Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék külföldre de (77 db)

Szeretnék külföldre költözni, de a barátom maradni akar... Õ 45 én 27. Nagyon szeretjük egymást, ilyen talán csak egyszer van az életben. Nem tudom, mit tegyek. Hogyan láthatnék tisztábban az ügyben?

Vajon lehetek-e boldog ebben az országban, ahol jelenleg nagyon rosszul érzem magam... (Munkanélküliség, alacsony jövedelem, kiszámíthatatlanság, igénytelenség miatt.)

Legjobb válasz: Izraelben nem keresnek jól a pedagógusok, a minimumot kapják, és nem biztos hogy elég a kb középfok angol oda, bár lehet, hogy betennének egy héber-nyelvtanfolyamra, azt sokszor megteszik. Izraelben azok keresnek jól, akik informatikával, high-tech - el, gyógyszerekkel stb foglalkoznak, a közgazdaságban dolgozók átlagos fizetést kapnak. Az USA-ban a tanárok 30-50ezer dollár körül keresnek évente, államtól függ, a 30 nem túl sok, de 40-50 ezer már jónak számít ott is. Teljesen megértelek a kérdéseddel! Mi szerencsére mindenképpen megyünk mind a ketten, külföldre. De én mindig ezt akartam, mert olyan szakmát választottam, amirõl tudtam, hogy itthon már nem kell, de ezt akartam csinálni. Azzal nem értek egyet, hogy öreg vagy, egy ismerõsöm 32 évesen ment ki Angliába a barátnõjével, és bár "csak" egy szállodában dolgozik mint "szobalány", jól keres, és jobban megéri neki kint. És azt is megértem, hogy a barátod nem akar menni - ez a hátránya annak, hogy ekkora a korkülönbség köztetek. Szerintem gondold azt át, hogy mit tennél meg ezért a pasiért. Képes lennél-e ezt az áldozatot meghozni? Vagy késõbb megbánnád-e valamelyik döntésedet, bárhogyan is alakul? Hiszen megérted, miért nem akar elmenni, itt vannak már gyerekei, gondolom, õket se akarja messzire hagyni. Tehát itt most neked kell dönteni. Az élet egyébként rajtad múlik, milyen. Lehet, hogy itthon kevesebbet keresel, vagy éppen egy olyan fõnököd van akinek nem tetszik a mentalitása, de legalább otthon vagy! Magyarul beszélnek körülötted, érted a nyelvüket, és érted magukat az embereket is. De a te hozzáállásod a világhoz nem fog változni, hiszen te vagy te. A boldogságod és a boldogulásod rajtad múlik nagyrészt, kisebb részt az országon, ahol éppen élsz. Ettõl még persze lehet, hogy máshol jobban fogod magad érezni. Csak hogy tudd, az amerikaiak nagyon más mentalitásúak, az izraeliek meg méginkább. Ha azért nem akarsz menni mert egyedül nem mersz nekivágni, szerintem azon gondolkozz el, mennyire van ehhez köze a pasinak. A lényeg az egyedül, vagy a nélküle?

