Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék válni a (55 db)

Nem szeretnék válni a feleségemmel ellentétbe.Részéről az elhidegülés az oka és már alig várja, hogy mindenen túl legyünk. Ilyenkór kénytelen vagyok tudomásúl venni? Mi a teendő ilyenkór?

Hogy el kell adni a közös otthont, hogy a gyerekeket inkább maga mellé édesgeti mert jórészt vele fognak élni. Hogyan kellene cselekednem, miközbe én ezt a válást egyáltalán nem akarom? Azt kell csinálnom amit ? mond, hogy tisztességesen váljunk el miközbe én nem akarok? Ha azt mondom, hogy nem válok el és nem adom el a közös otthont, akkor mindjárt ügyvéddel fenyeget?zik, elhord minden szemétnek és azt hogy minden közös ismer?sünk utál engem. Szeretem a családomat és mégis el kell fogadjak mindent amit ? akar tenni. Mi a megoldás? Nagyon egyed?l vagyok ezekkel a gondjaimmal.

Legjobb válasz: Ha õ válni akar, nem tudsz ellene mit tenni. Elválhattok közös megegyezéssel és elválhattok hosszú, csúnya perrel, de mindenképp elválasztanak. Azt ajánlom, hogy menj el ügyvédhez és beszéld meg vele a lehetõségeket, mert ezen a fórumon nem tudunk pontos tanácsot adni. A vagyont - gondolom nem volt házassági szerzõdésetek - megosztják, tehát amit a házzasság alatt szereztetek azt kétfelé oszják. Fele a tiéd, a másik felel az övé. A gyerekek után tartásdíjat fognak megítélni, általában gyerekenként 20, max (a jövedelmedtõl függõen) 40-50 %-ot. Szerintem, ha már mindenképp válni akar, akkor egyezetek meg a feltételekben és legyetek túl rajta hamar márcsak a gyerekek érdekében is. Egy hosszú válóper nagy idegi megterhelés és sok pénz.

