Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék terhes de (86 db)

Úgy szeretnék terhes lenni, de annyira tudom, hogy nem vállalhatunk még egy babát;hogyan tegyem túl magam ezen?

Legjobb válasz: Együtt érzek veled! Bár mi jóval szerencsésebb helyzetben vagyunk, mi már az idén májusban "nekiállhatunk", de én már egy éve szeretnék! Majd megbolondulok annyira szeretnék, és olyan lassan telnek a hónapok! De mi a gond? Biztos,hogy nem tudnátok bevállalni?

Együtt érzek veled! Bár mi jóval szerencsésebb helyzetben vagyunk, mi már az idén májusban "nekiállhatunk", de én már egy éve szeretnék! Majd megbolondulok annyira szeretnék, és olyan lassan telnek a hónapok! De mi a gond? Biztos, hogy nem tudnátok bevállalni?
Szia!Ha kérdezhetem miért nem lehet mégegy babátok?
A kérdező hozzászólása: Az anyagi helyzetünk nem engedi jelenleg.Kb 5-6 év múlva lehetne róla szó, akkor viszont már a férjem nem fog belemenni, a kora miatt :(
A kérdező hozzászólása: Sajnos biztos :(
Lehetsz terhes. Pár nap múlva tesztelj újra reggeli vizeletbõl! Drukkolok!
A kolléganömék 2évig probálkoztak.Belefáradt a számolgatásba a várakozásba, azt mondta inkább magával törödik.Ha jönni akar ugyis jön.Hát jött, azonnal.Még most is alig hiszi.Hogy most terhes vagy e azt nem tudom, nekem a teszt a nem várt elött 5nappal mutatta.Van akinek meg nem.Várj még egy kicsit és tesztelj ujra.Szurkolok.
Szerintem is lehetsz. Vár még pár napot, és tesztelj újra! Ha semmi változást nem tapasztalsz, 2 hét múlva keresd fel a dokidat!
Még bármi lehet, de ha nem sikerült ne keseredj el, nekünk is a hatodik hónapban sikerült a babóca, mégpedig úgy hogy a dokim adott speciális homeopátiás szereket amit a peteéréskor kellett bevenni és ezzel egybõl sikerült.
Ha ilyen rövid ideig tartott, lehetsz terhes.Hallottam már, hogy más menstruált vagy 2 hónapig, majd a 3. hónapban 2 napig tartott, az is gyéren, úgy derült ki, hogy már 3 hónapos terhes. A nagyon babára várás is produkálhat terhességi tüneteket. Nekem az aznapra várt mensi napján volt undorom a frissen lekaszált fû illatától, amit addig imádtam.Ez volt az elsõ árulkodó jel, akkor lettem terhes.Csinálj kicsit késõbb még egy tesztet. Ja és ne görcsölj túl sokat a babakérdésen, lehet pont akkor jön össze, amikor a természetre bízzuk a dolgot.

Szeretnék terhes lenni, de a férjem nem akarja. Állandóan felhúzza azt a hülye gumit. Hogy tudnám kicselezni, hogy legyen még 1 kisbabám?

Legjobb válasz: sztem nem szép dolog a társad kicselezni, ez kettõtök döntése kell legyen mivel az õ gyereke is éppen ugyanúgy.Jussatok közös nevezõre sztem inkább.Mert ha úgy leszel terhes h õ nem szeretné, akkor annak nem lesz jó vége, átverve érzi majd magát s nem bízik benned