Izraelben nem keresnek jól a pedagógusok, a minimumot kapják, és nem biztos hogy elég a kb középfok angol oda, bár lehet, hogy betennének egy héber-nyelvtanfolyamra, azt sokszor megteszik. Izraelben azok keresnek jól, akik informatikával, high-tech - el, gyógyszerekkel stb foglalkoznak, a közgazdaságban dolgozók átlagos fizetést kapnak. Az USA-ban a tanárok 30-50ezer dollár körül keresnek évente, államtól függ, a 30 nem túl sok, de 40-50 ezer már jónak számít ott is. Teljesen megértelek a kérdéseddel! Mi szerencsére mindenképpen megyünk mind a ketten, külföldre. De én mindig ezt akartam, mert olyan szakmát választottam, amirõl tudtam, hogy itthon már nem kell, de ezt akartam csinálni. Azzal nem értek egyet, hogy öreg vagy, egy ismerõsöm 32 évesen ment ki Angliába a barátnõjével, és bár "csak" egy szállodában dolgozik mint "szobalány", jól keres, és jobban megéri neki kint. És azt is megértem, hogy a barátod nem akar menni - ez a hátránya annak, hogy ekkora a korkülönbség köztetek. Szerintem gondold azt át, hogy mit tennél meg ezért a pasiért. Képes lennél-e ezt az áldozatot meghozni? Vagy késõbb megbánnád-e valamelyik döntésedet, bárhogyan is alakul? Hiszen megérted, miért nem akar elmenni, itt vannak már gyerekei, gondolom, õket se akarja messzire hagyni. Tehát itt most neked kell dönteni. Az élet egyébként rajtad múlik, milyen. Lehet, hogy itthon kevesebbet keresel, vagy éppen egy olyan fõnököd van akinek nem tetszik a mentalitása, de legalább otthon vagy! Magyarul beszélnek körülötted, érted a nyelvüket, és érted magukat az embereket is. De a te hozzáállásod a világhoz nem fog változni, hiszen te vagy te. A boldogságod és a boldogulásod rajtad múlik nagyrészt, kisebb részt az országon, ahol éppen élsz. Ettõl még persze lehet, hogy máshol jobban fogod magad érezni. Csak hogy tudd, az amerikaiak nagyon más mentalitásúak, az izraeliek meg méginkább. Ha azért nem akarsz menni mert egyedül nem mersz nekivágni, szerintem azon gondolkozz el, mennyire van ehhez köze a pasinak. A lényeg az egyedül, vagy a nélküle?
Szia! En vagyok Skociaban. NEM VAGY OREG!!! nyugodtan vagj bele. Egyezetek meg, hogy 1 ev proba, Te kint, O otthon. Ha az anyagiakat meg tudod kezdetben oldani, vagj bele egyedul nyugodtan. A Britteknel tenyleg jol fizetik a tanarokat. Egy probat meger. Es 1 ev alatt az is kiderul, mennyire eros tenyleg a kapcsolatotok. Te is megprobalod, milyen kint, stb. A pasidat is meg tudom erteni, foleg ha jo meloja van.. Teljesen aterzem azt is, Te mier5t akarsz eljonni otthonrol. Nagyon nehez a dontes, de batrake a szerencse, 1 evre legalabb kiprobalnam a helyedben.
hát ez nehéz szitu. te fiatal vagy ö meg már öreg. te még élni akarsz családot akarsz, ö meg nyugalmat ha van már gyereke akkor gyereket már lehet nem is akar. ha most nem mész ki akkor egy egész életen át enni fog a penész.´ annyit azért tudnod kell hogy külföldön sincs kolbászbol a kerítés, és nagyon keményen kell dolgozni azért hogy valamid legyen. a nyugati országok többsége magasabb fizetést ad, de egy albérlet ára nagyon nagyon magas, maga a megélhetés is magas, sok ország munkanélükliséggel küszköd mint Németország, munka vállalásit csak bizonyos eseteken adnak eusoknak is. angliába kapsz munkát is de tuti hogy a nullárol kezded, ahol csak egy beköltözött senki leszel. ugye oda tudsz csak menni amelyik országba nyelvtudásod van. pl németeknél angollal labdába sem rughatsz, ha csak nincs valami extra diplomád. ugyan ez az angoloknál is ha nincs nyelvtudásod lehetsz takarító nö max, amit lehet jobban fizetnek meg mint otthon de még is csak egy takarító nö leszel. nem éredemes ezért egy otthoni jó munkahelyet feladni. igeýntelenség minden országban meg van magas szinten. itt alacsony jövedelem nincs csak magas kiadások olyan mértékben hogy majdnem ott vagy mint ha otthon keresnél egy jobb melót. ha további kérdésed lenne Németországgal kapcsolatban írj bátran emailt.
En Skociaban vagyok. Hihetetlen az az igenytelenseg, ami itt korulvesz. Nagy a kosz az utcan, barmit, barhol, barmikor eldobnak, nem 1 helyen csak ugy kidobjak az ablakon a koszos pelenkat, stb. Egy nagy ugyvedi irodanal dolgozom (tobb szaz ugyved). Azt hittem itt majd igenyesek lesznek. Valamivel jobb a helyzet, de meg mindig megdobbenek sokszor azon, hogy mennyire igenytelen egyik masik. Gusztustalanok. Ha tehetnem, mennek haza. Csak hat nagyon nagy a lakashitelunk otthon. Most, hogy ennyire esik a font, nem tudjuk, mi lesz. Mi mind a ketten kint vagyunk. A fonokom katasztrofalisan nem latja at a helyzetet szokszor ami rettento idegesito, nem enged bizonyos fejleszteseket amit javaslok mondvan hogy a marketinges csapat vinne a palmat erte, nem pedig en. Marhasag. Es ha megis, akkor is mi van. Meglszek a 2 jo szo nelkul. Biztos nem ilyen gaz mindenhol es mindenkinek, az is lehet, hogy csak en vagyok tul hisztis (bar amikor a folso szomszed 1 heten 2x hanyta le az ablakot es 1x se jott le legalabb bocsanatot kerni ... ) Nem biztos, hogy kint jobb lesz. Nekem megvan a felsofokum, van diplomam, stb. Megis nehezen indultunk mikor kijottunk. Masoknak gyorsan beindul es minden fantasztikus. Szerencse is kell hozza. Pasid miert nem akar koltozni? Mi kot benneteket haza? Melyik orszagba mennel? Van felreteve annyi penzetek, hogy ah nem talaltok munkat 3 honapig, akkor is fonn tudjatok magatokat tartani? Barmire szivesen valasazolok en is. Nyugodtan irj.
Pedagógusként Angliában pl. arany életed lehetne, ott nagyon keresettek a jó tanárok. Anyukám is menne szívesen, csak hát õ nem tud angolul. Ha tanárként szeretnél elhelyezkedni Angliában, akkor én azt mondom, uccu neki. Csak ahhoz valamit kell intézni, hogy elfogadják ott is a diplomádat és taníthass ott is. Ez nem tudom, hogy mûködik. Ha akarsz menni, menj, merj belevágni egyedül is, ha elég stabil a kapcsolat, akkor kibírja azt is, hogy nem mindig tudtok együtt lenni. Angliában tanárként elég sok szabadidõd lenne, ott elég sok tanítási szünet van. Ilyenkor hazalátogathatsz, a barátod is meglátogathat, talán, ha látja, hogy te milyen jól érzed magad kint, milyen jól élsz, neki is megjön a kedve hozzá.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, és hogy õszintén írtatok. Élnek külföldön régi osztálytársaim (Írország, USA), meg a nõvérem is Németországban él 15 éve. Õ nagyon lebeszél a költözésrõl, szerinte már "öreg" vagyok hozzá. Õ egybõl érettségi után ment, nekem már van két diplomám. Csak sajnos sokra nem megyek velük: pedagógus, meg egy gazdasági másoddipl (nem közgáz). A barátomnak jó állása van itt, szereti a várost, ahol élünk, biztonságban érzi magát, ide köti az egész múltja, társasága minden. Már van gyereke, de tõlem is szeretne, minél hamarabb. Ha komolyan rásznnám magam a költözésre (mert õ 100% hogy nem fogja), akkor a kezdeti anyagi nehézségeket meg tudnám oldani. Itt viszont nem találok jó állást, rosszul érzem magam a mentalitástól, a belpolitikai helyzettõl, az irigységtõl, az uram-bátyám kapcsolatoktól, attól hogy nem érzem úgy, hogy ha becsületesen dolgozom, akkor elismerik a munkámat. A legrokonszenvesebb az USA, Spanyolország, Izrael. De ahogy olvasom az iwiw a világ körül rovatot, szinte bárhová mennék, minden azt mondja nekem, hogy külföldön jobb. Lassan már Szlovákiában is. Angolul meg spanyolul beszélek nagyjából középfokon. Csak egyedül félek elindulni... Marha nagy döntés, pláne hogy végre van egy stabil, normális kapcsolatom, amiben semmi negatívum nincs. Nem tudom, hogy hogyan tudnék elindulni egyik úton (menni vagy maradni), úgy, hogy közben nem problémázok a másikon.
Nehez dilemma. 7 eve ugyanebben a helyzetben voltam mint te pontosan 27 evesen. En Ausztraliaba vandoroltam ki a Skilled Immigration Scheme kereteben. Ma mar Aussie allampolgarkent utazom a vilagot persze megtartva a magyart is. PSZF-et es jogon kieg posztgrad diplomat vegeztem, es mint kozgazdasz majd adontanacsadokent dolgoztam otthon. Sosem voltam elegedett es nem ereztem h meg lennek becsulve. Kb azok az erzesek keringtek bennem mint benned. en akkor egy 7 eves kapcsiban voltam a srac volt akkor 32 eves. O azt mondta 32 evesen oreg uj eletet kezdeni. Eloszor turistakent jottem ki 2000-ben mikor is magaval ragadott az orszag, majd 2001 januarjaban visszajottem. Akkor olyan erzes volt mintha hazajonnek. ereztem h nekem vissza kell jonnom. 2001 juniusaban jottem vissza. eloszor csak ket evre es ugy beszeltuk meg az ex-el h meglatjuk mi lesz. Kozben o probalkozott mas noknel volt egy sikertelen kapcsija en nekem meg lett egy baratom akivel 3 evig voltam egyutt de maga a pokol volt. aztan mikor 2004-ben eloszor hazaltogattam akkor az ex-em probalkozott nalam csak en hulye nem vettem a lapot... mas fiu utan futottam aki jol kicseszett velem a vegen. azota az ex osszeallt egy ketgyermekes novel es happybb mint velem volt. a sors ironiaja h kb ket eve Gyurcsany alakitasainak kezdeten megkerdezte hogyan tudna ide kivandorolni... Nekem a kapcsolatom ment ra a kulfoldon elesre azota is keresem az Igazit... tobb sikertelen kapcsi utan teljesen felenk bezarkozott lany lett belolem. Amit tudni kell tenyleg nem kolbaszbol fonjak a keritest. Jobban keresunk itten de az albertlet a kaja azok ehhez a fizeteshez vannak igazitva tehat a Mo-n osszesporolt par 100ezer az nagyon nagyon konnyen elmegy... En ket diplomaval 2001-ben pincerkent dolgoztam es orultem h van munkahelyem. Idokozben belejottem az angolban es elkezdtem a szamarletran feljebb lepegetni teljesen a nullarol. 2005-tol egy multi cegnek a penzugyi es szamviteli osztalyat vezetem es plusszban az Asia Pacific Regio (ami hat leanyvallalatot foglal magaban) a riportolasat iranyitom szep summas penzert, ceges kocsi, azota van sajat hazam, olyan amilyet otthon kb 50 evesen jo ha elertem volna. egy fizetesbol pengen fizetem a hitelt... Tehat van elonye meg hatranya. En belevagtam de a kapcsolatom ment ra... Itt is jol fizetik a tanarokat es hianyszakma... Varjuk a Skilled embereket. DE a vilag masik fele. kb minden 3 evben jo ha haza tudok latogatni... Azert sok midnen hianyzik otthonrol de megszoktam az itteni kulturat is, most mar elvagyok itt nem koltoznek haza. ez egy olyan dontest h adhatunk itt neked tanacsokat meg elmondhatjuk a tapasztalatainkat, de at the end of the day neked kell meghozni a dontest. szerintem hallgass a szivedre es a megerzeseidre... en mindig azon az elven probaltam elni az eletem h belevagok dolgoknak mert nem akartam h azon gondolkodjak h mi lett volna ha... volt ami nem jott be de pl ez a kufoldon eles bejott de kozben rengeteg aldozattal jart, amit altalaban az emberek nem merlegelnek ha egy sikertortenetet hallanak. mert az valahogy elvesz... Sok sikert akarhogy is dontesz. Ha gondolod irhatsz privit is ha van tovabbi kerdesed!
A kérdező hozzászólása: Mit ajánlotok helyette amivel legalább, ha magyarországon nem is, de külföldön meglehetne élni?
Ez így igaz. A vendéglátó és idegenforgalom szakok mostanában nagyon felkapottak lettek. Én idegenforgalomra szerettem volna menni, de jobbnak láttam hogy ha lemondok errõl a tervemrõl és keresek valami mást, ami közel áll a szívemhez. Középiskolába még teljesen mindegy hova kerülsz, nem ez határozza meg a jövõdet, ha meggondolnád magad, még gimi után is átiratkozhatsz vendéglátó szakközépiskola két éves szakképzésére. Nehéz így ajánlani, gondold végig mit szeretsz és mit nem, dûlõre jutni is nagyon nehéz saját magadban, ha nem sikerül akkor jelentkezz egy jobb nevû iskolába, és a pár év alatt még jöhet az isteni sugallat hogy mit is szeretnél kezdeni magaddal az életben :)