Ha õ válni akar, nem tudsz ellene mit tenni. Elválhattok közös megegyezéssel és elválhattok hosszú, csúnya perrel, de mindenképp elválasztanak. Azt ajánlom, hogy menj el ügyvédhez és beszéld meg vele a lehetõségeket, mert ezen a fórumon nem tudunk pontos tanácsot adni. A vagyont - gondolom nem volt házassági szerzõdésetek - megosztják, tehát amit a házzasság alatt szereztetek azt kétfelé oszják. Fele a tiéd, a másik felel az övé. A gyerekek után tartásdíjat fognak megítélni, általában gyerekenként 20, max (a jövedelmedtõl függõen) 40-50 %-ot. Szerintem, ha már mindenképp válni akar, akkor egyezetek meg a feltételekben és legyetek túl rajta hamar márcsak a gyerekek érdekében is. Egy hosszú válóper nagy idegi megterhelés és sok pénz.
Ha ennyire el akar válni, akkor valószínûleg már nem szeret. Persze, érdemes volna ezt meg is kérdezni tõle! Amennyiben "nem"-et mond, akkor engedd el, erõszakkal szeretetet nem tudsz kicsikarni. Ráadásul az állandó marakodással még tovább romlik kettõtök között a helyzet, amit legjobban a gyerekek szenvednek meg. A válást kimondják akkor is, ha az egyik fél nem egyezik bele. Legfeljebb nem azonnal, hogy egy kis gondolkodási idõt kapjon mindkét fél.
Kedves, kétségbeesett válni nem akaró apuka! Az elõttem szólóak már szinte elmondtak mindent, amit ebben az esetben el lehet mondani. Én is egy válni készülõ feleség vagyok, csak bennem egyelõre még érlelõdik a dolog, és nem mertem lépni. Tudom, az én férjemnek a reakciója közel azonos lesz a tiéddel. Elsõre kétségbeesik, aztán haragos és dacos lesz, majd könyörögni fog. Az a baj, és ezt most nem személyeskedve értem, és nem is kizárólag a pasikra, hogy általában a "szenvedõ" alany akkor tér magához, mikor már késõ. Akkor kezdi megbecsülni azt, ami van, mikopr már gyakorlatilag nincs. Addig, amíg nincs baj, addig természetesnek vesz szinte mindent, nem érzi a kis negatív rezdüléseket, melyekbõl aztán késõbb lesz a nagy probléma. Sorolhatnám még itt a sablonos dolgokat, mint megszokás, oda nem figyelés, mondván, már egyszer megszereztem magamnak, mit akar még alapon. Bocsánatot kérek, amiért nem tippet és tanácsot adok kérdéseddel kapcsolatosan, de ez most nagyon kijött belõlem siránkozó soraidra. Nem akarlak, mivel sem jogom, sem közöm bántani, de nem hiszem el, hogy nem vetted észre, mikor kezdett a kapcsolatotok megromlani. Akkor talán még menthetõ lett volna. Ahogy olvasom soraidat, már teljesen késõ bármit is megjavítani kettõtök között. És hidd el, nem is lenne már értelme, miután a feleséged besokallt, és válni akar, ezt részérõl szerintem rengeteg sérelem, vagy vélt sérelem elõzte meg, de általában ok nélkül, fõleg egy gyerekkel, senki nem szokta beindítani a válást. Én is csak az elõttem szólóhoz csatlakozva tudom azt tanácsolni, hogy mûködj legalább most együtt a feleségeddel, mert nincs annál rosszabb, mint az elvált szülõk acsarkodása egymásra, különösen, ha ez egy kisgyerek elõtt zajlik. Sok-sok kitartást és erõt kívánva, legyen további szép napod!
Én nem vagyok tapasztalt ilyen témában, és sokak szerint nagyon naív vagyok. Én hiszek abban, hogy ha két ember annyira szereti egymást, akkor az csakis örökre tarthat. Nem tudom elképzelni mi vezethetett ide. Nem lehet hogy ritkán hallgattad meg, hogy nem jártál eleget a kedvébe? Nem tudnád megkérdezni tõle, hogy miért akarja ennyire, h mikor hidegült el tõled? Ha nyugodt vagy végig, és nem hagyod, hogy veszekedésbe torkoljon a dolog, akkor biztos legalább megérted, de lehet, hogy tenni is tudsz. Emlékeztesd rá, hogy te még mindig az vagy, akibe beleszeretett, és aki miatt úgy döntött, hogy házas asszony akar lenni. De az igaz, hogy ne erõltesd. Akkor minden rosszabb lesz. Hagyd hogy tegye amit akar, de amíg zajlik a válási procedúra megpróbálhatod visszahódítani, ha tényleg akarod.
Kedves válni nem akaró apuka! Én vagyok a válni készülõ feleség, aki pár hozzászólással feljebb picit "kioktatott, letorkollt". Kérdésem a következõ lenne: miért vagy biztos benne, hogy a párterápia segítene kettõtök kapcsolatában? Megint csak nem akarok okoskodni, de: ha válásig fajul egy házasság, akkor a párterápia sajna, nem tudja visszahozni a szerelmet, a kihûlt érzéseket, érzelmeket. Ettõl szerintem ne is várj csodát. Sajnos, elkerülhetetlenül tudomásul kell venni, hogy véget ért egy szépnek és boldognak indult kapcsolat, melyet elrontottatok, gondolom nem direkt... Azért ha nem titok, ha úgy érzed, megosztanád velünk a bajok forrását, tehát hogy miért is jutott ide a kapcsolatotok, akkor azt szívesen olvasnám, és megköszönném. Hátha mások is tanulnak belõle...
Szia! Hát sajnálom, hogy ezt kell írnom, de a félrelépés az, amit én mint nõ és anyuka soha sem tudnék megbocsájtani, még akkor sem, ha szeretem a férfit!!Erre nincs bocsánat, nálam. Én is válok a férjemtõl és õ is nehéz eset, bár õ azt állítja nem csalt meg, de én azt érzem, hogy igen. Sokat kicsapongott, bulizott, a családjával nem foglalkozott, nem törõdött, megalázott.... Tehát én teljesen kiábrándultam, és nem akarom vele tovább élni az életünket, a kicsikénknek is jobb lesz békességben, mint állandó veszekedésben. Õ nem akar válni, és bunkó is, mert azt mondta mindent megtesz, hogy ne váljunk el, csakhogy, ha én akarom, akkor õ bármit tehet, el fogunk! Csak így megutálom õt még jobban, sajnos. Már nem szeretem annyira, hogy újrakezdjük és nem is akarom újrakezdeni. Besokalltam. Túl sokat nyeltem. Tudod, ha valaki félrelép, annak mindig oka van! És egy félrelépés undorító a másikkal szemben. Ha csak arra gondolok, hogy õ mással is csinálta azokat, amiket velem, még ha egyszer is, és utána hozzám bújik oda ugyanúgy??!!! Hát ehhez nincs gusztusom, ne haragudj. Akkor kellett volna gondolkoznod, mielõtt megteszed, mert a következményekkel számolhattál volna. Erre nincs mentség, és felesleges kimagyarázni, mert megtetted!! És te tetted meg, nem õ mondta tedd meg! Annyit tehetsz, hogy férfiként és emberségesen, tisztelettel viselkedsz a feleséged felé és elfogadod a döntését. Ennyi idõ eltelt és hidd el, õ próbált túljutni ezen, de nem tudott, ezért döntött, ahogy döntött. Sajnálom, hogy késõn gondolkodtál józanul és elveszíted õket nem teljesen, de magad mellöl igen. De a jó kapcsolatot továbbra is tarthatod és szeretheted, megadhatsz nekik mindent, csak már apukaként és nem férjként. És ki tudja még mit hoz az élet, ha egymásnak vagytok teremtve, akkor még bármi lehet! :)
Akár az én férjem is írhatta volna a kérdést. Hiába mondogattam neki már egy idõ óta, hogy "addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik" nem hitt nekem. Besokalltam, válunk, õ meg néz bambán, és nem érti, mi a bajom. (még mindig nem érti) Ne nehezítsd meg a helyzetét, hagyd elmenni, mindenkinek jobb lesz így. Próbáld vele érzékeltetni, hogy nem hagyod magára a gyerekekkel, (és tényleg ne hagyd magukra õket)számíthatnak rád, talán úgy könnyebb lesz elviselni a válást. Miért van az, hogy mindenki utólag bánja csak meg, konkrét esetben a megcsalást? Ha nem derül ki, akkor mi lett volna? Nagy levegõ, hogy húú megúsztam, akkor bepróbálkozok újból??
Hát én lennék a minden szinten tapasztalatlan szerelemben hívõ naiv kislány, és azt kell mondjam, hogy ez így tényleg menthetetlen. Nem, egy megcsalást képtelenség megbocsájtani. Annak oka volt, én a helyében már akkor elváltam volna.
A párterápiával csak az lesz a probléma, hogy valószínûleg úgy érzi a feleséged, hogy nem neki van szüksége segítségre, szakemberre... Én sem szívesen lennék elráncigálva szakemberhez, ha engem árultak el, és aláztak meg azzal, hogy megcsaltak. Bárhova fajul is egy kapcsolat, egy megcsalást nõként nagyon nehéz lehet feldolgozni, és szinte lehetetlen túllépni rajta.
A kérdező hozzászólása: Sajnos férelépés okozta, ami 1, 5 éve történt és mostanra romott meg igazán minden. Néha sajnos ebben a rohanó problémás életbe megfeletkezünk arról a biztonságról és békérõl ami a családot jelenti nekünk és ezáltal csinálunk butaságokat ami már megbocsájthatatlan attól akit megbántottunk. A párterápiát még utólsó esélyként szeretném megpróbálni. Lehet, hogy elõbb kelett volna. 16-éve vagyun együtt és talán mindent elértünk ez idõ alatt amit egy átlag ember lérhet. Ezt nem szeretném feladni.
A kérdező hozzászólása: Köszönök minden hozzászólást!! Párterápiát szeretném még megprobálni, ami nehéz lesz vele. Sokan azt gondolják, hogy sregíthet.Bár Õ nem úgy érzi.
Tutira másik manusza van azért akar válni.Ne akard visszatartani értelmetlen, már úgyis döntött.Szerintem meg te menj ügyvédhez, és ne költözz ki a lakásból ha menni akar menjen.Na nehogy már egyedül te legyél a hibás mindenért!Honnan tudod, hogy õ nem lépett félre?Csak nem bukott le.Ne hagyd magad!Neked is jogod van a lakáshoz.Ígyis-úgyis szemét leszel a végére, állj ki magadért!Ha hagyod magad különben csak leránt és hülyének néz!

