Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék orvost Melyik (26 db)

Szeretnék orvost váltani. Melyik orvost válasszam Pécsen?

Orvosom táppénzre szorult (decembert?l)és úgy néz ki, hogy kb márciusig nem lesz. Ez elég hosszú id? ahoz, hogy össze-vissza mindenféle helyettesít? orvoshoz járjak és mindegyik mást mond. Szeretnék orvost váltani. Kit ajánlotok?

Legjobb válasz: Szia! Bár én még sajna nem vagyok terhes, de én személy szerint Dr. Kovács Kálmán Andrást ajánlanám (Édesanyák útján)! A munkatársnõm is hozzá járt! Nagyon kedves doki! Ha érdekel a száma írj nekem e-mailt [email protected]

Szia! Bár én még sajna nem vagyok terhes, de én személy szerint Dr. Kovács Kálmán Andrást ajánlanám (Édesanyák útján)! A munkatársnõm is hozzá járt! Nagyon kedves doki! Ha érdekel a száma írj nekem e-mailt [email protected]
Nekem nem volt fogadott orvosom, így nem is tudom, hogy megy ez, de akinél szültem, az Dr. Rácz Sándor, az Édesanyák útján, gonolom hozzá nem csak szülni lehet menni, hanem már terhesen is járhatsz hozzá. Nagyon kedves, fiatal, lelkiismeretes orvos. Illetve sokan ajánlják Dr. Bédi Beát a megyeiben.
szia! én prof.dr Gõcze Péterhez járok a Szabadság ut 40-be!! nagyon rendes és okos és hihetetlen jool bánik az emberekkel! és számomra ami a legjobb volt hogy mindent elmagyaráz szorol szora!!szeretem!

Leírnátok melyik nevű fogamzásgátlót szeditek? Mert váltani szeretnék, orvoshoz viszont nem egyek el

azért mert Tbt nem fogok fizetni visszamenőleg, másrészt úgy is azt írja fel amire neki a pontot kell gyűjteni. (anyukám egészségügyis nem érdekelnek a blablák, hogy meg kell vizsgálnia......stb úgy is az ő érdeke szerintit írja fel) csak kíváncsi vagyok melyik a leggyakoribb. köszi

Legjobb válasz: Miért nem kérdezed meg anyukádat? Talán mesélne arról, mit okozhat és hogy miért fontos befizetni a tb-t.

Miért nem kérdezed meg anyukádat? Talán mesélne arról, mit okozhat és hogy miért fontos befizetni a tb-t.
Mirabellát szedek most kezdtem az 5.levelet eddig semmi bajom nem volt vele , csupa pozitív :)
A kérdező hozzászólása: hát gondolom te sem olvasol alkotmányt..ha olvasnád tudnád hogy a tbt kivonták (az alkotmányban bele van írva), bármelyik pillanatban bevezethetik hogy az adóból vonják le, ahogyan nyugdíj sem lesz, de ez más téma......a kérdésre válaszoljál!!!
Mistral-t szedek. Most fogom a 3. levelet kezdeni. Ez egy viszonylag új gyógyszer, állítólag kevesebb hormonnal teletömve. Eddig nincs vele problémám. Semmiféle mellékhatás vagy egyebek.. 6-7 ezer között mozog az ára.
Novynettet szedek már kb. 1 éve. Nekem bevált. Az orvos is hasra ütésre írta fel nekem, de hála az égnek semmilyen mellékhatása nem jött ki rajtam. Az árát is elfogadhatónak tartom. Szintén 6-7 ezer 3 hónapra.

Orvosira szeretnék menni, melyik a legjobb egyetem?

Pszichiáternek,hematológusnak vagy gyerekorvosnak szeretnék menni,de félek tőle,hogy nem tudok elhelyezkedni. Melyik az a város,egyetem,ahol biztosabb az elhelyezkedés?

Legjobb válasz: Úgy tudom, Pécsen és Szegeden is nagyon jó a képzés

Úgy tudom, Pécsen és Szegeden is nagyon jó a képzés
Mindenféleképpen Szegedre menj szerintem, állítólag az a legjobb! ... és legnehezebb. :D

Orvos szeretnék lenni. Melyik könyvből érdemes bioszt tanulni?

Állítólag jó a mozaikos könyv. De nem tudom, az jó emelthez is? Közel 100%-ot kell írnom.

Legjobb válasz: Én a mozaikosból tanultam. Megvolt még a zöld színû panemsulis könyv is, de azt elõ se vettem. Engem csak összezavart h két könyvbõl kellett tanulnom. Az a lényeg, hogy tanuld meg alaposan a könyvet, és egy-egy nagyobb fejezet után, csinálj hozzá RENGETEG feladatot, leginkább régi érettségikbõl. És ha ez megvan, akkor vedd elõ a megmaradt régi érettségiket (az angol és német nyelvûeket is töltsd le, fenn van a magyar fordításuk) és csináld meg az összeset. Ha valamit nem értesz, nézz utána. Ez baromi sok idõ lesz, úgyhogy idõben és tudatosan kell rá készülni, különben nem fog menni az a közel 100%-os emelt. Nekem ez vált be.

