Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék külföldre de a (40 db)

Külföldre szeretnék költözni, de a párom nem szeretne jönni. Mit tegyek?

Els?sorban olyan emberek válaszát kérném, akik voltak hasonló szituációban, és az érdekelne, hogy hogyan döntöttek, és miért úgy.

Legjobb válasz: Megértem a párodat. Szerintem nem tudod megváltoztatni a döntését, de egy próbát megér. Költözz ki nélküle, ha 10 éves kapcsolatban nincs gyerek, akkor lehet hogy neked nem õ az igazi.

Megértem a párodat. Szerintem nem tudod megváltoztatni a döntését, de egy próbát megér. Költözz ki nélküle, ha 10 éves kapcsolatban nincs gyerek, akkor lehet hogy neked nem õ az igazi.
3-as vagyok: nálunk én akartam menni, én vagyok a nõ. Férjem leginkább az anyja hatására akart maradni (sosem látlak titeket újra, 4 nap után fedezik fel a hullámat stb; 50 éves lesz idén). A változást a józanság hozta: vagy megyünk, vagy maradunk és hitel, kisebb lakás, a gyerekeinknek nem fog "alapból" menni egy idegen nyelv stb.
De fura! Tisztára azt hittem, hogy hölgy a kérdezõ! Nos, akkor az elõzõ válaszomat annyiban módosítanám, hogy amennyiben egy felnõtt nõ nem képes elszakadni a szüleitõl, akkor nem is éri meg vele lenned. De tényleg. Ez mindkét nemre vonatkozik szerintem. Persze azért figyelembe kell venni azt is, hogy õ el tudna-e helyezkedni kint. Mert ha nem, akkor én sem mennék egy idegen országba azért, hogy otthon üljek. De mivel te csak a szüleit hoztad fel, gondolom tényleg nincs más "kifogása", csak hogy anyucitól apucitól távol lenne. Nos... én mennék a helyedben.
Na most Skócia még sem a világ másik fele. Repülõvel 1, 5-2 óra az út. Én is egy nyugati országban élek és igaz, sokkal de sokkal kevesebbet látom a szüleim, de az egész megváltozott. Ha hazamegyek akkor az együtt töltött idõ sokkal aktívabb, mivel csak "beszélgetni" tudunk a neten, ezért sokkal elmélyültebb a kapcsolatunk, szóval nem rossz ez így. És ha bármi gond van, akkor azonnal ott a repülõ. Ráadásul állandóan csak azt hallani, hogy milyen rossz Magyarországon, milyen nehéz munkát találni, mennyi az adó stb. Ha a párod ezt nem érti meg és még csak meg sem akarja próbálni, akkor jobban el kellene beszélgetnetek.
A kérdező hozzászólása: 5: Az igazság az, hogy én vagyok a férfi :)
Nézd, ha megvan az okod, arra, h kimenj oda dolgozni (pl itthon nincs állásod vagy nem fizetik meg, nem tudtok olyan életkörülményeket teremteni, amelyre vágytok), akkor mindenképpen menj ki. 10 éve vagytok együtt, tehát gondolom nem vagytok már gyerekek, legalább 30-asok vagytok. Így viszont, ha egy felnõtt, önálló férfi inkább az anyja szoknyája mellett akar maradni, mintsem a párjával kiköltözni egy jobb élet reményében... akkor nem érdemes miatta itt maradnod. Szerintem.
A kérdező hozzászólása: 1. Gyereket tervezünk, de még 1-2 évet várnánk vele, amíg rendezõdnek anyagilag a dolgaink. 2. Ittfelejteni nem akarom, viszont én itthon nem érzem jól magam, épp ezért kérdezem, hogy ki hogyan döntött és miért. 3. 10 év azért elég szép "kompromisszum" :) Mi volt az oka, hogy ennyi idõt adtál neki?
Mi kompromisszumot kötöttünk: megyünk, de maximum 10 évre. Már van egy gyerekünk, õ megtanul majd angolul és valószínûleg már kint fogom szülni a kistestvért. Közben sajnos az én anyukám is beteg lett és belegondoltam milyen lenne, ha nem tudnék mellette lenni :-( Szóval már én is úgy érzem, hogy így lesz jó.
Ha szeretem a párom, akkor 17 Skócia sem elég ahhoz, hogy elköltözzek innen és itt felejtsem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat!