Nem szeretnék válni? A férjem megcsalt a legjobb barátnõmmel, vagy csak abba az esetben, vagyok hajlandó, ha elismerik a tényt.

Vagy szeretném húzni az idõt, hogyan tehetem?

Legjobb válasz: Próbáld már összeszedni magad és leírni normálisan, hogy mit akarsz, össze vissza beszélsz. A férjem megcsalt a legjobb barátnõmmel, vagy csak abba az esetben, vagyok hajlandó, ha elismerik a tényt. De minden hol engem járat le, hogy nem lehet velem él. Szerinted ezek értelmes mondatok? Akkor most megcsalt, vagy nem? Honnan tudod, ha igen? Miért nem akarsz válni?

Próbáld már összeszedni magad és leírni normálisan, hogy mit akarsz, össze vissza beszélsz. A férjem megcsalt a legjobb barátnõmmel, vagy csak abba az esetben, vagyok hajlandó, ha elismerik a tényt. De minden hol engem járat le, hogy nem lehet velem él. Szerinted ezek értelmes mondatok? Akkor most megcsalt, vagy nem? Honnan tudod, ha igen? Miért nem akarsz válni?
Ha elment a férjed, akkor hagyd gondolkodni, ha akar visszajön.
A férjed miért akar válni?
Elõször is nyugodj meg. Szedd össze a gondolataidat, és írd le, hogy derült ki, mivel bukott le.A barátnõd mit mond?Õ elismeri, hogy lefeküdt a férjeddel? A férjed miért akar válni? Tényleg zavarosan írsz, de megértem a lelkiállapotodat, mert én is megcsalt feleség vagyok. Írj, és többet tudok segíteni.Egy 30 éves házasságot csak nem kéne kidobni, ha helyrehozható, és nem végleges a férjed elköltözése.
Figyelj, felesleges tovább húzni, ha menni akar a férjed, akkor hagyjad.
Miért nem ismerték el, hogy kijátszottak téged?Ha meg tudsz bocsájtan és nem emlegeted fel a multat, akkor ne válj!
Lehet, hogy velem van a gond, de nem értem. Megcsaltak, te nem akarsz elválni, de ha beismerik, mégis megteszed? Ha nem akarsz válni, ne válj. Vagy a férjed válna?
Lehet, túl sokat találkozott a barátnõddel, - kölcsönös tetszés, - szemkontaktus, emberi gyarlóság, - azután megtörténik az ilyen. Rendbe lehet még hozni ezt a házasságot, ne kezdjél el kapkodni. Csak akkor ismerik el a dolgot, ha egymással akarják folytatni, akkor viszont két embert veszítettél el, - a barátnõdet, és a férjedet. Lehet, õket jobban egymásnak teremtette a sors, mint kettõtöket. Ha viszont csak egy testgyakorlat volt, akkor felejtsd el!
Mondjuk nem tudom, hogy meglepõ lenne e számára ha azt mondod, hogy te is hiábztál és a te is tehetsz róla, hogy megcsalt és ha akarja elválhatok közös megegyezéssel. De láttad , telefonját és szeretnéd, ha egyszer elismerné még csak neked. Talán ez ki mozgatná a csigaházból. A barátnõddel tartod a kapcsolatot?
A kérdező hozzászólása: Megszakadt minden kapcsolat közöttunk. Tanácstalan és elkeseredett vagyok.
Szeretnéd ha elismerné a felelõségét de nem teszo? Hmm, nehéz kérdés. Mit szeretnél jobban, hogy veled maradjon, annak ellenére, hogy most megcsalt és mentegetõzik? Vagy, hogy ismerje el a felelõségét s utánna elválni? Ha az utóbbit akkor valami meglepõt kellene csinálnod, ami szenbesítené azzal mit tett, és akkor elismerné a felelõsséget. De visszahódítani már keményebb meló, mert valamennyire neki is akarni kell, és most úgy látszik abból amit leírtál, hogy nem nagyon szeretne maradni. Ha visszahódítani szeretnéd, akkor kezddj el járkálni otthonról, öltözz csinosan, vegyél új hobbit sportot, vagy akármit. Újítsdd meg magad, lássa mit veszít. Talán bejön, viszont te mindenképp jobban fogod érezni magad.
A kérdező hozzászólása: Jól látod a helyzetemet. Minden mondatoddal egyetértek.Sajnos én szeretem. Megbocsátanék neki. Lejárat, megaláz.De, nem tudok belenyugodni.Sem feldolgozni.
Ha jól értem, az a dolog lényege, hogy a férjed szeretne válni bizonyos okokra hivatkozva, és nem ismeri el a hibáját, tehát hogy megcsalt, és miatta van gyakorlatilag ez az egész.Rád hárítja a felelõsséget, mindenkinek azt mondja, õ szeretne válni, és miattad van az egész, ezzel lejárat és megaláz, de a megcsalást nem ismeri el, nem beszél róla senkinek.Magyarul õ hibázott, viszont õ az, aki sunyít, rád mutogat.Te pont ezért nem szeretnél válni, csak akkor, ha bebizonyítod a férjed bûnét, mert nem te akarsz lenni a bûnbak a válás miatt, és ne úgy jöjjön már ki, hogy õ akar elválni miattad. Szerintem mindegy, ki adja be a válópert, és mikor, hiszen a férjed mindenhogyan jellemtelen alak, mindneképpen téged állít majd be hárpiának, õ meg lesz az ártatlan bárány.Nem tudsz ezzel mit kezdeni, akkor sem, ha vársz.Szerintem inkább válj el te, ha kell, közös megegyezéssel, a lényeg, hogy megszabadulj ettõl a gerinctelen alaktól.Úgyis le fog téged járatni, ha akar, de aki ismer téged, az úgyis melletted fog állni.
Kérdezõ, ha valaki menni akar, mondd el a saját véleményed, de azért hagyd menni méltósággal... Most éppen semmi mást nem teszel, mint saját magad alatt fûrészeled a fát, minden cselekedeteddel annak az esélyét csökkented, hogy a férjed bármikor is vissza akarjon térni hozzád.
Ha nem szeret már, elege van belõled mit kinlódsz?Ne alázd már meg saját magad.kapd össze magad aztán éld az életed õ meg csináljon amit akar.30év alatt bárkit meg lehet unni, attól nem szeret vissza beléd mert nyavajogsz akadékoskodsz
Mondd meg neki, hogy adja elõ a másik telefonját, szembesítsd a gyerekkel, hívd fel a barátnõdet és kérdezz rá, mondd el, hogy tudod, vagy gyõzd meg annak a férjét, hogy hasson rá.
A kérdező hozzászólása: A férjem nem ismeri el a viszonyukat. Igy minden másra hivatkozik. Több alkalommal lebukott. Mond mindent, nem szeret már, elege van stb. Én meg tudnék bocsátani neki, mert szeretem. De, ha elválik akkor annyiban nem szeretném hagyni, vállalja fel. Akkor nekem is könnyebb lenne.Mit tegyek?
A kérdező hozzászólása: Lehet h kuszának tûnik, amit írok, de teljesen kivagyok. 2 telefonja volt, és megtaláltam. Ebben félreérthetetlen dolgokat írtak. Én azóta a barátnõmmel nem találkoztam, a férje nem hiszi. A gyerekünk is látta õket.
A kérdező hozzászólása: Ez egy 30 éves házasság, és egy 25 éves barátság, nagyon fáj, h becsaptak. Én szeretném, ha vissza jönne. De, ha nem megy válni az biztos, h nem közös megegyezéssel szeretnék. Ezt neki is elmondtam. Ö válna, de nem tud, mert a pénzügyek összekötnek bennünket. Fenyegetõzik, h beadta a papírokat , közben megkérdeztem, h nem.A munkahelyemen lejárat stb, nagyon nehéz.
A kérdező hozzászólása: Nem ismerik el a tényt, van rá több bizonyítékom is a férjem szeretne válni, közös megegyezéssel. Be még nem adta.Egy kis településen élünk már elköltözött, de minden hol engem járat le, h nem lehet velem él. stb
Nagyon-nagyon sajnálom!!! Sok erõt kívánok Neked! De nagyon kérlek ne hagyd megalázni magad! Legyél büszke, hidd el ha könyörögsz csak szánalmas leszel a férjed szemében, nem mész vele semmire.

