Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék megtanulni de (87 db)

Spanyolul szeretnék megtanulni, de nem ismerek jó nyelvtankönyvet?

Szükségem lenne egy jó nyelvtan könyvre, de nem tudom hogy melyiket éri meg megvenni ha teljesen az alapoktól kell kezdeni .

Legjobb válasz: Hát én tanárral tanulok spanyolt de szerintem a Pons nyelvkönyvek jók lehetnek.

Hát én tanárral tanulok spanyolt de szerintem a Pons nyelvkönyvek jók lehetnek.

Díjlovagolni szeretnék megtanulni. De hogyan kezdjem?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Menj edzõhöz. Egyedül semmiképp ne kezdj bele. Arra a fríz csikóra meg max 2 év múlva tudsz felülni, mert míg olyan szintre belovagolja neked egy SZAKEMBER, az kb. egy év.

Menj edzõhöz. Egyedül semmiképp ne kezdj bele. Arra a fríz csikóra meg max 2 év múlva tudsz felülni, mert míg olyan szintre belovagolja neked egy SZAKEMBER, az kb. egy év.
Menj díjlovas edzõhöz, aki megtanít az alapfeladatokra. Ide nem elég már a lépés-ügetés-vágta kombó. A csikódon neked nem nagyon kéne lovagolnod, még egy év múlva sem. Azt a lovat szakképzett belovaglóra bízzátok, aki ad neki egy nagyon jó alapot, aztán arról lehet szépen építeni a feladatokat. Ehhez viszont idõ kell, tehát a szakszerû belovaglás sem megy egyik napról a másikra. A te fejlõdésed meg attól függ mennyire vagy tehetséges és kitartó, na meg most hol állsz tudásilag, mert ha az alapok sem mennek igazán, akkor a nehezebb feladatok se fognak.
1: nem késõ 2: mindenképpen egy oktató , aki megtanítja az alapokat és utána egy díjlovas edzõ vagy olyan, aki foglalkozik ezzel a a szakággal. Ha versenyezni is szeretnél és túl a poni klubon , akkor késõbb kell egy rajtengedély is , amire egy jó edzõ felkészít, de ez a jövõ zenéje csak. 3: ne csikót, egy 8-10 éves lovat válassz, ha nem is esel le róla , akkor is ahhoz hogy minõségileg be legyen lovagolva érteni kell a belovagláshoz.. 4: ne Frízt, az bohócló :D

Mit mondjak? Hegedülni szeretnék megtanulni, de nem engedik. Hogy győzzem meg a szüleimet?

Hegedülni szeretnék megtanulni, ezért szeretnék egy nem túl drága hangszert(33.000-ért). Anyukám azt mondta, hogy nem, mert nem tudok kottát olvasni. A baj az, hogy szolfézs-ra nem szeretnék járni, mert tudok kottát olvasni, csak amikor el?ször olvasom, akkor akadozik. Másodszorra viszont hibátlan és folyékony. Segítsetek! Hogyan tudnám meggy?zni, hogy kapjak egy hangszert? És egy 13- évesnek mekkora kell? El?re köszönöm válaszotokat!:)

Legjobb válasz: Köszönöm szépen:) Igyekszem:)

