Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék válni a férjem nem (12 db)

Nem szeretnék válni? A férjem megcsalt a legjobb barátnõmmel, vagy csak abba az esetben, vagyok hajlandó, ha elismerik a tényt.

Vagy szeretném húzni az idõt, hogyan tehetem?

Legjobb válasz: Próbáld már összeszedni magad és leírni normálisan, hogy mit akarsz, össze vissza beszélsz. A férjem megcsalt a legjobb barátnõmmel, vagy csak abba az esetben, vagyok hajlandó, ha elismerik a tényt. De minden hol engem járat le, hogy nem lehet velem él. Szerinted ezek értelmes mondatok? Akkor most megcsalt, vagy nem? Honnan tudod, ha igen? Miért nem akarsz válni?

Próbáld már összeszedni magad és leírni normálisan, hogy mit akarsz, össze vissza beszélsz. A férjem megcsalt a legjobb barátnõmmel, vagy csak abba az esetben, vagyok hajlandó, ha elismerik a tényt. De minden hol engem járat le, hogy nem lehet velem él. Szerinted ezek értelmes mondatok? Akkor most megcsalt, vagy nem? Honnan tudod, ha igen? Miért nem akarsz válni?
Ha elment a férjed, akkor hagyd gondolkodni, ha akar visszajön.
A férjed miért akar válni?
Elõször is nyugodj meg. Szedd össze a gondolataidat, és írd le, hogy derült ki, mivel bukott le.A barátnõd mit mond?Õ elismeri, hogy lefeküdt a férjeddel? A férjed miért akar válni? Tényleg zavarosan írsz, de megértem a lelkiállapotodat, mert én is megcsalt feleség vagyok. Írj, és többet tudok segíteni.Egy 30 éves házasságot csak nem kéne kidobni, ha helyrehozható, és nem végleges a férjed elköltözése.
Figyelj, felesleges tovább húzni, ha menni akar a férjed, akkor hagyjad.
Miért nem ismerték el, hogy kijátszottak téged?Ha meg tudsz bocsájtan és nem emlegeted fel a multat, akkor ne válj!
Lehet, hogy velem van a gond, de nem értem. Megcsaltak, te nem akarsz elválni, de ha beismerik, mégis megteszed? Ha nem akarsz válni, ne válj. Vagy a férjed válna?
Lehet, túl sokat találkozott a barátnõddel, - kölcsönös tetszés, - szemkontaktus, emberi gyarlóság, - azután megtörténik az ilyen. Rendbe lehet még hozni ezt a házasságot, ne kezdjél el kapkodni. Csak akkor ismerik el a dolgot, ha egymással akarják folytatni, akkor viszont két embert veszítettél el, - a barátnõdet, és a férjedet. Lehet, õket jobban egymásnak teremtette a sors, mint kettõtöket. Ha viszont csak egy testgyakorlat volt, akkor felejtsd el!
Mondjuk nem tudom, hogy meglepõ lenne e számára ha azt mondod, hogy te is hiábztál és a te is tehetsz róla, hogy megcsalt és ha akarja elválhatok közös megegyezéssel. De láttad , telefonját és szeretnéd, ha egyszer elismerné még csak neked. Talán ez ki mozgatná a csigaházból. A barátnõddel tartod a kapcsolatot?
A kérdező hozzászólása: Megszakadt minden kapcsolat közöttunk. Tanácstalan és elkeseredett vagyok.
Szeretnéd ha elismerné a felelõségét de nem teszo? Hmm, nehéz kérdés. Mit szeretnél jobban, hogy veled maradjon, annak ellenére, hogy most megcsalt és mentegetõzik? Vagy, hogy ismerje el a felelõségét s utánna elválni? Ha az utóbbit akkor valami meglepõt kellene csinálnod, ami szenbesítené azzal mit tett, és akkor elismerné a felelõsséget. De visszahódítani már keményebb meló, mert valamennyire neki is akarni kell, és most úgy látszik abból amit leírtál, hogy nem nagyon szeretne maradni. Ha visszahódítani szeretnéd, akkor kezddj el járkálni otthonról, öltözz csinosan, vegyél új hobbit sportot, vagy akármit. Újítsdd meg magad, lássa mit veszít. Talán bejön, viszont te mindenképp jobban fogod érezni magad.
A kérdező hozzászólása: Jól látod a helyzetemet. Minden mondatoddal egyetértek.Sajnos én szeretem. Megbocsátanék neki. Lejárat, megaláz.De, nem tudok belenyugodni.Sem feldolgozni.
Ha jól értem, az a dolog lényege, hogy a férjed szeretne válni bizonyos okokra hivatkozva, és nem ismeri el a hibáját, tehát hogy megcsalt, és miatta van gyakorlatilag ez az egész.Rád hárítja a felelõsséget, mindenkinek azt mondja, õ szeretne válni, és miattad van az egész, ezzel lejárat és megaláz, de a megcsalást nem ismeri el, nem beszél róla senkinek.Magyarul õ hibázott, viszont õ az, aki sunyít, rád mutogat.Te pont ezért nem szeretnél válni, csak akkor, ha bebizonyítod a férjed bûnét, mert nem te akarsz lenni a bûnbak a válás miatt, és ne úgy jöjjön már ki, hogy õ akar elválni miattad. Szerintem mindegy, ki adja be a válópert, és mikor, hiszen a férjed mindenhogyan jellemtelen alak, mindneképpen téged állít majd be hárpiának, õ meg lesz az ártatlan bárány.Nem tudsz ezzel mit kezdeni, akkor sem, ha vársz.Szerintem inkább válj el te, ha kell, közös megegyezéssel, a lényeg, hogy megszabadulj ettõl a gerinctelen alaktól.Úgyis le fog téged járatni, ha akar, de aki ismer téged, az úgyis melletted fog állni.
Kérdezõ, ha valaki menni akar, mondd el a saját véleményed, de azért hagyd menni méltósággal... Most éppen semmi mást nem teszel, mint saját magad alatt fûrészeled a fát, minden cselekedeteddel annak az esélyét csökkented, hogy a férjed bármikor is vissza akarjon térni hozzád.
Ha nem szeret már, elege van belõled mit kinlódsz?Ne alázd már meg saját magad.kapd össze magad aztán éld az életed õ meg csináljon amit akar.30év alatt bárkit meg lehet unni, attól nem szeret vissza beléd mert nyavajogsz akadékoskodsz
Mondd meg neki, hogy adja elõ a másik telefonját, szembesítsd a gyerekkel, hívd fel a barátnõdet és kérdezz rá, mondd el, hogy tudod, vagy gyõzd meg annak a férjét, hogy hasson rá.
A kérdező hozzászólása: A férjem nem ismeri el a viszonyukat. Igy minden másra hivatkozik. Több alkalommal lebukott. Mond mindent, nem szeret már, elege van stb. Én meg tudnék bocsátani neki, mert szeretem. De, ha elválik akkor annyiban nem szeretném hagyni, vállalja fel. Akkor nekem is könnyebb lenne.Mit tegyek?
A kérdező hozzászólása: Lehet h kuszának tûnik, amit írok, de teljesen kivagyok. 2 telefonja volt, és megtaláltam. Ebben félreérthetetlen dolgokat írtak. Én azóta a barátnõmmel nem találkoztam, a férje nem hiszi. A gyerekünk is látta õket.
A kérdező hozzászólása: Ez egy 30 éves házasság, és egy 25 éves barátság, nagyon fáj, h becsaptak. Én szeretném, ha vissza jönne. De, ha nem megy válni az biztos, h nem közös megegyezéssel szeretnék. Ezt neki is elmondtam. Ö válna, de nem tud, mert a pénzügyek összekötnek bennünket. Fenyegetõzik, h beadta a papírokat , közben megkérdeztem, h nem.A munkahelyemen lejárat stb, nagyon nehéz.
A kérdező hozzászólása: Nem ismerik el a tényt, van rá több bizonyítékom is a férjem szeretne válni, közös megegyezéssel. Be még nem adta.Egy kis településen élünk már elköltözött, de minden hol engem járat le, h nem lehet velem él. stb
Nagyon-nagyon sajnálom!!! Sok erõt kívánok Neked! De nagyon kérlek ne hagyd megalázni magad! Legyél büszke, hidd el ha könyörögsz csak szánalmas leszel a férjed szemében, nem mész vele semmire.

