Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék megtanulni Hogy (123 db)

Egy 14 éves srác vagyok aki meg szeretne tanulni angolul. Olyan szinten szeretnék megtanulni hogy megértsem az angol szövegeket és tudjak válaszolni a kérdésekre. Összeálitottam egy napi rendet. Megutdok tanulni angolul igy?

mondat megtanulása. Egy 25 perces film megnézése.10 perces szöveg hallgatása felirattal.15 perces videó megnézése a youtubon teljesen angol szöveggel. És 5 zene hallgatása. Ezeket megteszem minden nap. Ilyen módszerekkel mennyi időbe tellne eljutni arra a szintre amelyet az előzőkben emlitettem. Napi 1-1.5 óra tanulással?

Legjobb válasz: nem tudom, hogy hogy akarod ezeket megérteni. le is fordítod aztán? azt rengeteg új szó lenne egy napra. én úgy vagyok vele, napi 10 szót tud megjegyezni az agyunk hosszú távra, hiába érzed úgy, hogy este tudod õket, 2 hét múlva jó ha a negyedét fogod tudni ismétlés nélkül. szerintem lassíts, ez sok egy napra. persze az 5 zene maradhat, ma már minden nap meghallgat az ember min. 5 számot angolul. úgy meg hiába nézel tiszta angolul filmet, ha nem érted. még ha elszánt is vagy, azt hiszem ez sok anyagmennyiség egy napra. hangsúlyozom rövidtávon szerintem oké, de ha így folytatod minden nap...

nem tudom, hogy hogy akarod ezeket megérteni. le is fordítod aztán? azt rengeteg új szó lenne egy napra. én úgy vagyok vele, napi 10 szót tud megjegyezni az agyunk hosszú távra, hiába érzed úgy, hogy este tudod õket, 2 hét múlva jó ha a negyedét fogod tudni ismétlés nélkül. szerintem lassíts, ez sok egy napra. persze az 5 zene maradhat, ma már minden nap meghallgat az ember min. 5 számot angolul. úgy meg hiába nézel tiszta angolul filmet, ha nem érted. még ha elszánt is vagy, azt hiszem ez sok anyagmennyiség egy napra. hangsúlyozom rövidtávon szerintem oké, de ha így folytatod minden nap...
Attól függ, hogy honnan kezded, mennyit tudsz már. Én alapfokról, napi 5 óra angol a tanfolyamon + otthon tanulás napi 1-2 óra, így sikerült középfokra 5 hónap alatt. Azóta megint el akartam kezdeni tanulgatni, be is osztottam, mibõl mennyit tanulok, de mindig közbejön valami. És már bõven le is maradtam a tervezettõl. Ha csak magadnak osztod be és nem jársz külön tanfolyamra, elõbb-utóbb nem tanulsz. Fõleg, hogy nemsokára nyár. Mindig lesznek kifogások.
A kérdező hozzászólása: Van bõven idõm és szerintem nyáron is rá tudok áldozni 1.5 órát angol tanulásra.Meg hát a megtanult mondatokat le jegyzem egy füzetbe és azokat mindig ismételgetem.ÉS egy mondatban több szót is meg lehet tanulni és hosszú távon is megmaradjanak.A filmek a kiejtést is javithatják.De ha minden nap foglalkozok vele 1.5 órát a napi rend szerint mennyi idõbe telne megtanulni?
Szia! Az elõzõ 2. hozzászóló vagyok. Nekem nagyon bejött az elllo.org oldalon a hanganyag. Le is írják és egy miniteszt is van hozzá. Vagy pedig még esetleg "napozás közben" lehet hallgatni az Effortless English-t. Nagyon jóóóóó !!!!!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen meglátogatom azokat az oldalakat:) de szerinted mennyi idõbe tellne megtanulnom angolul? a vala napi rendel és napi 1.5 óra tanulással.
Szia! Még mindig az elõzõ vagyok. :D Még mindig nem írtad, hogy mennyit tudsz. A neten keress szintfelmérõ teszteket. Több helyen is van. Pl: http://www.katedra.hu/szintfelmero http://www.bonusnyelviskola.hu/szintfelmeres.php Utána kezd el a tanulást. Ha kb. naponta 2 óra nyelvtant + mondatfordítást tanulsz és plussz hallgatsz hozzá naponta több elllo.org-os hanganyagot (de úgy, hogy az idegen szavakat megtanulod), akkor szeptemberben szerintem mehetsz alapfokúzni elõször. (Persze közben jöhet az élvezet is :D pl. filmnézés angolul vagy kedvenc zeneszöveg fordítás) Utána jöhet a következõ lépés. De egyenlõre a nyári tanuláson gondolkodj, hogy letedd az alapfokút. Mindig apránként haladj.
A kérdező hozzászólása: rtékelés Eredményed: 20 pont a maximális 60 pontból. Az eredményed alapján nyelvi szinted jelenleg: A2 Elsõre igy sikerült.Az elsõ teszt.Oké majd próbálok tanulgatni.De jobban szeretek hangayagot hallgatni mert beszédhez nem igazán kell a nyelvtan szerintem csak pár fontosabb dolog.