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen:) Igyekszem:)
Gyakorold a kottaolvasást, hogy még jobban menjen, gyõzd meg anyukádat, hogy te igenis tudsz kottát olvasni! :) Hogy mekkora hegedûre van szükséged, azt nem tudom, szerintem próbálgasd a boltokban a különbözõ méretû hangszereket, és amelyiknek jobban kézre esik a fogása, az lesz a jó. :) De errõl megkérdeznék azért egy hegedûtanárt..:)
Nekem is nagyon nehéz volt meggyõzni szüleimet a zene/hangszer tanulásról, de látták mennyire elszánt vagyok és mennyire szeretném, végül bele mentek. A szolfézsról csak annyit, hogy persze elég unalmas, és az ember azt gondolja felesleges, de viszont nagyon sokat segít például a kottaolvasásban, kottázásban és mellesleg valamilyen szinten szükség van a zeneelméletre. Sok sikert neked!:)
Én nem értem ezeket a mai szülõket. Az én szüleim anno hálát adtak a sorsnak, hogy a hangszerrel foglalkozom, zenekarban játszom, és nem csavargok, kocsmázok a többiekkel.
O.O Ez meg mi az, hogy nem engedik, hogy a gyereke mûvelõdjön... Így van, gyakorold a kottaolvasást. Egy idõ után menni fog. Ha tanárnál akarsz hegedülni, szolfézsra is kell majd járnod. Nem olyan szörnyû, csak gyakorolni kell. Az, hogy mekkora kell, a termetedtõl függ. Én is 13 éves vagyok, egy hónapja kaptam egy kisebb fajta egészes hegedût, úgyhogy szerintem neked is egészes kellhet. Lassan 7 éve hegedülök, nekem épp a szüleim mondták, hogy mától hegedûre kell járnom... furcsa. Kitartás, és gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás!! :) Sok sikert!


Jó rugásokat és fogásokat szeretnék megtanulni de főleg rugásokat. Tudtok vidiket ajánlani vagy vmit?

köszi előre

Legjobb válasz: Ha netrõl tanulsz akkor nem lesz aki rászóljon a hibáidra.Inkább keress egy harcmûvészeti egyesületett,sokkal jobban jársz.

Ha netrõl tanulsz akkor nem lesz aki rászóljon a hibáidra.Inkább keress egy harcmûvészeti egyesületett, sokkal jobban jársz.

Szeretnék megtanulni szaxofonozni, de semmilyen zenei előképzettségem sincs. Mindig is akartam zenélni, de eddig ez kimaradt. A szaxofon meg csak megtetszett. Mennyire nehéz autodidakta módon megtanulni, csak a saját szórakozásomra?

Legjobb válasz: en klarineteozom ami ojan fuvoshangszer mint a szaxofon,naddal kell megszolaltatni elejinte idegesito ha nem szolal meg de majd belejossz attol fugg mijen a szaxofon alt vagy tenor utobbinak szebb a hangja es oriasian jo dolgokat lehet vele muvelni

en klarineteozom ami ojan fuvoshangszer mint a szaxofon, naddal kell megszolaltatni elejinte idegesito ha nem szolal meg de majd belejossz attol fugg mijen a szaxofon alt vagy tenor utobbinak szebb a hangja es oriasian jo dolgokat lehet vele muvelni
A kérdező hozzászólása: köszi a választ:) tanár v zeneiskola nélkül is meg merjem próbálni a tanulást, v magamtól nem fog menni? tudom h könnyebb lehet tanárral, de oda akkor mennék, ha már van vmi alapom, és ténylegeg tetszik.
A youtube-on vannak online szaxi órák.ha tudsz angolul és követed az utasitásokat akkor nem kell tanár, egyébként igen mert rossz lesz a technikád.Az sem mindegy milyen szaxofonnal kezdesz én az alt változatot ajánlom.Játszom amugy az összesen mindegyik más bizonyos szempontokból.Ha további tanácsok kellenek irj privát emailt.
Én is klarinétozom 4 éve, és most szeretnék elkezdeni játszani egy tenor szaxofonon, mert nekem nagyon tetszik a hangszíne, meg majdnem minden stÍlusban megállja a helyét.

Szeretnek megtanulni elektromos gitaron jatszani, de meg nincs semmien tapasztalatom gitarral. Erdemes lenne inkabb akkusztikus gitart venni, vagy vehetek elektromost? Mennyire nehez megtanulni gitarozni?

Nagyon nagyon szeretnek megtanulni gitarozni es szerintetek napi 2 ora gyakorlassal mennyi ido alatt tudnek jol gitarozni?