Válópert hogyan lehet beadni ha én szeretnék válni, a férjem viszont nem? Pénzem nincsen ügyvédre, úgyhogy oda nem tudok fordulni.

Legjobb válasz: A keresetlevelet te is meg tudod írni. Elvileg 30e az illeték, de próbálj meg illetékmentességet kérni. Hivatalból is kirendelhetnek ügyvédet - hogy mennyire jót,az már kérdéses.

A keresetlevelet te is meg tudod írni. Elvileg 30e az illeték, de próbálj meg illetékmentességet kérni. Hivatalból is kirendelhetnek ügyvédet - hogy mennyire jót, az már kérdéses.
Bemész a bíróságra.Ott közlik veled hogy 4 példányban add be a kézzel írott leveled, amiben leírod miért mit szeretnél.Ebbe fogalmazd bele hogy anyagi nehézségek miatt kérnéd az illetékmentességet!De úgy tudom 10000ft fizetni kell mindenképp.Persze lesznek békítõ tárgyalások, de akkor sincs baj ha a férjed nem szeretne válni mert egy bizonyos idõ eltelte után úgy mond automatikusan "elválasztanak!
Kirendelt védõt polgári ügyekben nem rendel ki a bíróság...Az büntetõ ügyekbe va, ott is csak a Be.-ben meghatározott (általában igen súlyos) bûncselekmények elkövetõi számára.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek.
Nem kell ügyvád váláshoz

En szeretnek valni es a ferjem nem akar, ilyenkor mi a teendo?

Kijelentette nekem , hogy nem akar valni, es nem is fogja megkonyyiteni a helyzetemet! 21 eves no vagyok es 1 es fel eves hazas. Gyerek nincs. Azt mondta , hogy a torveny azt mondja hogy o is bele kell eggyezzen.De ahogy mar olvastam, nem kell a beleegyezes.

Legjobb válasz: Nem kell beleegyeznie. Beadod a valopert mint felperes. Igy egy tárgyalással tobb lesz, ennyi a különbség.

Nem kell beleegyeznie. Beadod a valopert mint felperes. Igy egy tárgyalással tobb lesz, ennyi a különbség.
Vegyél egy pisztolyt és bírd rá hogy menjen bele a válásba. mi a facér kell ilyen korán férjhez menni, he?
"Azt mondta , hogy a torveny azt mondja hogy o is bele kell eggyezzen." A férjed végtelenül buta, téged pedig ostobának néz. SOk sikert a váláshoz és az új életedhez!
Ha már elõtte is gondok voltak akkor nem kellett volna hozzámenni...
Ne félj, elválasztanak tõle, ha pedig fizikai erõszakot akarna bevetni, akkor kérhetsz távoltartási végzést. Ne hagyd, hogy rád telepedjen, és megmérgezze az életed!
A kérdező hozzászólása: Hat az en hazassagom sajnos nem csak olyan problemakbol alakult igy ahogy van, hogy egy kis veszekedes , nezet elteres. Ez minden hazassagban van, ezt tudom. De ahogy mar mondtam nagyon durva es makacs ember olyan dolgokat is tett velem akkor mikor epp a dolgokat akartam megoldani, hogy azt mondtam mar nem birom.
Azt az õ egója - önzése mondatja vele, mert téged nem partnernek tekint, hanem egy tárgynak, melyet õ bírtokol. Ha látja, hogy félénk vagy, rádijeszt még egy fokkal. Amit a házasságról írtál, az nem úgy van. Mert a házasság arra jó, hogy megoldjuk azokat a problémákat, melyek aznélül nem keletkeztek volna.
A kérdező hozzászólása: Felek egy picit a ferjemtol mert nagyon durva ember. Es kijelentette hogy o nem fogja nekem ezt a boldogsagot megadni. Es hogy a valas szoba sem johet. Itt mar nem csak arrol van szo, hogy ragaszkodik hozzam hanem, hogy " azert sem eggyezek bele ". Igy mar nagyon kenyszer lenne az egesz, az en szamomra. Mar eddig is ereztem ezt, de mostmar tenleg ez a szamomra.
Ahelyett, hogy örülne, hogy még nincs gyerek, és találhat hozzávaló nõt, inkább ragaszkodik hozzád...?! Az jó, hogy komolyan gondolja kimondott IGEN-t, de így, hogy még nincs gyerek, még mindig jobb az a fajta szentségtörés és késõbbi boldogságkeresés, mint még évtizedeken át szenvedni valakivel, aki eddig is csak az idejét rabolta. Kérdezõ ne aggódj, el lesztek választva a bíróság által. Annyi csak, hogy ha nem akar válni, akkor hosszabb ügy lesz, de mivel nincs gyerek, annyira nem lesz gáz.
A kérdező hozzászólása: Ferjhez mentem, mert 5 evet udvarolt nekem , es remeltem hogy a sok gond elmulik ha hazassagba lepunk. De megjobban a dolgok elromlottak. Es igy mar nem tudok elni. Es sajnos mint minden lany, en is nagy extazisban voltam , hogy lesz eskuvom es menyasszonyi ruha es stb, stb. De hat ez nem csak ennyibol all. Koszonom a valaszokat!
Na ezért sem kell tini fejjel házasodni. Házassághoz kell két ember, váláshoz egy is elég.
Miért kéne, hogy beleegyezzen? Ne hidd el a hülyeségeit, lépj azonnal. SOk siker!
Nem kell a beleegyezése. Ha te vagy a felperes és a tàrgyalàson megjelensz elvàlasztanak titeket. Minek mentél férjhez ilyen fiatalon?
Minek mentél férjhez ilyen fiatalon?
Nem kell beleegyeznie. Ha az egyik fél el akar válni, akkor elválaszt a bíróság, senkit nem tartanak erõszakkal egy házasságban.
Ez van ha papàs-mamàst jàtszanak gyerekek:) Fogyj le és akkor ugy kidob hogy nyekkensz!


