Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék tengeri Mit (6 db)

Szeretnék tengeri csikóhalat. Mit kell tudni a tartásukról?

Mindenre kíváncsi v. ok.

Legjobb válasz: Elõször is 1 tengeri akvárium! Ami hát mit ne mondjak nem 1 egyszerü rendszer. Elõször ajánlom figyelmedbe az ezzel kapcsolatos weboldalakat, ott majd tájékozódhatsz. Hidd el rengeteg információ van, a tengeri akváriumoktól. De így, h most mondjam el a csikóhalak tartását? Nem hinném sok értelme lenne. Ha utána olvastál az alapvetõ dolgoknak (áraknak de ez mellékes)és még utána is van benned szándék akk. szivesen segítek! Üdv

Elõször is 1 tengeri akvárium! Ami hát mit ne mondjak nem 1 egyszerü rendszer. Elõször ajánlom figyelmedbe az ezzel kapcsolatos weboldalakat, ott majd tájékozódhatsz. Hidd el rengeteg információ van, a tengeri akváriumoktól. De így, h most mondjam el a csikóhalak tartását? Nem hinném sok értelme lenne. Ha utána olvastál az alapvetõ dolgoknak (áraknak de ez mellékes)és még utána is van benned szándék akk. szivesen segítek! Üdv
szia, én is akartam csikóhalat, osztálytársam apjának állatboltja van, a felszerelés kb. 100 ezer ft hozzá, maga a csikóhal is ennyi, ha nem megfelelõ hõmérsékletû a víz, megdöglik, ha magányos bánatos lesz megdöglik, szóval szerintem macerás. Tehát ahhoz, hogy MINDEN meglegyen, legalább 300-450 ezer ft-odba kerül, vagy többe, és havonta is sokat kell rá költeni. De én is azt tudom mondani, olvass utánna.

Hai! Van kettő tengeri malacom, de sajnos valamire allergiás vagyok ami körülöttük van. Nagyon szeretnék velük játszani simizni kivenni, de ezt mind nem tudom megcsinálni :c Mire lehetek allergiás?

Legjobb válasz: Vagy magára a szõrére vagy az alomra. Unkatesóméknak is van tengeri malac és õ az alomra allergiás. Más tippem nincs.

Vagy magára a szõrére vagy az alomra. Unkatesóméknak is van tengeri malac és õ az alomra allergiás. Más tippem nincs.

Mit szeretnek a tengeri malacok?

Játék,kaja,simogatás,hangok?

Legjobb válasz: Játszani nem nagyon szeretnek. (Az enyémek legalábbis elég lusták) Zöldségeket, gyümölcsöket, tápot esznek. Álltalában szelídek és szeretik ha simodatják õket, törõdnek velük.

Játszani nem nagyon szeretnek. (Az enyémek legalábbis elég lusták) Zöldségeket, gyümölcsöket, tápot esznek. Álltalában szelídek és szeretik ha simodatják õket, törõdnek velük.
cirógatást szereti meg a salátát, répát, káposzta levelet is. c vitaminos állat eleséget szoktam neki venni, füvet is kap mindennap.


Nekem volt egy nagyon kedvelt kis malacom és sajnos elveszítettem szegényt, de szeretnék egy új tengeri malacot és én egy akváriumban tartottam és azt mivel és hogyan kellene kitakarítani?

Legjobb válasz: Mivel egy malacot írtál, aminek gondolom most üresen áll a terráriuma amit kitakarítanál egy új tengerimalacnak.. ezek alapján az jön le, hogy 1 malac lakott az aksiban és most szeretnél még egyet annak az egynek a helyére. Amúgy én csak tanácsot szerettem volna adni a malacka érdekében, nem értem miért veszed ezt személyes sértésnek. Am az, hogy 100l-es nem sokat jelent, nekem van 70x40 cm alapterületû 100l-es aksim. Ez viszont ugyebár a malackáknak kicsi. És megint csak hangsúlyoznám: Nem sértegetni akarlak, csak a malacok érdekében adok tanácsot.

Mivel egy malacot írtál, aminek gondolom most üresen áll a terráriuma amit kitakarítanál egy új tengerimalacnak.. ezek alapján az jön le, hogy 1 malac lakott az aksiban és most szeretnél még egyet annak az egynek a helyére. Amúgy én csak tanácsot szerettem volna adni a malacka érdekében, nem értem miért veszed ezt személyes sértésnek. Am az, hogy 100l-es nem sokat jelent, nekem van 70x40 cm alapterületû 100l-es aksim. Ez viszont ugyebár a malackáknak kicsi. És megint csak hangsúlyoznám: Nem sértegetni akarlak, csak a malacok érdekében adok tanácsot.
Akváriumban? Az akváriumban víz van, hogy tartottál te abban malackát? De mindegy. Másrészt: terráriumban NEM TARTUNK se hörcsögöt, sem malacot, sem nyulat! Te mit szólnál ahhoz, ha egy 0 szellõzésû helyen kéne szagolnod egész nap az ammóniagazdag pisidet??
Minimum kettõt vegyél! Am ecettel takarítsd ki.
A kérdező hozzászólása: na jóvan azt sem tudod menyit tartottam te észlény és nagy 100 literes akváriumban tartottam
Az aksi méretérõl egyébként elõtte egy szót sem szóltam.. A nagy hely nem helyettesít egy malac társat.
A kérdező hozzászólása: kösznöm ezt a sok jó információt

Szeretnék egy amatőr tengeri akváriumot felállítani, de még sohasem csináltam ilyet. Hogy rendezzem be mik kerülhetnek bele?