Szeretnék külföldre költözni, de a barátom maradni akar... Õ 45 én 27. Nagyon szeretjük egymást, ilyen talán csak egyszer van az életben. Nem tudom, mit tegyek. Hogyan láthatnék tisztábban az ügyben?

Vajon lehetek-e boldog ebben az országban, ahol jelenleg nagyon rosszul érzem magam... (Munkanélküliség, alacsony jövedelem, kiszámíthatatlanság, igénytelenség miatt.)

Legjobb válasz: Izraelben nem keresnek jól a pedagógusok, a minimumot kapják, és nem biztos hogy elég a kb középfok angol oda, bár lehet, hogy betennének egy héber-nyelvtanfolyamra, azt sokszor megteszik. Izraelben azok keresnek jól, akik informatikával, high-tech - el, gyógyszerekkel stb foglalkoznak, a közgazdaságban dolgozók átlagos fizetést kapnak. Az USA-ban a tanárok 30-50ezer dollár körül keresnek évente, államtól függ, a 30 nem túl sok, de 40-50 ezer már jónak számít ott is. Teljesen megértelek a kérdéseddel! Mi szerencsére mindenképpen megyünk mind a ketten, külföldre. De én mindig ezt akartam, mert olyan szakmát választottam, amirõl tudtam, hogy itthon már nem kell, de ezt akartam csinálni. Azzal nem értek egyet, hogy öreg vagy, egy ismerõsöm 32 évesen ment ki Angliába a barátnõjével, és bár "csak" egy szállodában dolgozik mint "szobalány", jól keres, és jobban megéri neki kint. És azt is megértem, hogy a barátod nem akar menni - ez a hátránya annak, hogy ekkora a korkülönbség köztetek. Szerintem gondold azt át, hogy mit tennél meg ezért a pasiért. Képes lennél-e ezt az áldozatot meghozni? Vagy késõbb megbánnád-e valamelyik döntésedet, bárhogyan is alakul? Hiszen megérted, miért nem akar elmenni, itt vannak már gyerekei, gondolom, õket se akarja messzire hagyni. Tehát itt most neked kell dönteni. Az élet egyébként rajtad múlik, milyen. Lehet, hogy itthon kevesebbet keresel, vagy éppen egy olyan fõnököd van akinek nem tetszik a mentalitása, de legalább otthon vagy! Magyarul beszélnek körülötted, érted a nyelvüket, és érted magukat az embereket is. De a te hozzáállásod a világhoz nem fog változni, hiszen te vagy te. A boldogságod és a boldogulásod rajtad múlik nagyrészt, kisebb részt az országon, ahol éppen élsz. Ettõl még persze lehet, hogy máshol jobban fogod magad érezni. Csak hogy tudd, az amerikaiak nagyon más mentalitásúak, az izraeliek meg méginkább. Ha azért nem akarsz menni mert egyedül nem mersz nekivágni, szerintem azon gondolkozz el, mennyire van ehhez köze a pasinak. A lényeg az egyedül, vagy a nélküle?