Zongorázni szeretnék megtanulni. Hogyan, merre kezdjem el?

Sziasztok! A problémám a következő: Zongorázni szeretnék megtanulni, csak azt nem tudom, hogy ilyenkor mit érdemes csinálni. Tehát gondolok itt arra, hogy kezdetnek jó e valamilyen szintetizátor, esetleg el is kell járni külön zeneórára... Szóval úgy konkrétan az egész folyamat érdekelne :) És ha elég hozzá a szinti, akkor tudna valaki mondani olyan típust, ami viszonylag jó minőségű zongora hangot képes kiadni? :) Köszönöm! :D

Legjobb válasz: Szerintem fontos hogy az alapokat megismerd. Kellene zeneóra :) Én is jártam. 8 évig.:) MEgtanulsz rendesen kottát olvasni, meg mindent az órákon. utána megy magadtól is :)

Szerintem fontos hogy az alapokat megismerd. Kellene zeneóra :) Én is jártam. 8 évig.:) MEgtanulsz rendesen kottát olvasni, meg mindent az órákon. utána megy magadtól is :)
Én egy zeneiskolát javaslok. Ha gyerek vagy, iratkozz be, ha felnõtt, kérdezd meg a zongoratanárokat, ki vállalna privátban. A szintetizátort nem zongorázásra találták ki. Egész más a billentése, meg egyáltalán... Egy digitális zongora (kalapácsmechanikás billentyûzettel) viszont megfontolandó.
Szerintem elég hozzá egy szintetizátor, de jobb az, ha rendes zongorán tanulsz. Ha nem akarsz órákra eljárni, ajánlom ezeket az oldalakat: http://zenetanoda.mindenkilapja.hu/ http://zenergia.hu/page.php?11 Ha egyáltalán nem konyítasz a kottaolvasáshoz, akkor az elsõ link tökéletes lesz neked, de itt jó kis kották is találhatóak. Ha ezeket megtanulod, akkor szerintem már könyvbõl magad is tudsz tanulni. De ha engem kérdezel, inkább járj el különórára:)
Nem tudom hogy milyen idõs vagy. Olyan 16 éves kor alatt iratkozz be valami zongora órára. Ha felnõtt egyszerû a netrõl is megtudsz tanulni. Pl: a youtubon is van nagyon sok minden hogy ha beírod zongora tanulás érdekes dolgokat fogsz találni. Õõõ. Nem ajánlom senkinek a szntetizátort. Most már a szintetizátorok is annyiba kerülnek mint egy zongora vagy pianínó én még a zongoránál is jobban ajánlom neked a pianínót nem olyan nagy, de ezt nem csak a mérete miatt mondom. Gyönyörû hangja van, persze a zongorának is de van különbség. Elõször úgy is új rendet fogsz tanulni. Ami pofon egyszerû. Kottát olvasni meg tudni kell. :D
Én nem ajánlanám, hogy szintetizátoron kezdj el tanulni, mert azoknak ú.n. orgona tipusú a billentyûzete, és az nagyon nem olyan. Bár léteznek kalapácsmechanikás billentyûzettel szerelt darabok is, de azok meg árban nem olcsóbbak egy digitális zongoránál. Azonkívül, a szintik legtöbb esetben 5 oktávosak csak, ami eleinte lehet hogy elég lenne, de minek beruházni 1-2 évre? Rongora, vagy pianino, az tökéletes lenne, de ha mondjuk panelban laksz, nem biztos, hogy a szomszédság örülne. A modern digitális zongoráknak szuper a hangjuk, mert a legkomolyabb hangszerek hangmintáit építik bele, a billenytyûzete olyan mint az igazi zongoráé, és nem utolsó sorban fejhallgatóval is használható :) Tanuláshoz, legalább eleinte mindenképpen tanárt ajánlok, de egy bizonyos szint után már menni fog az önálló tanulás is. A Youtube-os videók nem igazán jók, (vagy legalábbis nekem nem nagyon jönnek be) Egy zenekarban játszom billentyûs hangszeren, így ha nem is vagyok mûvész, kezdõnek sem számítok, mégsem nagyon sikerült még semmit rendesen megtanulnom youtube-ról. Rengeteg önjelölt tanár mutogat ott dolgokat ROSSZUL, amit ha megtanulsz, többet ártasz vele, mintha nem tanulnád meg. A Rossz beidegzõdést nagyon nehéz kitörölni. HA jól emlékszem gyerekkoromban egy Zongoraiskola-I. címû kiadványból tanultam, amiben le írva a kottaolvasáshoz szülséges minden ismeret, sõt több is, ráadásul ott kezdte, hogy hogyan kell odaülni a zongorához. (Nemrég láttam egy hangszerboltban ezt a kiadványt, 1800 Ft-ért) De biztos azóta létezik több ilyen kiadvány.
Ja a szintire visszatéreve még valami: Ha mindenképpen szintiben gondolkodsz, akkor én yamaha-t javaslok, mert azokban tényleg szép a zongora hangszín. Én használtam egy ideig egy DGX-300 tipusút, az elég jó lenne erre a célra, mert zongora billentyûje van, 76, ami ugyan kevesebb mint az igazi zongoráé. de több mint az 5 oktávos (61 billenyûs) szintiké. Azt hiszem már ez a tipus nem kapható újonnan, de biztos van valamilyen utódja, érdemes körülnézni. Ami miatt még nem ajánlom egyébként a szintit, az az, hogy az automata kíséret, és egyéb kütyük miatt, túl hamar ad talmi sikerélményt, és nagyobb a kisértés a könnyeb út választására :)

