Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék macskát, nem (37 db)

Szeretnék macskát, de nem tudom mit szólna hozzá a kutyánk.... Mit tegyek?

Legjobb válasz: Kérdezd meg tõle :-) Komolyra véve, szerintem vidd oda macskahordó ládában, tedd a kutyus elé, és ha a macska nem fújtat, meg fél, a kutyus pedig csóválja a farkát, akkor rendben lesz. Szerintem elsõsorban a macskán múlik, illetve sok függ attól, hogy a kutya és a macska fajtáját tekintve mennyire barátságos jellemek.

Kérdezd meg tõle :-) Komolyra véve, szerintem vidd oda macskahordó ládában, tedd a kutyus elé, és ha a macska nem fújtat, meg fél, a kutyus pedig csóválja a farkát, akkor rendben lesz. Szerintem elsõsorban a macskán múlik, illetve sok függ attól, hogy a kutya és a macska fajtáját tekintve mennyire barátságos jellemek.

Bengáli macskát szeretnék tartani Nem tudom, hogy hol lehetne venni és egyáltalán lehet e tartani Magyarországon? Veszélyes macska fajta? Nehéz tartani? Szerintetek karácsonyra lehetne kérni egy bengáli macska kölyköt?

Drága hozzájutni egy ilyen macskához ?

Legjobb válasz: Miért nem tartassz inkább egy házi cirmost? Nem jobb érzés befogadni egy kismacskát, mint venni egyet, aki haszonért tenyészti? De lehet, hogy én gondolkodok hülyén.

Miért nem tartassz inkább egy házi cirmost? Nem jobb érzés befogadni egy kismacskát, mint venni egyet, aki haszonért tenyészti? De lehet, hogy én gondolkodok hülyén.
Nem a legmefelelõbb macskafajta lakásban való tartásra. Akkor már inkább egy mentett házicirmos, szinte ingyen.
Hat nem tudom ti hogy vagytok vele, én pár hónapja vettem egy bengali cicust és ugy érzem minden pénzt megért! Az viszont igaz hogy soksoksok figyelmet igenyel, de nagyon szeretnivaló és okos. Félig macska félig eb :)
bengáli macskát bengálban lehet venni leginkább.igen veszélyes fajta, ha felhergelik.nehéz tartani is ha már felnõtt fõleg ha sokáig akarod tartani mert azt a macska sem szereti és a kezed is el fog fáradni.lehet kérni karácsonyra csak ki kell tölteni az ide vonatkozó karácsonyiajándékigénylõ lapot 2 példányban, ha pozitív az elbírálás akkor részt kell venni egy 6 hetes Bengáli macskatartás alap és középfokú tanfolyamon aminek a végén vizsgát kell tenni.Ez egy 20 perces macskatartás kinyújtott karral, egyenes derékkal.A macska ára magában foglalja az állatot magát, a hozzá járó téli és nyári öncserélõ burkolatot(prém) és a macskaallergát kiváltó illatanyagokat. remélem tudtam segíteni, vagy egy jót röhögtél rajta csak :)
Mi 7 éve 80 ezer forintért vettünk fajtiszta bengáli kölyköt. Most 120 ezer forint egy fajtiszta. Nem nehéz tartani, viszont nagyon sokat nyávognak, követelik a figyelmet és játszani kell vele amennyit csak tudsz, különben egész éjjel panaszkodni fog neked.

Ha a macskám nem szereti a féregtelenítő szagát, és még a kedvenc kajájával sem eszi meg, hogyan adjam be neki? Nem merem lenyomni a torkán.

Legjobb válasz: Szétfeszíted a száját, beteszed a torkába, de egy kis zselés kajával, met különben eldugja - és késõbb kiköpi. Aztán összefogod a száját, és addig tartod, amíg érzed, hogy nyelt. Nme csak a macskának, még a kisbabánknak is így kell beadni - másképp kiköpködi. A mi macskánknál a gyógyszer egy hét múlva íyg már rutinszerûen ment. Ha nem mered, kérj meg valakit!

