Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék macskát, nem tudom (6 db)

Bengáli macskát szeretnék tartani Nem tudom, hogy hol lehetne venni és egyáltalán lehet e tartani Magyarországon? Veszélyes macska fajta? Nehéz tartani? Szerintetek karácsonyra lehetne kérni egy bengáli macska kölyköt?

Drága hozzájutni egy ilyen macskához ?

Legjobb válasz: Miért nem tartassz inkább egy házi cirmost? Nem jobb érzés befogadni egy kismacskát, mint venni egyet, aki haszonért tenyészti? De lehet, hogy én gondolkodok hülyén.

Miért nem tartassz inkább egy házi cirmost? Nem jobb érzés befogadni egy kismacskát, mint venni egyet, aki haszonért tenyészti? De lehet, hogy én gondolkodok hülyén.
Nem a legmefelelõbb macskafajta lakásban való tartásra. Akkor már inkább egy mentett házicirmos, szinte ingyen.
Hat nem tudom ti hogy vagytok vele, én pár hónapja vettem egy bengali cicust és ugy érzem minden pénzt megért! Az viszont igaz hogy soksoksok figyelmet igenyel, de nagyon szeretnivaló és okos. Félig macska félig eb :)
bengáli macskát bengálban lehet venni leginkább.igen veszélyes fajta, ha felhergelik.nehéz tartani is ha már felnõtt fõleg ha sokáig akarod tartani mert azt a macska sem szereti és a kezed is el fog fáradni.lehet kérni karácsonyra csak ki kell tölteni az ide vonatkozó karácsonyiajándékigénylõ lapot 2 példányban, ha pozitív az elbírálás akkor részt kell venni egy 6 hetes Bengáli macskatartás alap és középfokú tanfolyamon aminek a végén vizsgát kell tenni.Ez egy 20 perces macskatartás kinyújtott karral, egyenes derékkal.A macska ára magában foglalja az állatot magát, a hozzá járó téli és nyári öncserélõ burkolatot(prém) és a macskaallergát kiváltó illatanyagokat. remélem tudtam segíteni, vagy egy jót röhögtél rajta csak :)
Mi 7 éve 80 ezer forintért vettünk fajtiszta bengáli kölyköt. Most 120 ezer forint egy fajtiszta. Nem nehéz tartani, viszont nagyon sokat nyávognak, követelik a figyelmet és játszani kell vele amennyit csak tudsz, különben egész éjjel panaszkodni fog neked.

Szeretnék macskát, de nem tudom mit szólna hozzá a kutyánk.... Mit tegyek?

Legjobb válasz: Kérdezd meg tõle :-) Komolyra véve, szerintem vidd oda macskahordó ládában, tedd a kutyus elé, és ha a macska nem fújtat, meg fél, a kutyus pedig csóválja a farkát, akkor rendben lesz. Szerintem elsõsorban a macskán múlik, illetve sok függ attól, hogy a kutya és a macska fajtáját tekintve mennyire barátságos jellemek.

Kérdezd meg tõle :-) Komolyra véve, szerintem vidd oda macskahordó ládában, tedd a kutyus elé, és ha a macska nem fújtat, meg fél, a kutyus pedig csóválja a farkát, akkor rendben lesz. Szerintem elsõsorban a macskán múlik, illetve sok függ attól, hogy a kutya és a macska fajtáját tekintve mennyire barátságos jellemek.

A macskámnak szeretnék készíteni egy egyszerű macskaházat de nem tudom hogy kezdjek hozá?

Legjobb válasz: Szia,Ha macska házat akarsz készíteni,akkor elõszõr is fára,szögekre,kalapácsra,mérõszalaggra,fürészre,egy filcre,textílre/ruhaanyagra,és töltõ anyagra,vagy szívacsra lesz szükséged :) Elõször is,a legegyszerûbb cicahát,a kocka,így 4 ugyan akora Négyzetalakú falapot méretre vágsz,ebben segít a filc,azzal jelölheted hol vágd le,ezután levágsz egy arányos textílt/ruhaanyagot amivel a falapot bevonod,s megtöltõd,így csinálsz mind az 5 fa lappal,aztán öszeszögeled az oldalakat 1 et kivéve,a bejáratit,az alját s a tetejét is,így lesz egy kocka alakú puha házikód,de mivel az elején nincs falap,így azt a kimaradt falap közepébõl kvágsz egy kör alakú nyillást,akkorát hogy kényelmesen beleférjen a cicus,s ezt is oda szögeled,s kész is :) És lesz egy 5 puha oldalú,egyik oldal bejárattal,kis cica kuckó :D