Média és kommunikáció szak. Újságíró szeretnék lenni, mióta az eszemet tudom. Mindenképpen egyetemen szeretnék tanulni, de ha az állam nem támogatja, én nem tudom kifizetni a tandíjat. Tudna javasolni valamit, akár külföldön is?

Köszi:)

Legjobb válasz: én azt tudnám javasolni, hogy ne menj médkomra. de komolyan. másodéves egyetemista vagyok, van pár médkomos ismerõsöm (leginkább corvinusos, de van eltés is) és mindegyik szerint bohóckodás az egész. ha van büfészak, akkor ez az, nagyon jól el lehet lébecolni 3 évig, de semmi konkrétat nem kapsz, és sehová nem fogadják el igazán (max a mekibe...) ha tényleg újságíró akarsz lenni (és megvan hozzá a stílusod, egyéniséged is), akkor 2 dolgot tudok ajánlani: 1) olvass sokat, szépirodalmat és szórakoztatót is, utóbbiból a minõségibb fajtát, hogy minél "több ragadjon rád" az írástechnikából 2) végezz el valamilyen közgáz (pl. nemzetközi gazdálkodás) szakot. ha megnézed, egy csomó újságíró, cikkíró közgazdász végzettségû, ez alapján tudnak hozzászólni a "komolyabb" témákhoz. esetleg csinálhatsz politológiát vagy szociológiát is, bár azokról a szakokról nem tudok sokat (mármint a színvonalról). mindenesetre a közgázzal alapos tudást szerzel a gazdaság mûködésérõl, szélesedik a látóköröd és jobban a mélyére látsz a dolgoknak, továbbá hozzá tudsz majd szólni olyan dolgokhoz, amirõl másnak lövése sincs. így egész sokra viheted majd, ha megvan a kellõ tehetséged. egyébként Bécs, Skócia, Dánia - itt egész biztos ingyen van az oktatás (vagy jelképes összegért - 20 euro), ha tudnak itthonról támogatni, akkor érdemes megpróbálni. de könyörögve kérlek, NE menj médkomra, fõleg ne költségesre, a világ legértelmetlenebb dolga lenne, ha meg hitelbe is vernéd magad miatta, akkor egyenesen tragikus. 19L

