Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék már de hogyan vegyem (24 db)

Szeretnék már gyereket, de hogyan vegyem rá erre páromat?

Már lassan 7 éve, hogy együtt élünk, sajnos a szüleinél, akiket nem is igazán akar elhagyni, mert már öregszenek. Még ez nem is lenne baj, de én már unom a cselédlány szerepet, mindent én csinálok, és persze mindent megkritizálnak anyósomék. Van egy jól men? vállalkozásunk, és mondtam a páromnak, hogy vagy elköltözünk, vagy akkor szeretnék már gyereket, mert unom magam itthon, és az állandó házimunkát is. Nem szeretné, ha dolgozni mennék, mert megélünk abból is, amit ? keres. De én ezt már nem bírom, mindennap anyósomat nézni!! Hogyan vegyem rá finoman a döntésre?

Legjobb válasz: Szerintem, ha idõsek a szülei, arra hivatkozhatnál, hogy biztosan szeretnének már unokát. Ha a párod ennyire kötõddik hozzájuk, ennek hatnia kéne. Azt azonban mérlegelni kéne, ha ott a baba, lesz-e segítséged, vagy még mellette plusz teherként nehezednek majd Rád a nagyszülõk és a háztartás. Attól azonban óva intelek, hogy azért szülj, mert unatkozol. Egy rossz döntéssel több ember élete mehet tönkre. Akkor inkább költözzetek, és úgy a baba... miért vagy-vagy?

Szerintem, ha idõsek a szülei, arra hivatkozhatnál, hogy biztosan szeretnének már unokát. Ha a párod ennyire kötõddik hozzájuk, ennek hatnia kéne. Azt azonban mérlegelni kéne, ha ott a baba, lesz-e segítséged, vagy még mellette plusz teherként nehezednek majd Rád a nagyszülõk és a háztartás. Attól azonban óva intelek, hogy azért szülj, mert unatkozol. Egy rossz döntéssel több ember élete mehet tönkre. Akkor inkább költözzetek, és úgy a baba... miért vagy-vagy?
Szia!Nem akarlak elkeseríteni de szerintem ne eröltesd, ha õ még nem akar sem költözni sem gyereket, csak elüldözöd!Én sajna igy jártam, mi is a szüleinél laktunk évekig csak én addig eröltettem a baba és házasságdolgot amig inkább szakitott velem.Akkor nagyun untam a házimunkát, de ma maár mindent megtennék csak vele lennék de nem kellek neki.Szerintem nincs finom döntés, ezt ök érzik, rájuk kell hagyni, nehogy erõltesd!!!majd idövel belátja.Addig is kitartás, mindennek eljön az ideje, ne félj!!!
Ha van pénzetek, akkor vegyetek egy ikerházat. Egyik félben lesznek anyósék, másik félben ti. Így a párod is a szülei közelében lehet, de mégis külön lesztek. Ami a gyereket illeti. Rávenni senkit nem lehet erre. Vagy akarja vagy nem.
szerintem se eroltesd a párodra.Bár kicsit az is meglepett, hogy azt irtad, szeretnél már gyereket mert unod magad otthon, meg a házimunkát is. Eloszor is szerintem sokkal konnyebben meggyozheted a párodat arrol, hogy te is szeretnél elmenni dolgozni, ill.miket is írok hiszen ezt o nem tilthatja meg neked!!! De ha késobb mégis eljon az ideje, hogy gyereket szeretnétek mindketten, akkor sztem mindenképpen koltozzetek kulon a párod szuleitol mert az egyuttélésnek rossz lesz a vége. Még ha egy szomszédházba is, vagy 5 házzal odébb...a lényeg a kulon bejárat!!!:) )) Mert ha egyutt fogtok veluk élni szétpusztítjátok egymás agyát! Sok szerencsét!!!

Már régóta szeretnék 1 törpehörcsögöt, de hogy vegyem rá a szüleim, hogy tudok rá vigyázni?

