Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék teherbe és nem (36 db)

Laparoszkópiám volt, endometriózist találtak, eltávolították. Most hormonkezelés jönne, én inkább már teherbe esnék, nem szeretnék hormonokat, amik leállítják a p. fészkeimet. Van valakinek tapasztalata? Muszáj a kezelés? Nem jöhet MOST baba?

Legjobb válasz: Nekem is volt endometriózisom és a laparoszkópiás mûtét után azt javasolta a dokim, hogy kb. 3-4 hónapig próbálkozzunk spontán, mert sokkal nagyobb esély van a teherbeesésre a mûtét után (hiszen az endo okozhat meddõséget). Szerintem pár hónapot próbálkozzatok simán és ha nem esel teherbe, akkor jöhet majd a hormon.

Nekem is volt endometriózisom és a laparoszkópiás mûtét után azt javasolta a dokim, hogy kb. 3-4 hónapig próbálkozzunk spontán, mert sokkal nagyobb esély van a teherbeesésre a mûtét után (hiszen az endo okozhat meddõséget). Szerintem pár hónapot próbálkozzatok simán és ha nem esel teherbe, akkor jöhet majd a hormon.
Szia! Engem 3 éve mûtöttek, akkor derült ki, hogy endometriózisom van. Akkor kérdezte a doki, hogy szeretnék-e babát, de akkor még egyedülálló voltam. Aztán jött a GnRh kezelés, 3 hónapon keresztül, havi 1 szuri. Ne tudd meg, hogy milyen szarul voltam. Klimaxos tüneteket produkáltam. Ezen kívül már nem nedvesedek annyira, és már nem úgy kívánom a szexet, mint régen. Úgyhogy nálam nem tett valami jót a hormon kezelés. Ha mostanában szeretnétek babát, akkor HAJRÁ!!!
A kérdező hozzászólása: Közsönöm nektek a bíztatást , ez most sokat segít.A dokik persze a hormont erõltetik.De eldöntöttem , hogy várhat még a hormon.Adok néhány hónapot magunknak!Köszi!

Miért van az, hogy nagyon szeretnék babát és nem sikerül? Akinek meg nem kell az meg teherbe esik és abortuszra megy

Legjobb válasz: Mert sajnos ilyen gonosz az élet! Én 5 és fél éve szeretnék babát úgy hogy meg tudlak érteni. Nekem is rengetegszer eszembe jutott már, hogy miért van ez így. Válasz nincs rá szerintem.