én azt tudnám javasolni, hogy ne menj médkomra. de komolyan. másodéves egyetemista vagyok, van pár médkomos ismerõsöm (leginkább corvinusos, de van eltés is) és mindegyik szerint bohóckodás az egész. ha van büfészak, akkor ez az, nagyon jól el lehet lébecolni 3 évig, de semmi konkrétat nem kapsz, és sehová nem fogadják el igazán (max a mekibe...) ha tényleg újságíró akarsz lenni (és megvan hozzá a stílusod, egyéniséged is), akkor 2 dolgot tudok ajánlani: 1) olvass sokat, szépirodalmat és szórakoztatót is, utóbbiból a minõségibb fajtát, hogy minél "több ragadjon rád" az írástechnikából 2) végezz el valamilyen közgáz (pl. nemzetközi gazdálkodás) szakot. ha megnézed, egy csomó újságíró, cikkíró közgazdász végzettségû, ez alapján tudnak hozzászólni a "komolyabb" témákhoz. esetleg csinálhatsz politológiát vagy szociológiát is, bár azokról a szakokról nem tudok sokat (mármint a színvonalról). mindenesetre a közgázzal alapos tudást szerzel a gazdaság mûködésérõl, szélesedik a látóköröd és jobban a mélyére látsz a dolgoknak, továbbá hozzá tudsz majd szólni olyan dolgokhoz, amirõl másnak lövése sincs. így egész sokra viheted majd, ha megvan a kellõ tehetséged. egyébként Bécs, Skócia, Dánia - itt egész biztos ingyen van az oktatás (vagy jelképes összegért - 20 euro), ha tudnak itthonról támogatni, akkor érdemes megpróbálni. de könyörögve kérlek, NE menj médkomra, fõleg ne költségesre, a világ legértelmetlenebb dolga lenne, ha meg hitelbe is vernéd magad miatta, akkor egyenesen tragikus. 19L
nagyon sok választásod nincs. ha feltétlenül erre a szakra akarsz menni, és országon belül akarsz maradni, akkor Diákhitel 2.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:) Már kétségbeesésemben eljutottam arra a szintre, hogy gondolkodni fogok rajta:S :)
Szlovákiában is ingyenes az oktatás. Ha mégsem "kerül semmibe", akkor max. (max!!) 50€.. :) Sulitól függ.. :) Viszont Szlovákia fõiskolái nem nagyon felszereltek (némelyikben még szlovák könyvek sincsenek, sok egyetemen cseh könyvekbõl tanulnak). Ezért is szeretnék Budapestre menni Média és Kommunikáció szakon. :) 15/F


Szeretnék külföldön tanulni, de rövidebb programot keresek, ahol ha hazajövök nem kell évet ismételjek, tudtok ilyet?

Jelenleg egy angol kéttannyelv? osztályba járok, most leszek tizedikes. Régi álmom h egy kis id?t az államokban tanulhassak, de nem szeretnék egy teljes évet kint tölteni, mert egyrészt az nagyon hosszú id?, másrészt semmiképpen sem szeretnék évet ismételni. Olyan féléves vagy pár hónapos programok érdekelnének amik az USÁBAN (és csakis ott) vannak és megtapasztalhatnám az ottani tinédzserek életét, vagyis tanulhatnék, élményeket és tapasztalatokat szerezhetnék. De nagyon fontos h tényleg max egy féléveset, nem akarok osztályt ismételni!!! :) El?re is nagyon köszönöm :)

Legjobb válasz: Nem kell évet ismételned. (Én egy év múlva megyek ki azért tudom) van egy vizsga amit leteszel hogy megtanultad külföldön az anyagot.

Nem kell évet ismételned. (Én egy év múlva megyek ki azért tudom) van egy vizsga amit leteszel hogy megtanultad külföldön az anyagot.
A kérdező hozzászólása: Igen, tudom, ezért is félek az évismétléstõl :D
vannak féléves, 3 hónapos programok is, a 3 hónaposnál tuti nem kell ismételj, ott nekem azt mondták, hogy meg kell beszéljem a tanárokkal, és tanár függõ hogy kell e valami vizsga szerû, vagy mondjuk megelégszik egy TZvel
Én õket ajánlom: http://www.ef.co.hu/ Két hetestõl több évesig minden kurzusuk van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megnézem! :) )
A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem írni, hogy lehetõleg olcsóbb programokat keresek. Mert volt egy amit találtam, teljesen beleszerettem és azt mondtam h na így szívesen kimennék, de kilenc millió forint lett volna évente... hát ezt sajnos nem tudjuk kifizetni... és az elõzõ kommentelõnek nagyon köszönöm, mert egyelõre nagyon tetszik! :) )) ♥
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Csaaak azért hangsúlyoztam annyira, mert jó néhány cserediák ismerõsöm van és õk semmit nem tanulnak év közben... gondoltam azért nem 'fáradnak' vele mert úgyis évet kell ismételniük... de köszi, egyébként te melyik programmal mész? :)
Nincs programom a barátnõm nagybátyjáék felajánlották hogy menjek ki hozzájuk egy évre Dublinba.
ja és még valami!!! Ha kimész ott nem a magyar történelmet/irodalmat/nyelvtant fogsz tanulni és a kisvizsgában amit le kell tenned a magyar lesz benne. Így azt is meg kell tanulnod. :)

Régi álom megvalósítása. Külföld, de itthon van az akit szeretek. Te mit tennél?