Legjobb válasz: Vegyél elektromost. Sokan jönnek azzal hogy akusztikuson tanuljanak elõbb. Ennek az ég világon semmi értelme nincs. Talán annyi hogy egyszerûbb beszerezni, olcsóbb, nemkell kiegészítõ. Na de ahogy valaki írta egyszer itt: Aki basszusgitározni akar azt se küldik el elõször nagybõgõn tanulni. Aki elektromos gitáron akar játszani, az azon tanuljon meg!! ne akusztikuson.

Vegyél elektromost. Sokan jönnek azzal hogy akusztikuson tanuljanak elõbb. Ennek az ég világon semmi értelme nincs. Talán annyi hogy egyszerûbb beszerezni, olcsóbb, nemkell kiegészítõ. Na de ahogy valaki írta egyszer itt: Aki basszusgitározni akar azt se küldik el elõször nagybõgõn tanulni. Aki elektromos gitáron akar játszani, az azon tanuljon meg!! ne akusztikuson.
Egyetértek az elõzõvel, azon tanulj, amin játszani szeretnél. Az aksuztikus mellett tényleg csak az szól, hogy olcsóbb, és hogyha mégsem tetszik, akkor nem buksz rajta akkorát anyagilag. A jól megtanulni relatív, egyszerûbb dalokat pár hónap után már simán el tudsz játszani valószínûleg, de persze ahhoz, hogy tényleg igazán jól tudjál játszani, jópár év kell, ahhoz pedig, hogy valaki tökéletességig fejlõdjön, egy élet sem elég...
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat!!!

Jartam gitarorakra, es tudom az alap akkordokat, de anelkul, hogy valaki tanitana, hogy tudnek megtanulni gitarozni? Kerestem neten is oldalakat de nem talaltam megfelelot nagyon szeretnek megtanulni

Legjobb válasz: Elkezdesz tanulni egy számot amit szeretsz egyre gyorsabban fog menni stb csak nézz a neten tab-ot vagy chordot pl (911tabs.com) én is igy tanultam meg 1 év alatt :D

Elkezdesz tanulni egy számot amit szeretsz egyre gyorsabban fog menni stb csak nézz a neten tab-ot vagy chordot pl (911tabs.com) én is igy tanultam meg 1 év alatt :D

29 vagyok, zongorázni szeretnék megtanulni. Közel 20 éve rézfúvós voltam, de már semmire nem emlékszem. Nehéz lenne megtanulnom. Hogyn érdemes belekezdenem? Mire számítsak?

Bármilyen infó jól jöhet, de tapasztalatokat fogadnék legszívesebben.

Legjobb válasz: Valamilyen szinten meg tudsz tanulni, sok gyakorlás és egy jó tanár kell. Arra viszont számíts, hogy a korod miatt már nem lehetsz zongoramûvész. Azért szokták kicsi korban elkezdeni a tanulást, mert a rendszeres gyakorlástól másképp fejlõdik a kéz. Ez sajnos nálad már nem fog megtörténni. Egyébként hajrá, ettõl még jól meg tudsz tanulni zongorázni! :)

Valamilyen szinten meg tudsz tanulni, sok gyakorlás és egy jó tanár kell. Arra viszont számíts, hogy a korod miatt már nem lehetsz zongoramûvész. Azért szokták kicsi korban elkezdeni a tanulást, mert a rendszeres gyakorlástól másképp fejlõdik a kéz. Ez sajnos nálad már nem fog megtörténni. Egyébként hajrá, ettõl még jól meg tudsz tanulni zongorázni! :)
szerintem a zongora sokkal könnyebb a rézfúvósoknál (: és ha 20 évig játszottál, van megfelelõ zenei képzettséged.ugyhogy:HAJRÁÁ
Én 42 vagyok, a fiam az elsõ osztályban kezdett zongorát tanulni (egy évvel ezelõtt), és hogy tudjak neki segíteni, ill. tudjak vele gyakorolni, hát én is elkezdtem. Gyerekként 10 évig gitároztam (nem volt pénzünk zongorára), nagy elõny volt (kottaismeret). Tanár nélkül a tankönyve utolsó leckéjével kezdtem (Beetoven - Orosz Tánc), és mikor sikerült, kezdtem el elõlrõl :-) Most idõ híján, mindig egy leckével elõtte járok, biztos hogy nem vagyok virtuóz, de van sikerélményem, és nagyon élvezem ...
Azért ezzel vitatkoznék, a rezesek napi 2-3 órát gyakorolnak csak, szemben a zongoristák 6-9 órájával :)
úgy hogy elmész zenesuliba igaz felnõtt fejjel többe kerül, de kereshetsz magán zongoratanárt is úgy mint az én anyukám, õ is zongoratanárnõ és sokan vannak úgy hogy otthon is tanítanak hisz kevés a zenesulis fizetés