Mert sajnos ilyen gonosz az élet! Én 5 és fél éve szeretnék babát úgy hogy meg tudlak érteni. Nekem is rengetegszer eszembe jutott már, hogy miért van ez így. Válasz nincs rá szerintem.
Kedves utolsó. Ez mind szép és jó, reménykedni és azt hinni, hogy némelyeknek ezt is ki kell állni, mert nekik ezt mérték ott fent. Csak ez a jó gyerekeket nem adják ingyen, ez nyitotta ki nálam a bicskát. Akinek elsõre sikerül annak már nem is lesz jó gyereke, mert akarta megkapta? Annyira rágörcsöltök és irigykedtek másra, hogy lehet éppen ezmiatt nem jön össze. Mert mindig mással foglalkoztok. Nem lehet mindenkinek gyereke, ez akkor sajnálatos, ha éppen az akarna akinek nem jön össze. De általában mindig azt akarjuk amit nem kaphatunk meg. És mert mindkét oldal rágörcsöl a témára, és így éppen azt kapja amit nem szeretne.
Én is úgy gondolom, hogy a túlzott akarat a ludas. Amikor én terhes lettem nem is tudtam róla. Nem terveztük különösebben, bár nem is védekeztünk, de nem is ez járt a fejünkben. Nem döntöttük el, hogy márpedig mi most gyereket akarunk...nem hõmérõztem, nem figyeltem ovut semmit. Egyszerûen csak jól éreztük magunkat, ha úgy alakult összebújtunk, de nem rágtam tövig a körmöm a köv. hónapban, hogy ugyan meg jön-e! :D Fel sem tûnt, hogy kimaradt a menzeszem. Egyszerûen csak összejött. A menstruációm elmúlt, rögtön másnap egymásnak estünk és össze is jött. :D Bezzeg most...amikor kistesót tervezünk és már mindent elkövetünk nem sikerül! Hiába próbálom kikapcsolni az agyam nem megy, rákattantam a témára, ez van. De biztos vagyok benne, hogy ezért nem sikerül és mégsem tudok semmit sem tenni ellene. :(
Igazságtalan az élet. Az elsõ elég lassan jött össze nekünk, egyik ismerõsöm meg jött át panaszkodni, hogy abortuszra kell mennie, mert besikerült, és nem készültek még rá. Pocsékul éreztem magam akkor. Aztán a kistesó egybõl összejött, de elvetéltem.. na az még rosszabb volt, egy világ omlott össze bennem.
Nagyon sajnálom, de fel a fejjel, biztos, hogy sikerülni fog, annyi megoldás van már. Szerintem van köze ennek ahhoz is, hogy aki nagyon szeretne babát, rákoncentrál, szeretkezéskor is van benne feszültség és sokszor a stressz akadályoz meg abban, hogy nem sikerül. Ha gondolod, nézz utána Gyuri bácsi gyógyteáinak, nagyon sok egészséges nõn segített már, akiknek nem jött össze a baba és az orvosok sem tudták a választ, miért. Ezek gyógynövények, ami erõsít és tisztít téged is és a párodat is, szóval nem átverés és valami kamu bogyó. http://gyorgytea.hu/gyorgyteak/babavaro-tearendszer Nagyon kedves bácsi, szokott fogadóórákat is tartani, el lehet menni hozzá személyes konzultációra.
szerintem nincs összefüggés, az élet nem igazságos. Egy év próbálkozás után kivizsgáltattad magad? Párodat? Van szervi oka?
Mi is három éve próbálkozunk, eddig sikertelenül. Keresztény ember létemre igazságtalannak tartom, hogy aki nem érdemli meg és megöli gyermekét, az kap lehetõséget, én pedig, bár lehet, hogy nem lennék mintaanya, de biztosan nagyon szeretném a gyermekeimet. Most mondjuk egy hete késik a mensi, de még nem merek tesztelni, addig örülhetek legalább...túl sokszor hittem a csalfa reménynek...
Tudjátok, én azt ítélem el, aki felelõtlenül viselkedik, és emiatt csúszik be neki a baba. Rengeteg féle módja van a fogamzásgátlásnak!!!! Ezt a részét undorítónak tartom; és nyomdafestéket nem tûrõ dolgok jutnak az eszembe. Tisztelet a kivételnek, akinek beteg a magzat, vagy fogamzásgátlás ellenére jött össze, stb. Mi is nagyon szeretnénk már kisbabát, már egy ideje orvosi "hátszéllel". Nem hiszem hogy a nagy akarat is ludas, hiszen nem csk ez jár a fejemben amikor összebújunk. Az élet néha szörnyû igazságtalan! De hidd el, egyszer nekünk is lesz kisbabánk:) Így vagy úgy, de lesz!ÉS mi legalább mindent megteszünk, hogy egészséges legyen, és olyan körülmények közt nõljön fel, amilyenek ilyenkor az ideálisak. A "jó" gyerekeket pedig nem osztogatjá kingyen, rájuk várni kell! Légy hát türelmes! Új hónap, új remény! Össze fog jönni! Minden arra várónak mielõbbi babásodást kívánok!!!!
Nem tudom. De ezt így nem szabad összehasonlítani. Igazságtalan, ez tény. Cserélnék most valakivel, akinek megjött és csalódott... Én most annak örültem volna, ha megjön, de nem, terhes vagyok, nem akartam, védekeztünk, és most nem tudom mit tegyek.
A gyerekszülésre a 20-35 év közötti életkor a legmegfelelõbb. 17 évesen, bár már elvileg lehet gyereked, de a peteérés ebben a korben még nem rendszeres, a hormonszinted ingadozhat és még a tested (csípõd, melled) is alakulóban van. Lehet, hogy még a szervezeted nem készült fel egy terhességre és várnod kell még vele. Különben is miért kapkodsz ennyire? Elõb tanulj, teremtsd meg a megfelelõ egzisztenciát, hogy a gyermeked jó körülmények közé érkezhessen.
Szóval 15éves korod óta szexelsz és nem esel teherbe. Adja az ég, hogy ez így is maradjon még hosszú hosszú évekig... Nem jön be a matek, uncsi a tanulás? Pff...
Most akkor nem értem. 17 éves vagy, azt írod nem szabadna teherbe esned, de babát szeretnél?
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó!!! , , Csak ez a jó gyerekeket nem adják ingyen, ez nyitotta ki nálam a bicskát." Itt nem errõl van szó, hogy akinek elsõre sikerül annak nem lehet jó gyereke...nyilván ezért van idézõjelben. Meg amúgy egyik gyereket sem kapja senki sem ingyen...mindenért tenni kell, szóval szerintem csak a negatív dolgot láttad meg benne... Egyébként, hogy ha orvosi segítséggel tervezik a babát akkor nyilván más oka is van, hogy nem esik teherbe NEM csak annyi h rágörcsölnek... Én abszolút nem görcsölök rá, sõt nem is lenne szabad, hogy teherbe essek 17éves vagyok, DE 2éve élek nemi életet a barátommal és egyszer sem védekeztünk és elgondolkodtató, hogy a 2év alatt nem estem teherbe.
A kérdező hozzászólása: Nem az volt a kérdés, hogy hány éves korom óta szexelek, vagy, hogy milyen tantárgyak uncsik. Nem akarlak leszólni, távol álljon tõlem, de a válaszadásod is egyenes arányban lehet az intelligenciáddal. Valamint villogni sem akarok a tanulmányi eredményeimmel, fogalmad sincs, hogy milyen az életem...és lehet sokkal többet átéltem már mint Te...miért vállalok be több dolgot, talán olyanokat is amikhez sok ember azt hiszi, hogy semmi fogalmam nincs róla és még csak gondolkodnom sem kellene ezen. Egyébként a menstruációm már rég beállt (9éves koromban jött meg elõször) a melleim és a csípõm is valószínûleg már rendesen ki van fejlõdve. Rendszeresen járok nõgyógyászhoz is...