Szétfeszíted a száját, beteszed a torkába, de egy kis zselés kajával, met különben eldugja - és késõbb kiköpi. Aztán összefogod a száját, és addig tartod, amíg érzed, hogy nyelt. Nme csak a macskának, még a kisbabánknak is így kell beadni - másképp kiköpködi. A mi macskánknál a gyógyszer egy hét múlva íyg már rutinszerûen ment. Ha nem mered, kérj meg valakit!
Ha már sikerült a szájába varázsolni, simogasd meg a torkát, ettõl reflexszerûen nyelni fog. Nálam beválik.
Nekünk az állatorvos tanítottam meg egy hosszabb csipesszel beadni. Ledugod a torkán és így nincs más választása mint lenyelni. Persze óvatosan kell csinálni nehogy felsértsd a torkát.
akkor kombináld az elsõ hozzászólást az enyémmel:D fogd meg a nyakánál, kitátja a száját, helyezd a nyelve hátsó részére a tablettát és fogd be a száját hogy lenyelje...
A kérdező hozzászólása: 2. válaszoló: tabletta
Nem, vannak kombináltak, mint pl. az Advocate, ez bolhára és féregre is hatásos. http://www.petdrogeria.hu/web/node/399 "Bolhairtás kiscicáknál: 7 hetes kor alatt a Frontline spray javasolt, ami nem vényköteles, állatpatikákban és állatorvosoknál kapható. A spray-vel a macska bundáját teljesen át kell nedvesíteni. 9 hetes kortól jöhet az Advocate nevû cseppentõs készítmény, amely a bolhán kívül a fülrühesség és az orsóférgek ellen is hatékony. Egy ampulla egy hónapig való (a 4kg alatti cicáknak való kiszerelést kell választani)"
Utolsó, nem kevered össze a kullancs stb. elleni cseppel? Te nem a Frontline és társaira gondolsz? (Ne érts félre, nem kötözködni akarok, csak érdekel, hogy csak félreértés vagy nem tudtam a féregtelenítõ csepprõl!)
Léteznek olyan cseppek, amit a nyakára kell cseppenteni és ugyanúgy hatásos.
a féregtelenítõ pasztában van ugye? fogd meg és emeld fel kicsit a macskát a tarkójánál ahogy az anyja szokta, ilyenkor reflexszerûen kinyílik a szája. nyomjátok bele a féregtelenítõt és kész. (fecskendõt használj)
Az én cicáim sem eszik meg. Lehet kapni féregtelítõ pasztát, azt szoktam nekik adni. Még szeretik is az ízét.


Ha dugni szeretsz szólj
A kérdező hozzászólása: Tudom.:/ Köszönöm!
Undorító volt az utolsó kommentelõ! Biztos idõvel lesznek barátaid vagy majd hiányolni fogod hogy nincs hidd el nem olyan jó egyedül lenni mindig:/
A kérdező hozzászólása: Azt se tudod hogy nézek ki te pedofil...
A kérdező hozzászólása: *Nem szeretem ha jönnek hozzánk
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Dehogy fogsz vénlányként meghalni!! a gimi, esetleg egyetem is meg tud majd változtatni. Én is imádom egyébként a macskákat!! ♥
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Fiatal vagy még, ez változhat :) Amúgy nekem vannak barátaim de énis nagyonnagyon szeretem a macskámat. 16L
Nálam is ez a helyzet, csak én már 40 elmúltam, úgyhogy velem simán ez történhet.

Én egy édes fiút szeretnék barátomnak, nem egy macsót, ez nagy baj? 16/L

Én csak egy édes, megzabálnivaló fiú mellett tudnám elképzelni magamat, persze ne úgy nézzen ki, mint egy lány, de legyen nagyon kedves, cukiii. :) Furcsák az igényeim? 16/L

Legjobb válasz: Írhatnál :)

