Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék testvért kisfiamnak, (4 db)

Kisfiam most tíz hónapos. Szeretnék testvért, de még egyenlőre csak neki szeretném minden figyelmemet adni. Késő már negyven évesen szülni a másodikat, mikorra az első már részben önálló, hat-hét éves, vagy nem jó a túl nagy korkülönbség?

Azt mondják egy anyának két karja van,de szerintem szíve csak egy.Úgy érzem kis korkülönbséggel nem tudnék egyforma figyelmet adni.A párom felvetette a kérdést mi lenne ha miel?bb próbálkoznánk még egy babával.Úgy éreztem sírhatnékom van,mi lesz a pici fiammal ha jön egy másik baba,s ?rá kevesebb id? jut.Vagy jobb ha nem szülök még egyet?

Legjobb válasz: Az anyai szeretet nem olyan, hogy van belõle 100 egység és ha jön egy következõ baba, akkor mindegyiknek már csak 50 jut. Hidd el, hogy ugyanúgy fogod szeretni mindegyiket, sõt még õk is szeretni fogják egymást, tehát csak nõ a szeretet. Ha most így gondolkozol, akkor készülj fel az egykére, mert 5 éves korában is így fogod gondolni, hogy elveszel tõle valamit, a egy másik gyereknek is adsz. Nekem 3 van, de egyiket sem szeretem kevésbé mint az elsõt, amikor még csak õvolt.