Nagyon szeretnék egy törpe hörit és mindent utána néztem . De a szüleim nem engedik. Anya azt mondta ,hogy megbeszéltük Õ MONDTA NEM BESZÉLTÜK MEG hogy állatnak nincs helye a házban. Tanácstalan vagyok. :(

Legjobb válasz: Fontos, hogy hány éves vagy, mert egy állat akármekkora is, felelõsséggel jár, bár azt hiszem, nálad ez nem nagyon lesz probléma :) Apukádnak is az a véleménye, mint amit anyukád mondott? hogy nincs helye a házban? Kérdezd meg õket, hogy miért ez a véleméynük? Milyen baj történik, ha van egy törpehörcsög terráriumban a házban?

Fontos, hogy hány éves vagy, mert egy állat akármekkora is, felelõsséggel jár, bár azt hiszem, nálad ez nem nagyon lesz probléma :) Apukádnak is az a véleménye, mint amit anyukád mondott? hogy nincs helye a házban? Kérdezd meg õket, hogy miért ez a véleméynük? Milyen baj történik, ha van egy törpehörcsög terráriumban a házban?
És tessék határozottan, de nem erõszakosan fellépni, hogy igenis szükséges egy hosszabb beszélgetés errõl....
Nekem nagyon sok idõbe telt amég rávettem anyát hogy lehessen egy törpehörim. Tippek:Mond azt neki hogy:Anya értsd meg nekem szükségem van rá, és felelõségteljses vagyok.Ezt mond! Meg hogy:Nagyon szereted a höriket, és hogy mindent tudsz róluk!
A kérdező hozzászólása: köszi a tippeket a szüleim elváltak tehát anyával élek csak és már próbáltam kölcsön kérni a bnõmtõl de az övé meghalt és azt se akarta engedni am koliban lehet tartani ilyen állatokat?
Sztem lehet...

Nagyon szeretnek egy kiskutyat mar 2 eve. Tombhazban lakunk a negyedik emeleten. A szuleim nem engedik hogy kutyat tartsak de nagyon szeretnek. Hogyan vegyem ra a szuleimet hogy vegyenek nekem kiskutyat?

11 eves vagyok.mondtam nekik hogy ugyelnek ra rendeznem gondoznam de nem engedik.vinnem setalni mindenhova.

Legjobb válasz: Hát,nem elég mondani.De amúgy ha este vagy valamikor elkezd majd ugatni a kutya...Akkor a szomszédok nemfognak neki örülni:).Amúgy valahogy bizonyísd be nekik =)