Írhatnál :)
Az sztem nem baj, ha nem egy ilyen ösztönállat bunkó paraszt mellett szeretnéd leélni az életed. De azért ezzel, hogy "te olllyan kis cukiiii vagy", pláne több i-vel, sztem vigyázz, mert lehet, hogy a srác, akit kinézel magadnak, nem érzi elég férfinak magát, és ezzel még rombolsz is az imidzsén... mert titkon azért a legtöbb fiú férfiasnak akarja magát látni sztem.
Azt még ki is hagytam, hányszor helyre kellett tennem a környezetemet, amikor olyan barátom volt (bár most is olyan van, csak már nem mernek beszólni!) akinek "még egy kocsija sincs". :D
Valaki a környezete normáinak fele meg, valaki meg boldog. Ennyi.
Azért enyhe túlzás a nõk 95%-a, utolsó. És azt is vedd számításba, hogy ezt várták a nõktõl! Ne tudd meg, mit kap egy csaj, ha például nem elég izmos/magas/határozott/biztos egzisztenciájú a "kiszemeltje". És nem feltétlen a barátnõktõl, hanem a környezetétõl! Meg kell felelni az évszázados normáknak, még mindig, mert a szomszéd néni, meg a nagynéni beszól, hogy "te jobbat érdemelsz, miért vagy azzal a kis csóró, alacsony idétlenséggel, amikor az a másik olyan fess férfi..." Én azt látom, hogy sok nõ kifelé akar megfelelni, mutatni valamit, mert nagyon félnek ettõl. A férfi meg persze érzi ezt és nyugodtan "bunkó", mert tudja, hogy a csaj félelmében úgyis ragaszkodni fog hozzá, és a komoly kapcsolathoz, mert egyébként a társadalom nem nézi semmibe.
Furcsák! Normális esetben elõbb kellene meglátnod valakit, pl. a szomszéd Pistike egyik haverját és õ iránta fellángolni, amikor egymásra néztek hosszasan! Nem pedig olyan ostobának lenni mint a nõk 95%-a, hogy már elõre ilyen legyen meg olyan legyen, és ha nagyjából stimmel bár egy bunkó állat, azért jársz vele, aztán meg félsz otthagyni mert mi van ha megver...
Sok lánynak az ilyen srácok jönnek be már, nincs ezzel baj. Nekem is jobban tetszenek a macsóknál. Sõt, szex terén is jobban fel tudok izgulni egy "cukira", fura, vagy sem. De még a barátnõim többsége is, pedig nem kis nyafka lányok vagyunk. Még az a barátnõm is meglepõdött magán, aki tudatosan mindig a macsókat kereste, a nagy kigyúrt, magas srácokat, mert jött egy "cuki" fiú (magas sem volt!!!) és ahogy nézegette, akaratlanul benedvesedett rá. :DD Alig tudta feldolgozni magában. :D Mondta is, hogy a "macsó" volt barátjának legalább tíz percbe telt, míg kemény elõjátékkal be tudta nedvesíteni:P
szomorú vok valszeg egy hasonló lányt veszítek most el mint te mert azt modnta hogy egy évig nem akar pasit de olyan mintha engem akarna csak, Avril Lavigne-t hallgatok már fél órája, áh nehogy kicsessz egy ilyen sráccal, jó hogy ilyen vagy :(
magyarul pasit akarsz magad mellé, de az erotikus része kilõve, mert még éretlennek tartod magad? akkor jah. elég furcsák az igényeid, kb 13 éves szintû.
Hát ilyenbõl nagyon sok van csak a lányok az ilyeneket kondázzák nyomorékozzák meg gúnyolják ki a kinézete miatt amirõl nem tehet :S
Engem folyton cukinak meg aranyosnak neveznek a lányok, pedig szerintem ronda vagyok, de az jobban zavar, hogy nem vagyok magas és nagy súlyú gyerek. Elég fura az ízlésed, bár szerintem te magas fiúra vágysz, úgy gondolom.
Egyáltalán nem. A legtöbb fiúnak szerintem pont ilyen lány kell:)
A "cuki" is lehet férfias. Különben a kettõ nem jár együtt, mármint, én is a cukikra indulok be, de mivel nem vagyok ilyen stílusú, legfeljebb annyit mondok neki, hogy aranyos, nem kezdek el "cukiskodni" vele. :P

Macskások! Egyetértetek ezzel? "A macska a tulajdonosát jeleníti meg. Tehát ha valaki nem szeret egy bizonyos macskát, az nem szereti a macska gazdáját sem. "

Mennyire hasonlít rátok a macskátok, és mely tulajdonságokban? Kort, nemet írjatok légyszi' :)

Legjobb válasz: Tök ugyanolyan mint én, antiszociális és lusta. De szeretjük egymást!