A helyzet a következő: 25 éves lány vagyok. Van egy párom, lassan 2,5 éve, akivel nagyon szeretjük egymást. Neki biztos, de rosszul fizető munkája van, nekem érettségim, és irodai, átlagos fizetéssel. Régi vágyam az, hogy Angliában vagy az Usa-ban éljek. Tavaly sikerült 2 hónapot kijutnom Angliába, nyelvtanulás céljából. Tetszett nagyon, de a párom miatt hazajöttem. Amikor arról beszéltünk, hogy jó lenne valahova kiköltözni, mert ez itt nem élet, ő nagyon vonakodott. Azt mondja,hogy csak ha biztos, jó lehetőség lenne. Viszont én tudom, hogy nem menne sehova, jól érzi magát itthon a biztos állásában. Ja és van egy 7 éves lánya is, akit szeret nagyon, de mivel nem velünk él, nem annyira kötődik hozzá, hogy miatta nem akar menni (ez az én meglátásom) Jól megvagyunk, szeretem őt és a kislányt is, de amint egy olyanokról hallok, akik kimentek, és sikerült nekik kint maradni, összeszorul a szivem, féltékenységet érzek. De egyszerűen nagyon szeretem a páromat, sok rossz előző tapasztalatom volt kapcsolatok terén, ő az, akire rá merném bízni az életem, akinek nyugodtan szülnék egy gyereket. Adjam fel az álmom, és ha majd lesz egy gyerekem, másképpen fogom gondolni vagy most csak "elvakítanak az érzelmek, és pár év együttlét után már máshogyan látom? Fiatal vagyok, de még nincs gyerekem, s ha már lesz, sokkal nehezebben tudnám megvalósítani a tervem, ha mégis különválnak majd az útjaink. Volt már valaki hasonló helyzetben? Akinek van tapasztalata ebben kérem írjon, neki hogyan alakult.

Legjobb válasz: A helyedben mennék, mert különben egész életedben bánni fogod. A barátod meg vagy megy veled - amit eléggé kizártnak tartok már csak a gyereke miatt is, vagy megvár - mi azért nem lehetetlen, vagy elválnak az útjaitok. De ha ennyire különbözö az alaphozzáállásotok, akkor mindenképpen az lenne a vége. Menj, valósitds meg az álmaidat, vagy sikerül, vagy nem, de késöbb nem lesz az az érzésed, hogy lemaradtál valamiröl, ami neked fontos lett volna. Mi a férjemmel - igaz más alapfelállásban, de 2 évig más országban éltünk, évente 2-4 alkalommal tudtunk csak egy hetet együtt lenni, de kibirtuk, megvártuk egymást, és most már sok éve élünk együtt.

A helyedben mennék, mert különben egész életedben bánni fogod. A barátod meg vagy megy veled - amit eléggé kizártnak tartok már csak a gyereke miatt is, vagy megvár - mi azért nem lehetetlen, vagy elválnak az útjaitok. De ha ennyire különbözö az alaphozzáállásotok, akkor mindenképpen az lenne a vége. Menj, valósitds meg az álmaidat, vagy sikerül, vagy nem, de késöbb nem lesz az az érzésed, hogy lemaradtál valamiröl, ami neked fontos lett volna. Mi a férjemmel - igaz más alapfelállásban, de 2 évig más országban éltünk, évente 2-4 alkalommal tudtunk csak egy hetet együtt lenni, de kibirtuk, megvártuk egymást, és most már sok éve élünk együtt.
Én mennék. Hiába a nagy szerelem, ha nem lesz egy nyugodt pillanatod sem, mert valami mindig hiányozni fog, valamire mindig kuporgatni kell. Ha lesz gyereked, ez még rosszabb lesz, még kevesebbõl kell kuporgatni. Én mennék. Ha a barátod megy, veled, jó, ha nem, úgy is jó. Ne add fel az álmaid, mert akkor hiába szereted õt, úgy lesz, ahogy az elsõ irta. Bármikor, ha ránézel, nem õt fogod látni, hanem a miatta elvesztegetett lehetõségeket. Nem biztos, hogy megéri, mert akármekkora is most a szerelem, késõbb ezért még meg is gyûlölheted.
Én középiskolai osztálytársakkal mentem volna, de párom kb 2 hónappal korábban költözött hozzám (sajnos örököltem), emiatt úgy éreztem, nem lenne fair. Nem bántam meg - de nem is adtam fel! Most 6 hónapos a kislányunk, a férjem is és én is olyan helyen dolgozunk (engem visszavárnak), ahol van lehetõség külföldre menni. Õ most jelentkezett egy angliai munkára. Nyáron derül ki, hogy megyünk-e. Ha a férjem úgy állna hozzá, hogy "soha, semmilyen körülmények között", akkor már korábban szétmentünk volna szerintem :-( OFF: az apukám katona, a fél világot bejárta. A biztonságos helyekre minket is elvitt 1-2 hétre: Amerika, Svédország, Ciprus, Egyiptom. Persze ehhez kell egy olyan anya is, aki engedi. Minket engedett :-)) Szóval ha "csak" a gyerek a kifogása, akkor az nem nagyon állja meg a helyét, fõleg ha Angliába mennétek.
Én külföldön élek, lassan már 1 éve. Amikor kijöttem, volt egy párkapcsolatom, de semmi komoly. A fiú nagyon erõltette, hogy menjek haza, legyek a felesége, stb. de nála nem vágytam erre és kerek-perec közöltem vele a második héten, hogy én itt maradok. Nagyon megsértõdött, amit megértek. Aztán beleszerettem egy helyi fiatalemberbe és mellette megtaláltam azt amit szeretnék. Amikor felvetõdött, hogy itt maradjak vagy menjek haza, õ megmondta, hogy támogat a döntésemben és ha Mot választom jön velem és ott keres munkát. Szóval szerintem fontold meg. Érzed-e annyira biztosnak a kapcsolatodat, hogy feladd az álmaidat? Én igen, ha hazamentem volna, folytatnám a Dr. képzésemet, hogy egyszer nevem legyen a szakmába. De mióta a párommal élek, rájöttem, hogy ez nem fontos számomra. Családot akarok vele és itt ahol élünk.
Én is mennék a helyedben. Ha elszalasztod egy életen át fogsz rá gondolni, hogy "mi lett volna, ha...". Ráadásul idõvel gondolom szeretnél majd gyereket, ha most mész ki, el is kezdheted megalapozni a dolgokat külföldön. Sajnos a gyerek meg tudja nehezíteni az ilyen döntéseket, fõleg, ha még pici nagyon. Nálunk párom most ment ki, mert most volt rá alkalom, de nem tudtam még menni vele. Van egy 2 éves lányunk, és nyárra várjuk a 2. picit. Az, hogy neki van egy 7 éves lánya, az nem kéne gond legyen, hiszen megoldható, hogy akkor nem olyan rendszerességgel látogatja, de több napra, hétre kiviszi hozzátok. Mondjuk érvelhetnél neki azzal is, hogy így a saját lányának is biztosít jobb lehetõséget majd és jobban tudja támogatni.
Bár tapasztalatom nincs, de ugyanabban a helyzetben vagyunk. Én is nagyon vágyom külföldre, de itthon van életem szerelme, aki nem akar jönni. Mi 6éve vagyunk együtt. Kapcsolatunk 2.évében kaptam egy ajánlatot külföldi munkára, nem mentem! Így 6év után már bánom, és ennyi idõ eltelte után sem változott bennem semmi, sõt, egyre inkább bánom, hogy nem mentem, pedig ugyanúgy szeretem a páromat, de mindig magam elõtt látom a meg nem valósult életemet, a lehetõségeket, azt, hogy kitárul a világ elõttem...ehelyett van egy szürke életem, igaz, cserébe van egy szerelmem (bár talán fordított esetben is jól alakult volna a szerelmi életem, nem tudhatom) nekem ennyi a "tapasztalatom" tanácsot pedig nehéz adni, ahogyan dönteni is az!:/
A kérdező hozzászólása: igen, akkor nagyon hasonló a helyzetünk. Te hány éves vagy? Én most azzal nyugtatom magam, hogy 25 vagyok, 2-3 évet várok, addig is tanulom a nyelvet, ha még együtt leszünk akkor is a párommal, akkor nem megyek, ha nem leszünk, akkor meg nincs kérdés.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat. Látom a legtöbben azt írtátok menjek, ne adjam fel az álmaim. Én is így látom, viszont érzem annyira biztosnak ezt a kapcsolatot, aminél már elgondolkozik az ember. Õ tényleg az a ritka "férfi kategória", akire számíthatok jóban rosszban, nem félek attól, hogy megcsal, rendes, a csillagokat is lehozza értem. Egyszerûen õ ilyen tipus, de ezt megmondták a szülei is. Nagyon remélem, hogy meg tudom gyõzni arról, hogy ez itt nem élet. Amúgy a szülei is ezt javasolják, hogy menjünk amig fiatalok vagyunk, bár egy kicsit vonakodnak a gyerek miatt, de nem olyan vészesen.Azt hiszem le is ülök vele újra beszélni errõl. Viszont abban valahol igaza van, hogy sokan mennek ki, és jönnek haza kudarccal, õ ezt nem szeretné inkább...
Ha lenne egy tuti ismerõsöm és nem vernek át kint stb, akkor én is mennék. Itt nem maradnék itt csak tengõdöm és két munka közt szétunom az agyam, és nem megyek semmire. Pedig nekem 6 éves párkapcsim van.