Válópert hogyan lehet beadni ha én szeretnék válni, a férjem viszont nem? Pénzem nincsen ügyvédre, úgyhogy oda nem tudok fordulni.

Legjobb válasz: A keresetlevelet te is meg tudod írni. Elvileg 30e az illeték, de próbálj meg illetékmentességet kérni. Hivatalból is kirendelhetnek ügyvédet - hogy mennyire jót,az már kérdéses.

A keresetlevelet te is meg tudod írni. Elvileg 30e az illeték, de próbálj meg illetékmentességet kérni. Hivatalból is kirendelhetnek ügyvédet - hogy mennyire jót, az már kérdéses.
Bemész a bíróságra.Ott közlik veled hogy 4 példányban add be a kézzel írott leveled, amiben leírod miért mit szeretnél.Ebbe fogalmazd bele hogy anyagi nehézségek miatt kérnéd az illetékmentességet!De úgy tudom 10000ft fizetni kell mindenképp.Persze lesznek békítõ tárgyalások, de akkor sincs baj ha a férjed nem szeretne válni mert egy bizonyos idõ eltelte után úgy mond automatikusan "elválasztanak!
Kirendelt védõt polgári ügyekben nem rendel ki a bíróság...Az büntetõ ügyekbe va, ott is csak a Be.-ben meghatározott (általában igen súlyos) bûncselekmények elkövetõi számára.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek.
Nem kell ügyvád váláshoz


pár hónap, max. négy.
Ha nincs közös gyerek, és mindenrõl elõre meg tudtok egyezni írásban, akkor akár az elsõ tárgyaláson elválhattok.
Nagyon egyszerû egy válás ha van közös megegyezés DE ha nincs akkor bizony elhúzódhat. Nekünk már november óta megy mert nincs közös megegyezés, és még nem tartunk sehol...egy tárgyalás volt eddig...!
Ha mindenben megtudtok egyezni akkor a papírok leadásától számítva max egy hónap és elválhattok. Ha nem akkor eléggé elhúzodik a dolog.
Szia Én november elején postáztam a bíróságra a papírokat, február közepén volt a tárgyalás, közös megegyezéssel ment a dolog, kb 10 perc volt az egész, mivel a fellebbezési jogunkról lemondtunk így egybõl jogerõre emelkedett, másnap bementem a papírokért és ennyi volt.
Szia! Mindenképp közös megegyezést javaslok, mert mi már három éve válunk, még férjnél vagyok és nem látni a végét!!! Egyezzetek meg, akor valóban elég lehet egyetlen tárgyalás.