Hát, nem elég mondani.De amúgy ha este vagy valamikor elkezd majd ugatni a kutya...Akkor a szomszédok nemfognak neki örülni:) .Amúgy valahogy bizonyísd be nekik =)
Képzeld magad a kutya helyzetébe. Neki sem lenne túl jó a kb 50 nm-es lakásban. Eleinte természetesen vinnéd magaddal mindenhová, de a kezdeti lelkesedés hamar elmúlik. Ráadásul egy kutyát esõben, hóban, szélben, 50 fokban, mindig le kell vinni. Kb fél évig eltart mire teljesen szobatiszta lesz, addig igen sokszor kell szõnyeget pucolni. Ráadásul, vannak olyan egyedek akiket ha egyedül hagynak akkor megállás nélkül ugatnak. Szomszédok hamar megutálnánk titeket. Kérj inkább macskát. Annak elég az a mozgástér is amit te tudsz biztosítani, illetve nem kell lehordani, és még a szomszédokat sem zavarja. Vagy kérj tengerimalacot.
Sajnos tömbházban tényleg nem jó kutyát tartani, még a pici zsebkutyák is valszeg jobban érzik magukat kertes házban. Na meg õk is ugatnak, lehet te gondoznád de attól a szüleidnek is kerülgetni kéne. Ha iskolában vagy van otthon valaki? Szegény kutyák egyedül unatkoznak a lakásban. Volt már kisállatod? Kutya elõtt vegyetek inkább valamilyen kisemlõst, rágcsálót, azok elvannak egy ketrecben is. Ha a szüleid látják, hogy rendesen gondozod, jól érzi magát, lehet utána nagyobb eséllyel lehet kutyád is.
4edikere elég kellemtelne lenne mind nap vagy 8szor fel le mászkálni a kitáydnak, rá is gondloj!!
Az egyik barátnõm is tömbházban lakik, kb. a harmadik emeleten. Egy Yorkshija van (nem tudom hogyan kell leírni :D) és õ egész jól bírja a lépcsõzést, mert nagyon eleven. Tavaly nyáron kapta. Szerintem addig könyörögj, ameddig benem adják a derekukat. Én is ezt csináltam.
És mi lesz, ha középiskolás leszel, bulik, pasik? Amikor elmész valahova, de haza kell jönni jóval hamarabb, mert le kell vinni sétálni meg enni kell neki adni?
Az igazság az, hogy semelyik kutyát sem szabadnak kiskorában kitenni a sok lépzsõzésnek, meg a hosszú sétáknak. Én 10 évesen kaptam az elsõ kutyámat, de mi más fajta házban lakunk, és õszintén szólva, nekem is rengeteg állatom volt, és csak utána jöttem rá, hogy ez hiba volt. De ha egyszer elkötelezed magad mellette az akkor 10-15 év. És õszintén szólva egy 11 éves vagy, és jó szülõkkel, ha nem engedik meg. Mert ha jó kutyát szeretnél, akkor azt vinni kell orvoshoz, kutyaiskolába, és rengeteg helyre. Nem olcsó mulatság.
Nagyon idegesít ha valaki ékezet nélkül ír. Miért írsz anélkül? Sosem volt még alkalmam senkitõl sem megkérdezni, kérlek válaszolj!
Várj még 3-4 évet, addigra valamennyire megjön az eszed. :)
Én 11éves voltam amikor kerestem azt interneten kutyát mert akartam egyet, (de volt már egy kutyám)és leveleztem egy sráccal, h ingyen lehozza Bp-rõl a kutyát, anyukám nem is tudta h másnap hozzák a kutyát, lese szídott meg semmi, mert neki is tetszet a kutya!!! Én neked a yorki-t ajánlóm mert az öleb, nincs vele annyi baj. A panelba a tacskó, mopsz, chihuahua az is öleb mint a yorki, westi, bolonese, Bichon. De van még több öleb kutya is. (De végül is a tacskó nem öleb.):D
Én 12 éves vagyok, és 4 nappal ezelõtt kaptam egy kutyát. Azért nem akartak hamarabb, mondjuk tavasszal, mert nemrég mentünk nyaralni, és a nagyon kicsi kutyákat nem lehet hosszabb idõre egyedül hagyni. Nekem van most egy nyulam is, õt azért kaptam, mert azt hitték a szüleim, hogyha nyuszit kapok, nem kell kutya. De nekem kellett. És a nyuszi pont kampóra jött, mert így megmutathattam, hogy tudok vigyázni egy állatra.
kérj inkább hörcsögöt :) az is aranyos kis jószág. és sztem kössetek kompromisszumot a szülõkkel. 11évesen elég nagy felelõsség kutyát tartani. ne azért akarj, mert mindenkinek van már :) hanem azért, mert elég felelõsséget érzel magadban, hogy egy másik élõlényre is vigyázz magadon kívül :) sztem várj még pár évet..mondjuk 2-3at ^^ addig próbálkozz kisebb állatokkal. a szüleidnek is bizonyíthatsz. a hörcsögöt javaslom, tényleg. elvan egyedül is, ha nem vagy vele, de azért foglalkozni kell vele is. átlagosan (ha jól gondozod), elél addig amíg felnõsz egy kiskutyához. addig lehet még kertesházba is költöztök :) )
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat de nem nagyon szeretem a macskakat.igaz volt mar 2papagajom 2pintyem 1 teknosom. mindenkinek kiskutyaja van es en is nagyon szeretnek. :)
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat es igazatok van a kutyanak sem lenne kellemes itt a blokkba foleg a negyediken nem!
A kérdező hozzászólása: mopsz kiskutyat szeretnek nagyon sokat tudok rola olvastam es amikor konyvtarba megyek akkor is kutyas konyveket veszek ki es gyorsan kiolvasom oket mert erdekelnek
én is azt mondom, hogy tömbházba nem való kutya. a mopsz pedig egyáltalán nem ideális, mivel õk folyamatosan vedlenek. szerintem a szüleid ennek nem örülnének, hogy a kanapé vagy a szõnyeg tiszta szõr. a mopszok amúgy sem bírják a meleget, nem biztos, hogy tetszene neki, ha 4 emeletet kéne sétálnia.
kezdd el neki te is mondani, hogy mit vegyen fel és ha nem tetszik neki, mondd el, hogy te ugyanígy vagy ezzel
Azt vegyél fel, amit akarsz, nem amit õ mond! Ne ezen múljon már egy kapcsolat :)
Vedd fel azt amit te szeretnél. Mit tud csinálni ha épp azt a felsõt veszed föl?Letépi rólad és kidobja? :D Kiscsaj! Ne engedd, hogy uralkodjon rajtad. 20N
Hagyd ott, mert nem fog megváltozni, csak még több problémátok lesz. Most azt mondja meg hogy öltözz, holnapután meg azt, hogy mit tehetsz. 28/n
Akit te a barátodnak hiszel, az csak egy kis pötsû szerencsétlen, aki uralkodik rajtad:) De megérdemled:)
Semmit ne csinálj te csak egy dugható barbie baba vagy. Azok meg nem csinálnak semmit élj a szerepednek vagy válassz más. A "Bocs drágám. Majd megváltozom" soha a büdös életbe nem fog eljönni vagy csak egy kicsit.
Engedelmeskedj, vagy nem lesz szex. A pasid.
"A barátom megmondja, hogy milyen nadrágot vegyek fel, milyen felsõt ne vegyek föl." Ühüm, engem egy dolog érdekelne: mi történik/történne, ha azt mondanád erre, hogy _nem_? ^^
Ne fogadj szót. Ha agresszív lesz, rúgd ki.