Szeretnék pánsípot vásárolni. és szeretnék megtanulni. Csak nem tudom, hogy hol-merre találhatnék tanárt? Vagy egyáltalán érdemes-e keresni vagy anélkül is meg lehet-e tanulni?

Aki tud valamit az írjon! Bármi ezzel kapcsolatos érdekel, akár az is, hogy milyen pánsípot érdemes venni. (:

Legjobb válasz: Légyszi segítsen valaki, nagyon szeretnék megtanulni. :(

A kérdező hozzászólása: Légyszi segítsen valaki, nagyon szeretnék megtanulni. :(
Szia.nem tudom aktuális e még a kérdésed?Akarsz még pánsípozni?én 36/L vagyok és most kezdtem de elötte zongoráztam és van sejtésem a kottáról.Neked is? Nagyon nehéz tanárt találni, a neten is csak 2-t találtam de az se tanár csak mûvész. /kb7000ft/óra díjas/ egy jó pánsíp 60ezer ft-tól kezdõdik.szóval a kezdet így néz ki:-)


Hogyan tudom gyakorolni/megtanulni? Pár parkour trükköt szeretnék megtanulni, előre, hátra flick, szaltó. Hogyan is tudnám megtanulni? Nincsenek szivacsaim amin tudnám gyakorolni meg ilyenek. Azok nélkül hogy tudnám gyakorolni?

Válaszotokat előre is köszönöm.

Legjobb válasz: Próbálj bejutni valami helyre ahol szertorna edzéseket tartanak. Szoktak kezdõknek is indítani, arra jó hogy az alapokat megtanítsák, meg szivacsra ess, utána ha már jól megy kimehetsz az utcára.

Próbálj bejutni valami helyre ahol szertorna edzéseket tartanak. Szoktak kezdõknek is indítani, arra jó hogy az alapokat megtanítsák, meg szivacsra ess, utána ha már jól megy kimehetsz az utcára.
semmiképp ne állj neki szaltózgatni amíg nincs veled olyan ember aki értene hozzá, és amíg nincs a lábad alatt egy jó vastag szivacs.

Hogyan tudnám megtanulni, hogy hogyan kell "szakszerûen" felnevelni egy kutyát a kiskortól kezdve? Többezer forintos könyvet nem szeretnék venni. Esetleg MEGBÍZHATÓ internetes forrás?