Az anyai szeretet nem olyan, hogy van belõle 100 egység és ha jön egy következõ baba, akkor mindegyiknek már csak 50 jut. Hidd el, hogy ugyanúgy fogod szeretni mindegyiket, sõt még õk is szeretni fogják egymást, tehát csak nõ a szeretet. Ha most így gondolkozol, akkor készülj fel az egykére, mert 5 éves korában is így fogod gondolni, hogy elveszel tõle valamit, a egy másik gyereknek is adsz. Nekem 3 van, de egyiket sem szeretem kevésbé mint az elsõt, amikor még csak õvolt.
Ugyanezen dilemmázom én is. Nem akarom a figyelmemet és a szeretetemet megosztani, amikor még ilyen kicsi és törékeny a kisfiam. Én úgy tervezem, hogy - ha egyáltalán akkor akarunk még majd másik babát - leghamarabb is 4 éves korában fogunk vállalni. Szerintem egy 4 éves gyerek már viszonylag nagyobb, önállóbb. Persze még nem annyira, mint egy 6-7 éves, de azért már nagyobbacska. Igaz én se leszek már akkor nagyon fiatal.
Én is ezt érzem. Meg azt hogy rengeteg energiámat köti le a pici, nem is tudok másik bébire gondolni, mig ilyen picike. A négy-öt év korkülönbség a célom nekem is minimum. Ma már nem jellemzõ hogy harminc éves korunkig két gyerekünk legyen. Ha egészséges vagy, miért ne vállalnád a másodikat negyven felé. Aztán majd az idõ meg a Jóisten eldönti hogy akkor egészségben megfogan e a pici vagy sem.
szerintem meg tudni fogod hogy mikor vagy kést még egy gyerekre ha nem akarod ne erõltessétek.Meg fog változni a véleményed idõvel.Ja egyébként én és a testvérem között 5év van és nagyon jó testvérek voltunk és vagyunk is.Ez csupán nevelés kérdése hogy hogyan fogja fogadni a tesót.
Ugyanezen dilemmázok én is. De nekem az ellenirányba adott egy erõteljes lökést a drága új miniszterelnök jelöltünk. Az én lányom 1 éves. Na, most ha terhes leszek, aztán a kormány kijelenti, hogy jövõ hónaptól elég neked a GYES is, aztán onnan kell visszamennem GYED-re, na akkor éhen halunk mind a 4-en az tuti. Szóval szerintem most ki kéne várni, hogy ezek mit találnak ki, nem a legjobb idõpont gyereket vállalni. Persze, ha a férjed jól keres, és eltart, akkor én belevágnék.
Én meg tanár vagyok, gyermeklélektant én is tanultam. Akkor úgy látszik hazudnak a tankönyvek. Nem akartalak megbántani, biztos jobban tudod, ha 3 gyereked van. Nekem csak egy, de 9 hónaposan mászni alig tudtam, nemhogy egy kisgyerek után szaladjak a játszótéren. Pedig elõtte minden nap egy órát bicikliztem. Szóval én tuti kivárom a 3 évet. Nem hajt a tatár.
Az utolsónak azt üzenem, hogy a pszicológiai kutatások szerint a 2 éven aluli gyereket nagyon megviseli, ha kistestvér születik, és az édesanya kénytelen megosztani a figyelmet. Szóval szerintem a gyereknek jobb, ha kb. 2, 5-3 éves, amikor születik a kistesó. Meg azt is figyelembe kell venni, hogy 9 hónapos terhesen hogy fogod emelgetni, szaladni utána? A magzatot is veszélyezteti. Nekem azt mondta a védõnõm, hogy azt minimum várjam meg, hogy tudjon egyedül menni, mert ha esik-kel, és mindig fel kell venni, könnyen elmehet a baba. A tesóm és köztem 2, 5 év van, teljesen jól elvoltunk egymással. És amikor születtem már nagyon várt, nem volt testvérféltékenység egyáltalán.
A gyerekre nem gondoltok? HOgy neki mi lenne a legjobb? Hogy az lenne jó, ha mondjuk max, 2 év lenne a testvérek között, mert akkor tudnának együtt játszani, jobban megértenék egymást, nem lenne szakadék köztük? Nem õk a legfontosabbak az indokaitok szerint?
én 21.02 Kedves 21.06 Orvos vagyok és pszichiáter. 3 gyerekem van, kb. 2 évente születtek. Hidd el, hogy nem viselte meg õket, nagy örömmel várták a következõ kicsi érkezését, boldogok voltak, ha ölbe adtam a kicsit és segítettek a dolgaikat hozni. 9 hónaposan is gond nélkül emelhettem õket, sõt volt, hogy 2 volt a "hónom alatt" és nem volt semmi gond. Nem kell ezt túlmisztifikálni.
Én úgy gondolom h késõ 40év felett szülni, amire eléri a 16-18éves kort az a (leglázadóbb korszak) nemfogsz bírni vele.
ha így érzel várj még babáz csak nyugodtan én 9 év után szültem , egy az apa és nagy a boldogssságunk
A környezetemben több anyuka is van, akik bizony 40 körül szültek. Egy ismerõsöm az elsõ babáját 39 évesen, a volt fõnököm a második gyerkõcöt 38 fölött, nemrég egy rokonom a harmadik babát közel 40 évesen. Nyilván nagyobb a rizikó és több orvosi vizsgálatra van szükség, de mindannyian egészséges kicsiket hoztak a világra, ráadásul mindhárman természetes úton. Biztosan vannak hátrányai a késõi szülésnek, pl. hogy az ember az unokáit nem biztos hogy megéri, a dédunokákról nem is beszélve, viszont óriási életenergiát adnak a picik éppen ebben az érzelmileg és fizikailag is kritikus életkorban. Például a volt fõnököm és az anyukám egyidõsek, de össze sem lehet hasonlítani, mennyivel fiatalosabb és energikusabb a volt fõnököm, akinek most van egyetemista gyereke, mint anyukám, akinek három jócskán felnõtt gyereke van, akik már mind kirepültek a családi fészekbõl. Az ex-fõnököm egyszerûen jobban benne van a fiatalok világában, az õ gondjaikkal együtt átragad rá a lendületük, életenergiájuk. A testvérkérdést illetõen, mi a nagyobbik húgommal sosem jöttünk ki jól egymással, közöttünk 2, 5 év van. Életre-halálra versengtünk egész gyerekkorunkban. A kisebbik húgommal 6 év van közöttünk, mindig zökkenõmentes, jó kapcsolatban voltunk. Mindezek után mondanom sem kell, a második babát én is a harmincas éveim végére tervezem, mire a most hat hónapos kisfiam kb. iskolába megy. Reményeim szerint délutánonként majd vele is sokat tudok foglalkozni hogy jó alapokkal induljon a suliban :) )
igen most divatos a 40 körüli szülés én is 2 -tö anyukát is ismerek szépek csinosak és semmi gond nem volt velük én 36 évesen most szültem és jól vagyunk.
én szerintem tök mindegy mikor szülünk és mekkora a korkülömbsség ugy is jó minden változat :)
A kedves dokinéninek üzenem, hogy nyilván nagyon okosnak képzeli magát, de a gyermeklélektan nyilván nem az erõssége...abban kéne okosságokat mondani amit az orvostudomány is alátámaszt!
én a dokinéni Szerintem mindenki arról beszéljen amihez ért. (Egyébként pszichofiziológiát, gyermeklélektant, kognitív fejlõdést tanítottam is, most éppen írok (nem elõször) azért ülök a gép elõtt.) De mindegy. Azt hiszem a mai világban egy kicsit túlbonyolítanak, elmisztifikálnak az anyák sok mindent (kezdve a teherbeesés körüli stresszeléstõl a lehetõ legjobb etetési módszer megválasztásáig) és ebbõl késõbb sok probléma, bizonytalanság adódik. Sajnos a csecsemõkre is "túl sok" idõ jut és ezáltal akadályozva vannak az önállóságra való felkészülésben késõbb az önálló döntések meghozatalában... De ez hosszú téma és ennél a kérdésnél off
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát.Valószínüleg, azért érzem, hogy nem szeretném megosztani a szeretetem másik gyerkõccel, még egyenlõre, mert nagyon megszenvedtem érte.Inszeminációs baba.De ez nem azt jelenti, hogy meg akarom fosztani õt bármitõl is.Nem magunkra gondolunk, hanem arra, hogy minél több idõt, törõdést tudjak adni neki.Szép napot kívánok, örömteli babázást.