Szeretnek nagyon teherbe esni mar van 2 gyerekem de meg szeretnek egyet de nem esek teherbe mar egy eve probalkozom mi lehet a gond?

Legjobb válasz: Van rendes ciklusod, peteérésed? A gyerekek elõtt volt valami betegséged? Pco, ir, netán cukorbetegség, endo? Mozogsz rendszeresen? Férjeddel is lehet gond, hiába van már neki is gyereke. 1 év után én azért dokihoz mennék inkább. Endokrinológus neked + férjednek egy sperma vizsgákattal kezdenék.

Van rendes ciklusod, peteérésed? A gyerekek elõtt volt valami betegséged? Pco, ir, netán cukorbetegség, endo? Mozogsz rendszeresen? Férjeddel is lehet gond, hiába van már neki is gyereke. 1 év után én azért dokihoz mennék inkább. Endokrinológus neked + férjednek egy sperma vizsgákattal kezdenék.
A kérdező hozzászólása: mar volt a ferjem vizsgalaton es nincsen gond vele nekem a ciklusom normalis es van pete eresem is rendszeresen nemvoltam semijen beteg a gyerekek elot nemtudom milehet a gond
Ugyanebben a cipõben járok én is, sajnos:( Nálam most volt vérvétel, csütörtökön megyek 21. napira, aztán hétfõn megyek dokihoz. Kíváncsi vagyok, hogy mit mond....

Szeretnék teherbe esni, és nem tudom hogy lehetne gyorsan és orvosmentesen megoldani. Provera nevű gyógyszert szedek. Befolyásolhatja a teherbe esést?

Legjobb válasz: egyetértek az elsõ válaszolóval,+ a teherbeesés általában nem megy vezényszóra. Tapasztalatból beszélek, már majdnem 2 éve próbálkozunk...és minden vizsgálaton túl vagyunk.

egyetértek az elsõ válaszolóval, + a teherbeesés általában nem megy vezényszóra. Tapasztalatból beszélek, már majdnem 2 éve próbálkozunk...és minden vizsgálaton túl vagyunk.
Ne akard orvosmentesen, ha másképp nem megy. Nekem nem megy másképp, egyelõre nincs peteérésem... ha mondtad a dokinak, hogy babát szeretnétek, akkor ez a gyógyszer biztos nem árt! én csak a duphastont ismerem, de van már ezermillió! sok sikert, és bízz az orvosodban!

17 éves vagyok. Szeretnék együtt lenni a barátommal. De nem szeretnék teherbe esni és maximálisana védekezni, nem csak gumival. Milyen gyogyszert kéne szednem? és kb mennyibe kerül? Nögyogyászhoz nem szeretnék menni.