Legjobb válasz:
Internetrõl nem fogod tudni megtanulni, de könyvbõl sem, max. ha alapvetõen van hozzá affinitásod, és nem ütközöl semmi különösebb problémába útközben. A kutyakiképzés, nevelés egy szakma, amit úgy tanulsz meg, mint az összes többit: elméleti tudást gyûjtesz, gyakorolsz, tanulsz másoktól, gyakorolsz, gyakorolsz és gyakorolsz. Ahány kutya, annyiféle eset, nagyon kevés a séma, amit rá lehet húzni a kutyákra, és azokat is egyedileg kell értelmezni, nincs hozzájuk szerelési útmutató vagy ilyesmi, amit elolvasol és akkor minden menni fog magától. Ha csak az egy szem kutyádat akarod rendesen felnevelni, arra a kutyaiskola való, beviszed és megmutatják, hogy konkrétan te konkrétan azzal a kutyával mit kell, hogy csinálj, hogy jó legyen. Ingyen nincs szaktudás, ingyen nincs semmi, ezt jobb, ha tudomásul veszed. A boltban sem adnak neked még egy zsömlét se ingyen, csak mert nem akarsz kifizetni egy kiló kenyeret. Ha valamire szükséged van, fizesd meg, sajnos ilyen a világ. Nyilván ettõl függetlenül olvass össze mindenfélét a neten, hülyébb egyiktõl se leszel, csak ha átülteted a gyakorlatba és jól csinálod, akkor is sok lesz a kísérletezgetés, módszerváltás, mittudomén, szóval sok meló, és egyáltalán nem tuti az eredmény. Alapvetõen mondjuk ezt tudom javasolni, mint megbízható forrást: [link] De jó, ha tudod, hogy a Cerberos is tömve van olyan gazdákkal, akik elolvasták és nem tudták alkalmazni. Kicsit összetettebb dolog ez annál, minthogy olvasgatva meg lehessen tanulni.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Internetrõl nem fogod tudni megtanulni, de könyvbõl sem, max. ha alapvetõen van hozzá affinitásod, és nem ütközöl semmi különösebb problémába útközben. A kutyakiképzés, nevelés egy szakma, amit úgy tanulsz meg, mint az összes többit: elméleti tudást gyûjtesz, gyakorolsz, tanulsz másoktól, gyakorolsz, gyakorolsz és gyakorolsz. Ahány kutya, annyiféle eset, nagyon kevés a séma, amit rá lehet húzni a kutyákra, és azokat is egyedileg kell értelmezni, nincs hozzájuk szerelési útmutató vagy ilyesmi, amit elolvasol és akkor minden menni fog magától. Ha csak az egy szem kutyádat akarod rendesen felnevelni, arra a kutyaiskola való, beviszed és megmutatják, hogy konkrétan te konkrétan azzal a kutyával mit kell, hogy csinálj, hogy jó legyen. Ingyen nincs szaktudás, ingyen nincs semmi, ezt jobb, ha tudomásul veszed. A boltban sem adnak neked még egy zsömlét se ingyen, csak mert nem akarsz kifizetni egy kiló kenyeret. Ha valamire szükséged van, fizesd meg, sajnos ilyen a világ. Nyilván ettõl függetlenül olvass össze mindenfélét a neten, hülyébb egyiktõl se leszel, csak ha átülteted a gyakorlatba és jól csinálod, akkor is sok lesz a kísérletezgetés, módszerváltás, mittudomén, szóval sok meló, és egyáltalán nem tuti az eredmény. Alapvetõen mondjuk ezt tudom javasolni, mint megbízható forrást: [link] De jó, ha tudod, hogy a Cerberos is tömve van olyan gazdákkal, akik elolvasták és nem tudták alkalmazni. Kicsit összetettebb dolog ez annál, minthogy olvasgatva meg lehessen tanulni.
Az a helyzet, hogy semmilyen olvasmány nem tudja helyettesíteni a gyakorlati dolgokat. Érdemes kutyaiskolákat látogatni, a kutya etológiájáról olvasgatni és látni ennek a való életben való mûködését, hogy mire, hogyan kell reagálni.
A kérdező hozzászólása: Úgy értettem a nevelést, hogy milyen gyakran kell állatorvoshoz vinni, milyen oltások kellenek, milyen kutyakaja kell neki...stb? Milyen gyakran kell neki enni adni, milyen mennyiségben, illetve inni adni? ...stb