Szia, Ha macska házat akarsz készíteni, akkor elõszõr is fára, szögekre, kalapácsra, mérõszalaggra, fürészre, egy filcre, textílre/ruhaanyagra, és töltõ anyagra, vagy szívacsra lesz szükséged :) Elõször is, a legegyszerûbb cicahát, a kocka, így 4 ugyan akora Négyzetalakú falapot méretre vágsz, ebben segít a filc, azzal jelölheted hol vágd le, ezután levágsz egy arányos textílt/ruhaanyagot amivel a falapot bevonod, s megtöltõd, így csinálsz mind az 5 fa lappal, aztán öszeszögeled az oldalakat 1 et kivéve, a bejáratit, az alját s a tetejét is, így lesz egy kocka alakú puha házikód, de mivel az elején nincs falap, így azt a kimaradt falap közepébõl kvágsz egy kör alakú nyillást, akkorát hogy kényelmesen beleférjen a cicus, s ezt is oda szögeled, s kész is :) És lesz egy 5 puha oldalú, egyik oldal bejárattal, kis cica kuckó :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat hasznos volt
Nagyon szívesen :)


Lent találtam egy vemhes macskát és nem tudom hányadik hétben van a cicijei meg vannak duzzadva nagy pocakja van és nem szereti ha a hasához érek hányadik hétben van?

S.O.S

Legjobb válasz: Nincs ember a földön, aki mindezt látatlanban megválaszolja neked. Még képrõl is egy erõs saccot kaphatsz. :/ Hogy tûri az új környezetet a cica? nem ideges? a stressz be tudja indítani az ellést. Ha a cicának megjött a teje, akkor utolsó idõszakban van