Acélbetétes bakancsot szeretnék venni, de nem tudom milyet vegyek. Nem vagyok jártass e témában ezért kérdezném azt, hogy milyen márkát ajánlatok?

Legjobb válasz: sokan esküsznek a Shelly"s-re, az Undercover-re a dr.Martens-re. ezek a márkák (van jóval több van, csak néhányat említettem, ami ismertebb) általában strapabíróbbak, nem kopik annyira a talpuk stb. nekem 3pár Steelem van, bakancsok közül a legolcsóbb. úgy gondolom, hogy ez sem rossz márka, kifejezetten szeretem õket, semmi gond nem volt az évek során egyikkel sem. rajtad áll és persze a pénztárcádtól függ, hogy mennyit szánsz rá, és melyik tetszik. én bármelyiket ajánlom, mindegyik marha jól néz ki.

sokan esküsznek a Shelly"s-re, az Undercover-re a dr.Martens-re. ezek a márkák (van jóval több van, csak néhányat említettem, ami ismertebb) általában strapabíróbbak, nem kopik annyira a talpuk stb. nekem 3pár Steelem van, bakancsok közül a legolcsóbb. úgy gondolom, hogy ez sem rossz márka, kifejezetten szeretem õket, semmi gond nem volt az évek során egyikkel sem. rajtad áll és persze a pénztárcádtól függ, hogy mennyit szánsz rá, és melyik tetszik. én bármelyiket ajánlom, mindegyik marha jól néz ki.
Nekem is Steelem van, és semmi baja sincs 4 év után sem, habár valóban sokan a Shelly'sre esküsznek, hogy az a legjobb (amiben amúgy lehet igazság, ha egyszer az a legdrágább).

Vasárnap leszek együtt egy hónapja a barátommal, és szeretnék neki valamit venni, igaz, hogy csak egy hónap, de ő is állandóan vesz nekem valamit ezért most én is már szeretnék.21éves, szerintetek mit vegyek neki?