Ha el szeretnék válni a férjemtől, de ő nem és igyekszik majd keresztbe tenni, mire számíthatok?

Van egy közös tulajdonú házunk és egy 2 éves gyerekünk. Elviselhetetlen már sokszor és minden bizonnyal meg is csal. A kicsivel is és velem utálatos, önz?, csak a saját jóléte a jó, ránk nem is gondol, csak ha kielégülésre vágyik, akkor kedves velem. Egy házban élünk még, de nem tudom meddig bírom, viszont félek, ha elköltöznénk a közös házunkból a kicsivel, majd ez hátrányosan érintene és kisemmizhet. Kénytelenek leszünk egy fedél alatt élni, míg elhúzódik majd a válás? És ha mindez lelki terrorrá változna és a kicsinek nem lenne így nyugodt élete, vagy az rá is rossz hatással van a férjem? Mert szerintem nem túl jó példa, hisz sokszor nem is veszi ?t tudomásul, nem foglalkozik vele, idegesíti minden amit a baba tesz. És ezért velem veszekszik, hogy miért hagyom, hisz csak játszik és néhány játék zenél, amit ? imád, még táncol is rá. Olyan aranyos, de a férjemet ez bosszantja, inkább elmegy. Válni nem akar, vagy ha bele is menne, azt mondta, hogy ne higgyem azt, hogy majd a vagyonon könnyen megegyezünk, mert nekem nem jár annyi amennyi neki, és örüljek ha kapok is egyáltalán valamit. Dehisz mindenünk közös?! Létezik ilyen, hogy sikerül engem kitúrnia a kicsivel?? Amikor a házat vettük a szülei pénzügyileg jobban tudtak támogatni, ?k kétszer annyi készpénzt adtak, mint az én szüleim, viszont az apukám épített, burkolt mindent, mert teljesen átépítettük, 2 évig tartott. Még házasság el?tt volt a férjem tulajdonában egy autó, eladtuk és az árát is befektettük a házba. Ezek hogyan befolyásolják?

Legjobb válasz: A válás nem fog komoly pénzbe kerülni. Kisemmizni nem fog tudni, ha nincs házassági szerzõdés, akkor feleznetek kell. Ha van legális jövedelme, akkor gyermektartást is fizetnie kell majd. Valószínûleg nektek tényleg nincs értelme együtt élnetek.

A válás nem fog komoly pénzbe kerülni. Kisemmizni nem fog tudni, ha nincs házassági szerzõdés, akkor feleznetek kell. Ha van legális jövedelme, akkor gyermektartást is fizetnie kell majd. Valószínûleg nektek tényleg nincs értelme együtt élnetek.
A válás elindításához költségmentességet igényelhetsz. A bírósági pnasznapokon ingyenes tanácsot is kaphatsz a részletekrõl.
Voltam ugyanebben a helyzetben. Én csak úgy tudtam válni, hogy sajnos minden közös vagyonunkról lemondtam, viszont a gyerekek nálam maradtak. Én költöztem egy sokkal igénytelenebb házba, de így is megérte. Nem minden a vagyon, a nyugalom és a boldogság fontosabb. Te tudod, mennyit ér neked ha ragaszkodsz a kösö vagyonotokhoz.
A kérdező hozzászólása: Nincs gusztosom vele lefeküdni, bár õ mindent tagad, csak én már nem hiszek neki, annyit hazudozott már. Visszautasítom, õ meg orról rám ezért, de nem mondd soha olyat, ami igazolná az ellenkezõjét, hogy nincs senkije. Egy nagyobb faluban élünk, a kicsi elõtt az önkormányzatnál dolgoztam, viszont elég kevés fizuért, mert a diplomás béremet nem tudják fizetni. A gyedem 50, a fizum 70-80 lenne. A ház rezsije télen elég sok, de bízok benne sikerül ennek a végére jutni. Ha dolgoznék azért jobb lenne anyagilag, ha egyáltalán visszavesznek a volt munkahelyemre, ilyen gazdasági helyzetben kétséges. Hogy tudtam így melléválasztani? Milyen kétszínû ember a férjem, ha kell valami, akkor kedves, de egyébként semmibe vesz. A kicsikémért aggódok, remélem nem viseli majd meg ez az egész helyzet. Már nem veszekszek vele, nem érdekel mikor mit csinál a férjem, szinte hidegen hagy, belefáradtam. Nem hiszem, hogy szeretem még, sõt.... Tehát igyekszek a gyerek elõtt mindent leplezni, remélem sikerül
Szia. A válás elinditása 12.000.ft illetékkel kezdõdik, de az anyagi helyzetedre való tekintettel kérhetsz illeték mentességet. Beadhatod a keresetet egyedül is, és ha nem megy el az idézésre, attól még elinditják a válást. Akkor húzodhat el évekig, ha élve a fellebbezési jogával nem fogad el semmiféle kompromisszumot. Kisemmizni nem tud, mert elvileg a házasság alatt szerzett ingatlan és ingóság közös. Mivel a gyermeked 2éves így minél hamarabb elválsz, annál nagyobb esélyt teremtesz a gyermeked számára a gondtalan boldogságra. Tudom, ez most vadul hangzik, de minél nagyobb, annál jobban megfogja viselni, és mellé még kap egy idegroncs Anyukát is.
Probalj meg segitseget kerni a csaladodtol, es add be a valast! Nem baj, hogy mit beszelnek a faluban rolad, rolatok. Hidd el minden csoda csak 3 napig tart, utana mar senkinek sem lesz erdekes, ha megtudjak, hogy valtok. Mert gondolom, azert ez is benned van, hogy huuu most mindenki elkezd kerdezgetni, pletykalkodni. De ez ne zavarjon teged, es ne teregesd ki az embereknek a gondjaidat. Csak azoknak mondd el, hogy mi a helyzet, aki tud neked segiteni! Ha nem akarsz ott a faluban elmenni az ugyvedhez, akkor probalj erdeklodni a neten jogaszoktol. Vagy menjel el egy nagyvarosba, es igy nem fogja megtudni a falu, hogy gondod van. Remelem minden jol alakul, vigyazz a kicsire, es valjal el! Hidd el, hogy a kicsi megerzi, hogy te nem vagy boldog, hogy nem vagy nyugodt...stb. mindent!
keresel egy könyvelõt, és majd õ ezt intézi neked, te meg lejattolsz neki havonta...
A kérdező hozzászólása: Eddig ok is a dolog, de mielõtt bele kezdek jó lenne tudni, hogy mégis mennyi az az annyi :(
ezt elmondja az elsõ alkalommal, hogy mi mennyibe kerül...
Oldalakat lehetne írni egy vállalkozás indításáról, az, hogy mennyire jelentsd be magad és az mennyibe kerül sok mindentõl függ (pl. van e fõállásod, egyéb jogviszonyod, stb). Keress olyan könyvelõt, aki az elsõ megbeszélést ingyenesen biztosítja (én pl. ilyen vagyok, ha utána szerzõdést kötünk. Merre laksz? Szigethalmon van irodánk :-)) Megkérdezed a konkrét helyzeted függvényébe mi és hogyan is mûködik, a könyvelõ számol és felvilágosít. Utána mérlegelhetsz és végül megléped amit kell!