Izraelben nem keresnek jól a pedagógusok, a minimumot kapják, és nem biztos hogy elég a kb középfok angol oda, bár lehet, hogy betennének egy héber-nyelvtanfolyamra, azt sokszor megteszik. Izraelben azok keresnek jól, akik informatikával, high-tech - el, gyógyszerekkel stb foglalkoznak, a közgazdaságban dolgozók átlagos fizetést kapnak. Az USA-ban a tanárok 30-50ezer dollár körül keresnek évente, államtól függ, a 30 nem túl sok, de 40-50 ezer már jónak számít ott is. Teljesen megértelek a kérdéseddel! Mi szerencsére mindenképpen megyünk mind a ketten, külföldre. De én mindig ezt akartam, mert olyan szakmát választottam, amirõl tudtam, hogy itthon már nem kell, de ezt akartam csinálni. Azzal nem értek egyet, hogy öreg vagy, egy ismerõsöm 32 évesen ment ki Angliába a barátnõjével, és bár "csak" egy szállodában dolgozik mint "szobalány", jól keres, és jobban megéri neki kint. És azt is megértem, hogy a barátod nem akar menni - ez a hátránya annak, hogy ekkora a korkülönbség köztetek. Szerintem gondold azt át, hogy mit tennél meg ezért a pasiért. Képes lennél-e ezt az áldozatot meghozni? Vagy késõbb megbánnád-e valamelyik döntésedet, bárhogyan is alakul? Hiszen megérted, miért nem akar elmenni, itt vannak már gyerekei, gondolom, õket se akarja messzire hagyni. Tehát itt most neked kell dönteni. Az élet egyébként rajtad múlik, milyen. Lehet, hogy itthon kevesebbet keresel, vagy éppen egy olyan fõnököd van akinek nem tetszik a mentalitása, de legalább otthon vagy! Magyarul beszélnek körülötted, érted a nyelvüket, és érted magukat az embereket is. De a te hozzáállásod a világhoz nem fog változni, hiszen te vagy te. A boldogságod és a boldogulásod rajtad múlik nagyrészt, kisebb részt az országon, ahol éppen élsz. Ettõl még persze lehet, hogy máshol jobban fogod magad érezni. Csak hogy tudd, az amerikaiak nagyon más mentalitásúak, az izraeliek meg méginkább. Ha azért nem akarsz menni mert egyedül nem mersz nekivágni, szerintem azon gondolkozz el, mennyire van ehhez köze a pasinak. A lényeg az egyedül, vagy a nélküle?
Szia! En vagyok Skociaban. NEM VAGY OREG!!! nyugodtan vagj bele. Egyezetek meg, hogy 1 ev proba, Te kint, O otthon. Ha az anyagiakat meg tudod kezdetben oldani, vagj bele egyedul nyugodtan. A Britteknel tenyleg jol fizetik a tanarokat. Egy probat meger. Es 1 ev alatt az is kiderul, mennyire eros tenyleg a kapcsolatotok. Te is megprobalod, milyen kint, stb. A pasidat is meg tudom erteni, foleg ha jo meloja van.. Teljesen aterzem azt is, Te mier5t akarsz eljonni otthonrol. Nagyon nehez a dontes, de batrake a szerencse, 1 evre legalabb kiprobalnam a helyedben.
hát ez nehéz szitu. te fiatal vagy ö meg már öreg. te még élni akarsz családot akarsz, ö meg nyugalmat ha van már gyereke akkor gyereket már lehet nem is akar. ha most nem mész ki akkor egy egész életen át enni fog a penész.´ annyit azért tudnod kell hogy külföldön sincs kolbászbol a kerítés, és nagyon keményen kell dolgozni azért hogy valamid legyen. a nyugati országok többsége magasabb fizetést ad, de egy albérlet ára nagyon nagyon magas, maga a megélhetés is magas, sok ország munkanélükliséggel küszköd mint Németország, munka vállalásit csak bizonyos eseteken adnak eusoknak is. angliába kapsz munkát is de tuti hogy a nullárol kezded, ahol csak egy beköltözött senki leszel. ugye oda tudsz csak menni amelyik országba nyelvtudásod van. pl németeknél angollal labdába sem rughatsz, ha csak nincs valami extra diplomád. ugyan ez az angoloknál is ha nincs nyelvtudásod lehetsz takarító nö max, amit lehet jobban fizetnek meg mint otthon de még is csak egy takarító nö leszel. nem éredemes ezért egy otthoni jó munkahelyet feladni. igeýntelenség minden országban meg van magas szinten. itt alacsony jövedelem nincs csak magas kiadások olyan mértékben hogy majdnem ott vagy mint ha otthon keresnél egy jobb melót. ha további kérdésed lenne Németországgal kapcsolatban írj bátran emailt.