Szeretnék kiköltözni külföldre, de nem tudom, hogy hova menjek, illetve, hogy mi alapján döntsek?

Most 20 éves vagyok és egy-két éven belül szeretnék kimenni (még egy évem van a suliból). Beszélek németül, angolul (az angol áll hozzám közelebb, annak ellenére, hogy a németet sokkal tovább tanultam). Ez alatt az egy év alatt tervezem, hogy megcsinálok egy angol fels?fokú nyelvvizsgát, és egy németet is, ha belefér a keretbe.

Legjobb válasz: Nem írtad milyen szakmád van. De sikeresen kiválasztottad azt a két földrészt ahová a legnehezebb bejutni. Új-Zélandra még nehezebb mint Ausztráliába. Azt hogy nyelvtudás meglenne, ezekre a földrészekre ez édeskevés. Mindkét helyen pontrendszer van amit szigorúan betartanak. Emellett munkavállalási engedély,vízum,és sok más is kell. Ha Ausztrália vagy Új-Zéland a célod,akkor van pár éved(ahogy írtad csak pár év múlva indulnál útnak) hogy utána néz az összes dolgoknak hogy milyen papírokra,és engedélyekre lenne szükséged. Nem akarom leírni,mert már elõttem sokan leírták a lényeget és a google segítségével mindent megtudhatsz. Csak megjegyzem én Ausztráliában éltem 8 hónapot,és bár szép hely, de mégsem olyan amilyennek elképzeljük.. üdv

Nem írtad milyen szakmád van. De sikeresen kiválasztottad azt a két földrészt ahová a legnehezebb bejutni. Új-Zélandra még nehezebb mint Ausztráliába. Azt hogy nyelvtudás meglenne, ezekre a földrészekre ez édeskevés. Mindkét helyen pontrendszer van amit szigorúan betartanak. Emellett munkavállalási engedély, vízum, és sok más is kell. Ha Ausztrália vagy Új-Zéland a célod, akkor van pár éved(ahogy írtad csak pár év múlva indulnál útnak) hogy utána néz az összes dolgoknak hogy milyen papírokra, és engedélyekre lenne szükséged. Nem akarom leírni, mert már elõttem sokan leírták a lényeget és a google segítségével mindent megtudhatsz. Csak megjegyzem én Ausztráliában éltem 8 hónapot, és bár szép hely, de mégsem olyan amilyennek elképzeljük.. üdv
A kérdező hozzászólása: Elnézést, az tényleg lemaradt. :) Idegenforgalmi szakmenedzsernek tanulok. Neten nézelõdtem már, és látom, hogy nem könnyû kijutni. Meg a helyzet az, hogy szeretnék kitanulni még legalább egy szakmát, amivel kezdhetek is valamit. Jó lenne, ha kint tanulhanék, munka mellett. Egyébként nem vagyok teljesen biztos benne, hogy hova akarok kimenni. Annyiban vagyok biztos, hogy el innen, lehetõleg messzire. Azért ugrott be Ausztrália, mert ott van egy ismerõs, aki 0-ról kezdett mindent, és most elég jól él. De segíteni nem fog, mert annyira nem vagyunk jóban. Esetleg van olyan hely, ahol ezzel a szakmával el tudnék helyezkedni? Köszönöm a válaszod!
ezt a forumot olvasgasd rengeteg külföldi ember beszámolója van a kinti életrõl http://hataratkelo.postr.hu/
ezzel a szakmával akkor van esélyed kinn, ha ki tudsz menni gyakorlatra külföldre és aztán ott tudsz maradni késõbb dolgozni is. am én ausztriát javaslom, mert németül beszlnek, jól kereshetsz és közel van, ha haza akarsz járni, mert gondolom még nem voltál távol otthonról sok idõt és nem tudod, h nem lenne-e erõs honvágyad, ami miatt késõbb úgy is haza jönnél...míg ha közel maradsz, nincs ilyen gondod