Szeretnék válni de a férjem nem akar tudomást venni róla. Egyszer kijelentette mehetek, de a gyereket nem vihetem sehova. Amíg nincs végzés kinél lehet a gyermek?

Szeretnék válni de a férjem nem akar tudomást venni róla. Egyszer kijelentette, hogy ha gondolom mehetek de a gyereket (5 éves kislány) nem vihetem sehova. Szeretném tudni mik az esélyeim ha elhagyom és elindítom a válást. A vagyonunk közös (ház, autó, ingóságok). Ami a legfontosabb, hogy megtehetem e azt hogy most még a válás elindítása el?tt hazaköltözöm a gyerekkel a szüleimhez, vagy nem? Amíg nincs meg a gyerekelhelyezés kinél lehet a gyermek?

Legjobb válasz: Mindenképpen ügyvéddel érdemes errõl beszélni. Túl sok az ismeretlen tényezõ.

Mindenképpen ügyvéddel érdemes errõl beszélni. Túl sok az ismeretlen tényezõ.
A bíróságon lehet gyerekelhelyezést kérni, amúgy mindig az anyának ítélik elsõsorban a gyereket.Menj be a városi bíróságra éreklõdj, költözz és válj!
A gyermeket vidd magaddal, ne hagyd ott. Amíg nincs gyermekelhelyezés a gyermek bármely szülõnél lehet.
Nem kell Mindjárt az ügyvéd, mert az csak pénzért tesz valamit (ügyvéd vagyok).Elég ha a problémáddal felkeresed a Polgármesteri szociális osztály és ott mondod el a panaszod..!! Persze ha a PÉNZ nem akadály akkor jobb az ügyvéd ..SOK sikert..!
Beszéned kéne egy ügyvédel! Vannak olyan oldalaka neten ahol kérdezhetsz is a jogokrol és ott ügyvéd válaszol de elméletileg a magyar jog az anyát táogatja de mindenképpen konzultálj mielött lépnél.azt hiszem a jogi forum nevü oldalon utána tudnál nézni.
A gyermeknek apjára is szüksége van, nem viheted el önkényesen. Feltételezem, hogy õ is ragaszkodik a közös gyereketekhez. Muszáj tényleg válni??? Beszéljétek meg inkább a problémáitokat.
A kérdező hozzászólása: már kb. ötödjére mondtuk ki (illetve 3x én 2x meg õ) a válás tényét, egyedül a gyerek miatt nem léptem ideáig.De mostmár ott tartunk, hogy csak kerülgetjük egymást a lakásban és alig szólunk egymáshoz.Ennek már így semmi értelme.Én már rég nem szeretem és 28 évesen nem érzem úgy hogy még 20 évet le kéne élnem vele csak azért mert van 1 közös gyerekünk.De mivel tudja, hogy csak a gyerek tartott vissza eddig is ezért nyilván evvel tud csak sakkban tartani.Így viszont az lesz a vége, hogy annyira meg fogjuk egymást utálni, hogy még nagyobb kín lesz a válás.Már most is attól tartok, hogy nagy veszekedések lesznek, ha nem is mi ketten de a szülei biztosan nem fogják szó nélkül hagyni.(Az õ családjuk túl tökéletes:) )Mindegy csütörtökön megyek az ügyvédhez aztán majdcsak okosabb leszek, hogy mit , hogy érdemes csinálnom.Aztán meg kezdõdhet a "cirkusz".(Bárcsak simán menne minden.)
ÖlD meg az összeset

Szeretem a férjem, õ válni akar. Mivel tudom akadályozni a válást? Még nem adta be, közös megegyezéssel szeretné?

Legjobb válasz: Ha õ válni akar, akkor nincs értelme akadályozni. Az oké, hogy szereted, de egy házassághoz két ember kell. Valami oka biztos van, hogy válni akar...