Nagyon kis félénkek, de akkor lehet, hogy csak kettõ volt? a cicamamán" 3-4 csecs is látszottt..
A kérdező hozzászólása: Legyen igazad :)
Lehet nem sokára mwg lesznek a cicák. :-)
A kérdező hozzászólása: Elfoly az a sárgás cucc de most csak fekszik
Macskaképeket kérünk! -majd az alomról, milyen cirmosak-
A kérdező hozzászólása: Már az Ellie (A vemhes cicám) csak az oldalára fekszik és egy folytába rugdalnak PICIK 5 lessz :)
A kérdező hozzászólása: Én is várom :D
jujj! már nagyon várom! az ÉN félkóbor cicusosm sem "hozta még elõ" az almot... Pedig mindíg nyavíkol...
A kérdező hozzászólása: Még mindig nem születtek meg . :(
A kérdező hozzászólása: Van alom és már tisztán láthatóak kiscicák mozgása :) )
Én a helyedben megnézetném orvossal...
A kérdező hozzászólása: Figyelem ma megszülettek hozom a képet :)
A kérdező hozzászólása: [link] <3 Ellie és a kicsik
Hogy a fenébe tudok ferakni képet?
Tegnapelõtt este elõhozta! Kettõ pici édes cica! Egy fekete és egy trikolor-cirmos, a hasa fehér, bámulatos!
A kérdező hozzászólása: Általában 2-3 hetes korban hozza õket elõ. :)
A kérdező hozzászólása: Nem 4 közbe jött még egy másnap :)
Nem tudjátok mikor hozza elõ a rejtekhelyrõl egy félkóbor cicamama a kismacsokat? 20 napja szült!
Na végre! De jó! 3 kiscica? És mindhárom "tök jó foltos" :)
Nagyon cukik. :-)
A kérdező hozzászólása: Igen mindenki jól van. :) Hát biztatni azt kellet mert máshogy nem akarta õket kihordani de végül jól ment :)
Jajj de cukik :) mindenki jol van? Minden rendben ment?
Jesszus! Már a ba.szki is letiltós? Az elõzõ ilyesmimet letiltotta, az automata szûrõ!
Ne add fel! B*szki! Úristen! szurkolunk!
Éshol az ALOM?
A kérdező hozzászólása: Megnézem hogy jön e belõle tej a cicijébõl :)
Nekem pont ilyen félkóbor cicusom! Szült kb 2 hete már, és még közel sem volt ekkora hasa! -ez még a téli bunda?- Igaz, õ elsõnek szült de már várom a kiscicákat amikor elõjönnek! 4 lehet..a cicikbõl ítélve!
A kérdező hozzászólása: Hát cssak egyszer rugott meg a pici :/
Második félidõ közepe táján lehet. Érezhetõ a kiscicák mozgása?
A kérdező hozzászólása: [link] Amint látszik a képen van hasa elég nagy
Oké, oké! Na hol a cica?
A kérdező hozzászólása: már 1 hete van nálam de semmi küldök képet jó??
10 napon belül szülni fog!
A kérdező hozzászólása: nagyon jól tûri :) Úgy mászkál mint aki örökké velünk élt volna a másik cicámmal is nagyon jól kijön:) Eggyátalán ne stresszes nagyon sokat fekszik alig megy pár lépést lefekszik az oldalára meg a hasára
A kérdező hozzászólása: Nem engedi hogy megnézzem :( Ráadásul felakarom venni akkkor vagy karmol vagy fingik mitõl finghat?
Lehet, hogy laktóz érzékeny! :) )) A csecsbõl nem hinném, hogy jönne bármi amíg a szülés utáni hormonok nem indítják el! Ne zaklasd! Bújtads el egy rejtekhelyre! Egyszer csak lesz egy csómó kismacs!
Azért fingik mert tele van (valamiért) gázzal... Én is megpukkadnék, ha nem is lenne terhes! De a cicik árulkodóak! ezért nagyobb a hasa az én cilámnál! 10 napon belül jön a csapat!!! Csinálj neki egy nyugis helyet! Ez nagyon fontos neki! -és ne zavarja SENKI!
Hát az én cilám fingik, és kemény bélmozgásai vannak! Hozzátartozik, hogy féregírtást végeztemrajta... ûMindíg vannak kis fehér tésztaféle, férgek a kakilólájába, kifelél..és mozog, mint egyhernyó...tipikus macskaféreg... VERMOX! .. Napi negyed/fél tabletta 3 napig.. 2-3 hét után emlélkeztetõ... Vicc! Hasztalan a kóboraknál..
A kérdező hozzászólása: Az baj ha fosik ? A cica?
A kérdező hozzászólása: Nem fogom elfelejteni ígérem :)
De aztán el ne felejtsd a nagy izgalomban, hogy tartozol a kismacsok fényképével!!!
Kíváncsi vagyokmmikor fognak megszületni a cicák. :-)
A kérdező hozzászólása: Majd hozok képeket :)
A kérdező hozzászólása: Oké. :) )
2 héten belül meglesznek :) majd írj hogy álltok :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm. :) Már akkor csináltam neki mikor felhoztam :) ) Köszönöm a válaszokat :) Ha valami van majd kérdezek :) ))
Nincs ember a földön, aki mindezt látatlanban megválaszolja neked. Még képrõl is egy erõs saccot kaphatsz. :/ Hogy tûri az új környezetet a cica? nem ideges? a stressz be tudja indítani az ellést. Ha a cicának megjött a teje, akkor utolsó idõszakban van

Szeretnék egy kiskutyát, de 3 fajta közül egyszerűen nem tudok dönteni. Lakásba, macska mellé első kutyának melyik lenne jobb?

Bolognese,havanese,frisé között vacillálok.

Legjobb válasz: nagyjából mind egy kategória...én se tudnék választani..))))oooolyan édesek...:)

