Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék nyitni internet (4 db)

Szeretnék nyitni egy internet kávézót. Milyen engedélyek kellenek hozzá és azokat hol tudom beszerezni? Magán vállalkozást indítsak, vagy Kft. T?

Milyen szoftverek kellenek a gépekre? Milyen gépeket érdemes venni? Ha wint akarok a gépekre külön külön minden gépre meg kell vásárolni, vagy elég egy? Milyen szolgáltatásokkal érdemes még foglalkozni a Net használaton kívül? Szívesen várok minden tanácsot. Ha játszani is lehetne adott játékokkal akkor azokat meg kell vásárolni annyi példányban amennyi számítógépen futtatni szeretnénk?

Legjobb válasz: Nehogy nyiss egy internet kávézót! Nem véletlenül zárt be szinte az összes...

Nehogy nyiss egy internet kávézót! Nem véletlenül zárt be szinte az összes...
A legtöbb kérdésedre igen a válasz:D Benne van a nevében, hogy kávézó, szóval érdemes ezzel összekötni, ehhez viszont külön engedélyek kellenek, fõleg ÁNTSZ és Tûzoltóság, DE a legegyszerûbb, ha bemész az önkormányzat építési hatóságára és megkérdezed, mer a szakhatóságokat õk rendelik ki. Mindennek jogtisztának kell lennie természetesen. Windowsból létezik OEM változat és Box, a boxot 3 gépre telepítheted (régen így volt, ma már nem tudom). Minden játéknak jogtisztának kell lennie, fõleg ha steames vagy más játékról van szó. Nagyon nem mind1, akartok e játékot, mert az a beruházás költségeit baromira megtolja. Netezni elég egy i3-as alaplapi vga-val, 4 gb rammal és egy 120as SSD-vel, játszani kell egy i5, normális vga és winchester, ez 10 gépnél plusz 1 millió+áfát rárak. Érdemes még mellé nyomtatás/fénymásolást rakni, esetleg könyvkötést, borítótervezést, szakdolgozatkötést, stb tenni, minél komplexebb legyen a szolgáltatás. A játékokhoz más az árazás is, mert azok a gépek kb 3x annyit esznek, mint egy netes gép, többe kerül üzemeltetni is. Hétvégi éjszakai nyitva tartás, csoportkedvezmények, és professzionális felszerelés (gamer fülesek, jó egerek). Teljes körû kiszolgálás, ha pizzát kérnek, hozod, ha sört, hozod. Sok ilyen hely van, így olyanra kell megcsinálni, hogy minél több szolgáltatás legyen benne, ne csak annyi, hogy be lehet jönni játszani és netezgetni, de amúgy semmi extra.
Ha sok géprõl van szó, akkor érdemes vékony kliensben gondolkodni. http://www.it-system.hu/mi-az-a-vekonykliens http://www.humansoft.hu/Informatikai_infrastruktura_megoldas..
Igen, ez egy nagyon jó megoldás lehet, ez nem jutott eszembe.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat! Nos nem internet kávézó lenne, mert a kávézó része nem lenne egyáltalán benne! A jogi hátterek érdekelnének, hogy mi is kel pontosan, mivel több szolgáltatás is lenne benne. Pl szgép és laptop szervíz, webfejlesztés, mobil szoftver készítés és mobil szolgáltatások stb. Szóval mondhatnám hogy szinte teljes körû informatikai szolgáltatást nyújtanánk. Olvastam valahol, hogy kell mindenképp szakirányos végzettség hozzá, de ez most nem tiszta teljesen hogyan is van... A webfejlesztéshez kell akkor webprogramozói végzettségû ember, a szgép javítás stb-hez egy IT-s vagy hasonló végzettség, a Lan szervezéshez meg ilyenekhez kell boltvezetõi és így tovább? Amennyi ágazat beletartozik annyi végzettséggel rendelkezõ embert kell alkalmazni?
Szerintem elég, ha egy infós végzettségû embered van. Például a géplakatos vállalkozónak is csak mûszaki végzettsége van, nem kell egyben kereskedelmi is. Viszont egy külsõs könyvelõt fel kell tudni mutatni, az kelleni fog.
...Vagy inkább könyvelõ + bérszámfejtõ, akár egy személyben. Nem kell alkalmazni, csak megbízni a munkával.

Ha egy olyan internet kávézót szeretnék nyitni ahol üdítőt, sört, sütit, fagyit és hasonlókat is árúlnék akkor milyen engedélyekre van szükségem? Ezek kb. mennyibe kerülnek?

Legjobb válasz: Helyi önkormányzathoz kell bejelenteni, és õk rendelik ki a hatósági szemlét. ÁNTSZ biztos kell, mert nem csomagolt élelmiszer termékek. Hûtõk, hûtõpult. Kávé ha nem automata, szintén berendezés függõ: kétfázisú mosogató, vagy gép, kézmosók, mellékhelyiség stb. A netkávézóhoz, gép-és szolgáltatásfüggõ a bekerülés. (pl. fénymásolás, scannelés, spirálozás, stb.) Szélessávú netkapcsolat, routerrel szétdobva. Életképességét tekintve kérdéses, hacsak nem valami olyan helyen csinálod, ahol nincs free wifi, vagy pl. falun teleház.