En Skociaban vagyok. Hihetetlen az az igenytelenseg, ami itt korulvesz. Nagy a kosz az utcan, barmit, barhol, barmikor eldobnak, nem 1 helyen csak ugy kidobjak az ablakon a koszos pelenkat, stb. Egy nagy ugyvedi irodanal dolgozom (tobb szaz ugyved). Azt hittem itt majd igenyesek lesznek. Valamivel jobb a helyzet, de meg mindig megdobbenek sokszor azon, hogy mennyire igenytelen egyik masik. Gusztustalanok. Ha tehetnem, mennek haza. Csak hat nagyon nagy a lakashitelunk otthon. Most, hogy ennyire esik a font, nem tudjuk, mi lesz. Mi mind a ketten kint vagyunk. A fonokom katasztrofalisan nem latja at a helyzetet szokszor ami rettento idegesito, nem enged bizonyos fejleszteseket amit javaslok mondvan hogy a marketinges csapat vinne a palmat erte, nem pedig en. Marhasag. Es ha megis, akkor is mi van. Meglszek a 2 jo szo nelkul. Biztos nem ilyen gaz mindenhol es mindenkinek, az is lehet, hogy csak en vagyok tul hisztis (bar amikor a folso szomszed 1 heten 2x hanyta le az ablakot es 1x se jott le legalabb bocsanatot kerni ... ) Nem biztos, hogy kint jobb lesz. Nekem megvan a felsofokum, van diplomam, stb. Megis nehezen indultunk mikor kijottunk. Masoknak gyorsan beindul es minden fantasztikus. Szerencse is kell hozza. Pasid miert nem akar koltozni? Mi kot benneteket haza? Melyik orszagba mennel? Van felreteve annyi penzetek, hogy ah nem talaltok munkat 3 honapig, akkor is fonn tudjatok magatokat tartani? Barmire szivesen valasazolok en is. Nyugodtan irj.
Pedagógusként Angliában pl. arany életed lehetne, ott nagyon keresettek a jó tanárok. Anyukám is menne szívesen, csak hát õ nem tud angolul. Ha tanárként szeretnél elhelyezkedni Angliában, akkor én azt mondom, uccu neki. Csak ahhoz valamit kell intézni, hogy elfogadják ott is a diplomádat és taníthass ott is. Ez nem tudom, hogy mûködik. Ha akarsz menni, menj, merj belevágni egyedül is, ha elég stabil a kapcsolat, akkor kibírja azt is, hogy nem mindig tudtok együtt lenni. Angliában tanárként elég sok szabadidõd lenne, ott elég sok tanítási szünet van. Ilyenkor hazalátogathatsz, a barátod is meglátogathat, talán, ha látja, hogy te milyen jól érzed magad kint, milyen jól élsz, neki is megjön a kedve hozzá.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, és hogy õszintén írtatok. Élnek külföldön régi osztálytársaim (Írország, USA), meg a nõvérem is Németországban él 15 éve. Õ nagyon lebeszél a költözésrõl, szerinte már "öreg" vagyok hozzá. Õ egybõl érettségi után ment, nekem már van két diplomám. Csak sajnos sokra nem megyek velük: pedagógus, meg egy gazdasági másoddipl (nem közgáz). A barátomnak jó állása van itt, szereti a várost, ahol élünk, biztonságban érzi magát, ide köti az egész múltja, társasága minden. Már van gyereke, de tõlem is szeretne, minél hamarabb. Ha komolyan rásznnám magam a költözésre (mert õ 100% hogy nem fogja), akkor a kezdeti anyagi nehézségeket meg tudnám oldani. Itt viszont nem találok jó állást, rosszul érzem magam a mentalitástól, a belpolitikai helyzettõl, az irigységtõl, az uram-bátyám kapcsolatoktól, attól hogy nem érzem úgy, hogy ha becsületesen dolgozom, akkor elismerik a munkámat. A legrokonszenvesebb az USA, Spanyolország, Izrael. De ahogy olvasom az iwiw a világ körül rovatot, szinte bárhová mennék, minden azt mondja nekem, hogy külföldön jobb. Lassan már Szlovákiában is. Angolul meg spanyolul beszélek nagyjából középfokon. Csak egyedül félek elindulni... Marha nagy döntés, pláne hogy végre van egy stabil, normális kapcsolatom, amiben semmi negatívum nincs. Nem tudom, hogy hogyan tudnék elindulni egyik úton (menni vagy maradni), úgy, hogy közben nem problémázok a másikon.