Hogyan tanulhatok meg táncolni? 16 éves vagyok és nem tudok, de szeretnék megtanulni, pl ha egy-egy buliba elmegyek akkor azért nem árt.

Nagyon gyorsan tanulok, sok mindent sportoltam már és eddig mindenben tehetséges voltam. Viszont táncolni még úgy igazából meg se próbáltam. AZ interneten nincs valami tanulóvideó? Napi egy órám lenne gyakorolni. Légyszi segítsetek, nagyon fontos 16/f

Legjobb válasz: Véleményem szerint, ha buliba mész, arra nem tudsz "tanulni" ott érezned kell a zenét és úgy mozogjon a tested, hogy saját magát irányíthassa. Nem kell egy betanult koreográfiára mozogni mindig. Menj el és nézd meg, hogy a többiek hogy táncolnak ( mozdulatokra értem) és próbálj meg valami hasonlót csinálni. Na persze nem úgy, hogy odaállsz a másik pasi mellé és pontosan ugyanazt csinálod mint õ. Viszont ha különbözõ táncokat szeretnél megtanulni vagy órákra szeretnél járni (pl. hiphop, break, esetleg standard táncok), az is egy másik dolog. Buliban improvizálni kell és lényeg, hogy jól érezd magad ;)

Véleményem szerint, ha buliba mész, arra nem tudsz "tanulni" ott érezned kell a zenét és úgy mozogjon a tested, hogy saját magát irányíthassa. Nem kell egy betanult koreográfiára mozogni mindig. Menj el és nézd meg, hogy a többiek hogy táncolnak ( mozdulatokra értem) és próbálj meg valami hasonlót csinálni. Na persze nem úgy, hogy odaállsz a másik pasi mellé és pontosan ugyanazt csinálod mint õ. Viszont ha különbözõ táncokat szeretnél megtanulni vagy órákra szeretnél járni (pl. hiphop, break, esetleg standard táncok), az is egy másik dolog. Buliban improvizálni kell és lényeg, hogy jól érezd magad ;)
a lányeg h. legyen ritmus érzéked, bár van barátnõm akinek nincs mégis mindig táncol a bulikon és senki nem röhögi ki és fiúkkal is szokott táncolni, csak a ritmusra kell mozgatni a tested, kezed lábad, stb.Ha tényleg konkrét tánc érdekel akkor vannak tanfolyamok és tánciskolák, ott kezdõknek is indítanak órákat.
Azért nem árt, ha buli elõtt otthon gyakorolsz egy kicsit. Észrevehetõ a kezdõk bizonytalansága... Rengeteg mozgás elleshetõ a videókról. Sok fiú teszi fel magát, hogy milyen ügyesen táncol. Valóban nagyon jól mozognak. Ha tanulsz tõlük és begyakoroltad magad, hihetetlenül élvezni fogod a táncot, magabiztos leszel és ez nagyon jól fog kamatozni. A lányok imádják az ilyen táncos fiúkat, - szét fognak szedni. Bár sokkal több fiú lenne jó táncos... Sok sikert! :D
A kérdező hozzászólása: okés, köszönöm mindenkinek a válaszokat!!! ;)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!