Akkor javaslom a magyar értelmezõ kéziszótár lelkes tanulmányozását :) Erre sem fogod megtudni A Választ, mert ahány ember, meg ahány állatorvos, annyiféleképpen csinálja. Tájékozódj, használd s google-t, válaszd ki a neked legszimpatikusabbat, és csináld úgy, a legtöbb kutya túl szokta élni ezeket az elterjedt dolgokat. Ahonnan a kölyköd lesz, ott úgyis felvilágosítanak a nagyon alapvetõ dolgokról (ha nem, akkor ne onnan legyen kutyád), a többi meg majd alakul.
Ezek a "tanok" nincsenek maradéktalanul könyvekben összefoglalva, viszont tök ingyen bármit kideríthetsz a google segítségével. Amúgy is az a véleményem, hogy aki nem akar fizetni más munkájáért (könyv) az legalább vegye a fáradtságot és üljön neki õ maga összeollózni az információkat (google, wikipédia, fórumok, stb).
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szerimtem egy idõ után úgyis belefogsz jönni ha eltökélt vagy és igazán szereted õt! A legfontosabb a következetesség, a türelem és a szeretet! Ha valamit rosszul csinálj azt azonnal hozd a tudtára, ha valamit jól akkor szinte túlontúl dögönyözd és dicsérd meg! :) Interneten is van néhány jó dolog, én fõleg ott tájékozódtam. [link] [link] (A HÍRLEVELÜKRE IS ÉRDEMES FELIRATKOZNI) [link] ÉS EGY KÖNVY AMIT NAGYON NAGYON IMÁDOK: [link]
[link] ez is egy jó írás
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Hát az általad felsorolt dolgokat alapvetõen meghatározza a kutya fajtája, amennyiben keverék, akkor pedig legalább a mérete. Itatni egyébként nem kell, mert 0-24 friss ivóvíznek kell elõtte lenni. Etetni ÁLTALÁBAN kölyökként napi 3-4x, majd csökkenteni az etetések számát.Nagytestû kutyák esetében felnõtt korban is érdemes tartani a napi 2 étkezést a gyomorcsavar elkerülése végett. Nevelésre kezdõknek mindenképp kutyaiskola ajánlott. Állatorvoshoz akkor kell vinni, ha látod, hogy esetleg beteg, ha nincs különösebb gond, akkor fél évente illik egy általános kivizsgálást csinálni. Oltások: 6 hetesen parvó 8 hetesen kombinált elsõ 10 hetesen kombinált második 12 hetesen veszettség elsõ fél év múlva veszettség ismétlése, ezután évente kötelezõ a veszettség, és nagyon ajánlott a kombinált. 3 havonta féreghajtani kell. Ha fajtatiszta kutyát szeretnél, akkor tenyésztõtõl vásárolsz, 8 hetes kora után hozhatod el csak a kölyköt, chippelve, akkor már 2x oltva és 4x féreg hajtva. A törzskönyv jár a kutyához, nem lehetõség, hogy kérheted és nincs olyan, hogy törzskönyvvel duplájába kerül, ezek mind trükkök, hogy átverjenek. Szerzõdés is jár a kutya mellé, ebben rögzítitek a tenyésztõ és a vásárló kötelezettségeit és jogait. A kutyát egészségügyi garanciával adja, tehát garanciát vállal arra, hogy az õ kutyája minden fajtára jellemzõ betegségtõl mentes.Ellenben, ha mégis beteg lenne, õ állja az orvosi költségeket, de minimum besegít(ez is a szerzõdésben van rögzítve). Ha nincs annyi pénzed, hogy ilyen helyrõl vásárolj, akkor a másik út a fajtamentés, vagy a menhely. Olcsóbban kaphatsz, gyakorlatilag mindennel ellátott kutyákat, csak azok általában már felnõttek, vagy kamaszok. Egyébként az interneten mindent megtalálsz: Tápok: http://www.petissimo.hu http://www.zoofast.hu (mindig a tápok beltartalmát olvasd el és ne tévesszen meg a reklám) Hasznos oldal: [link] Kutyaneveléshez a már fentebb belinkelt cerberos oldala.