Ha õ válni akar, akkor nincs értelme akadályozni. Az oké, hogy szereted, de egy házassághoz két ember kell. Valami oka biztos van, hogy válni akar...
Nézd Kérdezõ (#8), ez nyilván egy nem könnyû helyzet, de nem változtat az alapvetõ tényeken, egy 30 éves házasságot tök ugyanúgy lehet felbontani, mint egy fél éveset. Egyébként meg a "Mindenki szerint minta szerû életet éltûnk se egy hangos szó stb." c. kapcsolatok nekem mindig gyanúsak, ott többnyire az szokott történni, hogy a "se egy hangos szó" az voltaképp az õszinte kommunikáció hiánya, aminek az szokott lenni a vége, hogy egyszer csak robban... tudod, mint a vulkán...
A házasság fenntartásához két ember kell. Ha az egyik nem akarja, akkor vége... Szerinted ha megakadályozod a válást, azzal hogyan tartod magad mellett? Attól nem téged fog szeretni, megölelni, hogy papíron még házasok vagytok.
Nem írtad, miért akar válni? Ha szeretnéd helyrehozni, akkor mindenképp az ezt kiváltó problémára kell hosszú távon megoldást találni!
Nézd Kérdezõ, ezt a kérdést már tegnap is feltetted. De újra elmondom, a házasság nem egy börtön, ahol az egyik félnél van a zárka kulcsa... mindenkinek joga van szabad akaratból házasságot kötni, és szabad akaratból válni, indokolva, vagy akár anélkül is.
Tuti megcsalt és másik nõért akar ennyire válni.Megbánja még hússzor.Inkább válj csak el!
Jóban rosszban, amíg a halál el nem választ --> amíg nincs egy érdekesebb/izgalmasabb másik személy fõleg, ha az a barátnöd, szép, mondhatom! de ezek ellenére is azt tanácsolom, hogy ne tedd tönkre magad azzal, hogy vissza akarod tartani, azt, aki menni akar :-(
"de a barátnõm behálózta " Ne csak a barátnõdet okold, a megcsaláshoz is két ember kell. Értem én, hogy 30 év nagy idõ. De ha õ nem akarja, akkor felesleges kapálózni, gyûlölködni, borsot törni az orra alá. Ha akar, ígyis úgyis el fog menni. Rosszab, egy olyan kapcsolatban élni, ahol tudod, hogy nem szeretnek és megaláznak. mint egyedül lenni. El kell fogadnod a döntését. Jobb békében elválni.
A kérdező hozzászólása: Mire gondolsz, h ne vigyen el semmit? Már vitt autót, motort, nagy értékû fényképezõt.
Papucs akarsz lenni, vagy büszke nõ? Ha büszke, akkor hagyd elmenni. Szerintem, leglábbis a válaszaidbõl ítélve, kérdezõ, nincs önbecsülésed. De tényleg. Szedj fel egy kis gerincet. Ha egyszer megcsalt, máskor is meg fog csalni, max jobban figyel, hogy ne bukjon le. Ezt szeretnéd?.... na ugye, hogy nem? :) Akkor pedig engedd el. De arra vigyázz, hogy ne vigyen el semmit, amivel akadályozza a késõbbi helyzetedet. Lehet, hogy a válás szar dolog, de még mindig jobb, mint folyton megaláztatva lenni, megcsalva lenni.
És neked az miért jó ha veled marad?mert szereted?Õ viszont mást szeret.Mondjuk mégsem válik, veled marad...jó lesz az neked rojtosra sírod a párnádat mert ezentúl is megfog csalni?ne alázd már meg ennyire saját magad.segíts neki össze csomagolni..az a csaj ha megnyerte had vigye...
Kérdezõ "Csak mi tényleg szépen éltunk, de a barátnõm behálózta és" - na látod, ilyen az, ami nincs. Ha az ember jól érzi magát a kapcsolatában, akkor lehet, hogy lesz valami alkalmi ügye (ahogy írod, a férjed valszeg 50-es, ott még tipikus is az a fajta "kapuzárási pánik" amikor az ember bizonyítani akarja önmagának, hogy õ még nem öreg, õ még fel tud szedni egy nõt) de hogy õ akarjon válni a jó kapcsolatból egy 3. miatt, na olyant még nem látott senki. A ti esetetekben valszeg az történhetett, hogy rájött, nem úgy akarja leélni az élete további részét, mint az addigit, na és akkor tényleg lép. (ez szokta letermelni a második válási csúcsot, tudod 2 válási csúcs van, az egyik az elsõ gyerek születése körüli idõszakban a második meg a gyerekek "kirepülése" után...)
A kérdező hozzászólása: Ez szó szerint így volt. Csak mi tényleg szépen éltunk, de a barátnõm behálózta és van férje. Éjfélkor írogatott neki, a fiam látta õket együtt. Sms áradat, szerelmes tartalmú ami a birtokomban van az én régi telomon a férjemnek használta utánam 2 telefonja volt.
A kérdező hozzászólása: 30 évi házasság nem kevés. És mi boldogan éltünk, mig a férjem le nem bukott, mindent elértünk, szorgalmasan dolgoztunk.Mindenki szerint minta szerû életet éltûnk se egy hangos szó stb.
A kérdező hozzászólása: Szeretném ha visszajönne. A barátnõmmel csalt meg. 30 éves házasság.Csak azt szeretné, ha közös megegyezéses válás lenne, én nem. Vállalja fel.Vagy maradjon én megbocsátok, ha nem jön vissza borsot török az orra alá.
"Mivel tudom akadályozni a válást?" - Kérdezõ, szerencsére semmivel, a házasság nem egy börtön, tudod? Persze, kellemetlenkedni, idõt húzni valszeg tudsz mindenféle jogi ügyeskedéssel egy határig, ha nem vagy hajlandó megegyezni, na ezek a válások szoktak rendszerint úgy eldurvulni, hogy a váló felek meggyûlölik egymást 20 életidõre... Megéri?
Megértem hogy kiborított ami történt és meg akarod leckéztetni a férjedet. Csak arra vigyázz, hogy a bosszúszomjas, a férjeket a bíróságon és minden lehetséges módon szívató exfeleségeknek általában idegroncs gyerekeik lesznek. Sajnos elõbb-utóbb túl kell tenned magad a dolgon és örülni, hogy megszabadultál egy ilyen alaktól.

A férjemmel 1, 5 éve házasodtunk.15M hitelt vettünk fel, 1 éve törlesztjük. Most válni akar, odaadná az 1 M-t, amit én adtam és átvállalná a hitelt. Én nem szeretnék se válni, se lemondani a lakásról, pláne nem ennyiért. Mik a lehetőségeim, jogaim?