sztem nem szép dolog a társad kicselezni, ez kettõtök döntése kell legyen mivel az õ gyereke is éppen ugyanúgy.Jussatok közös nevezõre sztem inkább.Mert ha úgy leszel terhes h õ nem szeretné, akkor annak nem lesz jó vége, átverve érzi majd magát s nem bízik benned
Szia, Szúrd ki a gumit, éljetek úgy házasélete. Ezzel addig nem lesz semmi bajod, amíg boldogan nem ugrasz a nyakába újra kispapa vagy. Ugyanis helybõl közölheti nem az övé, esetleg leüvölti a hajat a fejedrõl, elhagy... Beszéld meg vele, hogy szeretnél még egy picit, persze ha reálisan belefér az idõtökbe, az anyagiak is engedik. Bocsánat, hogy így mondom, de ennyit nem ér egy gyerek, tudom két dolog van amiért egy nõ harcol: legyen, és hogy ne legyen. várd meg amíg õ is akarni fogja, ne akard átverni, mert te és a gyerekek bánják csak...
Hát mivel õ a családfentartó szerintem õ dönti el hogy hány gyereket akar eltartani.Az meg hogy kicseréled a gumit egy bórzaszto sunyi, szemét dolog.Te eggyáltalán nem tiszteled a férjed.De ha neked kellene gürizni megnézném hogy hány gyereked lenne.Megérdemelnél egy büdös nagy pofont.
le fognak pontozni, de: NEM A TIÉD A KISBABA, hanem a TIÉTEK! a férjedé is. ha nem akar a férjed gyereket, tartsd tiszteletben a döntését! ha te nagyon szeretnél, beszéld meg vele, és közös legyen. Én sose tennék ilyet a férjemmel, megvártam, míg õ is megérik arra, hogy babát szeressen! es nem bantam meg, minden nap simogatja a pocim, ha éjszaka nyögdécselek, nem morog, hanem megsimogatja az arcom, amit félálomban is érzek.. beszélj a férjeddel, és gondolkozz el, hogy miért nem akarja! amit tudsz, cáfold meg, beszélj vele, hogy legyen e kovetkezo, es mikor.. stb. és ha úgy gondolja, õ is szeretné.. akkor az is a TI kisbabátok lesz, nem a TIÉD.
De már van egy babája nem??vagyis írta h még egy kisbabám....de na ez is, kisbabám, az max kisbabánk!két emberé, nem eggyé-sztem
A kérdező hozzászólása: Annak, aki azt irta, hogy egy büdös nagy pofont érdemlek szégyellheti magát, mert lehet még pelenkás volt, amikor én már 11 éves koromtól apám mellett hordtam a maltert, meg a betont és kézzel kellett keverni.Utánna 3 munkahelyen is dolgoztam, hogy segitsem szüleimet, testvéreimet és magamat is eltartsam.Mégis leérettségiztem és 4 szakmám van.Képzeld én tudom, mi a munka, nehogy te sajnáltasd már magadat!6hónapos terhesen rúgtak ki a jólfizetõ állásomból, lelkileg is megviselt a dolog.Nekem nincsen milliomos hátterem!
Be ne csapd azt a szerencsétlent! Majd ráhangolódik a második babára is, emlegesd sokszor, hogy milyen fontos lenne a kistestvér, stb. Inkább vedd elõ a nõi ravaszságod verbális, meggyõzõerõvel beszélj neki, minthogy helyette döntést hozz.
Szia! Sajnos én is ebben a cipõben járok, annyi a külömbség, hogy nekünk még nincs gyerekünk. Sóhajtozom neki, könnybe lábad a szemem, ha babát látok, de nem nagyon segít rajta! Lehet, hogy Õ még nem érett meg rá, én meg már igen (mindketten 26 évesek vagyunk)?! Próbáltam kicselezni, de nem nagyon, számolási módszerrel védekezünk (rendszeres a ciklusom)és egyszer egy napot elcsaltam neki, de ez sem segített, lehet, hogy két napot kellett volna(akkor talán már a pociban lenne a baba). Azért szurkolok nektek!
Én nem cselezném ki sehogy sem a helyedben, hanem megpróbálnám rábeszélni a gyerekvállalásra észérvekkel. Ha csak te akarod, õ pedig nem, és mégis besikerülne, az további problémákhoz vezethet a kapcsolatotokban.
Szia! A legegyszerûbb, ha te szerzed be és tûvel kilyukaszgatod. Bár azért azon gondolkozz el, hogy érdemes-e becsapni a párod, nem kellene-e az õ érzéseit és indokait is megkérdezned és megértened, illetve ha erre rájön kibírja-e a kapcsolatotok, elveszted a bizalmát, úgyhogy ez nem igazán javasolom. A férfiakat egyéként ha nem házzassági problémád van és így akarod megtartani a férjed (mert ez nem igazán szokott sikerülni ha mégis hát nem egy boldog házasság ami ezútán jön), meg lehet gyõzni egy kis nõi praktikával. Jól irányzott megjegyzések baba láttán, sóhaj, vágyakozó tekintet, mély szomorúság..stb.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Köszönöm mindenkinek a válaszát!A baj, hogy 2x20éves vagyok és sürget az idõ.Ne itéljetek el, hogy ennyi idõsen is kisbabáról ábrándozom!

Én is Pharmatexet szeretnék használni, de nem tudom milyen fajtát a honlapon felsoroltak közül... Hatásos módszer? Nem leszek terhes?

Szóval, az a gond hogy a hüvelyváladék mennyisége alapján osztályoz. Én vagy normál vagy a b? kategóriába esem. Honnan tudom hogy melyikbe? Mi számít b?nek?