Csokin kívül..:)) 17/L

Legjobb válasz: Ha már együtt vagytok egy hónapja, biztos tudod mi a hobbija ilyesmi. Vegyél neki valamit, ami ehhez kapcsolódik. :)

Ha már együtt vagytok egy hónapja, biztos tudod mi a hobbija ilyesmi. Vegyél neki valamit, ami ehhez kapcsolódik. :)
Nem bántás, de minek venni havonta meg 3 havonta ajándékot? Nekem olyan erõltetett. Mondjuk már javában huszonéves vagyok.
közös kép egy képkeretbe :)
Szerintem se kell venned neki semmit. Csokit adhatsz neki, de több fölösleges. Ez még csak EGY hónap! Igaz is... mostanában nem szoktak olyat ünnepelni a fiatalok, hogy évforduló, mert mielõtt még azt lehetne ünnepelni, szakítanak... ezért kell ünnepelni hónapfordulót. Világos.. 17/L

Hogy vegyem rá? A barátom még szűz. Elég rég együtt vagyunk már és én szeretnék végre már többet is. Õ ezt tudja, mégsem tesz semmit. Párszor már voltunk úgy hogy kevés választott el attol, de azt hiszem "megijedt". Vagy nem tudom mire gondoljak.

Legjobb válasz: Sajnos rossz hirt kell közölnöm a barátod tipikus 21.szézadi puhap.csû looser...... Na d ekomolyan,ki hallott már ilyet,hogy a nõnek kell körbeudvarolni,még honapok,évek után a férfit? Mitõl férfi akkor õ??hagy ott a p..csába