3 gyermekem van, úgy néz ki megint terhes vagyok, de a dokim külföldre ment dolgozni. A Margitba szeretnék menni, de eddig nem oda jártam. Fogadnak így is? Amúgy területileg oda tartozok.

Legjobb válasz: Ha Margitba akarsz menni és területileg is oda tartozol... akkor nem értem a kérdést.... Ha úgy tetted volna fel,hogy a Margitba akarsz menni,területileg nem oda tartozol és dokid sincs ott akkor az már teljesen más tészta

Ha Margitba akarsz menni és területileg is oda tartozol... akkor nem értem a kérdést.... Ha úgy tetted volna fel, hogy a Margitba akarsz menni, területileg nem oda tartozol és dokid sincs ott akkor az már teljesen más tészta
A kérdező hozzászólása: Akkor, területileg a Margithoz tartozok, de nincs dokim ott, szóval mehetek a Margitba?
Persze.Mész másik dokihoz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.

Külföldre szeretnék költözni, de a párom nem szeretne jönni. Mit tegyek?

Els?sorban olyan emberek válaszát kérném, akik voltak hasonló szituációban, és az érdekelne, hogy hogyan döntöttek, és miért úgy.

Legjobb válasz: Megértem a párodat. Szerintem nem tudod megváltoztatni a döntését, de egy próbát megér. Költözz ki nélküle, ha 10 éves kapcsolatban nincs gyerek, akkor lehet hogy neked nem õ az igazi.

Megértem a párodat. Szerintem nem tudod megváltoztatni a döntését, de egy próbát megér. Költözz ki nélküle, ha 10 éves kapcsolatban nincs gyerek, akkor lehet hogy neked nem õ az igazi.
3-as vagyok: nálunk én akartam menni, én vagyok a nõ. Férjem leginkább az anyja hatására akart maradni (sosem látlak titeket újra, 4 nap után fedezik fel a hullámat stb; 50 éves lesz idén). A változást a józanság hozta: vagy megyünk, vagy maradunk és hitel, kisebb lakás, a gyerekeinknek nem fog "alapból" menni egy idegen nyelv stb.
De fura! Tisztára azt hittem, hogy hölgy a kérdezõ! Nos, akkor az elõzõ válaszomat annyiban módosítanám, hogy amennyiben egy felnõtt nõ nem képes elszakadni a szüleitõl, akkor nem is éri meg vele lenned. De tényleg. Ez mindkét nemre vonatkozik szerintem. Persze azért figyelembe kell venni azt is, hogy õ el tudna-e helyezkedni kint. Mert ha nem, akkor én sem mennék egy idegen országba azért, hogy otthon üljek. De mivel te csak a szüleit hoztad fel, gondolom tényleg nincs más "kifogása", csak hogy anyucitól apucitól távol lenne. Nos... én mennék a helyedben.
Na most Skócia még sem a világ másik fele. Repülõvel 1, 5-2 óra az út. Én is egy nyugati országban élek és igaz, sokkal de sokkal kevesebbet látom a szüleim, de az egész megváltozott. Ha hazamegyek akkor az együtt töltött idõ sokkal aktívabb, mivel csak "beszélgetni" tudunk a neten, ezért sokkal elmélyültebb a kapcsolatunk, szóval nem rossz ez így. És ha bármi gond van, akkor azonnal ott a repülõ. Ráadásul állandóan csak azt hallani, hogy milyen rossz Magyarországon, milyen nehéz munkát találni, mennyi az adó stb. Ha a párod ezt nem érti meg és még csak meg sem akarja próbálni, akkor jobban el kellene beszélgetnetek.
A kérdező hozzászólása: 5: Az igazság az, hogy én vagyok a férfi :)
Nézd, ha megvan az okod, arra, h kimenj oda dolgozni (pl itthon nincs állásod vagy nem fizetik meg, nem tudtok olyan életkörülményeket teremteni, amelyre vágytok), akkor mindenképpen menj ki. 10 éve vagytok együtt, tehát gondolom nem vagytok már gyerekek, legalább 30-asok vagytok. Így viszont, ha egy felnõtt, önálló férfi inkább az anyja szoknyája mellett akar maradni, mintsem a párjával kiköltözni egy jobb élet reményében... akkor nem érdemes miatta itt maradnod. Szerintem.
A kérdező hozzászólása: 1. Gyereket tervezünk, de még 1-2 évet várnánk vele, amíg rendezõdnek anyagilag a dolgaink. 2. Ittfelejteni nem akarom, viszont én itthon nem érzem jól magam, épp ezért kérdezem, hogy ki hogyan döntött és miért. 3. 10 év azért elég szép "kompromisszum" :) Mi volt az oka, hogy ennyi idõt adtál neki?
Mi kompromisszumot kötöttünk: megyünk, de maximum 10 évre. Már van egy gyerekünk, õ megtanul majd angolul és valószínûleg már kint fogom szülni a kistestvért. Közben sajnos az én anyukám is beteg lett és belegondoltam milyen lenne, ha nem tudnék mellette lenni :-( Szóval már én is úgy érzem, hogy így lesz jó.
Ha szeretem a párom, akkor 17 Skócia sem elég ahhoz, hogy elköltözzek innen és itt felejtsem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat!