Legjobb válasz: Szia! Én már próbáltam a kúpot. Igaz, hogy azt "száraz" estere javasolják, és én sem éppen az vagyok, de nem volt vele semmi gond. Úgy értem nem folyott ki, nem okozott kényelmetlenséget. A tablettáról nem tudom elképzelni, hogy tökéletesen eloszlana és bent is maradna, aztán ki tudja. :) A kúp további elõnye a könnyû használat. Ja és a kedvesem szerint a rossz ízrõl terjesztett rémhíreknek sincs alapja, fõleg, ha letelik a hatóideje (kúpnál 4 óra). Na most azért nem bíznék meg benne teljesen, fõleg termékeny napokon. Valamivel (mondjuk megszakítással) azért kombinálnám, de peteéréskor egy gumi sem árt; jobb a biztonság. Ciklus elején-végén nem lesz baj anélkül sem. Akiknél mégis becsúszik, valószínûleg nem tartották be maradéktalanul az utasításokat. Fontos, hogy a hatóanyag ne érintkezzen szappannal elõtte és utána 2-3 óráig.

Szia! Én már próbáltam a kúpot. Igaz, hogy azt "száraz" estere javasolják, és én sem éppen az vagyok, de nem volt vele semmi gond. Úgy értem nem folyott ki, nem okozott kényelmetlenséget. A tablettáról nem tudom elképzelni, hogy tökéletesen eloszlana és bent is maradna, aztán ki tudja. :) A kúp további elõnye a könnyû használat. Ja és a kedvesem szerint a rossz ízrõl terjesztett rémhíreknek sincs alapja, fõleg, ha letelik a hatóideje (kúpnál 4 óra). Na most azért nem bíznék meg benne teljesen, fõleg termékeny napokon. Valamivel (mondjuk megszakítással) azért kombinálnám, de peteéréskor egy gumi sem árt; jobb a biztonság. Ciklus elején-végén nem lesz baj anélkül sem. Akiknél mégis becsúszik, valószínûleg nem tartották be maradéktalanul az utasításokat. Fontos, hogy a hatóanyag ne érintkezzen szappannal elõtte és utána 2-3 óráig.
Igen, megszakítással. De még nem olyan régóta használom, késõbb lehet, hogy bátrabb leszek. Azért az ördög soha nem alszik.
Szió! Én krém verziót javasolnám neked! Egybõl hat, 10 órán keresztül, semmi szaga nincs... Én kb. a te kategóriádba tartozhatok hüvelyváladék szempontjából, és a kúp az nagyon "folyasztott"... büdös is... macerásabb is, hogy csak 10 perc után mehet az aktus! Szóval én mindenképpen a kémet javasolnám neked, fél évig védekeztünkl vele gond nélkül, gumi, és megszakítás nélkül, mondjuk peteérésnél nem árt a megszakítás!!
A kérdező hozzászólása: Kombináltad valamivel a módszert vagy magába használtad?
A kérdező hozzászólása: És nagyon sokba kerülnek?
Árak: 10 adagos krém 2000 ft, 6x-os egyadagos krém 2800 ft, 10 db-os kúp 2200 ft, 12 db-os tabletta 1500 ft. 1. válaszoló
A kérdező hozzászólása: köszi szépen! Sokat segítettetek! :)
A tablettával nagyon vigyázz, mert 3 ismerõsöm is attól lett terhes!!

Nagyon szeretnék gyereket, de sehogy sem jön össze. Egyszer már voltam terhes, de az orvosom tanácsára el kellett venni, mert nem volt egészséges. Az orvosom felírt nekem Clostilbegyt és Bromocriptin gyógyszert. Ez jó?

Lehet hogy ett?l terhes leszek? Kinek hogy hatott ha szedtétek?

Legjobb válasz: UTÁNA TUDSZ NÉZNI A NETEN,DE SZERINTEM AZÉRT IRHATTA FEL EZEKET,MERT NEKED EZEK LESZNEK JOK. SZERINTEM PROBÁLKOZZATOK SOKAT,MERT ÉN SEM ESTEM TEHERBE EGYHAMAR. 15 HETES KISMAMA.

UTÁNA TUDSZ NÉZNI A NETEN, DE SZERINTEM AZÉRT IRHATTA FEL EZEKET, MERT NEKED EZEK LESZNEK JOK. SZERINTEM PROBÁLKOZZATOK SOKAT, MERT ÉN SEM ESTEM TEHERBE EGYHAMAR. 15 HETES KISMAMA.
A clostilbegyt fokozza a tüszõérést(több tüszõd lesz), a bromo pedig a magas prolaktinszintre jó. Ha ezt felírták akkor valószínüleg voltál elõtte kivizsgáláson, egész pontosan ciklus 3. napján vérvételen, hsg-n, 16. nap körül ultrahangon, a párod pedig volt spermavizsgálaton ugye? (ez a minimum) Ha esetleg ezek nem voltak meg, akkor érdemes dokit váltanod, mert a terhességed óta kialakulhatott olyan probléma mint, pl az összeférhetetlenség vagy bármi más és akkor hiába a sok gyógyszer, nem leszel terhes, csak az idõd megy rá meg az egészséged. Sajnos sok doki "durr bele" módon nyomatja a gyógyszereket, elõzetes alaposabb kivizsgálás nélkül... Persze nem feltétlen vonatkozik a te dokidra, csak sok embernél láttam ezt, és én is találkoztam ilyen dokival.
nekem segitett de a bromot elobb kell szedni hogy levigye a prolaktint es a clostyt csak azutan.