50-60 cm hosszú a hajam, fekete eredetileg de nemrég belett festve szintén feketére, és meg szeretnék válni tõle, mert nem szeretem a hosszú hajat, hol lehetne eladni és mennyiért?

Legjobb válasz: Miért festetted be az eredeti hajad ugyanolyan színûre? -.- Azt vágod hogy a festettért kevesebbet adnak mint a természetesért ugye? :D

Miért festetted be az eredeti hajad ugyanolyan színûre? -.- Azt vágod hogy a festettért kevesebbet adnak mint a természetesért ugye? :D
1. Mialatt ekkorára nõtt nem jöttél rá hogy nem szereted?:D 2. Mi értelme ugyanolyan színûre festeni?:D A festett hajat meg tényleg megszívtad eladásnál..
A kérdező hozzászólása: kiszívta a nap egy picit nyáron és fénytelen volt, a férjem nem engedte hogy levágassam, de most már nagyon hosszú, és két gyerek mellett nincs idõm mindennap vasalgatni meg ilyenek
Szóval sokat volt vasalva is. Hát én itt fejezném be a nézelõdést :DD
amúgy ha már elég érett vagy hogy gyereked legyen abban hagyod magad korlátozni hogy mikor vágod a hajad?? és Erdõs Benett Márknak hívnak és férjed van? sok különös dolog van ittXDDD

A feleségem el akar válni, a szeretőm miatt. Mit tegyek?

Minden este, mikor zuhanyozni megyek munka után és a feleségem viszi ki a szennyest ordítozás kezd?dik. A feleségem szerint megcsalom Õt, mivel a ruhámon hosszú hajszálak vannak, sz?kék. A feleségem fekete. El akar válni t?lem, mert szerinte szeret?t tartok.

