Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék macskát, nem tudom (5 db)

Bengáli macskát szeretnék tartani Nem tudom, hogy hol lehetne venni és egyáltalán lehet e tartani Magyarországon? Veszélyes macska fajta? Nehéz tartani? Szerintetek karácsonyra lehetne kérni egy bengáli macska kölyköt?

Drága hozzájutni egy ilyen macskához ?

Legjobb válasz: Miért nem tartassz inkább egy házi cirmost? Nem jobb érzés befogadni egy kismacskát, mint venni egyet, aki haszonért tenyészti? De lehet, hogy én gondolkodok hülyén.

Miért nem tartassz inkább egy házi cirmost? Nem jobb érzés befogadni egy kismacskát, mint venni egyet, aki haszonért tenyészti? De lehet, hogy én gondolkodok hülyén.
Nem a legmefelelõbb macskafajta lakásban való tartásra. Akkor már inkább egy mentett házicirmos, szinte ingyen.
Hat nem tudom ti hogy vagytok vele, én pár hónapja vettem egy bengali cicust és ugy érzem minden pénzt megért! Az viszont igaz hogy soksoksok figyelmet igenyel, de nagyon szeretnivaló és okos. Félig macska félig eb :)
bengáli macskát bengálban lehet venni leginkább.igen veszélyes fajta, ha felhergelik.nehéz tartani is ha már felnõtt fõleg ha sokáig akarod tartani mert azt a macska sem szereti és a kezed is el fog fáradni.lehet kérni karácsonyra csak ki kell tölteni az ide vonatkozó karácsonyiajándékigénylõ lapot 2 példányban, ha pozitív az elbírálás akkor részt kell venni egy 6 hetes Bengáli macskatartás alap és középfokú tanfolyamon aminek a végén vizsgát kell tenni.Ez egy 20 perces macskatartás kinyújtott karral, egyenes derékkal.A macska ára magában foglalja az állatot magát, a hozzá járó téli és nyári öncserélõ burkolatot(prém) és a macskaallergát kiváltó illatanyagokat. remélem tudtam segíteni, vagy egy jót röhögtél rajta csak :)
Mi 7 éve 80 ezer forintért vettünk fajtiszta bengáli kölyköt. Most 120 ezer forint egy fajtiszta. Nem nehéz tartani, viszont nagyon sokat nyávognak, követelik a figyelmet és játszani kell vele amennyit csak tudsz, különben egész éjjel panaszkodni fog neked.

Szeretnék macskát, de nem tudom mit szólna hozzá a kutyánk.... Mit tegyek?

Legjobb válasz: Kérdezd meg tõle :-) Komolyra véve, szerintem vidd oda macskahordó ládában, tedd a kutyus elé, és ha a macska nem fújtat, meg fél, a kutyus pedig csóválja a farkát, akkor rendben lesz. Szerintem elsõsorban a macskán múlik, illetve sok függ attól, hogy a kutya és a macska fajtáját tekintve mennyire barátságos jellemek.

Kérdezd meg tõle :-) Komolyra véve, szerintem vidd oda macskahordó ládában, tedd a kutyus elé, és ha a macska nem fújtat, meg fél, a kutyus pedig csóválja a farkát, akkor rendben lesz. Szerintem elsõsorban a macskán múlik, illetve sok függ attól, hogy a kutya és a macska fajtáját tekintve mennyire barátságos jellemek.

A macskámnak szeretnék készíteni egy egyszerű macskaházat de nem tudom hogy kezdjek hozá?

Legjobb válasz: Szia,Ha macska házat akarsz készíteni,akkor elõszõr is fára,szögekre,kalapácsra,mérõszalaggra,fürészre,egy filcre,textílre/ruhaanyagra,és töltõ anyagra,vagy szívacsra lesz szükséged :) Elõször is,a legegyszerûbb cicahát,a kocka,így 4 ugyan akora Négyzetalakú falapot méretre vágsz,ebben segít a filc,azzal jelölheted hol vágd le,ezután levágsz egy arányos textílt/ruhaanyagot amivel a falapot bevonod,s megtöltõd,így csinálsz mind az 5 fa lappal,aztán öszeszögeled az oldalakat 1 et kivéve,a bejáratit,az alját s a tetejét is,így lesz egy kocka alakú puha házikód,de mivel az elején nincs falap,így azt a kimaradt falap közepébõl kvágsz egy kör alakú nyillást,akkorát hogy kényelmesen beleférjen a cicus,s ezt is oda szögeled,s kész is :) És lesz egy 5 puha oldalú,egyik oldal bejárattal,kis cica kuckó :D

Szia, Ha macska házat akarsz készíteni, akkor elõszõr is fára, szögekre, kalapácsra, mérõszalaggra, fürészre, egy filcre, textílre/ruhaanyagra, és töltõ anyagra, vagy szívacsra lesz szükséged :) Elõször is, a legegyszerûbb cicahát, a kocka, így 4 ugyan akora Négyzetalakú falapot méretre vágsz, ebben segít a filc, azzal jelölheted hol vágd le, ezután levágsz egy arányos textílt/ruhaanyagot amivel a falapot bevonod, s megtöltõd, így csinálsz mind az 5 fa lappal, aztán öszeszögeled az oldalakat 1 et kivéve, a bejáratit, az alját s a tetejét is, így lesz egy kocka alakú puha házikód, de mivel az elején nincs falap, így azt a kimaradt falap közepébõl kvágsz egy kör alakú nyillást, akkorát hogy kényelmesen beleférjen a cicus, s ezt is oda szögeled, s kész is :) És lesz egy 5 puha oldalú, egyik oldal bejárattal, kis cica kuckó :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat hasznos volt
Nagyon szívesen :)


Szeretnék egy kiskutyát, de 3 fajta közül egyszerűen nem tudok dönteni. Lakásba, macska mellé első kutyának melyik lenne jobb?