Legjobb válasz: 1.Nõgyógyász nélkül nem kapsz receptet, szóval muszáj lesz elmenned. 2. Orvos szokott ajánlani gyógyszert. 3. Az enyém pl 8000/3 hó, de igen, 10 körül mozognak.

1.Nõgyógyász nélkül nem kapsz receptet, szóval muszáj lesz elmenned. 2. Orvos szokott ajánlani gyógyszert. 3. Az enyém pl 8000/3 hó, de igen, 10 körül mozognak.
100%-os védekezési mód sajna nincs. A fog gátló 10e körül van 3 hónapra. És ha szexelsz, bizony el kéne menned orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: és fogamzásgátló fajtái küzül melyiket ajánlod?
Én mercilont szedtem, megvoltam vele elégedve.
ne úgy képzeld el, hogy itt írnak neked fogamzásgátló tabletta fajtákat, te pedig szépen elsétálsz a gyógyszertárba, és megveszed. Nõgyógyászaton kell feliratni, orvosi vizsgálat után! így kaphatod meg a számodra legmegfelelõbbet.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a segitséget
Vizsgálat sem kell hozzá feltétlenül. Én mondjuk mielõtt irtattam elmentem vizsgálatra is, de amikor visszamentem pár hét mulva, másik doki volt, és csak ugy felirta a gyógyszert. Utólag kérdezte csak meg h voltam e már vizsgálaton. Szóval attól annyira nem kell félni. És igen, csak nõgyógyász írhatja fel neked, senki más. Az én gyógyszerem (stodett) amúgy nem vészes, 5400/3 hó.
hát pedig a nõgyógyász nem fog megenni, õ fogja felírni neked a megfelelõ tablettát. itt hiába kérdezed, hogy melyik lenne a jó, nem tudják neked megmondani. Különben is egyénfüggõ. Ja és fogamzásgátlót receptre kapod....:)
ja és az én gyógyszerem Jangee 6340ft/3hó de amit elõtte akart felírni, a tri-regol 3500 ft/3hó. de azt nem akartam szedni, mert azt mondták róla, hogy régi gyógyszer, magas hormontartalommal...

Azt szeretnem meg tudni h tegnap ejjel lefekudtem a partneremmel es nem hasznaltunk gumit. De a pasim kivette meg idobe de lehet h egy kicsi fekerult. Arra szeretnek valaszt kapni hogy ettol teherbe tudok esni?

nagyon kerlek szepen agyadjatok egy jo tanacsot hogy mit scinaljak ha teherbe estem??? 18.an kellett volna hgy megjojjon de a mai napon megjott! ez mitol lehet???

Legjobb válasz: A megszakításos módszer NEM VÉDEKEZÉS!!!! Csak azoknak a pároknak ajánlott, ahol amúgy sem lenne gond, ha összejönne a baba. Az elõváladékban is lehetnek spermiumok. Szóval igen, lehetséges, hogy teherbe esel. Vagy megtartod, vagy örökbe adod, vagy elveteted, vagy irány a nõgyógyász, hogy írjon fel esemény utáni tablettát!