3 gyermekem van, úgy néz ki megint terhes vagyok, de a dokim külföldre ment dolgozni. A Margitba szeretnék menni, de eddig nem oda jártam. Fogadnak így is? Amúgy területileg oda tartozok.

Legjobb válasz: Ha Margitba akarsz menni és területileg is oda tartozol... akkor nem értem a kérdést.... Ha úgy tetted volna fel,hogy a Margitba akarsz menni,területileg nem oda tartozol és dokid sincs ott akkor az már teljesen más tészta

Ha Margitba akarsz menni és területileg is oda tartozol... akkor nem értem a kérdést.... Ha úgy tetted volna fel, hogy a Margitba akarsz menni, területileg nem oda tartozol és dokid sincs ott akkor az már teljesen más tészta
A kérdező hozzászólása: Akkor, területileg a Margithoz tartozok, de nincs dokim ott, szóval mehetek a Margitba?
Persze.Mész másik dokihoz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.

Baj lehet-e az, ha szeretek nagyon meleg vízben fürödni? Még nem vagyok terhes, de hamarosan szeretném. Hallottam már olyat, hogy ez árthat a petefészeknek. Igaz ez?

Legjobb válasz: Én is nagyon melegvíz-fürdõ párti vagyok. Terhesség alatt nem javasolt a nagyon meleg fürdõ, én is kerültem. 8 hónapig csak kibírtam valahogy.. :) De már nagyon hiányzott... és a babám is az apjával fürdik esténként, mert az én vizemet nem bírná ki a kis drágám :)

Én is nagyon melegvíz-fürdõ párti vagyok. Terhesség alatt nem javasolt a nagyon meleg fürdõ, én is kerültem. 8 hónapig csak kibírtam valahogy.. :) De már nagyon hiányzott... és a babám is az apjával fürdik esténként, mert az én vizemet nem bírná ki a kis drágám :)

Augusztus 19én lefeküdtem a barátommal, de nem védekeztünk, igaz vigyázott, de mennnyi az esélye hogy nem estem teherbe? Nem szeretnék terhes lenni, és nagyon félek. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Ez nagyon sok mindentõl függ, pl. attól is, hogy a peteérésed arra az idõpontra esett-e, mivel egy pici elõváladéktól is megtermékenyülhetett! Egyelõre nem tudsz mit tenni, ha késik a mensid, tesztelj azonnal! Ezentúl MINDIG védekezzetek, ha nem akarsz teherbeesni! NE KOCKÁZTASS!

Ez nagyon sok mindentõl függ, pl. attól is, hogy a peteérésed arra az idõpontra esett-e, mivel egy pici elõváladéktól is megtermékenyülhetett! Egyelõre nem tudsz mit tenni, ha késik a mensid, tesztelj azonnal! Ezentúl MINDIG védekezzetek, ha nem akarsz teherbeesni! NE KOCKÁZTASS!
Vegyél egy tesztet! Mindenhol van ügyeletes gyógyszertár. Azért ne pánikolj! A tesztek nagyon megbízhatóak és legalább megnyugszol. Legközelebb már legyél óvatosabb és mindenképp használj valamilyen fogamzásgátlót. Lehet kapni esemény utáni tablettát, ha hasonló a helyzet.
hallod.... velem pont ez volt.teszt nem mutatja ki még!!! rohanj orvoshoz minnél elõbb, irass fel vele recit és azzal gyógyszertárba adnak 72 órás esemény utáni tablettát. ma rohangáltam én is a barátommal. a gyógyszer 5-6 ezer körül van. minnél elõbb beveszed, annál hatékonyabb.
Hát a 72 órás tablettáról már lecsúsztál. Ha késik akkor vegyél majd egy tesztet. Az elõváladéktól is teherbe lehet esni. Azzal vigyázott volna a barátod a leginkább, ha gumit húz. Legközelebb védekezz!!
:) augusztus 19 :)

A barátnőm terhes! Én még nem szeretnék gyereket de ő igen. Mi lenne a legjobb megoldás?

4 napja közölte velem, hogy apa leszek. Megállt a szivem. Én még nagyon nem akarok gyereket. Olyan 5 év múlva beszélhettünk volna róla. Együtt élünk de még nem is állunk úgy anyagilag, mondjuk ahogy a szüleinket ismerem úgy nem lenne gond. De én akkor is félek t?le és nem szeretném. Tudom ketten kellettünk hozzá de még mindig nem értem hogy történhetett. A barátn?m sem tudja, de ? legalább örül neki mert csak miattam várt volna éveket. Lehetséges, hogy 9 hónap alatt megváltozik a véleményem? És ha nem? Segítsetek! 25/F

Legjobb válasz: Ennyi jóst egy helyen...