Szeretnék testvért a kisfiamnak, de egyedülálló vagyok. Ha nem találok állandó társat, szerintetek merjek vállalni mégegy babát? És ha igen, hogyan?

A fiam 4 hónapos. 2-3 éves korára szeretnék neki kistesót. Viszont egyedülálló vagyok (bár nagyon szeretnék párt), az apával a terhességem alatt elváltunk. Ha nem találok állandó társat, szerintetek merjek vállalni mégegy babát? És ha igen, hogyan?

Legjobb válasz: Szia!Ezen még ráérsz gondolkodni,addig még bármi lehet.Egy gyermekkel könnyebb párt találni,mint kettõvel.Mi még együtt vagyunk a párommal,de lehet nem sokáig,mert nagyon elhidegültünk egymástól az utobbi hónapokban.Pedig a szexet is kívánom,mégis olyan idegenek vagyunk egymásnak,24 hetes terhes vagyok,lehet mire megszületik már én is egyedül leszek.Elsõ baba lesz és én is szeretnék majd tesót neki.Viszont ha a következõ páromtól lenne,arra sincs garancia,hogy együtt maradunk.Amikor terhes lettem még mi is tökéletesen jól megvoltunk,majd megváltozott!Majd az élet hozza mindkettõnknek,meglátjuk hogy alakul.Nehéz egyedül a picivel?

Szia!Ezen még ráérsz gondolkodni, addig még bármi lehet.Egy gyermekkel könnyebb párt találni, mint kettõvel.Mi még együtt vagyunk a párommal, de lehet nem sokáig, mert nagyon elhidegültünk egymástól az utobbi hónapokban.Pedig a szexet is kívánom, mégis olyan idegenek vagyunk egymásnak, 24 hetes terhes vagyok, lehet mire megszületik már én is egyedül leszek.Elsõ baba lesz és én is szeretnék majd tesót neki.Viszont ha a következõ páromtól lenne, arra sincs garancia, hogy együtt maradunk.Amikor terhes lettem még mi is tökéletesen jól megvoltunk, majd megváltozott!Majd az élet hozza mindkettõnknek, meglátjuk hogy alakul.Nehéz egyedül a picivel?
A kérdező hozzászólása: Köszi, hát szerintem is majd alakul valahogy, csak nem szeretném, hogy egyke legyen. De remélem sikerül olyan párt találni hamar, aki majd szeretne gyereket. Amúgy annyira azért nem nehéz vele egyedül, bár persze nem tudom, hogy milyen lenne, ha lenne apuka. Így, hogy az elejétõl így csinálok mindent, így szoktam meg a dolgokat és már elég jól belejöttem. Remélem rendezitek a dolgokat a pároddal, vagy leginkább azt remélem, hogy úgy tudsz dötneti, ahogy neketek (a babát is beleértve természetesen) a legjobb lesz!
Attól függ, hogy mennyire nem fényes az az anyagi helyzet.
Bármikor felelõtlenség CSAK azért szülni, hogy legyen testvér. Mennyi idõs a kisfiad? Hány évesek vagytok? Vissza tudsz menni dolgozni? Ha csak úgy tudjátok vállalni a következõ babát, hogy a nagytól megvontok alapvetõ dolgokat (hús, gyümölcs, gyógyszer) akkor inkább várjatok még.
Akkor várjatok még pár évet és spóroljatok addig.
Nekem alapból fura egy kicsit ez a hozzáállás, hogy a második gyerek lényegében azért "kell", hogy az elsõnek testvére legyen. Én gyereket szeretnék, nem testvért. Tehát csak ezért nem vállalnák még egyet, ha bizonytalan vagyok az anyagiak miatt.
Ha két gyerekkel akarsz nyomorogni legalább 18 évig, akkor igen. Ha nem vagytok gazdagok, csak még szegényebbek lesztek ezután.
Érdemben sajnos nem tudok hozzászólni de mi is pont ebben a helyzetben vagyunk. :/ Van egy 20 hónapos kisfiunk. Nekem esélytelen munkát találnom mert falun lakunk és fizikai munkát nem végezhetek a gerincem miatt, tehát csak a párom fizetésébõl és a kisfiam után járó pénzbõl élünk. Nélkülöznünk nem kell egyáltalán de azért lehetne jobb is a helyzet egy 2. baba bevállalása elõtt. :/ Viszont ha arra várnánk akkor lehet, hogy sosem lenne testvére a kisfiunknak.
Nagyon fontos a gyérekeknek egy testver!!!
A kérdező hozzászólása: Mindenünk megvan tehátalapvetõ dolgok nem hiányoznak, marad is hó végén de félek a különóráktól az iskolázástól...3 éves a kisfiam.