Állami kieg. kamattám. hitelt vettünk fel, az ingatlant 17,8M-ért vettük. Kieg. jelzálog az anyósomék lakásán van. Õ 2,5M-t adott, amib?l fél a konyhába ment bele. Én 1 M-t adtam, amit a 2-vel együtt az öner?be, ill. az egyéb költségekbe raktunk bele.Fele-fele arányban vagyunk tulajdonosok.A kölcsönt házasok/élettársak vehetik fel, ha elválunk nem tudom érdekes e ez a banknak, ha a hitelt továbbra is törlesztenénk, és egy fedél alatt élnénk.A hitelt az én jövedelmem alapján kaptuk, ? eddig min.bért keresett, 1 hónapja elvileg munkanélküli, de a szülei segítenék, hogy átvállalja a kölcsönt. Én nem tudok felmutatni se csere ingatlant jelzálogként, sem pedig adóstársat, a hitelt egyedül nem tudom vállalni, nekem nettó 120e a fizetésem, a havi törlesztés pedig 118e. Minden pénzem a lakásban van, aminek fele-fele arányban vagyunk tulajdonosai.

Legjobb válasz: Probalj tobbet kerni a ferjedtol, es olyanon ne gondolkozzal, hogy elvaltok, de megis egy fedel alatt eltek tovabb, es torlesztitek tovabb a penzt. Igy ki lesz boldog szerinted???? Es ez a lakas a tulajdonotok kb. 20 ev mulva lesz csak, addig nem a tietek. Szerintem ha a ferjed valni akar, akkor minel elobb valjatok el, kapd meg ami neked jar jogosan, ebben majd az ugyved segiteni fog, es kezdjel uj, fuggetlen eletet. Miert akarsz olyan emberrel tovabbra egyuttelni, aki nem akar mar veled lenni? Egy kisebb, olcsobb lakasra pedig szerintem kapnal hitelt te egyedul is!!!!

Probalj tobbet kerni a ferjedtol, es olyanon ne gondolkozzal, hogy elvaltok, de megis egy fedel alatt eltek tovabb, es torlesztitek tovabb a penzt. Igy ki lesz boldog szerinted???? Es ez a lakas a tulajdonotok kb. 20 ev mulva lesz csak, addig nem a tietek. Szerintem ha a ferjed valni akar, akkor minel elobb valjatok el, kapd meg ami neked jar jogosan, ebben majd az ugyved segiteni fog, es kezdjel uj, fuggetlen eletet. Miert akarsz olyan emberrel tovabbra egyuttelni, aki nem akar mar veled lenni? Egy kisebb, olcsobb lakasra pedig szerintem kapnal hitelt te egyedul is!!!!
ÜGYVÉD!!

Mihez kezdjek most? Nagyon szeretem még mindig. A férjem "szakítani" akar egy kis időre. Nem válni akar csak egy kis szabadságra vágyik. Nincs másik nő az életében, ez biztos. Azt mondja szeret de nem akar velem lenni. Van 3 közös gyermekünk.

Legjobb válasz: Egy családapa, férj ne "szüneteljen". Miféle dolog ez? Unja a banánt? Utána meg te mehetsz szünetre, vagy hogyan képzeli mégis? Ott a helye mellettetek. Tessék nevelni a gyerekeket veled együtt. Majd ha már felneveltétek õket közösen, esetleg mehet egy maga választotta útra. Addig ott a helye a családban. Minden nap! Állj a sarkadra és olvass be neki.