Nehez dilemma. 7 eve ugyanebben a helyzetben voltam mint te pontosan 27 evesen. En Ausztraliaba vandoroltam ki a Skilled Immigration Scheme kereteben. Ma mar Aussie allampolgarkent utazom a vilagot persze megtartva a magyart is. PSZF-et es jogon kieg posztgrad diplomat vegeztem, es mint kozgazdasz majd adontanacsadokent dolgoztam otthon. Sosem voltam elegedett es nem ereztem h meg lennek becsulve. Kb azok az erzesek keringtek bennem mint benned. en akkor egy 7 eves kapcsiban voltam a srac volt akkor 32 eves. O azt mondta 32 evesen oreg uj eletet kezdeni. Eloszor turistakent jottem ki 2000-ben mikor is magaval ragadott az orszag, majd 2001 januarjaban visszajottem. Akkor olyan erzes volt mintha hazajonnek. ereztem h nekem vissza kell jonnom. 2001 juniusaban jottem vissza. eloszor csak ket evre es ugy beszeltuk meg az ex-el h meglatjuk mi lesz. Kozben o probalkozott mas noknel volt egy sikertelen kapcsija en nekem meg lett egy baratom akivel 3 evig voltam egyutt de maga a pokol volt. aztan mikor 2004-ben eloszor hazaltogattam akkor az ex-em probalkozott nalam csak en hulye nem vettem a lapot... mas fiu utan futottam aki jol kicseszett velem a vegen. azota az ex osszeallt egy ketgyermekes novel es happybb mint velem volt. a sors ironiaja h kb ket eve Gyurcsany alakitasainak kezdeten megkerdezte hogyan tudna ide kivandorolni... Nekem a kapcsolatom ment ra a kulfoldon elesre azota is keresem az Igazit... tobb sikertelen kapcsi utan teljesen felenk bezarkozott lany lett belolem. Amit tudni kell tenyleg nem kolbaszbol fonjak a keritest. Jobban keresunk itten de az albertlet a kaja azok ehhez a fizeteshez vannak igazitva tehat a Mo-n osszesporolt par 100ezer az nagyon nagyon konnyen elmegy... En ket diplomaval 2001-ben pincerkent dolgoztam es orultem h van munkahelyem. Idokozben belejottem az angolban es elkezdtem a szamarletran feljebb lepegetni teljesen a nullarol. 2005-tol egy multi cegnek a penzugyi es szamviteli osztalyat vezetem es plusszban az Asia Pacific Regio (ami hat leanyvallalatot foglal magaban) a riportolasat iranyitom szep summas penzert, ceges kocsi, azota van sajat hazam, olyan amilyet otthon kb 50 evesen jo ha elertem volna. egy fizetesbol pengen fizetem a hitelt... Tehat van elonye meg hatranya. En belevagtam de a kapcsolatom ment ra... Itt is jol fizetik a tanarokat es hianyszakma... Varjuk a Skilled embereket. DE a vilag masik fele. kb minden 3 evben jo ha haza tudok latogatni... Azert sok midnen hianyzik otthonrol de megszoktam az itteni kulturat is, most mar elvagyok itt nem koltoznek haza. ez egy olyan dontest h adhatunk itt neked tanacsokat meg elmondhatjuk a tapasztalatainkat, de at the end of the day neked kell meghozni a dontest. szerintem hallgass a szivedre es a megerzeseidre... en mindig azon az elven probaltam elni az eletem h belevagok dolgoknak mert nem akartam h azon gondolkodjak h mi lett volna ha... volt ami nem jott be de pl ez a kufoldon eles bejott de kozben rengeteg aldozattal jart, amit altalaban az emberek nem merlegelnek ha egy sikertortenetet hallanak. mert az valahogy elvesz... Sok sikert akarhogy is dontesz. Ha gondolod irhatsz privit is ha van tovabbi kerdesed!
A kérdező hozzászólása: Mit ajánlotok helyette amivel legalább, ha magyarországon nem is, de külföldön meglehetne élni?
Ez így igaz. A vendéglátó és idegenforgalom szakok mostanában nagyon felkapottak lettek. Én idegenforgalomra szerettem volna menni, de jobbnak láttam hogy ha lemondok errõl a tervemrõl és keresek valami mást, ami közel áll a szívemhez. Középiskolába még teljesen mindegy hova kerülsz, nem ez határozza meg a jövõdet, ha meggondolnád magad, még gimi után is átiratkozhatsz vendéglátó szakközépiskola két éves szakképzésére. Nehéz így ajánlani, gondold végig mit szeretsz és mit nem, dûlõre jutni is nagyon nehéz saját magadban, ha nem sikerül akkor jelentkezz egy jobb nevû iskolába, és a pár év alatt még jöhet az isteni sugallat hogy mit is szeretnél kezdeni magaddal az életben :)


