Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék vásárolni tükörreflexes (3 db)

Szeretnék egy tükörreflexes fényképezőgépet vásárolni és nem tudok választani. Nikon D9 18-55-ös objektívvel vagy Nikon D3100 18-105-össel? Melyik legyen?

Legjobb válasz: D9-es nincs, legfeljebb D90-es! Egyértelmûen ezt válaszd! Komolyabb, jobb gép. Ha lesz pénzed késõbb, akkor vehetsz nagyobb obit is rá.

D9-es nincs, legfeljebb D90-es! Egyértelmûen ezt válaszd! Komolyabb, jobb gép. Ha lesz pénzed késõbb, akkor vehetsz nagyobb obit is rá.
Ha ilyen konkrét elképzelésed van és mind2 gépet ismered elég jól, akkor már csak azt kell eldöntened, h melyiknek van olyan jellemzõje, amit nem szívesen nélkülöznél fotós túráid során. Remélem, segítettem ... :)
Én inkább jobb objektívet és kevésbé jó vázat vennék, így D3100 és 18-105.
Mitõl jobb a 18-105 optika? Attól, h nagyobb az átfogása? A 18-55-nek szebb a rajzolata, kisebb a torzítása és kevesebbet változik a fényereje. Amúgy egyik sem egy tûéles zoom. Mert, hogy zoomot nem is lehet tûélesre készíteni. Túl sok a változó, amit lehetetlen egyszerre kiszolgálni.
"A 18-55-nek szebb a rajzolata, kisebb a torzítása és kevesebbet változik a fényereje." Te mirõl beszélsz? A 18-105 élesebb, kevésbé torzít, lassabban esik a fényereje, és a teteje is magasabban van. Ha a kezedben nem volt, legalább a neten utána nézhetnél, pl itt: http://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-..
Opsz, el is felejtettem. Nincs tûéles zoom? 70-200 f2.8L II, 24-70 f2.8L II?

Tükörreflexes fényképezőt szeretnék vásárolni. Segítene valaki?

Tudna valaki segíteni, hogy melyik márka közül válasszak? Nikon, Fujifilm, Canon, Olympus vagy Panasonic? Hallottam már mindr?l jót is, rosszat is, de sajnos nem tudom mit tegyek. El?re is köszönöm a segítséget.

Legjobb válasz: Teljesen mindegy melyiket választod. Mindegyik jó. Csak a pénztárcád szabhat határt.

Teljesen mindegy melyiket választod. Mindegyik jó. Csak a pénztárcád szabhat határt.
Mindenhol ezek a kérdések, de azt senki nem írja, hogy mennyiért szeretne beruházni. Egyébként én Nikont vagy Canont javaslom, mert ott a legjobb az objektívválaszték.
A kérdező hozzászólása: Igen-igen, egész nap böngésztem a netet és leszûkítettem erre a 2 márkára. Mindkettõrõl csak jókat hallottam, lehet, hogy a Canon mellett döntök, mert, hogy egyszerûbb a kezelése, a pénz meg hát igen, gyûjtöttem rá, de 250.ezer fölé semmilyen körülmények között nem megyek, az alatt meg mindegyikbõl lehet kapni jobbat, ezért nem is írtam árat. Köszönöm a segítséget :)
Ha akarsz videót, akkor egy 600D hasznos lehet a kihajtható kijelzõjével, de ha nincs erre szükség, úgy elég a 550D is. Igazából képminõségben majdhogynem egy 1100D is megteszi (de videóban az abszolút béna), csak én szeretem, ha van a gépen csúszásgátló markolat. Minél olcsóbb vázat veszel, annál több pénz marad objektívre, ami fontosabb is, mint a váz. A 18-55 kitobit megtartanám, és mellé vennék valami használható telét. 550D-hez van duplakit, az 55-250 obi egész elfogadható. 1100D mellé még egy 70-200 f4 is beférne :)
A kérdező hozzászólása: Ez igazán hasznos válasz volt, köszönöm. Igazából én is az 550d-t néztem ki, csak nem tudom, hogy objektívvel együtt vegyem, vagy azt inkább külön utána, Hogy lenne ésszerûbb?:)
Ha olyan obi van hozzá, amit szeretnél, akkor kitben vedd, úgy olcsóbb. Amíg nem tudod, igazából mire is van szükséged, addig használd a 18-55 IS II kitet.
Én Canont nem vennék a helyedbe, rossz a fogásuk, kicsi a markolatuk! Pentax és Nikon, ezeknek van normális fogásuk. Érdemes kipróbálni pl. a Media Marktba, ahol minden márka ki van rakva!

Szeretnék vásárolni egy tükörreflexes fényképezőgépet. Eddig a nikon D40 és D60 között vacilláltam. Nem tudom megéri-e kifizetni az árkülönbséget a D60-ra vagy hasonló árkategóriában van-e jobb gép?

Legjobb válasz: A D60 szerintem sokkal jobb gép, árához képest megéri, és nem is sokkal drágább a D40-nél. A D40 régebbi gép, a D60 ennek továbbfejlesztése, ebben már kiküszöbölték az elõd kisebb-nagyobb hibáit. Egy teszt a D60-ról: http://pixinfo.com/cikkek/nikon_d60 Ilyen kitben ajánlom: Nikon D60 + 18-55mm DX II VR Ez átlagos használatra teljesen megfelelõ.

A D60 szerintem sokkal jobb gép, árához képest megéri, és nem is sokkal drágább a D40-nél. A D40 régebbi gép, a D60 ennek továbbfejlesztése, ebben már kiküszöbölték az elõd kisebb-nagyobb hibáit. Egy teszt a D60-ról: http://pixinfo.com/cikkek/nikon_d60 Ilyen kitben ajánlom: Nikon D60 + 18-55mm DX II VR Ez átlagos használatra teljesen megfelelõ.
Nekem is volna egy kérdésem, ugyanígy a 2 gép közt próbálok épp dönteni. A d40x tesztjében olvastam a következõket: "A D40-hez képest jelentõsen megnövekedett felbontásnak az egyik hátránya a jóval több érzékelõhely, amit nagyjából ugyanakkora területen zsúfoltak össze. Ez elméletben a zajszint növekedésével járhat, hiszen a D40 7, 8 mikronos érzékelõhelyeihez képest a Nikon D40x már csak 6 mikronos pixelmérettel gazdálkodhat." Ha jól olvasom, a D40-ben és D60-ban ugyanaz az érzékelõ van. (?) A kérdésem arra vonatkozik, hogy a kitobjektívvel (nem VR) mennyiben okozna nekem problémát, amit itt fent írnak. Amatõrként nem hiszem, hogy egybõl olyan objektíveket tudnék venni, ami ugyanazzal az érzékelõvel 10 mpixelen "ugyanolyan minõségben" rajzolna, mint 6-on. Nem értek hozzá, de remélem érthetõ, mi az, amit kérdezni akarok. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!