A megszakításos módszer NEM VÉDEKEZÉS!!!! Csak azoknak a pároknak ajánlott, ahol amúgy sem lenne gond, ha összejönne a baba. Az elõváladékban is lehetnek spermiumok. Szóval igen, lehetséges, hogy teherbe esel. Vagy megtartod, vagy örökbe adod, vagy elveteted, vagy irány a nõgyógyász, hogy írjon fel esemény utáni tablettát!
A kérdező hozzászólása: Kerem valaki agyon valaszt arra a kerdesemre hogy.. szerbiaban meg lehet e venni veny nelkul ( recept nelkul) az esemeny utani fogamzasgatlot??????
A kérdező hozzászólása: ??????
Én a helyedben nem vennék be! Az hogy most vérzel, azt jelenti, hogy most leválik a méhnyálkahártya, amibe beágyazódna a "bébi", és mire az kellõ vastagságban újraépül, addigra elhal a "kezdemény", ha egyáltalán vmi csoda folytán lenne. Szóval arra, hogy így terhes legyél 0, 001%, bár nem vagyok matematikus. :P Az esemény utániban annyi hormon van, ami iszonyúan megterheli a szervezetet! Még akkor is megfontolandó, h "veszélyzónában" történik baleset, nemhogy így. Persze ha csak így tudnál megnyugodni, akkor szerezz, de csak 72 órán belül érdemes bevenni. De amúgy sztem a doki is azt mondaná, hogy ne vedd be, nyugodj meg, menj szépen haza, és legközelebb védekezzetek, h ne fájjon a fejetek. ;)
A kérdező hozzászólása: es ha terhes leszek??? :\\\
A kérdező hozzászólása: evvel arra akarsz celozni h ha most megjott akkor semmi esely annak hogy terhes maradok???
A kérdező hozzászólása: ??????
Igen azzal erre akart célozni hogy nagyon minimális az esély. Jóformán 0 %
Akkor én vagyok az aki rendes menzesz alatt teherbe estem! És 1000x, hogy akkor!!! Szóval annak ellenére, hogy most megvan a menzeszed, még igenis teherbe eshetsz! Nem tudom nálatok van e sztk-s nõgyógyász, vagy sem. Holnap keress fel egyet, és írjon fel esemény utáni tablettát!!!
A kérdező hozzászólása: Rendben!!!!!! nalunk olyan nincs!!!
A kérdező hozzászólása: koszonom a jo tanacsot akkor kiprobalom az esemeny utanit.. de ahhoz kell recept vagy lehet venni a gyogyszertarban recept nelkul??
Ha ugyanolyan a menstruációd mint szokott, mármint a vérzés, akkor biztos hogy nem vagy az. De ha nagyon meg akarod magad nyugtatni akkor az esemény utáni biztos hogy 99% ban hatékony.
Akkor ma megjött rendesen? Mert ha igen akkor kevesebb az esély a teherbeesésre, de nincs kizárva. Esemény utáni kell ha nem akarsz teherbe esni.
A kérdező hozzászólása: koszonom..
Igen, teherbe lehet így is esni. Viszont, ha most megjött, akkor nagyon valószínûtlen a terhesség. Ha ez egy rendes mensi lesz, akkor is, ha elmúlt, vegyél egy terhességi tesztet, ha negatív, akkor minden oké!
A kérdező hozzászólása: es az esemeny utani az segit????
A kérdező hozzászólása: Kerlek szepen valaszoljatok!!:) )
szerintem 99% -ban igen, De nagyon kicsi az esélye. De ha biztosra akarsz menni akkor marad az esemény utáni. Tesztelni meg csak az aktus után min. 14 nappal.
elõzõ vagyok : mármint annak kicsi a valószínûsége hogy teherbe estél, fõleg ha rendesen megjött a menszi. Ugyanolyan mint máskor?
A kérdező hozzászólása: Igen ugyan olyan..faj a hasam meg ugyan olyan mint a tobbi...szoval akkor teherbe birok igy esni?? esemeny utani tablettat vegyek vagy szerinted az hat??
A kérdező hozzászólása: Akkor mi legyen a tehendo?:)
Nem kell esemeny utani, normalisan menstrualsz, nem vagy terhes, szinte ki van zarva. Es szerintem mar amugyis tul keso lenne. Mindenesetre gumi, tabletta, injekcio, vagy valami IGAZI fogamzasgatlas kell, legyel felelossegtudo, mert az abortusz nem leanyalom. Egy kozeli ismerosom 18 evesen vesztette el a szuzesseget, teherbe is esett. Soha nem tudta vegig kihordani a babait! Volt egy masik abortusza, 7 honapra szuletett fiu, aki 3 naposan meghalt, es 7 honapra szuletett lany (mehlepeny rossz helyen mindketszer) a lany OK, felnott mar. Elso terhesseget megszakitani nem jo a szervezetnek, meg persze pszichesen sem. Nem megremiteni akarlak, csak legyszi vedekezz!

Mit szzóltok hozzá hogy 38 éves vagyok és még egy gyermeket szeretnék? Nem vagyok hozzá túl idős? Mire teherbe esnék + 9 hónap! Van egy 17 éves egy 6 hónapos gyemekem és 1 örökbefogadott 7éves gyerekem.

Legjobb válasz: Ha Te/Ti szeretnétek, hát uccu :) Anyagilag, lelkileg, testileg bírod, miért ne? Egyet nem szeretek a sokgyerekes anyukáknál: a tesó neveli a kistesót. Így nem látom értelmét.