Ennyi jóst egy helyen...
"de még mindig nem értem hogy történhetett." -hát nem a gólya hozta :D
Valószínûleg te is ott voltál, mikor megtörtént. Mielõbb beszéljétek kia dolgokat, és igyekezzetek megoldani. Akár így, akár úgy. Biztos, hogy megváltozik a véleményed, ha megszületik a gyermeked, sõt, talán akkor, amikor meghallod a szívhangját, és meglátod az ultrahangon :-)
Mondd meg a barátnõdnek, hogy-hogy látod a dolgokat! :)
"Tudom ketten kellettünk hozzá de még mindig nem értem hogy történhetett. A barátnõm sem tudja" Akkor a gólyát megdu.gták út közben ezek szerint?! :) De nem elhülyéskedve a választ: Téged palira vett a barátnõd! Nézzed vissza itt a hasonló kérdéseket, és rá fogsz jönni, hogy "soha" nem hat az a nyûves fogamzásgátló! De volt, aki meg a pasi gumiját szurkálta ki, hogy összejöjjön a dolog. (Ha ilyen "csalafinta" a hölgy, egy apaságit sem ártana csináltatni...)
25 évesen azért tisztában kellett volna lenned azzal, hogyha nemi életet élsz, az azzal is járhat, hogy becsúszik a gyerek. Kockázati elemzés, csúnyán mondva. Az én exem is így állt a dolgokhoz, ahogy te, nem is tartottuk meg a gyereket. Szerencsére a mostani párommal megbeszéltük már a kapcsolatunk elején, hogy ha terhes leszek, várni fogjuk a babát. Ez nem egy olyan dolog, amire 100%-ig bebiztosíthatod magad. Utólag rinyálni meg simán görénység. Nem irigylem a barátnõdet:( Ha már most így állsz hozzá, sose fogsz tudni szívbõl örülni ennek a gyereknek.
Most, hogy már tudod, most már semmi. A barátnõdnek tudnia kellett, hogy te hogy állsz a témához, és hogy ha esze lett volna(de nem volt) egy hangot nem szól neked...hanem egyedül felneveli.
Szerintem egy gyerek megszületéséhez(a nem elvetetéséhez) két ember akarata kell. Ha az egyik nem akarja, bukta a dolog. Abból szakítás, válás lesz ha nem is rögtön, mert ott van a tüske a másikban, hogy õ nem is akarta, a másik ráerõltette. Tudom-tudom, most jön a mindkét ember kellett a gyerekhez duma, de általában védekezés közben csúszik be a gyerek, tehát akaratlanul.
Még egy rejtélyes teherbeesés.
#37, inkább nézzük reálisan a kérdést, és ne említsünk egy lapon egy embriót meg egy megszületett gyereket, teljes jogú embert. Bocsi, de a magzatvédõk privát véleményéhez a tárgyban egy esetben van egy férfinak köze, akkor, ha az a kapcsolat elején tudomására hozta a partnerének a saját világnézetét, és a másik fél ennek tudatában vállalta a kapcsolatot.
Akkor lojuk le a mar meglevo gyereket is mert mi van ha 2 ev mulva elvalnak az ugy kivant gyerek szulei.
Kedves utolsó, így van, és nem csak a felelõsség, nem csak az eltartás, nem csak az anyagiak... maga a Kérdezõ által leírt szitu olyan, ami az esetek kisebbik részében hozza a "majd ha a karjában tartja, majd akkor megenyhül" c. eredményt... a nagyobbik részében meg egyre inkább elmérgesedõ viszonyt, és a gyereknek hamarabb nem lesz apja, mint hogy megszületik... vagy ha a férfiban átlag feletti a kötelességérzet, akkor lehet, hogy még 2-3 évig elnyûglõdnek egymással egyre rosszabb kapcsolatban, majd amikor vége a terhességnek, szoptatásnak, GYES-nek, akkor dobja be valamelyik a törölközõt és menekül el a rossz kapcsolatból.
Egy kisbaba egy olyan, mint egy kiskutya, akit ajándékba kapsz és megszereted, mert olyan "aranyoska" , pedig eredetileg nem is akartál kutyát. Aztán ha ráuntál, elajándékozhatod. Na egy gyereket nem szabad arra alapozva vállalni, h majd megszereted, mert milyen kis cuki, meg különben is mindenki szereti a babákat.
Oké, kedves utolsó ez mind szép és jó, de azt vedd figyelembe, hogy ez a baba NEM a te felelõsséged, nem neked kell eltartani, nem te fogod minimum 18 éves koráig felnevelni. Így nem csoda, ha te is másképp állsz ehhez.