23:29-es vagyok. (elõzõ) Szerintem most az ideális az idõpont. Nyár van, hõség, és benne is tombolnak a hormonok.. Ha nincs lakás, akkor le kell csalnod a Balatonra nyaralni. Remélhetõleg van annyi pénzetek, hogy egy hétre vagy hétvégére kivegyetek egy szobát.. És akkor ott kell megteremtened egy biztonságos, baráti, kellemes, szerelmi hangulatot, amiben kisebb lesz az ellenállása, és az elõzõ válaszom alapján kell eljárni.. :P (23/F) KG
Azért ez túlzás :D Ha meleg lenne, biztos nem járna egy lánnyal. Szerintem semmi baj nincs vele, egyszerûen késõn érik. Legalább nem tizenéves taknyos kölyökként vesztette el [email protected], ahogy manapság szokás. Vagy nem vallásos? Lehet, hogy csak esküvõ után akarja, csak fél megmondani, mert attól tart, hogy emiatt otthagynád.
Sajnos rossz hirt kell közölnöm a barátod tipikus 21.szézadi puhap.csû looser...... Na d ekomolyan, ki hallott már ilyet, hogy a nõnek kell körbeudvarolni, még honapok, évek után a férfit? Mitõl férfi akkor õ??hagy ott a p..csába
A helyszín nincs odaírva, de ha abszolút biztonságos a hely (például saját lakás) akkor teperd le..:P Szerintem közelítõleg hasonló típus vagyok és szerintem határozottan kell közelítened felé amikor jó hangulatban vagytok. Leteperés alatt nem ráugrást értek persze, hanem fokozatos céltudatos izgatást és "kibontakozást". :) Ha csak szóval ellenkezik, de nem tol el határozottan akkor folytathatod. Mivel fiú ezért nincs túl sok választása ha egyszer elkezdik felizgatni. (Õ nem lesz felkészülve rá, úgyhogy a különbözõ védekezéshez szükséges dolgokról neked kell gondoskodnod pl.: óvszer) (F\23)
Ezt akár az én barátnõm is írhatta volna. Nálunk ugyan ez a helyzet. Tudom, hogy a barátnõm többet akarna már, és én is (ez egyértelmû), de valahogy mindig rossz az idõzítés vagy a hely, ezért gondolhatja õ is ugyanezt rólam. Ne legyél annyira biztos benne, hogy a barátod beijedt. Számos más oka lehet annak, hogy nem mászik rád. Itt gondolok arra, hogy nem érzi megfelelõnek a helyszínt stb.. Mikor már ott vagytok, kérdezd meg tõle hogy "most jó lenne neked?" Ezzel a kérdéssel bátorítanád is, és másrészt módja lenne elmondani, ha nem.. és azt is hogy miért.. Meg is beszélhetitek a dolgot akár. 21/Fiú
Beszéégessetek sokat a szexrõl szexmentes helyzetben, amikor nincs abban a "veszélyben", hogy szex lesz belõle. Egyébiránt azt a problémát kellene átbeszélni és megoldani, amirõl írtad, hogy el van bizonytalanodva. Ha ennél többet nem írsz, nem tudok ennél többet segyíteni, sajnos.
Beszéljeték meg, de semmiféleképp ne erõltesd a dolgot.
Ki mennyi idõs? Mióta vagytok együtt? lehet még nincs felkészülve és még korainak tartja. Vagy mert nincs tapasztalata.
Ha a "barátom" helyett "barátnõm" lett volna írva, akkor érthetõ lenne. De ez így tényleg nagyon furcsa! Irigylem a barátodat hogy ilyen vagy vele! Sajnos a barátnõm pont úgy viszonyul hozzám, mint a pasid hozzád. Megértelek hogy min mész keresztül! Kitartás ;)
A kérdező hozzászólása: Épp akartam is mondani, hogy miért van az hogyha egy lány még nem érzi felkészültnek magát akkor minden rendben, az nem gond "várni kell rá", de ha ez egy pasival van úgy akkor az már egy "21.szézadi puhap.csû looser". Mivel másabb egy lány eseteben mint egy fiunál? A csajt is ott hagynád ha nem akarná még?
általában az elsö mindenkinek furán sül el. lehet ö attól fél h ö is béna lesz pedig te "huu de sokat vársz"... blabla, pedig nem... mivel neki ez lesz az elsö ö is biztos ojat akar nyujtani ami szuper lesz elsöre... és lehet pont ettöl fél... h mégse lesz jó és megbánt vele... persze nem fog, meg gondolom kiábrándulni se fosz belölle, de ugyse fogja megérteni v elhinni... szóval ha ojan hejen vagytok ami "biztonságos" akkor teperd le... vedd át az irányitást, õ legyen csak alul, ojan pozt válasz amitöl nem fog tartani h felsül...ha az elsö után neki igy jó volt, lehet több lesz az önbizalma és majd kezdeményez a másodiknál... bocsi h regény lett:D
A kérdező hozzászólása: És köszönöm az eddigi válaszokat. :)
A kérdező hozzászólása: Teljesen rendben van vele minden azon a téren, tehát a lányokhoz vonzodik XD ez biztos. Velünk is nagyjábol minden rendben (pl orális szex)csak épp a többi nem jön össze. Vagy neki ennyi elég is lenne? Lehet hogy hülye kérdés, de "vonjam meg töle"? S akkor esetleg összejön a többi is?
Bár én találnék egy ilyen csajt, mivel hogy én még szûz vagyok, de nem egy ribivel akarom hogy megtörténjen, és persze nem is azonnal... 20/F
A kérdező hozzászólása: Én nem erõltetek semmit. Azt várom hogy õ kezdeményezzen. Már több mint 1 éve együtt vagyunk és mindketten elmultunk már 18 évesek. Azt tudom hogy el van bizonytalanodva bizonyos dolgok miatt, és nem tudom hogyan segitetnek neki hogy ezeket legyõzze.
Azért az elég gáz, ha a lánynak kell nyugtatgatni egy hasonló korú fiút a szex miatt. Az is gáz, ha ennyi idõ után nem indult be a barátod, nem igazán természetes hozzáállás. Ha te reagálnál így, akkor az elfogadhatóbb lenne, de egy fiú.... Szerintem tuti nem stim vele valami. Biztos, hogy a lányokat kedveli?
Beszélgessetek sokat a szexrõl! Gondolom, attól fél, hogy béna lesz és nem fogod élvezni, nyugtasd meg, hogy ez nem így van! Mondd meg neki, hogy senki sem születik tapasztaltan, mindenkinek tanulnia kell!
hogy sikerült "nyélbeütni" a dolgot?