Apukám testvérének a lánya most fog szülni. Szeretnék vinni valamit a babának meg az anyának valamit. Mit vihetek be? Ti mit vinnétek be. (kisfia lesz)

Legjobb válasz: Szia! Én az anyukának vinnék be egy szép csokor virágot.A babának meg pl. egy pár zoknicskát,vagy valami hasonlót.

Szia! Én az anyukának vinnék be egy szép csokor virágot.A babának meg pl. egy pár zoknicskát, vagy valami hasonlót.
A kérdező hozzászólása: Szülöszobára nem lehet felvinni virágot. De azért köszi
Popsitörlõ, bonbon.
Akkor azt amit a második irt.
Nem vinnék csokrot. Inkább egy szoptatós párnát, ha nincsen. Babának is és Anyukának is tökéletes. Ha véletlenül nem tud szoptatni, akkor is sok hasznát lehet venni.
A múltkor már volt hasonló kérdés, de leírom a véleményem: én megkértem a rokonságot, barátokat, hogy a kórházba ne jöjjenek, mert nem szanatóriumban leszek, hanem szülni fogok. A szüleim és anyósomék jöjjenek, persze a férjemen kívül. A mamának és a babának össze kell szoknia abban a pár napban, és mindegy hogy császár vagy természetes, én biztosan nem fogok ott jópofizni távoli rokonokkal. Lehet, hogy õ másképp gondolja, de egy telefon a minimum, hogy szeretné-e ha meglátogatnád. Van egy csomó lehetõség, amin tudsz gratulálni, kérhetsz képet a babáról, mivel nagy valószínûséggel ki nem hozhatja az osztályról, neki meg nem lesz egy leányálom friss sebbel mászkálni félóránként a rokonokhoz. 33 hetes kismama
Ugyanazt szerettem volna írni, mint az utolsó. Kétszer szültem, és õszintén a hátam közepére nem kívántam más látogatót a férjemen kívül. Szerintem ráérsz a látogatással, ha nem is várod ki a 6 hetet, amit egyébként régen okosan betartottak, akkor érdeklõdj, hogy mikor látogathatod meg õket otthon. Amit vihetsz: pelenka, popsitörlõ, bébiruha, anyukának gyümölcs, gyümölcslé, (régen szokás volt, és szerintem jó szokás, hogy ebédet vittek a kismamának, hogy legalább aznap ne kelljen fõzni) .
vegyél 1 kisfú könyvet! Tudod olyat amibe adatokat fejlõdési szakaszt és képeket lehet rakni! Szerintem az nagyon klassz ajándék!!!!! vagy body+kis zokni anyukának szerintem nem kell vinni semmit!
Ugyan nem rögtön szülésnél voltam látogatóban, de én pelenkát vittem a babának és gyümölcsöt az anyának.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!