Szeretnék külföldre menni dolgozni (angol nyelvterület). Már van külföldi munkatapasztalatom (kb 3 év ). Akár holnap felszállhatnék egy repülőre, de. Elképzelésem sincs, hogy hová menjek?

A terület amelyben dolgzotam annó, oda nem szeretnék visszamenni, nincsenek olyan ismerőseim, akik tudnának segíteni abban az országban ahol dolgoztam, munkát találni, tehát magamra vagyok utalva. Lövésem nincs hogy merre és hogyan vadásszak. Szóba jöhet minden angol nyelvterület: Anglia, Írország stb.... USA, Kanada. Bármelyik helyre nyitott vagyok, de nem tudom hogy találhatnék munkát még azelőtt, hogy kimegyek. Ha valaki egy két okos ötlettel tudna segíteni, azt megköszönném. Ne írjátok légyszi, hogy google... ismerem az alkalmazást:), de ez kezdő irány kellene... Köszönöm előre is!

Legjobb válasz: Mivel írtad,hogy van külföldi munkareferenciád,így feltételezem,hogy tudsz is angolul.Akkor viszont tényleg semmi akadálya,hogy munkát találj.Én csak Angliáról tudok beszélni(mert ott élek,dolgozom).Itt kint ha tudsz angolul azért akad meló,csak tudni kell,hogy mégis mit dolgoznál.Vendéglátásban bárhová mész,kapsz állást.Fõleg vidéken.Ha gyárakba mennél akkor célozz meg nagyobb vidéki városokat. Szóval elõbb döntsd el,hogy mit szeretnél dolgozni.Majd nézz utána hogy ha Londonba nem akarsz menni,akkor melyik városba érdemes elmenni.Ha megvan a város,akkor repülõre ülsz,és szánj 1 hónapot munkakeresésre. Szobát bérelni nem olyan nehéz.Vannak magyarok akik ideiglenes adnak ki szobát olyan magyaroknak akiknek nincs ismerõsük,rokonuk..(én is adtam ki) De mint írtam vidéki városokban még akad meló ha tudsz angolul.

Mivel írtad, hogy van külföldi munkareferenciád, így feltételezem, hogy tudsz is angolul.Akkor viszont tényleg semmi akadálya, hogy munkát találj.Én csak Angliáról tudok beszélni(mert ott élek, dolgozom).Itt kint ha tudsz angolul azért akad meló, csak tudni kell, hogy mégis mit dolgoznál.Vendéglátásban bárhová mész, kapsz állást.Fõleg vidéken.Ha gyárakba mennél akkor célozz meg nagyobb vidéki városokat. Szóval elõbb döntsd el, hogy mit szeretnél dolgozni.Majd nézz utána hogy ha Londonba nem akarsz menni, akkor melyik városba érdemes elmenni.Ha megvan a város, akkor repülõre ülsz, és szánj 1 hónapot munkakeresésre. Szobát bérelni nem olyan nehéz.Vannak magyarok akik ideiglenes adnak ki szobát olyan magyaroknak akiknek nincs ismerõsük, rokonuk..(én is adtam ki) De mint írtam vidéki városokban még akad meló ha tudsz angolul.
Én is csak Angliáról tudok nyilatkozni, én itt élek és dolgozom az informatika területén. Ha van már külföldi tapasztalatod, az jó. Ha megy a nyelv, akkor pedig csak a szerencsén múlik, hogy mennyi idõ alatt kapsz munkát! Meg persze az sem ártana, ha eldöntenéd hogy mit is akarsz csinálni, mert elõbb azt kéne tudnod és akkor körbe nézhetnél hogy a szakmádra/szaktudásodra van-e kereslet. USA, Kanada szerintem kilõve, mert oda macerás kijutni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ:) ! Nos igen. A helyzet az, hogy fogadóirodában dolgoztam én kint annó, Managerként. A munka amit keresnék, az online customer serv.rep. például, vagy gambling faktorban szintén netes cust.serv. vagy hasonló irodai jellegû munka, vagy más, ehhez hasonló jellegû, ahol kell gondolkodnom is. Azt hiszem nem szeretnék vendéglátózni vagy gyári alkalmazott lenni.
A kérdező hozzászólása: ... vagy akár informatikai részlegre is szívesen mennék, de ott csak olyan jöhetne számításba, ahol képeznek is, mert a tudásom hiányos és megkopott (IT és közgáz végzettség... alap diploma...)
Én is ki szeretnék menni majd, csak hát ehhez ismerõsök kellenének, akik kint vannak, és tudják kint hogy mennek a dolgok, nembaj egyszer remélem csak eljutok Angliába.
A kérdező hozzászólása: Legutóbb 12 órát töltöttem Angliában - London - és nekem személy szerint nem tetszett, nagyon zsúfolt, olyan mint egy kis amerika... minden fajta nemzetiség képviseltette magát... ami nem is lett volna akkora gond, de hihetetlenül zsúfolt volt. Nyilván a kisebb városokban más a helyzet... Bár továbbra is úgy látom, hogy AKÁRHOVÁ szívesen mennék... de nem mindegy, hogy mit csinálnék... mert a pénzügyi alap megvan.. csak továbbra se tudom hogy merre lépjek...

Segítene valaki külföldi autó importban? Seat Cordoba Cuprát szeretnék vásárolni, de se magyarországon, se külföldön nem találok olyat ami eladó lenne! Ötlete valakinek?

u.i.:Csak Cordoba cupra érdekel!

Legjobb válasz: Találtam Neked egyet ráadásul jó áron : http://automarkt.freenet.de/sevenval.fit/7val-fit-encoding=i.. :p))

Találtam Neked egyet ráadásul jó áron : http://automarkt.freenet.de/sevenval.fit/7val-fit-encoding=i.. :p))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, szépen bár elég leharcolt állapotban van, olvastam hogy a jégtõl dehát... hmm :\
Én is így vagyok egy Toledo II TDI-vel. 110-es, tetõablakos kivitelt keresek, fekete és piros szín kizárt..nem is találok kb. fél éve..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!