Szerintetek, hogy vegyem rá a szüleimet arra, hogy megengedjék azt, hogy tartsak tengerimalacot? Már nagyon szeretnék, de ők nem akarják.

Úgy szeretném rávenni, hogy nem veszekszem velük! Mert ha elkezdek vitatkozni úgyse fogják megengedni. Válaszaitokat, véleményeteket el?re is köszi!

Legjobb válasz: Azt kell bizonyítanod,hogy te TELJES FELELÕSSÉGGEL EGYEDÜL gondját viseled az állatnak,és gondoskodsz a tisztán tartásáról,és az etetésérõl annak ÉLETE VÉGÉIG. Ez a lényeg mert sok gyerek,megunja hamar a kis kedvencét és elfelejti azt amit ígért, hogy a kis állatkával foglalkozni,etetni kell MINDENNAP (2-3év múlva is),és nem csak most,amíg újdonsült barátocskád 1 hete van nálad az újdonság varázsában. Ez a feltétel nélküli gondoskodás,ezt ígérd meg és talán megengedik anyudék. De tartsd is be !!!

Azt kell bizonyítanod, hogy te TELJES FELELÕSSÉGGEL EGYEDÜL gondját viseled az állatnak, és gondoskodsz a tisztán tartásáról, és az etetésérõl annak ÉLETE VÉGÉIG. Ez a lényeg mert sok gyerek, megunja hamar a kis kedvencét és elfelejti azt amit ígért, hogy a kis állatkával foglalkozni, etetni kell MINDENNAP (2-3év múlva is), és nem csak most, amíg újdonsült barátocskád 1 hete van nálad az újdonság varázsában. Ez a feltétel nélküli gondoskodás, ezt ígérd meg és talán megengedik anyudék. De tartsd is be !!!
dehogy válnak unalmassá!!!!!!
Én is legalább fél évet könyörögtem anyának. Õ elég tisztaságmániás, és az állatokat sze szereti annyira (azért szereti) De mostmár komolyan elszereti tõlem! :D Becézgeti, simogatja, a malacka pedig dorombol neki. :D Bár szegénykék nem annyira okosak, egy idõ után unalmassá is válhat, szóval jól gondold meg, tényleg kell-e! Inkább egy kiskutyát ajánlanék, de a te döntésed. ;)
Szerintem sz.rd le. :D Fogd meg elmész a boltba megveszed a cuccokat és hazahozod a tengerimalacot:D Becsempészed a szobába úgy hogy a szülõk ne vegyék észre. Majd ha észreveszik a ketrecbe a malacot mehet a csuda. De figy tökmind1 úgyse tudnak mit csinálni. Kiabálnak és? Ha neki álsz vitázni, hogy neked kell akkor is kiabálás lesz csak belõle. :D Így már úgy lesz kiabálás, hogy megvan a t. malac. Én ugyan ezt megcsináltam madárpókoknál összeszen (442dbnál) skorpióknál(35) kígyóknál(10) és így mostmár leszarják miket hozok a házhoz :D. Múltkor hoztam két csuklyás patkányt már nemszóltak érte. :D Kaméleon, gekkók, agámák, botsáskákra a reakciójuk egy fejfogás volt csak. :D és még sorolhatnám... :D
A kérdező hozzászólása: Minden választ köszönök. Mindet megtettem, és most az a helyzet, hogy anyu nem mond rá nemet sem igent. Most csak azt hajtogatja hogy nem akar minden nap errõl beszélni.
hát nekem már arany szive 6 éves és átesett egy mûtéten, mert rákos volt:( de énis nagyon nehezen vettem rá anyámékat, de mostmár odavannak érte és teljesen a család tagja:) elõször anyám se akarta...úgy látszik mindig az anyák a szigorúabbak ilyen téren..."ebbe a házba nem jön be semilyen állat se" biztosan sokan hallottátok már.hát ez velünk is így volt 6 évvel ezelõtt...aztán most ott tartunk, hogy egy tengerimalac és 3 papagáj:D.mindenesetre azt ne tedd meg hogy csak ugy megveszed és hazaállitasz vele, mert akkor kész vége biztos h kinyirnak.