Tök ugyanolyan mint én, antiszociális és lusta. De szeretjük egymást!
13 éves vagyok, lány.Cicám 6 hónapos házi cica és nõstény.Eszméletlen lusták vagyunk:D
Pont olyan, mint én. Lusta, makacs, hiú, csak néhány embert szeret/visel el, a többit utálja. :D A macskám 2, 5 éves, én 16/L vagyok.
22 vagyok, lány, a cicám 10 éves és fiú, de ugyanolyan mint én, teljesen :D sokszor mufurc, lusta, elvárja h kiszolgálják :D csak akkor engedi simogatni magát ha úgy tartja kedve, ha nem, akkor morog:D
Ez igaz! Férjem macskája folyton a kaját lesi és elég lusta. Az én macskám pedig kissé labilis idõnként, máskor pedig nagyon barátságos :) ) L/27
Pont anyám mondta most a macskámra, hogy olyan, mint a gazdája. Hoztam neki egy cicatársat és huhh... 2 napig ment a hiszti, morgás, fújás, panaszkodott, pufogott. Persze miután megváltozott ez a helyzet, cuki lett a kicsivel, fogócskáznak, hemperegnek, ekkor már nem hasonlított rám. :D Amúgy õ lassan 2 éves, ivartalanított kandúr, én meg nõ vagyok és kicsit több, mint õ. :D Viszont szerintem nem hasonlít rám, mert õ sokkal cukibb, mint én... meg akkor nekem most kettõ macsekra kéne majd hasonlítanom? Õk tök különbözõek... a nagy ordít és magyaráz állandóan, a kicsinek alig van (még) hangja, mondjuk már õ is magyaráz. Na, majd kiderül. De jó olvasni a többieket. :) Neked van macsekod? Te hasonlítasz rá?
Ugyanolyanok vagyunk: vidámak, pörgõsek, rohangálósak, játékosak, hülyék, és folyamatosan pofázunk. :) (még szerencse, hogy legalább egymással folyamatosan tudunk)

Van egy másfél éves szuka macskám, aki eléggé rosszindulatú. (nem az a kényesztethető macska) És szeretnék örölbefogadni egy kiscicát. Vajon befogadná a nagy macskám?

Legjobb válasz: 1. nem szuka, hanem max. nõstény, a kutyára mondjuk, hogy szuka. 2. *kényeztetve 3. hogy a kérdésedre is választ adjak, ha kiscica, azaz nem felnõtt, valószínûleg semmi gondja nem lesz vele, kicsit zárkózottabb cicus, az emberek közt is elõfordul az ilyen.

1. nem szuka, hanem max. nõstény, a kutyára mondjuk, hogy szuka. 2. *kényeztetve 3. hogy a kérdésedre is választ adjak, ha kiscica, azaz nem felnõtt, valószínûleg semmi gondja nem lesz vele, kicsit zárkózottabb cicus, az emberek közt is elõfordul az ilyen.
Elõbb-utóbb biztos befogadná. A kiscicával meg fõleg összeszoktatható.
Nem kell pénzt kiadni, annyi házi kiscica keress most gazdát. Fiút, vagy lányt? milyen színût? a menhelyek is tele vannak velük.
Nálunk az idõsek otthonában, ahol dolgozom született 11 kiscica. Sajnos ott nem maradhatnak. Nagyon szívesen adnék neked, ha érdekel. 6-8 hetesek, tündériek, nem félnek az embertõl, cirmos, foltos, fekete, fekete-fehér, fiú és lány lehet válogatni!
Miért nem fogadsz örökbe egy kiscicát? Rengeteg gyönyörû kiscica van ingyen menhelyeken, de sokan keresnek neten is gazdit... http://www.macska.hu/forum2.php?katid=5&temaid=18

Hülyén hangzik de a macskám nyalogatja a ruhánkat ez miért lehet és le lehet szoktatni erről mivel a gyerekek nem igazán szeretik?