Legjobb válasz: szerezz be egy ruhakefét

szerezz be egy ruhakefét
Akkor válts ruhát amikor beérsz a munkába, és visszaveszed amikor hazaindulsz. Azon csak nem lesz hajszál. Aztán ezt a ruhádat mosasd ki a szeretõddel, mert ha hazaviszed, azt fogja hinni, hogy szeretõd van. :D
es? nem tartassz? valoszinuleg elhanyagolod es bizonyossagot akar hogy szereted-e meg!bizonyits neki!
igaz-e? hol szedhetsz össze ilyet? csak húhó vagy tényleg válni akar?
Válts ruhát a szeretõdnél.
Ha eddig nem volt szeretõd, most már csak a mosás miatt is muszáj lesz, ezt mindenkinek be kell látnia.
Pedig más megoldás nincs, a szõke szeretõt le kell cserélni egy feketére.
" A feleségem el akarni válni, a SZERETÕM miatt. Mit tegyek?" itt elástad magad szeretõd van...szóval ne magyarázkodj. Jól is teszi ha otthagy téged.
Kérdezõ, pedig próbáld megbeszélni vele amit a 14-ben írtam. Ez borzalmas, így tényleg tönkreteszi a kicsik életét, és mérgezi a kapcsolatotokat. Mondd neki, nagyon komolyan, nagyon õszintén, csendsen, amikor nem ordítozik: nem csallak meg, szeretlek titeket, de ezt így nem akarom tovább.
Sajnálom. Nincs valami újdonsült barátnõje, aki telebeszéli a fejét a feleségednek? Vagy olyan nõismerõse, akit megcsalnak és tudat alatt a feleségedre vetíti a baját? Ez így tényleg nem normális :(
Engem az érdekelne leginkább, hogy végülis hogyan kerültek rád azok a szõke hajszálak?
A feleséged már évek óta otthon van ezek szerint. EZ biztos nem tesz jót neki. Nem szeretne visszamenni dolgozni? Emberek között lenne, és talán rájönne, hogy a munkahelyen (nagyobb részt) melózni szoktak, nem pedig megcsalni.
A kérdező hozzászólása: Szerintem nincs, szinte száz százalék, hogy nincs. Megfogom Vele beszélni, amit tanácsoltatok. ma 00:52 Nem hiszem, hogy még sosem találtál hajszálat magadon, olyat, ami nem a Tiéd és nem a párodé volt, azt hiszem, egy hajszálat bárhonnan összeszedhetünk, nem csak akkor, ha összebújunk valakivel..
Több alkalomkor is volt már rajtad?Persze én elhiszem neked, hogy nincs senkid, de egy féltékeny nõnek már sajnos bizonyítani kell, nem elég a szavak
Ha már többször is elõfordult, hogy "véletlenül" valahogy idegen szõke hajszál került rád, akkor bizony az asszonyka okkal ideges rád. Mert - lássuk be - ez azért már mégiscsak furcsa. Úgy látszik te vonzod a hosszú szõke nõi hajszálakat!
A kérdező hozzászólása: ma 01:03 Hogy hogy hogy? Ez számomra tényleg hihetetlen. Emberek között mozgok, a munkahelyemen, amikor a gyerekekért megyek, amikor bevásárolok, emberek akik elmennek mellettem, akik mellettem túrnak bele a hajukba, akikkel összeér a vállunk a bevásárló sorban, vagy összekoccan a hátunk egy buszon.
A kérdező hozzászólása: ma 01:14 Igen, lássuk be, tényleg valóban nagyon furcsa, nyilván Te sosem hagyod el egyetlen hajszáladat sem, nem is értem, rám, hogyan kerülhetnek. Azt hiszem alvás elõtt elgondolkozom, hogy megcsalom e a feleségemet.
Alvás elõtt öleld át, adj neki egy óriáspuszit, és mondd el neki, hogy mennyire szereted, és hogy milyen vonzónak és értékesnek tartod! Valamint az se ártana, ha megerõsítenéd abban, hogy számodra elképezlhetetlen, hogy más nõ legyen melletted.
ugyanezt mondaná, ha szeretõje lenne
Bocs, de nekem egy vicc jut eszembe rólatok: A feleség minden nap balhézik a férjével a hajszálak miatt, hogy hol szõkével, hol meg barnával csalja. Egyik nap azonban nem talál egyetlen hajszálat sem, akár mennyire is keresgél. Erre kifakad a férjére: -már a kopasz nõkkel is megcsalsz, te szem*ét??!
azért a hajszálaknál kicsit több bizonyíték kellene. amikor a kolléganõm székét használtam az irodábann egy hétig tele voltam a hajával... persze nekem is gyanús lenne, de azért ez önmagában nem áll meg bizonyítékként. valószínûleg amúgy is válságban van a házasságotok, ez magyarázat lehet a viselkedésére. "Minden este, mikor zuhanyozni megyek munka után és a feleségem viszi ki a szennyest ordítozás kezdõdik." - ilyenkor nem ez az igazi ok, csak a szikra, amitõl kipattan a balhé. Beszéljétek meg a problémáitokat, nyilán épp azért merült fel benne, hogy egy esetleg egy harmadiknál keresed a boldogságot, mert köztetek nem teljesen klappolnak a dolgok... persze lehet, h tévedek 35/N
Ha megcsalod , ha nem mindenféleképpen ne ismerd el!!! Nem tudom hány éve vagytok együtt ill, hány évesek vagytok. A jó házasság titka az elbeszélgetés és a gyakori "nemi-élet". Késõbb (40év felett) a nagy nagy szerelem helyett a szeretet lesz, ami közben a kisebb megcsalások elhanyagolhatók, sõt kell is.... Hogy mit tegyél?? Egy nõ ha beindul nagyon hülye tud lenni, próbálj elbeszélgetni, egy kis különélés is szóba jöhet /egy darabig../ talán meg tudod gyõzni! Ha nem érti meg soha nem is szeretett, ha fiatal vagy újból el kell kezdeni mert késõbb keményebb lesz a helyzet...
Akkor indokold meg neki, hogy kerûlt rád a hajszál.Gondolom, nem bújtok össze a munkatársaddal, hogy rád száll a haja.
A kérdező hozzászólása: Gondolod, hogy bármit is akar velem csinálni, azokon a napokon mikor a megcsalással vádol? Háttal nekem alszik el. A lányaink három, és öt évesek.
A kérdező hozzászólása: Nem hanyagolom el, szeretjük egymást és nem, nem tartok szeretõt, nincs szükségem ruha váltásra sem. Hogy, hogy hol szedem össze? Emberek közé járok nap mint nap.
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem, hogy hazudnék egy anonim oldalon és azt sem hiszem, hogy a cím megfogalmazása mindenkinek a legnagyobb problémája, nekem jelenleg az, hogy a feleségem el akar válni tõlem, egy hülyeség miatt én pedig kétségbe vagyok esve. Örülök, hogy mások ilyen jól szórakoznak ezen, de a magyarázatban megmagyaráztam a kérdést. Nincs szeretõm, így nem tudja kimosni a ruháimat sem.
Beteg a kapcsolatotok, hogy ilyet feltételez Rólad a feleséged. Mióta vagytok szerelmi kapcsolatban? A házassági tanácsadás megoldhatná a helyzetet. Ajanlj fel neki párterápiát és hazugsagvizsgalatot.
A ruhakefés ötletemet nem poénbõl mondtam. Amúgy a nõk (legalábbis én) akkor kombinálnak ilyet, hogyha otthon nem érzik a szeretetet. Oké, hogy szeretd, de ki is mutatod neki? Mitõl ilyen féltékeny, ha nem adtál neki sosem okot erre?
Biztos, hogy amiatt akar elválni? És biztos, hogy nem õ tart szeretõt? Gyakori dolog a saját bûnünkkel másokat megvádolni.
Az ordítozást meg kell szüntetni. Mi lenne, amikor nem ordít, csend van, béke.. váratlanul nagyon-nagyon nyugodtan, csendesen ezt mondanád: - Nincs senkim, de nem bírom ezt a gyanusítgatást-ordítozást. Csendre, nyugalomra vágyom munka után. Váljunk el, ha úgy akarod. hm? milyen elnyúlt képe lenne...
A kérdező hozzászólása: Nem merem azt mondani, hogy váljunk el, mert attól tartok, tényleg elválnánk. Kimutatom, hogy szeretem, mert tényleg nagyon szeretem, sok a munkám, de ez nem befolyásol semmit, törõdöm a feleségemmel, segítek neki a házban, a ház körül, a gyerekekkel, jól megvagyunk, sosem adtam okot arra, hogy féltékenykedjen.
"Gyakori dolog a saját bûnünkkel másokat megvádolni." Milyen jol megfogalmaztad. Koszonom, hasznos.:)
És mindig ilyen féltékeny volt? Egy ideig én is ilyen voltam, aztán a férjem egyszer azt mondta, hogy ez megmérgezi a kapcsolatunkat és hogy ha elválunk az nem egy másik nõ miatt lesz, hanem a beteges féltékenykedésem miatt. Na azóta nem vagyok féltékeny, mert nem akarom elveszíteni! :)
A kérdező hozzászólása: Nem, körülbelül két hónapja kezdõdött ez.
Én megkérdezném akkor tõle, hogy mibõl gondolja ezt a szeretõs dolgot, mert pár hajszálra nem lehet alapozni. Okot nem adtál soha, szereted, kimutatod, nem tudom...mit akar még? Nincs valami "jóakarótok" aki bekavar?
A kérdező hozzászólása: Sosem volt semmi baj, de két hónapja szinte minden második nap megy az ordítozás emiatt, a gyerekek is hallják. A párterápiát már felajánlottam, de Õ azt mondta nem fog hülyét csinálni magából egy idegen elõtt, csak azért, mert én megcsalom, nem tudom mit csinálhatnék. Egész nap a munkában vagyok, Õ pedig otthon, alig várom, hogy hazaérjek hozzá és együtt legyünk és ez fogad.
"Õ azt mondta nem fog hülyét csinálni magából egy idegen elõtt, csak azért, mert én megcsalom, nem tudom mit csinálhatnék. " Menj el egyedul, és kérj tanácsot! Ez a problema meghaladja a laikus szintet.
Hány évesek a gyerekeitek? Nem lehet az, hogy õ egész nap otthon van, hallgatja a gyerekeket, felhergeli magát valami apróságon, aztán nekiáll kombinálni és rajtad csattan az ostor? Ilyen is volt már nálunk :) Én itthon a picivel, felkaptam a vizet valami hülyeségen napközben, aztán este amikor hazajött a férjem és nem lelkesedett eléggé (szerintem..) akkor rá voltam mérges. Tudom gáz, próbálok is rajta változtatni. Ha ez, próbáljatok egy picit kettesben, ha lefeküdtek a gyerekek. Filmet nézni, romantikázni. Nálunk ez beválik.
Szerintem se lehetetlen, hogy hajszál kerül valakire. Bár buszra, utcára, bevásárlásra én se gondolnék. Inkább azon gondolkodj, hogy a melóhelyeden van-e olyan fotel, vagy egy tárgyalóba elhelyezett kanapé, amin könnyen megtapad a haj. Lehet, hogy van egy szõke munkatársad, akinek valamiért nagyon hullik a haja, és összeszedsz belõle minden nap amikor nekidõlsz valaminek. Mindenképpen keresd meg az okot, hogy hol és kiét szeded össze, mert nõként elég gagyi hazugságnak tartanám én is, hogy buszon, utcán.... stb. Ilyen tényleg nincs. Én is járok emberek közé, de idegen hajat nem igen találtam még magamon, se a páromon. Joggal mérges a feleséged. Amúgy én elhiszem hogy nincs senkid.
Haználd a kurzorbillentyûket.
hát jobb oldalt kell egészen húzni lefele az ujjad. de le kell tölteni hozzá vmi synaptics programot, az a neve asszem. na jó ez nem volt túl tudományos, csak nekem se mûködött és így oldottam meg, de egyébként baromira nem értek a gépekhez.