Média és kommunikáció szak. Újságíró szeretnék lenni, mióta az eszemet tudom. Mindenképpen egyetemen szeretnék tanulni, de ha az állam nem támogatja, én nem tudom kifizetni a tandíjat. Tudna javasolni valamit, akár külföldön is?

Köszi:)

Legjobb válasz: én azt tudnám javasolni, hogy ne menj médkomra. de komolyan. másodéves egyetemista vagyok, van pár médkomos ismerõsöm (leginkább corvinusos, de van eltés is) és mindegyik szerint bohóckodás az egész. ha van büfészak, akkor ez az, nagyon jól el lehet lébecolni 3 évig, de semmi konkrétat nem kapsz, és sehová nem fogadják el igazán (max a mekibe...) ha tényleg újságíró akarsz lenni (és megvan hozzá a stílusod, egyéniséged is), akkor 2 dolgot tudok ajánlani: 1) olvass sokat, szépirodalmat és szórakoztatót is, utóbbiból a minõségibb fajtát, hogy minél "több ragadjon rád" az írástechnikából 2) végezz el valamilyen közgáz (pl. nemzetközi gazdálkodás) szakot. ha megnézed, egy csomó újságíró, cikkíró közgazdász végzettségû, ez alapján tudnak hozzászólni a "komolyabb" témákhoz. esetleg csinálhatsz politológiát vagy szociológiát is, bár azokról a szakokról nem tudok sokat (mármint a színvonalról). mindenesetre a közgázzal alapos tudást szerzel a gazdaság mûködésérõl, szélesedik a látóköröd és jobban a mélyére látsz a dolgoknak, továbbá hozzá tudsz majd szólni olyan dolgokhoz, amirõl másnak lövése sincs. így egész sokra viheted majd, ha megvan a kellõ tehetséged. egyébként Bécs, Skócia, Dánia - itt egész biztos ingyen van az oktatás (vagy jelképes összegért - 20 euro), ha tudnak itthonról támogatni, akkor érdemes megpróbálni. de könyörögve kérlek, NE menj médkomra, fõleg ne költségesre, a világ legértelmetlenebb dolga lenne, ha meg hitelbe is vernéd magad miatta, akkor egyenesen tragikus. 19L