Legjobb válasz: Ez azért van, mert a macska úgy érzi, hogy ez bõr, és "gondoskodik" róla, hogy "tiszta" legyen... ez ösztönös, bár az én macskám nem csinálja

Ez azért van, mert a macska úgy érzi, hogy ez bõr, és "gondoskodik" róla, hogy "tiszta" legyen... ez ösztönös, bár az én macskám nem csinálja
elrakod a ruhákat és figyeklsz hogy netalálja meg
a ruha rajta van fülöpke teknõs
Ezt szeretetbõl teszik!
A kérdező hozzászólása: Igen a ruha rajtunk van hát akkor valahogy elviseljük mert mi is nagyon szeretjük.

Kutya VS macska. A kutya nem szereti a cicát, összeszoktathatóak?

Németjuhász felnõtt szuka kutya, már két éve a miénk, de az a gond nem szereti a macskákat.. .vagyis ez fura helyzet, mert egy macskát szeretett csak, õ elpusztult... Azóta semmi macskát nem enged a portára, mert támadja ( elkapni még sose kapta el õket, csak ugat, vicsorít, és elzavarja az idegen macskákat.)

Legjobb válasz: Ebbõl eléggé úgy tûnik, hogy a kutya nem igazán van nevelve... Szerintem úgy kellne m,egpróbálni, hogy kint összeszoktatni õket. Mikor a kutyát sétáltatjátok, akkor kellene megmutatni neki a macskát, mert bent azon túl hogy izgatott meg miegymás, még a területét is védi. Szoktátok sétáltatni a kutyust, ugye?