Ha Te/Ti szeretnétek, hát uccu :) Anyagilag, lelkileg, testileg bírod, miért ne? Egyet nem szeretek a sokgyerekes anyukáknál: a tesó neveli a kistesót. Így nem látom értelmét.
Simán bevállalnám! Régen is, ma is sokan szülnek 40 körül! Miért ne?! Te érzed mennyit, mit bírsz!?
egy ismerõsöm 41 évesen szült, minden rendben volt, a baba 8 hónapos, szép kisgyerek:) (igaz, nekik a kor miatt nem jött természetes úton) hajrá:) )
Egyáltalán nem vagy túl idös hozzá, én is simán bevállalnám, ha anyagiak is engedik akkor hajrá! Én 22 éves vagyok és elsö babámat várom 32 hetes vagyok, legalább még 2-öt tervezünk férjemmel és másodikat 30 körül meg utánna a 3-ikat, majd amikor jönni fog
Én is biztos bevállalnám, nem vagy idõs! Én a hatodikkal vagyok terhes (pár évvel vagyok csak fiatalabb nálad), így érthetõ, hogy támogatom a nagy családot! Kedves elsõ válaszoló! Nálunk 8 éves a legnagyobb, elég furcsa lenne, ha õ nevelné a kisebbeket... Kérlek, ne általánosíts, vannak normális, egészéges, értelmiségi sokgyermekes családok is!
Semmi gond! De egyet jól fogadj meg, hogy milyen orvost választasz. Én 35 vagyok, 16 hetes.....az elsõ orvosom "leöregezett", rémísztgetett betegségekkel. Még pszichológushoz is elmentem, hogy helyre tegyen, mert nem tehetem, hogy végig stresszelem a terhességet és végig nézi ezt a férjem és lányom. A következõ orvos 'lebolondozta' az elsõt :) bízom benne, hogy minden rendben lesz és nem vagyok öreg.

Szeretnék gyereket, de nagyon félek a szüléstől. Tényleg olyan szörnyű, mint ahogy leírják? Már több mint egy éve szeretnék teherbe esni, de nem sikerül. Lehet, hogy a szüléstől való félelem miatt stresszelekbe és azért nem? 26l

Legjobb válasz: Szerintem egyáltalán nem olyan szörnyû!én is évekig rettegtem hogy jajj mi lesz, meg hogy nekem aztán majd jöhet morfium is csak ne fájjon és most egy hónapja életet adtam egy gyönyörû kislánynak mindenféle fájdalom csillapítás nélkül és életem legszebb élményének tartom és örülök hogy nõ vagyok és átélhettem(bár a fájdalom részét kihagynám de elviselhetõ volt!) A lényeg hogy fejben tedd helyre a dolgokat,ne agyalj,ne olvass rémisztõ történeteket!bízz magadban,a testedben és ösztöneidben-hogy képes vagy rá!mert meg tudod csinálni! ha mind ez meg van szerintem össze fog jönni az a baba! drukkolok!