Én a mozaikosból tanultam. Megvolt még a zöld színû panemsulis könyv is, de azt elõ se vettem. Engem csak összezavart h két könyvbõl kellett tanulnom. Az a lényeg, hogy tanuld meg alaposan a könyvet, és egy-egy nagyobb fejezet után, csinálj hozzá RENGETEG feladatot, leginkább régi érettségikbõl. És ha ez megvan, akkor vedd elõ a megmaradt régi érettségiket (az angol és német nyelvûeket is töltsd le, fenn van a magyar fordításuk) és csináld meg az összeset. Ha valamit nem értesz, nézz utána. Ez baromi sok idõ lesz, úgyhogy idõben és tudatosan kell rá készülni, különben nem fog menni az a közel 100%-os emelt. Nekem ez vált be.
mozaikos, az felkészít emeltre.
A mozaikos könyvekben jó sok kép van. Viszont a képeken is meg a szövegben is vannak olyan dolgok, amiket nem kell tudni. Attól függetlenül tök jók - fõleg, ha orvosira meg OKTV-re mész. A mozaikos Biológia Érettségizõknek 1-2-t ajánlom nagyon:) Az csak 2 kötet, nem is vastagok, és minden bennük van, ami az érettségi követelmények szerint kell. Persze nem árt tankönyvvel együtt használni, viszont mivel lényegre törõen, pontok szerint le van írva minden - külön kiemelve az emelt szintûeket -, ezért ha már tanultad a dolgokat, átnézésre, ismétlésre, közvetlenül az érettségi elõtt átolvasásra szerintem tökéletes!:)
Ja és persze a mozaikos Biológia Feladatgyûjtemény 11-12 is jó! Tele van feladatokkal - szövegértelmezõsökkel is - témákra bontva, végén vannak megoldások és rendszerezõ táblázatok azokról a dolgokról, amiket tudni kell. De igen, emellett sok érettségis feladatlapot csinálj, mert fõleg az emeltes feladatokhoz hozzá kell szokni!
Nekem mindenhol a mozaikos könyveket ajánlották. Meg is vettem az összeset, sõt, még két érettségire felkészítõ, összefoglaló kötetet is, de.. Találtam benne egy csomó butaságot és hiányosságot.. Ami nem feltétlenül a könyv hibája, hanem talán a követelményrendszeré.. Szóval nem is tudom..

István kórházban szeretnék szülni. Melyik orvost ajánlanátok? Milyen a szülészet?

12 hetes vagyok. A dokim külföldre megy :( így abban a kórházban nem maradok (csak miatta jártam oda) Az István kórház szülészete nagyon szimpatikus, viszont egy orvost sem ismerek :( Ajánlanátok nekem? Magánrendelésük van, vagy a kórházban rendelnek? Hogy m?ködnek ott a dolgok? Minden érdekelne! Szülés menete, újszülött osztály, szül?szobák, látogatás. El?re is köszi!

Legjobb válasz: Dr.Koiss Róbert-én nála szültem a fiamat 2 éve, most vagyok 24 hetes terhes(úgy néz ki, hogy õ is fiú). Nagyon megbízható, precíz, kedves, odafigyel rád és a babára is. Magánrendelésre járok hozzá, mindig alaposan megnézi a babát uh-on. Van a neten honlapja, ha beütöd a nevét akkor tuti megtalálod! Remélem segítettem. Üdv, Évi

Dr.Koiss Róbert-én nála szültem a fiamat 2 éve, most vagyok 24 hetes terhes(úgy néz ki, hogy õ is fiú). Nagyon megbízható, precíz, kedves, odafigyel rád és a babára is. Magánrendelésre járok hozzá, mindig alaposan megnézi a babát uh-on. Van a neten honlapja, ha beütöd a nevét akkor tuti megtalálod! Remélem segítettem. Üdv, Évi

Orvos szeretnék lenni. Melyik egyetemet ajánljátok?

