejlesztése, ebben már kiküszöbölték az elõd kisebb-nagyobb hibáit. Egy teszt a D60-ról: http://pixinfo.com/cikkek/nikon_d60 Ilyen kitben ajánlom: Nikon D60 + 18-55mm DX II VR Ez átlagos használatra teljesen megfelelõ.

A D60 szerintem sokkal jobb gép, árához képest megéri, és nem is sokkal drágább a D40-nél. A D40 régebbi gép, a D60 ennek továbbfejlesztése, ebben már kiküszöbölték az elõd kisebb-nagyobb hibáit. Egy teszt a D60-ról: http://pixinfo.com/cikkek/nikon_d60 Ilyen kitben ajánlom: Nikon D60 + 18-55mm DX II VR Ez átlagos használatra teljesen megfelelõ.
Nekem is volna egy kérdésem, ugyanígy a 2 gép közt próbálok épp dönteni. A d40x tesztjében olvastam a következõket: "A D40-hez képest jelentõsen megnövekedett felbontásnak az egyik hátránya a jóval több érzékelõhely, amit nagyjából ugyanakkora területen zsúfoltak össze. Ez elméletben a zajszint növekedésével járhat, hiszen a D40 7, 8 mikronos érzékelõhelyeihez képest a Nikon D40x már csak 6 mikronos pixelmérettel gazdálkodhat." Ha jól olvasom, a D40-ben és D60-ban ugyanaz az érzékelõ van. (?) A kérdésem arra vonatkozik, hogy a kitobjektívvel (nem VR) mennyiben okozna nekem problémát, amit itt fent írnak. Amatõrként nem hiszem, hogy egybõl olyan objektíveket tudnék venni, ami ugyanazzal az érzékelõvel 10 mpixelen "ugyanolyan minõségben" rajzolna, mint 6-on. Nem értek hozzá, de remélem érthetõ, mi az, amit kérdezni akarok. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!