2 hét múlva megyünk az adriára és szeretnék hazahozni néhány könnyen tartható él?lényt hazahozni. konkrétabban pl. tengeri sünre, tengeri uborkára, apró csillagokra remete- és tarisznyarákokra. van rá egy apró 35-40 literes akváriumom. ezeket ha így elhozom akkor hogyan állítsak el? nekik vizet stb-t? nagyon az elejét?l kezdjétek légyszi mert fingom sincs róla :)

Legjobb válasz: Esélytelen így belevágni, fõleg ennyi ismerettel. Be sem hozhatod ezeket az élõlényeket, meg életben sem tudnád tartani. 2 hét nem is elég egy akvárium beállítására. És legalább 200 ezer forintos költségekkel kellene számolni. Felejtõs.

Esélytelen így belevágni, fõleg ennyi ismerettel. Be sem hozhatod ezeket az élõlényeket, meg életben sem tudnád tartani. 2 hét nem is elég egy akvárium beállítására. És legalább 200 ezer forintos költségekkel kellene számolni. Felejtõs.
A kérdező hozzászólása: hát jó akkor leegyszerûsítem: ha sikerül élve hazahoznom néhányat akkor hogyan tovább? úgy gondoltam hogy talajnak merítek a tenger fenekén található homokból, és hoznék pár követ amin látom hogy javában folyik az élet. ha ezeket beteszem akkor a rajtalévõ alga magától elkezd szaporodni? + a víz kérdés a legfontosabb. azt próbáljátok leírni légyszíves a boltokban kapható tengeri sót tudnék talán venni
Ozmo vizet + tengeri sót összekevered vödörben 1, 023 fajsújúra és mikor jól feloldódott a só, akkor beöntöd az akváriumba. A csapvíz nem jó hozzá. 30 liter vízhez 1 kiló sót kell venni. PL az Atlantiszban árulnak sót kimérve.
Ha nincs más az ioncserélt víz is jó hozzá, de az ozmo víz jobb.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszi felírtam. igyekszek eleget tenni ezeknek :)
Azt javaslom, hogy mielõtt elutaztok, csináld meg a vizet az akváriumba és keringtesd szûrõvel amíg távol lesztek. Édesvízi akváriumnál 3 hét kell ahhoz, hogy beálljon, ki kell fejlõdni a szûrõben azoknak a baciknak, amikre szüksége van az élõlényeidnek. (gondolom tengerinél is így van) Ja és ilyen kis akváriumban sajna el fognak pusztulni ezek az állatkák amiket írtál. Nincs rendszeres áramlás, rendszeres vízcsere mint a tengerekben. Én 54 L-be akartam tengeri akváriumot, be is ástam magam a témába és kiderült, hogy szinte képtelenség + piszok drága ahhoz, hogy ezzel kísérletezzek. És nem a halak a és élõlények adják a költségek nagy részét amiket hazahozol, az csak egy töredék. Szûrõ, világítás, vízkezelõ szerek, víz... 150 E alatt nem úszod meg!
A kérdező hozzászólása: világítás muszáj vagy egyenlõre tegyem majd õket fényre?
Már nem azért, de te minek akarod ezeket hazahozni? Úgyis megdöglenek. Ne vicceljünk már emberek! 40 literben még édesvízi halból is csak párat tarthatsz. A rákoknak nagy mozgásterük van. Ha nincs rögzítve a tetõ, akkor fölemelik és kimásznak rajtuk. A vizet 100%, hogy nem tudod megfelelõen elõállítani, fõleg egy ekkora helyen. A profik is alig. Nõjél már fel légyszives! Hazahozol néhány állatot azért, hogy neked jó legyen. Gondoltál már arra, hogy azok utána szenvedések között döglenek majd meg? Fogd meg õket ott, nézegesd meg, aztán engedd el! Nem értem mért akarsz mindenáron ilyet. Csomó szép állatka van édesvízbe is. 100-200 ezer Ft alatt úgysem tudod megoldani, mert a berendezések, amik a vizet alakítják használhatóvá, azok iszonyat drágák. Ezek hiányában NEM TUDSZ TENGERVIZET ELÕÁLLÍTANI! És eszedbe ne jusson, hogy majd hozol onnan, mert akkor hetente négyszer kéne lejárnod a tengerhez, hiszen ennyiszer kell vizet cserélni a tengeri akváriumba. Ne legyél már ennyire önzõ!

Van egy minikamerám vízalatti felvételeket szeretnék vele csinálni a tengerben, de szerintetek mibe tegyem, hogy ne legyen vizes és, hogy a felvétel is jó legyen?

Legjobb válasz: El adod,és veszel víz állót,vízalatti felvételre alkalmasat.A házilagos barkácsolás,itt nemigen jó.

El adod, és veszel víz állót, vízalatti felvételre alkalmasat.A házilagos barkácsolás, itt nemigen jó.
Lehet venni vízálló tokot, kimondottan víz alatti fényképezéshez: http://www.argep.hu/kat3-4.html
eBay.com 500 forintért vettem vízálló tokot telefonra, 600-ért fényképezõre


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!