Legjobb válasz: egyértelmûen a SOTE (Semmelweis Orvostudományi Egyetem). Sok sikert!

egyértelmûen a SOTE (Semmelweis Orvostudományi Egyetem). Sok sikert!
Én meg szegedi vagyok, így azt mondom, hogy SZTE-ÁOK. Egyébként teljesen mindegy, hogy hova mész, az összes orvosi egyetem színvonalas Magyarországon.
Mind a négy magyarországi orvosi egyetem színvonalas... De még egy szavazat az SZTE mellett:D
Csatlakozom, mind a négy orvosi egyetem színvonalas(még világviszonylatban is). Szerintem lakóhelyedtõl függõen állítsd fel a sorrendet.
A debreceni sem rossz, de a pesti egyetemeknek összességében nagyobb presztízsük van.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek a válaszokat
A SOTE talán annyival különbözik, hogy külföldön is elismertebb egy fokkal. Igazából teljesen lényegtelen, mert mindegyik jó. Orvosként meg amúgy is elfogsz tudni helyezkedni...
Az SZTE-s orvosi diplomát külföldön az összes olyan helyen elfogadják, ahol a SOTÉst...:P
SZTE-ÁOK de tényleg azt válaszd ami a legközelebb van a lakhelyedhez

12 hetes kismama vagyok és a gyöngyösi kórházban szeretnék szülni. Eddig Szelva doktorhoz jártam, de kiderült, hogy a szülésem várható időpontjában (szept. 10.) elutazik. Melyik ugyanolyan kedves és jó orvost választhatnám helyette Gyöngyösön?

Papp doktorról tudtok valamit?

Legjobb válasz: Szia én Csépány doktornöhöz járok és nagyon szeretem biztos te is hallotál róla hogy nagyon felkapot orvos lett nagyon sok kismama jár hozzá szerdánként van a szakrendelésen és keddenként tart magánrendelést én a szakrendelésen szoktam megbeszélni vele mindent és néha megyek magánrendelésre is esetleg próbáld meg nála és jó baba várást.18 hetes kismama

Szia én Csépány doktornöhöz járok és nagyon szeretem biztos te is hallotál róla hogy nagyon felkapot orvos lett nagyon sok kismama jár hozzá szerdánként van a szakrendelésen és keddenként tart magánrendelést én a szakrendelésen szoktam megbeszélni vele mindent és néha megyek magánrendelésre is esetleg próbáld meg nála és jó baba várást.18 hetes kismama
Bár már nem aktuális a kérdés, de hátha olvassa még valaki:Dr.Csépány Adriennt én is csak ajánlani tudom, nála szültem, teljesen meg voltam elégedve vele!
én nem ajánlom a gyöngyösi kórházat, én befeküdtem a 32.héten. és azt mondta a doktor úr, h elfolyt a magzatvízem, és ocsmányul beszélt velem, majd átvittek b.pestre az I.számú klinikára (koraszülés veszélye miatt), és ott kiderült, hogy minden rendbe van, nem is folyt el semmenyi! hááát errõl ennyit

Melyik csoporthoz menjek tandemugrani? Bp. közelben. Milyen orvosi feltételei vannak az ejtős képzésnek? 4000-ről szeretnék.

Legjobb válasz: A dunaújvárosiak vannak a legközelebb Bp-hez. Orvosi alkalmassági nem kell ide igazából, csak ne legyen magas vérnyomásod, és ha rádnéznek lássák egészséges vagy. A tandem eleve 4000 m megy. Ha gondolod, a párom ejtõernyõzik tud neked segíteni ezügyben :) írj mailt. Persze ha tanulni mész ejtõernyõést, akkor már komoly orvosi vizsgálaton kell túlesned.. :)