Nem tudok rajzolni! Ki segit megtanulni? Nagyon szeretnék megtanulni! Várom az ötleteket, oldalakat hogy hogyan tanuljak meg rajzolni! :D

Lécci tanitsatok meg nem tudok se rajzolni se énekelni se semmit!Nekem ez nagyon fontos!Elöre is köszi!:D

Legjobb válasz: a rajzolás tág fogalom, konkrétan mit akarsz rajzolni? embert, állatot, eszközt, jármûvet? amúgy a legkönnyebben úgy tanúlsz meg rajzolni, hogy másolsz, vagy neten nézel tutorialokat

a rajzolás tág fogalom, konkrétan mit akarsz rajzolni? embert, állatot, eszközt, jármûvet? amúgy a legkönnyebben úgy tanúlsz meg rajzolni, hogy másolsz, vagy neten nézel tutorialokat
A kérdező hozzászólása: Hát állatokat szeretnék rajzolni legföképp lovat.Másolni tudok és szoktam is de például ha a sulibn kel rajzolni egy képet akkor az enyém kész csöttömeg :(
gyakorolj, figyeld meg más hogy, rajzolja, figyeld meg a lovak jellegzetes vonalatit, arányait, másolj aztán jegyezd meg amit másoltál is próbáld fejbõl megrajzolni
A kérdező hozzászólása: oké megprobálom :D köszi :D
Betty Edwards - Jobb agyféltekés rajzolás munkafüzet. :) Kicsit húzós (4000 ft), de interneten (torrent oldalak pl.) fent van, ha letöltöd és kinyomtatod, egész olcsón megúszod. Ha azt végigcsinálod, nem csak lovakat, bármit le fogsz tudni rajzolni. Aztán, ha nagyon érdekelnek a lovak, van egy "A ló mûvészeti anatómiája" c. könyv, de ahhoz kell némi rajz alapkészség. :)
A kérdező hozzászólása: oké köszi :D

Hogyan tanulhatok meg táncolni? 16 éves vagyok és nem tudok, de szeretnék megtanulni, pl ha egy-egy buliba elmegyek akkor azért nem árt.

Nagyon gyorsan tanulok, sok mindent sportoltam már és eddig mindenben tehetséges voltam. Viszont táncolni még úgy igazából meg se próbáltam. AZ interneten nincs valami tanulóvideó? Napi egy órám lenne gyakorolni. Légyszi segítsetek, nagyon fontos 16/f

Legjobb válasz: Véleményem szerint, ha buliba mész, arra nem tudsz "tanulni" ott érezned kell a zenét és úgy mozogjon a tested, hogy saját magát irányíthassa. Nem kell egy betanult koreográfiára mozogni mindig. Menj el és nézd meg, hogy a többiek hogy táncolnak ( mozdulatokra értem) és próbálj meg valami hasonlót csinálni. Na persze nem úgy, hogy odaállsz a másik pasi mellé és pontosan ugyanazt csinálod mint õ. Viszont ha különbözõ táncokat szeretnél megtanulni vagy órákra szeretnél járni (pl. hiphop, break, esetleg standard táncok), az is egy másik dolog. Buliban improvizálni kell és lényeg, hogy jól érezd magad ;)

Véleményem szerint, ha buliba mész, arra nem tudsz "tanulni" ott érezned kell a zenét és úgy mozogjon a tested, hogy saját magát irányíthassa. Nem kell egy betanult koreográfiára mozogni mindig. Menj el és nézd meg, hogy a többiek hogy táncolnak ( mozdulatokra értem) és próbálj meg valami hasonlót csinálni. Na persze nem úgy, hogy odaállsz a másik pasi mellé és pontosan ugyanazt csinálod mint õ. Viszont ha különbözõ táncokat szeretnél megtanulni vagy órákra szeretnél járni (pl. hiphop, break, esetleg standard táncok), az is egy másik dolog. Buliban improvizálni kell és lényeg, hogy jól érezd magad ;)
a lányeg h. legyen ritmus érzéked, bár van barátnõm akinek nincs mégis mindig táncol a bulikon és senki nem röhögi ki és fiúkkal is szokott táncolni, csak a ritmusra kell mozgatni a tested, kezed lábad, stb.Ha tényleg konkrét tánc érdekel akkor vannak tanfolyamok és tánciskolák, ott kezdõknek is indítanak órákat.
Azért nem árt, ha buli elõtt otthon gyakorolsz egy kicsit. Észrevehetõ a kezdõk bizonytalansága... Rengeteg mozgás elleshetõ a videókról. Sok fiú teszi fel magát, hogy milyen ügyesen táncol. Valóban nagyon jól mozognak. Ha tanulsz tõlük és begyakoroltad magad, hihetetlenül élvezni fogod a táncot, magabiztos leszel és ez nagyon jól fog kamatozni. A lányok imádják az ilyen táncos fiúkat, - szét fognak szedni. Bár sokkal több fiú lenne jó táncos... Sok sikert! :D
A kérdező hozzászólása: okés, köszönöm mindenkinek a válaszokat!!! ;)

Szeretnék megtanulni piercingeket berakni(szúrni) és minden ezzel járó dolgot megtanulni. Hogyan, illetve hol tehetem ezt meg?

Legjobb válasz: nem kötelezõ tanfolyamot elvégezni, de ajánlatos, mivel ott biztosan jól megtanulsz mindent. így viszont elõször saját magadon kell gyakorolnod, aztán pedig próbáld meg rávenni a barátaidat, hogy megengedjék, hogy kilyukaszd õket. : D.