nagyjából mind egy kategória...én se tudnék választani..))))oooolyan édesek...:)
na én még a máltait is beleveszem mert az is bichon: Méret: Bichon frisé és Bolognese: legfeljebb 30 cm Havanese: legfeljebb 29 cm Máltai: legfeljebb 25 cm Súly: Bolognese és Máltai: legfeljebb 4 kg Havanese: legfejlebb 6 kg Frisé: legfeljebb 7 kg na én csak a máltait ismerem, jól kijön a cicákkal :) a frisének nagyon nagyra növõ dús szõre van. félelmetes : D
BOLOGNESE egyértelmû!!!! :)
Én is a bolognese-re szavazok:) amúgy meg alig találok eltérést közöttük
havanese
mindhárom elég sok törõdést, ápolást igényel, napi szinten... frisé vagy havanese szerintem...
bolognese
Csak arra figyelj oda kérlek, hogy tenyésztõtõl, és ne szaporítótól vásárolj. Ezzel, ugyan közvetett módon, még a menhelyeket is támogatod, hiszen nem adsz teret, bevételt, következõ elletésre lehetõséget a szaporítónak. http://www.olcsokutya.uw.hu Olvasd el mindenképp, mielõtt babát vásárolsz. Le lehet pontozni, de szerintem másfél millió gazdára váró, minden nap menhelyen ébredõ kutya mellett ez igenis fontos.
Ezek egy családba tartoznak. A havanese lehet több színû, bolognese csak egy színû a frise meg csak fehér. A frise vmivel kisseb a másik kettõnél. Nekem havanesem van de még melette van 2 kutyám nincs vele probléma.
A kérdező hozzászólása: mindenképpen tenyésztõtõl fogok venni, már utána is néztem párnak, nekem a Mestergomi az egyik legszimpibb:)
A kérdező hozzászólása: köszi köszi:-)
A kérdező hozzászólása: köszi, én se nagyon látok eltérést, de áll.a bolognese szõre göndör és csak fehér lehet, a havanese pedig lehet "tarka" és fehér, a frisét pedig nem ismerem.szóval még jól meggondolom:)
Nem a kutya fajtájától függ, hogy kijön-e a macskával...A kutya vérmérsékletétõl függ...Ha jó természetû akkor jó...(DE ATTÓL IS FÜGG?HOGY HOGYAN NEVELITEK!!!)
érzik és tudják hogy mi szeretyük öket
Igen, érzik, azt nagyon nem szeretik, ha állítorvoshoz viszik õket, de ezt elfelejtik, és attól még ugyanúgy érzik a gondoskodást.
Nekünk vizslánk van, nagyon hálás kutya. Szerintem ezek az okosabb állatok tudják, talán még érzik is a szeretetet. Mondjuk azt nem biztos hogy felfogja a cicád, hogy jót akarsz neki, és ezért viszed állatorvoshoz. ili
A kérdező hozzászólása: Nagyon utálja szegényke a szállítókosarat, na meg az orvosi vizsgálatot is!azóta amióta elvittem dokihoz, mintha érezné azt, hogy törõdöm vele, sokkal hálásabb.
Persze, érzik. Ha gonosz vagy vele, õ is az veled, sõt meg is karmolhat/haraphat. Ha aranyos vagy vele, megfelelõen gondoskodsz róla akkor ezt õ érzi és ugyanezt a szeretetet megadja neked. Kiirsten
nekem van 1 cicám õ gyakran durcizik ha állat orvoshoz visszük de szerintem minden állat (itt az értelmesebbekre gondoltam nem a hüllökre vagy egerekre vagy bogarakra ) szoval szerintem biztos tudja h szereted és ha nem is érti miért viszed orvoshoz akor is szeretni fog és az állatorvost el fogja felejteni
Ez 2 éve történt akkor 11 éves volt a pitbulunk.Mind minden nyáron állvemhessége volt.De most sokkal fájdalmasab és hosszabb volt nem evett.Ki hivtuk az állatorvost és én aszt hittem hogy el kell altatni mert nagyon le volt fogyva nagyon rosszul festett.De hal istennek nem kellett.Napközben oránként probáltam etetni , itatni camilla teát +szõlõcukrot itattam vele és kezdett erõre kapni pár nap után.Mikor már jobban volt és etettem , itattam és persze beszéltem hozzá õ rám nézett de nem is tudom leirni azokat a szemeket, talán a köszönetet láttam benne és megnyalta az arcom én nem szoktam engedni a kutyáimnak de most örültem .Ott sirtam mellette és örültem hogy gyogyul.Mai napig emlékszem arra a nézésre.Szerintem akkor õ tudta hogy mit tettem érte.BOCSI HOGY HOSSZURA SIKEREDT.
A kérdező hozzászólása: Ez tök aranyos!!érzik, hogy ki a rossz ember, és ki kedveli õket!
kb. annyira érzi, mint egy 3 hónapos kisbaba.Érzi a szeretetet, de azt is h valami fáj vagy kényelmetlen.Van néhány állat, amelyik tudja, hogy jót akarsz neki, de a legtöbb nem


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!