Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék gyermekelhelyézési indítani. Hogyan kell (1 db)

Szeretnék gyermekelhelyézési pert indítani. Hogyan kell elkezdeni?

Van egy 4 hónapos fiam, az apjával a terhesség elején szétmentünk. Nem voltunk házasok. Apasági nyilatkozat van. Az apa gyerektartást nem fizet, a láthatáshoz viszont ragaszkodik, ám nincs tekintettel senkire, volt, hogy este 10-ig ittvolt, amikor a gyerek már aludt volna, de nem tudott, mert az apja állandóan kézben tartotta. Ezek mellett külföldön dolgozik, tehát nem kiszámítható, hogy mikor hol van, így szeretném, ha fontos és sürg?s kérdésekben egyedül dönthetnék a gyerekkel kapcsolatban. Szeretném, ha a bíróság megállapítaná a gyerektartás összegét és a láthatás gyakoriságát, módját, id?tartamát. Hagy kell ehhez hozzákezdeni? Nem vagyok járatos az ilyesmiben. Mennyit kell fizetni és kinek? Kell ügyvéd?

Legjobb válasz: Az ügyvéd ilyen esetben ajánlott. ha nem tudtok megegyezni akkor jó ha a konkrét jogaiddal kötelezetségeiddel tisztában vagy. de ne feledd a gyereknek nagy szüksége van az apára is. így midig törekedj arra hogy a gyerek sokat láthassa az apját, de ha az apa nem megfeleöen bánik vele akkor érvényesítsd a jogaidat.

Az ügyvéd ilyen esetben ajánlott. ha nem tudtok megegyezni akkor jó ha a konkrét jogaiddal kötelezetségeiddel tisztában vagy. de ne feledd a gyereknek nagy szüksége van az apára is. így midig törekedj arra hogy a gyerek sokat láthassa az apját, de ha az apa nem megfeleöen bánik vele akkor érvényesítsd a jogaidat.
Én bementem egy ügyvédhez, 5000 Ft-ért írt egy keresetet a bíróságnak, azt leadtam és kitûzték a tárgyalást. Nem fogadtam föl az ügyvédet, mert arra nincs pénzem, de adott néhány tanácsot. Minden gyerekkel kapcsolatos peres eljárás illeték mentes!
A kérdező hozzászólása: Köszi, azóta már lezajlott a dolog :)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Lehetséges így rágalmazásért és/vagy kegyelet sértésért feljelentést tenni?

Pár napja nevelőapám részegen azt találta mondani, hogy én és a testvéreim öltük meg édesapánkat, aki valójában rákban halt meg, és mi semmit sem tudtunk ellene tenni. Amikor ezeket mondta, akkor csak mi hárman, édesanyám, meg az ő házasságukból született kiskorú gyermek volt jelen. És nyílvánvaló szándéka az volt, hogy valamelyikünk neki essen erőszakkal, meg lelkileg terrorizáljon. Ha van erről valami bizonyíték (pl. hangfelvétel), feljelenthető rágalmazásért, és/vagy kegyeletsértésért?

4

Ha bekerültem az Éjjel-Nappal Budapest c. sorozat egyik jelenetébe a háttérben és én nem járultam ehhez hozzá, perelhetek?

9

Mit kap egy 15 éves, ha kiderül róla, hogy otthon magának nyomtatja a zsebpénzt?

7

Mit lehet tenni egy olyan esetben, amikor egy haragosnak van rendőr haverja, és csak így haveri alapon elintézi, hogy azok zaklassák az embert?

pl ha az éjszaka közepén berontanak 5-en házkutatásra, és persze semmi sincs de majd "véletlenül" találnak fél kilo heroint, ezt szépen le is jegyzőkönyvezik, és tehát van rá 5 rendőr tanú, utána ki fogja az embernek elhinni, hogy márpedig ők tették oda?

ez ellen hogy lehet jogilag védekezni?

(de ha nem házkutatás, akkor legyen egy "véletlen" közúti ellenőrzés során talált akármi ... és tehát akkor? ha valaki egyedül van az autóban?)

15

Jogilag elfogadhatóak-e az alábbi kikötések a munkáltató részéről?

Előre jelezném, egyik oldalon sem állok, illetve nem akarok véleményt sem formálni, csak kíváncsi vagyok. Szóval rendben van-e, ha egy munkáltató:

- csak megváltozott munkaképességűek jelentkezését várja egy állásra? Erre azért vagyok kíváncsi, mert otthon rengeteg az ilyen hirdetés, külföldön viszont nem nagyon van nyoma az ilyen kikötéseknek.

- csak nemdohányzót alkalmazna irodai munkára? Szóval a leendő munkaerő nem találkozik sem ügyféllel, sem árukészlettel.

Csak annyit tennék hozzá, hogy emberi oldalról értem és megértem a dolgok miértjét, de a kérdésem arra irányul, hogy jogilag ez rendben van-e.

7

Ha nyerek a lottón, akkor kell az után adóznom?

Azt tudjuk, hogy a nyeremény már az adózott összeg, de pl a szja-nál be kell fizetni valamennyit?

2

Ha 1 év jótállás van az irodai székemre ami 12 kg. kötelező kijönniük és elszállítaniuk?

Jeleztem nekik de azt mondták hogy 13 ezres nagyságrendben nem kötelesek kijönni, mondtam nekik , hogy de bizony kötelesek mert van ilyen jogszabály.. és ha nem jönnek ki jelenteni fogom a fogyasztóvédelemnél és semmi válasz!

A széket otthon használtam szakszerűen a hidraulikája elromlott a szék recseg ropog.. fél év után!

6

Valaki ki tudná ezt tisztázni?

Sziasztok.Haverral egy kisebb vitába keveredtünk.
Arról ment a téma,hogy ha egy gépet lefoglalnak azt akár nem sokkal vissza is adhatják mert a a háttér tár másolatából is indíthatnak vádat.De szerintem ez hülyeség mert hiteles másolatot nem lehet készíteni.És mondtam neki,hogy amíg vádat nem emelnek és nem zajlott le az ügy addig a gépet bent tartják.És ha találnak rajta valami törvény szegést akkor vagy a gépet vagy a háttér tárt el is kobozzák bűnjelként. Én így tudom.Én nem hiszem azt,hogy vissza kapja valaki a gépet és utána indítanak ellene eljárást.Jól tudom én ezt vagy van neki is ebben igaza? Vagy hogyan van ez konkrétan? Válaszokat előre is köszönöm.

5

Kis értékű bolti lopásért milyen büntetésre számítsak?

Kis korú vagyok, és sajnos olyan hülye is hogy bármit mondanak nekem, én egyből benne vagyok (gondolok itt a bolti lopásokra stb..) most kaptak el először 6 db rágó gumival (110-120ft/db) előtte volt egy figyelmeztetésem a rendőrségtől, közterület beszennyezése miatt..
Tudom hogy nem vagyok normális, nagyon is szégyenlem, sose tanulok a hibáimból.. Arra kérlek titeket hogy normális válaszokat írjatok, ne b*szogassatok hogy mennyire hülye vagyok,stb és hogy milyen büntetésre számítsak ezek után?? Normális válaszokat várok, nem kell ki hangsúlyozni hogy mennyire normálatlan vagyok, stb..

Köszönöm előre is a válaszokat.

5

Hogyan lehet érdeklődni és hol ha bíróságon feljelentést tettek ellenem de levélben erről nem értesülhetek?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!