A dunaújvárosiak vannak a legközelebb Bp-hez. Orvosi alkalmassági nem kell ide igazából, csak ne legyen magas vérnyomásod, és ha rádnéznek lássák egészséges vagy. A tandem eleve 4000 m megy. Ha gondolod, a párom ejtõernyõzik tud neked segíteni ezügyben :) írj mailt. Persze ha tanulni mész ejtõernyõést, akkor már komoly orvosi vizsgálaton kell túlesned.. :)
A kérdező hozzászólása: oké ímélezgessünk //[email protected]// írj be ha leirtad mer törölném Köszi!
A kérdező hozzászólása: Õ amúgy helyettesítõként az adott kórházban szokott dolgozni. Hivatalosan a kórház orvosai közül egy.
Egy kis logika nem árt. Ha mentõt hívsz azt jelenti, hogy megindult a szülésed és nem biztos, hogy beérsz a kórházba lábon, vagy a saját kocsitokkal. Ergo a legközelebbi szülõszobába kéne menni nem? A mentõ nem fog értetlenkedni amúgy és el is fog vinni, de az õ kompetenciája megitélni, hogy beér-e veled a választott kórházba, vagy bevisz a legközelebbi szülészetre.
Heteken belül fogok szülni, az orvosom beírta a kiskönyv utolsó oldalára, hogy Szülését az XY kórházban tervezzük, aláírás, pecséttel. Szerinte a lakóhelyeden belül nem okoz gondot, hogy ne a körzetes kórházba vigyen a mentõ. Akkor érdemes beíratni, ha más városban szeretnél menni szülni. Pl.: egy budapesti kórházba mennél valahonnan vidékrõl. Nekünk eszünkbe sem jutott, hogy ne a saját autónkkal menjünk be a kórházba, pedig januárban sokkal nagyobb esély van a hóesésre, mint az év bármelyik hónapjában. A mentõben utazással kapcsolatban azért érdemes megfontolni, hogy fogalmad nincs róla, ki utazott benne elõtted. Két beteg között pedig nem igazán fertõtlenítik ezeket....
A kérdező hozzászólása: Én felmentem most az OMSZ honlapjára és rákerestem arra, hogy ki, milyen esetben hívhat mentõt és az egyik pont az a szülés megindulása volt. Nyílván ha rendszerezõdtek a fájások vagy elfolyt a magzatvíz, akkor már lehet hívni õket. A párom tud vezetni, de ha lenne kocsink, akkor is megfontolnám a mentõt, mert õ szerintem idegesebb lesz, mint én és nem biztos, hogy tud koncentrálni. Ha ideges, még a nevét sem tudja :)
Egy szüléshez ne hivjunk mentõt? volt már párszor olyan hogy a mentõben szültek meg. Akk szüljünk taxiban, buszon vagy miközben a férjünk vezet? Egy ismerõsöm elindult kocsival szülni a férje messze volt. fél uton már mentõt hivott és félreált mert nem birt tovabb vezetni. És valoban nem a rohammentõt küldik ilyenkor. Nallunk nincs korház csak 40 kmre. Marciusban fogok szülni. Eddig ugy van hogy a párom visz autoval, de ha netalán olyan állapotban lesz, pl bepanikol, vagy hatalmas havazás, inkabb mentõt hivok mert a félorás úton akármi megtörténhet és akkor a mentõs azért többet tud errõl mint én vagy apuka. És akinek nincs autoja az otthon szül?vmi?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Valóban nincs autónk. Tervezzük, csak még nem futotta rá, hitelt meg nem akarok. Mivel elsõ baba lesz, nekem kifejezetten ajánlották a mentõt, ha elfolyik a magzatvíz, vagy rendszerezõdnek a fájásaim, mivel ugye tapasztalatlan vagyok és inkább menjek be korábban, mint késve. Amúgy hála az Égnek, soha nem kellett mentõt hívni miattam, így szerintem ez az egy alkalom belefér. :-)
Utolsó, de hülye vagy! Nekünk pl. nincs autónk, akkor sétáljak be? Ráadásul tele van a net olyan sztorikkal, hogy a taxis nem vitte be a vajúdó nõt, mert félt, h. koszos lesz a kocsija. Az is köztudott, hogy ha pl. elfojt a magzatvíz, akkor feküdni kell, nehogy rátekeredjen a köldökzsinór a baba nyakára. Szerinted így sétálgasson a baba a taxihoz? Millió esetrõl tudok, mikor az idõs nyanyák taxinak használják a mentõt, az ilyeneket okkal oszthatod ki, de nehogy már egy vajúdó nõ ne merjen mentõt hívni... Tiszta idióta vagy!!!
Utolsó. A mentõ erre való. Nem biztos, hogy van autójuk és pénzük taxira. Ezért fizetünk egy vagyont, hogy normálisan ellássanak bennünket, ha szükséges. Ha már normális ellátás nincs, akkor szállítás legyen. Egy szüléshez nem a rohammentõt küldik, ha nincs baj. Senki nem fog emiatt meghalni, mert egy kismamát kórházba visznek.
Ne haragudj az offert, de mindenki tudja milyen keves a mento, es sok sulyos eletveszelyes esetben tul sokat kell varni a beteg meg is halhat! Pl szivinfarktus, agyverzes, baleset stb.. En ugy gondolom nem kene mentot hivnod, hanem vigyen be a parod a korhazba, mikor elment a magzatvized, vagy a fajasok surusodtek es tudod hamarosan szulni fogsz.. Tejlesen felesleges mentot hivni egy szuleshez!
A kórháztól kell egy befogadó nyilatkozat.
Én úgy tudom, hogy kell aláírás és pecsét az orvostól, hogy hova vigyen a mentõ.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Pont ezt néztem én is. Most, ha megyek hozzá még rákérdezek, mert nem ha éppen nem az adott kórház az ügyeletes, és a mentõs értetlen, akkor bajban leszek :-)
Nekem a védõnõ írta be, de mivel nem kell oda se pecsét, se aláírás, te magad is beírhatod.
A kérdező hozzászólása: Mivel elsõ szülõ nõ vagyok és 5 km-re lakom a kórháztól, nem hinném, hogy nem érne be velem a mentõ, ráadásul ez a legközelebbi kórház is, csak ugye nem mindig az az ügyeletes.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!