Kérdezd meg, hogy Te mikor mehetsz szabadságra?
nem megfojtani kéne a másikat, beszélgessetek, a jó kommunnikáció csodákra képes.
Egy családapa, férj ne "szüneteljen". Miféle dolog ez? Unja a banánt? Utána meg te mehetsz szünetre, vagy hogyan képzeli mégis? Ott a helye mellettetek. Tessék nevelni a gyerekeket veled együtt. Majd ha már felneveltétek õket közösen, esetleg mehet egy maga választotta útra. Addig ott a helye a családban. Minden nap! Állj a sarkadra és olvass be neki.
Csak osztani tudom a többiek véleményét. És miután ezt elmondtam neki, ha még mindig szabadságra vágyna, akkor közölném vele, hogy le is út, fel is út. Most várom a harmadik gyerekemet a férjemtõl, de biztos, hogy nem nyelném le neki.
Az ilyen szünetekbõl mindig végleges szakítás lesz. Amúgy meg mi az, hogy 3 gyerekkel és feleséggel szabadságra vágyik? Ez a házas élet tudtommal, évekkel korábban õ választotta.
Nem tudom mit tennék, ha az én férjem közölné ezt velem, de tuti kiakadnék. 100%, hogy megmondanám neki, hogy ha elmegy, vissza se jöjjön. Ez nem úgy mûködik, mint egy szimpla kapcsolatban, ahol semmi elkötelezettség, se gyerek, se semmi. Gondolom már õ sem 20 éves. Nem teheti ezt veletek. Ahogy elõttem is írták, a családalapításhoz 2 ember kell! Szabadság? Munkának nézi az életét, a családot? Ilyen nincs, hogy szüneteltetni akar. Lehet ez csak burkolt magyarázat és csak nem akarja kerek perec megmondani, hogy nem akar titeket többé? Egy nõnek sokkal nehezebb, amit a pasik SOHA az életben nem fognak megérteni!!! Te mégsem futsz ki az életedbõl, mert szabadságra vágysz. Állj a sarkadra, tisztázd le normálisan, mert amit õ neked mondott, az úgy ahogy van nem stimmel!
Mond csak meg neki, hogy ne fusson el a felelõség elõl, és álljon melléd. Ha én megérem azt hogy lesz három szép gyerekem biztosan hogy kiállok a nõm mellett :)
Ezaz.....basszus ez akkora egy undorító dolog, mert nem egyszer olvastam, hogy a férfi szabadságot akar meg "pihenést".Mert neki milyen nehéz a munka, mellette otthon is dolgozni, blaba.És a nõ?A nõknek nem nehéz az élete?Egy családalapításhoz 2 ember kell.Te is és õ is annak idején így döntöttetek, hogy közös családotok lesz és együtt éltek.Milyen dolog az hogy szabadság?Ez nem valami munka?:S Na mindegy, szerintem ilyen nincs.Vagy veled marad vagy elválnak útjaitok végleg. Mert ha szünetelni és kocsmázni meg tombolni fog, akkro tuti összeszed majd egy két nõt is.Ez után a pofátlanság után meg esetleg megcsalás után mág te képes lennél egy ágyba aludni vele?Mert szerintem ennek ugyan úgy nincs értelme.Sajnálom, hogy ezt akarja a férjed, sajnálom, hogy így alakultak a dolgok.Teljesen mindegy, hogy mi miatt, de nincs olyan hogy szabadság:S
mit tehetnél, ha nem engeded, csak rosszabb lesz, kényszerbõl marad. engedd el... csodálkozni fog! mondd meg neki, hogy nagyon szereted, de ha ez kell a boldogságához, hát menjen. mondd meg neki, hogy reméled, hogy még idõben visszajön, mert nem tudhatod, mikor fordulsz te át, és akkor már késõ lesz. valószínûleg 2nap után hívni fog. nem kell üvöltözni, meg hisztizni, meg "dobd ki a francba és ne is engedd vissza" meg a többi, amit tanácsolnak / fognak... õszinte beszéd, higgadtság, ennyi. remélem, minden rendbe jön.
Mi az h szeret de nem akar veled lenni??? Ha én szeretek valakit imádok a másikkal lenni nem még ilyet jelentek ki.. Szerintem itt az az igazság hogy szeret de nem szerelembõl és már csak megszokásból vagy a gyerekek miatt vagytok még együtt.. Egyébként honnan veszed h nincs más nõ az életében??
Szakítani? Ez azt jelenti, hogy el is akar költözni vagy nyitott házasságot akar? Én biztos megmondanám, hogy "jól van drágám, menj, de nem tudom neked garantálni, hogy megvárlak.Addig én sem fogok itthon ülni és rád várni, hogy vajon vissza jössz-e, hanem én is élem a "szabadságom".Lehet, hogy mire vissza akarsz jönni, már más lesz a helyeden.Ha így is akarod menj". Az az igazság sajnos, hogy aki menni akar az úgyis el fog.De ha tudja, hogy nem biztosíthatja be magát és nem biztos, hogy lesz hova hazamennie, ha megunta az agglegény életet, akkor talán mérlegel és átértékel.Ha nem, akkor nincs olyan praktika, amivel maradásra bírhatnád, csak a gyerekekkel zsarolás, az meg senkinek nem jó.
Ezek a legaljasabbak. Õ kétnaponta bulizik, az anya meg 24 órában ügyeletes. Nekem is van egy ilyen szemétláda ismerõsöm. Van egy gyönyörû felesége, tündéri gyereke, õ meg hetente egyszer focizni megy, hetente egyszer-kétszer meccsre, hétvégén meg a haverokkal bulizni (ami kocsmázást jelent) A felesége meg egyedül neveli a gyereket. Ráadásul külön kasszán vannak, a férj még egy ruhát, egy csomag pelenkát nem vett a gyereknek. Minden pénze a szórakozásra megy el.Persze a feleség is hibás, tudom én, már rég ott kellett volna hagynia. Mint ahogy neked is.
A kérdező hozzászólása: Utolsónak:remélem nem igy van mert azt nem tudnám elviselni.Amugy meg nem hiszem , hogy megfolytom a szerelmemmel mert én minden második este elengedem egyedül a haverokkal kikapcsolódni én meg egyedül vagyok a gyerekekkel.Ebböl lett elegem és mertem szólni , na szerintem ezért tartunk ott ahol tartunk.
A romantikus hétvége annyi ebben az esetben, mint halottnak a csók. Ez a férfi megunta a házasságot, a gerekzsivajt, a felelõsséget és ki akar törni. Elég szomorú.
Ja, és az ilyen állandóan a másikban keresi a hibát, õ ugye tökéletes, mindenrõl a másik tehet. Tipikus érzelmi bántalmazó.
Kérdezõ. Mondd meg õméltóságának, hogy ezentúl õ csinálja a házimunka és a gyerekek körüli teendõk FELÉT, és akkor nem leszel ingerült. Könnyen p.ofázik az, akinek annyi dolga van, hogy munka után sörözzön a fotelban meg tévézzen. Azért gondolom, hogy a férjed ilyen, mert az ilyen stílusú "férfiak" szoktak így viselkedni.
Szerintem szimplán arról van szó tényleg, hogy rámásztál teljesen... õ maga akarna lenni te meg futsz utána. Hagyd béként!!! ha már nem szeret téged akkor úgyis mindegy. de ha igen, akkor hadd menjen "szabira" bár hozzátenném, hogy a gyerekek elõl nem illik szabira menni, tehát ha el is költözik otthonról egy idõre a szüleihez, vagy nem tudom hogy tervezte, akkor vigye egy idõre a gyerekeket is nagymamázni!!! Szerintem a szerelmeddel megfojtottad, ez a baja. 31/N
A kérdező hozzászólása: Azt mondja, hogy velem van a probléma.A beszédstílusommal, az állandó ingerültségemmel.Most megbeszéltük , hogy a hétvégéig eldönti, hogy együtt maradunk e vagy sem.Én már nem birom ezt tovább.Örülten szeretem.De felhozom neki ezt a romantikus nyaralást hátha csak ennek a hiány miatt akar elmenni tölünk.Lehet mindkettönknek jót tesz majd.Köszi a válaszokat.
Beszéld meg vele hogy a kis szabija elött menjetek el kettesben 1 romantikus nyaralásra, amúgy közöld vele hogy 3 gyerek mellõl nem léphet csak úgy le ha válást akkar hivatalosan intézitek.
Én azt nem értem hogy akarja ezt kivitelezni. Elmegy kilép az életetekbõl Te viszede egyedül a gyerekekkel a hétköznapokat majd egyszercsak visszajön mint ha mi sem történt volna és boldogan éltek mig meg nem haltok. Az élet nem igy müködik. Ebben mindenképpen sérülnek a gyerekek és Te is kiborulsz idegileg csak õ érzi jól magát. Egy apa nem viselkedhet igy ez igy nagyon önzõ dolog lenne.

A férjem ukrán állampolgár, válni szeretnék mert nem szeret. De elvitte magával az anyakönyvi kivonatot és nem hajlandó a válásra, azt mondta mert szüksége van a vízumra. Van lehetőségem az anyakönyvi kivonat és ő nélküle elválnom?