én azt tudnám javasolni, hogy ne menj médkomra. de komolyan. másodéves egyetemista vagyok, van pár médkomos ismerõsöm (leginkább corvinusos, de van eltés is) és mindegyik szerint bohóckodás az egész. ha van büfészak, akkor ez az, nagyon jól el lehet lébecolni 3 évig, de semmi konkrétat nem kapsz, és sehová nem fogadják el igazán (max a mekibe...) ha tényleg újságíró akarsz lenni (és megvan hozzá a stílusod, egyéniséged is), akkor 2 dolgot tudok ajánlani: 1) olvass sokat, szépirodalmat és szórakoztatót is, utóbbiból a minõségibb fajtát, hogy minél "több ragadjon rád" az írástechnikából 2) végezz el valamilyen közgáz (pl. nemzetközi gazdálkodás) szakot. ha megnézed, egy csomó újságíró, cikkíró közgazdász végzettségû, ez alapján tudnak hozzászólni a "komolyabb" témákhoz. esetleg csinálhatsz politológiát vagy szociológiát is, bár azokról a szakokról nem tudok sokat (mármint a színvonalról). mindenesetre a közgázzal alapos tudást szerzel a gazdaság mûködésérõl, szélesedik a látóköröd és jobban a mélyére látsz a dolgoknak, továbbá hozzá tudsz majd szólni olyan dolgokhoz, amirõl másnak lövése sincs. így egész sokra viheted majd, ha megvan a kellõ tehetséged. egyébként Bécs, Skócia, Dánia - itt egész biztos ingyen van az oktatás (vagy jelképes összegért - 20 euro), ha tudnak itthonról támogatni, akkor érdemes megpróbálni. de könyörögve kérlek, NE menj médkomra, fõleg ne költségesre, a világ legértelmetlenebb dolga lenne, ha meg hitelbe is vernéd magad miatta, akkor egyenesen tragikus. 19L
nagyon sok választásod nincs. ha feltétlenül erre a szakra akarsz menni, és országon belül akarsz maradni, akkor Diákhitel 2.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:) Már kétségbeesésemben eljutottam arra a szintre, hogy gondolkodni fogok rajta:S :)
Szlovákiában is ingyenes az oktatás. Ha mégsem "kerül semmibe", akkor max. (max!!) 50€.. :) Sulitól függ.. :) Viszont Szlovákia fõiskolái nem nagyon felszereltek (némelyikben még szlovák könyvek sincsenek, sok egyetemen cseh könyvekbõl tanulnak). Ezért is szeretnék Budapestre menni Média és Kommunikáció szakon. :) 15/F

Minek érdemes tanulni? Amit szeretek, de nem magas a fizetés és nehéz az elhelyezkedés, vagy amit értek, de nem szeretek, viszont magas a fizetés és garantált az elhelyezkedés, és még külföldön is elismerik a diplomát?

Legjobb válasz: Sajnos a mai rohadt világban semmi más nem számít, csak a pénz, úgyhogy azt tanuld, amivel sokat kereshetsz. A másik tevékenységgel hobbi szinten foglalkozz, idõvel lehet, hogy tudsz váltani.

Sajnos a mai rohadt világban semmi más nem számít, csak a pénz, úgyhogy azt tanuld, amivel sokat kereshetsz. A másik tevékenységgel hobbi szinten foglalkozz, idõvel lehet, hogy tudsz váltani.
amit szeretsz..(nagy szenvedés és megtörtség, ha olyat kell a nap nagyrészében tenni, amit nem szeret az ember) hosszú távon csak attól leszel boldog, bár lehet, hogy anyagilag szegény, ha azt csinálod, amit szeretsz. és akkor lelkedben gazdag lehetsz.. Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri, lelkében pedig kárt vall? (Mk 8, 36)
Tényleg nincs sok értelme :-(
Tanuld azt amivel pénzt kereshetsz, aztán ha van pénzed foglalkozhatsz azzal, amivel szeretsz.

Mar regota szineszno szeretnek lenni de csak 15 eves vagyok es nem tudom hogy hol kezdjem el a szineszetet valaki segit? Es kulfoldon angliaban elek

szoval csak 15 eves vagyok angliaban elek meg nem tudok angolul de 2 even belul tokeletesen meg tanulom az angolt es londonan szeretnek szineszkedni hol kel ezt elkezdeni milyen iskolaba kell jarnom es hogz megya szineszkedes kerlek szepen segitsetek erzem hogy van tehetegem a szineszkedeshez normalis valaszokat kerek koszonom

Miért áll meg az élet 50 felett? Külföldön szeretnék állást, de sehová sem kellek a korom miatt!