Én egy 18 éves lány vagyok. Nekem a szüleim elváltak és apunak most van egy 2 hónapos babája...amikor meghallottam, hogy a barátnõje terhes se nyelni se köpni nem tudtam, egyáltalán nem örültem neki, hogy lesz gyereke már 48 évesen megint...azt mire kamasz lesz a kiscsajszi addigra egyben nagypapa is lesz szval nem örültem neki...még a kezembe sem vettem a babát egyszersem...ma már kezdek rá nézni és mosolyogni rá, már kezdem úgy érezni, hogy nagyon aranyos és szeretni való és pár hónap és odáig leszek érte :) Az a kisbaba nem tehet róla, hogy a világra jön, de persze ülj le a barátnõddel és beszéld meg vele, vagy, ha megtartsa lelépsz és fizeted a gyerektartást nekem apu havi 30 ezret fizetett. De ha megszületik hidd el nagyon kis aranyoska lesz és egyre jobban meg fogod szeretni, én is így voltam/vagyok a kis hugival. Sok sikert kívánok! :) )
Kérdezõ, szerintem egy alapos átgondolás után a barátnõdnek higgadtan mondd el a véleményed a dolgokról. Ha ezek után is erõsködik a gyerek megtartása mellett, szerintem nem õ az igazi neked.Egy magzatot választ helyetted.
A magzat egy ember lessz pont mint a kerdezo es o a magzat edesapja igy 50% sajat kromoszomaja magat kivanja halalba?
De nem akarja! Hiába jönnek az emberjogi aktivisták!
kedves kérdezõ mi történt azóta
Ilyen is van, mint az elõzõ írta, meg olyan is, mint nálunk volt, hogy a gyerek születése után következett 4 év olyan pokol, amit az ellenségemnek sem kívánok, majd szétrobbant a család... azért a nem közösen kívánt és várt gyerek az többnyire robbantani szokta a családot, van, hogy már a terhesség alatt, de gyakrabban a GYES-idõszak (2-3 év) után... Bár szerintem a Kérdezõjéknél ez alatt a 2 hét alatt már valamerre eldõlt a helyzet...
Szia! Az teljesen normális, ha most nem érzed magad késznek a babára. Sok férfi még akkor sem érzi magát késznek a gyerekre, amikor megbeszélik a párjukkal és tervezett a baba. Sõt, sokan semmit sem tudnak kezdeni a gyerekükkel, amíg az fel nem ismeri az apját, ill. nem kommunikál. Úh a mostani érzéseid nem legynek mérvadók, lehet, h 1 év múlva, ha a baba megszületik, el sem tudnád képzelni, hogy ne lenne ott veletek. S még 1 klipp: http://www.youtube.com/watch?v=8-pV-lMwlxU
Mi lenne a legjobb megoldás? Ha aszerint cselekednétek, ahogy megbeszéltétek, hogy mit tesztek akkor, ha idõ elõtt, nem várva, bizonyos dolgok hiányában becsúszna egy magzat.
tehat valszthat az anya megoli a sdajat gyereket akibol egy ember lessz akinek a fele az apae Vagy valssza a ferfit? Tehat a kapcsolat ara egy masik elet kiontasa??
Igazából szerintem a nõnek szíve-joga megtartani a gyereket.. De ahhoz nincs joga, hogy bármit is követeljen az apától. Az már az apa lelkén múlik, hogy képes-e a gyereke felé sem nézni, vagy nem, de nem elítélhetõ, hogy ha csõbe húzták, akkor nem akar. Csak errõl meg nem a gyerek tehet, mégis õ issza meg a levét. Szóval bonyolult helyzet ez...
Kedves elõzõ, csak tudod, mi férfiak zömmel normális NÕT, PÁRT szeretnénk magunknak, nem az általad vélelmezett mintaanyukát... és hát nem, egyáltalán nem a jó anyák ismérve, hogy úgy szülnek gyereket, hogy tudják, annak nem lesz apja. A jó anya az biztonságba, szeretõ családba vállal gyereket.
pendulum92 vagy mi vagy te hát az a normális ha a magzatot választja a kérdezõ helyett!! nem is lenne jó anya ha inkább a pasit választaná :/
Te hol olvastad hogy a barátnõ szedett /szed fogamzásgátlót?
#29 - na ya, aki meg mégsem, az meg így járt... vigasztalja az a tudat, hogy SZERINTED nem egészséges lelkileg... Eldõlni meg akkor dõl el egy ilyen kérdés, ha lejár az abortuszra rendelkezésre álló határidõ, mindaddig minden joga megvan a kérdezõnek, hogy normális keretek között próbálja meggyõzni a párját a saját álláspontja helyességérõl.
Ha jól veszem észre, eldöntetett tény, hogy marad a gyerek. Hidd el nekem, szeretni fogod! Egy kisbabát minden lelkileg legalább félig-meddig egészséges ember szeret!