Legjobb válasz: Anyakönyvi kivonatot abban az anyakönyvi hivatalban kérhetsz, ahol házasodtatok. Ott bármikor állítanak ki újat. Ezt meg kell kérned, mert a bíróság kérheti. Amúgy igen, elválhatsz úgy, hogy a férjed nem akar, és nincs jelen a perben.

Anyakönyvi kivonatot abban az anyakönyvi hivatalban kérhetsz, ahol házasodtatok. Ott bármikor állítanak ki újat. Ezt meg kell kérned, mert a bíróság kérheti. Amúgy igen, elválhatsz úgy, hogy a férjed nem akar, és nincs jelen a perben.
Persze, menjel be az anyakonyvvezetohoz, ahol hazassagot kotottetek es kerjel ujat, utana irany egy ugyved, aki segit elinditani a valast! Ugyes legyel!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Hány évesek vagytok? Házasság elõtt mennyi ideig jártatok együtt?
hat...nem tudom...nem lehet mebeszelni? nem lehet az h van neki valaki mas??? 20 evesen cseppet korai volt...en ugy nezem a ferjed nagyon elbizonytalanodott...most a legkonnyebb az h Teged hibaztasson...nem tudom...le kene ulni beszelni...van gyerek? szunetet is lehetne tartani, hadlam hianyoztok e egymasnak...(latom neked igen...) BESZELJETEK! remelem megoldodik... van egy olyan mondas h az igaz szerelemnek nincs jo vege...az igaz szerelemnek nincs vege! En azt tanacsolom ha sehogy sem mukodik engedd el...de meg varjatok egy kicsit...meger egy probat! remelem sikerul, Udv
Szerintem korai volt aza házasság, és ha egy éven belül véget ért részéröl valami akkor idövel csak rosszabb lesz. Ugyhogy lehet jó megoldás a válás. Fiatalok vagytok még.
Ha ö azt mondta nem szeret hagyni kell.Tudom könnyü mondani, de késöbb ezt talán áttudod látni.Jobb ugy neked mellé bujni, hogy tudod nem szeret?Egy asztalhoz ülni vele, mikor csak az érdekli mit ehet.A gondolatai meg máshol járnak.Nem éri meg eröltetni.Fiatal vagy még, és ezek szerint valaki még rád vár.Ellehet ezt huzni egy jo ideig, szinlelni, késöbb meg utálattal elválni.Hidd el az élet még rejteget neked jo dolgokat.Nem szeret ezt ö mondta.Vissza szeretni nem hiszem , hogy tud valaki, de te tudtál a hibáidbol tanulni.
szerintem is korai volt a házasság és lehet hogy nem jó emberhez mentél hozzá, mert nem ez van megírva neked abban a bizonyos nagy könyvben.
Hasonló helyzetben voltam én is. Én nem engedtem el, úgyhogy halálra aláztam magam évekig. Azt hittem, ciki belátni, hogy nem megy, hogy vége (az ismerõsök elõtt, meg magamnak), meg attól féltem, nem kellek már senkinek. Õ is ezzel a "mert féltékenykedsz" dumával etetett. Aztán "nyíltan" lett szeretõje, és végül elváltunk. Két hónap után jól éreztem magam, és kivirultam, ma jó kapcsolatom van. Ha azt mondta, nem szeret, akkor nem szeret. Ha azt mondta, válni akar, higgy neki. Ha így vele maradsz vagy könyörögsz, õ bármit megtehet.
A kérdező hozzászólása: Kiderült a férjemnek máris uj bnõje van és még csak nem is titkolja, már a neten is fentvannak.Ráadasúl a közös házunkban vannak lefotózva.Még nem váltunk el és még nem adta be a válópert.miért csinálja ezt?az sem érdekli hogy ez rossz nekem.Meg az sem kizárt hogy még együttéltünk is megvolt már a bnõje.mit tegyek mert rossz h mással látom?de szemét volt naon hogy máris talált vkit!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat!De egyáltalán nem vettem észre rajta hogy nem szeret, sõt a szakítás elött egy héttel még a családalapítást is felhozta, meglepõdtem mert ezt már korábban megbeszéltük, hogy várunk még vele.Voltak vitáink de nem komolyak.Eggyik naprol a másikra jelentette be hogy hadjam el a házat és ezt sms ben közölte.Nem hiszem hogy meggondolja magát mert akkor nem hagyta volna hogy elhozzam az összes dolgomat.NAGYON ROSSZ NÉLKÜLE DE MÉG CSAK TALÁLKOZNI SEM AKAR.
szia. én ugyan ebben a szituációban voltam, csak két év után.adtam neki idõt, nem erõltettem semmit.de nem változott.válni akart.lett egy "nyilvános" szeretõje.azt hittem beleõrülök.aztán újra összeköltöztünk.de nem lett jobb. a szeretõ maradt én meg tönkre mentem.rá két évre elváltunk.lett egy új párom.és hirtelen rájött, kellek neki.de már késõ.pedig még mindig szeretem.és õ is.1, 5 éve szenved mert már nem kaphat vissza.2-3 naponta keres, és bevallotta, hülye volt.csak szeretett volna akkor szórakozni, hiányoztak a kalandok.ezért dobott engem, és most szenved.rá jött mit veszített.de már késõ.szerintem ha menni akar hagyd, had menjen.rá fog jönni egyszer mit is veszített.találsz majd egy férfit, aki szeretni fog, és boldog leszel.ne alázkodj meg elõtte soha.én sokszor tettem ezt akkor, és most nagyon zavar, hogy olyan hülye voltam.az "állandóan féltékeny vagy" duma csak egy hülye kifogás.könnyebb rád hárítani mint bevallani a valódi okot.de késõbb majd minden ki fog derülni, mi miért volt.ha nem szeret már, akkor nem is fog.remélem megoldódik.hidd el boldog leszel, de nem mellette.most nehéz neked, tudom, de erõsnek kell lenned.és ne lássa rajtad, hogy szenvedsz miatta.szorítok neked!
lEHET CSAK ÖSSZE VAN ZAVARODVAL AZ ÁLLANDÓ FÉLTÉKENYKEDÉSED MIATT!
Szia.És mióta van ez hogy veszekedtek?Lehet nem gondolja komo9lyan csak dühös rád az állandó féltékenykedés miatt!Azt mindenképp ird meg mióta nem lehet vele beszélni?Ja és fogadj meg egy tanácsot-pasi vagyok.Egy ideig ne beszélj vele ne faggasd!Az lenne a legjobb ha nem találkoznátok egy darabig!Mond meg neki hogy adsz neki gondolkodási idöt -az találd ki hány hetet, de ne sürgesd had gondolkodjon, hogy tisztáza mit érez!
A kérdező hozzászólása: Én nem akarok könyörögni, de akkor is nagyon rossz nélküle és még csak beszélni sem akar velem, sõt találkozni sem akar.és nemtom mit tegyek?pedig a válást is megkéne beszélni és az lessz a legrosszabb.
A kérdező hozzászólása: 20 évesek vagyunk és másfél évig jártunk együtt.én is akartam a házasságot de õ mégjobban nem értem mi lett vele, mert nem látszott rajta semmi.
tudom hogy rossz mással látni.de fel kell dolgozni.ha ilyen hamar lett másik nõ, akkor nem szeret.és ha nyilvánosan mutogatja is, akkor már nem is fog.nagyon erõsnek kell lenned.ne lássa rajtad hogy zavar.és add be te a válópert, hogy lássa, nem halsz meg nélküle.õ is pótolható.most írhatnék neked bár mit, nem segít, mert egy szerelmes nõnek nem lehet tanácsot adni.anno nekem is adtak, sértésnek vettem mert naív voltam.mára rájöttem igazuk volt.ezen csak az idõ fog segíteni és egy új szerelem.ezt tapasztalatból tudom.én írtam neked azt a választ amelyik hasonlít a te esetedhez.higgy nekem kérlek, és soha ne alázd meg magad elötte.menj el szórakozni, flörtölj.nekem is ezt tanácsolták, de nem ment.most már tudom, kellett volna és bánom nagyon.nekem az segített, hogy jött a mostani párom.kiszeretni nem lehet csak azért valakibõl mert azt akarjuk.kívánok neked sok erõt és kitartást.