Szerintem egyáltalán nem olyan szörnyû!én is évekig rettegtem hogy jajj mi lesz, meg hogy nekem aztán majd jöhet morfium is csak ne fájjon és most egy hónapja életet adtam egy gyönyörû kislánynak mindenféle fájdalom csillapítás nélkül és életem legszebb élményének tartom és örülök hogy nõ vagyok és átélhettem(bár a fájdalom részét kihagynám de elviselhetõ volt!) A lényeg hogy fejben tedd helyre a dolgokat, ne agyalj, ne olvass rémisztõ történeteket!bízz magadban, a testedben és ösztöneidben-hogy képes vagy rá!mert meg tudod csinálni! ha mind ez meg van szerintem össze fog jönni az a baba! drukkolok!
Majd akkor fogsz teherbe esni, ha a gyerek utáni vágyad legyõzi a szülés miatti félelmed.
Én is féltem a szüléstõl, de sikerült a 2. hónapban teherbe esni. Viszont nem tudtam meg, milyen, mert - nem így akartam - programozott császár lett.
A szülés nem szörnyû, a szülésnél életet adsz a gyermekednek!!!Ezt igy fogd fel, nem kell tõle félni!Az igaz hogy fáj, de ki lehet birni, átéltem 2x is.Hidd el amikor meglátod a picurkádat mindent elfelejtesz ami elõtte volt.
Én is nagyon féltem, de amint átléptem a szülõszoba küszöbén, megszûnt minden félelmem (energiám se volt a félelemre gondolni), azon voltam hogy minél elõbb túl legyünk rajta. És nem olyan szörnyû. Fájni nagyon fáj, de hidd el már nagyon sokan végigcsinálták és túl élték :) )
Nagyon fáj. De kit érdekel most komolyan? Ahogy kibújuk a baba a fájdalmadat elvágják, abban a pillanatban ahogy megkapod a babád örök szerelem kezdõdik. Újra megkérdezem...kit érdekel, hogy fáj pár órán át? (:
A szülés rettenetes fájdalommal jár, de nem szörnyû, inkább szuper jó, hogy megszülted a világra hoztad, és itt van! :)
Szerintem nem szörnyû. Fáj, az igaz, de pl. egy fogfájás, vagy egy epegörcs ezerszer rosszabb, mert annak se értelme, se eredménye, míg a szülésnek.. És egyetértek az elsõ válaszolóval, nekem pl. a szüléstõl való félelem eszembe se jutott a babavállalás elõtt, csak az, hogy babát szeretnék.
Csak félig meddig hittem el, mikor azt mondták, h nagyon fáj a szülés, de utána elfelejtessz mindent. A kellemetlen csalódás az volt, hogy tényleg nagyon fáj, annál is jobban, mint hittem....de amíg szülés elõtt nagyom féltem, szülés alatt már csak az ösztöneim és a hormonok vezettek....és amikor felmutatták a babát, Az Én /Mi babánkat, akit 9 hónapig óvtam odabent, és magzatmázasan is gyönyörû volt......nos igen, minden gyötrelem, huss! elszállt. Ez így volt.
Nekem nem fájt nagyon, gyönyörû élmény volt! Tényleg, az életünk legszebb napja!
Amint terhes leszel, már egyáltalán nem fogsz stresszelni a szüléstõl, ugyanis sokkal nagyobb problémáid lesznek. :-) Egészséges-e, lesz-e elég tejed stb. Annyi aggódnivaló van. És végül is, olyan még nem volt, hogy bentmaradt volna, valahogy kijön, ne aggódj! Boldog családtervezést nektek!
Nem érdemes félni! Tõlem is kérdezgették a terhesség végén, hogy félek-e? Mondom, ha félek, attól könnyebb lesz??? HÁt nem! Pont nehezebb!! Egy barátnõm, már a vajúdása legelején mondogatta, hogy nem tudok szülni, nem tudom megszülni, ez borzalmas, nagyon fáj, stb. Hát szegény, nem is tudta megszülni, nagyon nehéz lehetett így neki. Úgy kell hozzáálllni, hogy erõs felnõtt nõ vagy és hamarosan anyuka! El kell tervezned magadban, mi hogy lesz és akkor úgy is lesz!! :) Nekem összességében nagyon jó élmény!! :) Önmagam maradtam és minden úgy alakult szinte, ahogy akartam. A férjem is nagyon nagyon büszke volt rám. :)

3 műszakos munkarenben dolgozom. Hogyan osszam be mikor van reggeli. Ebéd, vacsora idő? 175cm magas és 60 kilo vagyok. 5kg-t szeretnék leadni. Lassan szeretnék majd babát. Nem teszek kárt magamba ha elkezdem és közben teherbe esek?

Legjobb válasz: az az 5 kg ha jól csinálod 2 hónap alatt lemegy aztán már csak oda kell figyelni az étkezésre. Bár a diéta ajánlott terhesség alatt, azért ott sem szabad mindent befalni. Én is 3 müszakban dolgozom. Az éjszakás müszak kavar be kicsit. A (1) reggeli mindíg felkelés után van kb. du. 3-kor. (2) Aztán edzés után egy turmix 17-kor 3. étkezés 18h-kor. 4.este 9-kor ez az ebéd:) 5.kaja hajnali 2-kor 6. pedig 7kor valami könnyed étel. Aztán alvás.