Úgy látom a netes oldalon, hogy ez a kurzus már elindult, de biztos indítanak késõbb másikat is. Elõzõ válaszoló.
nem kötelezõ tanfolyamot elvégezni, de ajánlatos, mivel ott biztosan jól megtanulsz mindent. így viszont elõször saját magadon kell gyakorolnod, aztán pedig próbáld meg rávenni a barátaidat, hogy megengedjék, hogy kilyukaszd õket. : D.
A kérdező hozzászólása: értem...köszi. és azt meg tudja mondani valaki hogy mik azok az alapvetõ kellékek amik kellenek ehhez?
Tûk több méretben, Fertõtlenítõszer, lidokain, (nyelvpiercinghez) eldobható gumikesztyûk. Szerintem az lenne a legjobb ha besétálnál egy szalonba és megkérdeznéd az egyik szakembert, hogy hol tanulhatsz errõl többet mért én spec még sosem hallottam piercinges vagy tetováló tanfolyamról.
A kérdező hozzászólása: szia..itt mindent megtaláltam ..kivéve azt a mûanyag csövet :(
http://www.onlinepiercing.hu/index.php?categoryID=149&PHPSES.. itt van egy rakás kellék, bár nem néztem át mindet, de ezek kimondottak piercereknek vannak.
A kérdező hozzászólása: értem...és azt meg tudja mondani valaki hogy hol lehet olyan mûanyag csövet kapni amibe a tût rakják...amivel szúrnak és utána kiszedve a tût csak az marad a bõrben?...neten eddig még ilyet nem találtam
A kérdező hozzászólása: úgy értem kötelezõ ehhez tanfolyamot végezni (nem akarok szalonba menni csak ilyen hobby képpen szeretném csinálni)?
Pedig vannak ilyen tanfolyamok, ha utánanézel a neten, akkor találsz, tudom, mert a tetoválás engem érdekel és utánanéztem. De elég húzós az ára, viszont csak néhány hónap a képzés. Steril tû kell a gyógyszertárból, kesztyû, fertõtlenítõ, sokan csinálják házilag amatõr szinten, de én jobbnak látom, ha valaki tényleg kitanulja és úgy csinálja... http://www.tetovalo-tanfolyam.hu/tetovalo-tanfolyam/index.php?
az a mûanyag csõ a tûn van rajta :) Úgy mûködik, hogy átszúród a piercinget, kiveszed a tût de a szilikon csõ bennemarad, így abba bele tudod tenni a piercinget és áthúzni :)

Szeretnék megtanulni jelelni és az lenne a kérdés hogy magamtól megtudok vagy feltétlen kell tanán? Ha egyedül is lehet akkor ismertek olyan oldalakat ahol tanítanak ilyet? Oktató videókat? Vagy hogyan kezdjem el?

Legjobb válasz: Sajnos nyelvtant külön nem tüntetnek fel, azt a siketektõl kell megtanulnod, és a magyar jelnyelvrõl nem sok minden van a Youtube-on. ASL-t akkor ajánlom, ha Amerikában élsz, vagy el akarsz oda látogatni.