Lehet hogy senkinek sem tetszik amit írni fogok, de ha most nem vagy rá felkészülve akkor 5 év múlva sem leszel, és szerintem nem õ az igazi.Ha életed szerelme lenne te még a nyolcas ikreknek is örülnél(legalább két másodpercig). Le kell ülni és tisztázni a dolgot.
Ha babázni akar, nevelje egyedül!
Nem tudom... szar ez így mindenképp. Egy gyerek érkezésének örülni kéne, nem pedig kialkudni a helyzettel, hogy k*rvára úgy hiányzik mint púp a hátamra, de ha jön, jöjjön, majd talán megszeretem... Én sose tudnék túllépni azon, hogy a párom nem akarja szívbõl a gyereket, akit várok. Örök tüske maradna bennem és nem érdekelnek a kifogások: számítani lehet arra, hogy becsúszik, ha szexel valaki. Az elején tisztázni kell, ki hogyan áll a besikerült gyereknek és ha nem egyeznek a meglátások, agyõ. Mivel ez egy elég sarkalatos pontja egy kapcsolatnak szerintem. Sajnállak titeket:S
15:43 Teljesen egyetértek!! Folytatnám azzal, hogy amikor este fáradtan beesel az ajtón, majd kikéri magának, hogy ételt tegyen eléd! Este még mosogassál el, takarítsál ki és fõzzél is meg, mert, hogy "egyenjogúság" van, és õt ne használja ki egy pasi sem!! Meg különben is fáradt a sok tv-nézéstõl...
Ide figyelj, arra ne alapozz, hogy "majd megszereted" nem fogod. Tudod mi lesz: a csaj hisztis lesz a hormonoktól, egyre formátlanodik majd, a bevételetek megfelezõdik, a kiadásotok a duplája lesz, megszül, hónapokig nuku szex, nuku alvás, te járhatsz hullafáradtan dolgozni, közben otthon kupleráj, szarszag, még több sírás és ahányszor belépsz az ajtón, nekedesik a csaj, hogy te mindent ráhagysz, õ egyedül neveli a gyereket, te szörnyû ember vagy, miközben te nem látsz a fáradtságtól. A gyerek elsõ szülinapja elõtt már gyûlölni fogjátok egymást. Ne vállald be, ha a csaj behúzott téged a csõbe direkt, akkor egye meg egyedül, amit fõzött.
legkozelebb ugye csak ovszerrel vedekezel mert bizony 18 evig fizetni fogsz ha akarasz ha nem . Milyen buta ferfiak vannak alap szexbol gyerek lehet ez biologia ez a riziko a kockazat minden alkalommal ha szexelsz. A no dont a ferfi fizet ez a mai alapszabaly
Szrintem ne parazz annyit. Arra sose kenyszeritsd a baratnodet h vetesse el, mert meg ha meg is teszi miattad, sosem fogja elfelejteni es sosem fog megbocsatani neked, es nem fog ugy rad nezni sohasem ahogy eddig. Az abortusznak nem a fizika fajdalma van, hanem a lelki, es ezen nem fogja magat tultenni, hacsak o sajat maga dontene h ugy tenne. Menj el vele ultrahangra, es ha meglatod a szivhangot lehet h megvaltozik a velemenyed. ez teljesen normalis h bepanikolsz, egy ferfi maskepp eli meg mint egy no. az h van szuloi segitseg nagyon sokat jelent. Hidd el ha mindenki arra varna h mindene meglegyen, akor kihalna az emberiseg. es hidd el ha mindened megvan akkor sem konnyebb akkor mas kihivasok vannak... Hidd el a penz nem minden.
A kérdező hozzászólása: Hát abban biztos vagyok, hogy a barátnõm nem fogja elvetetni, szerintem jobb ha azt fel se hozom. Nem vagyok rá felkészülve. És attól is félek amit 7-es írt, hogy nem fogok tudni örülni a gyereknek mert most sem örülök neki, csak nem akarok olyan apa lenni akit utál a gyereke. Olyan öregnek érzem magam.
Az imént olvastam egy jó szöveget egy hölgy-válaszolótól egy másik kérdésnél, szerintem mondd el a terhességet a te akaratod ellenére megtartani akaró barátnõdnek, hogy "Emberek vagyunk, nem állatok.Nekünk megvan a képességünk, hogy uralkodjunk az ösztöneinken, tudunk mérlegelni, tudunk együtt érezni.Ha tudom, hogy annak a személynek, most mindegy hogy férfi vagy nõ, FÁJ az amit teszek, akkor jöhet akármilyen ösztön, nem teszem meg.Mert szeretem, És mivel szeretem és tudom miért nem teszem, tudom, hogy boldoggá teszem ezzel, ezért hiányát sem fogom semminek érezni."