énis így voltam az 1.papagájommal xD én:megyek a boltba anyu:oké (megjöttem) anyu:na mit vettél? én:papagájt na hát aztán kezdõdött az ordibálás:S:S szal...bár nekem annyi szerencsém volt h nem kellett visszavinnem, mert megkellett volna tennem, hogy apukám már régóta akart csak titokban, mert neki sem engedte volna meg anyu xD aztán végül beleegyezett és igy van 3:D szóval legyél "nyalizós" meg csinálj ugy mintha sírnál, úgy h lássák, feltûnöen vegyél ki malis könyvet könyvtárból hogy lássák h tényleg érdekel a téma és h utána néztél rendesen. na remélem tudtam segíteni sok sikert:)
Elõzõ vagyok, nekem csak 1volt, és még túl is élte a többi tengerimalac életét...Amúgy nem élnek 4-5ésvnél tovább.Az enyém 5-5, 5éves lehetett:)
3-4 évvel ezelõtt én is nagyon szerettem volna, és az ismerõsöméknek volt, de nem akarták megtartani, mert a páros férfi tagja nem akarta megtartani, így elhoztuk mi...:) Szegény pont most halt meg nem rég:'(( Amúgy menj el egy állatkereskedésbe érdeklõdd meg, hogy mennyibe kerül stb. és add be a szüleidnek, hogy nem is drága, meg hogy nem eszik nagyon sokat, meg, hogy te fogod gondozni, te fogod takarítani és, hogy legyenek szívesek megengedni, mert te nagyon szeretnéd...:) Remélem tudtam segíteni:)
A kérdező hozzászólása: Ha nem tartok kettõt meghal?
Ha kapsz akkor 2 lényt vegyél! ha akarsz kölyköket akkor 1 lány fiú! de ha 2 fiút raksz eggyütt az halálos is lehet! ja és társas lények ha nincs barátjuk meghalnak a depresszióban! (tapasztalat! ja és a kicsinyek szõrössen születnek! és ha valami huji huji huji hangot adnak ki akkor éhessek ! de nagyon cukik!)
Csinálj úgy mint egy kisangyal és próbálj valahogy nem annyira feltünõen sírni de azért lássák hogy sírsz! ja és tanulj meg minden! nekem ez mindig bevállik! ja és ha megkeptad utánna is legyél kisagyal legalább 2 hétig!!!! és ha megkaptad nagyon sokat játsz vele hogy lássák mennyire szereted és érdemes volt megvenniük!
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem vált be.:-( Mivel tudnám be is bizonyítani? Végezzek több házimunkát?
A kérdező hozzászólása: Köszi ezt a sok választ. Remélem beválik, de ha nem mit tegyek?
Csak azt ne mondd emg nekik, hogy a tengerimalacok megeszik a kakájuk puhább felét és újból megemésztik, mert akkor tutira nem fogják engedni XD
Mondd meg az anyudnak hogy te nagyon szeretnál egy tengerimalacot mindig fogod gondját viselni és még anyukád is megfogja szeretni nagyon , a tenegri malacok kényes állatok szoval ha kapsz akkor ne huzatos helyen legyen nagy hely kell neki de nem magas hej mert nem tudnak mászni az etetésük nagyon olcsoba kerül mert megeszik a füvet nagy szeretik a pitypangot a lucernát minden növényt és a mérgezõt számukra nem eszik meg és sok sötét zöldet agyjj neki mert a C vitamint potolja (nem tudják maguknak elõ állitani ) , hetente takaritsdd !! Büdi tud lenni amit maguk után hagynak .. nagyábol ennyi .. ha van kérdésed még irjj : [email protected]
A kérdező hozzászólása: Jó ötlet bár nem vált be. :-( Anya túl szigorú ehhez a tipphez. DE azért nagyon köszi!!!!
A kérdező hozzászólása: Minden választ köszönök, az ügy megoldódott. 1 hónap múlva kapok. Persze ehhez a ti segítségetek kellett. Úgyhogy mindent köszönök!!!!!!
A legolcsóbbat vedd, a drága sem teszi annyival tovább...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!