Sajnos nyelvtant külön nem tüntetnek fel, azt a siketektõl kell megtanulnod, és a magyar jelnyelvrõl nem sok minden van a Youtube-on. ASL-t akkor ajánlom, ha Amerikában élsz, vagy el akarsz oda látogatni.
Szia! A http://www.hallatlan.hu/ weboldalon nézz szét. Vannak tanfolyamaik és megrendelhetõ DVD-ik, könyveik is amelyekkel megtanulhatod az alapokat. Esetleg adhatsz fel hirdetéseket is, hogy interneten keresztül skype-on szeretnél tanulni, és lehet hogy lesz egy-két jelentkezõ, aki tud ebben segíteni neked. Ha rám hallgatsz, akkor az ábécével kezded és a számokkal, majd bemutatkozás és így tovább. Ajánlani tudom még továbbá az ASL-t (American Sign Language)is amennyiben tudsz angolul. Ezt Amerikában használják, viszont rengeteg internetes oldal és YouTube videó van, ami segít az elsajátításában. Remélem sikerülni fog! 17/F
Azért néhány dolgot leszûrhetsz a szótárban levõ példa kifejezésekbõl és példamondatokból. A CD-ken van nyelvtan is, úgyhogy nem biztos, hogy fognod kell egy siketet, hogy megtanulj jelelni.
A kérdező hozzászólása: Én 17 éves vagyok. Szóval ezt a magyar jelelést nem tudom sehol használni és még megtanulni rendesen sem csak akkor ha van olyan ember aki kiválóan "beszéli"?!
Jaj, lemaradt a lényeg: N/30
Én december óta foglalkozom ezzel a nyelvvel (ASL). Most olyan szinten vagyok, hogy nem túl bonyolult mondatokat már simán le tudok fordítani. Néha persze meg kell néznem egy-két jelet, pontosítanom kell egy-két mozdulatot. Nekem nagyon sokat segítettek a YouTube-on található videók, amelyekben zenéket jelelnek. Elõször egyszerûbbeket néztem ( http://www.youtube.com/watch?v=arSTr-wAYWQ ), majd késõbb bonyolultabbakat is ( http://www.youtube.com/watch?v=pQ1aSQwBZ24 ). Viszont ez nem a magyar jelnyelv. Megkérdezhetem, hogy milyen idõsek? :) 17/F
de jó! :)
A kérdező hozzászólása: a számokkal is kezdtem ma barátkozni de azok nem igazán tetszettek xD
A kérdező hozzászólása: hát én az ÁBC-t megtanultam 10-15 perc alatt (:
off:nekem is terveben van, szerinted mennyi idõ alatt lehet megtanulni? :)
Természetesen mindkettõt. A daktil ábécé az "nemzetközi", ASL-ben is ezt az ábécét használják, nem tartalmazza a magyar hosszú magánhangzókat és egyes mássalhangzókat sem. A fonomimikai igen, ezért érdemes mindkettõvel tisztában lenni. 17/F
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. még azt megtudod mondani hogy mi a különbség a daktil és a fonomimikai között? melyiket tanuljam meg?
Én azt javasolnám, hogy ha komolyan érdekel mindenképpen járj tanárhoz, mert a jelnyelv nem csak a jelek egymásután pakolásából áll. Autodidakta módon csak nagyon alap szinten tudsz megtanulni, a nyelvtanról, proformokról, mimikáról nem sok mindent találsz a neten. Nagyon sok városban lehet tanfolyamra járni és vannak egészen jók is. Én Pécsen járok, siket nõtõl tanulunk és nagyon gyorsan haladunk. Sok sikert!

A nulláról szeretnék megtanulni egy honlapot összerakni (olyan blog szerűséget mint a blog.hu vagy blogspot.com legtöbbje) Ezt hogy tudnám megtanulni és mennyi idő alatt? Van valamiféle képzés ahol ilyeneket lehetne tanulni pl OKJ-s?

Legjobb válasz: Egy olyat szeretnél összehozni amire mások tudnak regelni és tudják használni? Vagy csak saját magadnak egyet? A második pár hónap alatt elsajátitható,akár önszorgalommal is.

Egy olyat szeretnél összehozni amire mások tudnak regelni és tudják használni? Vagy csak saját magadnak egyet? A második pár hónap alatt elsajátitható, akár önszorgalommal is.
A webprogramozó szakképzés az, ahol el tudod sajátítani a webszerkesztéshez szükséges ismereteket. Az alapok (HTML, CSS) elsajátításával viszont önállóan is megpróbálkozhatsz.
A kérdező hozzászólása: Csak saját magamnak, ahova csak én írhatok. És van ehhez könyv vagy milyen forrásokat tudnék használni az elsajátításhoz?
Attól függ: Ha programozási nyelvvel szeretnél blogot csinálni (pl. html, php) az eltart egy darabig, de ha egy olyan honlapon ami kifejezetten ezért jött létre, hogy azok is tudjanak blogot csinálni akik nem értenek a programozáshoz (pl. web4, gportal) akár rögtön bele is vághatsz, 5 perc alatt át fogod látni.
Elõször tanuld meg a HTML-t, akár netrõl is . Aztán ehhez jöhet a CSS. Ezután php vagy javascript. Én ezeket javaslom, de van nagyon sok féle lehetõség. Könyvesboltban találsz egy csomó könyvet, vagy a neten segéd anyagokat.
Egy blog vagy egy egyszerû weboldal összeállítása szakismeret nélkül is lehetséges. Csak némi angoltudás kell hozzá, mert a szolgáltatók általában ezt a nyelvet használják. Néhány ötlet: http://www.weebly.com http://www.blogger.com http://www.wix.com http://www.wopop.com http://www.doodlekit.com
szerintem a WordPress kéne neked. van saját adminja, és a honlap is a tiéd, csak a tárhelyet kell beszerezned. a WP telepítése egy tudás nélküli embernek (pl nekem) sem nehéz. ha segítség kéne WP telepítéshez keress rá youtube, vagy írj privátot!
Instant "gyorstalpalót" itt találsz:http://pcworld.hu/weboldalkeszito-suli-1-20080306.html Tõled függ milyen gyorsan tanulsz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!