Rossz hozzám a férjem. El szeretnék válni, de félek tőle és nem merem. Hogyan kezdjek neki?

Legjobb válasz: Nyilván a megbeszéled vele fázisán túl vagytok. Szervezd meg, hova mész, ha elhagyod. Majd egyszer, amikor nincs otthon, pakold össze a cuccaid, és a következõ, amivel találkozik veled kapcsolatban, az az ügyvéded legyen.

Nyilván a megbeszéled vele fázisán túl vagytok. Szervezd meg, hova mész, ha elhagyod. Majd egyszer, amikor nincs otthon, pakold össze a cuccaid, és a következõ, amivel találkozik veled kapcsolatban, az az ügyvéded legyen.
Figyi.Elválasztanaka tõle akkor is ha õ nem akarja.Anyukámék is így váltak el.Nálunk alkoholista volt apám és elköltöztünk mikor nem volt otthon albérletbe és csak az ügyvédnél találkozott volna vele anyu de elsem jött mégis elváltak.Jó volt olyan, hogy féltünk tõle, hogy majd zaklat minket, néha próbálkozott is de le lett építve nagyapámék álltal.Szóval ne fél, válj el tõle.
En is ebben a cipõben vagyok, mint te. Annyira nem rossz velem, neked mit jelent az, hogy rossz veled? Engem inkàbb lelkiterrorban tart, és àllandóan kötekedik és idegesit. Ma is ugyanaz volt, és a vàlàson töröm a fejemet, azzal ébredek, alszom és nem tudom, hogyan kezdjem én sem.
Most nem értem a kérdést pontosan...a férjedtõl félsz vagy a válástól magától?
Szerintem kérj tanácsot a családsegítõktõl.
Vannak már ilyen nõsegítõ egyesületek, ahol segítenek. Keress rá, hátha van ilyen a közeledben. Ha nincs, de van hova menned (szülõ, rokon, barátok) pakolj össze amikor nincs otthon és menj el. Ha bántalmaz, kérhetsz távolságtartási végzést is.
Hát ha csak agyalsz rajta hogy el kellene, akkor soha nem fogod soha megtenni. Akár most azonnal tedd meg, gondolj ki egy tervet hogy hogyan lesz utána és lépd meg a dolgot mert ha egyfolytában csak azon agyalsz hogy félek tõle meg nem merem akkor minél tovább húzod annál rosszabb lesz...
Az ilyen dolgokat nagyon sajnálom, de adnék Neked tanácsot, persze ha még van remény a házasság megmentésére. Ha még van benned ragaszkodás, szeretet. Csinálj rendet nap, mint nap. Nem kell nagytakarítást csinálni, de rend legyen mindíg. Valamicskét nem árt ha tudsz fõzni is, de a legfontosabb, hogy bármit kezdeget, ne szólj vissza. Úgy megtudnak szelídülni, ha nem szólunk hozzájuk, hogy egy nagy csete-paténál is többre mész vele. Én például vizet vettem a számba és nem köptem ki, csak cserélgettem idõközönként. Ma már nem kell a víz, mert nincs vita. Van akinek a vitatkozás az élete. Ha nincs akivel vitatkozzon, alább hagyja és megnyugszik. Tudom nagyon rossz ha valakit össze vissza szidnak, aztán meg szükség van rá az ágyba. Akkor meg az a bajuk, hogy nem mûködik együtt. Üdv. remélem rendejöttök. De ne minden áron, mert "EGY ÉLETÜNK VAN"
Hasonló a helyzetem nekem is...állandó duzzogás és idegesít.....nagyon-nagyon....én összecuccolok majd a kisfiammal és (le) lépek....
Egy idore teljesitsd tul magad, tegyel meg olyanokat aiket eddig nem. Ha erre rosszabb lesz, visszael vele, kihasznalja, akkor lapat...
Az a lényeg, hogy ne félj tõle!!! Akkor lettél asszony amikor Õ ember!!! Attól lesznek agresszívak egyesek, ha látják, hogy félnek, függenek tõlük. Ez még jobban felbátorítsa Õket. Nem is tudom miért írom nagybetûvel Õket, mert nem érdemlik meg az ilyen alakok. Szüleid remélem vannak. Kérd a segítségüket ebben az ügyben, ha egyedül nem mersz lépni. De Anyósodékkal is megbeszélhetnéd az ügyet, hát'ha tudnak a Fiukra hatni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!