55 éves férfi vagyok.Rengeteg tapasztalattal rendelkez?,jó szakembernek tartanak.Hiába az éjt nap alá tev? gürizés,nem vagyok megfizetve.Minimálért dolgozok,ráadásul nem is a szakmámban.Tudom,örüljek hogy ez is van,de ennyib?l nem tudunk megélni!A feleségemet 58 évesen 7 év munkaviszony után elküldték az állásából,azóta nem talál munkát!A kora miatt sem lényegében...Semmilyen ellátásra nem jogosult.Fizetnünk kellene mindent,de nem megy.30 éves szakmai tapasztalatom van a hátam mögöt.Elég jó végzettségem van,de sajnos itt magyarországon nem lehet már ezzel érvényesülni.Külföldre venném az irnyát,hogy megmentsem a családot,de a korom miatt mindenhol elutasítanak!Haljunk éhen?Miért nincsen élet 50 felett?Már a legrosszabbakon gondolkoztam...

Dolgozik valaki külföldön? Én szeretnék kimenni de nincs ísmerösöm. Hol találhatnák ilyen ismerösöket a neten?

Technikum végzetség kicsi német tudás

Legjobb válasz: iwiw--> ismerõsök keresése, összetett keresés---> beírod hogy Németország, meg még beállítod a keresõt amilyen ismerõst keresel, pl 30-40éves férfi... és írsz neki üzenetet... na de elõbb tanulj meg rendesen egy nyelvet, mert anélkül csak nyûg leszel mások hátán, akik segíteni akarnak

iwiw--> ismerõsök keresése, összetett keresés---> beírod hogy Németország, meg még beállítod a keresõt amilyen ismerõst keresel, pl 30-40éves férfi... és írsz neki üzenetet... na de elõbb tanulj meg rendesen egy nyelvet, mert anélkül csak nyûg leszel mások hátán, akik segíteni akarnak

3 gyermekem van, úgy néz ki megint terhes vagyok, de a dokim külföldre ment dolgozni. A Margitba szeretnék menni, de eddig nem oda jártam. Fogadnak így is? Amúgy területileg oda tartozok.

Legjobb válasz: Ha Margitba akarsz menni és területileg is oda tartozol... akkor nem értem a kérdést.... Ha úgy tetted volna fel,hogy a Margitba akarsz menni,területileg nem oda tartozol és dokid sincs ott akkor az már teljesen más tészta

Ha Margitba akarsz menni és területileg is oda tartozol... akkor nem értem a kérdést.... Ha úgy tetted volna fel, hogy a Margitba akarsz menni, területileg nem oda tartozol és dokid sincs ott akkor az már teljesen más tészta
A kérdező hozzászólása: Akkor, területileg a Margithoz tartozok, de nincs dokim ott, szóval mehetek a Margitba?
Persze.Mész másik dokihoz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.

Útlevelet szeretnék csináltatni a kislányomnak, de a férjem külföldön tartózkodik. Így hogyan csináltathatom meg?

Lehet-e faxolni vagy e-mailben küldeni beleegyező nyilatkozatot vagy ilyesmi?!

Legjobb válasz: Úgy tudom nem elég, mindenképp kell a két szülõ jelenléte, de melyik országba utaznátok? Ha EU-n belül, akkor személyi igazolványhoz elég az egyik szülõ is, azt megcsináltatod és azzal utazhattok. Aztán ha apa hazajön, megcsináltatjátok az útlevelet.

Úgy tudom nem elég, mindenképp kell a két szülõ jelenléte, de melyik országba utaznátok? Ha EU-n belül, akkor személyi igazolványhoz elég az egyik szülõ is, azt megcsináltatod és azzal utazhattok. Aztán ha apa hazajön, megcsináltatjátok az útlevelet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!