az az 5 kg ha jól csinálod 2 hónap alatt lemegy aztán már csak oda kell figyelni az étkezésre. Bár a diéta ajánlott terhesség alatt, azért ott sem szabad mindent befalni. Én is 3 müszakban dolgozom. Az éjszakás müszak kavar be kicsit. A (1) reggeli mindíg felkelés után van kb. du. 3-kor. (2) Aztán edzés után egy turmix 17-kor 3. étkezés 18h-kor. 4.este 9-kor ez az ebéd:) 5.kaja hajnali 2-kor 6. pedig 7kor valami könnyed étel. Aztán alvás.
jav: terhesség alatt a diéta nem ajánlott
Én is váltózom, nehéz betartani, mert felborul az ember bioritmusa is. Én nem foglalkoztam vele, mielõtt lefeküdtem éjszakás után gyümölcs, délben és este az adott napnak megfelelõ koszt. Szerintem, ha terhes akarsz maradni, a terhesség elõtt 1-2 hónapig azért nomrálisan kajálj.
A reggeli logikusan felkelés után nem?:O
a nõk nagy része hízik a terhesség alatt...nem látom igazán haszznát ha most két hónap alatt fogysz 5 kilót, aztán a terhesség miatt visszahízod neadjisten a többszörösét:D sztem bõven jó a testsúlyod, és majd szoptatás után ráérsz az alakoddal foglalkozni:) addig figyelj az egészségedre:)

Szeretnék teherbe esni, ugyanis már eros anyai osztoneim vannak, de sajna úgy érzem hogy ez nem a megfelelo ido a gyerekvállalásra a párommal, mivel sok a gondja, eléggé leterhelt, es nem tudom mit tegyek hogy ne vágyódjam ennyire baba után?

Legjobb válasz: Foglald le magad valamivel, mondjuk tanulj nyelvet, vagy próbálj ki új recepteket, menj kávézni délutánonkét egy barátnõvel, nem tudom. Nem írtad hogy hány éves vagy, nehéz így válaszolni, de szeretnék segíteni, én is voltam hasonló helyzetben, akkor én kötöttem. :)

Foglald le magad valamivel, mondjuk tanulj nyelvet, vagy próbálj ki új recepteket, menj kávézni délutánonkét egy barátnõvel, nem tudom. Nem írtad hogy hány éves vagy, nehéz így válaszolni, de szeretnék segíteni, én is voltam hasonló helyzetben, akkor én kötöttem. :)
Én beszélgettema párommal errõl, mert mi is iszonyatosan sokat dolgozunk és leterheltek vagyunk minden szempontból, de õ másképp reagált, mint vártam. Azt mondta, egy pici baba lenne a napsugár a nap végén, amiért érdemes minden nap nekifutni a következõ körnek. Talán beszélgess vele errõl, mert nem biztos, hogy ellene lenne, sõt! Talán a sok stressz mellett õ plusz boldog perceket csempészne az életetekbe. Egy próbát megér, szerintem beszélgess vele errõl õszintén!
A kérdező hozzászólása: Igazából 23 éves vagyok, világjárta és 2 nyelvvizsgával.fozni szeretek csak nem mindig jut rá hétkoznp idom mert konyvelonokent dolgozom, mégis ugy érzem megérett a pillanat nálam a gyerekvállalásra.nagyon jó a kapcsolatunk a párommal.már beszélgettunk a baba témáról, nagyon szeretne o is.1 hónapja még próbálkoztunk is de most annyi teher nehezedett ránk hogy hirtelen tartózkodó lett és nem merem bojgatni ezt a témát nála, legalábbis egyenlore.pedig az életunket megnyugtatná egy pici baba.igy hát egyedul maradtam a vágyammal és próbálom egy kicsit csititgatni magamat.jogsim még nincs ugyhogy azt hiszem elmegyek és bevállalom az autósulit.:)
Nagyon jó ötlet! Mire leteszed a forgalmi vizsgát, lehet meg is érkezik a pocakodba a kis jövevény:)
A kérdező hozzászólása: hát remélem minden rendbe jon mielobb, és így lesz ahogy mondod.bár már ott tartanánk.nehéz ez az idoszak a kapcsolatunban, csak remélem hogy hamar vége lesz és kibírjuk ezt a sok nehézséget.
nehézséget nem old meg egy baba. Most 2 éves a kislányom és félelmetes mekkora felelõsség nehezedett rám az elsõ napon, amikor hazahoztuk. Még aludni is alig mertem, mert addig ki figyeli stb... Persze ez elmúlt. Nem vagyok egy ijedõs, de akkor nagyon jó volt hogy apa vállvetve ott volt velem.
A kérdező hozzászólása: igen, ebben egyeteértek veled, és igazad van.persze én sem a probléma megoldaséra szeretnék gyereket.hanem remélem hogy hamar vége lesz ennek az idoszaknak és lesz tobb idonk egymasra és egy picire.:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!