Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék rendelni kamerát (2 db)

Ebay rõl szeretnék rendelni egy kamerát, 88euró és 0.99 a kiszálittás. EZ mind szép és jó, de nem akad fennt vámon? Vagy csak tényleg azért a 0.99 ért elhozzák + a kamera áráért? Szlovákiában élek!

errõl lenne szó:

Legjobb válasz: Sajnos nem tudom az ottani törvényeket, de valószínûleg kell majd rá vámot fizetni, mivel viszonylag értékesebb árú.

Sajnos nem tudom az ottani törvényeket, de valószínûleg kell majd rá vámot fizetni, mivel viszonylag értékesebb árú.
A kérdező hozzászólása: Körülbelül mennyirõl lenen szó? Valaki tudja? Pár euró vagy több?
Akkor az kínai lesz sajnos, sokszor csinálják ezt, hogy más országot írnak, hogy jobban megvegyék tõlük a cuccot. Így akkor van vám és illetékadó is, de nem tudom mennyi.
A kérdező hozzászólása: És az hogy van hogy item location Germany ha rámegyek a srácra, ott meg based in Hong Kong ??? :)
Ha Frankfurtbol erkezik akkor nem mivel az EU egy vämunio.
A kérdező hozzászólása: Szóval akkor nem kell vámot fizetni?
"Item location: frankfurt, Germany" Célállomás: Szlovákia. EU = vámúnió. A nagy kérdés, hogy a nevezett két ország vajon tagja az EU-nak, és ebbõl milyen végkövetkeztetést érdemes levonni?
A kérdező hozzászólása: És kb mennyi ez a vám? Nagyon sok? Vagy csak pár euró?
Elvileg igen, ha Eu-ból rendeled, nem megy rá vám sem.
Az árut Németországban adják fel, sem vám sem ÁFA nem fogja terhelni. Sok távolkeleti eladó depot üzemeltet az EU-ban. Gyors, olcsóbb szállítás...

Szeretnék rendelni egy kamerát az USA-ból, az UPS szállítaná ki. A határon megvizsgálják hogy mi az, megvámolják, kell utána valamit fizetnem még pluszban?

Legjobb válasz: van itt egy cikk, te kérdésedre konkrétan nem válaszol, de érdemes elolvasni. (csak a személyes behozatallal és a póstával foglalkozik) http://www.origo.hu/techbazis/20080620-vararlas-rendeles-kul.. a lényeg, hogy vámot, áfát egyaránt kell fizetned. Én a helyedben felhívnám az UPS magyarországi képviseletét és megkérdezném tõlük, hogy mi az eljéárás ilyenkor. Jobb, mint bárkinek hinni, aki ideír, mert a vámcsalás nem kispályás dolog.

van itt egy cikk, te kérdésedre konkrétan nem válaszol, de érdemes elolvasni. (csak a személyes behozatallal és a póstával foglalkozik) http://www.origo.hu/techbazis/20080620-vararlas-rendeles-kul.. a lényeg, hogy vámot, áfát egyaránt kell fizetned. Én a helyedben felhívnám az UPS magyarországi képviseletét és megkérdezném tõlük, hogy mi az eljéárás ilyenkor. Jobb, mint bárkinek hinni, aki ideír, mert a vámcsalás nem kispályás dolog.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!