Helyi önkormányzathoz kell bejelenteni, és õk rendelik ki a hatósági szemlét. ÁNTSZ biztos kell, mert nem csomagolt élelmiszer termékek. Hûtõk, hûtõpult. Kávé ha nem automata, szintén berendezés függõ: kétfázisú mosogató, vagy gép, kézmosók, mellékhelyiség stb. A netkávézóhoz, gép-és szolgáltatásfüggõ a bekerülés. (pl. fénymásolás, scannelés, spirálozás, stb.) Szélessávú netkapcsolat, routerrel szétdobva. Életképességét tekintve kérdéses, hacsak nem valami olyan helyen csinálod, ahol nincs free wifi, vagy pl. falun teleház.
Fúú, ilyet 2002-ben akartunk nyitni, és már akkor az jött ki, hogy nincs semmi értelme - pláne nem úgy, hogy kaját is árulsz. Netért 100-200 forintot tudsz elkérni óránként, az gyakorlatilag semmi, az ételre/italra kevés hasznot tudsz tenni, és kérdés valóban, hogy van-e erre kereslet az okostelefonok korában.

Szeretnék nyitni egy internet kávézót kell-e hozzá kötelezően wc-t kialakítanom a vendégeknek? És ha kell akkor női és férfi wc is kell? A lefőzött kévéhoz kell e külön engedély, hogy árulhassam?

Legjobb válasz: Bizony kell. Nemcsak wc-t kell biztosítanod, hanem meg kell felelned azon feltételeknek, amelyeket egy bolt mûködésével szemben támasztanak. Ha kávéztatni is akarsz, akkor ott pedig már vendélátói dolgok is vannak, ezért még szigorúbbak az elõírások. Javaslom, hogy csak netkávézód legyen, a kávéhoz pedig használj kávéautomatát :)

Bizony kell. Nemcsak wc-t kell biztosítanod, hanem meg kell felelned azon feltételeknek, amelyeket egy bolt mûködésével szemben támasztanak. Ha kávéztatni is akarsz, akkor ott pedig már vendélátói dolgok is vannak, ezért még szigorúbbak az elõírások. Javaslom, hogy csak netkávézód legyen, a kávéhoz pedig használj kávéautomatát :)
http://www.kozlonykiado.hu/kozlonyok/Kozlonyok/27/PDF/2006/1.. Nezd meg a 342. oldaltol (344-en kezdodik a kategoriaba sorolas feltetelei kategoriankent). Kell mukodesi engedely, minimum az I. kategorianak meg kell felelned es ott is kell nemek szerint elkulonitett WC. Az uzletet uzletkor es tipus szerint is be kell soroltatnod. Sokmindennek meg kell felelned neked is es az uzletednek is. A link csak egy reszet fedezi az infonak amire szukseged lesz, ha komolyan nyitni akarsz egyet. Szerintem keresgelj sokat a neten a vallalkozasok alapitasaval es a vendeglatassal, vendeglato uzletekkel kapcsolatban, hogy minel tisztabban lasd a helyzetet.
Kell, méghozzá külön vendég és külön személyzeti WC. Ha 10 fõnél nem nagyobb a létesítmény, akkor elég egy vendég WC, ha több, akkor külön férfi, nõi és személyzeti, WC kell.


Melyik bankba érdemes számlát nyitni? Nem szeretnék sok plusz kiadást viszont kellene internet bank is. Családi meg ilyesmi menne rá.

Legjobb válasz: Ezt így nehéz megmondani, mert nem tudjuk, hogy melyik van a legközelebb hozzátok. Mert ugye azt sem mindegy, hogy ha pénzt kell kivenni, mennyit kellene érte utazni. Az is feltétel kellene legyen, hogy mennyi az a +költség, amit a számlavezetés,egyenlegértesítõ...stb miatt a bank felszámol. Állítólag a CITI Bank napjainkban eléggé ügyfélbarát. Az OTP-rõl csak rosszakat hallok, az Erste Banknál is sok a +költség. A döntés a tied, nézz körül a környezetedben, melyik van a legközelebb.

Ezt így nehéz megmondani, mert nem tudjuk, hogy melyik van a legközelebb hozzátok. Mert ugye azt sem mindegy, hogy ha pénzt kell kivenni, mennyit kellene érte utazni. Az is feltétel kellene legyen, hogy mennyi az a +költség, amit a számlavezetés, egyenlegértesítõ...stb miatt a bank felszámol. Állítólag a CITI Bank napjainkban eléggé ügyfélbarát. Az OTP-rõl csak rosszakat hallok, az Erste Banknál is sok a +költség. A döntés a tied, nézz körül a környezetedben, melyik van a legközelebb.
Nekem OTP-m van, még mindig az a legegyszerûbb számomra. Ha jó számlacsomagot választasz, nincs túl sok számlaköltség sem. Nekem van bankkártyám és netbankom is hozzá. Bemész a bankba és készségesen el fognak magyarázni mindent.
Második válaszoló: a City Bank nagyon kevés helyen van jelen, inkább csak az igazán nagy városokban, tehát az esélytelen lehet, hacsaknem Budapesten él a kérdezõ. Nálunk sincs, pedig 30 ezres város vagyunk.
Igen attól függ hol lakik a kérdezõ, mi van a közelben. Nekünk pl.erstés a számlánk és most h elköltöztünk, közel és távol sehol nincs erste bank :( Azonkívül pofátlanul megdrágult :( Otp sem a legolcsóbb de legalább szinte mindenhol van!!
A kérdező hozzászólása: Végül is a hely miatt mindegy mert ahol én lakok nincs egyik se de a melletünk lévõ 2 városba mindegyik van.Az Unicrediten gondolkozok de nem merek beleugrani volt már rossz választásom.Mivel 36 hetes kismama vagyok inkább nem rohangálok bankról bankra.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!