Bolognese,havanese,frisé között vacillálok.

Legjobb válasz: nagyjából mind egy kategória...én se tudnék választani..))))oooolyan édesek...:)

nagyjából mind egy kategória...én se tudnék választani..))))oooolyan édesek...:)
na én még a máltait is beleveszem mert az is bichon: Méret: Bichon frisé és Bolognese: legfeljebb 30 cm Havanese: legfeljebb 29 cm Máltai: legfeljebb 25 cm Súly: Bolognese és Máltai: legfeljebb 4 kg Havanese: legfejlebb 6 kg Frisé: legfeljebb 7 kg na én csak a máltait ismerem, jól kijön a cicákkal :) a frisének nagyon nagyra növõ dús szõre van. félelmetes : D
BOLOGNESE egyértelmû!!!! :)
Én is a bolognese-re szavazok:) amúgy meg alig találok eltérést közöttük
havanese
mindhárom elég sok törõdést, ápolást igényel, napi szinten... frisé vagy havanese szerintem...
bolognese
Csak arra figyelj oda kérlek, hogy tenyésztõtõl, és ne szaporítótól vásárolj. Ezzel, ugyan közvetett módon, még a menhelyeket is támogatod, hiszen nem adsz teret, bevételt, következõ elletésre lehetõséget a szaporítónak. http://www.olcsokutya.uw.hu Olvasd el mindenképp, mielõtt babát vásárolsz. Le lehet pontozni, de szerintem másfél millió gazdára váró, minden nap menhelyen ébredõ kutya mellett ez igenis fontos.
Ezek egy családba tartoznak. A havanese lehet több színû, bolognese csak egy színû a frise meg csak fehér. A frise vmivel kisseb a másik kettõnél. Nekem havanesem van de még melette van 2 kutyám nincs vele probléma.
A kérdező hozzászólása: mindenképpen tenyésztõtõl fogok venni, már utána is néztem párnak, nekem a Mestergomi az egyik legszimpibb:)
A kérdező hozzászólása: köszi köszi:-)
A kérdező hozzászólása: köszi, én se nagyon látok eltérést, de áll.a bolognese szõre göndör és csak fehér lehet, a havanese pedig lehet "tarka" és fehér, a frisét pedig nem ismerem.szóval még jól meggondolom:)
Nem a kutya fajtájától függ, hogy kijön-e a macskával...A kutya vérmérsékletétõl függ...Ha jó természetû akkor jó...(DE ATTÓL IS FÜGG?HOGY HOGYAN NEVELITEK!!!)
érzik és tudják hogy mi szeretyük öket
Igen, érzik, azt nagyon nem szeretik, ha állítorvoshoz viszik õket, de ezt elfelejtik, és attól még ugyanúgy érzik a gondoskodást.
Nekünk vizslánk van, nagyon hálás kutya. Szerintem ezek az okosabb állatok tudják, talán még érzik is a szeretetet. Mondjuk azt nem biztos hogy felfogja a cicád, hogy jót akarsz neki, és ezért viszed állatorvoshoz. ili
A kérdező hozzászólása: Nagyon utálja szegényke a szállítókosarat, na meg az orvosi vizsgálatot is!azóta amióta elvittem dokihoz, mintha érezné azt, hogy törõdöm vele, sokkal hálásabb.
Persze, érzik. Ha gonosz vagy vele, õ is az veled, sõt meg is karmolhat/haraphat. Ha aranyos vagy vele, megfelelõen gondoskodsz róla akkor ezt õ érzi és ugyanezt a szeretetet megadja neked. Kiirsten
nekem van 1 cicám õ gyakran durcizik ha állat orvoshoz visszük de szerintem minden állat (itt az értelmesebbekre gondoltam nem a hüllökre vagy egerekre vagy bogarakra ) szoval szerintem biztos tudja h szereted és ha nem is érti miért viszed orvoshoz akor is szeretni fog és az állatorvost el fogja felejteni
Ez 2 éve történt akkor 11 éves volt a pitbulunk.Mind minden nyáron állvemhessége volt.De most sokkal fájdalmasab és hosszabb volt nem evett.Ki hivtuk az állatorvost és én aszt hittem hogy el kell altatni mert nagyon le volt fogyva nagyon rosszul festett.De hal istennek nem kellett.Napközben oránként probáltam etetni , itatni camilla teát +szõlõcukrot itattam vele és kezdett erõre kapni pár nap után.Mikor már jobban volt és etettem , itattam és persze beszéltem hozzá õ rám nézett de nem is tudom leirni azokat a szemeket, talán a köszönetet láttam benne és megnyalta az arcom én nem szoktam engedni a kutyáimnak de most örültem .Ott sirtam mellette és örültem hogy gyogyul.Mai napig emlékszem arra a nézésre.Szerintem akkor õ tudta hogy mit tettem érte.BOCSI HOGY HOSSZURA SIKEREDT.
A kérdező hozzászólása: Ez tök aranyos!!érzik, hogy ki a rossz ember, és ki kedveli õket!
kb. annyira érzi, mint egy 3 hónapos kisbaba.Érzi a szeretetet, de azt is h valami fáj vagy kényelmetlen.Van néhány állat, amelyik tudja, hogy jót akarsz neki, de a legtöbb nem


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!