Ebbõl eléggé úgy tûnik, hogy a kutya nem igazán van nevelve... Szerintem úgy kellne m, egpróbálni, hogy kint összeszoktatni õket. Mikor a kutyát sétáltatjátok, akkor kellene megmutatni neki a macskát, mert bent azon túl hogy izgatott meg miegymás, még a területét is védi. Szoktátok sétáltatni a kutyust, ugye?
A kérdező hozzászólása: Fél évesen hoztuk el a kutyát, és ott annyira nem törõdtek vele, mi amikor elhoztuk az akkori macsekkal nagy nehezen összeszoktattuk, (lemeccselték egymás között, hogy a macska a fõnök) onnan szent volt a béke. S ez a más macskákkal való barátságtalanság egy kinevelhetetlen dolog, ugyanis régen csúnyán felpofozta egy.. azóta barátságtalan más cicákkal.. így félek , hogy mi lesz az új jövevénnyel.. Sétáltatni szoktuk, ez a tipikus érdeklõdõ rosszaság... az elsõ 10 méter lehetetlen küldetés, mert minden érdekli, majd utána már nyugodt, semmi nem érdekli, se autó, se kutya, akkor még a macskákra sem mutat érdeklõdést.. Csak tudod, azért féltem a cicát, mert ha esélytelen a helyzet, inkább keresek neki más otthon, csak ne kelljen elaltatni egy egészséges cicát.
Háát nekünk van 3 kutyink 4 macsekunk, szeretik egymást, összebújva alszanak, de õk kölyök koruk óta együtt vannak. Ha összeakarod szoktatni õket az nagy kihívás lesz. Mondjuk a németjuhászok könnyen taníthatók. Egy próbát megér. Ha nagy udvarotok van akkor szerintem ellesznek egymás mellett.
Azt olvastam, hogy csak idomítással lehet összeszoktatni õket, de nagyon nehéz...nekünk sajnos nem sikerült, a macskák 14évesekl a kutya pedig most 3éves, még kicsin került hozzánk, de már akkor sem tudott megbarátkozni a macskákkal :(
Lehet, hogy egy hosszabb séta után kellene összehaverkodtatni õket semleges területen, azaz nem a Ti udvarotokban. ekkor is 2 emberes mutatvány, macska a gazdi ölében, biztonságban, kutya pórázon, fokozatosan, lassan odaengedve a cicához, útközben jutalomfalatokkal megerõsíteni a nyugodt viselkedését, ha nyugtalan, kicsit oldalba lökni, csitítani. Tisztázni kell vele, hogy a cica is a gazdi tulajdona, nem bánthatja, rendes kutya nem támad a gazdi ölében tartózkodó nem agresszíven viselkedõ állatra, de ez már fõleg a macskától függ...
Menni fog. 2 emberes a dolog: kiviszed a kutyát, elsõ 10perc halál után, ha megnyugodott, te felveszed a leszarompólót, megkérsz valakit, hogy vigye oda a macskoszt, megmutatjátok a kutyának. Ha morcizik, lefekteted, rálépsz a pórázra és hanyatt görgeted a kutyát. Ha nyugodt, ebben a pózban mutatod meg neki a cicát. Próba cseresznye alapon megy a dolog. Megenni biztos nem fogja, mert a cica még nagyon kölyök, érzi rajta. Nálunk is megszokta, hogy ha bejön, még csak rá sem nézhet a cicára, mert az leveri. Az meg, hogy megegye meg sem fordul a fejében. Inkább hanyattvágja magát. Egyébként ha nem hagyod a cicunak, hogy elfusson, akkor nem lesz zsákmány, maximum játék. Ne vedd fel, csak ha nagyon muszáj, akkor is inkább ültesd a kutyát. Most jött hozzánk nemrég új kutya. A cica utálja, folyamatosan megcakkozza az orrát. Ezt a kutya játéknak veszi és ugrál. Ami még megkönnyíti a helyzetet az az, ha a cicát úgy hozod el, hogy bedörzsölöd egy olyan pólóval, ami már jól átvette a szagodat, így a kutya a cicán is téged fog érezni
Az én kutyáim is csak a saját macsekunkat szeretik. De õt nagyon. Az elsõ cicámmal úgy szoktattam össze, hogy betettem a kismacskát egy kutyboxba és hagytam, hogy körbeszaglásszák. Ezt játszottuk egy hétig napi 2x. Utána szájkosár a kutyára és az ölemben a macsek. Ez is napi program volt néhány hétig. Ha látod, hogy a kutya már nem akarja megenni és a cica sem karmolná ki az összes szemét, akkor alakul a dolog. Sok sikert!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én a boxos módszert ajánlanám, még véletlenül se vedd a kezedbe a kismacskát az utcán úgy, hogy odaengeded a kutyát mellé, mert pillanatok alatt úgy beléd karmolhat, hogy önkéltelenül is elengeded. Tedd a macskát egy boxba és a kutyát engedjétek hozzá megszimatolni. Amikor már mind a kettõ nyugodt, ki lehet venni a macskát - jobb lenne bent a házban, de a "kutyaudvar"-ból gondolom, hogy a kutya a kert egy részébe van elzárva, ami nem könnyíti meg a dolgot, mert nem tudjátok eléggé szem elõtt tartani õket és a kutya, amíg nem ismeri a macskát, illetve a macska, amíg nem ismeri a kutyát, valószínûleg el fog szaladni, a kutya meg utána. Tehát sok idõt kellene, hogy felügyelet alatt együtt töltsenek, a kutya eleinte pórázon, a segítõ meg a macskát abajgatja. Aztán ha a kutya szabadon lesz, keményen tiltani kell minden nem megfelelõ mozdulatot, így a cica talán szerez annyi önbizalmat, hogy adott esetben ne elfusson, hanem szembeszálljon a kutyával. Onnantól nyert ügyetek van. Mi bent szoktattunk össze két felnõtt macskát két kutyával, de õket egyrészt tudtuk tiltani, másrészt nem állt fenn a veszély, hogy a cica elszalad, így nagyon gyorsan elfogadták egymást.
A kérdező hozzászólása: Utolsó kommentelõ! Igen "kutyaudvar" családi ház, nagyobb területtel (régen két külön család volt, két külön portával ez összevonva) s a terület egyik része be van ültetve, a másik része pedig a kutyusé.. egyedül egy kb 15*4m-es rész van elkerítve megint ebbõl, amit Lizi nem birtokolhat (BLÖKI), így úgymond 3 részre van osztva a terep... a kert, oda õ sose mehet be, az udvara, ahol mindig tartózkodik, meg a 3.rész, ahova csak ritkán mehet és csak felügyelettel..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!