Miért érzem úgy, hogy a TO nincs oda attól, hogy én meg szeretnék válni az első szakomtól?

Párhuzamos képzésben lennék, de id?közben rá kellett jönnöm, hogy az els? szakom felesleges, nem tudok vele mit kezdeni... Valami gond lehet ezzel az elképzelésemmel vagy megint túlreagálom a dolgot?

Legjobb válasz: a TO-nak semmi köze hozzá, hogy mit csinálsz, meg mit nem. szard má le : D

a TO-nak semmi köze hozzá, hogy mit csinálsz, meg mit nem. szard má le : D
Persze hogy nincs oda, az nekik plusz munka, adminisztráció, a TO-sok meg híresek arról hogy utálnak dolgozni. :D Szard le.
A TO-sok többsége magáért a munkáért sincs oda.
Olyan nincs, hogy nem engedik leadni az egyik tárgyat - kivéve, ha párban hirdették meg és erre vettek fel téged. Nem tudom, létezik-e ilyen.
A TO-sok mindig rossz szemmel néznek rád, ha bármi olyan kérésed/problémád van, ami túlmutat a rutinfeladatokon. Mert ahogy az elõzõ válaszoló is írta: ez nekik pluszmunka. Idõben, adminisztrációban, ne adj isten, nekik is utána kell nézni dolgoknak.. De ha elég határozott vagy, és kitartó, megcsinálnak minden olyat, ami a TVSZ szerint lehetséges. Így a szakleadást is :)
Szerintem inkább örülni fognak, kevesebb papírmunka lesz aztán nekik. Mikor én márciusban megkérdeztem, hogy átmehetek-e még passzívra, tök boldog lett, adott egybõl egy papírt, és rögtön átállította a gépben.:D
A kérdező hozzászólása: :D Köszönöm a frappáns hozzászólásokat. :D De akkor ne is féljek attól, hogy valami ürüggyel nem engedik leadni a szakot?
A kérdező hozzászólása: "A válasz megírásának idõpontja: ma 21:01" Nem szakpár, csak párhuzamos képzés, azaz 1+1 szak és nem 2 szak. :) Igazatok lehet, tényleg van olyan, hogy inkább elhajtanak, hogy kérdezzem/intézzem máshol, ha egy kicsit bonyolultabb dolgot kérdezek. :/ "TO, én így szeretlek." (?!) :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!