Igen, csakhogy itt egy élõlényrõl van szó, méghozzá a kettejük közös gyerekérõl, nem csak egy ösztönrõl! De én pl. nem fogok azért megölni egy bogarat, mert a párom nem akarja, hogy létezzen... Kérdezõ, két választásod van. Vagy felnõsz a feladathoz, vagy lelépsz, és fizeted a gyerektartást. Számtalan indokot fel lehet sorolni, ami a gyerekvállalás halogatása mellett szól, de számtalan boldog család van, ahol a szülõk annyi idõsek, mint ti. Nem kell olyan sötéten szemlélni a jövõt, mint ahogy itt felvázolták, hisz nem kell bekövetkeznie!
Egy õsi nõi módszernek estél "áldozatul". A lényeg, hogy mindig kimagyarázzák magukat, és mindig a pasi szívja meg! Most, te!
#24, már bocsi, de én nem azon nõket illetem a kicsillagozott minõsítésedhez hasonló jelzõkkel, akiknél nem mûködik a fogamzásgátló, lévén annak is van hiba-ezreléke. Hanem uram bocsá azokat, akik egy embriót fölébe helyeznek a párjuknak, párkapcsolatuknak...
Kérdezõ, nem valószínû, hogy megváltozna a véleményed, én is jártam hasonlóan anno, és negyed évszázad alatt sem változott a véleményem. Persze mi is próbálkoztunk még anno nehány évig a gyerek születése után, de a különbség kb annyi lett, hogy ha elfogadom azt a szélsõséges véleményt, hogy az abortusz tönkre teszi a nõ életét (ami ellen persze millió példát látok, hogy nem így van, abortusz után fennmaradó boldog párkapcsolatok, anyámnak is volt anno vagy 4, sozt mégis 60(!) éve együtt vannak apámmal) szóval akkor is annyi volt a különbség, hogy az abortusz elmaradása meg mindannyiunk életét tette tönkre pár év alatt.
úgy imádom az ilyen ítélkezõket... honnan a fenébõl veszitek, hogy hazudott a lány? azt se tudjátok, hogy tablettával védekeztek egyáltalán vagy máshogy... ha valaha is megkérdezi a párom, hogy miért csak óvszerrel vagyok hajlandó, majd megmutatok neki pár ilyen GYIK-es választ, ahol minden nõ számító k*rva, akinél csõdöt mondott a tabi...
Szerintem ülj le vele beszélni, és elõször is mondd meg neki, hogy te nem érzed magad érettnek egy gyerekhez és nem is szeretnél még gyereket. Tisztázd vele, hogy lehet, hogy úgy alakul, hogy megpróbálod vele, de legyen felkészülve arra az eshetõségre is, hogy egyedül kell majd boldogulnia, és ennek tekintetében döntsön. Gondolja végig, hogy anyagilag neki most belefér-e egy gyerek, és hogy képes lenne-e normálisan viselkedni veled szemben akkor is, ha számodra nehéz felnõni az apasághoz pl.
Ha véletlen esett teherbe és szereted akkor adj egy esélyt magatoknak, hogy megbarátkozzatok a helyzettel. Egy gyerekhez nemcsak egy nõ, hanem férfi is kell... Ha nem mûködik a dolog utána is lehet szakítani. Amennyiben a barátnõd átvágott és direkt esett teherbe, úgy már kicsit más tészta a dolog, mert ez elég aljas húzás a részérõl, én nem tudnék egy ilyen hazugság után együttmaradni valakivel... 26/N
Õszintén? Nagyon nagy kakiban vagy. Régebben én is azt válaszoltam volna hogy persze kérd meg hogy vetesse el. De ma már egy 6 hónapos babám van...
"Vagy felnõsz a feladathoz" Ne már. Az lenne az érettség, hogy szó nélkül elfogadom, amit a másik rámkényszerített, akaratom ellenére? Az a felnõttség, hogy szántszándékkal hazudok a páromnak "szedem a bogyót" és még ha õ el is mondja, hogy nem akar gyereket tõlem, akkor is leszarom a véleményét? Érdekes lenne, ha így mûködne az élet. Huszonéveik elején, semmilyük sincs, láthatóan a párkapcsolatuk sem stabil, mire fel a gyerek?
A kérdező hozzászólása: Tudja, szerinte ha a sajátunkat meglátom máshogy fogom gondolni. És kezdek hinni a gólyában! :D Tényleg nem értem...
Ajánlom a nõgyógyász meglátogatását..:) Kívánom a legjobbakat! 14hkm
Bnömnek a 12ik hétig negativ Volt a teszt es menstrualt!En 7hetes terhes vagyok es Most maradt el eloszor a menstruaciom!En is ajanlom, h nogyogyasz netten meg!minden Jot kivanok

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!